geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

Paticshozzászólásai | válasz erre | 2007.10.23 11:24:08 (2732)
Hát jó... én csak tettem egy javaslatot, miképpen lehetne jól megoldani a "nem comos" ládába kerülő TB-k útkövetését. De persze nem erőszak a disznótor.. :-)))
[előzmény: (2729) Brogan, 2007.10.23 10:44:49]

Broganhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.23 10:44:49 (2729)
Egyszerű a dolog: akkor hagyd békén a .com-os TB-ket. Ha látsz egyet egy ládában, hagyd ott. Nincs vele több gondod.
[előzmény: (2727) Patics, 2007.10.23 10:30:04]

Paticshozzászólásai | válasz erre | 2007.10.23 10:30:04 (2727)
Jó a téma... :-)

Komolyan nem tudtam, hogy ez "angol nyelvű".. :-/
Én azthittem, hogy ez "anyanyelvű" vagyis nem nyelvtudás kell hozzá, hanem gpskoordináta, kirándulókedv, természetszeretet, túracipő, hátizsák, stb.
Ezek szerint akik nem tudnak angolul, ne is geoládázzanak? Hm.... és ujra hm....

Én nem comos ládát keresek, hanem ládát keresek. A TB-t ládából hozom, ládába teszem. Ha a nyilvántartási rendszer gagyi, az a programozók hibája. SZERINTEM...

Hol van itt káosz? Van egy TB, amit leteszek xy koordinátára. Ezt beírom a TB oldalára és kész. Ez káosz? Tényleg nem értelek....

Most akkor a geoládázás geoládázásról szól vagy angol nyelvű weboldalak guberálásáról.

Én pl. megpróbáltam bejelenteni a két ládámat a .com-on, de olyan bonyolult, hogy nem is vacakolok vele. Marad a magyar oldal, azt legalább értem.

Írod, hogy ott van a write note meg a grabbelni. Na ja de mit jelent? Nem lehetne kicsit magyar???
Én belépek a .com-ra és túl azon hogy baromi lassú, nézek mint Rozi a moziban mert semmit nem értek belőle.

Félreértesz. Én szivesen megtanulok pókerezni, de magyarországon, magyarul pókerezek és nem angolul.

Én geoládázni szeretnék, magyarországon, magyarul, és nem angolozni. Az egy másik játék lehet.
[előzmény: (2726) Mengyán, 2007.10.23 10:11:24]

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.23 10:11:24 (2726)
vtsp&tav: 2661.

Patics:
Ha nem, akkor nyit egy új, "TB-t tároló, ideiglenes hely" csészét és kész.
Még nagyobb káosz nem kellene a com-hu ládák körül! Én nem értek egyet az ideiglenes ládával, csak azért, mert nem vagy hajlandó com-os ládát keresni. Vagy ha már nem com-os ládába tetted, ott van a "Write note", azaz a megjegyzés, és oda be lehetne írni a koordinátáját, és hogy sorry, de olyan ládába tettem, ami nincs bejelentve a itt, és későn vettem észre, a következő meg Grab-elje el tőlem. Meg egy link a láda magyar oldalára, hogy a TB tulajdonosa legalább le tudja követni az útját. A számokhoz és a képekhez nem kell magyarul tudni! Arról nem is beszélve, hogy ott is van átfutási ideje egy láda létrehozásának, addigra meg lehet, hogy nincs is ott a TB. Én úgy szoktam kiválasztani, hogy van egy .com-os ládalistám (elérhető Sylverrat FAQ-jában, kizárólag saját célra), ami alapján lehet megfelelő ládát választani neki. Csak utána ne felejtsd el megnézni a magyar oldalt is, mert a kb 800 com-os ládából úgy 200nak hibás a koordinátája. Mondjuk ami igazán zavaró, az az 5 m-nél nagyobb eltérés, és abból jóval kevesebb van, ha emlékeim nem csalnak, úgy 50 körül. Nagyon csodálkozom az angol nyelvel kapcsolatban. Ez egy angol nyelvű játék, amit bár lehet más nyelven játszani, lásd a szlovákokat, akik magasról tojnak az angolra, tisztelet a kivételnek, de nem illik. Ha te csak ultizni tudsz, és le akarsz ülni egy asztalhoz, ahol pókereznek, akkor azt mondod, hogy márpedig itt ultizni fogunk, mert nem vagyok hajlandó megtanulni pókerezni??? Nem-nem..., amit tehetsz, az az, hogy A) megtanulsz pókerezni, B) nem ülsz le.
[előzmény: (2725) Patics, 2007.10.23 09:19:21]

