geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Bl4st3r & Amyhozzászólásai | válasz erre | 2017.08.16 20:30:14 (75888)
Háát.. Az info@geocaching.hu-ra küldve én nem látok ott emailt a te neved alatt... Próbáld újra, érkezni fog válasz.
[előzmény: (75881) pihentagy, 2017.08.15 13:31:21]

pihentagyhozzászólásai | válasz erre | 2017.08.15 13:31:21 (75881)
http://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat

Mindenki lelkesen ajánlgatja, hogy csináljak még egy email címet. A honlap minimális átalakításával kiküszöbölhető lenne a probléma. De ha inkább kizárjátok azokat, akik nem szeretnék az email címük nyilvánosságát, hát jó.

Feladom.

MOST MÁR van (adatvédelmi nyilatkozat). Amúgy nincs hivatkozva a regisztrációnál se a geocaching.hu-n, se a turistautak.hu-n.

ui: képes vagyok másik email címet használni, csak azt próbáltam ecsetelni, hogy szükségtelen macerát kértek, holott elegánsan meg lehetne oldani a problémát.

ui2: a honlapról kivel hol (melyik fórumon) lehet értekezni, netán segíteni benne? Az http://geocaching.hu/sendmail.geo oldalon levő formmal 2 hete küldött üzenetemre még nem kaptam választ.
[előzmény: (75878) gusty, 2017.08.11 19:01:14]

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2017.08.11 19:01:14 (75878)
Kicsit túlpörgetted ezt a dolgot. Többen is leírtuk, hogy sok éve kinn van az email címünk, és ebből semmi gondunk nem akadt.

https://geocaching.hu/documents.geo?id=adatvedelmi_nyilatkozat

Tehát nekünk is van.

Csinálsz egy gmail, freemail, stb. címet és átirányítod ahova akarod. Ha netán zaklatnak, akkor megszünteted, vagy csak simán csinálsz egy újat, és kicseréled. Ezer éve sokkal jobb beszerzési forrásaik vannak a spammereknek, mint weboldalakról összevadászni az email címeket.
Egyébként manapság szinte alap, hogy az embernek több email címe van különböző célokra.
[előzmény: (75877) pihentagy, 2017.08.11 17:02:30]

pihentagyhozzászólásai | válasz erre | 2017.08.11 17:02:30 (75877)
Elvitte a cica a válaszom, pedig már válaszoltam.

Szóval: ha webáruházban vásárolok, akkor csak a webáruházzal osztom meg az adataimat, nem a többi webáruházban vásárolóval. És kapok SMS-t, meg emailt, ha megjön az áru, és felhívnak, ha gáz van. És nekik van rendes adatkezelési szabályuk, különben jól megbüntetik őket.
[előzmény: (75862) gst76, 2017.08.10 11:06:12]

gst76hozzászólásai | válasz erre | 2017.08.10 11:06:12 (75862)
Én is évek óta a valós e-mail címmel és telefonszámmal regisztráltam. Telefon számom is publikus.
Eddig semmilyen visszaélést nem tapasztaltam. Sokkal aggályosabb, ha egy webáruházban vásárolsz, ahol szintén meg kell adni elérhetőségeidet. Onnan még kéretlen reklámokkal is bombázzák az ember postafiókját. Szoktál úgy vásárolni?
Az nem aggályos számodra?
[előzmény: (75833) pihentagy, 2017.08.08 16:08:31]

pihentagyhozzászólásai | válasz erre | 2017.08.08 16:08:31 (75833)
Kedves ládázók!

(Igen, új ládázó vagyok, de azért kérlek a tartalmat olvasd!)

Aggályosnak tartom, hogy a ládázók email címe megváltoztathatatlanul publikus még akkor is, ha az később értelmetlen email címre változtatható, mert
1) Jelszóemlékeztetőt csak valós címre lehet küldeni
2) Sejtem én, hogy erős közösség, meg ki csinálna ilyen gonoszságot, de azért gondolom ti is zárjátok a lakásotok ajtaját és nem hiszem, hogy akárki megpiszkálná ezt, ne kaszálná el bármely jogász (nem vagyok jogász) ezt a módit, hogy az email cím publikus. Adatvédelem, valaki?
3) Az email címet akár használni is lehetne, pl. ha valaki válaszol a fórumban a hozzászólásomra, kapjak róla levelet (be lehet ezt állítani?). Ekkor sem haszontalan, ha valós email címet ad meg az ember...

