geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Mirahozzászólásai | válasz erre | 2016.01.06 20:24:35 (29520)
Mi így találtuk meg első mozgónkat: http://youtu.be/WErY3nrQU7o
Tényleg nagy élmény volt! :D
[előzmény: (29512) tapiapi, 2016.01.06 13:30:01]

tapiapihozzászólásai | válasz erre | 2016.01.06 13:30:01 (29512)
Most találtam meg szilveszterkor életem első mozgóját (fél éve játszunk ez volt a 161. megtalálásunk még csak, négy saját ládánk van. A véleményem ebből következően a kezdők véleménye.) Baromi nagy élmény. Hogy még ott volt, hogy odaértünk, hogy gyorsan nekem kellett valami a leírásban szereplő és korábban még nem jelölt helyet találnom és jól elrejtenem és az oldalt módosítani. EZ FELÉR EGY ÚJ REJTÉSSEL. És amikor Pepe azt írta, hogy némelyik rejtés nem menne át a moderáción, akkor - ne kövezzetek meg érte - megnéztem, hogy a megtalálóknak és továbbrejtőknek van-e már ládája, megsorozták-e már őket a modik, úgy rendesen, kiépült-e már a fejükben az a felelősség és kötelezettség érzés, amely nem hogy elrontja a játékot, hanem függőséget és örömöt okoz. Az eredményt jobb, ha nem mondom el. Nem akarok másoknak szabályt alkotni, csak magamnak. Az vigyen tovább mozgó ládát, aki már jogosult rejtésre. A láda leírásában lévő szabályokat - ha pontosak és jók - maradéktalanul betartom. A mozgó láda tartalmához hozzátenni akarok azzal, hogy különleges helyre viszem és nem csak kipipálom. Nem fogom ugyanazt a mozgót kétszer is levadászni, mert az egy láda, nekem egy láda. Nem viszem tovább, ha nincs jobb ötletem - ehhez nem árt az oldalát alaposan elolvasni. (Az általam megtaláltnál nagyon jó volt, hogy a ládaoldalon tételes felsorolás volt, hogy hol járt már a láda és nem csak a fotókból és a logokból lehetett rá következtetni.) Nem teszem másik mellé, mert ezzel lekoppintom mások korábbi szellemi termékét. Ha többen találjuk meg - sokan keresünk bandázva - az viszi tovább, akinek jó ötlete van. Az a tisztességes, hogy nem áruljuk el még a bandatagoknak sem, hogy hova tesszük, mert vélhetően ugyanonnan jöttek, mint mi és ugyanott laknak, vagy a közelében, ahova vinni fogjuk. Ahogy nem áruljuk el új ládánk és megjelenésünk helyét sem nekik. Akik így játszunk, örülünk, hogy van mozgó. Akik így játszunk, nem örülünk a gondozatlan ládáknak és ládaoldalaknak sem. Amikor olyan ládát találunk, amelynek tulajdonosa több éve nem talált ládát és a hányavetin ledobott saját ládájára sem néz (és olyan is) és nem válaszol az e-mailre, mert megszünt a címe. Ahol a koordináta és a láda már köszönőviszonyban sincs és egymás logjaiból szerzünk tudomást a katyvaszról. Mert a ládagazdából már kiveszett - magamat ismétlem - a felelősség és kötelezettség érzés, amely nem hogy elrontja a játékot, hanem függőséget és örömöt okoz... Uff én beszéltem, ahogy Gojkó Mitic mondta anno.
[előzmény: (29506) Pepe, 2016.01.06 00:00:45]

Pepehozzászólásai | válasz erre | 2016.01.06 00:00:45 (29506)
Van akinek verseny, van akinek nem. De nem csak erről van szó, hanem arról is, hogy egyre többen, egyre nagyobb fittyet hánynak a mozgóládákhoz rendelt szabályoknak. A tovább viendő ládáknál "maradt" logok serege, a GCUser már akárhová rejtve, stb., stb. Amúgy a GCUser helyszíneinek döntő többsége -mint látnivaló- moderáción nem menne át.
Vannak színvonalas témacentrikus mozgók (hadd ne soroljam ezeket), ahol a keresők (még) tisztelik a szabályt, de a GCUser, GCizgi, GCM001, GCM002, GCPant ládáknak (gyakran egy létező láda mellé rejtve?!- micsoda baromság) nem látom különösebb értelmét.
[előzmény: (29504) nepster, 2016.01.05 21:23:10]

nepsterhozzászólásai | válasz erre | 2016.01.05 21:23:10 (29504)
A mozgó ládákkal kapcsolatban egyre inkább abba az irányba megy el a dolog, hogy mindegyiknek egyre kevesebb megtalálása legyen. Akinek a környezetében már csak megtalált ládája van kifejezetten öröm ha egy odatéved, erre meg különböző szankciókat hozunk azért, hogy minél kevesebben látogathassák. Nem értem azt sem kinek miért fáj ha valaki "pontgyűjtésre" használja ezeket. Miért ez egy verseny? Kap érte bárki is osztalékot? Van bármi előnye a megtalálás örömén kívül?
Rossz irányba haladunk.....


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.