geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

peterpanhozzászólásai | válasz erre | 2014.12.03 09:22:15 (71842)
Szerintem ez a kettő nem ugyanaz, legalábbis remélem feri60 nem erre gondolt. Mindig is voltak és lesznek megfagyott, vaddisznótúrt, egér/pele rágott ládák. Függetlenül attól, hogy a rejtőjük hanyag, vagy példás gondját viseli.
A játékosok egy része pedig önszorgalomból eddig is javította a ládákat, ha szükségét érezte és megtehette. Nekem pl mindig jól esik visszaolvasni a meggyógyított ládák megtalálóinak logjait, esetleg a rejtő megemlékezését a kisdobos jó cselekedetemről.
Anno a NLP (Nagy Ládakarbantartó Projekt) 0 Ft egyesületi támogatással ért el szemmel látható és kézzel fogható eredményt. Ehhez képest óriásit léptünk előre, most kapunk is pénz-paripa-fegyvert az egyesülettől.
A ládadoki státuszbillentési jogát, hozzád hasonlóan, sokan támogatjuk. Remélem ez is megvalósul mihamarabb, hisz még pénzbe sem kerül.
[előzmény: (71840) Strombus, 2014.12.03 00:49:35]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2014.12.03 00:49:35 (71840)
A nem beteg státuszú, de a logok alapján egyértelműen beteg (azaz állapota miatt örömteli megtalálást nem nyújtó) ládákat miért is nem állíthatja/állítja a ládadoki betegre?
Az egyenládák bevetésével azt a rejtőt jutalmazzuk, aki még arra se veszi a fáradságot, hogy megváltoztassa a ládája státuszát. Én ezt az egész irányt rossznak látom. Tudom, nem számít. De azért leírom.

Szerintem az lenne az ésszerű, ha a ládadoki betegre állíthatna ládákat. Beteg láda, státusz módosításról levél rejtőnek, felkérés a javításra. Türelmes várakozás. Második levél rejtőnek. Türelmes várakozás. Adoptálhatóvá tétel. Mindez akár automatizálva, ahogy gusty javasolta. Akkor nincs érzelem, nincs sértődés, mindenki által ismert, a közösség érdekeit szolgáló szabály és annak betartása van. Így rövid távon valószínűleg emelkedne az adoptálható ládák száma. Aki vállalja, hogy ládát örökbe fogad, az kapjon egyesületi dobozt!

Ezzel nemcsak a ládák javulnának, hanem a rejtések színvonalának emelkedésének is esélyt adnánk. Mert mi van ha mint jólelkű kesser egy szétázott, ezer éves ládát találok? Sőt, nem is kell találnom, esetleg majd listáról szemezgetek! Az egyesületi dobozzal visszarejtem eredeti helyére. A fa tövében rőzserakás alá vagy a vízfolyás útjába vagy a fölülről védtelen tuskóba, ahova az akkor még tapasztalatlanabb ládagazda eredetileg is rejtette (és esetleg épp a rossz helyválasztás vezetett a doboz tönkremeneteléhez).
De mi van, ha a frissen örökbe fogadott ládámat rejtem újra? Az enyém! Nem másnak teszek szívességet! Gondosabban választok neki új helyet, elbíbelődöm a rejtéssel, nem probléma ha módosítani kell a koordinátákat.

Mi értelme van inaktív vagy simán nemtörődöm rejtők kezében hagyni elárvult ládákat? Meggyógyítjuk most, majd pár év múlva meggyógyítjuk ismét? Csak egyszer megérteném végre, hogy miért ez az út tetszik az elnökségnek!

[előzmény: (71825) feri60, 2014.12.02 13:56:35]

feri60hozzászólásai | válasz erre | 2014.12.02 13:56:35 (71825)
Akkor pontosítanék: ez az akció nem a hivatalosan beteg ládákról szól!

Valamennyien találkoztunk már olyan ládával, amelyik nem beteg, csak "lepukkant". Sokan közülünk a ládászmotyóban hurcolunk javító készletet, dobozt, logbukot, stb. Eddig ezt saját költségen szereztük, szereztétek be. Most az egylet átvállalja a ládánként, készletenként akár 1000.- Ft-os kiadást, ezzel ösztönzi az önkéntes, helyszíni dokizást.
Ennyi.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.