geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

KoLahozzászólásai | válasz erre | 2014.08.02 10:59:35 (27201)
"...csak ajánlott az alternatív..."
Nem egyértelmű a szabály. Az eső két mondatban - expressis verbis - kimondja, hogy csak hozzáférhető helyre szabad ládát rejteni ("csak olyan helyre, amely a nap 24 órájában hozzáférhető..." illetve "...nem szabad olyan helyre rejteni, amely zárt magánterület..."). A harmadik és negyedik mondatban viszont egy feltételt és egy ajánlást fogalmaz meg arra az - elvileg nem is létező - esetre, aminek az első két mondat alapján nem szabadna megvalósulni.
Ha jogszabályban látnék hasonlót, azt mondanám, hogy dilettáns volt aki megfogalmazta.
[előzmény: (27199) griffs, 2014.08.02 07:03:23]

griffshozzászólásai | válasz erre | 2014.08.02 07:03:23 (27199)
Az útszéli gyors numerát már el is felejtetted volna, ez így emlèkezetesebb lett :)
Ha jól látom csak ajánlott az alternatív,..
Mindenkinek más az igénye. Engem boldoggà tesz az is, ha a kerítèsen túl, de 20 mèteren belûl van :)
[előzmény: (27198) Szab, 2014.08.01 23:37:55]

Szabhozzászólásai | válasz erre | 2014.08.01 23:37:55 (27198)
"Geoládát csak olyan helyre rejts, amely a nap 24 órájában szabadon hozzáférhető a játékosok számára. Ennek értelmében nem szabad olyan helyre rejteni, amely zárt magánterület, illetve ilyen magánterületen vezet át az egyetlen járható út. Ha a bejutás bármilyen térbeli, időbeli vagy anyagi (belépő vásárlása) feltételekhez kötött, ezt a láda leírásában feltűnően közölni kell, a bejutás feltételeinek felsorolásával (pl. nyitvatartási idő, belépődíj). Ilyen esetben ajánlott egy tartalék jelszó megadása a zárt területen kívül is." (forrás)


Ez még aktuális?
És ha igen, akkor miért mégsem? :(

Csak véletlen jártam épp arra, azt hittem az út mentén gyors találat lesz, de miután kerítésbe ütköztem akkor olvastam bele a leírásba telefonról. Így tudtam meg, hogy fizetős, ráadásul előre be kellett volna jelentkezni. Alternatív jelszó sem volt.

Nagyon furcsának találtam ezt a fizetős geoládát. Igaz, pár éve nem követtem túl aktívan itt a dolgokat. De régen kizárt volt az olyan láda, ami csak és kizárólag fizetés ellenében szerezhető meg. Ezek szerint ez változott?

Van most már sok más olyan láda, ami csak fizetés ellenében található meg, mert még alternatív jelszó sincs?(És nem, semmiképp nem szeretnék arról vitatkozni, hogy ez az adott, konkrét hely megér-e annyit vagy sem. Nyilván megéri, pláne ha van is rá ideje az embernek. Mint ahogy ezer más helyre is érdemes elmenni, akkor is ha belépődíjat szednek. Még sincs tele az ország fizetős geoládával.)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]