X. Geocaching Fesztivál és Verseny - Apátistvánfalva - 2006. szeptember 16. szombat






{'table:apatistvanfalva'}
Versenypontok megtalálásai:
{'eloszlas:apatistvanfalva'}

A versenyzők trackjei GPS TrackMaker formátumban letölthetők [1 MB]. Ebből OziExplorer .plt vagy .gpx fájl(ok)ban exportálható.

A versenyzők mozgását bemutató animáció is készült (SVG megjelenítőt igényel, ha lefagy betöltéskor, akkor frissítsd az SVG-megjelenítőt, valószínűleg 2.0-ád van, töltsd le és telepítsd ezt: Adobe 3.01 magyar).



Idei őszi versenyünket a tavasszal - a magas engedélyezési díjak miatt - lemondott őrségi terepen rendezzük meg, apátistvánfalvi bázissal 2006. szeptember 16-án.

A helyszín megközelítése autóval: Budapestről ill. az ország keleti és északi részéről a 8-as utat célszerű megcélozni. Ezen majdnem a rábafüzesi határig kell menni, Rábafüzesnél Szentgotthárd felé fordulva. Szentgotthárd utáni első falu Apátistvánfalva, de a táblák általában Kétvölgyet jeleznek! A déli országrészből érdemes Őriszentpéteren és Orfalun át közelíteni. Segítségképp használjátok a GPS-t! :-) Ingyenes térkép Garmin GPS-ekre (útvonaltervezési lehetőséggel) elérhető a turistautak.hu oldalon.

Vonattal: A legközelebbi vasútállomás Szentgotthárd (9 km), de távolabbról délelőtt nehéz odaérni.
Busszal: Szentgotthárdon át lehetséges, hétvégén napi 3 járattal. Az első 06:20-kor indul Szentgotthárdról és 07:19-kor érkezik Apátistvánfalvára.

A bázis pontos koordinátái: N46 53.617 E16 15.670

Szálláslehetőség: A bázis az Apát Hotel területén lesz, így itt lehetőség van különböző szálláslehetőségeket is igénybe venni. Részletek itt, foglalás egyénileg! A bázis mellett (N46 53.651 E16 15.667 vizesblokk a hotelben, kb 90m) és a turistaszálló mellett az erdőben (N46 53.632 E16 15.778 vizesblokk a turistaszállón, kb 40m) lehet sátrazni is (600 Ft/fő/éj)!

Eledel: az immáron hagyományos geomenü ezúttal sem úszható meg, nevezésenként egy adag mindenképpen jár, további plusz geomenük kérhetők, pl. csapattagoknak (800,-Ft/adag). A geomenü gulyás és bukta vagy palacsinta. (Pontosítása folyamatban.)

A geomenü a bázison lesz felszolgálva, ahol üdítő és sör is kapható majd! További étkezésre az étteremben van lehetőség.

Verseny: az eddigi feladathoz hasonlóan kb. 2,5km sugarú körben 15 db pont felkeresése -kizárólag gyalogosan- a cél, tetszés szerinti sorrendben.

Figyelem! E kör átnyúlik Szlovéniába is, a határt csak a kijelölt átkelőhelyen érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel lehet átlépni. A legközelebbi határátkelő Kétvölgyön van. Versenypontok nem lesznek Szlovéniában, a tiltott határátlépés a versenyből való kizárást vonja maga után. FONTOS: a határ közelsége miatt mindenki hozzon magával és tartsa a verseny idején is magánál személyi igazolványát vagy útlevelét! Ezt a határőrök külön kérték.

A verseny egész területe az Őrségi Nemzeti Park területére esik, ezért kérjük fokozottan ügyeljetek a természet megóvására! Az NP Igazgatósággal történő egyeztetés alapján lesznek tiltott területek, melyeket a versenylapon közlünk, illetve a turistautak.hu Garmin-térképe is tartalmazza. E területekre való belépés, vagy gyanús (pl. szakadt) tracklog is azonnali kizárást jelent! Lesz egy ellenőrző csapat is, aki járja a versenyterületet és ügyel a szabályok betartására!