Ezeket nem piszkálódásból írom, hanem szeretném, ha megelőzhető lenne a baj.
[előzmény: (75823) Fazék, 2017.08.07 16:51:23]

Fazékhozzászólásai | válasz erre | 2017.08.07 16:51:23 (75823)
Geocaching Szabályzat 1.0

Az Egyesületünk működését, a geoládarejtést és -keresést eddig is sok szabály és leírás keretezte, de nem volt egyetlen dokumentum, ami mindezt összefoglalta volna. Ez változik most. Az egyesületi tagok aktív közreműködésével, Tapiapi tagtársunk összeállította a Geocaching Szabályzatot. Ezt a Szabályzatot minden új regisztrálónak és régi játékosnak is el kell majd fogadnia; ebben sok meglepetés nincs, talán csak annyi, hogy eddig ilyenünk még nem volt. A szabályzat elfogadása alapvető változást nem fog hozni az eddig megszokott játékban és folyamatokban, ez inkább csak biztosíték az Egyesület számára az esetleges jövőbeni viták és jogesemények megelőzésére.

A szabályzat egységesítése közben az Elnökség és a tagtársak a zárt tagi fórumon számos pontosító, finomító javaslatot fogalmaztak meg, így kisebb újdonságok is találhatóak a végleges Szabályzatban. A fontosabb változások:
- Az egyesületünk 2004-es alapításakor megfogalmazott egyik célja az volt, hogy "megismertesse a társadalommal a geocaching lényegét,.. ". Ezt a célt elég jól elértük, ezért a szabályzat bevezetőjében új célt, új küldetést fogalmaztunk meg: "Az Egyesület tevékenységének elsődleges célja, hogy a ládakeresők minél több, jó állapotú, karbantartott geoládát kereshessenek." Az Elnökség a jövőben elsősorban akkor fog intézkedni, ha ez a cél veszélybe kerül.
- Bekerült a szabályzatba, hogy ha a ládagazda nem érhető el (nem válaszol) a saját maga által megadott telefonszámon és e-mail címen, akkor a ládái adoptálhatóak.
- Az Elnökség továbbra sem keresi aktívan a szabályok - akár vétlen, akár tudatos - megszegőit, de ahol a ládakeresési élmény komolyan csorbul (pl. beteg geoláda) ott szankcionálni fog (pl. adoptálás).
- Akkor is beteg (betegre állítható) a láda, ha a ládaoldali leírás lényegesen elavult vagy félrevezető.
- A 24 órában kereshető / nem kereshető, kell / nem kell pótjelszó kérdése volt talán az egyetlen, ahol nem jutottunk látható konszenzusra, így a szabályzatba az került bele, hogy a moderátorok felmentést adhatnak a 24 órás elérhetőség és - ha nem fizetős - akkor a kötelező pótjelszó alól is. BigMick tagtársunk frappáns megfogalmazásában: "A láda lehetőleg 0-24-ben kereshető legyen, a hely ismeretében a moderátorok adhatnak ez alól kivételt, ládaoldalon jelezni a korlátokat és csak a fizetősöknél kötelező a pótjelszó". Ez a kérdéskör sok vihart kavart, ezért megkönnyítjük, ha valaki kifejezetten nem akarja megkeresni ezentúl pl. az "elkérős" ládákat. A ládaoldali attribútumok közé bekerül 3 új: "Kereshető minden évszakban", "Kereshető 24 órában", "A látnivalóért fizetni kell".
- Az új, kezdő vagy simán csak tapasztalatlan játékosok támogatására Önkéntes jelentkezéssel mentori rendszert is bevezetünk.

A szabályzatot itt találod: http://www.geocaching.hu/documents.geo?htmldoc=szabalyzat

Köszönöm aktív tagtársaink véleményét és javaslatait. Mindenkinek további geoládákban gazdag nyarat kívánok!

Fazék


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu