geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.09 11:39:26 (20191)
és most már engem is komolyan érdekelne egy kimutatás arról, hogy az idők folyamán jómagam mennyi pénzt kaptam költségtérítés gyanánt az egyesülettől. Természetesen nem kitalált összegekre lennék kíváncsi, hanem olyanra, melyet az egylet igazolni is tud mindenféle papírokkal, hogy azt nekem kifizette.

Kérésedre nincs megoldás. Nem mutatható ki név szerint a kifizetett "költségtérítés".
De pont ez a baj. Ezért kollektív a felelősségetek. Persze az akkori vezetőnek kiemelt a felelőssége.


Egy zárt, tízegynéhány fős egyesületnek voltál mezei tagja, így elég nehéz elképzelni, hogy valaki egyáltalán nem tud, nem értesül a pénzügyekről. A múltban sok versenyen voltál szervező. Nem egy alkalommal kedves nejed volt az, aki segédkezett a nevezési díjak átvételében és a kegytárgyak értékesítésében. Ezeknek az éveknek csak egy rendkívül kis hányadában történt nyugtaadás a bevételekről a versenyeken. Éves szinten, éveken át, fél milliós összegekről beszélhetünk. Ezek tények. Ebben, hiába voltál mezei tag, benne voltál. Feltételezhetem, hogy az így keletkezett fekete összeget a résztvevő szervezők felosztották nagyobb részt maguk között. Ez nyilván törvénytelen. Ezen felül, egy-egy versenyre, komoly költségek lettek ráterhelve. Sok százezer forintos üzemanyag ktg. számláit például. Sajnos a jogszabályok szerint erre nem volt, van lehetőség. Ez úgy működhetet volna, hogy belföldi kiküldetési rendelvényt nyújthattál volna be az egyletnek, amennyiben a gépkocsi a saját vagy házastársad nevén van. Ebben az esetben a mindenkori hivatalos üzemanyagár, a hivatalos fogyasztási norma, a megtett kilométer, valamint az amortizációs kilométer díj határozza meg a felvehető összeget. Ez adómentes számodra, és az egylet elszámolhatja törvényesen. Persze fiktív kiküldetésekre nem.

Ez nem így történt. Számolatlanul nyújtottátok be a benzinszámlákat úgy, hogy még a rendszám sem volt feltüntetve azokon.

Ez persze magyarázható a szabály, törvény nem ismerésével. de ez korántsem ment fel az adócsalás alól.

Az általam emlegetett piliscsabai számlák nyilván direkt módon nem azonosíthatóak veled. Bár nyilván érdekes, hogy a lakóhelyed és a főváros között fekszik. Nyilván kevésbé elképzelhető, hogy pl. KiVi vásárolt azon a kúton, olyan rendszerességgel. A rossz szájízt inkább ebben az adja, hogy pár naponta, ütemezetten tankolt ott valaki és e mellé nem található indokolt egyesületi feladat.

Van indokolatlanul sok, szolnoki üzemanyag számla is. De facto nem bizonyítható, hogy ezt kulisz nyújtotta be. De hát közületek ő szolnoki lakos.

A baj az, amit nem tudsz szerintem, hogy adott esetben nem az adóhivatalnak kell bebizonyítania azt, hogy ki tankolt Piliscsabán ennyiszer, hanem neked és a többieknek kell az összes számlát beazonosítani és bebizonyítani, hogy nem te voltál.


Merthogy ezeket közületek nyújtották be, az tény. Valahol ez kollektív felelősség. Ki azért mert elkövette, ki azért mert elfordította az arcát.

A fentiek alapján is látható, hogy közületek bárkinek megszólalni, kritikai észrevétel tennie a mostani "rezsim" munkásságáról, egyáltalán részt venni itt a "közéletben", némileg szereptévesztés. A fentiek ráadásul csak egy kis hányada az egyéb elkövetett súlyos törvénytelenségeknek.

Viszont az alap szándék az, hogy inkább játszunk és előre lépegessünk. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a régiek, akiknek ilyen-olyan mértékben vaj van a fejükön, befejezzék a fórumos és egyéb hadjáratukat. Be kell látni, hogy kevés az alapjuk ehhez. Szerintem még az akár jogos észrevételekhez is.

Az általam megfogalmazott vádak mögött a teljes átvizsgálása van az egyesület könyveinek.

Tehát aki azt állítja, hogy kijelentéseim, adataim hazugságok, fikciók, az maga hazudik.[előzmény: (20178) snake, 2011.09.08 22:19:12]

snakehozzászólásai | válasz erre | 2011.09.08 22:19:12 (20178)
Köszönöm szépen a lehetőséget, de épp tegnap meséltem egy kicsit a magpet-féle rédióban. Sokkal több újdonságot a verseny helyszínén sem tudnék azt hiszem mondani.
Megjegyzem a versenyre egyébként sem terveztem elmenni, csak ezért nem szeretnék nyeregbe szállni, de egyébként is más programot ütemeztem aznapra.

De hogy írjak valami érdemit is: úgy érzem sok elszámolni valóval nem tartozom a játék felé. Mezei tag voltam, vezető tisztséget soha nem töltöttem be az egyletben, ilyen formán természetesen pénzügyekkel sem foglalkoztam (és foglalkozhattam). Megjegyzem a pénzügyek soha nem is érdekeltek, ráadásul kuka is vagyok a témához.

Felmerült itt alább, hogy tolvaj lennék, vagy mi. Bizonyos üzemanyag számlákat citáltak, melyek lehet, hogy tőlem származnak, mert hogy nekem esik útba az a kút, ahol a számlák készültek. De kérdem én, mihez képest esne útba? Ha Győr felé megyek vagy Tbányára, akkor semmiképp. És ezek vajh olyan számlák, amin szerepel a nevem? Vagy ezek csak puszta feltevések?

De még ha tőlem is származnának, akkor is szilárd meggyőződésem, hogy soha nem vettem fel "csak úgy" pénzt az egylettől. A versenyszervezéssel-meetinggel kapcsolatban természetesen merültek fel költségeim, és most már engem is komolyan érdekelne egy kimutatás arról, hogy az idők folyamán jómagam mennyi pénzt kaptam költségtérítés gyanánt az egyesülettől. Természetesen nem kitalált összegekre lennék kíváncsi, hanem olyanra, melyet az egylet igazolni is tud mindenféle papírokkal, hogy azt nekem kifizette.
A szóba jöhető rendezvények, ahol mint rendezésben résztvevő szerepeltem:
1. Péliföld, oda-vissza 37 km Esztergomból. Itt a helyszínt is én zsíroztam nagyjából le, tehát 3x biztos megjártam a távot.
2. Aggtelek, 460 km, 1x
3. Bonnya, 360 km, 1x
4. Apátistvánfalva, 506 km, 1x
5. Bér, 214 km, 1x
6. Komlóska, 548 km, 1x
7. Dobogókő, 33 km, itt is helyszínszervező voltam, tehát 3x

Ezen kívül a 3 TT-n is pontőrködtem. (70, 136, 278 km)

Vajon papíron igazolhatóan mennyit kaptam ezeken a rendezvényeken költségtérítés gyanánt?
[előzmény: (20171) H. Gábor, 2011.09.08 18:44:12]

H. Gáborhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.08 18:44:12 (20171)
Kulisz, Snake és KiVi azt hiszem ti hárman szoktatok itt megfordulni a fórumban a régi egylet képviseletében.
Szeretnék nektek felajánlani egy lehetőséget, hogy az itt is számtalanszor leírt, vélt vagy valós, MGKE körüli történéseket és az azokkal kapcsolatos szerepeteket tisztázzátok élő szóban, egyszer és mindenkorra, kulturált keretek között. Jó lenne lezárni a régi dolgokat, hogy aztán csak előre nézhessen mindenki , hiszem, hogy a játékunk iránt mindannyian elkötelezettek vagyunk így ez közös érdekünk. Tudom én, hogy mindenki utál mindenkit, de ennek ellenére muszáj konszenzusra jutni, a JÁTÉK érdekében.
Szóval szeptember 24-én az eredményhirdetés után, kb 18:30-tól biztosítok számotokra asztalt, széket, mikrofont és korrekt független moderációt is. Persze mindezt nagyközönség előtt.
Kérlek, beszéljétek meg egymással (a fórumokat nem olvasó érintettekkel is) a felajánlott lehetőséget és éljetek vele minél többen.
Bizakodom...Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.