Előzmények
ÉvaSanKri | hozzászólásai | válasz erre | 2007.01.28 21:19:11 (19787) |
A rakott pulyka az úgy van, hogy:
- a jénai tál alja 1 réteg baconnal befedve.
- rajta egy réteg vékony karikára vágott vöröshagyma
- rajta egy réteg igen vékonyra szeletelt pulykamellfilé
- megszórva egy kis darált dióval (amúgy amerikai módra)
- erre pár karika kolbász
- az eddigi lefedve 2 dl. főzőtejszín+2 dl ketchup keverékének a felével
- megszórva egy kis reszelt sajttal (én pannóniával szeretem)
és aztán az eddigiekből még egy vagy több réteg, a mennyiség függvényében.
- Jénai teteje rátéve, és kb. 190 fokon 40 percig a sütőben megdolgozni,
- utána fedő levéve, és még 230 fokon kb. 15 perc, hogy a leve elmenjen.
Melegíthető, de hidegen is király.
|
|
|
|