Előzmények
snake | hozzászólásai | válasz erre | 2011.07.19 19:16:36 (24205) |
Mikor Németországban droidkodtam, egyszer Hannover felé menet láttunk egy vadnyulat elcsapva az úton. Szép nagy anyanyúl volt, akadt benne ivadék is.
Satufék, külső sáv, a nyúl már nem élt, de még meleg volt.
Tapsifüles kocsiba be, vissza a szállásunkra, a brigád hozzáértő rabsica nyúllal otthon hagyva.
Mi el melózni, rabsic meg beléfogott a nyúzás és perkeltfőzés mívészetébe.
Este hazaérve jó nagy kondér nyúlperkelt várt, tán 3x is szedtem.
Lehet, hogy dög volt, de jó volt. :)[ előzmény: (24189) usakal, 2011.07.18 23:05:13] |
|
usakal | hozzászólásai | válasz erre | 2011.07.18 23:05:13 (24189) |
Csak akkortól nevezhető a hús döghúsnak, ha már megindult a fehérjék bomlása, rothadása. A bomlási folyamat nem indul meg azonnal, több paraméter függvénye (pl. hőmérséklet, nedvesség, baktériumszám, és még rengeteg más). A különböző fajta fehérjék nem egyszerre kezdenek el bomlani. pl. a köröm, haj, csontok fehérje tartalma sokkal később kezd oszlásnak indulni.[ előzmény: (24187) KaszapSándor, 2011.07.18 22:10:38] |
|
KaszapSándor | hozzászólásai | válasz erre | 2011.07.18 22:10:38 (24187) |
A friss húst én is szeretem, az olyan 18-20 év közöttit :D
Az az állat amelyik nem él, az döglött, tehát a húsa döghús :D[ előzmény: (24184) Csigabiga, 2011.07.18 21:20:02] |
|
Yoss | hozzászólásai | válasz erre | 2011.07.18 21:05:34 (24183) |
Dehogynem. Te is pl. Vagy azt akarod mondani, hogy élő állatokat eszel? ;) Mert ha nem, akkor dögöt :) Mint pl. én is :)[ előzmény: (24178) Csigabiga, 2011.07.18 19:06:09] |
|
|
|