geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

eTiGeRhozzászólásai | válasz erre | 2015.07.31 14:08:07 (28782)
Sokan nem tartják be a rejtő által megfogalmazott mozgó ládák szabályait. Pl. az időlimitet nem veszik figyelembe, vagy nem viszik tovább a ládát, nem töltenek fel fotót a logba...stb Nagyon kellemetlen zavarni e-mailben ilyen dolgok miatt azokat, aki nem tartják be a szabályokat. Viszont ha nincsenek zavarva, akkor nincs értelme a szabálynak. Szükség lenne arra, hogy a mozgó láda tulajok valamilyen eszközzel rendet tudjanak tartani VAGY lenne egy általános MGKE szabály a mozgó ládákra vonatkozóen, és pont. Esetleg egy automatizmust is el tudnék képzelni, hogy a rendszer X időn belül nem fogadna el megtalálást ugyanarról a nicknévről. Más nem jut eszembe.
[előzmény: (28781) KoLa, 2015.07.30 22:18:49]

KoLahozzászólásai | válasz erre | 2015.07.30 22:18:49 (28781)
Ha ismeritek, akkor értelmezzétek. Az általam citált szabály ezen a játszótéren általános érvényű, nem tesz különbséget mozgó és fix láda között, mindegyikre ugyanazt a tevékenységet írja elő. A szabályozás nem konzisztens, mert a ládarejtő előírhatja a továbbvitelt, de - megítélésem szerintt - nem írhatja felül a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület által minden ládára kivétel nélkül elrendelt logolási kötelezettséget. A két szabály ellentmond egymásnak, egyidejűleg minkettőt nem lehet betartani, a megtalálónak választani kell, melyiknek tesz eleget. Szerintem az MGKE által alkotott szabálya fontosabb, mint egy-egy rejtőjé.
[előzmény: (28779) Puzzle Apartman Gyula, 2015.07.30 19:05:31]

Puzzle Apartman Gyulahozzászólásai | válasz erre | 2015.07.30 19:05:31 (28779)
Kedves KoLa ezeket Mi is tudjuk.
Igaz mostanában nem ládázunk olyan frekvenciával, mint 5 éve. Ezek az infók azonban még nem koptak el sem mint kereső, sem mint rejtő :-).
Ám jelen esetben nem ezzel van/volt bajom. Hanem azzal, hogy ha megkeresek egy mozgó ládát, akkor megnézem mi a láda célja; logolás feltétele; mit kell vele tennem stb.
Mi megnéztük ezt, ám a többiek nem. A ládaoldalon pedig az is le van írva, hogy ha nem megfelelően jársz el a ládával, akkor érvénytelen a találatod... Logot érvényteleníteni pedig modi vagy pedig az eredeti rejtő tud (mozgónál azonban nem tudom, hogy pontosan melyik)
Ettől függetlenül köszi az infóidat. :)
[előzmény: (28778) KoLa, 2015.07.30 17:00:34]

KoLahozzászólásai | válasz erre | 2015.07.30 17:00:34 (28778)
Olvassátok el a Ládakeresésről szóló részt a "Leírások" között (lent idézem a lényegét). A kifogásolt esetben a játékosok vélhetően ennek a szabálynak a betűje szerint jártak el, azaz: megtalálták a ládát, megvan a jelszó, tudatják a többi játékossal "Megtaláltam" log formájában. Mindenben eleget tettek a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület által megalkotott és írásba foglalt játékszabályoknak.


"Megtaláltad a ládát, megvan a jelszó, mi a következő lépés?
Megtalálásodat mindenképpen tudasd a többi játékossal egy log formájában az adott láda weboldalán, amely - ha lehet - ne csak egy-két szóból álljon! Ezt megteheted a helyszínről, ha van nálad arra alkalmas készülék, vagy bárhonnan, ahonnan eléred weboldalunkat.
A logok tipusai: Megtaláltam; Jelszó nélküli megtalálás; Nem találtam meg; Nettaláltam; Egyéb. Az éppen megfelelőt egy legördülő menüből választatod ki.
A jelszó birtokában most a "Megtaláltam" típusú logra lesz szükséged.
Megtaláltam logot tenni csak regisztrált felhasználóként és csak a helyszínen megtalált, megfejtett jelszóval lehet.
"
[előzmény: (28775) Puzzle Apartman Gyula, 2015.07.29 22:56:22]

Puzzle Apartman Gyulahozzászólásai | válasz erre | 2015.07.29 22:56:22 (28775)
Sziasztok,
T. Admin rovatban még nem reagáltak, ezért ide is felteszem kérdésemet. A GCHIRE ládának a leírását vagy mi értelmezzük rosszul, vagy a többi békés megyei ládász. Kérem segítsetek!
Értelmezésem szerint megtalálás után tovább kell vinni a ládát. Másképp törlik a logot. Kérem valaki nézze meg, mert ma jó pár "Megtaláltam, láda maradt." log keletkezett!
Köszönöm, Niki

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]