geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
az összes téma hozzászólásai egyben, Szilkó76 hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 3 db hozzászólás

Szilkó76hozzászólásai | kütyük | válasz erre | 2011.03.28 00:26:02 (55934)
Köszönöm szépen a javaslatokat, tanácsokat! :)
Vásárlásra mindenképp az említett bolt van kiszemelve: mikor pár hete náluk jártam - még teljesen tudatlanul - érdeklődni, nagyon pozitív benyomást szereztem a segítőkészségükről.
[előzmény: (55930) Gubirobi, 2011.03.27 20:57:17]

Szilkó76hozzászólásai | kütyük | válasz erre | 2011.03.27 12:57:26 (55924)
Köszi, akkor a memória miatt nem aggódok. :)

eTrex sorozatot most újra megnézegettem, tényleg nem tűnnek rossznak, árban is nagyjából hasonlóak (Legend HCx, Vista HCx), a ládaleírás-kezelés viszont vonzó plusz kényelmi szolgáltatás nekem a Dakotáknál.
A 62-esnél a "túl"-t nem rossz értelemben értettem :), csak pénztárca szempontból gondoltam, hogy nem lenne érdemes olyat venni, amiben a funkcióknak csak kisebb részét használnám.
[előzmény: (55919) -bj-, 2011.03.27 12:24:20]

Szilkó76hozzászólásai | kütyük | válasz erre | 2011.03.27 12:14:49 (55918)
Kedves Játékostársak!

A segítségeteket, ill. véleményeteket szeretném kérni.
Még viszonylag újnak mondható játékosként eddig (háromnegyed év) teljesen hagyományos eszközökkel vadásztam a ládákat, azaz: ládaleírás, tuhu-s térkép, (feltételezett szükség esetén) GoogleEarth műholdkép kinyomtatva. Illetve amikor nem egyedül, akkor volt mobiltelefon+külön GPS készülék (Motorola T805) kombinációval egybekötött segítség jóbarátom részéről.

Mostanában viszont megérett az elhatározás, hogy beszerezzek saját GPS-t, főleg amiatt, hogy olyan multikat is jó lenne tudni keresni, ahol a következő pont koordinátáit csak a helyszínen, az elsőnél tudom meg. (Ilyenkor ugye a "hazajövök nyomtatni"-módszer elég macerás...)

Tehát amire nagyjából szükségem lenne, hogy térképes megjeleítésen lássam, hogy én ill. a célpont hol van éppen, kordinátákkal, magassággal), valamint a lehetséges utakat, ösvényeket, csapásokat a megközelítés miatt, hogy jó irányba megyek-e.
Tekintve, hogy GPS-témában eddig még nagyon nem vagyok járatos, ezért olyan készülék lenne jó, ami "felhasználóbarát" annyira, hogy könnyen meg lehessen tanulni a fortélyokat, ugyanakkor olyan funkciókkal is bír, amivel hosszú távra számíthatok rá, magyarul: nem jövök rá két hét múlva, hogy nem ilyet kellett volna.

Az elmúlt napokban kb. egy hónapra (kb. 500 hsz.ra) visszamenőleg áttanulmányotam az itteni hasonló kérdéseket (pl. #55747) és arra adott tanácsaitokat, SylverRat FAQ-ját, készülékteszteket, stb. Ezek alapján nagyjából arra jutottam, hogy talán a Dakota 10/20 lenne a legmegfelelőbb, a pénztárca tartalmát is figyelembevéve.

Kérdéseim:
- szerintetek jó felé kapizsgálok, ha úgy gondolom, hogy a GPSMap 62-es már "túl profi" kütyü lenne így kezdésnek, viszont eTrex-nél "többre" van szükségem a térképes megjeleítési óhaj miatt?
- kezdtetben eléggé ódzkodtam az érintőképernyő lehetőségétől, azt gondolván, hogy az biztos sérülékenyebb, érzékenyebb. A tesztekből úgy tűnt, közel sem annyira, viszont kérdésem: érintőknyőre van valami védőfólia (ami esetleg cserélhető, "megújítható" is), a koszos (esetleg sáros) kézzel összetapicskolás elleni védelemre?
- a 850MB memória kb. mennyi turistatérkép befogadására elég? Azaz érdemes-e inkább a bővíthető változatban (20-as) gondolkodnom, a biztonság kedvéért (hosszútávú jövő)?
- a Dakota a térképeken (tuhu) túl tud-e valahogy esetleg GoogleEarth képeket is lekezelni, hogy azon lássam, melyik fa tövében vagyok éppen a réten? :)
- külföldi országok rátölthető (turista)térképeit is meg lehet találni valahol, ha épp pl. Szlovéniában keresek valamit?

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.