geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

vocsokhozzászólásai | válasz erre | 2007.10.24 06:57:52 (21312)
Ezt láttam én is, de nincs honlapja a cuccnak. Támogatás? Úgy tűnik hazai márkáról van szó. Szoftver frissítés?
Az ördög pedig a részletekben van.
[előzmény: (21311) KoLa, 2007.10.24 05:51:07]

KoLahozzászólásai | válasz erre | 2007.10.24 05:51:07 (21311)
Csak az ára nem versenyképes. Most néztem egy - számomra hozzáférhető - nagyker árlistát: "M-Tech M350 PNA, i-Go alapú teljes Európa brutto 50. 280.- Ft." Garminra ennyi pénzért szinte még a térképet sem lehet megvenni. (Arról nem is beszélve, hogy a szóban forgó PNA-ban SiRFStarIII van, ami mellett a Garminok többsége kisinas se lehet, már ami a vevő érzékenységét illeti.)
[előzmény: (21227) feri60, 2007.10.22 11:19:47]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2007.10.22 11:19:47 (21227)
"Az autóban a Garmin egyszerűen élvezhetetlen ..."

Nono, nüvit próbáltál már? Az bizony autóra van kihegyezve, szóval GARMIN =/= terepi (kézi) kütyü!
(Csak a pontosság kerdvéért ;)
[előzmény: (21212) OldNat, 2007.10.21 21:18:36]

OldNathozzászólásai | válasz erre | 2007.10.21 21:18:36 (21212)
Én még annyit teszek hozzá, bár erősen kezdő vagyok még, hogy miután voltam terepen PDA/BT, TomTomGo/Offroad és Garmin kombinációkkal, hogy mindent a maga céljára.

Autóban a Garmin sehol nincs a TomTomhoz, terepen viszont ellenkezőleg.

A PDA-t én a legkevésbé szerettem a három közül, mert mindkettő hátrányait egyesítette bármelyik előnye nélkül.

Én itt a UNIX filozófiára esküszöm: Sok apró programocska egy-egy adott speciális célra, amelyeket megfelelően kombinálva te magad vagy az úr. A telefonom nem tud se GPS-t, se Excelt, a kutyát se viszi sétálni, de telefonálni azt tud, mert jó a rádiója és arra van kihegyezve. A kis Garminom sem nyit excelt és nincs terminálemulátora meg internetje, de a zuhogó esőben kétszer is földhözvágtam szegényt (magammal együtt, lásd alább), és ő vidáman navigált tovább sziklaszurdokban, esőnehéz lombsátor alatt, ahol a TomTom már egyetlen szőröst sem látott. Az autóban a Garmin egyszerűen élvezhetetlen, a TomTom utca-házszámmal visz Salzburgból Gyömrőre és Aradról Helsinkibe, ismer minden egyirányú utcát és benzinkutat, és szép irodalmi nyelven (akár Sinkovits Imre, Básti Lajos vagy Bőzsöny Feri hangján) pontos utasításokat ad, hogy merre forduljak, ami ismeretlen vidéken nagyon jó.

A PDA mindezt tudta. Csak egyiket se jól.

Minden cigány a maga lovát dícséri, ezt is meg kell értened. Információt mindenki szívesen ad, de a felelősséget senki nem fogja levenni a válladról. Magyarul: Hogy ez milyen, az milyen, megtudhatod itt (is), de hogy mit vegyél, azt magadnak kell eldöntened.

Végül nem árt figyelemben tartani, hogy az ingyenes aranygyapjas tojásrakó mézelő tejelődisznót még mindig nem találták fel. Olcsón mindentudót csak a mesében kapsz.
[előzmény: (21210) bregő és andorpapa, 2007.10.21 20:52:56]

bregő és andorpapahozzászólásai | válasz erre | 2007.10.21 20:52:56 (21210)
Nem kell aggódni, a Garminnal és a PDA-val is akad szívás! Hol ez, hol az. Egyiknél nyűg az, hogy térképeket hogyan másolj fel, milyen memóriakártyával hajlandó "menni vagy nem menni", firmware/tápcsatlakozó para miatt kikapcsolásos trackvesztés, a másiknál meg időnkét egy-két fagyás, terepen pótakksi nélkül lemerülés, bizonyos típusoknál kikapcsolhatatlan Static Navigation, nyomor az ActiveSync nevű leprával, BT szakadás stb. De ha éppen működő kombinációt fogsz ki akármelyik oldalról, akkor meg egy totál elégedett user leszel. És persze azon is múlik, hogy Garmin vagy PDA, hogy milyen a hozzáállásod. Lelkesedsz-e az érintőképernyőért, vagy inkább azt komázod, ha pár gombbal intézhetsz mindent, komázod-e a nagy kijelzőt, vagy akksi-ölő luxusnak tartod, és első az üzemidő, féltve dédelgeted a kabátzsebben az elektronikus kütyüidet, vagy simán kivágod őket az övedre, táskád pántjára, blablabla.

Itt a fórumon van néhány emberke (illetve nagyon sok emberke), akiknél a GPS egyet jelent a Garminnal, és a csúcsnak egy 60CSx-et tartanak, míg vannak páran, akik a Windows Mobile alapú navigációban hisznek, és igazi élménynek egy WLAN-os, BT-s, nagy kijelzős érintőképernyő tapizását nevezik, és ugyanolyan boldogan kirándulnak és/vagy ládáznak vele, mint garminista cachertársaik. Van, aki a japán kocsikra gerjed, és akadnak, akik a németeket preferálja (tudom, mindjárt jön magpet, és közli, hogy a PDA pedig az ungarische suzuki, és részben igaza is lenne), szóval nem jársz rosszul egyikkel sem, csak a célnak leginkább megfelelő kütyüvel érheted el a legnagyobb kényelmet.
[előzmény: (21202) ini, 2007.10.21 17:58:24]

inihozzászólásai | válasz erre | 2007.10.21 17:58:24 (21202)
hali!!

most már igazán belezavarodtam a dologba.......
egyesek szerínt a garmin királyság mások szerint nyűg
ugyanez a pda téren is...
egyik ismerősöm megígérte körbenéz feketepiaci csatornákon "erősen akciózott" tárgyakért
hátha ott is talál valamit
ha nem ismét nyálazom a hirdetéseket
esetleges találatok esetén majd írok tipust

más kérdés:
egy gps vevő&laptop avval lehetne "akciózni?
csak elvi kérdés, mert tuti nem vinném terepre a jószágot nem igazán combos az akkuja kibír egy erős negyed órát, meg kár lenne érte,
csak úgy érdeklődöm
köszi!!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.