geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

cactushozzászólásai | válasz erre | 2013.10.23 07:50:20 (69463)
Mintha azt írtad volna, hogy magánban folytatjátok!
[előzmény: (69462) eTiGeR, 2013.10.23 07:39:30]

eTiGeRhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.23 07:39:30 (69462)
"Tapasztalatom szerint a logokat emberek írják, nem maguktól képződnek. Mint ahogy a rejtések mögött is emberek állnak. :-)"

Nem csak a rejtő és a kesser játszik szerepet. :) Mint már mondtam, a környezetről nem tehet a rejtő ha a például pár éve jobb volt a helyzet, majd a rejtés után pár évre rá elhanyagolta az önkormányzat vagy a városgondnokság a vidéket... A dobozt is összetörheti egy mugli, vagy lehet vadkár is. Ez szintén nem a rejtő hibája. Vagy ha beázik, vagy rossz cuccok vannak benn? Ez szintén nem a rejtő hibája, hanem az előző kesseré aki nem zárta vissza jól...stb Már kezdem érteni mi a baj, de én egyáltalán nem a rejtőt akartam kritizálni... Sajnálom, ha ez jött le.
[előzmény: (69460) Nargoth, 2013.10.23 07:25:06]

Nargothhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.23 07:25:06 (69460)
Tapasztalatom szerint a logokat emberek írják, nem maguktól képződnek. Mint ahogy a rejtések mögött is emberek állnak. :-)
De persze +1 scelenek, bár én egy spontán-összetörésben szenvedő dobozt fogok kicserélni, mert ezek maguktól törnek össze rendszerint. :-)

[előzmény: (69455) eTiGeR, 2013.10.22 19:12:23]

eTiGeRhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.22 19:12:23 (69455)
Még egy utolsó reakció:

"Eredetileg te hoztad fel. De nem gond, ezt sem kell elismerned."

Nem, én csak egy általános kérdést tettem fel a többiek felé :) Az, hogy Te magadra vetted és besértődtél az már nem az én hibám... :)

"Logjaid folyamatosan változtak az elején, ahogy szépen kikerültek belőle a bakijaid. (Konkrétan nem a mi ládánkról van szó, de figyelgetjük a máshova írott kritikáidat is, meg mint mondtuk, tartjuk a kapcsolatot másokkal.) "

Miért, talán tilos szerkeszteni az adatlapom vagy a logjaimat? Vagy akkor ezt minek hoztad ide fel? Már ezt se szabad? Jó tudni... :)

"Ugyanannyi jogunk van nekünk is bírálni a te logjaidat, mint neked a ládáinkat szerintem."

A különbség csak annyi, hogy én magát a ládát és a környezetet bíráltam, és nem a rejtőt... :)

Amúgy +1 scele :)

Szerintem is mindenki inkább ládázzon, és játssza ezt a játékot ahogy azt kell... :) Részemről én itt befejeztem, mailbe lehet folytatni normális emebri hangnemben, aki gondolja. Peace.
[előzmény: (69454) Nargoth, 2013.10.22 19:02:06]

Nargothhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.22 19:02:06 (69454)
Eredetileg te hoztad fel. De nem gond, ezt sem kell elismerned.
[előzmény: (69453) eTiGeR, 2013.10.22 18:53:50]

eTiGeRhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.22 18:53:50 (69453)
"Miért, te igen? Fel vagy háborodva, ha egy rejtő ír neked, hogy ezt és ezt hogy gondolod."

Képzeld én igen, ha normálisan van megfogalmazva, és van is valami alapja... :) Az, hogy mertem írni tanácsot a rejtőnek; az hogy 3-asra mertem pontozni valamit, vagy az hogy a szemetes környezetről tettem fel képet, akkor már lekezelően kell bánni, és le kell harapni a fejem? Nem nagyon érted. :) Nem nagyon érdekel hogy le'kezdőnek', ezt nélkületek is tudom, hogy az vagyok hidd el... :) Ebbe nincs is semmi rossz. :) És nem is azon vagyok felháborodva, hogy ír nekem a rejtő, hanem ahogy ír... :) A hangnem, tudod... :) Lekezlő, lenéző, gúnyos, cinikus... :) És ezt mind miért? Mert le mertem írni a véleményem, hozzáteszem az igazságot, tehát nem kitalált dolgokat... Hát köszönöm szépen. :) De úgy írjátok ezt, és úgy követitek a lépéseimet, mintha akkor nagy bűnt követtem volna el... :) Tényleg? Nem szabad írni építő jellegű kritikát? Senki sem írt soha? Akkor mondjátok azt...

