geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

tapiapihozzászólásai | válasz erre | 2018.08.24 07:34:36 (77030)
Kár. Mozgóként jól értelmezhető, a felkeresett pontok egyértelműek, a felkereshető pontok előre lajstromozhatók. Ha a ládagazda folyamatosan jelen van a játékban, akkor az oldal szépen bővülhet. Szerintem minden játékos egy kicsit lokálpatrióta, igy lakókörnyezetének protestáns emlékhelyeit ismeri. Egy "evangélikus" láda már van, az egy altenatív mentőötlet. Ott egy Bp-i pont a kiinduló, az ország több pontján van alternatív 2. virtuális pont és van egy láda a 3. ponton. Ennél a ládánál a 95 kő lehetne az egyik virtuális multipont és bármelyik örökbefogadott a másik, egy harmadik fontos hely a láda. Az alapötlet jó, egy kismultit pedig a moderátorok is átengednek.
[előzmény: (77029) fcsaba, 2018.08.23 23:42:09]

fcsabahozzászólásai | válasz erre | 2018.08.23 23:42:09 (77029)
Mivel a (véleményt nyilvánító) moderátorok egyhangúlag elvetették mind a 95 önálló ládából álló változatot, mind a mozgó láda ötletet, a témát jegelem.
[előzmény: (77003) fcsaba, 2018.08.22 10:35:06]

fcsabahozzászólásai | válasz erre | 2018.08.22 10:35:06 (77003)
Van egy nagyobb volumenű rejtés ötletem. A reformáció ötszázadik évfordulójára készítettek a budapesti Kálvin-téren egy 95 kőből álló köztéri installációt, utalva Luther 95 tézisére (bár a kövek nem a téziseket tartalmazzák, hanem egyéb idézeteket). A koncepciót kiterjesztették a következőképpen: mindegyik kőből kettőt gyártottak, a másikat örökbe lehetett fogadni és köztéren elhelyezni. Az örökbefogadási projekt lezárult, és ezen az oldalon látható, hogy hova kerültek az "iker kövek": http://reform500.hu/orokbefogadas/. Evangélikus és református egyházközségek fogadták örökbe, szerte a Kárpát-medencében. Ezek tehát döntőrészt protestáns templomok bejáratához kerültek.
Az ötlet: a 95 kőhöz létrehozhatnánk 95 ládát. Ezek nagyrészt új rejtések lennének, kisebb részt már létező rejtések újravarrása. Majd kitalálnánk egy időpontot, pl. egy neves évfordulót (ha nagyon belehúzunk, akkor akár idén október 31-ét), és ezek a ládák egyszerre jelennének meg, ill. a már létező ládák címe, szövege ekkor módosulna és kerülne fel fotó az oda került kőről. Azt már tovább lehetne gondolni, hogy ha valaki mind a 95-öt megtalálta, az hogyan kerüljön be a "halhatatlanok közé" (pl. egy, a budapesti Kálvin-térre mutató "meta-láda", melyhez jelszó nélküliként lehetne a találatot bejelenteni).
Szóval a kérdés: mit gondoltok, van-e ennek értelme? Ha igen, egy táblázatban összeírnánk, hogy mely helyszínen ki vállalja a rejtést.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]