geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
539. Fehérvárcsurgó (GCFCSV)
Völgyzárógát
Völgyzárógát
A láda helye
A láda helye
Kastély részlet
Kastély részlet
Kastély részlet 2.
Kastély részlet 2.
Kastély részlet 3.
Kastély részlet 3.
A park felől
A park felől
Kökörcsinek a láda közelében
Kökörcsinek a láda közelében
Nagy fák
Nagy fák

Szélesség N 47° 17,142'
Hosszúság E 18° 15,857'
Magasság: 175 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.03.30 14:00
Utolsó lényeges változás: 2015.05.17 15:26
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Ati
Felhasználó: Ati
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Megtalálások száma: 417 + 6 sikertelen + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


A láda NEM TravelBug barát.

Egy kétállomásos kis multi barangolásra hívlak, ami Fehérvárcsurgó 2 nevezetességét mutatja be.

A falu a Móri-árokban fekszik, félúton Székesfehérvár és Mór között, a Bakony keleti végén. Nem nagy település, mindössze 1800 fő lakja. Nyáron kicsit több, rengeteg hétvégi ház, nyaraló található a település határában.

A multi láda kiinduló pontja kereshető a fejlécben lévő koordinátákkal. A célpont a Károlyi-kastély parkjában, egy emlékmű kerítésére mutat. A kerítés bal hátsó beton oszlopán találod meg a 2. pontra vonatkozó koordinátákat. Ha itt valami oknál fogva nem találod meg, olvasd tovább a leírást, vannak tartalék helyek is.

2005.07.01.
Karbantartást végeztem ma a láda első pontján, a kastélynál. Kihelyeztem néhány (4)tartalék pontot, ha az eredetivel valami probléma lenne.
Ugyanakkor pontosítottam az eredeti induló koordinátákat.
A multi kiindulópontja: N 47° 17,142' E 18° 15,857' [GCFCSV-1]

Az első tartalék pont egy mikrocache, egy Kinder-tojás kapszula, az 1. pontot tartalmazó kerítésoszlop alatt. Ezzel együtt az oszlopon olvasható feliratot is megújítottam.
A 2. tartalék pont a kastély előtti focipálya mentén található. Koordinátája: N 47° 17,255' E 18° 16,085' [GCFCSV+tartalek_2] A korlát a nyerő, egy matricát keress.
A 3. pont szintén a focipálya közelében van, egy fa tövében egy mikrocache (Kinder-kapszula). Koordinátái: N 47° 17,312' E 18° 15,998' [GCFCSV+tartalek_3]
A 4. tartalék pont a kastélyon kívül, a kapuhoz legközelebb eső villanyoszlopon, az egyik táblán található. Matricát keress. Koordinátái: N 47° 17,278' E 18° 15,877' [GCFCSV+tartalek_4]

Azt hiszem megtettem mindent az első ponton, hogy sikeres legyen a keresés. Azért vessetek egy pillantást a folyamatosan szépülő-épülő kastélyra is! :-)

A kastély látogatható, felnőtteknek 300 Ft a belépő. Vezetés minden fél órában.

A kastélyról:

"A reformkor jeles személyisége, a Magyar Tudományos Akadémia társalapítója Károlyi György építtette a család vidéki rezidenciáját, és az azt körülvevő angolparkot. Az eredetileg angol klasszicista stílusú, 1910 körül eklektikus neobarokk stílusban átalakított épület a Móri árok csodás kastélyainak sorában áll.
A szabadonálló U-alakú, emeletes kastélyt három jól elkülöníthető részre oszthatjuk: főszárny, oldalszárnyak és pavilonok. Az épületet angol klasszicista stílusban építették, majd a XX. század elején történő eklektikus neobarokk átalakítások révén nyerte el mai formáját.
A középső, ún. főszárny kontyolt nyeregtetővel és természetes palával fedett, az íves-elliptikus középrizalit kupoláját vörösrézlemez borítja. A díszudvarra néző homlokzat 4+5+4 tengelyes, amit az épület sarkainál és a rizalit szélein két szintet átfogó falpillérek tagolnak függőlegesen. Az öttengelyes rizalit három középső tagját az íves-elliptikussá történő átalakítás során emelték ki. Földszinti és emeleti nyílászárói is félköríves záródásúak. Az emeleten kovácsoltvas korlátos erkélyt, az íves főpárkány feletti attikán oroszlánok által tartott Károlyi-címert találunk. A címer melletti oldaltengelyekben kisméretű, íves záródású ablakok helyezkednek el. A középrizalit két szélső tengelye az emeleten franciaablakos kialakítású. Ezek és a homlokzat többi nyílászárója egyes záródásúak, keretezésük vakolat-kő, úgy mint az épület más nyílászáróié.
A homlokzat vízszintes tagolásában kiemelkedik a konzolos főpárkány. E felett attika húzódik végig. Az emeleteket keskeny osztópárkány választja el, az ablakok könyöklőpárkánya körbefut, és minden ablakot kő szemöldökpárkány hangsúlyoz. Ez utóbbihoz hasonlóan a homlokzat karakteres építészeti elemei még a zsalus nyílászárók.
Az egykor a parkra, ma a futballpályára néző homlokzat szintén 4+5+4 tengelyes, melyből az öt középső rizalitot alkot, aminek három középső tengelye felett címeres timpanon zárja a pilaszterekkel tagolt középrészt. A rizalit emeletén egyenes záródású, a földszinten íves záródású francia ablakok láthatók.
Ezen a keleti homlokzaton is falpillérek találhatók az épület sarkain és a rizalit peremén. A rizalit előtti nagy teraszról egykor csodás látványt nyújtott az angolpark.
A főpárkány frízét nyolcszögletű ablakok és rozetták díszítik, ezen kívül a homlokzat vízszintes tagolása csak annyiban tér el a díszudvar felőlitől, hogy az előbbivel ellentétben itt nagyleveles és mozgatható a zsalu.
Az északi és déli oldalszárnyak tetőtere a főszárnyhoz hasonlóan be van építve, fedése szintén természetes pala, ami itt nyeregtetőn fekszik. Az oldalszárnyak tizenegy fejezetes, kannelúrázott kőoszloppal osztott verandával néznek a díszudvar felé. Az oszlopok felett főpárkány fut végig,, e felett attika található. A verandákra kő előlépcsőkön lehet feljutni. Az oldalszárnyak kialakítása a XX. század elején történt.
A déli oldalon a kastély egyik legdíszesebb terén, a csipketeraszon át juthattak az épület lakói a kertbe. A teraszt öntöttvas oszlopok, fejezetek, spilaszteres frízmezők díszítik. A szárny pavilonhoz csatlakozó végén szintén teraszt alakítottak ki. Ez a balluszterrel övezett tér a szárnyból és a pavilonból is megközelíthető.
A mellékszárnyak nyugati végén egy-egy emeletes, kontyolt nyeregtetővel és természetes palával fedett pavilon áll. Főhomlokzataik azonosak, 1+3+1 tengelyűek, melyből a három középső rizalitot alkot. E rész oromfalas megoldású, aminek középtengelyében kisméretű, íves ablak világítja meg a padlásteret. A nyílászárók egyenes záródásúak, a külső falsíkon apróleveles, fix zsalusak. A főpárkány konzolos, az osztópárkány körbefut. E felett az emeleten az ablakok alsó részét kötény díszíti.
Az északi pavilon és az oldalszárny csatlakozásánál található a négyszintes torony, mely a kastélykápolna helyét jelöli. Kialakítása az eklektikus homlokzathoz igazodik.
A díszes belső terek nagyrészt az 1910-es években elnyert formájukban lettek, lesznek helyreállítva.
A főépület földszintjének kiemelkedő szépségű tere az előcsarnok, amelynek díszei gipszstukkós architektúrája, csodás kandallója és a mahagóni falépcső. A díszlépcsőház kőlépcsőjén juthatunk az emeleti könyvtárterembe, amelynek falnyílásaiban egykor mahagóni könyvespolcok álltak. E terem érdekessége még, hogy Magyarországon az első közt épült vasbeton kupolája.
A könyvtártermet a grófi és grófnői lakosztályok fogják közre, melyek falaiban eddig tisztázatlan funkciójú, rabitzból készült félköríves boltozatos fülkék találhatók. A grófnő szobájában további látványosság a filigrán faragású fehér márványkandalló.
Érdemes ezen kívül megemlíteni a csipketerasz mögötti három díszes szobát és a déli mellékszárny egyik szobáját, ahol a kápolna mellett egyedül találunk díszítő festést.
A kastély legrégebbi épen maradt része a XIX. század közepén kialakított boltozatos kápolna, melyet mára teljesen restauráltak. Padlózata kellheimi kő, falain díszítőfestés ragyog, oltárképe az 1790-es évekből származik.
Az egykoron kerti építményekben gazdag parkban ma két figyelemre méltó alkotás található: az egyik a díszudvar olasz szökőkútja, a másik az épület feletti dombon álló milleniumi emlékoszlop."

A kastély jelenleg felújítás alatt áll (milyen jó ilyet írni egy kastélyról!), a láda mintegy megelőlegezi a későbbi látvány-élményt.

A második koordináta a falu másik nevezetességéhez vezet el, a víztározóhoz. A tó remek horgászhely, de a környék is szép, a Móri-árok illetve a Vértes-hegység vonulataiban lehet gyönyörködni.

A következő adatok Kulisz jóvoltából kerülhettek ide:
A tározó déli részén a Vaskaput illetve a Kopaszhegyet felépítő dolomit és mészkő a völgyszakaszt erősen leszűkíti, itt épült meg a gát. A római időkben is volt itt egy duzzasztó. A középkorban - Mátyás idején - az ókori építményt magába foglaló gát épült ide. A középkori gátat a Gaja áttörte, a legújabb kori építésig nem is készült új gát. A jelenlegi elzárás 1970-72 között épült, üzemszerűen 1973-tól működik.
A tározó minimális tárolóképessége 1 000 000 köbméter, ekkor a tó felszíne 144,8 m magasan van a tengerszint felett, átlagos vízmélysége 1,7 m, maximális feltöltés esetén - ilyenkor a tófelszín 154 m magasságban van, - 14 250 000 köbméter vizet tárol.

A tóban - megfelelő hőmérséklet esetén - fürdeni is lehet. Horgászt szinte minden időben lehet látni.

A láda elég kicsi, kb. 1 literes, dátumkijelzős, kék tetejű doboz, egy kis mélyedésben van. A környék forgalmas, a logoláskor és visszarejtéskor járjatok el körültekintően! A ládához vezető úton sem árt az óvatosság.
Állapot: megszűnt

Értékelés: értékelés (333 db): környezet: 4.54 rejtés: 4.13 web: 4.37 átlag: 4.35

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

csipet_csapat 2015.05.03 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Nagyon szép hely mindkettő. A rejtés viszont véleményünk szerint nem szerencsés. A láda a bokor tövében mélyedésben van, állandóan beázik. Volt nálunk csere doboz, de nem láttuk értelmét kicserélni. a pótlogbook még viszonylag jól tartja magát.
Köszönjük a rejtést.

katika 2015.04.11 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Butchman 2015.04.04 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.38
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

totmadiani 2015.03.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 2 átlag: 2.67 súly: 2.54
Köszönjük a rejtést!

monic1006 2015.01.17 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Két napos OKT, szsoutdoor-ral + kiegészülve egy túratárssal, Biankával.
Fehérvárcsurgóról Kisgyónbánya felé vettük az irányt.
A kastélynál a leleményes madáretetőket megcsodálva, és jól lefotózva :) kellemes élményben volt részünk.
A rejtés módja nem kifejezetten túristabarát, de nekünk szerencsére épp az útvonalunkba esett a második pont. Agybajt is kaptam volna, ha nem így lett volna. :)
Köszönjük a lehetőséget.

szsoutdoor 2015.01.17 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Két napos szakosztályi túratalálkozó első napi túráján az OKT mentén, szerencsés irányba Fehérvárcsurgótól Kisgyónbánya felé. Köszönjük a rejtést!

kicsiogre 2014.11.15 13:19 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2014.11.14 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.18
Egy gyönyörű felújított (!) kastély. (Talán ideje lenne a ládaoldal képeit cserélni, a leírást aktualizálni, de sajnos ez a rejtő más ládájánál is probléma, hiába minden kérés, kritikus log.)
Egy első pont, amit nem találtunk. De nemhogy a pontot, még a kerítést sem, amin lennie kellett volna. Nem úgy néz ki, mintha tegnap tűnt volna el. Oldalfrissítés?
A 4-es alternatív viszont jó állapotú, könnyen meglett.
A kastély önmagában ládaérdemes, jó lenne az időközben itt megjelent .com-os ládával összekombinálni és hagyományossá alakítani.
A másik, nagyon szép helyen lévő pont pedig szintén önmagában megállná a helyét, hisz sem tematikájában, sem a megközelítés nehézségében nem hasonlít az elsőhöz.
Sajnos a láda nem sok örömet okozott. Vízgyűjtő töbörben, meztelencsigás, szakadt, sárga reklámszatyorban, gyenge minőségű, vízzel teli láda, szétázott logbookal. Nem volt gusztusom belenyúlni.

 
Péter60 2014.11.14 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.18
Két pazar helyszín párosul a rejtő következetes hanyagságával. Ez sokat ront az összképen.

Audrey722 2014.11.04 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nbokan 2014.10.18 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Kicsit csalódtam a kastély látogatásban, kívülről gyönyörűen felújított, karbantartott, szép minden. Belül is szép, de még teljesen üres. Később biztos bent is több látnivaló lesz.
Az első ponton már nincs kerítés, így a mikrocachet sem találni, de a 4. tartalék rendben volt. A Csali kocsmánál parkoltunk, a ládához indulva kinéztem egy utat a tuhus térképen, de az hamar elfogyott és bozót harc lett belőle. A domb elég szemetes, viszont a kilátás gyönyörű. Új logbookot raktunk a ládába, ami egy darabig talán megoldás, de a ládát is kellene cserélni. Kösz a rejtést.
A következő keresőnek egy kis segítség: kövesd a kéket egészen a lépcsőig, onnan indulnak járható utak.

Csipke terasz
 
zalajaro 2014.10.05 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.28
Ráférne egy kis karbantartás a ládára.
Logolni lehetetlen, a jelszó már olvashatatlan a logban.
Jó hogy az előbbi megtaláló mg külön felírta egy cédulára.
Én is a rövidebb, de nehezebb utat választottam. Sajnos :(

sereva 2014.09.17 10:00 - Megtaláltam
Talán a sok eső miatt,de nagyon nehéz volt a feljutás a ládáig.Egy métert mutatott a kütyü,de a ládát mégsem találtuk meg.
Kérlek a fotók alapján fogadd el megtalálásnak.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.10.22 20:07]

Köszönjük.

Evila 2014.09.03 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.45
Már az első ponton gondunk volt, a megbillent oszlop miatt alig jött ki a kapszula, de végül meglettek a 2. pont koordinátái. A víztározónál felmentünk a lépcsőn egy fenti ösvényre, viszonylag barátságos úton értünk a láda 10 m-es körzetébe. Ott viszont elkezdődött a bozótharc. A leírásban szereplő mélyedés nem adott kellő információt. Aztán fiam észrevett egy szemeteszacskónak látszó valamit csak úgy rejtés nélkül. Hát abban volt a láda... Valóban beázva, penészesen. Nálam is csak a láda leírás volt, arra írtam fel a jelszót, és tettem be a ládába. A ládát egy fa tövénél lévő mélyedésbe tettem. A karbantartásig talán jó lesz.
Aztán le a víztározóhoz a meredek oldalon. Nagy élmény volt! Köszönjük a rejtést!

Turistaember 2014.08.03 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Lombos időben való keresés esetén a láda valóban a susnyásban van, ami néhány méter után már nem annyira susnyás, úgyhogy csak lassan de bátran! A rejtés módja (s talán a hanyag lezárás) miatt viszont még mindig be van ázva és annyira penészes a belseje, hogy a papíron található jelszó hamarosan nem lesz olvasható. Írószer és megfelelő papír híján nem újítottam fel de lehet, hogy nem is lett volna értelme mert egy igazán nagy renoválást igényelne az egész.

Henya 2014.07.04 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.46
Nem találtuk meg, nekem is a nagy susnyásba mutatott a GPS, de nem találtam meg a kis családommal. Először én is a TUHU.hu által mutatott rövid úton akartam felmenni a 2. ponthoz, meg is lett az eredménye. (Széthasított a gaz egy anyajegyemet a kezemen.) Utána mi is a hosszabb kerülővel, a tározó mentén mentünk fel. Csináltam két képet, hogy ottjártunk: továbbmentem pár métert a 2. helytől, fel a domb tetejére és onnan fotóztam, egyiknek a kislányom is látszik. Szeretném kérni a rejtőt, hogy fogadja el. De ha úgy gondolja, hogy nem, akkor sincs baj. Akkor, ha nem lesz bajom a sérülésből, talán még1x neki megyek, de most nagyon megviselt a seb.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.06 13:51]

AkiTom 2014.06.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.45
Hiányzott egy macséta :-)

Tapsifüles 2014.06.08 12:00 - Megtaláltam
Az első pont hamar meglett. Nagyon tetszett a kastély; sajnos nem volt arra időnk, hogy az egész kastélyparkot besétáljuk. Később ezért még visszajövök ide.
A második ponttal viszont gondom volt. A koordináta eléggé a susnyásba mutatott. A fényképen látott gödörre és fára már nem emlékeztem. A leírás alapján keresgéltem, de nem találtam rejtekhely gyanús helyeket. Felhívható telefonszámot nem írtam ki indulás előtt. 10 perc keresés után sajnos vissza kellett indulni, mert a családi ebédről mégsem akartunk elkésni.
Ha a rejtő elfogadja így is találatot, azt megköszönöm neki, ha nem, az is érthető, nem sértődöm érte. :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.09 23:33]

 
mazsola069 2014.06.08 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Szmájlira cserélve,mától ez is rám vigyorog.:-)
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Az egyes pontnál a mikroláda rögtön meglett. A kastélyt nem hagyhattam ki, lenyűgözött. A ládához a legrövidebb ösvényen mentem fel, nem kellett volna. Bringa rejtés után 134 méter bozótharc következett, de a láda meglett. A fenti szépségekről így lemaradtam, de ez legyen az én bajom. :-)

hinia lux 2014.06.01 12:15 - Egyéb
Már megtaláltam a ládát 2006-ban, majd 2012-ben ismét kessertársat kísérve. Most előre nem tervezetten jártunk errefelé. Távolabbi ládához indultunk, de kinéztünk előtte a gáthoz, és útközben láttuk, hogy Dísznövény és Kertészeti Napok rendezvény van a kastélynál. Úgy döntöttük megnézzük.

Lugas
 
Drosophila 2014.05.30 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
A ládához vezető utat többször elvétettük. Először egy ház, majd egy magánterület állta az utunkat.
Egy kis kerülővel, a víztározó mentén sikerült megtalálnunk a helyes ösvényt.
A szép kilátásért külön köszönet a rejtőnek.

KISÁ01 2014.05.24 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.12
Megvan!

szalais78 2014.05.24 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.12
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Balear 2014.04.06 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.18
Útban hazafele Vincézés - Pincézés és egy kis móri boros hétvégéről :)
Azért a második pontnál elviseltem volna valami pici tippet a megközelítésről :) Így maradt a sziklafalon mászás. Ettől függetlenül nagyon szép az amit bemutat a láda.

