geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Bryanhozzászólásai | válasz erre | 2014.05.05 06:46:46 (70507)
+1!
[előzmény: (70500) griffs, 2014.05.04 21:00:17]

griffshozzászólásai | válasz erre | 2014.05.04 21:00:17 (70500)
Mint tudjuk bevett szokás rendezvényen asztalra kirakott mozgókat tömegesen logolni. Ezzel a hagyománnyal nem értek egyet, most viszont Strombusék akkurátusan figyeltek rá, hogy minden mozgó szabályszerűen legyen elrejtve (kastélyhoz, kesser házhoz stb.) és meg kelljen keresni. Szerintem dicséret illeti őket érte, nem szidalom. Valami kirakós játék mozaikjai is voltak a ládákban, amit mi nem ismertúnk végül is meg, mert csak bocsi cetlit találtunk. Kicsit megfáradtan a hosszú, de nagyon élménydús nap végén mi ezt nem éltük meg tragédiaként. A szervezőket viszont érthetöen fusztrálja az elrontott bónusz játék.
A ládát elvivő kesser viszont nem kérhető számon, max. neheztelhetünk rá kicsit, ha tisztában volt a láda aznapi szerepével.
Ha jól emlékszem hasonló eset kapcsán Scele mondta egyszer: mindig az reklamál, aki ott sem volt. Valamiért ez is eszembe jutott most..
[előzmény: (70495) heyjoe, 2014.05.04 19:17:56]

heyjoehozzászólásai | válasz erre | 2014.05.04 19:17:56 (70495)
Nem akartam a témával többet foglalkozni, de ha már:
Mindenki, aki ismer, tudja, hogy utálom a felesleges, és értelmetlen szabályokat. Ennél már csak azt kedvelem kevésbé, amikor valakik úgy gondolják, hogy a szabályok rájuk nem vonatkoznak.
Hülye jellemvonásom, hogy igyekszem betartani őket, teljesítménytúrán nem rövidítek, maradok a szervezők által kijelölt úton, nem szedek védett virágot, passziánszban sem csalok, és még a piros lámpán sem szoktam keresztülmenni. Akkor sem, ha üres az út.
Egy szabálynál fontos, hogy jól definiált legyen a célja, és a hatálya, és ez legyen állandó.
Ne vonatkozzon külön szabály se elnökségi tagra, se ládadokira, se GCTOUR résztvevőre, hiszen úgy tudom, ők attól még ugyanolyan játékosok, mint a többi néhány ezer. Vagy lemaradtam valamiről?

Képzelj el egy egyszerű játékot: gyerekek rohangálnak az udvaron, az egyiknél van egy fadarab, ha valaki utoléri, akkor átadja neki a fadarabot, és ő fut tovább. Erre jön Ammonitesz, és kitalálja, hogy ő, és húsz cimbije úgy fog játszani hogy körbeállják, akinél van a fadarab de nem veszik el tőle, nem fut senki vele tovább.
Közben az udvar túlsó sarkából megérkezik egy kisgyerek, aki nem figyelt oda Ammoniteszék mit sugdolóznak, hiszen ez egy tíz éves játék, ismertek a szabályai, és elfutott a fadarabbal. Erre Ammonitesz morcos lesz, mert ő most így akart játszani, nem úgy.


És tévedsz, amikor ezt írod: A GCUSER-nél nem feltétel a láda továbbvitele megtalálás esetén, hiszen:
1. A felkutatott ládát csak a korábbi jelszó ismeretében és az új jelszó valamint új koordináták megadásával lehet logolni. Ha időközben valaki más gyorsabb volt, akkor sajnos ismét fel kell kutatni, immár az új helyet.


Azért az szomorú, hogy egy közösség aktív szereplői úgy gondolják, hogy nekik valami plusz jár, mert csak. Tényleg annyira kellett a potyapont a Tour résztvevőinek, hogy azért egy láda megtalálási szabályait kell módosítani? Legközelebb mi lesz, egy tízpontos multinak elég lesz a záróládáját megkeresniük?
Tényleg annyira nehéz azt a három pontot ott a ládaoldalon betartani?
Költői kérdés volt, nem muszáj válaszolni, saját tapasztalatból (lásd logoknál: 2011. november 23) tudom, hogy egy kis szúró, viszkető érzésen kívül semmilyen más problémát nem okoz, ha betartja az ember.
De mint feljebb említettem, én ezek szerint rosszul működöm.

