geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2015.06.22 11:34:19 (28627)
A hét végén alaposan végiggondoltuk elnökségileg guszty javaslatát, és az alábbiakra jutottunk:

- Amíg a ládagazda a szabályokat betartva elvárható figyelemmel gondozza a ládáját, addig elvitathatatlan "tulajdonjoga" van a saját ládájához (ebben nincs változás) (Az "elvárható figyelemmel gondozás" külön témakör, erre később visszatérhetünk, most ebben a csomagban ne tárgyaljuk.)

- Ha a ládagazda meg akarja szüntetni a saját ládáját, akkor fő szabályként azt javasoljuk, hogy adoptáltassa, azaz adja át az "adoptálható ládák" virtuális felhasználónak (ebben nincs változás), esetleg kis SW fejlesztéssel az adoptálásra felajánlást még tovább könnyítjük. ("Adoptálásra ajánlom" pont a státusz menüben.)

- Ha a ládagazda mégis megszünteti a ládáját, és ezt az elvárható tájékoztatásnak megfelelően pár sorban logikusan, tárgyilagosan indokolja (pl. tényleg érdektelen már a hely, veszélyessé vált, valami személyes kötödés, meggyőződés miatt nem szeretné, ha tovább élne) akkor az egyesület ezt a döntést tiszteletben tartja, a láda örökre megszűnt, megy a GO-hoz, ahonnan kimozdítani többé nem lehet.

- Ha a ládagazda mégis megszünteti a ládáját, és ezt nem indokolja, vagy vélelmezhetően a közösség kárára cselekszik, akkor az egyesület fenntartja magának a jogot, hogy 24 óra leteltével ezt a ládát adoptáltathassa (ez új elem, eddig több hónapot kellett várni) A 24 óra kivárás lehetőséget biztosít a véletlen átállítás korrigálására.

- Ha a ládagazda úgy szünteti meg a ládát, hogy az inkább a tartós betegség és/vagy az érdeklődés hiány miatt történik, akkor az egyesület fenntartja magának a jogot, hogy 24 óra leteltével ezt a ládát adoptáltathassa vagy megerősítse a megszüntetést (ez új, eddig több hónapot kellett várni) Ezen a ponton kérünk szavazást, hogy inkább lehetőség szerint többségében továbbéltessük + felélesszünk ládákat, ... vagy inkább többségében szűnjenek meg, hogy újakat lehessen rejteni.


Ennyit sikerült kiizzadni magunkból, kérem, segítsetek tovább gondolkodni. Lehetőleg ne kalandozzunk el a témától, itt és most az adoptálási lehetőséggel foglalkozzunk, ne egyebekkel.

Várjuk előremutató hozzászólásaitokat!

[előzmény: (28624) kectam, 2015.06.19 15:11:13]

kectamhozzászólásai | válasz erre | 2015.06.19 15:11:13 (28624)
Támogatom, akár szavazást is ki lehet írni a kérdésről.
[előzmény: (28619) feri60, 2015.06.19 11:03:53]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2015.06.19 11:03:53 (28619)
Az utolsó bekezdést nem egészen értem, a többivel tökéletesen egyetértek.
Ha nincs ellene kifogásod, első körben Elnökség elé vetem a javaslatodat.
[előzmény: (28618) gusty, 2015.06.19 09:25:18]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2015.06.19 09:25:18 (28618)
Kicsit végiggondoltam ezt a dolgot, s a következőkre jutottam:

Lehet, hogy ezt az adoptálás dolgot meg kéne szüntetni, az lenne a legjobb. Ha a rejtő akarja, átadhatja a ládát másnak, egyébként legyen megszűnt és kész. Érvek mellette:

- Nincs több vita, nincs lelkizés. Az új láda akár másnap telepíthető. :)
- Ezzel egyúttal veszélyessé válik a megszűntre állítom trükközés (ebből is voltak már viták), mert lehet, hogy másnapra valaki rácsap a helyre.
- Az új ládát újra kell moderáltatni. Új játékos, új weboldal, esetleg más rejtés. Így igazságos a többi játékossal szemben. Ráadásul lehet, hogy a korábbi láda még a moderáció előtti korszakban született.
- Új pontszerzési lehetőség. Ez főleg a sokpontos játékosok számára előny, de készteti a többi játékost is, hogy újra felkeresse a ládát.
- Nem kell archivált oldalt beilleszteni, max. ha akar a rejtő, akkor ad egy linket az elődre, így teljesen magáénak érezheti.

Én a fentiek érdekében minimális fejlesztést tennék: a rövid név egyedisége csak a kereshető/beteg státuszú ládákra vonatkozzon. Így a rövid név alapján rögtön látható lenne, ha volt előd, viszont az új láda új id-t kapna.Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]