Köszönöm a rejtést,

Csabi

takacsimre 2014.03.30 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

gebecske 2014.03.06 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Meglett, köszönöm a rejtést! Ráférne egy karbantartás a ládára, szegény elég ázott-fázott.

 
G_Sanyi 2014.03.02 13:40 - Megtaláltam
Megvan. Szép a kastély és a víztározó is felülnézetből. Köszönjük!

vaterlo 2014.02.22 12:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.94
Kétnapos Bakonykúti - Gánt OKT túra második ládája. A kastély parkjában az 1. tartalékpont egyből meglett, a második ponthoz visszafelé kellett menni. Köszönöm a rejtést.

tgb 2014.01.25 13:24 - Megtaláltam
Levadászva! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Kincsesbánya 30 TT közben.

Szabó família 2014.01.25 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Kincsesbánya TT közben.

katnorbi 2014.01.18 16:12 - Megtaláltam
Ladával és Andrusával Lada klassz túrája közben.

Dr.Lada 2014.01.18 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Andrusával és Katnorbival elkövetve.:-)
Reggel Iszkaszentgyörgyről áthoztunk egy autót, és gyorsan megkerestük a kastélyba a koo-t, mivel tudtam pont arról fogunk érkezni ahol a láda lesz és visszamenni már nem lesz lehetőségünk. Így a túránk előtt már tudtuk a legvégén majd hova kell mennünk.:-) Érdekes kis település Fehérvárcsurgó. Amerigo Tot emlékhelyét is megnéztük, bár ez valamiért nem került bele a multiba, pedig a művész itt született. A kastély is érdekes, meg a fatornyos templom, na és a Klub Könyvtár is érdekesség volt számomra. A túra vége felé a Vontató hegyről lejövet értük el a meseszép víztározót. Miután megtekintettük, meg a zárógátat is nekiugrottunk a zárógát melletti tuhu által nehezen járható ösvénynek, hogy elérjük a ládát. Fentről nagyon szép panoráma fogadott bennünket. Miután logoltunk és kigyönyörködtük magunkat a lankás lejárat helyett ahol feljöttünk mentünk le, hisz kell a kaland a nap végére is.:-)

A láda elég rossz állapotban van sajnos, penészes a belseje, és a logbook is sajnos.:-(
Igazából volt nálunk logbook, de semmi értelme nem lett volna belerakni, hisz minden tiszta penész, így az új logbook is pillanatok alatt újra az lenne, szóval kellene egy nagy karbantartás rajta.

Andrusa 2014.01.18 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam Dr. Lada közreműködésével!

Secc 2013.12.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.50
Köszi,szuper környék nagyon tetszett, a köd se vette kedvünket!A láda beázott !!!

BlackDeer 2013.10.20 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Hartegen 2013.10.20 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. Logbook elázott, nem tudtun írni bele. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

B.exter 2013.10.12 18:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.03
Sokszor eltekertem már a kastély mellet, valamint a víztározónál, nem is figyeltem fel erre a ládára. Az első pont nagyon oké, a park és a kastély is igen kellemes meglepetés volt. A második pont felé menet, furcsállottam, hogy Kincsesbányára érkezem, a leírásból a fehérvárcsurgói nevezetességek rémlettek. A gps a kertekhez majd bozótosba vitt, nem akartam hinni a szememnek. Segítségen gondolkoztam, telefon formájában, hogy jó felé tartok?! Bíztam benne, hogy a koordináták tiszták, világosak voltak, csak nem lyukra futok. Bozótharc után a ládát megtaláltam és igen csak csalódás volt. A képeket nézve ma már nem ilyen csupasz a láda rejteke. Ilyen karbantartatlan ládát nem gyakran láttam a nyári ládázgatásaim során. A logbook átázva, írni nem lehet bele. Javaslok egy cserét és némi tisztítást. Visszafelé már látható volt a járt út, azon mentem vissza és nem értettem miért nem a víztározó közelében van a rejtés. Sokkal jobb lenne. Szerintem.
A kastélyhoz visszaérve még beszédbe is elegyedtem a pénztáros nénivel, aki mondta szerencsém van ma, mert díszkivilágítás van, a vendégek miatt.
A ládát leszámítva nagyon tetszett a hely, kár volt érte.

negyedleveles
csipke
evezz
 
Hepur 2013.09.07 13:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.70
Végre ez is meglett. Külön-külön a multi mindkét pontján voltam már többször, de mint ládát most sikerült csak megkeresni. Az első ponton az eredeti koordináta olvashatatlan, maga a láda pedig alapos felújításra szorul. Tiszta penész a logbook!

Roberto Kesser 2013.09.06 18:30 - Megtaláltam
meglett egy kis mászással :)
első ponton a koordináta olvashatatlan, de a (1.) pótjelszó rendben.
végláda ramaty állapotban de a helyén.
köszönöm a rejtést,

csillagvadasz&kiralylany 2013.08.30 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Köszi a rejtést!

5N 2013.08.24 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.89
OKT Fehérvárcsurgó-Bakonykúti közben.Az első pontot három nappal ezelőtt kerestük meg,mára maradt a második.Mivel nem az első pont felől jöttünk,egy meredek ösvényen mentünk fel és örültünk,hogy nem ott kellett lejönni.Nekünk tetszett a láda mutatni valója.

öregmedve 2013.08.20 10:30 - Megtaláltam
Keresés lepkével, habár pár tíz métert kihagytam a muriból.

lepke 2013.08.20 10:30 - Megtaláltam
Igen vegyes benyomásokat hagyott bennünk a rejtés.
A kastély szépen felújított, a parkja is kellemes - eddig nem is volt hiba.
Igaz, hogy a látogatás nem 300 pénz, hanem jóval drágább, és nincs is mit nagyon nézdegélni belül, az étterme is hihetetlenül drága, mi ugyan csak kávét ittunk, azonban azt is egy barátságtalan pincér felszolgálásában, noha egyetlen vendégként voltunk jelen a hatalmas teremben.
A 2. pont utolsó méterein nem hogy forgalom nem volt, hanem végig kételkedtem, hogy ott lesz-e a rejtek, ahol. Végül egyedül kapaszkodtam fel mindenféle bozótoson át, míg végre megtaláltam a koszlott dobozt, benne az elpenészedett notesszel, melyből alig tudtam kihámozni a jelszót.
Visszafelé valamivel könnyebb utat találtam, legalábbis jártat, amely csakhamar csatlakozott a kék jelzésű turistaösvényhez. Ezt ajánlom másoknak is, nem a kerteken át való szlalomozást.
Közben Öregmedve folyvást aggódva hívott, merre vagyok, de szerencsére összetalálkoztunk a kék elágazásnál.
Igaz, hogy szép kilátás nyílott a víztározóra a tetőről, ám ennek ellenére úgy vélem, nem kellett volna így megnehezíteni a játékosok dolgát.

 
arinka 2013.08.19 12:05 - Megtaláltam
ok

h725 2013.08.10 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
A rejtés mindkét pontja nagyon tetszett, jó hogy útbaejtettük ezt is pápai nyaralásunk első napján odafelé menet. Köszi a lehetőséget.

Bogi, Zsófi, Vali, Zsolt

petiba 2013.07.12 20:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]
Délután a matektáborosokkal megnéztük a kastélyt, este pedig a második pont mellett távcsöveztünk...

Chubby 2013.07.12 12:39 - Megtaláltam
Erre bóklászva sikerült ezt is előkotorni :-) [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

adrivik 2013.07.08 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Megtaláltuk! Köszi a rejtést

 
Helyszinelők 2013.06.03 17:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.41
Eső után a susnyásban egy élmény volt. Valamit rosszul csinálok mert a dátum,vagy a jelszó miatt visszadob. Kérem jóváhagyni. 06.02 17.00 a logolás időpontja. Elég nedves a kis füzet.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.07.15 12:37]

neptunfu 2013.06.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.78
Köszönjük!
Szép volt a kastély és a virágvásár, na meg a kalandos séta az esőben :)

BluEHourTeaM 2013.06.01 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.39
Gyönyörű kilátás, a kastély is szép...köszi a rejtést :-)

picuresnagyur 2013.06.01 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
köszi :) nem tudtunk a kertészeti kiállításról, csak lestünk, miért özönlenek az emberek a kastély felé... :) a tömeg miatt így a kastély kimaradt. A tripódtól a kilátás remek, bár még elég felhős idő volt, a Vontató-hegyi láda után tisztult....

 
bortel 2013.05.24 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
.

hitamas 2013.05.24 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Bodajki csapatépítés után hazafelé, kerékpárral. A Gaja-völgyben jöttünk, létrás átemeléssel indítva .... Előző nap még/éppen nyitva volt a kapu. :)

Garfield13 2013.04.27 11:30 - Megtaláltam
dzoli1-gyel és a kutyákkal.

dzoli1 2013.04.27 11:30 - Megtaláltam
Garfield13-mal és a kutyákkal. A logbook el van ázva.

RobiGergo 2013.04.27 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.31
Alcala76-tal együtt. Köszi a rejtés!

alcala76 2013.04.27 11:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
Szép a kastély, és a víztározótól is nagyon jó a kilátás. A Be-Csali csárdánál parkoltunk, onnan mentünk a kék jelzésen először a vízparton, majd egy kő lépcsőn fölfelé, a hegy felé. A meredek ösvényt mi is megleltük, csak visszafelé vettük észre, hogy kicsit arrébb kezdődik egy enyhébb emelkedő, bár a sok kis kavics miatt az is eléggé csúszott. A ládához nem kell teljesen felmenni a hegy tetejére, de a kilátás miatt mindenképp érdemes! :)

 
sztoth71 2013.04.24 22:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

ricinus 2013.04.01 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Megtaláltuk. A ládánál gyönyörű a kilátás a víztározóra.

KovMat 2013.01.12 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.85
Megtaláltam a ládát!
A kiinduló pont már elmosódott, a korláton levő matrica eltűnt (festették a korlátot), a mikrocachet nem néztem, viszont a táblán jól látható a matrica.
Elég hideg volt, ami tó vizén is látszik. :)
Köszi a rejtést!

 
kerimami 2012.12.29 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.02
Verőfényes szombaton indultunk túrázni.Ide a GCISZA láda megtalálása után érkeztünk,amit nem bántunk,mert gyönyörű volt a naplemente.A ládához a tározótól egyenesen mentünk fel egy vízfolyáson.Vissza a javasolt úton ereszkedtünk le,ami nem volt nagyon jobb! Útközben ettünk és szedtünk is csipkebogyót :)
A kastély és a park nagyon szép,érdemes volt megnézni. Köszönjük!

Timi,Gazdy,Máté,Zoli és kerimami

 
zoo_lee 2012.12.08 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen. A kastélyba a belépő már nem 300 Ft. :-(

Pure_NZ 2012.12.02 13:30 - Megtaláltam
Ok.

kobcikrajci 2012.11.21 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
Kellemes délutáni sétára ösztökélt a rejtés a kastély parkjában, mely szépen rendezett és nyugalmas hangulatot sugárzott. A láda is könnyen előkerült, és közben a lenyugvó nap vörös fényében fürdött a tótükör. Szinte már giccses. :)

Magnes50 2012.11.17 14:30 - Nem találtam meg
Sajnos a leírás nem volt nálunk, és az 1. pontnál, az emlékmű betonoszlopánál a további koordinátát nem találtuk. Pedig a kastély és a kert tetszett, körbe-sétáltuk.

A fotók alapján kérném a megtalálás elfogadását.

[Elutasította: Ati, 2012.11.18 08:27]

Joco68 2012.11.04 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.57
Kerékpáros találat Fehérvárról. Mindkét pont környékén érdemes körülnézni,igazán szép helyek. Köszi a rejtést.

darabosk 2012.10.23 10:21 - Megtaláltam
Megvan:) Képek és log később...

gen.dever 2012.08.24 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

ChaosTheory 2012.08.22 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.26
Meglepően nagy és szép kastély, érdemes megnézni. És milyen lehetett fénykorában... A víztározó fölötti vista point zseniális, de a megközelítés nem egyértelmű. Mi a dzsindzsán mentünk fel, de lefelé kiderült, hogy mi az optimális útvonal: az autóval megközelíthető legközelebbi ponton leparkolva (a horgászbolt előtt) menjünk a tó felé. A lezárt ipari területet jobbról(!) kerülve a kék turistajelzést követve lejutunk a tóhoz. A tó partja mentén Ny felé menjünk, és keressünk egy felfelé induló ösvény. Meredek, de járható. (jó lenne gps koordinátákat adni itt, de nem írtam fel).

Nagyak 2012.08.16 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.52
Az első pont könnyűsége után sokkoló a láda helye. Szanaszét karistoltam magam a susnyásban. Amíg az első pontot akár babakocsival is fel lehetne keresni, addig a másodikhoz francia idegenlégiósnak kell lenni. Igaz, megy ugyan arra normálisabb út is, de amikor a GPS-t elkezdi az ember követni, nem az a triviális. Mint az egyéb hozzászólásokból kiderül, sokaknak másoknak sem, tehát nem én voltam egyedül a tökhülye. Egyszerűen vagy a rejtés rossz, vagy szájbarágósan le kellene írni, hogyan nem szívatja magát halálba az ember.

Viszont a vadalmafák nagyon jók, majd' mindegyikről kóstoltam egy szem gyümölcsöt! Szerencsére érési időszakban jártunk arra.

Halász család 2012.07.22 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Vártúra közben Köszönjük a rejtést.

bonisbela 2012.07.05 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.28
Zivatarban még úgysem jártam a természetet! Fehérvárcsurgói rokonlátogatás alkalmával kerestem meg. Hiába vártam, hogy elmúljon az égzengés, így elindultam esernyővel, gyalog. A második pont helyén kissé meglepődtem, de beletörődve továbbgyalogoltam. A turistautakon szereplő legrövidebbnek ígérkező csapást benőtte a gaz, vizes gazzal esőben inkább nem szerettem volna bozótharcot vívni, ezért a gátőrházat megkerülve jutottam fel. A víztározóra szép kilátás nyílt, meglepődtem a méretén. Köszönöm a rejtést!

CacheFinder 2012.06.30 13:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.75
Az OKT Bodajk-Bakonykúti szakaszának bejárása közben kerestük meg a ládát.
Az első pontot autóval oldottuk meg, a második ponthoz egyedül tettem kitérőt. Jó kis emelkedő volt, de a kilátás kárpótolt. Lefelé másik úton mentem. Az volt ám az igazi gatyafékes lejtő.
Köszönöm a rejtést!

pozsesz 2012.06.17 17:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

hát ez meredek volt! [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

Gabeszosz 2012.06.17 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.80
Közös családi séta a rekkenő hőségben és ezzel egybekötve - hosszú idő után - az utolsó hátralévő dobozom "szürkítése" a környéken.

A kastély körüli nézelődés után bepecsételtünk a PLT-féle kincskereső füzetkénkbe - elvégre ezért (is) jöttünk, vagy mifene - majd innen sétáltuk meg a multi pontjait.

A Kincsesbánya tábláig mindenki lelkesen kitartott, azonban a körülményekre tekintettel a dobozhoz csak én "szaladtam" fel, a többiek inkább a Becsali kocsmában hűsöltek-jégkrémeztek. Pár liter izzadsággal jól megöntöztem a hegy talaját, de legalább a kilátás sok mindenért kárpótolt. (Amit a többiek csak fotón láttak! :) )

Köszi a rejtést!

Gabeszosz + Heni, Sanyi, Luca, Szoszi

Acsart 2012.06.17 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Napló-geós játék keretében érkeztünk a kastélyhoz. Nagyon szépen felújították, a termek berendezése még nem teljes. A park is tetszett, bár csak kis része gondozott. A hőség ellenére úgy döntöttünk becserkésszük a ládát. Nem volt egyszerű felmenni és vélhetően rossz útvonalat is választottam, komoly bozótharcba keveredtem. Fentről gyönyörű a kilátás a tározóra, sokan horgásztak. Lefelé kissé jobb volt bár a bozótosban újabb sérülésekkel gazdagodtam. Leérve a Be Csali Kocsmában hűsöltünk és úgy döntöttünk a közeli ládát majd legközelebb, egy pecázással egybekötve vadásszuk le. Köszönjük az élményt és a rejtést: Acsart.

keszist 2012.06.17 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.12
A PLT játék kertében egy igazi dzsungelharc keretében találtuk meg a ládát.

kaldigeza 2012.06.17 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Ha már elkószáltam a Pannon Lapok Társasága GPS-játékára, ezt sem lett volna ildomos kihagyni! Köszönöm a rejtést!

lebert63 2012.06.17 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Köszönjük!

Hinter 2012.06.12 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm

winteam 2012.06.01 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Öltönyös ládakeresés a kastélyból sétálva. Szép tó, szép kilátás és viharos szél fogadott.
a felírt jelszót viszont elvesztettem :-)
kérném a jóváhagyást.
köszönöm

[Jóváhagyta: Ati, 2012.06.14 17:58]

tengerpart
SziszoZozo 2012.05.06 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.80
Kár, hogy Fehérvárcsurgó ládája Kincsesbányán kapott helyet.
A ládakeresést már csaknem feladtam mikor a dzsindzsásban, éppen a hibahatárnál, majdnem ráléptem. Teljesen be volt lepve avarral, csak egy kicsi nejlonszatyor darab, mint valami odafújt szemét, látszódott.
Köszi

Norbi és bia 2012.04.29 19:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Szépen fel lett újítva a kastély, már csak a melléképületek felújítása várat magára, és eredeti pompájában lehetne csodálni az épületegyüttest. :)
A ládánál nagyon szép kilátásban volt részünk, megcsodálhattuk a naplementét a tározónál.:)
Köszönjük a rejtést!

Galocza26 2012.04.22 10:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.91

Az első pontot a kastélynál még tavaly nyáron felkerestük, azóta halogattuk a multi befejezését. Most egy Fehérvárcsurgó - Iszkaszentgyörgy családi kirándulás alkalmával megtaláltuk a ládát. A felfelé vezető úton "belebotlottunk", messziről virít a sárga zacskó, a doboz egyáltalán nem volt elrejtve. Kicsit több avart szórtunk rá, hogy az utánunk jövőnek nagyobb sikerélménye legyen. Köszönjük a rejtést!zolt8 2012.04.08 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.03
Megvan! Húsvéti találat, de az időjárás az nem volt semmi: A kastélynál még sütött a nap, fújt a szél, de mikor a víztározóhoz értem elkapott egy kisebb hózápor!!! A láda kissé be van ázva, de még elmegy. A kilátás viszont nagyon szép a hegyről. Köszönet a rejtésért!

Aterpater 2012.03.17 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.6] [wapon beküldött szöveg]

GATI 2012.03.17 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.6] [wapon beküldött szöveg]

gabortel 2012.03.17 12:03 - Megtaláltam
Bodajkról túrázgatva.

Aleph & Rita 2012.02.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Kincsesbánya TT közben besétáltam a koo-ért a faluba, majd mikor odaértem, elkezdtem kerülgetni a hegyet, fogást (feljutási lehetőséget:) keresve rajta. Felfelé rosszul választottam, jó meredek volt, de lefelé fent megtaláltam az ösvényt, szinte leszaladtam rajta. A koo hajszálpontos volt a kilátás pazar, köszönöm a lehetőséget!

