geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

peterpanhozzászólásai | válasz erre | 2014.06.26 13:42:46 (70835)
Meghaladotta? Mint a dinók, egyszikűek?
Zukkerberg nem fórumozott se az IWIW-en, se a FB-n, hogy azonnal zárjon be az előbbi. Ő a nagyfiúkra és a nagylányokra hagyta a döntést. Pont ezt támogatom én is.
[előzmény: (70834) Kolesár, 2014.06.26 09:49:06]

Kolesárhozzászólásai | válasz erre | 2014.06.26 09:49:06 (70834)
Meghaladotta valna az osm mellett. Mint a wiw a facebook arnyekaban, maholnap be is zar.
[előzmény: (70831) peterpan, 2014.06.26 08:04:25]

peterpanhozzászólásai | válasz erre | 2014.06.26 08:04:25 (70831)
Köszi a választ. Az nem derült ki számomra, hogy miért veszne el a tuhu? Az utolsó bekezdésed nincs megindokolva.
Értem, értjük a két térképrajzolás közötti különbségeket, előnyöket. Megmutattad az újat, mást, talán jobbat. De miért nem bízod a nagyfiúkra, hogy eldöntsék merre legyen az arra?
A nélküled eltelt időben (hány év is volt?) folyamatos volt a tuhu rajzolói munka, látható eredményekkel, hibák javításával. Ezért furcsa most ez az interfórum kiterjedő agitáció és propaganda, ami azt sugalja, hogy át kell állni bármire. Az egyetlen ok a teljes váltásra, ha jó értem a szavaidat, a személyes, szubjektív érzelmi kötődésed a tuhuhoz.
Nem vagyok vaskalapos tuhu rajzoló, tetszenek a felsorolt innovatív lehetőségek. A párhuzamosság feleslegességéről nem vagyok meggyőződve, lásd egyszikűek vs. kétszikűek példája.
[előzmény: (70820) Kolesár, 2014.06.25 17:12:12]

Kolesárhozzászólásai | válasz erre | 2014.06.25 17:12:12 (70820)
Teljesen nyilvános és egyszerű. Megerősödött az openstreetmap a világban és hazánkban is, ezért egy éve elhatároztam hogy megismerem bővebben. Alkalmasnak ítéltem arra, hogy a turistautak.hu ebben folytassa munkáját. Egy hónapja javaslatot tettem arra, hogy váltsunk. Azóta folyamatosan a kétkedők kérdéseire válaszolok.

Van egy csomó előnye és hátránya, ezeket részletesen tárgyaltuk a fórumokban. Szerintem az előnyök elsöprő többségben vannak, ezt néhányan vitatják. Most a szerkesztőkön a sor, hogy gondolkodjanak. Három hét múlva lesz egy találkozó, ahol személyesen is megmutatom és válaszolok a kérdésekre. Utána összeül a kupaktanács és eldöntik hogy mi legyen.

Nincs vége a turistautak.hu-nak, csak nem érdemes az osm-től elkülönülten és vele párhuzamosan dolgoznia. A turistautak.hu azért jött létre, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a jelzett turistautakat a világhálón. 2003-ban, amikor még nem volt osm, sőt google térkép sem, önálló térkép készítése volt az egyetlen járható út. Az eltelt évek alatt vezető szerepet szerzett a hazai közösségi térképezésben.

Amióta az openstreetmap meghatározó közösségi világtérképpé vált, a turistautak.hu vezető szerepe több területen eltűnt, illetve megkérdőjeleződött. Az eredetileg vállalt küldetés, a térkép minél mindenki számára elérhetővé tétele azzal teljesül legjobban, ha a szabad felhasználású világtérképen, az osm-en teszi közzé felmérései eredményét. A turistautak.hu az alaptérkép-váltás után is megtartja saját arculatát, térképi megjelenítését, letölthető kimeneteit.

A váltás elsődleges nyertesei a felhasználók, akik a két térkép összefésülése után nem kényszerülnek váltásra a terepi és városi közlekedés határán, továbbá tízszer annyi hazai térképszerkesztő folyamatos frissítéseit kapják a kezükhöz. Nyertesek a térképszerkesztők is, akik műholdképek segítségével sokkal tágabb információforrásból tudják a térképet szerkeszteni.

Célom ennek megvalósítása. Azért teszem, mert nem szeretném elveszni hagyni a turistautak.hu-t, amelyet éveken át építettem.
[előzmény: (70819) peterpan, 2014.06.25 16:19:38]

peterpanhozzászólásai | válasz erre | 2014.06.25 16:19:38 (70819)
Ha békésen megfér egymás mellett .com-os és .hu-s rejtés egyazon területen, akkor miért kellene eldönteni, hogy vagy az egyik, vagy a másik térkép az üdvözítő? Lehet, hogy egy természetes fejlődés eredménye az egyik, míg egy régebbi technológia a másik.
Vannak a növényvilágban egyszikűek (ha jól tudom ők a régebbi technológia) és a kétszikűek, de virágnyelven sem hallani ilyen vitát köztük.
Én arra lennék kíváncsi, hogy mi az az ok ami miatt Kolesár szerint vége a tuhu-nak és pusztulnia kell a fűféléknek? Elég rég óta megy a szájkarate oda-vissza, bizonyára van valami motiváció az evangelizációja mögött. Vajon ez mennyire nyilvános, megtudjuk (elő)ítéletalkotás előtt?


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.