Gyülekező itt
Gyülekező itt
Fertőszéplak
Fertőszéplak
Típus:
geo-eseményturistautak.hu-n
Név:I. Fertőszéplaki Gyalogtúra
Szélesség (lat):N 47° 37,006'
Hosszúság (lon):E 16° 50,147'
Magasság:139 m
Település:Fertőszéplak
Megye:Győr-Moson-Sopron
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:eliottwans
Felhasználó:eliottwans
Dátum:2011.04.09 13:00

FIGYELEM IDŐPONTVÁLTOZÁS!!!

Az április 9.-re meghirdetett gyalogtúra a Szentségimádással egybekötött Lelkigyakorlat miatt későbbi időpontban kerül megrendezésre! A túra napjáról a www.fertoszeplak.hu oldalon tájékozódhat.

Kedves Látogató!

A Fertőszéplaki Sport Kör Kerékpáros szakosztálya fő tevékenységi körétől eltérően családi gyalogos túrát szervez. A program célja az egészséges és tartalmas szabadidő eltöltése mellett településünk számos látnivalóinak felkeresése, megismerése.

A csoport áthalad a település közepén elhelyezkedő ligeten, ahol a Hősi halottak emlékére állított emlékszobornál röviden megállunk, majd a sétát folytatva érintjük a fertőszéplaki faluházakat. Igény szerint a csoport tagjai röviden betekinthetnek a tárlatba, létszámtól függően idegenvezető is rendelkezésre áll. A látogatást követően a valamikori TSZ felé vezető úton Hegykő felé vesszük az irányt, és a 8 öles árkot érintve ellátogatunk a hidegháború hangulatát idéző Vasfüggöny emlékhelyre. Az emlékhely megtekintése után, rövid pihenőt követően, a hegykői templomot mellet elhaladva a csoport elindul az utolsó állomás, a Csonka szobor irányába, ahonnan rövid ismertető után visszatérünk az indulás helyszínére, a Széchényi kastélyba.

A túrát este baráti szalonna sütéssel, közös beszélgetéssel zárjuk.

Figyelem: a gyalogos túra útvonala csak részben halad aszfaltozott útvonalon, ezért minden résztvevőnek a "nem ideális" sétálási körülményeknek is megfelelő lábbelire és természetesen az időjárásnak megfelelő öltözetre lesz szüksége. A teljes út hossza 13 km. A program tervezéséhez kérjük E-mailben jelezze részvételi szándékát:
Fekete Imre: eliottwans@gmail.com

A geocaching szerelmeseinek is szeretnénk kedvezni, ugyanis a túra során megkeresünk 3 geoládát is:

GCFLAK - Fertőszéplaki Barangolás
GCVASF - Hegykői Vasfüggöny emlékhely
+ 1 meglepetés láda (menet közben)

Mindenkit szeretettel várunk:

Fertőszéplak Önkormányzata


geo-esemény-lista
geo-esemény-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]