Gubirobi 2012.02.11 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
Kincsesbánya 10 TT után megkerestük a multi mindkét pontját a kastélytól kiindulva.
Nagyon szép volt a téli táj, kisebb emelkedő után a láda is gyorsan meglett, én túrtam ki az utánam jövők részére a hóból.:) Nagyon tetszett a fenti kilátás a jeges tóra.
Köszönöm a lehetőséget!

atipapa 2012.01.10 11:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Köszi

LionDaddy 2012.01.10 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Siófokról hazafelé ládázgattunk egy kicsit ebben a kellemetlen havas-esős időben.
Jöttünk eredeti oka a GCAKT mozgóláda újrarejtése volt a településen található Árpád-kori Alexandriai Szent Katalin templomnál. A rejtés gyorsan sikerült és ha már itt voltunk, megkerestük az itteni multit is.
A Károlyi kastély és a park -különösen a megtört jegenyefenyő- nagyon tetszett. Hasonlóan jó volt a ládá rejtekétől élvezhető kilátás is, ami a maga nemében igen ritka és érdekes.

Köszi a rejtést !

Boti59 2011.11.01 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.03
A láda környékét már igen benőtte a növényzet, de azért simán megtaláltam. A sárga zacskó virított még az őszi színkavalkádban is.

matheios 2011.10.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.04
Megtaláltuk!
A 2. pontnál egy kicsit nehéz megmászni a hegyet, de aztán könnyen megtalálható.

Webber 2011.10.22 10:41 - Megtaláltam
Meglett.

acsipapa 2011.10.22 10:41 - Megtaláltam
meglett

gusty 2011.10.01 09:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Bakonyi MTB túra keretében ejtettük útba. A második ponthoz nem igazán leltünk ösvényt. A tó felőli úton nem tudtunk kerülni, mert ott kapu zárja el az utat. Így a dombot csak én másztam meg, míg Szipeti a bringákat őrizte. Neki ez a láda már úgyis megvolt.

 
meduza 2011.09.25 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam!

othria 2011.09.25 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
OK

solyomeye 2011.09.25 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Közös kirándulás othnannal és othriáékkal. A kastély nagyon szép volt. (Különösen a megújult könyvtárterem rejtek ajtaja tetszett!) Idegenvezetéssel látogatható naponta 10:30, 11:30, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 és 17:00 órakor. Felnőttjegy: 750 Ft, Diák, nyugdíjas: 500 Ft. Kicsit sajnáltuk, hogy nem jövő héten jöttünk, mert 2011.09.29-10.02-ig rendezik a Móri Bornapokat!

othnan 2011.09.25 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.63
Közös ládázás othriával, solyomeyeékkel és a barátokkal. Szépen felújított kastély. Köszönjük a rejtést.

batla44 2011.09.03 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.78
Megtaláltuk :-) jó kis mászás volt :-) az egész család élvezte. Köszönjük!

GCFCSV_2011093113534.jpg 
Psycho89 2011.08.18 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.88
ok

Sasa10 és Ladry 2011.08.07 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.33 súly: 2.08
Újra itthon , és újra Csurgó
Az eső már egyszer eltántorított, de visszatértünk a ládáért
32 fokban bicóval Sasa vállán; megmásztuk a hegyet
Tanulság: ládázni csak gyalog megyünk, a tekerés külön progi :D
Jó túra, szép környék, lenyűgöző naplemente a tónál.
Köszönjük
Ladry & Sasa

botvos 2011.07.30 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!
Kerékpáros kupa: 80km

 
N.Zs. 2011.07.23 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
A kastélyban éppen lakodalom volt. A filmesdoboz rendben a helyén van az emlékműnél. Mind a két pont tetszett. Köszönjük!

minirobot 2011.07.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltam!
Kisgyerekkel a nyakamban...nem egyszerű, jó kis edzés volt a hegyre felmenni:-) Ráadásul valami teljesen mást írtam fel jelszónak, de a rejtő nagyon rendes volt a telefonba megigérte, hogy elfogadja megtaláltnak. Köszönet érte!!! A kastély gyönyörű a kilátás pazar a hegytetőről, mindenkinek ajánlom!
Köszjük a rejtést!

[Jóváhagyta: Ati, 2011.07.17 15:39]

griffs 2011.07.14 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.46
Egy kis karbantartás ráférne. A kastély környékén szerintem már csak az oszlopos segítség működik, az összes többi lekopott eltűnt stb. Talán a mikroláda lehet még meg, ahol a 10 centis avarban turkálva mindenféle szemetet talál az ember, a jelentős számú sétáló közvetlen közelében :) A láda már hálásabb helyen van, ösvényen megközelíthető, viszont abszolút nincs álcázva (egy élénksárga szatyrot leszámítva), logbok elázva stb.
A kastély gyönyörű (gyakorlatilag teljesen felújítva). A víztározó oké, illegálisan meg is lehet bent mártózni, viszont a láda és környéke Kincsesbányához tartozik, nem Fehérvárcsurgóhoz. Ez utóbbi jól meg is tévesztett, ismerve a környéket, nagy kerülővel Csurgó felől közelítettem meg a tavat, ugyanis egy kisebb zsilipszerű akármi ott is van. Persze ez az én hibám is. Meg az is, hogy beírtam a logbokba, de nem írtam fel az összetett jelszót, de a rejtő nagyon korrekt volt a telefonban, megígérte a jóváhagyást. Köszönöm.

[Jóváhagyta: Ati, 2011.07.14 19:18]

norko 2011.07.09 09:56 - Megtaláltam
OKT túra előtt. Szép a kilátás fentről.

piroska 2011.07.09 09:32 - Megtaláltam
ok

molka 2011.07.09 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Kirándulás Carminnal és Piroskával! A kastélynál egy, a magyart erősen törő hölgy közölte, hogy építési területen vagyunk, és egyébként 10 óra után mehetünk vissza, akkor már látogatható a kastély, így a tartalék pontra szorultunk. A láda aztán már könnyen meglett a 37 fokos melegben. Köszi!

carmin 2011.07.09 09:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.07
Molkával és Piroskával közös találat.

anettnori 2011.06.23 11:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.68
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Az első pontnál a villanyoszlopos alternatívval boldogultam. A kapunál éppen két mesterember taglalta, hogyan lehetne a javítást megoldani. Kissé benéztem, aztán mentem tovább. A behajtást tiltó tábláig (Tovább csak engedéllyel!) kocsival, onnan gyalog. Hát, a bozótharc itt sem maradt el. Igazán muglibiztos helyen van a láda! A tározóra nagyon szép rálátás nyílik. Köszönet!

Mjöllnir 2011.06.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
Bent a sűrűjében délután jó időben :)

iminyimi 2011.06.19 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltuk!
iminyimi+Kira+Klaus+Lívia

richard_szabo 2011.06.04 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.98
A kastélyban hétvégén virágfesztivál volt, miután azt megnéztük, a ládára is maradt idő.

Discover 2011.06.04 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
A kastélyban nagy volt a nyüzsgés a virágvásáron, maradt az alternatív villanyoszlop. A hegyre a tópartról sikerült egy ösvényen felmenni.
Köszönöm a rejtést!

papay416 2011.06.03 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 1 átlag: 2.33 súly: 2.97
Köszönöm. A kiindulási pontnál egyedül a telefonoszlopnál jó a tartalékpont. A többi hiányzik.

AszalósGy 2011.05.21 08:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
A focipálya korlátján nem találtuk, és a fánál sem. Villanyoszlop ok!! Egyesületünk, az SZKTE OKT túráján találtuk meg.
Köszönet joco12589 -nek!!

joco12589 2011.05.21 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.23
ok.

Terdik Család 2011.05.13 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
A kastélynál nagyon készültek valamire, ezért nm is zavartuk őket. A ládát a tóparttól induló ösvényről célszerű megkeresni. A rövidebbnek tűnő másik ösvény a házak felett lévő sűrű bozótosnál eltűnik.
Köszönjük a rejtést.

 
Sas 2011.05.08 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.66
Torony iránt megközelítve a végládát - nem ajánlom senkinek - hasraeséssel jutalmazva... Vissza már a kitaposott ösvényen... Köszi

mottejr 2011.04.26 18:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Köszi a rejtést! Nem volt egyszerű a "hegyoldal" ;), és még 3 kullanccsal is gazdagabbak lettünk! :(

Zergi 2011.04.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.20
Fogtam!
A kastély már majdnem teljesen kész! A ládától a kilátás pazar:)

Tibort7 2011.04.08 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.02
Megtaláltam.

imicom 2011.03.13 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.14
A láda szép helyen van. Sajnos kicsit vizes a láda így logolni sem tudtunk kellemes kis délutáni program volt.

Access Denied 2011.03.13 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
A kastély gyönyörű, érdemes megnézni! Az ünnepélyes átadása állítólag május 1-én lesz. Nagyon szépen felújították, csak remélni merem, hogy a kastély főbejárati kapuja is meg fog újulni. :-)

Az első pont koordinátája kissé elmászott nálam /N47°17,144' E18°15,853'/ meg a leirás szerinti kindertojás kapszula is átalakult filmesdobozzá. Ezzel együtt majd kiverte a szememet, mégis elgondolkodtam pár percig, hol is lehet. :-)
A második pontot eddig mindig csak alulról nézegettem, sosem volt lelkierőnk megmászni a dombot. Most megtörtént és csodálatos kilátásban volt részem. A domboldalon sok virág nyiladozik.
A láda tartalma, illetve a logbook enyhén nedves.

Köszi a rejtést!

Turul szobor
 
BBBBNET 2011.03.05 14:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

szalaij 2011.02.19 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Edizon 2011.02.13 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, közös találat.

navigaator 2011.02.13 00:00 - Megtaláltam
-

sya0120 2011.01.15 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.57
Szép idő, hatalmas szelek. A gyereket néha odébb fújta fönt a hegytetőn. Rövidített úton mentünk fel, keresztül a dzsindzsáson.

pikk8 2011.01.01 14:00 - Megtaláltam
Még nov. 20án levadásztam a második pont koordinátáit, de nem a pontos adatokat, így a dobozt sem találtam :( emailen kértem segítséget Atitól. Ma fvári szilveszterezés után mentünk hazafelé Komáromba, és útba ejtettük megint :) célirányosan, Csabi rögtön kiszúrta a fénykép alapján a rejtekadó fát, majd utána jött a vontatóhegyi láda :) köszi, Csabi, Kriszti

 
Ani&Roli 2010.12.31 14:05 - Megtaláltam
Mai 2.ládánk.

 
Mijo 2010.12.28 13:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Végre sikerült ennek a ládának a begyűjtése is, eddig sosem sikerült összeegyeztetni a busz közlekedéssel.
A téli idő és a fagy egészen átformálja a megszokott csurgói képet.
Üdv: Mijo & Cicus

Mercenary 2010.11.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.81
A 4. tartalék pontot felhasználva kerestem meg a végládát.

Ádám1999 2010.11.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltam

janoo 2010.11.14 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Az oszlopon nem olvasható a felírat, de az első tartalék pont működött a többit már nem néztem. A fényképen lévő fa kicsit megnőtt és környezete is megváltozott, de meglett.

Ronin 2010.11.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.90
Az első ponton a betonra írt koordináták nem olvashatóak, így a bejáratnál lévő cetlit lefényképezve jutottam a láda nyomára.
A kastély parkja nagyon impozáns, érdemes volna inkább az első pontra kitalálni valami időtállóbb megoldást, mintsem ennyi "alternatív" pontot telepíteni.
A láda rejtése véleményem szerint nem lesz "télálló", már most nedves a logbook.
Köszönet a rejtésért!

 
geist999 2010.10.30 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 1.83 súly: 1.00
Kicsit vicces volt lemászni, de végül meglett =)

vtsp&tav 2010.10.30 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Hétvégi túra a barátokkal, három kellemes nap, Zirc- Tés- Fehérvárcsurgó- Bodajk. Közben pedig pár ládát is sikeresen begyűjtöttem.
A kastélynál hamar megleltük a mikroládát, utána meg irány a víztározó. Hát itt már megszenvedtünk kicsit a feljutással, de utána már hamar megtaláltuk a rejteket.

Szarvady 2010.10.17 08:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.20
Kéktúra keretében.

gyapimaci 2010.10.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.56
Tavaly már megtaláltam az első pontot, de akkor nem folytattam a keresést. Most a kéktúránk aktuális szakaszán beleterveztük ezt a kis kitérőt. A kilátás csodálatos a hegytetőről.

Soko 2010.10.10 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
6/6. Mai nap utolsó találata. A láda közelében gyönyörű a kilátás. Köszi a rejtést.

gabor85 2010.09.25 13:35 - Nem találtam meg
Szép a kastély, még nincs kész, de csak így tovább a felújítással.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.11.06 13:31]

Hófehér 2010.09.25 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Az első ponton jót sétáltunk és megcsodáltuk az épületet és a parkot. A második ponthoz kicsit kóvályogtunk, de a kilátás minden bóklászást megért.
Köszönjük!

Hófehér és szepzsuzsi

szepzsuzsi 2010.09.25 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
Végre egy eső nélküli hétvégi nap! Alig hittük el... Jó nagyot sétáltunk a parkban az első pontig, mert én mindenképpen az úton akartam menni. Jó volt látni a kastélyt így, felújított állapotban.
A második pontot Kincsesbánya felől közelítettük meg kellemes sétával.
Tetszett, köszönjük szépen!
szepzsuzsi, Hófehér

 
szaboist 2010.09.06 12:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.87
Ok [wapon beküldött szöveg]

félnarancs 2010.08.22 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
később

R-Gyu 2010.08.08 12:59 - Megtaláltam
Megleltük [wapon beküldött szöveg]
Gyalogos kupa: 24,1km

marazmarci 2010.08.02 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Megvan!

Redteam 2010.07.28 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
9/8 Velencei-tó környéki ládázás
Nyaralni indultunk, de az időjárás közbeszólt, így ládázás lett a program.
Kötelező találat, mivel a család gyermek tagja minden évben a közeli erdei táborban nyaralt :)
Megérte a kastélyért és a gátért is idejönni.

Petán 2010.07.17 00:00 - Megtaláltam
O.K. Meglett, úgy-ahogy sikerült.... :-)

Kaputyin 2010.07.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.64
Megtaláltam!
Rekkenő hőségben, felmásztam a ládához. Viszont utána, felüdülés volt megmártózni a víztározóban.
Köszi a rejtést!

Mo-Hó 2010.07.16 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.62
Még jó hogy van ennyi tartalék pont. Az első helyszínen kellene időálló festékkel felírni a 2. pontra vonatkozó koordinátákat, nem pedig ennyi tartalék pontot létrehozni. Legalább bejártam a kastély parkot töviről-hegyire. Megjegyzem a 4-ből csak 2 helyszínen találtam mikrocache-t!
A multi mindkét helyszíne csodálatos. Megérte...

csg69 2010.07.09 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Megvan :)

barbiesattila 2010.06.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.72
.

matrixmusic 2010.05.27 13:00 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk meg!
A koordinátákat sikerült leolvasni, de a láda nem lett meg. A képek alapján pedig elvileg ott voltunk a helyen, nem találtuk meg a ládát.
A kastély nagyon szépen alakul, biztos csodás lesz, miután elkészül az átalakítás.
A gáton tényleg izgi volt átmenni, de nekem annyira nem tűnt benne nagynak a víz.
Kérjük a képek alapján a megtalálásunk elfogadását.

Köszönettel:
Aty, Judit
...::: www.matrixmusic.hu :::...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.07.01 21:12]

rocky off-road 2010.05.23 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Miután már a parkkapuban figyelmeztetett a papír a veszélyekre, csak az első mikrokesig mentünk, annál is inkább mert épp focimeccs keződött, aztán irány a gát. Szerintem ekkora víz még nem volt benne, még homokzsákokat is tettek ki, a kesserösvény egy része meg vízalatt volt, de megérte, bár a láda kissé szétázott mostanság....
köszi

TS 2010.05.22 20:20 - Megtaláltam
Jó kis kalandozás volt ez a láda. A kastélyban esküvőre készülődtek,amit nagyon szépen felújítottak. Évekkel ezelőtt is kirándultam erre. Akkor még romos, lepusztult állapotokat találtam. A ládához érve kezdett sötétedni. Logolás után siettem, hogy a csúcsról nézhessem a naplementét,

gyildarefo 2010.05.02 15:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Arthur alomtalálkozója alkalmából kerestük fel a fehérvárcsurgói víztározót. A megérkezés után a 6 testvér játszott a vízben, majd egy kis ismerkedő szaladgálás volt a program. Ezután komolyra fordult a helyzet, mert sétálni kellett a gazdikkal és apportírozni a dummy-val. A kutyatalálkozó után a Hétkúti Lovaspark-ban ebédeltünk, majd a Károlyi Kastély mikroládáját kerestük fel. A koordináták megtalálása után jól esett felmászni a ládához. Köszönjük a kilátást (és a jó időt)! Ez volt Bonika első ládája.

Bonika
Vizibalett
Petra017 2010.04.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.59
Megtaláltuk. Sajnos a filctollas felírás már elég rosszul látszik, a kastély viszont nagyon szép.

n-attila 2010.04.17 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.23
Megtaláltuk! Immár másodszor, az első alkalommal elveszett a jelszó.
Szép kirándulóhely.

Szemy & Böbi 2010.04.03 00:00 - Megtaláltam
Nagyon szép a hely.
A láda elázott,nem volt betakarva.:(

UzBence 2010.03.06 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.67
THJ-vel együtt voltunk (korábbi találásokkor WKR néven szerepelt). Az emlékmű bal hátsó oszlopán a filces koordinátafelirat tényleg megkopott és félrevezető, viszont az oszlop alatt, ha nem is kindertojásos, de egy diafilmdobozos mikrocache tartalmazza a láda címét.
A családos, nehezebben mobil keresőknek jó tanács: ne induljatok el a második pont irányába az erdőn keresztül, csak ha sok időtök és kedvetek van. Autósok menjenek el Kincsesbányára, ott térjenek le a víztározó felé, és jobbra, a Becsali kocsmánál parkoljanak. Onnan húsz perc alatt fent vannak a ládánál, most különösen könnyű, mert fatolvajok szépen irtották a felvezető utat.

Törökverő Hunyadi János 2010.03.06 13:35 - Megtaláltam
UzBencével együtt, észrevételeket lásd ott.

