geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

peterpanhozzászólásai | válasz erre | 2014.09.05 14:10:09 (71428)
Sinus nem rád utalt, hanem rám és a Bodonyi kincsesház ládámnál majdnem egy éve történt esetre, aminek nem is ő, hanem az ő közelije volt a "szenvedő" alanya.
Az én tanácsom még az, hogy ha van rejtői szabály megadva a jelszó nélkülire, akkor olvasd azt is el. De ha mégsem teszed, akkor se haragudj indokolatlan ideig és engesztelhetetlenül valakire.
[előzmény: (71427) goligon, 2014.09.05 13:51:13]

goligonhozzászólásai | válasz erre | 2014.09.05 13:51:13 (71427)
Kőkemény szelfit raktam fel, meg 40 fős túracsapatomat:) A pedagógia lényege a szigor...
[előzmény: (71422) sinus90, 2014.09.04 23:03:06]

sinus90hozzászólásai | válasz erre | 2014.09.04 23:03:06 (71422)
Van még időd! Én a Te korodban azt se tudtam, hogy a geocaching létezik! Aztán a 3 játékban - gc.hu, gc.com, gpsgames.hu, ezekben játszom - már számolom, mikor lesz összességében meg a 3000 logom! Ha aktív dolgozó lennék, még sehol se tartanék!

Akad kőkemény rejtő is, aki a fényképes, hosszú logot is elutasítja, mert a kép nem szelfi volt...

[előzmény: (71421) goligon, 2014.09.04 20:29:21]

goligonhozzászólásai | válasz erre | 2014.09.04 20:29:21 (71421)
Köszönöm soraidat, minden gondolatával egyetértek! Pontok nélkül is csoda volt a Nagy-Hideg-Hegy és a Remete-barlang is. Nem veszem komolyan, mert a végén még "húsládász" lesz belőlem:) A gittegylet meg nyugodtan ítélje el Nemecseket. Most kezdem érteni Blue Mali problémáit:)
Hadd köszönjem meg László Istvánnak, hogy a hülye gyereknek megjáró türelemmel segítette ládakereséseinket, és mindig szép helyre vezetett. Számomra Ő a követendő példa!
[előzmény: (71395) Access Denied, 2014.09.03 19:40:04]

Access Deniedhozzászólásai | válasz erre | 2014.09.03 19:40:04 (71395)
Nagy ritkán beleolvasok a fórumba és most kivételesen izgalmas a téma. Mindkét oldalról érintett vagyok, így meg főképpen.
Egyrészt egyetlen rejtésem csekélyke megtalálásaiból 1 elutasított log van. Aki járt a helyszínen az érti miért, aki nem az meg nézze meg!
Másik oldalról jómagam is belefutok jelszó nélküli találatba, mert
a, multi egy vagy több pontja hiányos, sérült, megváltozott... stb.
Ilyenkor ugye az ember ott járt, készített fotókat, jelszórészlet megvan, elég egyértelmű, hogy nem a kesser hibája, hogy nincs meg a teljes jelszó. Persze elkérhetném ismerőstől, akárkitől, de akkor az utánam jövő nem fogja tudni, hogy ő a béna és nem találja vagy tényleg sérült a rejtés.

b, szintén multi egy vagy több pontját nem találom pedig alaposan körbejártam a helyet.
Ilyenkor lehetek tényleg béna és nagyon jó a rejtés, de lehet hogy tényleg megsérült az utolsó log óta. Nyilván az utánam jövő logja alapján eldönthető melyik eset áll fent. Ekkor a rejtő jóindulatán múlik, hogy elfogja a bejelentést vagy elutasítja.

c, a rejtés óta a pont legálisan nem biztos, hogy megközelíthető: ugyan van több log is, de többen írják is, hogy tilosba mászkálva sikerült összeszedni. Ott jártál, van képernyőmentés/fotó GPS-ről, ilyenkor pl. ti mit tennétek?

És még 1001 eset van, a fentiek az elmúlt időszakban konkrétan velem is előfordultak.

Rejtőként nekem az lenne a célom hogy minél többen megkeressék a rejtésemet és jót kiránduljanak, szórakozzanak, tehát próbálok ennek megfelelő rejtekhelyet / leírást / rejtést kivitelezni. Nyilván nem az a cél, hogy senki ne találja meg, de azért az egyértelműen csak a pontgyűjtésre utazó "kollégákat" el fogom utasítani.

Kesserként egyrészt a bemutatni kívánt hely érdekel, de ha már eljutottam odáig azért szeretném megkapni érte a "jól megérdemelt pontomat" is. Ha akadályba ütközöm, akkor fotózom, hogy legalább azt tudjam bizonyítani, hogy tényleg jártam a helyszínen.
Ha nem kapom meg érte a pontot kb. pont lesz@rom, de megy a rejtő a feketelistámra :-D

Ám rejtőként melyik a jobb? Ha van egy jelszó nélküli megtalálásom fotókkal, szöveggel és értékeléssel vagy van 10 olyan logom, hogy "OK" vagy a g:hu-s sablon szöveg...

Ez egy játék. Nem kell ezt olyan komolyan venni, mint amennyire ezt egyesek teszik...

--------------
Ez egy vélemény. Lehet elfogadni meg egyet nem érteni vele, de vitákba egészen biztosan nem fogok bocsátkozni ez ügyből kifolyólag! Good Luck!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.