geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Mikuláshozzászólásai | válasz erre | 2018.11.16 20:16:43 (77472)
https://www.youtube.com/watch?v=rjZy9QIvlfQ
[előzmény: (77470) Attibati, 2018.11.16 20:03:36]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2018.11.16 20:03:36 (77470)
"A logokban olvasható, hogy többen találkoztak a látnivalónál szlovák turistákkal. Ha ők járhatnak arra, talán mi is.
A helyszínen 2013 óta van egy pozsonyi játékosok által rejtett .com-os geoláda, sőt korábban is volt már itt egy."
Ha mások lopnak mi is lophatunk, én is túlléphetem a sebességhatárt, mert mások is túllépik. Talán ezekből a paradoxonokból megérted, hogy miért tarthatatlan az álláspontod.
Az általam belinkelt leírásban egyértelmű, hogy nem az ösvényekről, hanem a turistautakról nem lehet letérni:
A 3. védettségi fokozatnál van leírva (értelemszerűen a magasabb védettségi fokozatokra is vonatkozik a tiltás)


"III. stupni ochrany je zakázané navyše:
.
.
.

pohybovať sa mimo vyznačeného turistického chodníka alebo náučného chodníka za hranicami zastavaného územia obce,"

A 3. fokozatú védett területeken továbbá tilos
.
.
.
- letérni a kijelölt turistautakról, tanösvényekről a települések lakott területein kívül

Hiába próbálod a felelősséget a rejtőre hárítani, a felelősség az Egyesületé is és a moderátoroké is, mivel előttük ismert volt a tiltás és az eddigi gyakorlat ellenére átengedték a fok. védett terülen levő ládát.
Az Egyesület szabályzata szerint sem kerülhetne ilyen helyekre láda.
Fairynek semmi köze nincs ehhez, ő a ládatervéhez feltöltött fotókat töltötte fel az egyéb loghoz és nem ő hívta fel e figyelmemet a tábla pontos jelentésére.
[előzmény: (77467) Strombus, 2018.11.16 18:17:37]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2018.11.16 18:17:37 (77467)
Kedves Attibati!
A GCOLAJ-hoz ösvény vezet, ami a jelzett turistaútról ágazik le és halad 200 m hosszan. A logokban olvasható, hogy többen találkoztak a látnivalónál szlovák turistákkal. Ha ők járhatnak arra, talán mi is.
A helyszínen 2013 óta van egy pozsonyi játékosok által rejtett .com-os geoláda, sőt korábban is volt már itt egy. Ennyi év alatt az a láda nem zavarta a hatóságot. Ha véletlenül mégis zavarja,a felelősség nem az Egyesületé, hanem a rejtőé és az egyesül azonnal megszünteti, mint ahogy itthon is eljárnánk ilyen esetben.

Meglepő véletlen, hogy Fairy ugyanerre a helyszínre, szinte ugyanilyen névvel, szinte ugyanakkor adott be ládatervet. Mivel elkésett vele, szerencsére nem az övé ment át. Azóta furja skiccpauszét? Ha az övé megy át, nem hiszem, hogy felhívta volna a figyelmedet a táblára.
[előzmény: (77465) Attibati, 2018.11.16 13:50:48]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2018.11.16 13:50:48 (77465)
Hatalmas sikere van az új Gcolaj ládának, minden értékelő ötösre osztályozta. A baj csak az, hogy a láda megközelítése illegális.
Fairy Gcolaj ládához 2018.10.12 -én írt egyéb logjához feltöltött egy természtevédelmi tábla fotót. A fotó a láda felé vezető turistaút mellett készült. A táblán látható " 5. stupen ochrany" felirat, ami 5. fokozatot jelent, azaz a Burda hegységnek az a területe, ahol a láda is van a Szlovákiában érvényben levő legmagasabb védelmi fokozattal védett terület.
Arról, hogy milyen korlátozások vonatkoznak erre a területre itt lehet olvasni. (Nekem a Chrome felajánlotta a fordítást) A legfontosabb: a turistautakról letérni tilos, amiben semmi meglepő nincs, hiszen nálunk is ez a szabály érvényes a fokozottan védett területeken. A tilalom egyébként a táblán is olvasható.
A barlangok mintegy 200 méterre találhatóak a turistaúttól. Az Egyesület saját maga által hozott szabálya szerint a fokozottan védett területeken csak a turistautak mellé lehet rejteni.
Sajnálatos, hogy a tilalomra semmiféle utalás nincs a ládaoldalon és a szlovák törvényekről egyik érintett fél sem hajlandó tudomást venni.
További probléma, hogy a barlangokban télen nagy számú denevér telel - talán éppen ezért védett a terület .Ha a denevéreket felébresztik téli álmukból elpusztulnak. Akosgy logja szerint "A denevérek már kezdenek telelni..."
Én azt javasolnám, hogy a ládát legalább a téli időszakban megszűntre kellene állítani, bár leghelyesebb a teljes megszüntetés lenne.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]