Duciék 2010.03.05 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.54
+

szollosi73 2010.03.04 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.28
Megtaláltuk!
Nagyon szépen halad a kastély felújítása, élmény volt egy olyan kastélynál járni, amely nem omladozik, hanem épül és tele van élettel!
Követendő példa lehetne ez más magyar kastélyoknál is!
Felnőtt belépő 600 ft, sok mindent nem láthat a vendég, elég szegényes a kiállítás, de a hölgy aki körbevezetett minket nagyon lelkiismeretesen elmesélt mindent a kastélyról és a Károlyi családról.
Az első jelszórészlet kezd olvashatatlan lenni, sajna nem volt nálunk filctoll, hogy megerősítsük. A filmesdoboz is megvan, abban tökéletesen olvasható a koo.
A második pont "könnyű" sétával meglett, a láda nem volt túl jól visszarejtve, valószínű az utolsó megtalálóknál a nagy hó miatt korlátozottak voltak a lehetőségek!
Mi alaposan betakargattuk!
A kilátás nagyon szép volt, érdemes volt megmászni a dombocskát!
Köszönjük a rejtést!
Szilvi+János

 
ergo96 2010.02.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.20
jó volt

tanker007 2010.01.30 14:00 - Megtaláltam
Kincsesbánya ttúra közben kerestem fel a két pontot kisebb nagyobb kitérőkkel. A kastélyt már többször körbejártam, így az most kimaradt, csak a koordinátát írtam fel gyorsan. Az oszlopon nem találtam a koo-kat, de a mikro a helyén van.
A második pontra izgalmas volt feljutni a kb. 20 centis hóban. A kilátás magáért beszél, gyönyörű a fehérbe burkolódzott téli táj. Az első pont koordinátái nem voltak túl pontosak, de a másodiké annál inkább, így nem volt kérdés hogy hol kezdjek ásni a hóban.
Köszönöm a rejtést.

geforg 2010.01.16 16:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Másodszora találtuk meg.Mi nem variáltunk neki iramodtunk a hegynek.Szerencsénk volt mert éppen irtoták a partoldalt.Mire felértűnk elégé beszürkült már az ég.Szép időben csodás lehet a kilátás!De nekünk igy is tetszet!!!Köszönjük a rejtést!!!A logfűzett betelik!!!Geforg és családja

Musinckik 2010.01.02 16:20 - Megtaláltam
MEGTALÁLTUK.

devilk79 2009.12.28 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.90
Megtaláktuk

pero 2009.11.14 12:00 - Megtaláltam
Megvan!

tomki 2009.11.02 14:50 - Megtaláltam
Vontatóhegy felől jövet egy korábbi megtaláló telefonon adott útmutatása alapján (köszönöm) lett meg a láda, a kastélyt ezután kerestem meg.

Ati 2009.10.31 11:00 - Egyéb
Logbookcsere, 1. pont újbóli kihelyezése (mikro). Kereshető.

Cicamancs 2009.10.27 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.76
Köszönjük a rejtést!

Famágus 2009.10.27 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
A 4. pont a legtutibb valóban, minekutána simán..
Köszike, mert szép a hely..
Oldfox, Sirel, Hadralka társaságában.

Hadralka 2009.10.27 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
....megtaláltuk. Szép a környék. A doboz hamar meglett. Köszi.

oldfox 2009.10.27 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
....bővebben Famágustól!

Rudi Team 2009.10.24 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Kellemes séta, könnyű megtalálás.
Éva, Zoli, Rudi

benist 2009.10.24 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Korábban már megkerestem a kastélyparkban a koordinátákat, de akkor nem volt időm eljutni a ládához. Miután a rejtő a nehezen olvasható karakterek megerősítését kérő levelemre nem válaszolt, most a kastély bejárat előtti, jól azonosítható pót- matrica (minden bizonnyal ez az egyetlen élő pótinfó) leolvasásával kezdtem. A ládához kellemes mászás után értem fel a viharos szélben. A tározó képe most inkább az Északi tengerre hasonlított, de így is látványos volt. A rejtésre rögtön ráéreztem, bár a fénykép óta nem kicsit változott a környezet. A gcvont megtalálása után még a kastélyt is megnéztük, a felújított részek nagyon látványosak, de sok van még hátra.

geobraun 2009.10.21 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Sziasztok!

Mivel az első pontot már májusban begyüjtöttük, és azóta is majd minden héten elleörizzük kis családommal a parkban, nem vettem észre, hogy már többen irtátok hogy a füzet betelt. (05.30 körül). Igy én sem vittem sajnos. Egyébként ideje volt már a találatnak, mert már 3. éve járok ide kökörcsint fotozni.
Köszi: geobraun

bohrmann 2009.10.10 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.40
A falu egy nagy szülötte (díszőrségi tag!) volt a kalauzunk, így aztán kivételes vezetésben lehetett részünk. A tavat már át is úsztam pár éve, de ide még sosem másztam fel, most már ez is megvolt. A kastélyra pedig rá sem lehet ismerni, úgy megújult.

saman1 2009.10.10 14:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
A szülőfalumban van, biztos elfogult vagyok, de eddig a legjobb környezet és rejtés! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Szabó Család 2009.10.04 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Nagyon szép a kastély, a ládától pedig gyönyörű a kilátás. Köszönjük.

kismaczu 2009.10.03 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Az első ponton semmi.A tartalék pontok közül a negyediket sikerült,megtalálni (nagyon ötletes).Utána kocsival a büféig,bozótharc a hegyoldalba,fent káprázatos kilátás.Azt hiszem ez az értelme a geocaching-nak,hogy ilyen helyeket megtaláljunk.SOS a füzet betelt !

vileda 2009.09.20 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.12
A logbook teljesen betelt.

Edit Peti 2009.09.11 13:00 - Egyéb
Itt kérek elnézést a rejtőtől, de nem kerestük a ládát. Lenyűgözött a hely és feledhetetlen órákat töltöttünk ott megfejelve egy pompás ebéddel kettesben. A felújítás szépen halad, reméljük a további munkák során sem fogy el a lendület. Új Fertőd épül itt szerintem.

zsebeszter 2009.08.02 12:51 - Megtaláltam
Kék-túra közben a csapatról leválva rohantunk a ládáért fullasztó melegben. Sajna a multi ellentétes irányban volt így megfordult a fejünkben hogy feladjuk, de Dyan kitartott így megrohamoztuk a ládát. Sajna az első ponton a koordináta elég rosszul látszott és mivel szorított az idő kockáztattunk. Nem nyertünk :( így a rejtő segítségét kértük aki a rosszul látszó koordinátával kisegített minket amit ezúton is köszönünk. Röpültünk a csapat után de elég agyzsibbasztó volt a meleg. köszi a rejtést.

dyan 2009.08.02 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.69
Kéktúrázni voltunk 11 fős lelkes csoportunkkal, és mivel az irányunk az Bodajk felé mutatott, ezért az első ponton talált koordináták után jól meglepődtünk :) és ismerős "terepen" kerestük a kettes pontot Esztivel (ketten leszakadva a csoporttól). Mivel a kerítésfal koordinátái elég haloványak voltak, egy idő után sejtettük hogy rossz helyre mutattak, így a rejtő segítségét kértük, kiderült hogy a 14 számjegyből csak egynél tévedtünk, de ez 50 métert jelentett. Ezután már hamar meglett a rejtek. A környék nagyon szép, de 36 fok tűző napon ... hát, a végére elegünk volt :)

 
Marvin 2009.07.25 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.80
Meglett.

Jóqtya 2009.07.04 19:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
Megvagy hadnagy!
Lehet, hogy mi voltunk a bénák, de se a kiindulóponton, se az első 3 tartalék ponton nem találtunk semmit. A 4. tartalék viszont megvan.

Betelt a logbook, teljesen!

Ági és Jóqtya

nepster 2009.07.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.85
Bringával a fiúkkal.

mili.erdodi 2009.07.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
bringával

adi.erdodi 2009.06.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Csókakőről Bringával. Hazafelére elkapott az eső is. Annyira gyorsan jöttem hogy a logbookba be sem tudtam írni, mert jöttem vissza gyorsan :P

Atmosz&Zozmosz 2009.06.21 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
A Vontató-hegyi kaland után jöttünk el ide. Nagyon szép a kastély, be is mentünk, egy kedves hölgy és egy úr vezetett minket végig. Jártunk a még felújításra váró részben is, sok érdekességet láttunk-hallottunk. A 4. alternatív pontot találtuk meg, a táblán jól olvasható a koo. Ezután elindultunk a láda felé. Autóval a kiskocsmáig metünk, majd onnan gyalog, egy ideig szintben, aztán irány a hegytető. Na ez se semmi mászás volt :) Fentről csodálatos a panoráma, a doboz azonban nagyon nehezen lett meg, nagyon el volt rejtve. Azért megtaláltuk, de nem volt egyszerű, mint ahogy a lefelé jövet sem. Köszönjük a rejtést!

Gyulai Zoltán 2009.05.16 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.60
zOLi, Andi, Anna

oleek15 2009.05.10 18:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 2.61
Nagy nehezen meglett. Nem is értem, hogy miért nem 5-ös multi? Mire a 4. tartalék meglett, pár métert legyalogoltunk.
Egyébként szép a környezet mindkét helyen.
A logbook tele!!! De nagyon!!

tiktak 2009.05.09 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Izgire sikerült a mai ötödik ládánk: a kastélynál a koordinátákat a GPS-be beütöttem, de mire odaértünk a hegyre, lemerült, töltés újra az autóban, keresés, nem túl jó az irány. Telefonos segítség után kiderült, hogy kb. jó helyen vagyunk, de mégsem, vissza a kastélyhoz, irány a 4. tartalék pont, ott megleltük az igazi, jól olvasható koordinátákat, majd vissza a hegyre - és siker! Mindez 3 gyerekkel...
Köszi Ati a telefonos segítséget, a logbook tényleg betelt!
SOK A KULLANCS!

baluka 2009.05.03 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Nagyon tetszett. Térképen látszott, hogy nagy lesz a víztározó, de ekkorára nem számítottam. A kastély gyönyörűen karbantartott. Érdemes megnézni. Köszönjük a rejtést!

"Erik és csapata" 2009.05.02 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.00
Estünk párat :D nem volt könnyű a vége...

 
elek klán 2009.05.02 18:15 - Megtaláltam
megtaláltam

divemaster 2009.05.01 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.00
Jó volt, köszi.

guppik 2009.05.01 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
A kastélytól a láda felé menet kék-túra pecsétet szereztünk a kocsmában, ahol a vendégek elismerően bólogattak, hogy ez igen, komoly teljesítmény!
Aztán mikor továbbindultunk és útkeresés közben már vagy harmadszor mentünk el újra a kocsma előtt, mi sokkal kevésbé éreztük annak...
A láda szuper helyen van, köszönjük!

Murus 2009.05.01 11:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.75
[wapon beküldött szöveg]
Szép helyre kalauzolt el a rejtő, de szerintem kissé elhanyagolt a rejtés, ami az első pontot illeti. A kastély szép a víztározó is. Murus és Cica

 
SirLes 2009.04.26 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.96
A tartalék 3-al indítottunk, de nem találtuk. Szerencsére az első pont viszont minden nehézség nélkül meglett és jól is olvastuk le. A tó parton feleségem piknikezett a gyerekekkel, én meg felfutottam a ládáért.

zsotie 2009.04.18 17:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.88
A két helyszín között van némi kontraszt. A villanyoszlop volt a siker kulcsa, az első helyen nem láttam. Sajnos rosszul olvastam le, így elsőre a vízbe mutatta a láda helyét. De másodjára meglett. Nagyon jó a kilátás, elég sokat időztünk a ládánál. Logbook csere kellene.

3D 2009.04.05 17:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
A kastélyba jelenleg 500 Ft/felnőtt a belépő és nem kell várni csoportra, egyenként is végigvezetnek mindenkit. Érdemes most megnézni, mert júniusban kezdődik a főépület belső felújítása, addig még láthatók a megmaradt régi részek. A tó is nagyon szép, jót sétáltunk körülötte. A logbook tényleg betelt.

jasa2 2009.04.04 12:46 - Megtaláltam
megtaláltam

bajnokjanko 2009.04.03 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Geonagyival, két részletben.
A Ládához vezető út meredek, de rövid.
Közben ibolyaszőnyeg, és szép virágok.
Ui: A logbook betelt.
Köszi a rejtést!

Geri89 2009.03.28 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Meglett! Minden elismerésem a ládáé! Ez a láda elvarázsolt, talán eddigi találataim legjobb ládája, sőt biztos. Képek, és bővebb leírás kicsit később!
Geri89

ratobi 2009.03.22 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.36
Másodszor futottunk neki, de most meglett.
Jó rejtés, jól elvan rejtve.
Szép a környék, jó a mászás.

Hucul 2009.03.14 18:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 3.02
+leltük! stone72-vel közösen. A 4. tartalék pont segítségével, az első ponton a felirat már nem olvasható, mikrocache-nek nyomát sem találtuk.

Stn72 2009.03.14 18:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.76
+Van! Közös találat Hucul-lal...

Mr Bean 2009.03.04 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Megvan!

Vándor Csillag 2009.03.04 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Nagyon szép a kastély!

bluehiker68 2009.02.11 14:30 - Megtaláltam
Hááát, jól el lett dugva...
A kilátás pazar.

kacsati 2009.01.31 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.05
A kastélyt, és a parkot még pár hónappal ezelőtt sikerült felkeresni, de az idő rövidsége miatt nem tudtam visszamenni a ládához. Most jött el az ideje!

sirgalahad 2009.01.31 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.03
Bolondozok, mórikálok
Szép kastélytól kedvem széles
Olyan, mint a Móri-árok
Két hegy közti határ éles

Matyee 2009.01.04 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.38
A második ponthoz vezető út nagyon meredek, és fárasztó, mindenki legyen óvatos :) A táj nagyon szép.

erbeo 2009.01.02 14:05 - Megtaláltam
Mai utolsó találatunk. Tök jó a kocsma cégére :)

ier 2009.01.02 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Szép hely, jó nagy a tó.

keresek 2008.12.30 13:20 - Megtaláltam
ok.

szucsattila 2008.12.07 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
A koordináta pár hely átnézése után hamar meglett. a kastély szép, főleg a menne lévő nagy fa. Utána felmentünk a hegyre, ahol már csak a sziklát és az üreget kellett megtalálni, ami már nem ment ennyire könnyen. Csak bízni kell a kapott koordinátában...

G(Dzsí) 2008.12.07 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.93
Sokáig keresgéltük, mire megfelelően értelmeztük a szikla alatti kitételt, de aztán meg lett

koszta 2008.12.06 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.47
Kissé nehezen találtam a ládához.

Makesz74 2008.11.30 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Timus, Lacus

pumák 2008.11.16 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Mai túránk első állomása a kastély kert volt, ami nagyon szépen rendben van tartva. Ötletes a mikrocache, megvan a koordináta, megyünk megkeressük a ládát...
Meg is van! A kilátás vagány, főleg ebben a "kis szellőben". Megyünk tovább, vár ránk a Vontató-hegy. Köszi a rejtést.

Zöld Utat!

A Pumák GCVONT >>

KutasG 2008.11.03 16:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.11
Szép kis séta, nem is túl megerőltető, jó rejtés! 1. pont felirata megvan, igaz halványul. Sajnos filc nem volt nálam, újraírni nem tudtam, csak tollal. Focipálya korlátja újrafestve, 1. alternatív pont (kindertojás) megvan.
Ügyes, gondos rejtés!

JuJó 2008.11.01 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
tetszett

BiBoLi 2008.10.23 17:58 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2008.10.23 17:58 - Megtaláltam
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Ünnepi vérteskedés kellemes kis társaságban, abszolúte lájtosan: bevitt kalória - felhasznált kalória = 6592 :)))
Hazafelé csurdogálva...
Azt azért nem állítanám, hogy rögtön meglett a láda, de mi baj érhet, ha sok időt töltök a friss levegőn?!?!
Köszönöm a rejtést

paul 2008.10.13 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.60
Gyönyörü a kastély.Kerestem az 1, 2, és 3. pótkoordinátán is hiába kerestem a láda helyét. Sajnos a a láda koordinátája csak a 4. ponton olvasható el.A tó és környéke nagyon szép őszi arcát mutatta.

Gipszjakab & Lujzika 2008.10.12 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.26
Végre egy olyan kastély amit rendbe tartanak :))) az idő is nagyon kedvezett hozzá
Gipszjakab & Lujzika

 
Áron csapata 2008.09.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.73
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

sattila & Kata 2008.09.14 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.43
A GeoKék keretében, az első pont kihagyásával, az ösvényeket, és Almond kollega emlékeit követve megtaláltuk. A láda szép pontot mutat(na) meg, ha egy kicsit közelebb lenne, valamelyik panorámát adó helyhez.
Kár volt a két fizikailag és szellemiségében távol álló két helyet összefogni.

Marika & Taki 2008.09.13 13:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
Második nekifutásra sikerült. Meg is szenvedtem vele. GPS nélkül kicsit nehéz volt. Csak azért találtam meg mert ismertem a környéket. Így is 3x körbementem a domboldalon mire meglett :) De MEGLETT! Szép a kilátás.

bferi 2008.09.06 18:04 - Megtaláltam
.

szirteyzsu 2008.09.06 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

bgecco 2008.08.29 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.64
(442) nem rossz, de kicsit tul van bonyolitva az elso pont a sok-sok segedponttal. En pl csak a 3.at talaltam meg...

Kerticsorbi 2008.08.29 17:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
A ládát kicsit keresgéltem, de azért megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

Márta 2008.08.07 11:29 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Megtaláltam. [wapon beküldött szöveg]

fkmaster 2008.07.20 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
A kastély tetszett és a végláda környékéről a kilátás is. A rejtéshez a rövidebb ösvényen akartam felmenni, ami elég szúrósnak bizonyult. A ládát rejtő zacskó fedetlenül várt, először azt hittem, csak valami eldobott szemét. Visszarejtéskor álcáztam.

CATS 2008.07.10 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.41
Bodajkról indult túránk második állomása.
Először lementünk a tópartra pihenni és szendvicsebédelni. Ezek után a kastélyhoz sétáltunk, ahol 500 pénz/fő áron egy remek idegenvezetésben volt részünk! Kívül belül jól megnézhettük a kastélyt, kivéve az építés alatt álló nem látogatható részeket.
Új ismeretekkel feltöltődve irány vissza a tó, és a rejtek. Jó a rejtés, keresni kellett! A rejtekhely környékén vadcseresznye nő, fincsa!
A rejtés helye azért is jó, mert szuper kilátás nyílik a tóra és környékére.
Innen továbbmentünk a Vontató-hegyre.

 
GyZsTeam 2008.06.29 15:19 - Megtaláltam
Nagyon szép hely, de a kastély parkja több figyelmet érdemelne. A mai rendezvény miatt lekaszáltak cca 43m²-t, ez a rész elég jó volt. A tó part is tetszett. Köszönjük. ( Sok a kullancs!!!!)

cofe 2008.06.13 17:43 - Megtaláltam
Nagyon szép lett a kastély.

katyerinka 2008.05.31 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltam!

horvathszaby 2008.05.31 18:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.94
5/4.
A Vontató-hegytől érkeztünk Fehérvárcsurgóra, hogy felkeressük a település nevezetességeit.
Már nagyon vártuk, hogy valami szép helyre is elmenjünk, mert az előző keresés eléggé lelombozó volt.
Na itt nem csalódtunk...
Első dolgunk volt, hogy elmentünk és ettünk egy nagy adag fagyit, majd megújult erővel nekivágtunk felkutatni a pontokat.
A kastély, valamint a kastélypark nagyon kellemes kis hely és a kastély is szépen fel van újítva már egy nagy részén. Biztos nagyon szép lesz, ha befejezik, de a park felől nézve nagyon szép.
Az 1. pontot hamar megtaláltuk, de a mikrokapszulában nem volt semmi. Szerencsére a rejtő felírta itt is a koordinátákat, ezért nem mérgelődtünk.
Ha már itt voltunk, mondta a párom, hogy nézzük meg a többi pontot is.
(A 2. ponton a korlátot nemrégiben újra festhették, úgyhogy itt ne keressétek az alternatív pontot...
A 3. pontnál a hangyák nyertek...
A 4. pont ép és sértetlen.
)
Miután kikeresgéltük magunkat, irány a láda.
Az út már ismerős volt, hiszen Kincsesbányáról is erre jöttünk.
A keresés egy igazi élmény volt.
A rejtés ott volt, ahová fel akartam mászni a tározótól, hogy kicsit körülnézzek. Erről az oldalról viszont sokkal könnyebb volt a dolgunk, hiszen egy kis út vezet fel a hegy tetejére.
A látvány lenyűgöző, úgyhogy elég sokáig nézelődtünk a keresés után.

