geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

VPhozzászólásai | válasz erre | 2019.12.31 19:06:18 (78363)
"rengeteg érdekes hely van még az országban"
Ez egyrészt nyilván igaz, de azért az igazán ütős helyek (legalábbis számomra: pl. a jelentős hegycsúcsok az országban) elfogytak, vagy a különböző szabályok (csak jelzett út mellett a fok.véd. területen) miatt nem vagy nehezen lehet ládát rejteni.

Itt van például a "beszántott" Tarjánka-szurdok GCMark, a Gergely-hegy GCGerg (már a koordináta is máshova mutat), az Esztramos GCfEsz, a Bodrog-ártér GCartu - ezek mind olyan helyek, ahová nagyon kellene láda, de ki az, aki darázsfészekbe akar nyúlni? (Ráadásul a betiltott Hidegkúti kálvária és Oszoly helyszínére való egykori "rárepülés" - GCKalh és GCOszo - példája erkölcsi fenntartásokat is kelt az ezeken a helyeken való új rejtéssel kapcsolatban.)

Nekem is van olyan (hazai) tervem, aminek a beadásával azért habozok, mert épp a legizgalmasabb pontját kéne kihagynom a jelzett út hiánya miatt.

Ez (is) nyomja a rejteni szándékozót a külföldi rejtés felé. A Magas-Tátra eléggé védett hely, mégis lehet ott .com-os ládám (is): az ottani admin okt. 31-én átmenetileg nem kereshetőre billenti, és aztán június 30-án megint vissza kereshetőre (mert télen az utak le vannak zárva). Ennyi.
Ha meg csak a .hu-n van fent a külföldi rejtés, akkor jó eséllyel nem is tudnak róla, és így semmi szabályt nem kell betartani.

A rejtésre kényszerítés nem jó ötlet: ha valaki csak kényszerből ládagazda, akkor abban nem lesz sok köszönet.

Szerintem a moderáción se kéne lazítani: a nagyobb darabszám önmagában nem eredmény. Még a mostani "kegyetlen" moderáció mellett is megjelennek olyan ládák, amelyek nélkül nyugodtan meglennénk.
[előzmény: (78351) Attibati, 2019.12.31 12:46:15]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2019.12.31 12:46:15 (78351)
Elgondolkodtató dolog ez a rejtészám csökkenés, pedig rengeteg érdekes hely van még az országban. Az egyik ok talán az lehet, hogy a játékosok csak az okostelefonos alkalmazásokon keresztül játszanak, nem látogatják meg a webes felületen a honlapot, nem is tudják - talán - hogy rejteni is lehet ládákat, nem igazán tagjai a közösségnek, csak haszonélvezői. A játékos úgy tekintik a játékot mint valami ingyenes "közművet" amit szabadon használhatnak, beletenni semmit sem kell.
Szerintem a több száz találattal rendelkező és még ládát nem rejtett játékosoknak mehetne egy körlevél, amiben ládarejtésre buzdítanánk őket.
Az 500 találattal rendelkező láda nélküli játékosok száma 430, ha csak minden tizedik szánná rá magát a rejtésre, mindjárt előbbre lennénk. Az ezernél több találattal rendelkező ládanélküli játékosok száma 113!
Be lehetne linkelni a rejtési ötletek térképet (valahol jól el van dugva a honlapon a link, én nem találtam meg csak V_Gábor bemutatkozó oldalán )
Lehetne nekik írni a mentori rendszerről és arról, hogy a moderátorok mindig szívesen állnak rendelkezésükre a ládaötletek előzetes véleményezésére.
[előzmény: (78348) becko, 2019.12.31 11:09:29]

beckohozzászólásai | válasz erre | 2019.12.31 11:09:29 (78348)
Csináltam egy rögtönzött statisztikát 2019 ládáiról.
Megjelent 78db, ebből 4 megszűnő eseményláda.
Ez a szám még soha nem volt 100 alatt, bár tavaly is csak Fairy dömpingje miatt lett több. Fénykorban ez a szám 300-hoz közelített, ebben az ütemben jövőre már 50 sem lesz.

18 külföldi láda született (23% !!), döntő többségének nincs magyar vonatkozása.
A rejtések 58%-a leautózható, vagy max 1km-t kell gyalogolni.

Legtöbb Pest, Borsod, Baranya és Fejér megyékbe került.
Győr-Sopron, Heves, Jász-Nagykun, Szabolcs, Vas megyékbe nem jutott egy sem.
Jelentősebb hegységek közül a Mátra és a Kőszegi-hg nem kapott új ládát.
1 mozgó keletkezett.

18 első ládás versenyző van, lesz-e belőlük 10 ládás?
29 rejtést (38%) jegyez 8 olyan játékos akinek már több mint 30 ládája van, illessük őket egy vállon veregetéssel!

Számomra az év ládája GCB900, ez lesz május fő attrakciója.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.