geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2021.05.15 14:18:27 (4159)
Kedves Júlia!
Sajnos megint nem kaptam megoldást a felvetett problémára. Szerinted hogyan lehetne/kellene rámutatnia egy rejtőnek az olvasás lehetőségére/fontosságára? Ha nem itt, akkor hol kellene ezt megtenni? Talán sokkal többen olvasnak fórumokat mint ládaoldalakat.
Egyébként azon kívül, hogy egy kezdő kesser kérdezett, senki sem utalt konkrétan rájuk. A magam részéről a megtalálókról általánosságban nyilatkoztam.

A moderátorok megkövetelnek egy minimális ládaoldalt, a rejtőknek viszont be kell érniük egy-egy képtelen "Megtaláltam."-mal. Pedig szerintem ez egy fantasztikus lehetőség lenne, amikor is a rejtő megtervezi a borítót és megírja a bevezetőt, majd a megtalálók megtöltik saját élményeikkel, képeikkel az igazi "Útikönyvet". Ennél valósághűbb megoldás nem létezhet!

A közelgő verseny egy újabb kiváló lehetőség a kapcsolatok építésére vagy mélyítésére. Remélem onnan nagyon sok boldog és lelkes játékos fog sikerélménnyel távozni! Talán ott is pozitívan tudod majd támogatni az olvasás fontosságát!
[előzmény: (4151) emiGrant, 2021.05.13 06:51:06]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.05.13 06:51:06 (4151)
Szia Kokó! "Valahol rá kell mutatni az olvasás fontosságára." Igazad van, de nem itt. És nem kritikával. Segítőkészen és kedvességgel. Én évekig ládáztam egyedül, és nem azért mert önző magányos farkas vagyok. Fogalmam nem volt se fórumokról, se fesztiválokról, se közösségről. Aztán véletlenül egy kessertárstól hallottam ilyesmikről. Még jó, hogy akkor nem olvastam ilyen negatív kommenteket a fórumokon kezdőkről, talán már nem is lennék itt. Vigyázat, angol közmondás jön: Több legyet lehet fogni cukros vízzel, mint ecettel! :)
[előzmény: (4150) Kokó, 2021.05.12 21:04:30]

Kokóhozzászólásai | válasz erre | 2021.05.12 21:04:30 (4150)
Valahol rá kell mutatni az olvasás fontosságára. A vendégkönyv pedig egy kitűnő lehetőség erre.
A telefon térhódítása a kényelmet szolgálja, hiszen minden a legkisebb ellenállás felé halad.
A rejtőket azért hívják fel, mert nem találják a keresendőt, és az Ő elérhetőségük virít a láda oldalán. A rejtések jelentős százalékában viszont az utolsó megtalálók tudnának érdemben segíteni - ha lenne kötelező elérhetőségük, hiszen Ők megtalálták!
Sajnálatos módon az eredeti rejtések gyakran változnak. A rejtő keres egy telefonon is navigálható rejtést, azonban egy megtaláló "jobb helyet" talál a doboznak. A változásról értesítheti az oldal olvasóit, vagy csak küld egy pontot. Sokszor azonban ezt sem teszi meg.

Többször találkozhattunk kéréssel egy-egy kérdőív kitöltésére különböző szakdolgozatokhoz. Talán a Rejtő / Kereső szemszög is megérdemelne egy doktorit. Talán pszichológiából. :)
[előzmény: (4148) emiGrant, 2021.05.12 16:31:32]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2021.05.12 16:31:32 (4148)
Gyerekek, gondoljátok, hogy ez a string ide, a vendégkönyvbe való? Egyetértek, hogy vannak lelkes, érdeklődő és öntkéntesen javító vadiúj kesserek is, akik meg fognak maradni a pandémia vége után is. Hacsak nem komment komment után kritizálja őket és a saját magas elvárásainkat nevezzük közösségnek. Közösséget nem lehet senkire sem ráerőltetni, annak belülről kell jönni. Tehát, ne feltételezzük ab ovo, hogy lusta, nem tud vagy nem akar olvasni, stb., stb. Még akkor sem ha van benne igazság. Ezzel csak azt a párat aki lelkes és segítőkész fogjuk elijeszteni. Ha mindenáron meg akarjátok beszélni az ilyesmit, (szerintem vannak sokkal fontosabb témáink is, ha már muszáj), akkor tegyétek azt másutt! Egyébként nem találjátok nevetségesnek, hogy ez az egész string abból indult ki, hogy egy új, zöldfülű kessert az izgatta, hogy nehogy zavarjon egy rejtőt? :)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]