geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

anettxhozzászólásai | válasz erre | 2018.12.05 08:28:33 (33980)
De! pl. engem érdekel:)
Vauuuuu.....
[előzmény: (33978) Yoss, 2018.12.04 21:59:06]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2018.12.04 21:59:06 (33978)
És akkor mi van? A kutyát nem érdekli, hogy te mennyit keresel meg. Én annyit, ami szembejön és van hozzá kedvem. Te meg amennyit jónak látsz. Ettől nem leszel sem jobb, sem szebb és több jogod sem lesz, hogy megmondd másnak, hogy neki mi a jó és mit hogy kéne csinálnia.
[előzmény: (33977) ha2, 2018.12.04 17:06:58]

ha2hozzászólásai | válasz erre | 2018.12.04 17:06:58 (33977)
Nem egy hajóban evezünk. Mi aktív játékosok vagyunk, nem évi 20 geoládát keresünk fel.
[előzmény: (33975) Yoss, 2018.12.04 11:08:58]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2018.12.04 11:08:58 (33975)
1. Rendszámtábla: Arra van előírás, hogyan kell felszerelni. Itt az elérhetőség megadásánál nincsen előírás, a szabályzat nem tér ki rá, hogy csakis ott lehet megadni, ahol felkínálja a rendszer. A cél megvalósult, van elérhetőség több is. Vagyis a példa nem analóg.

2. Vannak persze lefektetett szabályok, amiket nyilván be kell tartani. Viszont ez esetben senki nem említett konkrét szabályszegést Fairyvel kapcsolatban. Vagy ha mégis, akkor elsiklottam felette, de meggyőzhető vagyok.

3. De ezért ne kelljen imába foglalni a nevét. Nyilván ne. Én sem teszem. Viszont azt sem kedvelem, ha itt önjelölt csendőrt játszanak páran és vélt/valós sérelmeik és/vagy irigységük okán folyamatosan támadják. Ezért szoktam ilyenkor reagálni. De ez nyilván az én véleményem, nem kell velem egyetérteni, de én így gondolkodom/működöm. Kb ennyi.
[előzmény: (33974) Hörcsög, 2018.12.04 10:36:39]

Hörcsöghozzászólásai | válasz erre | 2018.12.04 10:36:39 (33974)
"Nem tudjuk. A dolgok itt így mennek..." Nem akartam beleszólni és ismét rárugózni a témára, de...
Azzal nincs bajom ha ártalmatlan módon megalomán valaki. De ez egy közösség, ha tetszik, ha nem, vannak lefektetett szabályok, amit be kell tartani - mert lelocsolnak hideg vízzel :) Hozok egy sarkos példát, fordítsd fejjel lefelé a rendszámtáblád és magyarázkodj a rend éber őrének hogy de hát rajta van, csak nem pont úgy...

Más. Jómagam is sok Fairy ládába botlottam manapság. Mindet a helyén kezeltem és értékeltem, hol lefelé, hol felfelé, mert olyannal is találkoztam nem is egyel! Tehát már sokkal jobban közelít az átlaghoz Fairy is. Vagy az átlag elég alacsony még mindig? :) De ezért ne kelljen imába foglalni a nevét. Másik szemszög: nem tervezetten a Somlón megcsináltam a multit, amit ő adoptált. Kint a terepen azon keseregtem, hogy ha valami oknál fogva gondom lesz valamely pontjával, akkor nem fogom tudni elfogadtatni vele. Szerencsére nem volt gond, bár rezgett a léc (sötétedett, lemerülő telefon, olvashatatlan jelszórészlet...).
[előzmény: (33973) Yoss, 2018.12.04 10:06:40]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2018.12.04 10:06:40 (33973)
Remek tanmese, köszi hogy beidézted így nekem már nem kell. Tökéletesen példázza, amit te és még itt néhányan tesztek Fairyvel kapcsolatban. Folyamatosan támadjátok mindenféle kifogásokkal, csak azért mert nem áll be a mainstreambe. Miközben nem okoz senkinek semmiféle problémát, csupán másképp áll a dologhoz. Azt írod, hogy elszabotálja a rendszer funkcióit. Ezt meg honnan veszed? Elszabotálná akkor, ha kijátszaná azt a szabályt, hogy elérhetőséget tüntessen fel a felhasználói oldalán. De nem játszotta ki, ott van az elérhetősége eléggé jól megjelölve. Sőt több is, weboldal, pl. Az meg hogy nem pont abba a rubrikába írta, ahova mások, hanem pár sorral lejjebb, az ne legyen már szabotázs?! Nem mellesleg ott van a telefonszáma is, nem mondjuk már hogy nem lehet elérni. Szokás még kritizálni a rejtéseit is ugyebár, de ezzel kapcsolatban a saját tapasztalatom az, hogy a rejtései semmilyen szempontból nem esnek az átlag színvonal alá. Ha neki az a célja, hogy neki legyen a legtöbb rejtése, akkor felőlem isten neki, kinek árt vele? Ha valakinek nem tetszik, ne keresse. Nem kötelező. Fairy rejtései az összes rejtés alig több, mint 4%-át teszik ki. Nem hinném, hogy gondot okoz ignorálni őket, ha valaki nem akarja őket keresni. Őszintén nem értem, hogy te és még itt egy páran milyen - valós - motiváció okán támadjátok minden adódó alkalommal? Miért jó ez, mit akartok elérni vele? Miért gondoljátok, hogy ezt a játékot csak és kizárólag úgy lehet játszani, ahogy nektek tetszik?
A válasz feltételezhetően a következő lenne: "Nem tudjuk. A dolgok itt így mennek..."
[előzmény: (33972) V_Gabor, 2018.12.03 19:13:43]