Nagyon köszönjük a rejtést és a kellemes sétát!

Tovább indultunk Bodajkra.

További képek a fotóalbumban.

Robin13 2008.05.19 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.40
Evab-al köszönjük a rejtést!

Evab 2008.05.19 16:10 - Megtaláltam
.

ReniTesó 2008.05.12 16:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.86
Ez jól el volt dugva. Szép a környék és a kastély is. Köszönjük a rejtést.

nogacsalad 2008.05.12 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.78
Pünkösdi családi ládatúra Fejérben, amelyet összesen 17 km sétával és 610 m szinttel sikerült teljesíteni. 8/2
Erre a napra eredetileg 7 láda felkutatását terveztük (ebből 3 multi) azzal, hogy jó, ha ebből 5 sikeredik - a gyerekekkel nem lehet még úgy rohanni. Végül azonban még az eredetit is túlteljesítve 8 lett belőle.
Ennek a minimultinak az 1. pontját már begyűjtöttük korábban, így ma csak a végládát kerestük meg. Jól felkapaszkodtunk a meredek hegyoldalon, meg is leltük gyorsan a ládikát, szétnéztünk a dombtetőn, ahonnan szép rálátás nyílt a környékre. Négykerekűnkhöz visszatérve továbbgurultunk a Vontató-hegy irányába...
Ajándékot nem cseréltünk.
Köszönjük az élményt!

kolgomorov 2008.05.11 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Csodálatos hely, köszönjük a rejtést.

Istyu 2008.05.10 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Megvan! :)) [wapon beküldött szöveg]

Nagyon tetszett ez a kis rejtés. A kastély nagyon rendben van, sajnos nem jutott idő a belvilágra, de ezt rövidesen pótolni fogom. A víztározó nem ismereten, többször megfordultam már erre. Azért a dombtetőről eddig még nem volt hozzá szerencsém.

Köszönet a rejtésért!

Igértemhez hűen visszatértem a kastélyhoz, de ezúttal már családostól. Az idegenvezető hölgy nagyon kedvesen végigkalauzolt az épületben, a felújítás alatt lévő központi szárnyat is bemutatta. Megérte visszajönni.

Kofola BT 2008.05.03 16:40 - Megtaláltam
1.GPS Games fesztivál után.

povyagi 2008.05.03 16:40 - Megtaláltam
Mathauval

Mathau 2008.05.03 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Verseny utáni kellemes séta. Sajnos logikusan a gps után mentünk így egy magánterületnél találtuk magunkat. A kertben dolgozó hölgyike szerencsére azt mondta, ha eddig feljöttünk menjünk nyugodtan keresztül a telkén:)

19izsi73 2008.05.03 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.64
Műhód fesztivál utáni levezetés;ezúton is köszönet a telektulaj hölgynek,hogy átengedett birodalmán.

Kokó 2008.05.03 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.74
Verseny utáni időtöltés.

 
erchegyia 2008.05.03 16:38 - Megtaláltam
A gánti GPSGames buli levezetése a Kofola Bt.-vel.

vacakos 2008.05.03 16:25 - Megtaláltam
Ok. [wapon beküldött szöveg]

zoli 2008.05.01 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Először a parkban lévő emlékmű kerítéséről olvastuk le a koordinátákat, majd közelebbről is megnéztük a kastélyt. Nagyon szépen felújították az épületet. A recepciós bácsitól mi is kaptunk információs és programfüzeteket. Ez alapján június 6-8-ig Dísznövény és Kertművészeti Napok keretében kiállítást és vásárt rendeznek. Érdemes lesz ellátogatni!
Innen a víztározóhoz indultunk. Fentről nagyon szép rálátás nyílik a környékre. Rengetegen pihentek, horgásztak, kirándultak ottjártunkkor is. A ládát könnyen megtaláltuk. Visszafelé még betértünk a helyi Csali Kocsmába is egy kis frissítőre, ahol nagyon kedves kiszolgálásban volt részünk. :)
Tetszett a multi, köszönjük!

Linda és Zoli

Ketten
napvirág 2008.05.01 10:09 - Megtaláltam
Családi ládázás a Tési-fennsíkon.
Praktikus okokból - GC1517 - a harmadik ponton lévő tartalékot használtuk a láda koordinátáinak megszerzéséhez. A ládától nem, de kisé arrébb már szép a kilátás a tóra.

Köszönöm a lehetőséget.

 
Hogyishivják kuzin 2008.05.01 10:06 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Skali&Margó 2008.04.27 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Megtaláltuk

Bébic és Nyúl 2008.04.20 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Már jártunk itt 4 éve, csak akkor még nem keresgéltünk ládákat. De visszatérve is nagyon tetszik a kastély és a környék is. Köszönjük a rejtést.

Bal3 2008.04.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Áve!

Remek beszélgetős ládakeresés Mikulással Fehérváron, megkerestük amit lehet. Ma minden láda tetszett, ez is.
A kastély álom szép! a külső restaurálás kész. Pazar!
Nagyon kedves recepciós hölgy adott ismertető füzetet, nyár végére tervezik a hotel megnyitását, ide visszajövök Ágival pár napra.
A tó fölé felkaptattunk, árkon bokron át, de megérte!

Üdv Bal3

Bubuka 2008.04.18 14:00 - Megtaláltam
.

kivancsifancsi 2008.04.13 14:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Kirándulás 8/8
Mai utolsó találatunk. A multi mindkét pontja tetszett, bár lehetett volna két különálló láda is. Köszönjük.

m4c1 2008.04.06 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Igaz tegnap (04.05.) este kerestük és a sötétségben semmit nemláttunk feladtuk, másnap délután már megtaláltuk.
Köszi a rejtést! KCT csapata:)

keva 2008.03.29 13:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

izsolt 2008.03.27 15:00 - Megtaláltam
Mai nap utolsó ládája KDP Iszkaszentgyörgy-Isztimér teljesítése közben.
Csak a pontosság végett: a kastélyba 500 a beugró nem 300. Megéri. :-) A focipálya közelében levő tartalék pontokat nem találtuk, létezik hogy frissen mázolták a kerítést?
Az induló pontnál levő kinder viszont meglett, és a láda is. A tripodnál rengeteg tavaszi hérics és leánykökörcsin volt!
Köszönjük hogy itt lehettünk!

Kincs&kincs 2008.03.23 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Már nagyon régóta szerettünk volna ide visszajönni, mert akkor mikor egyszer itt jártunk már sötétben érkeztünk, és sajnos nem találtuk meg... de most igen!:))) A Be-Csali előtt parkoltunk, így visszajövet becsalizott bennünket egy KVra.:)) (GPS nélkül)

tavasz van!!!
comp@ss 2008.03.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
ok

Almond 2008.03.15 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.56
Két részletben vadásztuk le a ládát, az első felét még tavaly decemberben, a másodikat nemzeti ünnepünkön családi kirándulás részeként. A hegyen nosztalgiázó kirándulókkal beszélgettünk, gyönyörű időben a szép kilátás mellett - védett - tavaszi héricsekben és leánykökörcsinekben gyönyörködhettünk. Köszi a rejtést!

Almond
Mi
Kiszti 2008.03.02 14:03 - Megtaláltam
:)

scele 2008.03.02 14:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
Ez a hely annyira jó, hogy akár 2 ládát is megérdemelne külön.
A kastélyba vezetéssel haladtunk végig. Utána megkerestem a feliratot a kerítésen.
Az NG-be a víztározóhoz vezető aszfaltos út nincs benne. Szerencsére a tuhu-ba már szerepel.

scele 2008.03.02 14:02 - Egyéb
A víztározónál készült képek már csak egy egyéb loghoz férnek el.

Lógott az eső lába, ami jól kivehető a fotókon. Az egyik képen az is látható, hogyan változik meg a víz színe a viharfelhő jövetelével.

menace 2008.02.24 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Első igazi tavaszi napsütéses időben látogattunk Fehérvárcsurgóra, nagyon szép rendezett a kastély és környéke. A ládától kiváló a kilátás a tóra és a környékre. Legszívesebben megfürödtünk volna, de a napsütés ellenére kicsit hideg volt még a víz.

Vértes 2008.02.24 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
ok

Varga Gábor 2008.02.23 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Ok! Az előző megtaláló olyan jól rejtette vissza a ládát, hogy nekem, gyakorlatilag a rejteken állva, telefonos segítséget kellett kérnem a rejtőtől. Köszönöm!

Pifu74 2008.02.23 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.28
SZÉP NAPOS IDŐNK VOLT, DE MIRE FELMÁSZTUNJÓK A DOMBTETŐRE, SZÉTKARCOLTAK A BOKROK. A VÍZTÁROZÓ HIHETETLEN...!

Rátkai 2008.02.16 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.01
megvan köszi

jspanyik 2008.02.13 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Jalso-val közös ládázás. Az igazi célpontunk az újonnan megjelent Vontató-hegyi láda volt, de ha már ilyen közel kerültem ehhez a ládikához, nem lehetett elmenni alatta. Szóval először a kastélyt látogattuk meg, majd a víztározó gátján parkoltunk. Itt amíg Gyuri gyönyörködött a panorámában én megrohamoztam a hegyet. Jó kis multi!

Köszönöm a lehetőséget!

Csuhás 2008.02.02 13:36 - Egyéb
Ha már itt jártunk legyen fenn néhány új kép.

Csuhás, Vándor

Turul
zem 2008.02.02 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Most soroljam fel én is, mint lejjebb a fiúk?!? MIND ott voltunk! :-)
Érdemes rejtés, köszönjük! :-)

A nagy csapatOtthagytuk a nyugalmat
BeriLa 2008.02.02 12:45 - Megtaláltam
Közös ládázás Zemmel, Tillával, Emesével, Áronnal, Gáborral, Csuhással, zferkével és Vándorral a skótjuhásszal.
Köszönet a rejtőnek.

zferke 2008.02.02 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Kincsesbánya TT utáni találat Zem, Tilla, Emese, Áron, Gábor, Berila, Csuhás és Vándor társaságában!
Köszi a rejtést, a láda nagyon szép helyre került!!

merreazarra?
tibbi 2008.01.26 11:40 - Megtaláltam
Kívülről gyönyörű a kastély, még a toronyóra is működik! A kerítés tövében megtaláltuk a kinder-kapszulát. Kissé viseltes már a nyitogatásoktól, de még nem vészes.
A láda viszont katasztrofális állapotban van, össze is kentem magam vele rendesen. A zacskó nem nyújt védelmet a szmötyi ellen, sőt...
A kilátás fantasztikus, szerencsére az erős szél miatt mindenfelé messzire el lehetett látni, nem volt párás a levegő.
A jég már erősen olvad, így lementem megmosni a kezeimet.

Köszönjük a lehetőséget!

11:17
meg itt lent is
mjdgm 2007.11.30 11:56 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Reggel elindultunk, hogy Csókakőn elrejtsük a GCMVV mozgó ládát. Mivel a GCSPIR mozgóláda még kereshető volt, így útközben azt is összeszedtük, s ezek után kezdtük el ezt a multit.
Fehérvárcsurgó számunkra fehér volt eddig a térképen, a main kívül csupán egyszer jártuk erre, akkor is átutazóban. Ma viszont megálltunk, és milyen jól tettük! Nagyon tetszett a kastély, talán egyszer a kastéllyal közös udvaron lévő épületek is felújításra kerülnek. A láda jó helyen van, bár a hóval fedett és jéggé fagyott avar nem igazán kedvezett nekünk, de végülis ráleltünk a dobozkára. A víztározó is nagyon tetszett. A többi a képeken...

 
Stacee 2007.11.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.97
A Keleti-Bakony teljesítménytúra után hazafelé. Egyetlen dolog ami nem tetszett az amúgy szuper két pontban, az a rejtés. Amikor odaértem (kb. 50m dzsindzsajárás után, mert ajánlott útvonal a második ponthoz ugye nincs :-( ) nem akartam elhinni, hogy ez ott van, majd nekiálltam mélyrehatóbban vizsgálódni, akkor a láda előkerült ugyan, de én olyan sáros lettem, mint egy vadmalac. Az már csak hab volt a tortán, hogy logolás után amikor visszarejtettem akkor vettem észre, hogy a jelszót meg se néztem. :-D De sebaj a panoráma kárpótolt mindenért.
Köszi a rejtést.

Walker 2007.11.22 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.15
Hirtelen ötlettől vezérelve munka után egy kis gyors ládázás Cherry kutyával.
A kastély szépen újul, a park is gyönyörű. A hatalmas tölgyek, hársak, fenyők lenyűgözőek.
A ládánál elöször egy kicsit bosszankodtam, vajon minek kell pont oda felmászni, ráadásul át a dzsindzsán, de mire felértem, a panorámát látva elszállt minden mérgem. Kár hogy szürkült, fotót meg sem próbáltam csinálni.
Köszönet a rejtőnek.

Puszkany 2007.11.13 12:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.79
Első pontnál elbeszélgettem egy idős nénivel, aki semmit sem akart elárulni a kastély belsejéről, bíztatott, hogy jelentkezzek be a portán és nézzem meg. Egyedűl nem volt kedvem így továbbálltam. A dombtetőről rendben van a kukucs. Köszi a rejtést!

 
taro01 2007.10.06 14:44 - Megtaláltam
DunaX szervezésében nagy létszámu csoporttal jártunk arra. Szattiékkal
el is jutotunk a ládához a csoport egy részével, gondolom tudjátok páran milyen idegesitő mikor a GPS azt jelzi rajta állsz a ládán és nem találod ,hát nem jó. De végülis meglet.

Szatti 2007.10.06 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Céges őszi túrázás keretén belül látogattunk el a Károlyi kastélyhoz, a túra utolsó állomáspontjához. A jelenlévők ajánlatot kaptak, miszerint akinek még van kedve kesselni velünk, egy két kilométeres túra erejéig csatlakozhatnak, aki már elfáradt, nézelődjön a parkban. Meglepően sokan - kb. 20-an - kísértek el bennünket a ládáig. Közös találat Taroval, akinek ezúton köszönöm, hogy igen figyelmes volt, és feltöltött akkumulátorral hozta el a gps-t :). A láda környékén bóklásztunk egy ideig, hiába mutatta a gps, hogy ott vagyunk pár méterre, nem leltük meg. De nem adtuk fel, kutattunk a környéken. Mégis a rejtést egyik barátunk kisfia fedezte fel, hát hiába: szűzkesserkéz :) Talán nem számítottunk az "alapos" rejtésre...
Mindennek ellenére nagyszerű élmény volt nekünk is, és a csatlakozóknak is. Köszönjük. Szatti és Cé.
Lélekben DunaX is velünk volt, sajnos a ládáig nem tudott eljönni, amit nagyon sajnáltunk.
u.i.: A kastély csodálatos, eléldegélnénk itt Cével, ezt megbeszéltük :) jah.. és a kilátás is a víztározóra.

drabik 2007.09.30 13:35 - Megtaláltam
Emlékeim szerint még nem sültünk fel ládakeresés közben. Nos, itt nem találtuk meg a 2. pontot. Kerestük-kerestük a dombtetőn, de valahogy nem jött össze. Vagy gyenge képességű a vevőm, vagy rossz/pontatlan a koordináta (ennek kicsi az esélye az előzményeket nézve). Ráadásul fel is kellett hagyjuk, mert kimerült az elem. :-/ De érdemes volt felmászni, mert jó a kilátás a tóra.

BalázsPanni

[Jóváhagyta: Ati, 2007.11.01 16:40]

tádé 2007.09.23 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
A Károlyi kastély külseje tetszett; még visszajövünk, ha már elkészül a belseje is. Köszönjük! Szamóca és Tádé

 
kefe 2007.09.23 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.26
megvan. köszi

besadam 2007.09.15 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.28
bejártuk az egész környéket és nagyon tetszett a vidék!
a ládát picit nehezen találtuk meg, mert jól el volt ásva...

thbarnabas 2007.09.13 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Szép időben kellemes séta szép környezetben. A tó különösen tetszett.

Attibati 2007.09.09 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.99
Kerekezés a Keleti-Bakonyban 149 km 2100 m szint
Már erősen időhiányos állapotban érkeztem a kastélyhoz. Nagyon kellemes volt a monumentális épületnél az alkonyi nap sugarainál megpihenni. A ládánál ért a megleptés , ugyanis ott döbbentem rá, hogy ez egy multi láda. A 2. pont nem éppen bringáso részére készült , de leküzdöttem. A ládáról már azt hittem hogy eltünt, pedig a jó fánál keresgéltem, amikor felfedeztem a trükköt.
Várpalotára az autómhoz az egykori katonai gyakorlótéren keresztül terveztem a visszatérést. A 60 CSx a rázós úton megint eljátszotta a kikapcsolásos játékát amit még tetézett az is , hogy az egyik akkumulátor éppen most ment tönkre, igy a vevő világítását be sem tudtam kapcsolni. Szerencsére sötétedékor már ismerős helyre értem.
Sok elázással, erős széllel , nehéz tereppel de azért eredményes, emlékezetes nap volt a mai.

 
Máté&Mariann 2007.09.08 18:36 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4.5 web: 2 átlag: 3.17 súly: 2.00
Megtaláltuk! Jó volt a rejtés. Szép a kilátás. Köszi

K-55 2007.09.01 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Ágota szüleihez érkeztünk ebédre. Sikerült őket, és testvérét, Attit rábeszélnünk egy környékbeli ládázásra.
Egy esőfelhőt kerülgetve végül is szárazon, napsütésben szálltunk ki a kocsikból. A kastély nagyszerűen szépül, a parkja is érdemes egy rövid bóklászásra. Szép zöld gyepen kergethetik a labdát a közeli iskola diákjai. Talán utóbbi az egyetlen objektum, ami nem oda illik. Rossz kort idéz. (Meg szimplán ronda.)
Nagyon élvezetes volt felkaptatni a dombocskára, nagyszerű a rálátás a tározóra. Atti matróz jutott legmagasabbra.
Kellemes két séta volt. P

Oldalas
Naplemente
csokisfánk-OK 2007.08.24 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.34
Mi szerencsésen megtaláltuk a dombtetőre vezető utat. A nagy kánikula ellenére hamar felértünk a csúcsra és megtaláltuk a ládát is. Nagyon jó kirándulóhely,nekünk tetszett.

oda fel...
Patikus 2007.08.17 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Szépen helyreállított kastély, szép fekvésű víztározó, jó rejtés.

lagaf 2007.08.14 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.32
A közelmúltban hallottunk a szépen rendbe hozott Károlyi-kastélyról, s úgy döntöttük itt az ideje meglátogatni. A még felújításra szoruló kapun behajtva, jobbra parkoltunk le. Az épület felé menet összefutottunk a régi istállók felöl igyekvő Károlyi Györggyel, akit mintegy tíz éve ismerünk. Így abban a szerencsében volt részünk, hogy a történelmi jelentőségű, állami tulajdonú műemlék 99 évi kezelői jogával bíró személy, illetve kedves neje, Angelica asszony szakavatatott vezetésével járhattuk be az épületegyüttest, hallgathattuk meg a megfelelő anyagiak híján nehezen folyó felújítás részleteit és a kihasználásra vonatkozó terveket (a Károlyi József Alapítvány működtetése, a Fejtő Ferenc Könyvtár anyagának feldolgozása, bemutatása, bővítése, az Európai Dokumentációs Központ létrehozása, a szálloda beindítása, kulturális rendezvények stb.).
Miután az angolpark körbejárásakor levadásztuk a koordinátát, felkerestük a ládát. Igazán szólva túl soknak, témájukat és helyüket illetően pedig erőltetettnek találtuk a multi két pontjának összehozását; valójában mindkét hely külön-külön megérdemelné a ládát. A rejtő helyében megfontolnám a szétszedését, s maradna a (számomra Fehérváron töltött katonaidőmből ismert) víztározó - egyébként is Kincsesbánya területén található - hagyományos ládája; a kastély és a falu más nevezetességei (itt született a külföldön is elismert szobrász, Amerigo Tot [Tóth Imre], akinek munkásságát a helyi múzeumban ismerhetjük meg, a helyi katolikus templomban látható egyik műve, a Csurgói Madonna), s a kastély parkja, vagy egy másik közeli hely lehetővé tenne egy hagyományos láda elhelyezését...
S még egy megjegyzés: mindkét hely bőven megérdemelné, hogy felkerüljön a nemzetközi honlapra, és ezáltal is minél több külföldit fogadjon...

