geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Péter60hozzászólásai | válasz erre | 2018.03.21 23:16:08 (76571)
Lényegtelen, hogy te rólam, rólunk milyen véleményt alkotsz.
Te az egyesületben egy hangsúlytalan figura vagy. Nem rejtesz ládát, nem veszel részt találkozókon, nem vagy ott közgyűléseken, nem szervezel eseményeket, úgy általában sehol se vagy, kivéve a fórumokat, ahol rendre mindenkit kioktatsz.
Nem érdekel a véleményed.
[előzmény: (76567) Yoss, 2018.03.20 11:30:53]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2018.03.20 11:30:53 (76567)
Mikor és hol alkottam véleményt Fairyvel kapcsolatban? Ha segítenél.. nekem nem rémlik.. Veletek kapcsolatban alkotok inkább vélemény. Nagyon vissza..khmm..tetsző, amit csináltok. A folyamatos hergelés.. mint két kopó ott lihegtek a nyomában hogy lecsaphassatok, ha hibázik. Ennek nyilvánvalóan NEM a játék féltése az oka, hanem valami személyes, amit mi nem ismerünk. (még mielőtt: részemről nem is érdekel) Jó lenne felfogni végre, hogy ez egy játék, nem egy profitorientált vállalkozás. JÁTÉK. És ti mindennap mérgezitek a hangulatot. Amíg Strombus ládadoki volt, már akkor is folyamatosan harcolt mindenkivel, sokszor eléggé véleményes stílusban. Látszott, hogy nem válogat a 'fegyverekben' lásd pl az ócsai ládámnál tartott performance-át.. Hát akkor nem tudtam hogy sírjak, vagy nevessek, de így már némi idő távlatából azt kell mondjam, hogy szánalmas volt. A ládapótlásokkal kapcsolatban meg annyit, hogy nem kötelező, ha nehezedre esik, ne csináld. Ennyi. Az albán ládátok miatt meg nem aggódom, csupán arra próbáltam utalni, hogy amit Fairy esetén kritizáltok, az már ha ti csináljátok, teljesen rendben van.
[előzmény: (76562) Péter60, 2018.03.20 09:22:00]

Péter60hozzászólásai | válasz erre | 2018.03.20 09:22:00 (76562)
Hú, látom kicsit elgurult a gyógyszered fantáziád.

Csodálom, hogy mekkora vehemenciával alkotsz véleményt Fairyvel kapcsolatban, mikor nagyjából nulla a tapasztalatod a rejtéseivel.
Én (mi) valóban kritizáljuk Fairy dolgait, de az mindig konkrét esetekre vonatkozik.
Amit itt sugallni próbálsz "tündér" ügyben az elég szánalmas. Ami a takarítást illeti, abban viszont igazad van, eddig kb. 15 ládáját pótoltuk, tettük rendbe Fairynek. Te hányat?

Azt meg végképp nem értem, hogy miért aggódsz az albán ládám karbantartásán? Majd kérek tanácsot Fairytől, hogy ő hogyan oldja meg mindezt Németországtól Ukrajnán át egészen Törökországig.
[előzmény: (76554) Yoss, 2018.03.19 23:35:07]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2018.03.19 23:35:07 (76554)
Én nem osztottam az észt, már csak azért sem, mert nem volt tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Mint azt előzőleg le is írtam. Valahogy elkerülhette a figyelmedet. Azt viszont így távolról is látom, hogy hogy a Fairy-t támadók közössége egy eléggé kicsi és zárt közösség. Legalábbis annak tűnik. Kritika persze jöhet máshonnan is, ennyi láda esetén nyilván jön is. Lásd az előző javaslatom az összahasonlításra. Viszont te és Strombus már régóta vehemensen támadjátok őt, látszólag sikertelenül - az én szemebem pl ok nélkül is, bár nyilván oknak lennie kell, csak azt nem mindenki ismeri - aztán egyszer csak lett egy pastrim, meg egy tündérvadász, akik valahogy szintén ezen a vonalon indultak meg. Érdekes dolog, ti is baranyaiak vagytok, a vadászok is baranyainak tűnnek.. biztosan véletlen egybeesés. Nyilván van ilyen. Ki tehet róla? Nem lehet mindig egyeztetni, nem igaz? Aztán egyszer lesz egy albán láda. Magyar vonatkozású, persze, így indokolt. Ha lesz vele valami, nyilván lenyargaltok úgy 800km-t és rendbe teszitek, mi az nektek, nem igaz? Egy délutáni csapatás, nem több. Mint mondjuk Fairynek egy baranyai láda rendbehozatala. Sima liba. Most meg nézem, hogy a pastrim szó albánul takarítást jelent. Mik vannak? Micsoda véletlen egybeesések? Hihetetlen! Nem is gondolná az ember?! De hát isten útjai kifürkészhetetlenek ugyebár, nincs mit tenni.
[előzmény: (76553) Péter60, 2018.03.19 22:31:25]

Péter60hozzászólásai | válasz erre | 2018.03.19 22:31:25 (76553)
"akkor is ott van a tény, hogy mégis sokan keresik őket, tehát sok embernek így is örömet okoznak"

Attól, hogy sokan keresik még nem következik az, hogy sokaknak örömöt is okoz, sok a csalódás is.

