geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQÁllomások
Állomások


Típus:
tanösvény-állomásturistautak.hu-n
Név:1. Malomerdő tanösvény térképes ismertető
Szélesség (lat):N 47° 25,182'
Hosszúság (lon):E 18° 14,648'
Magasság:225 m
Település:Pusztavám
Megye:Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:Hajo
Felhasználó:Hajo
Dátum:2009.04.29
tanösvény neveMalomerdő tanösvény

A Pro vértes alapítvány weblapjáról szereztem tudomást a tanösvényről. (Bár ott Pátrácos-tanösvényként említik a valóságban Malomerdő tanösvény szerepel a táblákon)

"Pátrácos tanösvény (Pusztavám)
A tanösvény a Vértesi Erdő Zrt. 2006-ban kialakított ökoturisztikai létesítménye, a Malomerdő Panzió és Üdülőház udvaráról indul. A tanösvény teljes hossza kb. 7 km, ami egyes állomások kihagyásával 5,5-6 km-re csökkenthető.
Az útvonal mentén 5 megálló található, ahol információs táblák segítik a tájékozódást. Az egyes állomások mindegyike más-más témakörrel ismerteti meg a túrázókat, így az erdőben való tájékozódás elméleti és gyakorlati ismereteivel, a különböző talajok fizikai és kémiai tulajdonságaival, az egykori bányákat érintő tájrendezési (rekultivációs) tevékenységgel, a vizes élőhelyek fontosságával és élővilágával, valamint az erdő-felújítás módszereivel és menetével.
A tanösvény a Malomerdőn keresztülhaladva jut el a Pátrácosra vezető útig, ezen pedig a bánya-rekultivációs területig. Ez-után egy festői szurdokvölgyön vezet át, majd a Csuka-tavat érintve hamarosan a Csuka-forráshoz ér. Ez egyben a tanösvény fordulópontja is, ahol egy kiépített, esőbeállóval, szalonnasütővel, padokkal, asztalokkal felszerelt pihenőhely található.
Csoportok részére igény szerint szakvezetést biztosítunk."


A tanösvény sajnos nem túl jól van jelölve (2009.04.21-i bejáráskor).

A fontosabb fordulóknál kis iránymutató táblák segítik a tájékozódást (helyenként csak az oszlop van meg), és elszórtan ciklámen színű foltok/nyilak is fel vannak festve (de nem a szokásos fehér jelzésalapon, hanem egyszerűen fákra festve/fújva). Ezért nem egyszerű megtalálni a helyes utat.

A tanösvény három különböző távú útból áll:
- Malomerdő tanösvény. A A tanösvény indító tábla térképén narancs pöttyök jelzik. Terepi jele egy bagoly, illetve színes pöttyök. (Hossza terepi bejárás alapján 4,0 km)
- Malomerdő turistaútvonal. A tanösvény indító tábla térképén piros pöttyök jelzik. Terepi jele egy turista, illetve színes pöttyök (Hossza terepi bejárás alapján 8,3 km)
- Malomerdő lovaglóút. A tanösvény indító tábla térképén kék pöttyök jelzik. Terepi jele egy lovas, illetve színes pöttyök.
Ha nem jelenik meg a beágyazott térkép, kattints ide!
tanösvény-állomás-lista
tanösvény-állomás-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu