geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

bregő és andorpapahozzászólásai | válasz erre | 2007.08.31 10:31:54 (19593)
Én egy ideje a Navitellel (i-Navi) nyomom az ipart, mert van pár jelentős fejlesztés benne a Russához képest. Ilyen például a stylus nélküli használatot megkönnyítő kezelőfelület. Kb. félúton van a Russa és az iGO között, a legtöbb funkciót tehát lehet használni toll nélkül is, ujjal böködve, ami terepen jól jön (pl. szinte teljes képernyős virtuális QWERTY billentyűzet az adatok beviteléhez, nagy ikonok a funkciók használatához stb). Ráadásul ennek már sokkal kifinomultabb az útvonaltervezős/navigálós része, e tekintetben is az iGO-hoz tudnám hasonlítani (persze azért sok kényelmi funkció hiányzik belőle). A legjobb pedig a PC-s skineditor, amivel mindenféle hexabütykölés nélkül, egy nagyon egyszerű szoftverrel tudod a legapróbb részleteket is beállítani a térképi objektumok (utak, felületek stb.) kinézetét. Ja, és a progi érzésem szerint nem sokkal lassabb a Russánál (pedig egy régi szutyok Dell Axim X5-ön hajtom, 32 mega RAM-mal), az iGO-nál mindenképpen gyorsabb.

Most direkt csináltam egy tesztet: összefűztem atlaszba 9 térképet Nyugat-Magyarországon, és terveztettem egy útvonalat a házunktól (ami Pécs észak-nyugati részét jelenti) Székesfehérvárig. Car/Motorcycle üzemmódban, Shorter distance jeligére. 10 másodperc alatt megtervezte az utat a TUHU térképeiből összeállított atlaszon, és 156 km-t hozott ki, ami valószínűleg jó, mert az utvonalterv.hu 157-et adott eredményként. A teszthez 100 MHz-re lassított Dell Axim X5-öst használtam, amiben 32 Mbyte RAM van.

Persze a Navitelnek is vannak hibái. Például bizonyos helyeken túl sok gomb van, nincs teljesen átgondolva a felület. Vagy pl. lehet waypointokat létrehozni, de lementeni asztali PC-re csak egy free Russa segítségével lehet (egyelőre), még szerencse, hogy közös waypoint adatbázist haználnak.
[előzmény: (19582) lelcache, 2007.08.31 02:42:06]

lelcachehozzászólásai | válasz erre | 2007.08.31 02:42:06 (19582)
Kérdésem lenne PDA-val kapcsolatban:
Hogy lehet rá turistautas térképet tölteniiiii? :-)))

Nem, nem ez a kérdés, ezt már megoldottam. Jól látom, hogyha a Russa-val atlaszként nyirom meg a térképeket, akkor csak légvonalban hajlandó navigálni? Vagy lehet vele valamit okoskodni, csak arra még nem jöttem rá. Ha rendes térképként nyitom meg, akkor navigál rendesen, de ugye akkor meg kézzel kell váltohgatni szelvényhatáron. Ha meg a NyMO, vagy KMO szelvényt etetem meg vele, akkor meg kifogy a memóriából már akkor is, ha a szomszéd utcába navigáltatom.

Ezekkel meg kell barátkoznom így? Russa leírásban, vagy valahol olvastam, hogy a fél magyarországnyi szelvényen való navigáláshoz kéne 40MB szabad memória. Elérhető ez valahogy 64MB ROM esetén? Nekem reset után sincs 25-nél több soha. Az a 40 elérhetetlennek tűnik.

(Most nézem, hogy totalra 49,93 MB-ot mond. Hol van a maradék 14MB?)


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.