geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

LionDaddyhozzászólásai | válasz erre | 2021.05.12 10:40:55 (4147)
Szerencsére engem nem zaklatnak ilyen formában és mennyiségben, de az is igaz, hogy csak negyedannyi ládám van, mint neked. Ettől függetlenül sajnos teljesen egyet kell értsek a leírt tapasztalatoddal. :(

Mint ahogy írtad is és talán erről Fazék is osztott meg régebben statisztikát, a COVID miatt tényleg jelentősen megnőtt a játékba bekapcsolódó újak száma.
Szándékosan nem neveztem őket kessernek, mert valószínűleg nagy részük a járvány után el is felejti a ládakeresést és visszatér az újra megnyitó mozikba, kocsmákba, plázákba és egyéb kultúrintézményekbe. Viszont a nagy számok törvénye alapján van azért kevés tiszteletre méltó kivétel, aki olvas, ír és kérdez a fórumon is, ha kell ládát gyógyít.
Azaz érdekli a GC "szolgáltatásának" háttere is, nem csak kivenni akar a közösből, hanem tesz is érte. Ők jó eséllyel itt maradnak és lesznek kesserek... :)
[előzmény: (4144) Strombus, 2021.05.12 01:37:19]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2021.05.12 01:37:19 (4144)
Mostanában divatba jött, hogy SMS-t irkálnak a helyszínről a zöldfülű keresők. Na, ezt nagyon utálom! Az elolvasásához, - ha egyáltalán észreveszem, hogy jött, - abba kell hagynom, amit éppen csinálok, elő kell kotornom a szemüvegemet, elolvasni, majd visszapötyögni egy választ 20 Ft/SMS áron vagy felhívni a kedves keresőt, ami az én díjcsomagomban szintén 20 Ft/perc, plusz az időm, amit rá kell szánnom.

A telefonáló keresőt szívesen ráveszem a megoldásra és együtt örülök vele a megtalálásnak, hisz az számomra is információ, hogy a láda a helyén, rendben van. Jó hallani a felfedezés örömét, hiszen ezért rejtünk! Mint ahogy jó olvasni az élménygazdag logokat, - amelyek megírására az új játékosok sajnos többnyire nem veszik a fáradságot. :-( A sablonos "köszönöm a rejtést" helyett sokan több mondatot csak akkor préselnek ki magukból, ha valami nem tetszett a ládánál, például nem volt toll, nem volt ajándék, törött a doboz, de eszükbe sem jut, hogy ők is betehetnének tollat, ajándékot, kicserélhetnék a dobozt.

Attól elég pipa szoktam lenni ha egy alig pár megtalálással rendelkező játékos szinte minden egyes ládától felhív és egyértelmű, hogy a játék alapjaival sincs tisztában, mert arra se vette a fáradságot, hogy tájékozódjon a honlapon és az épp aktuális láda oldalán. Soknak könnyebb kérdezni, mint olvasni és ez elég elkeserítő, hogy engem dolgoztat maga helyett.

Az e-mailes kérdezés egy fokkal jobb mint az SMS, de szintén macera. Ha ilyet kapok, akkor meg szoktam nézni az érdeklő profiloldalát és ha abból semmi sem derül ki, mert nem veszi arra sem a fáradságot, hogy bemutatkozzon, akkor általában nem sokat vesződöm vele. Például ha nem tudom, hol lakik, honnan tudjam, hogy vissza tud-e könnyen menni a helyszínre?

Amikor mi kezdtük, nem egy szolgáltatást vártunk el, hanem tisztelettel néztünk a rejtőkre. Eszünkbe nem jutott volna felhívni őket, hanem újra és újra próbálkoztunk a kereséssel. Nem vártuk el, hogy tálcán kínálják a megoldást, élveztük, hogy megküzdhetünk érte. Közben sok-sok élményt gyűjöttünk, amit megörökítettünk a ládaoldalon, hisz az írás közben újra átéltük a kalandot és megmaradt emléknek is. Vajon milyen mély nyomot hagy az egymás után megkeresett sok láda a sablon bejegyzéssel?

A személyes találkozások és sok száz találat után mertünk először rejtői segítséget kérni. Közben észrevétlenül baráti közösségi váltunk. Mostanában úgy érzem, hogy egy ingyenes szolgáltatóvá. Az újak többsége nem vágyik arra, hogy egy közösséghez tartozzon, nem akar betenni semmit a közösbe, nem is érti, nem is érdekli, hogy ez egy "közös". A régiek tartják el az egész rendszert.
A covidnak köszönhetően jelentősen megnőtt a játékosok száma. Vajon a pártoló tagok száma is ilyen arányban nőtt?

[előzmény: (4136) izeke, 2021.05.09 11:11:58]

izekehozzászólásai | válasz erre | 2021.05.09 11:11:58 (4136)
Sziasztok!

Én is nemrég kezdtem a ládavadászatot, és én is a segítségeteket kérném egy kérdés megválaszolásában.
Amennyiben valamelyik ládánál elakadok, akkor kitől és milyen módon tudok segítséget kérni? Láttam, hogy vannak önkéntes mentorok, de ők nem csak a szabályokkal kapcsolatban segítenek?
Vagy esetlegesen a rejtőt meg lehet keresni, segítséget kérni?
Illetve az utolsó kérdésem, hogy mi ennek a hivatalos módja? (E-mail, telefon, sms?)
Köszi a válaszotokat!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]