"amióta idehoztad a témát"

Amúgy most sem én kezdtem, te asszociáltál egyből rám, amit Ajtony írt valakiről... Ergó vádoltál, ok nélkül... :) Naná, hogy ezen kiakadok, amikor az utóbbi időben tényleg törekedtem arra, hogy a közösség elvárásainak "megfeleljek"...
[előzmény: (69435) Nargoth, 2013.10.22 10:53:45]

Nargothhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.22 10:53:45 (69435)
"...rossz dolgokat nem lehet figyelmen kívül hagyni barátom..."

Nem vagyok a barátod, egyelőre! Vannak barátaim, akiket a geocaching révén ismertem meg, de te nem vagy az.

Én úgy gondolom, tőlünk normális leveleket kaptál mindig. Ugyanezeket a tanácsokat adtuk, amiket itt a fórumon is kapsz azóta is, amióta idehoztad a témát. Az, hogy nem értettünk veled egyet... hát elnézést.
Logjaid folyamatosan változtak az elején, ahogy szépen kikerültek belőle a bakijaid. (Konkrétan nem a mi ládánkról van szó, de figyelgetjük a máshova írott kritikáidat is, meg mint mondtuk, tartjuk a kapcsolatot másokkal.) Nem beszélve a kezdetben igen arrogáns bemutatkozó oldaladról, el kellett volna menetünk, lenne belőle legalább 10 verzió.

A megsértődésről meg annyit, hogy egyelőre te nem bírd elviselni, hogy le'kezdőnek'. Pedig de. Még én sem nagyon léptem túl rajta, a ládák 1/7-ét sem találtam meg... Te meg az 1/150-edénél tartasz.

Mi, rejtők nem vesszük jó néven a kritikát? Miért, te igen? Fel vagy háborodva, ha egy rejtő ír neked, hogy ezt és ezt hogy gondolod. Aztán miért? Ugyanannyi jogunk van nekünk is bírálni a te logjaidat, mint neked a ládáinkat szerintem.
A frissen adoptált GCDEAR ládánál sem értünk mindenben egyet veled, ezért is bocsánat előre is. Főleg, hogy utána néztem és kérdeztem az információnak.
[előzmény: (69429) eTiGeR, 2013.10.22 07:53:14]

eTiGeRhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.22 07:53:14 (69429)
"Ha hiszed, ha nem, az első 5 megtalálásom után tombolt bennem az erő és az egoizmus, hogy mekkorákat rejthetnék, és mennyivel jobbakat, mint mások :-)"

Mato pontosan így voltam én is kb. az első 5 ládánál... :) Azóta azért már kerestem többet, és rájöttem már pár dologra; mondhatjuk, hogy lett egy kis tapasztalatom de nem csak a keresgélésben, hanem az értékelésben, vagy a log írásban is. Nem tudom feltűnt-e, de azóta igyekeztem finomabban fogalmazni, meg értékelni is. Szerintem azóta semmi panasz nem lehet rám... :) Igaz a kritikus énem tisztára nem bírom visszafogni, de ez nem azt jelenti, hogy csak a rosszat látom a játékban. :) Az építő jellegű kritikával szerintem amúgy nincs semmi baj... :)

"De csak azért mert új vagy, ne várd el, hogy hálásak legyünk létezésedért."

