geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Gábor75hozzászólásai | válasz erre | 2018.12.05 08:19:33 (33979)
Szia! Kaptál tőlem levelet?
[előzmény: (33972) V_Gabor, 2018.12.03 19:13:43]

V_Gaborhozzászólásai | válasz erre | 2018.12.03 19:13:43 (33972)
Leírom, miért nem jó ez így. Miért romboló Fairy ilyen típusú tevékenysége a közösségre nézve?

Elsősorban pont azért, amire mindig is áhítozott. A figyelem miatt, de egyébként is: ő a legtöbb ládával rendelkező játékos. Jó példát kellene mutatnia, hiszen sok-sok játékos látja a tevékenységét. Így van befolyásoló ereje (ezt ő nagyon jól tudja). A konkrét esetben egy felhasználó a sok hajcihőből nem lát semmit. Adatlapját megnézve levonhat egy - téves - konklúziót. "Aha, ha ő nem adja meg a rendes helyen az email címet, akkor annak biztos van oka. Én sem teszem." (spam, stb.). Persze erről szó sincs!

A rendszer kialakított funkcióit így is lehet szabotálni. Kis apró dolgokkal.
Pitiáner az egész, de eszembe jutott róla egy tanmese:

Az alaphelyzet a következő: öt majom be van zárva egy ketrecbe, melynek közepén egy létrát helyeztek el, ami felett jó pár banán lóg. Minden egyes alkalommal, amikor az egyik majom elindult a létrán felfele, hogy leakasszon egy banánt, a kutatók a lent tartózkodó négy majmot hideg vízzel locsolták le.

Ez egy ideig így folyt, majd egyik nap, mikor az egyik társuk elindult a létrán, hogy egy banánt szerezzen, a társai visszarángaták, és ellátták a baját. Pár próbálkozás után a majmok teljesen leszoktak a banánszerzési akciójukról, és egyikőjük sem indult fel a létrán többé.

A kutatók ezután úgy döntöttek, hogy az egyik majmot kicserélik egy másikkal. Ez egyből megindult a banánok felé, de a többiek nem hagyták, és megverték. Az újonc még párszor próbálkozott, de idővel ő is megtanulta, hogy mi a szabály, még akkor is, ha nem tudta az okát, amiért a többiek nem engedik őt fel a banánokhoz.
A kutatók még egy majmot kicseréltek, és a történet ugyanúgy megismétlődött, az először kicserélt majom is beszállt a másik megverésébe, pedig annak idején őt is jól elpüfölték a társai.

Az eset a harmadik és negyedik kicserélt majom esetében is megismétlődött. Végül pedig az ötödiket is kicserélték, így már egy állat sem volt a ketrecben, akit annak idején lelocsoltak volna hideg vízzel, de többé egy új társukat sem engedték fel a létrára.

Ha tudnánk kommunikálni velük, és megkérdeznénk tőlük, hogy mi az oka annak, hogy senki sem mehet fel a létrán, hogy levegyen egy banánt, a válaszuk feltételezhetően a következő lenne: "Nem tudjuk. A dolgok itt így mennek..."

Ismerős ugye a felfogás?
[előzmény: (33970) Yoss, 2018.12.03 08:49:41]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2018.12.03 08:49:41 (33970)
A nevezett user oldalán van egy link-> "Üzenni szeretnél nekem? Erre a címre küldd!:" arra kattintva tudsz üzenetet küldeni neki. Egyébként sztem a spam@fairy.hu is működik.. Szóval sztem nincs itt semmi látnivaló.
[előzmény: (33964) V_Gabor, 2018.11.30 19:25:24]

V_Gaborhozzászólásai | válasz erre | 2018.11.30 19:25:24 (33964)
Fairy esetében a megadott emailcím nemrég megváltozott kamu@cim.hu -ra. Talán nem kell hozzá Sherlock Holmes-nak lenni, hogy rájöjjön az ember: ez nem valós.
Most minden LogBíró emailt küldjek meg neki a profiloldal szövegében megadott címre, vagy viszonyuljak hozzá a magatartásához méltóan?

Jó ez így?

:(

*költőiek a kérdéseim*

Fura ez az ember, nagyon fura.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]