geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
Előzmények

tapiapihozzászólásai | válasz erre | 2018.12.06 06:17:52 (6670)
Szia. Már nézegetem a szoftvert, letöltöttem, a leírást is... szeretném csinálni. De először POI, aztán nyomvonal, aztán jöhet a térkép!
[előzmény: (6668) Old Eye, 2018.12.05 19:59:45]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2018.12.05 19:59:45 (6668)
Kérdéseid nem naivak! Egész poöntosak!

Üdv a fedélzeten :-)

POI-k - tökéketesek! Fotoval, leírással. A földrajzi nevek írásmódjára vannak kötöttségek, a többinél ajánlás, hogy legyenek rövidek de érthetők és utaljanak a típusukra.
Kapásból nem tudom megmondani, melyik térképünkön jelennek meg az épület POI-k, de az online kereshető és útvonaltervező térképünk megmondja. Írd be a keresőmezőbe 'forest' és kattints a nagyítóra :-)

Vannak olyan POI típusok, amelyekre jó volna, ha ráállnék Hajdúban?
tapiapi, mi hangsúlyozottan turistatérképet csinálunk. Ha megakad szemed valamin, válaszold meg magadban a kérdést: 'Kell-e ez a turistának?' Segít-e a tájékozódásban, túrája szervezésében esetleg túlélésben? Közkút, kilátó, kocsma, gázló, információs tábla, környezetében kirívó objektum stb stb - minden mennyiségben jöhetnek. Vannak kevésbé fontos POI típusok, pl tűzcsap. Ha látok egyet és látom, ahol van, van egy pl kocsma POI-val, nem viszem fel, de ha nincs más POI, akkor rögzítem, legyen öröme az arra baktató turistának, ha látja a térképen is, a terepen is a tűzcsapot 'jó irányba megyek'. Légy nyugodt, a tűzoltók nem a mi térképeinket használják ha esetre mennek.

Hiányzó utak - Érdemes minél teljesebbe tenni a térképadatbázis úthálózatát. Hogy olahtamas kollégánk a neki ismeretlen településen elérje az utolsó buszt :-) Komolyra fordítva a szót: A Google Map-pel nem vehetjük fel a versenyt, de azért ha lehet, ne legyen annyi üres folt a tuhu térképein.

Kevesen vagyunk szerkesztők. Ha van kedved és időd, beszállhatsz a rajzolásba is. Nem ördöngösség.
[előzmény: (6666) tapiapi, 2018.12.05 16:20:42]

tapiapihozzászólásai | válasz erre | 2018.12.05 16:20:42 (6666)
Sziasztok. Kezdő vagyok POI-ban. De szívesen csinálnám. Kérdésem: a ládát nem érdemlő, de valamiért látványosságnak számító épületek ugye jók POI-nak? Kettőt próbaképpen feltöltöttem. A listákban meg is jelentek. Felkerülnek valamelyik térképre?
Második kérdés. Vannak olyan POI típusok, amelyekre jó volna, ha ráállnék Hajdúban?
Harmadik kérdés. Ha a tuhu-n azt látom, hogy lakókörnyezetem utcatérképe erőteljesen hiányos, akkor érdemes-e azokat "feltérképezni", vagy csak azokat belőle, amelyek "vezetnek" valahová, azaz túracélpontok felé, vagy POI-k felé?
A naiv kérdésekért még egyszer elnézést.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]