Fajansz pacik...
A felduzzasztott Galya-patak
vaslemez 2007.08.05 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.63
Egy meleg vasárnap, délben, családi körben.

Fazék 2007.08.05 10:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.01
A kastélynál még az előző napi esküvő romjait pakolgatták, illetve ébredeztek a vendégek, így a látogatást kihagytuk.
A tározónál megtaláltuk az optimális, tüske nélküli - utat a ládához. Torony iránt valóban szigorú lett volna.

neogeo 2007.07.22 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.87
Hú. Nem volt semmi.
Kastély rendben, az eredeti pontot kerestük meg, nem a "mankók" egyikét.
Csókakőn nyaralunk régóta, jártunk már itt is, meg a képek alapján a tározónál is, gondoltuk innen hátulról is meg lehet találni. De NEM.
(azaz toronyiránt nem javaslom)
Aztán parkolás a tározónál. Felmászás még OK, de ott egyrészt sötétedett, merült a GPS akku, hagy'nemondjam. Nem is leltük.
Na de másnap!!!
Óriási szélben vissza és azonnali találat.
Sokat pecáztunk itt a tónál, mindig érdekelt, hogy lehet ide feljutni.
Megérte!

Mutatom: ott!
Éva 2007.07.13 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Barnabással eljöttünk megnézni a víztározót egy csobbanás reményében, de inkább csak némi alváz-áztatás lett belőle. A kastély és a víz is tetszett, ellenben rejtekkel még ennyit nem szenvedtem: abszolút rossz felől közelítettük (pedig mindössze 50 m-re volt), áthatolhatatlan bokrokon keresztül, rengeteg szemét mellett, már azt hittük, ki sem keveredünk belőle, amikor végre kiértünk a fenti ösvényre, onnan már viszonylag könnyen ment. Újfent meggyőződhettem róla, hogy mennyire hűséges kutyám van, tényleg bárhová képes követni szegényke a gazdáját:-) Visszafelé is a kastélyparkon sétáltunk keresztül, éppen próbáltak a színpadon, úgy tűnik, lesz itt valami műsor hétvégén.

Habok
 
Qwak 2007.07.08 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.75
Szép kilátás van a domb tetejéről!

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2007.07.01 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.51
Huh, régen szivatott meg ennyire láda... Szöveg, képek később.

/Quatermain/

 
wooster 2007.06.24 18:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Hello,

Nagyon jó túra... Bár mi kezdőként (második láda) még azért keveregtünk egyet (na jó eleget)! De meglett!!! Nagyon jóóó buli!!!!

Wooster

Angika15 2007.06.15 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.32
A mai nap folyamán ez volt a második ládánk. Hárman indultunk, ebből ketten a végére már teljesen kikészültünk, de végül meglett a láda. A travel bug-ot elhoztuk, hogy áttegyük majd valamelyik másik ládába. A rejtés jó volt, a kastély is nagyon szép. A gondot csak a rengeteg dzsumbuj okozta, amiken átvágva jól összevagdostuk magunkat.
Köszönjük a rejtést!
Angika15!

Travel bug 
Évi+Tamás 2007.05.28 17:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.61
A kastély gyönyörű, jó látni, hogy újítják fel. Nemrég voltam ott csapatépítő trénigen, úgyhogy most nem mentünk be.
A tónál - nem túlzok - több mint fél órát kóvályogtam, mire meglett a láda, őszintén szólva már nem tudtam élvezni, inkább szívásnak nevezném... Pedig jó helyen volt, szép hely. Gyerekkoromban sokat fürödtem a tóban.
Mire meglett a láda már rohannunk kellett vissza a kocsihoz, mert jött a vihar.

 
Vadláb 2007.05.27 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.04
mindkét pont nagyon jo helyen van, érdemes volt felkeresni

BSS Team 2007.05.20 00:00 - Nem találtam meg
Megtaláltuk

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.02.01 12:43]

Templar 2007.05.13 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.15
OK!

ikrieger 2007.05.05 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.89
Közép-Dunántúli Pirostúra alkalmával Macikupaccal.

macikupac 2007.05.05 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.64
KDP-vándorlás Iszkaszentgyörgy és Mór között 1.

Eleinte úgy tűnt, hogy ezt a ládát meg sem keressük, mert messze esik attól a ponttól, ahol bélyegeznünk kell. Végül csak sort kerítettünk rá. A kastélypark gondozott, az épületen még dolgoznak. Mivel még sok kilométer állt előttünk, így belülről nem néztük meg. Csak a parkban bóklásztunk egy kicsit. Remélhetőleg a hatalmas Lovarda épülete is hamarosan megújul. A második pontra vonatkozó infót könnyen megtaláltuk. A láda helyét elsőre jól becsültük meg. De a pontos értékek megkíméltek minket a vizes bokrok túrásától. A közeli kis tisztásról jó a panoráma. A láda csak a mélyedés szélére volt téve, nem pedig a helyére. Mire befejeztük a logolást, már a nap is kisütött. Dudu első sátorozós túráján vett részt.

Csaba & családja 2007.04.29 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.32
A tó feletti hegy feladta a leckét a gyerekeknek és főleg édesanyámnak, de mikor felértek és körülnéztek már el is felejtették a fáradalmakat.

Hörcsög 2007.04.23 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.49
Megtaláltam! GPS nélkül, Fehérvárról bringával. Nagyon szép környezet, bár a láda nem a hegy tetején található, hanem lejjebb.

 
zolitr 2007.04.21 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.64
Mai nap második ládája HZ-vel. Szép a hely, főleg a tó környéke.
Köszi a rejtést.

Hz 2007.04.21 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.66
Vértes szürkítés Tz-vel. 5/2.
Amilyen jó a végpont, annyira gyenge a rejtés.
Ezzel a megtalálásal beszürkült a 3. tájegységem is.

Turulos
Part
zsomba 2007.04.09 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.04
Mai harmadik ládánk - a bringákat a tározó felöli 45 fokos ösvényről vittük fel. Lefelé megleltük a könnyebbik utat is... :-)

acsaba 2007.03.25 13:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Meglátogattuk a kastélyt, ma pont ingyenes volt a tárlatvezetés. :)
A ládát leírás nélkül sikerült megtalálni (nem terveztük a kis kitérőt), a koordináták a GPS-ben voltak. Úgyhogy véletlenül pont az egyik tartalék pontot sikerült megtalálni, utána a láda már könnyen meglett.
Szilvi, Csabi

dzsémsz 2007.03.16 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.52
Mai 4/4-dik ládánk. Nagyon szép és impozáns a kastély a jelenlegi állapotában. A több száz éves jegenyefenyőről nem is beszélve. A ládikóra majd fél órát várhattunk, hogy kereshessük, mert sokan mászkáltak a környékén.

/Dzsémsz, Fánk ,Tibi/

A 3 kesser.
 
atbodnar 2007.03.14 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.51
Végre egy megújuló kastély! A víztározó viszont elég marcona képét mutatta a nagy szél és hullámok miatt. Egy időben sokat fürödtünk nyaranta, újra ki kellene próbálni...

geobubo 2007.02.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.59
Móri wellness hétvége ládázással. Egy kicsit megtréfált a láda, de a rejtő iránymutatásával végül megtaláltam.

logo 
Lassu 2007.02.18 15:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.14
A kastély és parkja épül-szépül.
A 2. pontot kisebbik gyerekkel küzdöttük le, kis keresés után a láda megadta magát.

.
EicHandler 2007.01.13 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Annak ellenére hogy a kastély felújítása folyamatban van még mit javitani a parkján ami számtalan csodaszép hatalmas fának ad otthont. "Hegymászók" útra fel. Érdemes megmászni a víztározó melletti dombot. Mi januári időhöz méltatlan 15 fok körüli szikrázó napsutéses időben csodálatos panorámában gyönyörködhettünk. Köszi az elrejtőnek a meghivást Csurgóra. :)

 
Hampi 2007.01.13 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.46
A kastély szép és rendezett kellemes volt sétálni a parkban. Csúcsról gyönyörű a kilátás és a láda könnyen meglett.

Hev 2007.01.12 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.74
Az első pont az emlékmű kerítés oszlopánál könnyen meglett, a kastély nagyon szép! A második pont a tó feletti magaslatra mutat itt mi a ládát már nem találtuk meg ugyanis amikor felértünk és elkezdtük keresni lecsapott a vihar ennek következtében már a 100 km körűli széllőkések és vízszintesen eső eső mellett menekültünk lefelé a Becsali csárdába, utközben még egy kis jégverést is kaptunk.
Kérem a megtalálás elfogadását.

Apexsek 2007.01.07 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
A Bakonykuti Szánhúzó verseny második napja, s a Gcgaja után célba vett láda.
Jó későn és sötétben értem a második ponthoz, még szerencse, hogy tegnap délelőtt volt lehetőségem megcsodálni a víztározót.
A kastély parkját a sötét miatt kihagytam, hisz nem láthattam volna semmit belőle. Ide úgyis jövök még, mivel itt lakik az egyik versenyző barátom, akkor bepótolom.

Hazafelé egy kicsit necces lett:
-mivel épp előttem ment el a 18:20-as busz fehérvárra, s a következő csak 20:40-re volt kiírva!
-Semmi baj, el gyalogoltam a vasútállomásra (ez sem volt épp közel a településhez kb. 1km).
-Hááát, ez sem jött össze, mert az időben közeli vonat nem áll meg itt, csak Bodajkon!
-Jobb lehetőség nélkül utánna néztem WAP-on a Volán menetrendnek térkép alapján erre kellene mennie Mórról a Fehérvári busznak.
-Ez be is jött, viszonylag közeli időpont, csak újabb 1km-es séta.
-Aki szintén erre akar haladni, az Fehérvárcsurgóról haladjon a 81-es útig, s ott balra kb. 50m-re van a buszmegálló.
De figyelem! Ezt semmilyen tábla, váró, pad nem jelöli, csak a kiépített felszálló padka! Sötétben könnyű elsétálni mellette!

Üdv: APEXSEK

jgabor 2006.12.28 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Nagyon jó volt sétálni egy kicsit! A ládához mi is a rövidebb utat választottuk, de csak felfelé! Köszönjük a rejtést!

padler 2006.12.17 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
A kastély egyre jobban megszépül. A ládához természetesen a legmeredekebb utat választottuk, felmentünk a csúcsig, majd megkerestük a ládát. Visszafelé megállapítottuk, hogy a villanyvezeték alatti ösvény sokkal barátságosabb.

padler + efemm

Brumi 2006.12.06 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.38
Gccsok utan munkabol kifolyolag. Somacsekkel, Quintivel.

fruzsa 2006.11.19 14:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Soha nem jutottunk volna el Fehérvárcsurgóra. A kastély gyönyörű, látogatható, 10-17-ig, csak mi 9-kor jártunk ott. Aztán elmentünk a Gaja-szurdokba, visszafele pedig megkerestük a ládát. Mi feljutottunk a faluból, lefele a túloldalon mentünk. A víztározó is gyönyörű. (Áll. Kádárnak is volt itt nyaralója.)

benzeguuz 2006.11.03 10:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Megfagytunk de megérte :)
Jó tanács ne a falu felől próbáljatok felmenni, nekünk onnan nem sikerült kérésre e-mailben küldök koordinátákat h szerintem honnan éri meg.
üdvB

james 2006.11.01 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.53
A web egy kicsit félrevezetett minket, azt hittük a második pont is a parkban lesz, így gyalog indultunk neki, pedig kocsival megspórolhattunk volna pár száz métert.

Judit és James

szeho 2006.10.22 14:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 2.00
Láttam valaha a kastélyt lepusztult állapotban.
Fantasztikus ahogy az egészet felújították.
A vízen járó horgászokról nem is beszélve ;-)
("Sagik" geocoin emlék)

csak hinni kell! 
Yoda&lukit 2006.10.17 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Szep kastely, csodas kilatas a 2. helyrol:) Alig talaltuk meg a dzsindzsaban, kozben ranksotetedett, de megerte:)

NZs 2006.09.30 13:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.42
Hétvégi ládavadászat 1.

Az utolsó "nyárias" időt kihasználandó mára feltétlenül kesselést terveztem. Ezzel a ládával kezdtük, amit már régóta terveztünk meglátogatni. A kastélypark szép, a kastély elkészült része szintén. A hátsó oldallal van még mit csinálni, de a lényeg, hogy nem lett az enyészeté, mint sok sorstársa! A betonoszlopon a koo megvan, bár kicsit nehezen olvasható. Alatta a Kinder-tojás is rendben, így a bizonytalan adatot ellenőrizhettem. Körüljártuk a kastélyt, a kiállítást kihagytuk.
Úgy döntöttünk, hogy a kastély bejárata előtt hagyjuk az autót és gyalog keressük meg a ládát. A térképről nem egyértelmű, de aszfaltos úton egészen közel lehet menni a ládához, jobb lett volna ezt a megközelítést választani. Így sem volt nagy túra, csak érdektelen helyen gyalogoltunk. Jalso logja a tuti, könnyű, gyors és szép a megközelítés ilymódon!
A helyben nem csalódtunk, valóban nagyon szép a kilátás, az őszi erdő színei még csak fokozták a hatást. Köszönjük a helyet!
Továbbmentünk a Gaja-szurdok-hoz.
NZs & KáVé & EnZo

lovak
bpali51 2006.07.30 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.68
Az első pontnál láttuk a villanyoszlopon, az emlékmű oszlopánál és alatta a kindertojás is megvan. A focipálya korlátja viszont mintha frissen lenne festve... A kastélyparkban koncerteket is rendeznek, ez nagyon tetszik. A második pontot azért keresgéltük egy ideig mert az én GPS-em EOV koordinátarendszerre volt állítva, ezért számolni kellett némi eltéréssel. Aztán "bedurrantam" és visszaállítottam WGS84-re, mindjárt meg is lett a láda. Éva, Gábor, Pali

gyöngyfűző és párja 2006.07.16 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Nagyon tetszett, még valószínűleg máskor is jövünk ide! Köszönjük a rejtést!

Máté és Zoli 2006.06.27 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
A tó partján több kilométert gyalogolva másztunk fel a láda helyéhez. Köszönjük a rejtői segítséget.

hinia lux 2006.06.25 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Mi is rejtői segítséget kaptunk. Köszönjük!

[Jóváhagyta: Ati, 2006.06.28 12:47]

szelt 2006.06.24 08:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
ok

gyudi 2006.06.19 18:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.56
Másodszori nekifutásra és rejtői segítséggel megtaláltuk végre. :)

SagiK 2006.06.04 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.70
Épp a 2. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok voltak a kastélyparkban. Hatalmas tömeg, parkolási lehetőség 0. Nagy körültekintésről tett Ati tanulságot, hogy a koordinátákat több helyre is elrejtette. Mi a 4-es tartalék ponttól parkoltunk 15m-re, így a levadászást ezzel kezdtük. Természetesen bementünk a parkba, a rendezvény nem nagyon fogott meg. Több kiállító már elmenekült az esőzések miatt. A láda fölötti "csúcsról" gyönyörű a kilátás!

albageorangers 2006.05.14 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Úgy gondoltam, hogy a GC-ben nagykorúságot jelentő huszadik ládánk csakis egy multi-geoláda lehet. Ki is választottam ezt a ládát, és ráadásul ugyanaz a személy rejtette mint az első megtalált ládánkat.
A kastélyt valóban folyamatosan javítgatják. Szép lesz, ha majd teljesen elkészül. Szálloda lesz benne. Majd egyszer. Sok munka van még addig.
Az első állomáson megtaláltam a feliratot. Ez után indultam a ládához. Az autót a sorompónál hagytam és régi jó szokás szerint "toronyiránt" jutottam el a láda közelébe. Kis keresgélés után meg is lett. Jó rejtés. Szép a kilátás fentről. Köszi.

Piás 2006.04.09 14:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
ELTALÁLTAM 3on belül, tehát: MEGTALÁLTAM!

Lopakodó 2006.04.09 14:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Sikerült az eredeti első pontot megtalálni, pár méterre tőle egy idős úr szedegette az ibolyát. A ládát környékét is könnyen megleltük, de a láda 2-3 percig váratott magára. Nagyon szép kilátás nyílt a tóra.

bigmick 2006.04.09 12:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.67
A kastélyparkban a 2.sz tartalékpontot kerestük és találtuk meg, majd onnan mentünk a tóhoz. A rejtekhely kedvenc kirándulóhelyünk közelében van, tetszett. A nálunk már hagyományos uccu neki, toronyiránt a ládához módszer már nem annyira. Lefelé aztán kicsit kerülve, kényelmesebben értünk vissza a tóparti ösvényre.
Közös megtalálás marczeeee-val.

marczeeee 2006.04.09 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.51
Meglelet BigMick-el.

osz 2006.04.01 17:02 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.86
Megtaláltuk. Borka, Andris, Osz

gyaloglook 2006.03.26 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.11
A kastély valóban szépül. A láda feletti csúcsról pedig csodálatos a kilátás. És már virágzik a kökörcsin.

GCsoka 2006.03.18 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.72
A kastély része a multinak nagyon szép helyen van, jó látni a romjaiból újraépülő kastélyt.
A második pontnál már erősen sötétedett, így a tájból nem sokat élvezhettünk.

Mr Zerge 2006.03.15 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.76
A kastély felújítása halad, egyszer szép lesz.
Üdv Mr Zerge.