A Garmin-térképen a "National Park" nevű felületek technikai kényszerűségből viselik ezt a nevet. Az esetleges félreértések elkerülésére hangsúlyozzuk, hogy a teljes versenyterület a nemzeti park területe, a Garmin-térképen a "National Park" zöld foltjai az erdőket jelentik (a köztük levő terület általában rét, legelő vagy bokrokkal borított). Praktikus hosszúnadrágban és vízhatlan cipőben járni az erdőt, mert gyakori a szúrós növény és az egész nap megmaradó víz/sár/harmat.

A pontokat a rajtnál feltöltjük a versenyzők GPS-eire, az óra ettől a pillanattól indul. Csapatonként 1 (azaz egy) GPS, de ezen kívül bármilyen egyéb eszköz (notebook, PDA, térképek) használható.
15-nél több pontot helyezünk ki, hogy jobban széthúzzuk a mezőnyt, de csak 15-öt kell majd megtalálni. A többlet megtalálásokat nem jutalmazzuk.
A találatok ellenőrzésének egyik módja a beérkezett versenyzők trackjeinek letöltése. A másik - a hagyományos, de sokak számára bizonyára új - MultiMatriX. Erről az "ugrókódos" táblázatról bővebb információt olvashattok itt, de természetesen a helyszínen, élő szóban is szívesen mesélünk róla.
Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.
PDA-s és más nem kézi GPS-el navigálóktól a tracklogot mps, gdb, plt formátum egyikében kérjük, ha nem ilyen, nem tudjuk értékelni az eredményt. A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) érkezők eredményét sem tudjuk figyelembe venni! (Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel érkezik, az hozzon magával PC-kábelt! Köszönjük!)

Rajt: 09:00 - 12:00. (Ezen az idő-intervallumon belül bármikor indulhatsz, egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján.)
Befutó: legkésőbb 17:00 óráig. A 17:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni!
Eredményhirdetés: kb. 18:00
Napnyugta: 19:08

Nevezési díj: 3000-Ft/GPS (/csapat), ami egy geomenüt tartalmaz. MGKE tagok: 2500 Ft/GPS (/csapat)
(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)

Díjazás: az első helyezett kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza. Az ajándékokat az összes - legalább 15 pontot teljesített - versenyző között sorsoljuk ki!

Díjak: Várjuk további szponzorok jelentkezését!

  • 1 db GARMIN eTrex VentureCx GPS készülék
  • 1 db Yaesu VX-246 PMR az Anico Kft. és az MGKE közös ajándéka
  • A legendás "Tatai bakancsok" (2 pár)
  • egy bármikor felhasználható hétvége az "Apát Hotel"-ben 2 személy részére félpanzióval 3 nap, 2 éjszaka
  • GARMIN ajándékok
  • Meglepetés HECT ajándékok
  • 300 db képeslap a verseny helyszínét biztosító Apátistvánfalváról az önkormányzat jóvoltából (mindenkinek jut)

Ha kérdésetek, javaslatotok van, várjuk leveleiteket az info@geocaching.hu címen!

Kérjük, hogy részvételi szándékotokat minél hamarabb jelezzétek az alábbi űrlapon! Köszönjük!

FIGYELEM: A szállásfoglalást mindenki egyénileg intézze, ezért nincs az űrlapon szállásra vonatkozó adatmező.

A versennyel egyidőben az Őrségi Nemzeti Park szemétszedő akciót hirdetett, egy illegális szemétlerakót számolnak fel a szomszéd faluban. Várják azon érdeklődőket, akik eljöttek Apátistvánfalvára, de nem versenyeznek, (pl. a versenyzők családtagjait). Bővebb felvilágosítás személyesen kapható a versenyközpontban.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]