geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.10.27 17:55:22 (21368)
Tájékoztatlak, hogy azon állításod, hogy "Mostanában pontosan a felhalmozott jelentős pénztartalék felélése történik." vélhetően feltételezésen és nem a tényeken alapul.

A tény az, hogy 2011.01.01-n az egyesület számláján 2.473.744,- Ft, a pénztárában 198.125,- Ft volt.
A mai napon az egyesület számláján 2.851.560,- Ft, a pénztárban 82.225,- Ft van. Ez a ~10% növekedés amellett valósult meg, hogy ebben az évben 4 nagyobb eseményt szervezett az egyesület, közte a 10 éves jubileumit, mely a megszokottnál nagyobb költségű volt a különleges ajándékok okán.

Az egyesületnek, jól látod, kell "nyereséget" termelnie, bár ezt én inkább tartalékképzésnek nevezném, hiszen egy egyesületről beszélünk.

Jelenleg is dolgozunk azon, hogy az egyesület több lábon álljon. Ez, mint ahogy a legutóbbi közgyűlésen is elhangzott, már ebben az évben megvalósult vállalkozási tevékenység formájában. Ez a trend folytatódni fog terveink szerint.

Kiadásainkat lehetőség szerint minden területen csökkentjük, versenyeken a szervezők hozzátartozóinak szállását, étkezését az egyesület idén már nem finanszírozta, valamint igyekeztünk a versenyhelyszínt kevesebb autóval megközelíteni a szervezők összeültetésével.

A versenyeken, a hagyományokhoz híven ajándékokat sorsoltunk ki, melyek között a jelenlegi logóval ellátott, immáron értékesíthetetlen, régóta elfekvő és értékét erősen vesztő kegytárgyakat is igyekeztünk kiosztani a résztvevők között. A sajnálatos, kényszerű logó váltás miatt ez az állomány amúgy is az egyesület nyakán maradna, amit leselejteznénk.

Köszönjük, hogy kifejezted aggodalmad az egyesület likviditását illetően, de a fentiekből egyértelmű, hogy az egyesület pénzügyi helyzete, különösen a makrogazdasági helyzetet is figyelembe véve, stabil.

Ettől függetlenül örömmel tölt el, hogy figyelemmel kíséred az egyesület gazdálkodását és remélem, hogy számíthatunk a jövőben esetleges támogatói befizetésedre, illetve adód 1%-ra.


[előzmény: (21365) kulisz, 2011.10.27 13:08:03]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2011.10.27 13:08:03 (21365)
Mostanában pontosan a felhalmozott jelentős pénztartalék felélése történik. Jól hangzó, de amatőr, a biztos anyagi ellehetetlenüléshez vezető hozzáállás hogy nem kell nyereségre törekednie az egyesületnek amikor szolgáltatást nyújt (legyen az a szolgáltatás rendezvény, kegytárgy, egyéb). Több lábon kell állni, a bizonytalan, rosszul kalkulálható bevételekre (tagdíjak, adó 1%) alapozni a kiadási oldalt hiba. Ugyanakkor a kiadási oldalon is lehet és kell elérni megtakarításokat (pld. kevesebb mindenkinek automatice járó, drága ajándékot kiszórni a versenyen). A tartalékot pedig nem szabad felélni, lenullázni, bármikor bejöhet egy nagyobb kiadás (pld. tönkremegy a szerver, azonnal cserélni kell).
[előzmény: (21364) gusty, 2011.10.27 11:53:39]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2011.10.27 11:53:39 (21364)
Ennek a céges okoskodásnak semmi értelme, csak szó csavarás.

Éves szinten illő nullával zárni. Ha van korábbi megtakarítás, akkor azt fel lehet élni. Tök mindegy, hogy cég, vagy nem cég. Egy cég is megteheti, hogy a veszteséges rendezvény költségeit a máshol keletkező nyereségéből finanszírozza.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.