És többet tényleg nem óhajtok a témával foglalkozni, legfeljebb levélben.

[előzmény: (70491) Strombus, 2014.05.04 15:56:35]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2014.05.04 15:56:35 (70491)
"valaki elmegy jelenetet rendezni egy játékos otthonához"

Na, ezt már másodszor olvasom itt és már nem bírom ki szó nélkül, pedig eddig nagyon igyekeztem. Biztos, hogy így volt? Én úgy tudom, hogy volt négy mozgóláda, amik a GCTOUR tiszteletére lettek elhelyezve a TOUR útvonalán vagy attól kisebb-nagyobb távolságra. Mindegyik ládához vagy a ládaoldalra vagy a logbookba be volt írva a tiszteletteljes kérés, hogy ne vigyék tovább délután 6 óráig. Ez egyik ládánál sem teljesült.
Senki sem ment el jelenetet rendezni karika200 otthonához, hanem ha még volt ereje és nem volt nagyon átázva, akkor futott a GCUSER után. Előtte letekert 90 km-ert, aztán esetleg még 8-at, hogy eljusson Péter60 házáig, ahol tudta, hogy megtalálja a ládát. De nem így történt. Így vissza a parkolóba, ahol valaki megmondta a láda új lelőhelyét, egy másik, a TOUR-on nem részt vevő játékostárs otthonánál. Így ismét nyeregbe pattant és elhajtott karika200 házához, ahol a ház előtt testületileg kint állt az egész család. Ezért feltehetően minden arra járó kesser köszönt nekik és beszélt velük. A ládáért ment, nem "jelenetet rendezni". Ha nem az utcán ácsorognak, akkor feltehetően nem keres kommunikációs alkalmat velük.

Nem tudom elképzelni, hogy egy játékostárs aki saját beváallása szerint "szinte már nem is játszik a .hu"-n azonnal észreveszi a közelében felbukkanó ládákat és többre is rárepül. Sem a megtalálás előtt, sem logoláskor, sem a ládaoldal szerkesztésekor nem veszi észre, hogy a ládát még nem illett volna elhoznia. Pedig még visszavihette volna, lett volna rá ideje. :-( Vagy legalább a régi jelszót meghagyhatta volna.
Bár az új mozgókat egyből észlelte, azt nem, hogy a környéken aznap GCTOUR zajlik és mindkét ládája a felkeresendő ládák között szerepel. A mozgóláda átköltöztetése után négy órával viszont eszébe jut, hogy 1 évvel korábban a moderátorok nem voltak elég kedvesek, ezért gyorsan megszünteti a ládáit.
És most sajnáljuk karika200ésDoRcY-t, akik jaj, szegények, elhagyják ezt a játszóteret, ne azt a huszat, akiket megszivattak?

Ezután még jön a tipikus fórumos csavar! Mert ki a hibás az egészért? Hát aki kérte a csoportos logolás lehetőségét a GCUSER gazdájától. No, meg a ládagazda, aki megnegedte. Jelzem, a kérő én voltam! A GCUSER-nél nem feltétel a láda továbbvitele megtalálás esetén. Tehát nem követtek el bűnt azok a kerékpárosok, akik megtalálták és nem vitték tovább. Mellesleg úgy alakult, hogy nem is csoportosan érkeztünk a ládához (mivel nagyrészt épp karika200ésDoRcY jelentősebb erőfeszítést igénylő ládája miatt Bátaszéken szétrázódott a csapat).
És nehogy már a ládagazda ne dönthessen úgy, hogy a saját ládája általa hozott szabályait egy napra enyhíti!
[előzmény: (70481) heyjoe, 2014.05.04 09:03:42]

heyjoehozzászólásai | válasz erre | 2014.05.04 09:03:42 (70481)
Miért, szerinted az nem fontos, hogy valaki elmegy jelenetet rendezni egy játékos otthonához, akinek csak az a "bűne", hogy betartotta a ládaoldalon leírtakat, és nem olvasta el Péter60 logját?
[előzmény: (70479) ramgab, 2014.05.04 08:02:53]

ramgabhozzászólásai | válasz erre | 2014.05.04 08:02:53 (70479)
Érdekes itt mennyi elmés hozzászólás születik. ebben a rendkívül fontos témában.
Ha egy új játékos kér segítséget gyakran ennyi a válasz:
-olvass vissza
-FAQ
-szabályzat stb...Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]