geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

kvtehozzászólásai | válasz erre | 2008.01.13 00:48:13 (24496)
Én is egyike voltam a Qstarz-ra ácsingózóknak, de aztán még karácsony előtt megvettem a Royaltek-et. Csak dícsérni tudom a pontosságát (legalábbis a másik kütyümhöz képest), gondom is csak egy volt vele, a serial port driver programja kicsit összebalhézott a telefonommal (MDA III). Most csak a logger program van fönt, a Serial port-os nincs, de így is simán megtalálja a Bluetooth, igaz, így az kütyüt nem automatikus társítja ahhoz a porthoz.
Sok gond, beállítás valóban nincs vele, a minimum 10 m-s távolságú log valóban zavaró.
[előzmény: (24473) pgyp, 2008.01.12 12:40:49]

pgyphozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 12:40:49 (24473)
Láttam néhány trackedet a RoyalTekkel, mennyire tartod ezt jónak trackeléshez? Hova érdemes rakni? Külső antennát nem akarok venni, inkább megfelelően magamra aggatom (hátizsákra). MTK-sból tudnál esetleg valamit ajánlani? Csak megnézném, bár a feleségem inkább egy új gps-t látna szívesen, nem egy loggert;-)
[előzmény: (24472) bregő és andorpapa, 2008.01.12 10:51:27]

bregő és andorpapahozzászólásai | válasz erre | 2008.01.12 10:51:27 (24472)
Azért érdemes lenne kipróbálnod a RoyalTek RBT-1100-at is. Nekem az egyik cikkemhez kellett, ezért vettem egyet, és nagyon meglepődtem. XTrac2-es chipset van benne, abból is egy nagyon késői verzió, sokpontnullás firmware-rel megtámogatva. Meglepően jó készülék, nekem volt SirfII-es és SirfIII-as kütyüm is, meg frankó Nemerix is, de a RoyalTek kb. simán partiban van SirfIII-mal és a Nemerix-szel. Valószínűleg a jó hardware (a RoyalTek azért eléggé igényes szokott lenni) és a kiforrott firmware miatt tud jó lenni. Olyan helyen is sikerült vele vételt produkálnom, ahol előtte sem a GlobalSat SiRFIII, sem a Nemerix nem tudott. És ráadásul nagyon tetszik a logger funkciója, igazán egyszerűen kezelhető. Sajnos távolságalapú loggolásra alkalmatlan, mert emlékeim szerint 20 méterről indít (autós felhasználásra gondoltak a tervezők), de a többi szépen állítható. Úgy fogalmaztam meg magamban, hogy ez a készülék azoknak való, akik tudják, hogy mit akarnak (PC-n feldolgozni a kapott eredményt), akiknek nem kell a sok sallang (ehhez pl. csak autós töltő jár, a drivereket és szoftvereket is a netről kell letölteni, nem külön trackfájlokban tárolja a mentést, nem tud waypointokat lerakni, nincs külön hardvergomb a loggolás indítására/leállítására, nincs adatkábel csak BT stb).
És hogy mire elég a 30000 trackpont? Ha másodperc alapon loggolsz, akkor 8 órára. De mindig ott a lehetőség, hogy letöltsd PDA-ra vagy PC-re (és nem kell forrasztani sem ehhez). Terepen gyalog elég a 2 másodperces log is, 16 óra egyhuzamban pedig nekem bőven elég szokott lenni. Nokia akksi (3-4 rugóért kapsz bele utángyárottat), RoyalTek minőség, és rohadt olcsó GPS logger. Persze egy MTK alapú, 20-30 órát egy töltéssel bíró, 100000 trackpontos készülék nyilván többet tud, én azért ezt vettem, mert egy nagyon olcsó SiRF alapú kütyüre volt szükségem néhány kísérlethez. Azóta viszont nagyon megszerettem, szerintem nagyon jó biznisz volt.

(Érdekesség, hogy az első SiRFII-esemhez hasonlóan ennek is van némi lelkivilága, amit először ki kell ismerni, utána már zökkenőmentes a kapcsolat).
[előzmény: (24464) pgyp, 2008.01.11 21:27:28]

pgyphozzászólásai | válasz erre | 2008.01.11 21:27:28 (24464)
Trackeléshez keresnék lejobb ár/érték aránnyal rendelkező dataloggert. Nem kell semmi csicsa meg kékfog, egyszerűen logoljon és túra végén otthon a pc-re lemententeném a csiganyálat. Jó lenne, ha sokat bírna az akksija és MTK vagy Sirf3 lenne benne. Eddig egy jeentkezőm van (olcsó), de sajna csak Sirf2 van benne: Royaltek RBT-1100.
Ha van valakinek tapasztalata/véleménye róla vagy más ötlete szívesen veszem.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.