geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Nargothhozzászólásai | válasz erre | 2015.09.06 21:34:00 (28917)
(Nekem erre azt írja, nincs ilyen láda.)
[előzmény: (28915) gusty, 2015.09.06 21:30:41]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2015.09.06 21:30:41 (28915)
Így:

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=4830

Már korábban is jeleztem, hogy láthatók a terv állapotú ládák, de nem foglalkozott vele senki, hiszen a probléma a mai napig fennáll.
[előzmény: (28914) feri60, 2015.09.06 21:04:49]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2015.09.06 21:04:49 (28914)
A GCBKK ládával kapcsolatos furcsaságok, félreértések megvilágítására álljon itt a mai délelőtt története, kiegészítve a megértéshez szüksége korábbi eseményekkel és kérdésekkel:

- 2015 május 1-én Fairy játékostársunk (vagy schwEster, a lánya, de mindegy is) néhány nappal korábban beadott GCBKK ládaterve sikeresen átment a moderáción
- A láda több, mint 4 hónapja nem került kihelyezésre, nem jelent meg, a késlekedésnek nem volt magyarázata. Közben több érdeklődő is szeretett volna a Bati-kereszthez ládát telepíteni, de el kellett őket utasítani, mert a hely már "foglalt" volt.
- Akkori szabályaink értelmében: "A moderáción sikeresen átjutott ládaterv alapján a ládát a rejtő három hónapon belül telepítheti. Amennyiben a láda az elfogadástól számított három hónapon belül nem kerül kihelyezésre, státusza automatikusan megszűntre változik, és a ládaoldal a továbbiakban nem szerkeszthető."
- Tegnap Péter60 játékostársunk beadott moderálásra egy másik tervet, ugyanarra a helyre.
- Ezt a moderálás alatt álló tervet értelemszerűen a láda gazdája, a moderátorok, és az admin joggal mindent látó elnökségi tagok láthatják, senki más.
- A beadás után röviddel Péter60-nak célzott, gyalázkodó mondat jelent meg Fairy 4 hónapja terv állapotban várakozó ládája szövegében. Ezzel egyidőben a terv átkerült a geocaching.hu felhasználóhoz
- Rövid idő múlva az immár geocaching.hu felhasználónál, még mindig tervként parkoló láda megjelent, és átkerült az Adoptálható ládák felhasználóhoz
- Ekkor kezdődtek a jogos fórumos kérdések (és többlet információink miatt kérdések merültek fel az elnökség tagjaiban is)
- 16:06-kor én tettem át a ládát a GO-hoz

Néhány furcsaságra kell felhívnom a figyelmeteket, megosztva veletek a bennünk felmerült kérdéseket:

- Honnan tudta Fairy user, hogy Péter60 új ládát adott be moderálásra? Ezt kizárólag a megfelelő jogosultsággal rendelkezők (ládamodik, elnökségi tagok) láthatják, tudhatják. Elméletileg súghatott neki valaki a fent említettek közül, de ennek nulla az esélye....
- Hogyan tudta Fairy user a geocaching.hu felhasználótól az Adoptálható ládák felhasználóhoz áthelyezni, majd megjelentetni a ládát, ha korábban már átadta azt a geocaching.hu felhasználónak? Erre kizárólag az admin jogosultsággal rendelkezőknek (elnökségi tagok, programozó, rendszergazda) van lehetőségük. Elméletileg segíthetett neki valaki a fent emlegetettek közül, de ennek nulla az esélye.....
- Lehet, hogy Fairy user ismét visszaélt a korábban számára más okból biztosított adatbázis hozzáféréssel, és még időben megszerezte a felhasználói kódolva tárolt jelszavakat, esetleg visszafejtette azokat?

A fentiek szerint feltételezhető, hogy Fairy user a geocaching.hu oldalon is jogosulatlan tevékenységet végez, ahogy azt korábban a turistautak.hu oldalon már megtette.

A következtetést mindenki maga vonja le.....

Az Elnökség többek között azt a következtetést vonta le, hogy a geocaching.hu oldal biztonsági beállításait a közeljövőben meg kell erősítenünk, és Fairy user tevékenységét fokozott figyelemmel kell kísérnünk.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]