Seres Péter 2006.03.01 17:27 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.17 súly: 3.31
A láda értékelése 1-5 skálán:2. A láda végül is egy óra alatt megtalálható, de sok öröm nincs benne. Az első pont a kastély, melynek a felújított része igazán kezd szép lenni, de a multi 2. pontja a hagyományos doboz, még így télen is megközelíthetetlen a ruhát felszakító sűrű bokorcsoporttól. A környezet nem szép, a doboz száraz még a hó alatt is. Az Interneten a 64. megtaláló voltam, a füzetbe az 58. bejegyzést tettem (bár a 28. után a 42. jött), egyébként ez volt a 205. ládám a kereshető 1215-ből, ami a megtalálásokat illetően a 2980 játékosból a 130. helyre elég. sp

palota
oszlop
Jutka 2006.01.30 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Édesanyámmal kirándultunk el Veszprémből ide. Ő bement a kastélyba körülnézni, én meg gyalog iramodtam neki a légvonalban alig 1 km-re lévő ládához. Nohát, azért légvonalban nem sikerült megközelíteni :), de kis mászás-csúszás árán aránylag gyorsan megleltem a ládikát. Épp befejeztem a logolást, mikor anyukám telefonált, hogy kijött a kastélyból. Visszafelé már fél órán belül sikerült megtennem az utat, pedig hó meg síkosság most is ugyanannyi volt :). Ezután még körülnéztünk a temetőben is, távoli rokonok sírjai után kutatva, de itt nem volt eredményes a kutatásunk. Mindenesetre nagyon érdekes volt az egész kiruccanásunk, anyukámnak is nagyon tetszett, amit látott, nekem is - köszönjük a rejtőnek!

csipesz 2006.01.29 19:13 - Nem találtam meg
GPS unk meg mindig nincs, de gondoltam most az egyszer bevallalhatunk egy multi ladat is, ugyis jol ismerem a kornyeket. Elosszor persze hogy a legmeredekebb helyen masztunk fel, ez meg jo is volt, bar a Bogi feluton felatta. En 1 oran keresztul maszkaltam ossze vissza a sziklason, de sehol semmi. Amint lesz idom, visszajovok.
Az elrejtes 5* -os :)

Bärlin 2006.01.17 11:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Nagyon szép kilátás fentről. A kastély is gyönyörű, most újítják fel. Toronyiránt mentem fel a dzsindzsáson keresztül, de lefelé már a kijárt utat választottam. Majdnem gödörbe léptem! A jelszó nem egyszerű, majdnem kifogott rajtam, mert rosszul írtam fel. A környéken egy lélek sem volt!

 
alcorbt 2005.12.23 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
A téli szünet második napján indultunk a fiammal egy kis levegőzésre. A kastély igaz zárva volt, de kivűlről is impozáns. A láda helye még télen is látványos. Viszonylag könnyen megtaláltuk. Unicum nevü bug most nálunk pihen, várja, hogy egy következő ládába rejtsük. Remélem ez a két ünnep között megvalósul. Addig is melegszik...

 
Doric és Laszisz 2005.12.18 10:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Kicsit egyedi megközelítéssel (átvágtunk szúrós bokrokon), de meglett.

Toti 2005.11.13 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
A környéken töltöttünk egy hétvégét, a frissen "geocache fertőzött" kollégák társaságában, melynek során bejártuk a kastélyt, a parkot és végül a tározó környékét is. A kastély felújítása gőzerővel folyik, nagyon szép a már elkészült rész és a most készülő főépület is. A láda helyéről gyönyörű a kilátás, de ezt most erősen korlátozta a nagy köd.

A GCzamt ládában előző nap megtalált Unicum Travel Bugot itt helyeztük el.

Totti, Alexandra, Nóri, Anita, Levente, Balázs, Péter

Imahely
Unicum Travel Bug
Schmauder Tamás 2005.10.30 11:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 1.00
A pótpontok közül is megtaláltunk egyet. Szép idő volt.

hajo2 2005.10.23 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtalálás Hajoval.

 
Hajo 2005.10.23 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltuk [wapon beküldött szöveg]
Szépen szépül :) a kastély.
A tározó melletti dombokon az őszi színek különösen tetszettek (nem tudják az alföldi emberek, hogy miről maradnak le sajnos).

Köszi Ati, szép helyre "hívtál" minket is.

Nem messze van
A csapat
kami1 2005.09.26 18:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Nagy szerencsém volt az időjárással, tiszta napos időben keresgélhettem. Az első ponton megtaláltam a kinderkapszulát, a focipálya melletti fa alatt a másikat is, de a korláton nem találtam matricát, a villanyoszlopot pedig kihagytam a szúnyoginvázió miatt.
A kastély napról napra szépül.
Az utolsó pont nagyon kellemes meglepetés volt. Sajnos fényképezni nem tudtam, mert lent hagytam a gépet. Szokásom szerint toronyirányt mentem, pedig van rendes út a hegytetőre.

S. Artúr 2005.09.25 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
A kastély nemsokára visszanyeri régi szépségét, a tározóra naplementekor gyönyörű a rálátás.

Tócsa 2005.08.18 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Még épp időben érkeztünk, így az épülő kastélyt belülről is megnézhettük. A parkban sétálva (a koordinátákért) előszőr a kastély tulajdonosaival találkoztunk, majd a biztonságiőr invitálására újra megnéztük a kastély belsejét. Ez a túra viszont a jelenleg még épülő részeken vezetett, így alapos képet kaptunk az épületről. Azt hittük ma már nem marad idő a ládához elmenni, de a kisérőnk a végén talált magának más elfoglaltságot.
A ládához vezető utat kicsit nehezen találtuk meg. A leírásokat átnézve azután kezdett a dolog világosodni. Még időben, mert közben a nap már igen alacsonyan járt. A ládához vezető úton azután csodálatos naplementében volt részünk. (Csak a fényképezőgépek pihentek a kocsiban!) A ládát ezután már könnyen megtalálltuk.

szmzita 2005.08.11 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.54
Geocaching az országos kéktúra mentén - 24. állomás.
Károly és Zitke

pamutmamut 2005.07.16 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.53
Egy rövidebb kéktúra szakasz teljesítése közben betértünk a BeCsali büfébe ahol elfogyasztottuk a jól megérdemelt sörünket. Ákos és Vadláb ott maradt a büfében én pedig bementem Csurgóra, hogy megkeressem a láda koordinátáit. Az első ponton nem találtam meg a koordinátát, ezért hát kimentem a kapu elé és a villanyoszlopon lévő matricáról olvastam le. A tűző napon visszagyalogoltam a büféhez, beintegettem a többieknek és mentem a ládához. Viszonylag könnyen megtaláltam, majd megnéztem a kilátást és készítettem néhány felvételt. A nagy hőség miatt visszatérve a kocsmába egy sörrel hűsítettem magam, majd elindultunk a Gaja völgybe.

 
Zsézsé 2005.07.03 10:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.52
Megtaláltuk!
Útban a Balaton partra beugrottunk és megnéztük. Nagyon szép. A koordinátákat mi már rendesen le tudtuk olvasni (gondolom valaki kihúzta vastag filccel). Sajnos a NV4-ben nem szerepel az az út amin el lehet jutni a ládához (hiányos a térkép),igy az erdőn keresztűl indultunk el, de hamar rájöttünk a hibánkra. A láda környékén is más irányból próbálkoztunk mire meglett a jó "kikövezett" út.
Nagyon tetszett a láda rejtése! Sajnos ráférne egy feltöltés ajándékokból!
Köszönjük!

aulus 2005.07.01 15:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Megnéztük a kastélyt, nagyon szépen alakul a renoválás, és úgy tűnik, hogy talán lesz funkciója is. Mindenesetre már most a térség kultúrális központja, pedig még csak egy-egy részét adták át.

Sajnos azonban a láda helyének koordinátáit nem tudtuk elolvasni a megadott helyen, bár azt hittük sikerült. A koordináta által kijelölt helyen nem találtunk semmit. A rejtő segítségével kiderült, hogy a ládaának mások a koordinátái. A ponrosított helyen sem jártunk sikerrel, de a kastély megérte.

[Jóváhagyta: Ati, 2005.08.10 23:24]

 
VP 2005.06.11 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.75
Tájfutóverseny után kincskeresés: Kilenc nővér gerinc - Fehérvárcsurgó - Iszkaszentgyörgy.
A z első pont könnyen megvolt, a kastélyt is megnéztük, de a koordinátákat nem neagyon tudtam kiolvasni. Sajnos a mikrocache-t nem találtam, a 3. pótkoordináta pedig az eredetinél is halványabb volt.
Így indultunk neki a 2. pontnak, ami nagyon szép helyen van, gyönyörű kilátással a tóra és a gátra - de a hibás koordináták miatt a ládát nem találtam.
Kigyönyörködtük magunkat, lementünk a tóhoz is, a jelszót pedig a rejtőtől kérdeztem meg - köszönöm!

VP, Mila és Piroska

M.Xati 2005.06.04 18:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
A kastély parkjában rendezett dísznövénykiállítás miatt jöttünk ide, és összekötöttük a kellemeset a kellemessel. Az első pont 3 lehetőségéből 2,5-et rögtön kilőttünk: tűzcsap=elmosódva,elhalványulva. faodú=nem találtam semmit, ráadásul egy vásáros sátor is fel volt állítva közvetlen a fa mellett, nem kotorászhattam túl sokat. Maradt a betonoszlop= felirat egy része (pont a koo-k eleje, amit úgyis gondolni lehet)épségben, az utolsó számjegyek kissé elmosódva. Azért kivehető volt, de kénytelen voltam a rejtővel egyeztetni. Végülis majdhogynem jól olvastam le... A második pont nagyszerű, szép, nem mindennapi látvány. Köszönet érte. A megtalálás pillanatában hihetetlen, egyre erősödő mély morajlás vette kezdetét. Mintha egy multiplexben ráadták volna a THX teljes mélynyomóit. Pár másodperc alatt hihetelen szélvihar kerekedett, barátságtalan felhőkkel. Csak arra maradt idő, hogy a jelszót fölírjam, aztán uzsgyi vissza az autóhoz. Kalandos volt, de ebben a játékban pont ez a lényeg. Mégegyszer köszi.

Gáspár Norbert 2005.06.03 13:48 - Egyéb
képek......

ott van benn....
Galamb
Gáspár Norbert 2005.06.01 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
ok

befi 2005.05.22 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Mi most rögtön a ládával kezdtünk, Iszkaszentgyörgyről ez esett kézre. A műszerünk a térkép és vonalzó, így minden keresés alapos felkészülést igényel. A tározót ismertük, a logokból meg ugye kiderül, hogy melyik hegyre is kell menni, a rejtekadó fa képével meg már egyszerű is. A láda azért nem adta magát könnyen, mert már épp kezdtük elkönyvelni, hogy valaki ellopta, mikor még egy utolsó rohammal mindent apróra átvizsgáltunk. És lám, egy melléküregben ott várt a kincs a megtalálóra. A láda után a párom nem akart már a kastélyhoz menni, hogy jövünk még erre, menjünk most tovább Bodajkra, mert az Iszkaszentgyörgyi kiruccanás majdnem egésznaposra sikeredett. Így a tó északi partján kerültünk (helyenként rossz minőségű földúton), ami a végén csak visszavitt Csurgóra. Ez biztos isteni jel volt, ebből kifolyólag mégiscsak elmentünk kastélyt nézni. (A falu közepe felől, a régi főkapun mentünk be.) Nem bántuk meg! Csak ámultunk-bámultunk egyrészt a méretén, másrészt a felújításon (jó minőségű munka). Ez igen! Reméljük, egyszer be is fejezik, és élvezheti valaki az eredményt. (Most nem mentünk be, mert csak az épület érdekelne belülről, az időszaki kiállítások nem - és mára volt már egy kiadós). A parkja is gondozott, a rendszeres fűnyírás az idős fák alatt csodákra képes. [gps nélkül]
befi

Zazi és a Lányok 2005.04.23 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.44
Már olyan régen kerülgetjük ezt a ládát, most erre kanyarodtunk. Az első pont is érdekes, de inkább majd ha készen lesz a kastély. Így a második pont vitte ez a pálmát. Kicsit zavaró volt, hogy nagyon sok sunyog támadott állandóan a tó közelében...

Csapattagok:
Viri és Zazy

(Megjegyzés: A megtaláló neve pirossal)

Naplemente
Fűkocka 2005.04.16 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Szép helyek, a rejtek is jó, de nem volt benne a láda, csak előtte álcázás nélkül a fűben. Vagy mi tettük rossz helyre? :)
A következő hívjon fel, ha nem találja!

 
Mikulás 2005.04.16 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Nagyszerű multi! Mai, Székesfehérvár környéki ládázás egyik legkellemesebb helyszine. Mindkét pont egyformán értékes. Szerencsére nagyon szép időt fogtunk ki! Nem is lehetett volna jobb. Kis csapatunk: Fűkocka, Réka, Matyi és jómagam jó hangulatban vettük az "akadályokat". Csodás környék ez. Nem is hittem volna. Tripla 5-ös.

Mikulás

 
juhturo 2005.03.25 14:52 - Nem találtam meg
Miután az iszkaszentgyörgyi ládádnál pórul jártunk, átjöttünk ide hoppon maradni ...
A második pont koordinátája hamar meglett, de az odavezető utat nem találtuk meg, így aztán kénytelenek leszünk egy másik alkalommal visszajönni, amikor kicsit több időnk van - valamikor a forró nyáron?! :o)

zsupi 2005.01.08 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.77
A koordináták a kastélyparkban könnyen meglettek. A viztározót ismertük, viszont a hegyre még soha nem másztunk fel. A láda nem nagyon volt álcázva, szinte ott hevert egy mélyedésben. A nagy igyekezetben a jelszót elfelejtettük felírni, köszönet Atinak az elfogadásért. A kék jelü út kiindulópontjánál eszméletlen jó visszhang van, érdemes kipróbálni. A képen látható helyre kell állni.
További leírások, képek

Pupu 2004.11.12 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Sohasem jártam még itt, köszönet a rejtőnek! Öröm látni a Károlyi kastély megújulását - akárkié volt, akárkié ma, része ez a nemzet kincsének! Sajnos sötét lett már, mire felértünk a dombtetőre (a Csikling-vár multi 2. pontjának időrablása miatt!), de a várakozáson felül hatalmas tó azért látszott, és hamar meglett a ládikó is.

ragalyi 2004.11.12 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.14
Egy hosszúra nyúlt Bakony túra végén hazafelé útba ejtettük Pupuval még ezt a ládát, mondván, hogy hamar lekapjuk. Aztán persze pont a második pontnál sötétedett ránk teljesen, így a gyönyörködés elmaradt, de a magunkkal hozott fejlámpáknak köszönhetően a láda azért meglett.

Ötletes a rejtés, különösen tetszett, hogy a második pontról semmit nem lehet előre tudni, mégis adja magát és mutat valamit.

Mákos 2004.11.03 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.29
Nagyon szép hely, tutti a kilátás, találtam egy "valamit" a hegytetőn, ami gyerekeknek mászóka, földmérőknek pedig tripód...:-) Ide is bringával jöttem fel, lefelé menet alig-alig mertem felülni...:-)

Mákos

[wapon beküldött szöveg]

piros patrol 2004.11.03 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Az éppen felújítás alatt álló kastély már készen lévő része valami csodálatos, az emlékmű irányából visszatekintve. Ilyenkor döbben rá a mai kor embere, hogy elődeink milyen kifinomult érzékkel és ízléssel tudták a környezetüket csodálatossá, megnyugtatóvá tenni. A hegytetőről gyönyörű a kilátás a csurgói tóra. Érdemes ide ellátogatni, akár csak horgászás, vagy kirándulás céljából is.
Piros Patrol és családja

MikiCache 2004.10.02 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.67
A Károlyi-kastély még így, nem teljesen felújított mivoltában is csodálatos! Akár már ezért is érdemes volt ide eljönni. A víztároló feletti kilátópontra meg úgyszintén. Ezért és amiatt, hogy a multi két pontja között nem igazán fedeztünk fel közös nevezőt, a két pont nyugodtan lehetne akár két hagyományos láda is.
Köszönjük mindkét célpontot az elrejtőnek.
Anikó és Miki

 
Hold 2004.09.19 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.95
Szenzációs kilátás és gyönyörű napsütés fogadott minket.

Mackka 2004.09.12 16:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.04
A kastély MÁG- túrán része volt (www.mag.hu), de nem tetszett annyira, mint az eddigiek. Kívülről nagyon szépen felújították (felújítják), de belülről már semmi nem lesz az eredeti. Sajnos már nem is sokáig látogatható a nagy része, mivel itt az üzlet fog dominálni: konferenciaközpont, szálló, stb. Ezután indultunk a láda felderítésére. Útközben peter meg is jegyezte, milyen szívesen látna végre egy igazán kirándulós-vadregényes ládát, és a kívánsága pár percen belül teljesült! Árkon-bokron közelítettük meg a ládát, egy kerten keresztül vágtunk neki (visszafelé már rendesen, az úton jöttünk :). Először találtuk meg a panorámát, és aztán a ládát. Gyönyörű a hely! Azt hiszem, ládászat nélkül ide nem jutottam volna el (legfeljebb a kéken), nagyon nagy kár lett volna kihagyni.

peter 2004.09.12 16:09 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.04
A láda nagyon szép helyen van, igazi kirándulós cach! A lekopott koordinátákat újraírtam az eredeti helyen, szóval ott is lehet keresgélni:)

Szabimaci 2004.09.04 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.48
Bringás túra Fehérvárról. A kastély és a tűzcsap könnyen meglett, az emlékművet elsőre elkerültem. Körbebicajoztam az egész parkot, tetszett. De a kilátás és a környék a víztározónál sokkal jobban. Bár mikor először megláttam hova kell menni, kissé megijedtem, de aztán hajrá neki a domboldalnak bringával. Háromnegyedig fel is tekertem, aztán ott hagytam az út mellett a szomszéd nénike bámészkodása mellett. Majd kiesett a szeme! Aztán egy picurka mászás, és már ott is voltam a tetőn. Össze-vissza mászkáltam a sziklákon, biztos nem néztek normálisnak lentről. Felmásztam a túloldali dombra is. Aztán ejtöztem egyet a parton, hallgattam a vízcsobogást. Szupi volt az egész. A láda tartalmát kissé megszárítgattam, és -mivel nem volt benne írószerszám- benne hagytam már sok ládát látott tollamat.

kekzsiri 2004.08.28 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Második (vagy harmadik?) keresésünkre végre megtaláltuk.

tudo 2004.08.26 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.60
Székesfehérvár - Tác - Iszkaszentgyögy felől érkeztem kerékpárral az újra rákezdett nyári esőben. A zuhogó eső ellenére a település és a kastély környezete kellemes hangulatot árasztott. A kastélynak két oldala van: az egyik oldala még omladozik, a másik már felújított pompájában csillog. Mivel a segédpontok estek közelebb az úthoz, először ezeknél álltam meg. A tűzcsap bejött, a filmes dobozt nem is kerestem. Biztonság kedvéért a kerítésen lévő koordinátát megkerestem, de ennek utolsó három karaktere alig látható - jó, hogy megvan a tűzcsap. A jelet követve egy szép kis erdőn kellett áttekerni, majd híd következett és keskeny aszfaltút. Szakadó esőben nem látni a kátyúkat, mert víz van bennük, az egyikbe alaposan belementem. A műszer által mutatott irányt követve hétvégi házak közé kellett bemenni, majd az egyiknek a kertjéből tudtam folytatni az utat - immár gyalog - a láda felé. (A háziak nyilván nem normálisnak véltek, amikor ömlő esőben toronyiránt megjelentem a kertben kerékpárral.) Végül is az ösvény szépen felvitt a hegyre, ahonnan valóban kiváló a panoráma - csak ne zuhogna annyira. Logoláskor igyekeztem a füzetet szárazon tartani. A láda az esővel együtt nagyon tetszett. Visszafelé Székesfehérvárra szintén zuhogó esőben mentem, de ilyenkor az eső már nem számít.