V_Gaborhozzászólásai | válasz erre | 2018.12.03 19:13:43 (33972)
Leírom, miért nem jó ez így. Miért romboló Fairy ilyen típusú tevékenysége a közösségre nézve?

Elsősorban pont azért, amire mindig is áhítozott. A figyelem miatt, de egyébként is: ő a legtöbb ládával rendelkező játékos. Jó példát kellene mutatnia, hiszen sok-sok játékos látja a tevékenységét. Így van befolyásoló ereje (ezt ő nagyon jól tudja). A konkrét esetben egy felhasználó a sok hajcihőből nem lát semmit. Adatlapját megnézve levonhat egy - téves - konklúziót. "Aha, ha ő nem adja meg a rendes helyen az email címet, akkor annak biztos van oka. Én sem teszem." (spam, stb.). Persze erről szó sincs!

A rendszer kialakított funkcióit így is lehet szabotálni. Kis apró dolgokkal.
Pitiáner az egész, de eszembe jutott róla egy tanmese:

Az alaphelyzet a következő: öt majom be van zárva egy ketrecbe, melynek közepén egy létrát helyeztek el, ami felett jó pár banán lóg. Minden egyes alkalommal, amikor az egyik majom elindult a létrán felfele, hogy leakasszon egy banánt, a kutatók a lent tartózkodó négy majmot hideg vízzel locsolták le.

Ez egy ideig így folyt, majd egyik nap, mikor az egyik társuk elindult a létrán, hogy egy banánt szerezzen, a társai visszarángaták, és ellátták a baját. Pár próbálkozás után a majmok teljesen leszoktak a banánszerzési akciójukról, és egyikőjük sem indult fel a létrán többé.

A kutatók ezután úgy döntöttek, hogy az egyik majmot kicserélik egy másikkal. Ez egyből megindult a banánok felé, de a többiek nem hagyták, és megverték. Az újonc még párszor próbálkozott, de idővel ő is megtanulta, hogy mi a szabály, még akkor is, ha nem tudta az okát, amiért a többiek nem engedik őt fel a banánokhoz.
A kutatók még egy majmot kicseréltek, és a történet ugyanúgy megismétlődött, az először kicserélt majom is beszállt a másik megverésébe, pedig annak idején őt is jól elpüfölték a társai.

Az eset a harmadik és negyedik kicserélt majom esetében is megismétlődött. Végül pedig az ötödiket is kicserélték, így már egy állat sem volt a ketrecben, akit annak idején lelocsoltak volna hideg vízzel, de többé egy új társukat sem engedték fel a létrára.

Ha tudnánk kommunikálni velük, és megkérdeznénk tőlük, hogy mi az oka annak, hogy senki sem mehet fel a létrán, hogy levegyen egy banánt, a válaszuk feltételezhetően a következő lenne: "Nem tudjuk. A dolgok itt így mennek..."

Ismerős ugye a felfogás?
[előzmény: (33970) Yoss, 2018.12.03 08:49:41]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2018.12.03 08:49:41 (33970)
A nevezett user oldalán van egy link-> "Üzenni szeretnél nekem? Erre a címre küldd!:" arra kattintva tudsz üzenetet küldeni neki. Egyébként sztem a spam@fairy.hu is működik.. Szóval sztem nincs itt semmi látnivaló.
[előzmény: (33964) V_Gabor, 2018.11.30 19:25:24]

V_Gaborhozzászólásai | válasz erre | 2018.11.30 19:25:24 (33964)
Fairy esetében a megadott emailcím nemrég megváltozott kamu@cim.hu -ra. Talán nem kell hozzá Sherlock Holmes-nak lenni, hogy rájöjjön az ember: ez nem valós.
Most minden LogBíró emailt küldjek meg neki a profiloldal szövegében megadott címre, vagy viszonyuljak hozzá a magatartásához méltóan?

Jó ez így?

:(

*költőiek a kérdéseim*

Fura ez az ember, nagyon fura.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu