geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Típus:
húsvéti tojásturistautak.hu-n
Név:Bókay-kert
Szélesség (lat):N 47° 26,186'
Hosszúság (lon):E 19° 10,714'
Magasság:137 m
Település:Budapest 18.ker
Megye:Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Bejelentő:BBird, Gergely
Felhasználó:BBird
Dátum:2005.03.27

Pestlőrinc belsejében található a Bókay-kert, amelyet a benne található sportlétesítmények és az évente többször is rendszeresen megtartott rendezvények miatt leginkább a környék sport és szabadidőközpontjaként lehetne aposztrofálni, mindez egy javarészt szépen gondozott park területén. Van itt uszoda, teniszpályák, műanyag sípálya, focipálya, konditerem, aerobik, illetve a lőrinci triálosok pályája (http://www.trialzone.hu). A kert területén van egy óvoda és egy iskola is.

Itt tartják meg évente rendszeresen a Szeptemberfeszt nevű eseményt (http://www.szeptemberfeszt.hu), amely a kultúrális programok mellett valamilyen Guiness rekordkísérlettel egybekötött főzőversenynek is helyet szokott adni Benke Laci bácsi közreműködésével. Télen Mikulás ünnepség keretében, tavasz végén a gyereknapon tartanak kézműves és egyéb rendezvényeket a kicsiknek, május elsején pedig a majális vár minden érdeklődőt.

A kert tudomásom szerint soha nincs bezárva, a területén belül viszont vannak kerítések: az uszoda területére és az óvoda udvarára nem szabad bemenni. Sokáig foglalkoztatott a gondolat, hogy telepítsek ide egy jó kis multit, de annyi a mozgás és annyira szépen karban van tartva, hogy igen nagy a véletlen megtalálás veszélye.

A kék zacskóban levő édességet a főbejárat közelében található tuják lombjai közé rejtettük, kb 1 méteres magasságba, itt óvodás korú gyermek is képes elérni. Akár gps nélkül is neki lehet rugaszkodni.

----------------------------------------------------------------------
04.04-én begyűjtöttük a maradékot, kellemes meglepetésben volt részünk, mivel szinte több csokit találtunk, mint amit mi beletettünk :-)
húsvéti tojás-lista
húsvéti tojás-térkép
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése
adatok és fényképek szerkesztése a TUHU-n
adatok szerkesztése a GCHU-n
a pont törlése


Megjegyzések:
DonPipi 2005.03.28 13:40
Még érdemes keresgélni, Kittyu fiammal vadásztunk a nyuszi tojásokra!Köszi a rejtést!

totik 2005.03.28 10:00
A nagy rokonlocsolgatás (fiuk) és a nagy locsolóvárás (lányok) előtt elugrottunk, és szemerkélő esőben négy tojást kicseréltünk. Köszönjük!

kabóca 2005.03.27 08:59
Új időszámítás szerint 08. 15-kor megtaláltuk! A szakadó eső sem állított meg. Megérte! Köszönjük a nyuszinak az édes meglepetést. A Bókay Kert éjjel-nappal nyitva áll, kereshetitek bármikor, akár gyerekekkel is, kiskabóca is meglelte. Néhány szemétdarab is rejtőzik a tuják között, joghurtos pohár, chipses zacskó stb. az nem az!
A nyuszi termékeny volt, legalább 10-12 felfedező jutalomban részesülhet még.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]