Javaslom, hogy keress már meg néhány fairy ládát, hogy hitelesen tudjál megszólalni a témában. Döbbenet, ahogy osztod az észt, személyes tapasztalat nélkül, azoknak akiknek már van.
[előzmény: (76547) Yoss, 2018.03.18 13:46:34]

Yosshozzászólásai | válasz erre | 2018.03.18 13:46:34 (76547)
A sok kritika erősen relatív, mivel többnyire egy szűk körből származik. Másrészt, meg sok láda esetén nyilván a kritika is több lesz. A tényleg releváns értékeléshez össze kéne hasonlítan n számú Fairy láda esetén született kritikák számát és ugyanennyi random kiválasztott egyéb láda esetén született kritikák számával. De még ha jogosak is a kritikák Fairy esetén, akkor is ott van a tény, hogy mégis sokan keresik őket, tehát sok embernek így is örömet okoznak. Az meg hogy páran önkényesen be akarnák szedni ezeket a ládákat az mindennek a legalja.
[előzmény: (76544) Hörcsög, 2018.03.18 10:19:42]

Hörcsöghozzászólásai | válasz erre | 2018.03.18 10:19:42 (76544)
Én is azt hittem hogy utoljára szólok hozzá és most tessék megint. Azért azon el kell gondolkodnia hogy miért ilyen sok a kritika. Biztos sok az irigy és önző, rosszindulatú rejtő, aki csak köpködni tud a rejtéseire abszolút indokolatlanul, mert azok kivétel nélkül 3×5 pontot érnek. Én bevallom a közösség érdekében, a rejtések magasabb minősége érdekében és a felületes rohanó tempó miatti ésszerűtlen dolgok miatt emeltem fel a szavam.
Azonban most nyilvánosan megdicsérem Fairy-t: köszönjük Fairy a sok új ládát, a belefektetett rengeteg időt és pénzt! Tényleg fejlődőképes is vagy mert nem mindenhol a miniláda+görbe toll kombinációt használtad. A rejtések többségével úgy néz ki nem is lesz kritika, illetve nem több mint átlagban.
Én csak arra kérném Fairy-t, hogy a jövőben önmaga védje meg magát és érveljen nyilvánosan és ne mások védjék be, kialakítva itt egy hatalmas drukker és ellendrukker tábort. Valamint a főszereplőnek legyen kellő önkritikája és ha valaki egy adott rejtésnél nemtetszését fejezi ki, akkor ne sértődötten feltöltött képek neve alatt vágjon vissza, vagy mutassa ki sérelmét, ahogy azt már pár ládánál láthattuk.
Még egy, ezt az adott ládaoldalon kifejtettem, de a Palóc Grand Canyon nevet mindenképpen meg kell változtatni, mert félrevezető, hamis és inkorrekt! Ez sajnos a moderátorok figyelmét is elkerülte. Jómagam az új ládámnak először szimplán az Elveszett Világ nevet akartam adni, de az ugye egy pádisi karsztjelenség neve. Így csak zárójeles néven és bakonyi megjelöléssel illettem. A Google keresőbe beütve az adott nevet már a hatodik a találati listán, ami biztosan feljebb kúszik. Ez alapján viszont aki elindul kirándulni, félre lesz vezetve. "Hivatalosan" a népnyelvben a Páris patak szurdoka a Palóc Grand Canyon. Ahogy ezt már más is leírta. Annak idején 2004 tájékán először én is külső szemlélője voltam az oldalnak és túracélpontot keresve akadtam véletlenül rá. Kérlek Fairy módosítsd a láda nevét a félreértések elkerülése végett, köszönöm!
Ja még egy dolog, az 50+5-ös gigalogót a wapos szöveg mögé is lehetne illeszteni, vagy inkább a teljes leírás végére, ahogy már más is említette. Szerintem már nem kell reklámozni, mindenki tudja hogy mekkora geocaching-es Guinness rekord született.
[előzmény: (76539) emiGrant, 2018.03.18 06:57:12]

emiGranthozzászólásai | válasz erre | 2018.03.18 06:57:12 (76539)
Gábor, én sem kötözködni akarok, de ha elolvastad, akkor nyilvánvaló, hogy ezt a szöveget egy sajtóközleményként jelentette meg Fairy. Azokban mindig egyes szám harmadik személyben illik magadat megemlíteni. Ez egy sajtó konvenció. Azt értem, hogy sokaknak ellenszenves az ilyesmi, mert önfényezésnek tűnik. Ez magánügy. Az én kritériumom mindig az volt, hogy árt-e ez valakinek, bánt-e ezzel bárkit? Szerintem nem. Sőt, ott az a sok láda, amit keresni lehet és ha valami nem tetszik bennük, akkor úgyis kritizálni fogjátok. Én nagyon tudok mind kritizálni, mind dicsérni. Szoktam is, elég gyakran. Az a pár Fairy láda amit eddig megtaláltam, tényleg nem volt túl nívós és ezt meg is említettem a logomban. Talán ebben az egész Fairy ládadömpinges levelezésben az az egyik legelszomorítóbb számomra, hogy csak kritikák jelennek meg, dícséret soha. Vagy ha igen, akkor a Fairy hívők védik őt a pozitívumokkal. Mert azok is vannak. Legyetek igazságosak! Hányszor írta nekem valaki, amikor túl komolyra vettem valamit, hogy ez csak egy játék. Nem vérre megy! Lazítsatok már egy kicsit, sőt szerintem hagyjuk abba!! Ez volt első és utolsó kommentem ez ügyben. Biztos meg fogom bánni, de hát már nem bírtam tovább. Mea culpa, mea culpa!!
[előzmény: (76537) V_Gabor, 2018.03.17 16:11:53]

V_Gaborhozzászólásai | válasz erre | 2018.03.17 16:11:53 (76537)
Ez:

Kincskeresők lepik el Közép-Európát – 24 országban 55 geoláda jelent meg néhány órán belül http://fairy.hu/blog/?p=432

:)

Mindig furcsának tartottam, ha valaki egyes szám harmadik személyben beszél magáról.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.