geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2020.05.17 19:44:41 (78942)
Kevesebb a dolog, ha rögtön feltöltjük a log mellé azt, ami kiesik gépből vagy az okostelefonból (ezek is simán készítenek 4-5-6 megás képeket).
Pont ezért építettem bele a g:hu ill. g:hu+ androidos alkalmazásokba a fotó készítés/beküldés funkcionalitást.
Amikor az adott ládát keresed, vagy a közelében jársz, és megteszik valami fényképre való téma, egy katt, és már indul is a megszokott fotózó alkalmazásod, amivel a szokásos módon megcsinálod a fotót (automatikusan az általad preferált felbontásban), az alkalmazás az elkészült fotót már hozzá is kapcsolja a ládához, és amint logoltál (jó esetben a láda mellől), egy újabb katt, és már megy is a kép feltöltése a loghoz (az alkalmazás a háttérben elvégzi a szükséges technikai macerákat).
[előzmény: (78941) Bakszakáll, 2020.05.16 22:30:49]

Bakszakállhozzászólásai | válasz erre | 2020.05.16 22:30:49 (78941)
Szerintem egy kábé 800*600 pixelre, tehát max 3-400kb-ra leméretezett kép a neten mindenre elég: élmények visszaadására, dokumentálásra, fészre, logra. Nyilván mindenki készítsen "egészséges méretű" képet, néha tényleg jól jön, ha tévén vetítünk vagy nagy ritkán nagyítunk. Aki cserélhetős technikával jáccik, az beállítja a huszonmegás rawot (vagy a gyártónak megfelelő tömörítetlen nyersanyagot), nehogy azon múljon a tuti fotó. Ezzel együtt fölöslegesek a nagy képek, egyszerűen nincs annyi többlete. Kevesebb a dolog, ha rögtön feltöltjük a log mellé azt, ami kiesik gépből vagy az okostelefonból (ezek is simán készítenek 4-5-6 megás képeket).
Az Irfanview-nak jó az algoritmusa, sokféle beállítási lehetősége van és még magyarul is tud, szívesen megerősítem, hogy jó kis ingyenes program.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.