Kafi familly 2004.08.21 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Sajnos a kastálynál az első pontban, valami "vicces vadász" kikaparta a kőböl a koordináták felét, pedig jó helyen volt ott is. A második hely is szuper, de valaki a filmes dobozt is hazavitte. Így a tűzcsap maradt, ami tényleg csak vésztartaléknak szimpatikus. Sebaj, a lényeg, hogy itt még megvannak a koordináták! A kastély és környéke már most is szép, de a felújítás is nagyon biztató. Magát a ládát, egy kicsit kellett keresgélni , de lehet, hogy ez csak a nagy melegben tompuló ösztönöknek volt köszönhető. Az igazi szép kilátáshoz még kellett egy pici hegyet mászni, de megérte!!!
Kafi, Brigi, Dani

j_sipi 2004.07.11 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Egyből a tűzcsappal kezdtünk és sikeresen begyűjtöttük a láda koordinátáját. A dombról csodálatos panoráma tárult a szemünk elé.

Apa, Anya, Nóra, Dani

zsorzs 2004.07.10 08:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
A kastélyon és környezetén még van mit tenni... A tűzcsapot ellenőríztem:-) A viztározóhoz nem volt nehéz odatalálni, de a ládát túlságosan toronyirányt közelítettem. A dombtetőről szép a kilátás!

zsorzs

BE&LA 2004.07.04 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.50 súly: 3.06
Megtaláltuk!
A LogBook-ban sajnos nincs írószer.

K.L. 2004.07.04 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
A kastélynál az első pontnál a koordináták nem olvashatók, az 1. segédpontot hamar feladtam, a tűzcsap viszont bejött. A kastély szép, de még nagyon félkész.
A víztárolónál bolyongtam elég sokat, de ennek a fő oka a GPS volt, mert nem a régi jó megszokott Garminnal mentem (az összetört), hanem egy PDA-val egybeépített géppel, és hozzá még nem találtam olyan progamot, amely kiváltaná a régi GPS-t.

krizsiék 2004.07.03 13:53 - Megtaláltam
Első GPS segítségével megtalált ládám. Kellemes családi kirándulás volt, a Geko 201 jól vizsgázott. [wapon beküldött szöveg]

Reggel 2004.06.19 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Megtaláltuk!

Jó szokásunkkal most sem szakítottunk és ezt a kesst is leírás és fényképek alapján kerestük meg. A kastély bejáratát egy kicsit nehezen azonosítottuk, de a Tölgyfa néven elhíresült helyi lélekvesztő mellett a kék négyzeten végül is feltaláltunk a kérdéses helyre. A kastélyt kívűlről már szépen felújították, de belül még van munka bőven. 200 Ft-os belépő fejében be is lehet menni. Mi először így tettünk és nem is bántuk meg. Az idegenvezető még többet is tud annál, mint amire valaha is kíváncsi lennél. 8)) Megmutogatta az elkészült részt és bepillanthattunk a most alakulóba is. Nézelődés után mi a mikrokesses megoldást próbáltuk ki. Jelentem a fa vigyázza kincsét. Én ugyan féltem egy kicsit ettől a multitól az első pont nehéz találata miatt, de így, hogy Ati tartalékokat is mozgósított, így nem volt nehéz. Azért megnéztük a közeli két emlékművet is és bolyongtunk a parkban, a szép napsütésben. A 2. koo. birtokában irány a fagyizó ahol a térkép segítségével azonosítottuk a láda helyét. Szerintem jalso útvonalát érdemes volt követni. Így nem okozott különösebb gondot a láda megtalálása. Álcázva sajnos egyáltalán nem volt. Csak be volt dobva a fa alá. Nagyon szuper a kilátás a láda közeléből. Megérte ide felmászni. Keresni pedig érdemes.....
Akár Gps nélkül is. :-)

Anita és Reggel

Ati 2004.06.04 19:00 - Egyéb
Karbantartást végeztem ma a láda első pontján, a kastélynál. Kihelyeztem néhány tartalék pontot, ha az eredetivel valami probléma lenne.
Ugyanakkor pontosítottam az eredeti induló koordinátákat.
A koordináták pontosítva:
N 47° 17.142 E18° 15.857 175 m

Az első tartalék pont egy mikrocache, egy filmes doboz egy fa odvában:
N47° 17.156 E18° 15.954 151 m
(A megadott helyen a GPS pontosságán belül 2 nagy fa található: mindkettőt érdemes megnézni, a maguk nemében jelenségek. A kastélyhoz közelebbi egy 4 törzsű fa, ahol a törzsek egy egyenes mentén helyezkednek el, kb, 2 m magasságig közös tőből származnak. A másik sem ma látta meg a Napvilágot, ennek egyik odvában, kb. 1,5 m magasságban van a mikrocache.)

Biztonsági okokból egy 3. helyre is felírtam a koordinátákat:
N47° 17.165 E18° 15.954 150 m
Ez egy tűzcsap beton talapzata.

Azt hiszem megtettem mindent az első ponton, hogy sikeres legyen a keresés. Azért vessetek egy pillantást a folyamatosan szépülő-épülő kastélyra is! :-)

kekzsiri 2004.05.31 16:00 - Nem találtam meg
A láda első részét rossz helyen kesestük.

kupec 2004.05.15 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Az első pontot még hétközben felkerestem, de sajnos félbeszakadt a keresés, mert a 2. pont koordinátáit nem találtam a kerítésen. A rejtő volt olyan kedves és megadta a láda adatait, így ma a "hímes-rímes" ládától átmotoroztam ide és sikeresen megtaláltam ezt is. A kastély nagyon szépen renoválódik.

Moszy 2004.05.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Szuper a hely . Kedvesem egy pár kilométerre lévő kistelepülésen ( kincsesbánya ) töltötte gyermekkorát. A kastély már most is nagyon szép . Az időjárás nem nekünk kedvezett éppen eleredt a eső. Gondolom e miatt és a tó közelsége miatt rendkivül sok volt a szunyog az első pontnál .
Moszy, Kata, Mamanó

BiharyG 2004.04.24 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.58
Tipikusan olyan hely, ahová geocaching nélkül nem hiszem, hogy eljutottunk volna, pedig érdemes. A kastély csodaszép lesz, ha készen lesz; már most is érdemes megnézni. A víztározóra a kilátás szintén gyönyörű.
Megjegyzés: a kastélyparkban lévő koordináta elég kopott, nehezen olvasható; lassan ráférne egy frissítés (sajnos nem volt nálam erre alkalmas szerszám).

BiharyG + Zsuzsi

szipeti 2004.04.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
A kastély felújított része gyönyörű. A Károlyi család egyik leszármazottja vezetett végig minket a kész termeken (könyvtár,foglalkozá szoba). Belülről is nagyon szép. Ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg. A toronyba is fel lehet menni. A koo.-k helye nekem is kb. 18 m-el távolabb volt. Kőrbe kellett játnom a kerítést mire megtaláltam. Innen az út sima volt a ládáig, illetve előtte kicsit mászni kellett. Felülről a tározót teljesen be lehet látni. Szép volt.
szipeti+szimari

rejtek 
akondor 2004.04.03 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.46
Püff neki, kell nekem bagózni. Mire odaértem... A kilátás viszont mindenért kárpótolt.

Madw 2004.02.01 15:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Közös keresés Arch kollégával.
Iszkaszentgyörgyről érkeztünk a Piros, majd a Kék jelzésen. Ha nem ment volna előttünk előző nap egy Lada Niva, talán még mindig ott bandukolunk hasra-hasra esve a 20cm-es porhóban! Sajna nincs túl vastag nyoma egy ilyen járgánynak, de akkor is több a semminél.
Ezt akkor tapasztaltuk meg amikor már kocsinyom sem volt, csak a friss érintetlen hó.
Hol vannak a Kéktúrások, hogy utat csináljanak? :-)))))
A tó teljesen befagyva, megérne egy kis csúszkálást de sajna sietnünk kell tovább az első ponthoz mert még világosban jó lenne elérni Gaja-szurdokot!
Már a völgyzárógáton voltunk, amikor tájékoztató jelleggel bekapcsoltuk a kütyüket, mennyi van még hátra és érdekes dologra lettünk figyelmesek. Arch gps-e a domb teteje irányába mutatott 100m-re, míg az enyém közel két km-re tovább ugyanabba az irányba...
Gyorsan összehasonlítottuk a kinyomtatott papírral a koordinátákat és legnagyobb meglepetésünkre ott egy harmadik szerepel!!! :-)
Akkor most mi legyen? Kilogikáztuk azért a dolgot! Én fél éve töltöttem a kütyüre a koordinátákat az enyém valószínűleg még a régi koordinátákra mutatott, Arch kütyüjébe meg valami miatt a második koordináta került (ezt sejtettük, de csak utólag derült ki). Valszeg a rejtő az utolsó újratelepítéskor a második koordinátát tette föl a netre és mi azt töltöttük le...

Az új koordináta is megtráfált bennünket mert még így sem pont oda mutatott ahol a jelszó volt... Igaz közel hibahatár, úgyhogy itt csak mi voltunk a bénák!
A Fene sem gondolta, hogy a koordináta az oszlop belső oldalán van (pedig ott a logikus, így utólag)! :-) Először azt gondoltuk, hogy a kerités alsó részén van valahol és a magas hó betemette.... Meg is tisztítottuk lelkiismeretesen (az utánunk jövők biztos kérdőn néztek, hogy mit kereshettünk annyira), de nem találtunk semmit. Ekkor elővettem a kommandós énemet és bevetettem magam a dzsindzsásba, hátha a belül van valahol a koordináta...
Aztán mikor kilyukadtam az oszlopnál megpillantottam... ááááááh! Ekkora m@rhák nem lehetünk!!! Miért ne keressük a legbonyolultabban, túl egyszerű lett volna kívülről behajolni az oszlop mögé! :-))))))
A szám ismeretében már tudtuk biztosan, hogy a koordináta Arch kütyüjében bizony a második pontra mutatott... Most mehetünk vissza, aztán onnan újból vissza, mert a faluból megy tovább a Kék a Gaja szurdok irányába...
A kastélyon látszik, hogy erős felújításon esik át. Nagyon jól esett látni, a romos Iszkaszentgyörgy után! A park is nagyon szép! Ha elkészül csoda dolog lesz!

A ládát toronyiránt vettük be! Találtunk egy hipermeredek feljárót a nyaralók között. Hát mit mondjak, nem fáztunk! :-) Azt hittem kiköpöm a tüdőm mire felértünk!
Odafönt persze minden fáradságot legyőzött a szép kilátás. Érdekes volt az a sok kis pont odalent a tó jegén.
A kincs tényleg be volt fagyva, de mi készültük!!! :-) Még gyalogsági ásóval sem volt egyszerű kibányászni a fagyott földből, de sikerült. Után persze úgy néztem ki mint egy disznó! :-) Nem baj megvan, ez a lényeg!
Mi voltunk az elsők az új logbookban! Köszi a szép túráért, a gyönyörű kilátásért és a nagyon szép kastélyért!
Ki: lélekmelegítő német pálesz ( húh, de jól esett!!!)
Be: Térképes miniCD

Visszarejtéskor megjelent két bennszülött az erdőből! :-( Furcsán néztek amikor meglátták a földkupacot! Le sem tagadhattuk, hogy valamit kiástunk! :-( Remélem nem lesz a láda kárára a dolog és nem kíváncsiskodnak! Ha két napig kibírja érintetlenül, akkor megint visszafagy és megint csak ásóval lehet szétbombázni a rejteket! :-)))))))

Arch + Madw

Arch 2004.02.01 15:25 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kl 2004.01.11 14:17 - Megtaláltam
A láda klassz, csak befagyott! Tavaszig csak láthatod, ha nem viszel ásot. [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Ati, 2004.01.11 17:55]

Ati 2003.10.05 12:40 - Egyéb
Ujratelepitve. [wapon beküldött szöveg]
Az 1. pont koordinátáit is frissítettem.

Sajnálom Jalso és Tesso hiábavaló keresését, a ládát tényleg lenyúlta valaki. Újratelepítettem, kérem a leendő megtalálókat, gondosan rejtsék vissza. Köszönöm!

tesso 2003.10.04 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Kb egy órán át kerestük és ránk sötétedett, de a megjelölt helyen nem volt a láda! Kárpotlást csak a naplemente látványa jelentett a tározó sima víztükrén!

[Jóváhagyta: Ati, 2003.10.06 08:01]

jalso 2003.10.03 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Nagyon szép (lesz) a kastély - egyelőre csak kívülről volt időm megszemlélni. Sok időm ráment az első pont keresésére - ahol végül is megtaláltam, eleinte nem kerestem, mert (freddy véleményével egyet értve) minimum 20 (de inkább 25) méterrel odébb van, mint ahogy a műszer (igaz, nagyon bizonytalanul) jelezte. A második pontot először a tó felől próbáltam megközelíteni, de ott magánterületbe botlottam, ezért a településre bevezető út folytatásában mentem fel a meredek kis utcán, majd a gerincen végighaladva ereszkedtem le a pont közelébe. Így kiélvezhettem a nagyszerű kilátást is. A láda viszont nem lett meg, pedig Atival telefonon konzultálva valóban a "jó" gödör megfelelő üregében kotorásztam... Valakinek megtetszett a doboz?
Gyuri

[Jóváhagyta: Ati, 2003.10.06 08:01]

Itt kellett volna lennie
Peter68 2003.09.22 00:00 - Egyéb
Vasárnap voltunk a kastélyban, a nyitott hétvége apropóján. Ime néhány kép a készülő kastélyról.
A beltéri képek, mint utóbb kiderült a még nem látogatható részen készültek, de nem volt kiírva, hogy ne menjünk oda.
Az utolsó képen látható cukrászda a kastélytől nem messze található a fő út mellett, ha arra jártok feltétlenül kostóljátok meg a fagyijukat, finom.

Csuhás 2003.08.10 10:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
A kastély nagyon szép lesz ha elkészül. Már most is láthatok gyönyörü részletek. A második pont meglepett, valami hüs vizparti pontra gondoltam, pedig magas volt, bozotos és meleg..
Visszafelé Vándor boldogan ment be a toba lefetyelni..

Csuhás, Vándor

Alacsony most a vizszint
Nagyon melegem van. Gazdi segits!
Zsiráf 2003.07.27 10:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.46
A kovácsoltvas kapu azonnal feltűnt, hogy nem hétköznapi darab. Érdekes módon van egy mindig nyitva lévő bejárat a parkva a kocsma mellől... A fák egyáltalán nem tegnap ültetett példányok... A kastély méretei is kívülről nézve monumentálisak, egy része már egészen jól mutat.
Az emlékművet megtalálva kicsit aggódtam, hogy talán leszerelték tavasz óta a kerítést, de meglett a felirat. A dobozt végig különböző utakon és ösvényeken sikerült megközelíteni. A rejtekhely megtalálásában sokat segített a fa képe.
A víztározó barátságos darab, vagy száz ember múlatta akkor a parton idejét, ki ezzel, ki azzal...

Mackók 2003.07.24 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Szerintünk a kastélynál a koordináta nem kifejezetten oda mutat, ahol a felirat van, lényeg hogy meglett. Eléggé nagyon szép lesz a kastély ha végre majd befejezik a felújítást, szóval érdemes (lesz) megnézni mindenképp + a víztározó is 1 jókora szép nagy víz, összességében jó kis multiláda ez. (Bár ránk sötétedett + elkezdett zuhogni mikor a második pontot kerestük + nem találtuk meg -ráadásul egy kutya erőteljesen meg is ugatott, teljesen meg lettünk félemlítve-, ezért oda mégegyszer el kellett menni másnap).

zozmo 2003.05.18 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
A kastély volt a fő vonzerő és szerencsénkre sikerült belülről is megszemlélni. Gyönyörű lesz, ha elkészül... akkor biztos meglátogatjuk még.... Érdekes azon elgondolkozni, hogy egy kastély ami magán kézben van és mégsem szálloda és egyéb pénzszerző hely, hanem kulturális központ... Ritka, de nagyon jó kezdeményezés..
A ládát keresgéltem pár percig, de az aljnövényzet sűrűsége esélytelenné tette, illetve nagyon megnyújtotta a keresést, ezért inkább feladtam. De magát a helyet, és a kastélyt mindenféleképpen érdemes volt meglátogatni. Ajánlom a következő látogatók figyelmébe a görög gyerekek dolgozatait, nagyon hű kórképet lehet alkotni a szocializmusról....
Zozmo & Mona

[Jóváhagyta: Ati, 2004.06.16 09:16]

Peter68 2003.05.16 07:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
A kastélykert nagyon szép, és maga a kastély is szépen alakul.
A megadott koordinátákon egy facsoportot találtam, a kerítés egy csöppet arrébb.
Találtam egy táblát miszerint látogatni is lehet, mindennap 10-12 és 13-18.-ig.
A ládához azt hiszem rossz utat választottam, (Így jár aki meredten bámulja a nyilat gondolkodás helyett.) magán terület, dzsindzsa, tüskés bokrok, döglött kutya. De végülis találtam egy ösvényt. Igaz az ösvényen hosszabb az út, viszont alighanem Ati is innen közelített. Ráadásul innen szép a kilátás.

kovajano 2003.05.01 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.78
Megtaláltuk, kicsi lányom első doboza. A környék szép a kastély igényesen szépül.

Erdélyi család 2003.04.26 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.48
Kellemes időben egy détutáni kiránduláson kerestük meg a ládát. A fenyők között nagyon jó levegőn jót másztunk, nem a turista úton, hanem egyenesen fel, majd visszafelé a kék jelzésen, a tó partján. Most is sok horgász volt kint. A Károlyi-kastélyt csak kívülről néztük meg és várjuk a felújítás végét.

CHRIS69 2003.04.06 13:30 - Megtaláltam
el%u0151került [wapon beküldött szöveg]

ÖregTom 2003.04.06 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Jó a hely, a rejtés, a (mű)tó, meg a hóvihar, ami a második pont keresése közben tört ránk! A kastély felújítása folyik, freddy mérése is helyes (de kerítésoszlop ott nem túl sok maradt!)!

Mihul 2003.04.06 13:30 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

freddy 2003.04.02 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.58
Sajnos az első helyezésről lecsúsztam :(
Az első pont nekem 20m-rel arrébb volt. A másodiknál viszont jó a rejtés. Jó nagy tó, de szemét az bőven akadt itt is...

Macok 2003.04.01 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.91
Hurrá, újra elsőként sikerült Ati ládáját megcsípni.
A kastély a felújítás után nagyon szép lesz, a parkja csendes, jót lehet sétálni, a kastély előtti focipályák zaja a kastély másik oldalán már nem hallatszik.
A második pontot csak második nekifutásra sikerült megközelíteni (pedig már jártam arrafelé) de még úgy sem igazán jó irányból... na de többet nem segítek, ha ott vagy, akkor ahol a sorompót látod, onnan jöttem. Brrrr... De amerre nézel pár száz méter és fürödni is tudtok.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu