geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 18:30:40 (20128)
Látva a könyvvezetést, a dokumentumokat azt mondanám, hogy részben igazad van.

Ellenőrzés nem volt lanyha. Mert ami nincs, azt nem lehet jellemezni. Ezért nem tudom például a házipénztárukat sem minősíteni.

"Zsebpénz, hogy keletkezett? Volt olyan év, mikor szinte egyáltalán nem keletkezett nyugta a versenyeken.

[előzmény: (20127) Old Fairy, 2011.09.07 18:23:38]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 18:23:38 (20127)
Tudom, hogy naívan hangzik, de szerintem nem pontosan így volt. Inkább azt szeretném hinni, hogy bizonyos személyi jellegű kiadásokat (költségtérítés, fejlesztési díjak, egyéb munkadíjak) egyszerűbb (és "gazdaságosabb") volt számlákkal megoldani - vagy éppen a szervezet könyvelésébe be sem vezetett bevételekből ("zsebből") kifizetni. Azután - a dolog természetéből fakadóan - a lanyha ellenőrzés lehetőséget biztosított a "hazadolgozásra" - bár ezt elég nehéz minden kétséget kizáróan bizonyítani.
[előzmény: (20124) dc3, 2011.09.07 18:13:57]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 18:13:57 (20124)
Nem állítom és sosem állítottam, hogy az egyesület azért jött létre, hogy pénzügyi ügyeskedéseket hajtson végre.

Érzésem szerint viszont annyira nem értettek a pénzügyekhez, hogy ebből következően előfordulhatott az, hogy elkezdett a dolog olyan pénzt termelni, amit könnyen ki lehetett ebből a folyamatból emelni. Az alap egylet tagjai közül volt aki ebben nem vett részt, volt, aki tudott róla, volt, aki benne volt pitiáner összeggel és módon. De volt néhány ,aki keményen a nagy pénzre ment. Ez alapvetően az ő szégyenük.

Az egészet amúgy magasról lesz@rnám, ha kulisz, aki a megnyilvánulásaival annyi negatív dolgot okozott a játékosoknak, a játéknak (Bandy remekül megfogalmazta), ne folytatná azt az undorító magatartását, ami miatt szinte mindenki kívánta a játékból való távozását.

Ezért arra kérek mindenkit, alapítókat és később csatlakozottakat, hogy közösen akadályozzuk meg ennek az embernek a megnyilvánulásait.
[előzmény: (20121) dc3, 2011.09.07 18:03:06]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 18:03:06 (20121)
Ez most olyan, mintha én azt állítanám, hogy te meg nem értesz a földméréshez. Ráfaragtál, mert értek hozzá.
Sőt, annyira (elnézést a szerénytelenségért), hogy ránézek egy főkönyvi kivonatra, vagy egy eredménykimutatásra, vagy egy mérlegre, már látom, ha egy cég, szervezet elkezd gengszterkedni.

Így kezdődött, hogy kezdtelek nem kedvelni benneteket. Volt egy emlékezetes elnökségi, ahol, mint lelkes érdeklődő részt vettem. Kumin beszámolt. Rögtön kilógott a lóláb.
A beszámolóból kiderült, hogy miféle gazdálkodás folyik az egyletben.

Ez után nyilván erősen rajta voltunk a témán. Nem csodálom, hogy megutáltatok. Megszűnt az extra jövedelem.

Aztán, mikor a sors úgy hozta, hogy módunkban állt átvizsgálni a "könyvelési anyagot" (egy cégvezetőt azért lelőnének a helyszínen, amit átadtatok amúgy), akkor döbbentünk le, hogy a legrosszabb álmainkat is meghaladta a valóság.

Személyes bosszúvágy? Hm. Azért ez túlzás. De a gazemberségeid okán szívesen látnám a bűnhődésedet. Ezt elismerem.

Kulisz. A vizsgálattól nem kell félned. De mivel egyértelműen meg fogsz rajta bukni, készülj fel lélekben arra, hogy ezeket a törvénytelenségeket elég keményen büntetik. Nem ejnye-bejnyével.

Amúgy nevetni valóan szánalmas vagy. Esetleg azért egy tényszerű cáfolat legalább jöhetne már, mert ez így nagyon gyenge.

Továbbra is erősen javaslom, hogy fejezd be az itteni tevékenységedet. Szerintem elég indokolt ez számodra.
[előzmény: (20094) kulisz, 2011.09.07 15:59:40]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 15:59:40 (20094)
Ha nem értesz a könyveléshez, mégis össze-vissza írogatsz, alkalmatlan vagy, ha szándékosan hazudsz, ez esetben is alkalmatlan vagy.

Egyértelmű, hogy személyes bosszúállásodra - nem voltunk hajlandóak térdre borulni nagyságod előtt - használod a megszerzett pozíciódat, ha rajtad múlik, meg is lesz a feljelentés. Írtam már volt, hogy nem vagyok sem félős, sem ijedős, főleg, hogy nincs mitől tartanom.

Hogy milyen mentalitású ember vagy, az utóbbi napokban sokak számára kiderült, nem csak azon szerencsétlen rendes tagoknak, akik az egyesületi levelezést kapják-látják. Nekem ennyi elég is, ja és még egy: nem emellek fel téged azzal a jövőben, hogy reagálok rád.[előzmény: (20088) dc3, 2011.09.07 15:44:37]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 15:44:37 (20088)
Kulisz! A szétzúzó dokumentumodból épp csak egy idézet:

Tájékoztatásul közlöm továbbá, hogy az egyesület tárgyi eszközei között Oregon gps soha nem volt fellelhetõ.

Csak annyit az állításaid valóságtartalmáról:

Az Oregon GPS készülék 2009.04.15-n lett vásárolva a Magro Geochallenge Bt. üzletében az egyesület által.

Bruttó 94.410,- forintért. Ez a számla szerepel a könyvelésben, ráadásul 72. számú banki kivonaton szereplő tétel alapján átutalással lett kifizetve. Tehát elég nehéz elfogadni a fenti állításod.

Ezek a tények. Meg az is, hogy ez az egyesületi tárgyi eszköz, nem került átadásra, a többszöri felszólítás ellenére sem. Ez lopás. Ezt a tárgyi eszközt Béldi Miklós (MikiCache) azóta is bitorolja, jogtalanul. Tehát aki lop, az tolvaj. Ráadásul a játékostársaitól lopott. Erkölcstelen, undorító.

Az ügyvédi felszólítások ellenére sem adta át a mai napig ezt az eszközt.
Persze aggódtak, mert rájöttek, hogy ez azért mégsem intézhető el egy fórumos beszólással, ezért valahogy rávették Kumin Ferencet, hogy juttasson el egy általa ellenjegyzett nyilatkozatot, miszerint ez az eszköz MikiCache-t illeti, hiszen ezt ő, mintegy a munkája elismeréseként, ajándékba megkapta az egylettől.

Ez azért volt igen beteg dolog, mert egyrészt ez a dokumentum idén!! márciusban készült, valamint Kumin már akkor ugye másfél éve nem volt elnöke az egyletnek. Nem is értem, hogy okos ember létére ilyet, hogy írhatott alá. Mert, ha ő írta ezt a levelet, akkor még ő ajándékozta az Oregont MikiCache-nek. De akkor miért nem volt ez benne a 2009. évi könyvelésben? Miért nem lett megfizetve az ajándékozás utáni közteher? Hiszen ez nem az egyesület alapcéljainak megfelelő támogatás volt. Ráadásul a közhasznúságról rendelkező törvény kimondja, hogy saját tagjainak nem adhat semmiféle előnyt...
Persze azt sejtem, hogy Kumin csak azért írt ilyen nyilvánvalóan nonszensz levelet, mert megtudták zsarolni ezek a derék urak.

Sokan mondhatják, hogy mit tolvajozok itt a fórumon. Részben egyetértek velük. De sajnos én sem vagyok egy érzelemmentes robot. Bőszít a kulisz féle irracionalitás és gazemberség.

Ez az egész egy nagyon sz@ros ügy. Az egylet zárt volt. Nem véletlen. Úgy nyilván könnyebb síbolni.
Lehet, hogy a mostani "rezsim" hibákat követ el, de egy biztos, demokratizálta az egyletet, átláthatóvá tette a pénzügyeket, betartja a számviteli szabályokat, nem tekinti a vezetőség s sajátjának az eszközöket és pénzeszközöket. (Amiket felsorolok, azokat az előző vezetőségek ellenkezőleg művelték.)

Mi vár ránk?

A mostani vezetőség elszámoltatható és leváltható akár.

A múltbéliek nem. Legalábbis egy belső vizsgálattal nem.

Tereljük jogi útra?

Akkor az egyesületnek és akár a játéknak is vége. Ezt be kell látnotok. Vagy legalábbis komoly bajba kerül a gc.hu.

Nekem ez nem érdekem. Nyilván nem ezért áldozom (áldoztam) a kevés szabadidőmet, másokkal együtt, hogy bedöntsük az egészet.

Borítsunk fátylat a múltra? Hm. Részben megy. Egyrészt, mert általam is kedvelt emberek buknának nagyon nagyot, ha feljelentenénk a régi egyletet. Másrészt nem akarjuk ugye az egylet és a játék bezúzását a hatóságok által.

Miképp mehetne ez a verzió? Nagyon egyszerűen. Azok, akik nyilvánvalóan megbuktak erkölcsből, de mégis előadják magukat a fórumokon és mindenféle weboldalakon és folyamatosan gazemberkednek azokkal, akik pedig egészen más értékrendet képviselnek errefelé, szóval azok, eltűnnének innen. Csendben tolják el a biciklit! Szívem szerint a játékból is elzavarnám őket, de mégse, hiszen ezzel, hogy maradhatnak csöndben ládázni, elismerjük azt, hogy a lopás mellett azért tettek is a játékért a múltban.

Amennyiben ezt ezek az emberek nem értik meg, akkor nem marad más, mint a jogi út, a totális jogi út.

Ezt mindenkinek meg kell értenie.

Ugyanakkor egy külső, hites könyvvizsgálói revíziót kezdeményezek. Ezt a jelentést elétek tárom, hogy kulisz ne tudjon hazugságokkal és tagadásokkal védekezni, vádaskodni.

Egyébként az én eddigi állításaimat alátámasztó dokumentumok megtalálhatóak az egylet székhelyén, (illetve a házipénztár nem található meg, mert nem volt vezetve!!!!) azt bárkinek szívesen megmutatom az elnök jelenlétében. Bátran egyeztessünk időpontot, ha valaki szeretné látni az anyagot.

Még egy gondolat a költségtérítésekről. (Ez a rész Snake-nek szól főleg. Aki, ha jól tudom Táton lakik, tehát neki esik leginkább útba a piliscsabai ESSO(AGIP) kút, ahol valaki 2007.06.01-n, 06.13-n, 06.21-n,
07.04-n és 07.13-n is tankolt, összesen 46.994,- forintért. Ezek a számlák benne vannak a könyvelésben.) Mi a túró lehetett olyan fontos ügyintézés, hogy ennyit kellett egy helyen tankolni. Várom a szíves válaszokat.)

Az előző "rezsim", a saját kényelmét és kiszolgálási színvonalát helyezte előtérbe a versenyek rendezésekor. Egy-egy ilyen verseny szólt a költségek legalizálásról a fekete kassza némi fehérítéséről.

Az jelenlegi vezetés, keményen tartja magát ahhoz, hogy ne szálljanak el a költségek. Ez bizonyítható.
Magam a pákozdi verseny szervezőjeként, nem vettem igénybe az egyesület útiköltség térítését.

A múltban, abszolút szabálytalanul, mindenki csak rendszám nélküli benzin számlát nyújtott be, éves szinten akkora összegben, amiből a Földet körbekerülhetnénk. Elgondolkodtató.


Mindezek után követelem, hogy MikiCache az ellopott Oregont, illetve kulisz a szintén ellopott 720 ezer forintot, 2011. október 31-ig szolgáltassa vissza az egyesületnek.


És elvárom, hogy kulisz fejezze be a fórumos és egyéb aktivitását.

Tegyétek ti is ezt. Ne engedjük, hogy ez az ember azt tegyen, amit akar itt.

Kösz.
[előzmény: (20069) kulisz, 2011.09.07 12:59:31]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.07 12:59:31 (20069)
Bizony, a geocaching.hu működik a rezsim nélkül is. Az állításaidnak kb. annyi a valóságtartalma mint annak idején az elnöki beszámolónak, amit részletesebben elemeztem, és porrá zúztam itt: http://www.mgke.hu/beszvalasz.html

Elegem van a hazugságokból. Úgy tűnik, hogy a rezsim tovább működteti a kettős mércét. Ha ők fizetnek ki egy tagot a munkájáért - utólag, visszamenőleg - technikai kérdés hogy azt milyen formában teszik. Apropó: volt szerződés? Teljesítés igazolás? Ha más teszi ezt, akkor azok tolvaj banda.

Ha a rezsim és csatlósai számolnak el utazási költséget, az rendben van, ha más teszi ezt, akkor azok tolvaj banda. Nem igaz, hogy nem volt házipénztár, nyugtaadás, minden benne van az egyesület könyvelésében.

Sajnos a személyes bosszúállás fűti a vezetést, és nem a józan ész, ezért hadovál össze-vissza, játszik bíróságot, felszólítgat, és utasítgat nem egyszer útszéli stílusban ráadásul.

Alkalmatlanok vagytok, megbuktatok, ezt egyre többen látják. Természetesen lehet még a bebetonozott székekbe kapaszkodva tovább acsarkodni, amíg meg nem unja vagy a tagság, vagy a közösség, és meg nem vonja a támogatását végleg. A folyamat már elindult, esik a látogatottság, a taglétszám, ideje volna elgondolkodni és levonni a konzekvenciákat.
[előzmény: (20004) Mr Zerge, 2011.09.06 19:19:18]

Mr Zergehozzászólásai | válasz erre | 2011.09.06 19:19:18 (20004)
Nos megjöttem a mai építkezésből. Látom jól elvoltatok nélkülem is :-)

Az említett dokumentumok eredeti példányai a székhelyen megtekinthetők.
Erre jó alkalom lehet a közelgő Elnökségi ülés is.
Ha van rá igény a közelgő Közgyűlésre is elviszem.
Annyit tennék hozzá, hogy a dokumentumokkal igazolhatóan Kumin és Mikicache voltak az átutalás aláírói.
A " munka" eredménye a CD, amit Kumin egy ügyvédi felszólítás után adott át a zEgyesületnek, ez is megtekinthető. A CD-n az NP ügyekben dolgozó játékosok már amúgy is meglévő munkája van összeollózva és " eladva " az Egyesületnek.
.....................................................................................................
Utálom a ködösítéseket. Ezért én nekem nincs takargatnivalóm és a közösség elött vállalom nevekkel, hogy Kolesár András volt a kedvezményezettje az utólag elszámolt rendszergazdai munka díjazásának. Az egy egyszerű technikai kérdés, hogy Ő a személyes munka végzését milyen gazdasági szervezeti keretek közt végzi.
Ennek dokumentumai természetesen szintén mindenki számára megtekinthetők.
[előzmény: (19985) Old Fairy, 2011.09.06 14:08:27]

Old Fairyhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.06 14:08:27 (19985)
Átfutottam és meglepődtem: Jól látok? Tényleg Kumin Ferenc igazolta a teljesítést?
[előzmény: (19982) zakany, 2011.09.06 13:30:16]

zakanyhozzászólásai | válasz erre | 2011.09.06 13:30:16 (19982)


https://rapidshare.com/files/3555395704/700.pdfBejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.