Paticshozzászólásai | válasz erre | 2007.10.23 09:19:21 (2725)
Szerintem egyszerű a megoldás. Ha jól értem arról van szó, hogy a .com-os oldalon nem bejelentett ládába helyezett TB behelyezését nem lejet bejelenteni a .com oldalon?

Fejleszteni kell a .com oldalt, mert most nem (elég) jó.

Gondolom egyértelmű, hogy nem a kesser van a weboldalért hanem a weboldal a kesserért.
Nem az a megoldás, hogy a be nem jelentett csészékbe nem szabad TB-t rakni, hanem, hogy a be nem jelentett csészékbe rakott TB-ket is be lehet jelenteni.

Én úgy oldalnám meg, hogy amikor valaki lerak egy TB-t, BÁRMELYIK csészébe akkor megy a .com oldalra, hogy bejelentse. (Ha nem megy az már egy külön kérdés.) Ott a weboldal vagy felismeri a csészét vagy nem. Ha nem, akkor nyit egy új, "TB-t tároló, ideiglenes hely" csészét és kész.
Ilyen egyszerű.. lenne.. szerintem.

Így még a .com-on nem bejelentett TB-k sorsa és útja is egyértelműbben követhető lenne.

Ja, és kellene a .com-ra egy magyar fordítás, mert ugye nem fogok csak a .com kedvéért megtanulni angolul. Inkább be sem jelentem a megtalálást... (persze elviekben, mert a feleségem tud angolul és bejelentjük, de nem mindenkinek van angol nyelvű felesége... :-))
[előzmény: (2724) vtsp&tav, 2007.10.22 23:37:47]

vtsp&tavhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.22 23:37:47 (2724)
Nos, nemigazán értem, mire irányul a "mi történt vele" kérdés. Megtaláltuk a ládát, a geocoinnak meg megörültünk, és mivel a célja egyszerűen csak az utazgatás, utaztattuk. Most a GCSZVK Szarvas-kút ládában pihen, teljes biztonságban. Szóval nem tűnt el.

Egyébként itt jegyezném meg, hogy a németországból hoztt TB-ok és geocoinok szinte mind eltűntek... Nem csoda, amikor a .com-on be nem jelentett ládába kerülnek. Olyan, mintha nem is raktuk volna sehova, csak megtartanánk. Nem véletlen a felirat: Trackable on geocaching.com... Aztán nem tudom, ki ötlötte ki, hogy a .com-os érméket és TB-okat a poi-pontok között kövessük figyelemmel úgy, hogy nem regisztráljuk a .com oldalon, és ráadásul az azonosítóját feltüntetjük!!? Ez olyan, mintha a .com oldalról valaki felkapna egy magyar mozgóládát, regisztrálná a .com-on, anélkül, h ezt nekünk jelezné, és a jelszót meg közzétenné... Szóval a lényeg, hogy nem kéne kisajátítani más játékát, és összekeverni két, teljesen különböző játékot.
[előzmény: (2722) Mengyán, 2007.10.22 10:12:09]

Mengyánhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.22 10:12:09 (2722)
Akkor egy kis ONTOPIC :-)! Úgy tünik, megkerült a GCpell-be általam helyezett coin, mert 20-án, szabályos körülmények közt eltávolították belőle, majd tegnap landolt a Szarvas-kúti ládában. Esetleg tud vki vmit, mi történt vele? Sylverratnak sikerült megtalálnia az elkövetőt és "kivernie" belőle? Aggódtam érte nagyon, mégiscsak én is tehetek róla ha eltünt.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.