geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2018.09.26 23:02:22 (33729)
Most már az sem fogja megtalálni, aki rárajtól a ládára, becko játékostársunk csinált egy kis munkát a rejtőnek akinek majd vissza kell vinni az eredeti helyére.
Azért érdekes, hogy egyeseket mik zavarnak. Nem mozog elég gyorsan a mozgó? Nincs elég láda amit keresni lehet helyette a környéken?

Én azért keresek csak elvétve mozgókat, mert jó esélye van annak, hogy lyukra futok. Egy ilyen "belassított" ládát szívesebben indulok megkeresni, nagyobb az esélyem a megtalálásra. Az viszont sajnálatos, hogy a játékosok zöme csak a drivein ládákat keresi, a fizikai igénybevételt megkövetelő ládákat nem.
[előzmény: (33728) ha2, 2018.09.26 22:41:43]

ha2hozzászólásai | válasz erre | 2018.09.26 22:41:43 (33728)
86 NAPIG senki nem ment érte !!!! Akkor most ki riasztott el kit?
[előzmény: (33726) Attibati, 2018.09.26 21:39:08]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2018.09.26 21:39:08 (33726)
A Gctelj estében az évi egy magtalálás szabály maradni fog. Nem így indult a láda, de előfordult, hogy egy túrán szinte minden második megtaláló ugyanaz a játékos volt.
Ezzel a szabállyal a gctelj talán egy kicsit kiszámíthatóbb a többi mozgó ládánál, nagyobb az esélye egy játékosnak a megtalálásra. Így talán azok is elindulnak megkeresni, akiket a ládára rendszeresen rárajtolók elriasztanának.
A gcjelv ládával kapcsolatos trolkodásodat pedig elítélem. Most a láda helye és a fejlécben található koordináta nincs összhangban. Kokó helyében én sem javítanám, menj szépen vissza és vidd a ládát az eredeti helyére.
[előzmény: (33709) becko, 2018.09.26 15:21:09]

beckohozzászólásai | válasz erre | 2018.09.26 15:21:09 (33709)
Ma egy élvezetes kirándulás során megtaláltam és továbbvittem a 86 napja egy helyben álló GCJELV-t.
Mivel a láda szabályzata erőteljesen ellenjavallja a tárgyévben történő többszöri megtalálást (mert ez egyes - magukat mértékadónak gondoló - nézetek szerint pontvadászatnak minősül, ami ugye egy alantas tevékenység) , továbbá az ilyen eseteket megtorlandó létrejött a Tekintetes Log Megsemmisítő Bizottság, melyet szégyenletes cselekedetemmel terhelni nem akarván, csak "egyéb" logban, ill. a fórumon tudom jelezni hog, az új helye 47 39.775 18 55.238, soktörzsű, jelzéses fa ölében
A Hosszú-hegyi pecsétet megkapta, jelszó maradt.

Két gondolatot szeretnék megosztani ezzel kapcsolatban:
1. A mózgóláda mozogjon! (ki gondolta volna?)
Azt megértem hogy az Al-Dunán állomásozó GCFEFT egy éve nem mozdul, de hogy a Bp-től 25 km-re levő láda a teljes nyári vakációs szezonban ne mozduljon meg egy öncélú szabály miatt, azt nem tudom elfogadni.


2. A szabály arra való hogy szolgáljon, nem arra hogy gúzsba kössön.
Ha egy szabály akadályoz egy tevékenységet amelyet segítenie kellene (a láda elfogadható ütemű továbbvitelét), akkor azt a szabályt meg kell változtatni!
Nagyjából ez igaz a GCTELJ-re is.

2b. A logtörlő bizottságot pedig fel kell oszlatni, mert ez az Egyesület a természetet, a túrázást, és játékot szerető emberek laza szövetsége, nem a Gittegylet, ahol a gitt rágása (értsd: szabályhuszárkodás) összemérhető fontosságú a fő tevékenységgel.
Egyébként sanyarú dolog lehet mások logjaiban hibák után kurkászni, olyan rosszemlékű házmester feelingje van.

Arra bíztatom GCJELV idei megtalálóit hogy akár pont nélkül is toljanak egyet a ládán, mert jelen tempóban még 2 évig ezen a körön fog szüttyögni, és az ország egy másik szegletében is szívesen látnák már!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.