Hálát nem várok el... :) Csak türelmet. Ahogyan azt tőlem is kértétek, ezt ugyan úgy én is mondhatnám... :) Nem ismerlek titeket, ahogyan Ti sem engem. Pár log megírása után nem lenne célszerű egyből levonni a következtetést, és elítélni a másikat... :) Lehet hogy kezdetekben rosszul értékeltem vagy rossz logot írtam, de erre tényleg nem a besértődés a megoldás, meg megbélyegezni egy embert, és akkor örökké így kezelni... :)

Nargoth: Én nem haragszok, és én is sajnálom azt a dolgot az értékeléssel kapcsolatban. Azóta már máshogy látom a dolgokat... :) Igaz nem zökkenőmentesen indult a kapcsolatunk, de remélem ez majd idővel változik. :)

Ajtony: Nem kioktatás volt egyik irományom sem! Sem a mail, sem a log! Játsszunk tiszta lapokkal. Azt írtad, felejtsem el a mail címedet a továbbiakban. Ezt mégis mire fel? Ez az a híres segítség, amit itt a többiek írnak egy kezdő felé? :) Nem tetszett a Nargoth által felhozott Malom-tavas értékelésem? Hát, nem tudom Ti mit reagálnátok ha kisgyerekekkel odamentek egy olyan helyre, ahol szemét van majdnem mindenütt (nem csak pár helyen van eldobálva), és majdnem minden második padon hontalanok és alkeszok isznak... (Nyílván ők dobálják el a szemetet is.) Kérdem én, szóval egy ilyen környezetet 5-ösre kellett volna értékelnem? Ja vagy rosszkor mentünk vasárnap? :) Tudod az a baj, hogy az a hely mindig így néz ki, és talán hónaponta 1x ha tisztítják. :) Ezzel szemben egy falusi tónál minden szép, szép játszótérrel, szép rendezett környékkel lásd. Bicsérd, ez a belvárosi tó meg egy no comment kategória... :) Kövezzetek meg, egy ilyen helybe nem tudom a szépet látni... :)
[előzmény: (69427) mato, 2013.10.22 00:52:10]

matohozzászólásai | válasz erre | 2013.10.22 00:52:10 (69427)
+1 Strombus

eTiGeR:
ez egy játék! Ne vedd szívedre a kezdeti lépéseket.
Ha hiszed, ha nem, az első 5 megtalálásom után tombolt bennem az erő és az egoizmus, hogy mekkorákat rejthetnék, és mennyivel jobbakat, mint mások :-)
Akkoriban (ha jól emlékszem) még 20 hagyományos, nem budapesti megtalálás volt az alapfeltétel, tehát ezerrel vadásztam lefelé a ládákat, hogy "majd én megmutatom, hogy is kell ezt csinálni"

Aztán eljutottam első rejtésemhez, és hidd el, azóta is röhögök rajta. Hihetetlen naivan csináltam/csináltuk.

Türelem!

Most kb 450 megtalálásnál járok (nem tartom számon) , és mindössze 2 rejtés fut a nevemen.

Csak akkor rejtek, ha tényleg van értelme.

Hidd el, megéri a kivárás és figyelés!

Ha jól látom, kb. ugyanakkor regisztráltunk be ide, szóval kitartás!
Megéri!

Biztos vagyok benne, hogy ha bármiben megakadsz, sokan fognak Neked segíteni, ez egy igazi baráti közösség!

[előzmény: (69426) Strombus, 2013.10.21 22:51:49]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2013.10.21 22:51:49 (69426)
eTiGeR, higgadj le! Mindnyájan voltunk kezdők és voltak nehézségeink, amiket felidézve még most is pironkodva röhögünk magunkban. És kezdőként az ember hajlamosabb kritikusabb is lenni - bár, lehet, erre sokan felhorkannak, hogy Jézusom, milyen lehettem akkor, ha most kevésbé. :-) Dőlj egy kicsit hátra, szemlélődj és majd megérzed a játék hangulatát és beleillesz Te is szépen, ha akarsz. Vagy nem és elkopsz vagy állandó konfliktusokba keveredsz vagy egyszerűen csak átnéznek majd rajtad. Ez egy közösség. Tartozhatsz ide vagy lehetsz magányos játékos vagy hagyhatod az egészet a fenébe. A Te választásod. Most egy kicsit másképp viselkedsz mint a többség kezdő korában és ez hullamokat vet.
"Kellenek az új kesserek hogy színvonalasabb legyen a játék."
Miért lesz az új kesserektől színvonalasabb a játék? Mert folyamatosan ráébresztik a régieket gyarlóságaikra? Szerintem ez példamutatással jobban megy mint kritizálással. Valóban nem kapsz egyelőre szívmelegető szeretetet tőlünk, mert nincs miért, hisz mi se kapunk Tőled. Gyere el a Halloween partira, a DDRKT-ra, a geokarácsonyra vagy geoszilveszterre, beszélgess azokkal akikkel a levelezés során esetleg félrecsúszott a kommunikáció és talán kialakul egy melegebb viszony. De csak azért mert új vagy, ne várd el, hogy hálásak legyünk létezésedért. Ez csak az újszülötteknél működik így, új ládászoknál nem.
[előzmény: (69424) eTiGeR, 2013.10.21 22:35:14]

eTiGeRhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.21 22:35:14 (69424)
Még pár dolog ha már belemerültünk a témába:

"Logjai alapján remek fejlődésen megy keresztül, talán ez még jobban felgyorsul, ha kilép szűkebb környezetéből és egyre több rejtő ládáját találja majd meg. "

Ebben igazad van, viszont az nem volt szép, hogy egy "kezdőnek" így nekiestek és besértődtük a logjain... :) Ez nonszensz. :) Majdnem a játékkedvem ment el ettől az egésztől, amilyen e-maileket és reagálásokat kaptam... (és gondolom a többi kezdő is így van, akik ugyan ezt megkapják. Márpedig nektek nagyon jól kellene tudni, hogy kellenek az új kesserek hogy színvonalasabb legyen a játék.) A többi alfórumon olvasgatva pedig nyilvánvalóvá vált, hogy aki ellenkező véleményen van a többiekével (netán kezdő), annak annyi... :) Már bocsi, de lehetnétek megértőbbek, idővel úgyis rájövök magamtól arra, amire kell... :) De nem úgy, hogy jön a mail, hogy miért 3-as értékelés, vagy miért mertem olyat írni, hogy miért mertem tippet adni a rejtéshez... :) Sajnálatos dolgok ezek, de oké, felfogtam.
Ha most azzal jönnél hogy nem sértődtetek be, akkor ki kell ábrándítsalak. Akkor miért kaptam oylan e-mailt, hogy felejtsem el az illető mail címét és ne írjak többet? :) Miért kapom ezt a szívmellengető szeretetet tőletek? :) Én már számtalanszol elnézést kértem, Ti vajon miért nem? :) Csak én vagyok a rossz? ...stb
[előzmény: (69422) eTiGeR, 2013.10.21 22:09:52]

eTiGeRhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.21 22:09:52 (69422)
"Jól lehülyézett minket, de annyi baj legyen. :)"

Mikor hülyéztelek én le? Meg bárkit is? Másold már be kérlek... :) Minek írsz olyan dolgokat, amik nem igazak?:) Köpkölődés meg ócsárolás az ember háta mögött... Hát ez no comment. Ezek szerinted pozitív dolgok? Én nem így látom.

"Mintha talán nekiállna élvezni ezt a játékot és nem csak a rosszat akarja látja benne. Remélem, hogy a jövőben kevesebb partra dobott hal és eldobott kólásüveg képet láthatunk tőle (nagy piros nyíllal megjelölve mindkettő), hanem az élményeit bemutató képeket."

Eddig sem csak a rosszat láttam benne; ugyanakkor a rossz dolgokat nem lehet figyelmen kívül hagyni barátom... :) Lehet sokan rózsaszín felhőben élnek, én nem. Vannak dolgok, amik felett nem lehet csak úgy elsiklani.... :) Nem tudok, és nem is fogok beállítani egy helyet szépnek és jónak, ha nem így van... :) Ugyanakkor ezt hangsúlyoztam is, hogy ez nem a rejtő hibája, ha a városgondnokság elhanyagolta a környéket, tehát semmi sem a személye ellen irányult... :) Nagyon sajnálom, ha sokan ilyeneken akadnak fenn, és sértődnek be... :) Igen ez csak egy játék, épp ezért nem is értem ezt a hozzáállást a logok, és az értékeléssel kapcsolatban... :) Egyébként nézdd meg jobban a képet, az nem kólásüveg, és azon nincs piros nyíl... :) Szóval ez megint olyan dolog, amit a hozzászólásom elején kifejtettem... :) Egy szó mint száz, ha valami bajod van írd le nyíltan itt a szemembe, de ilyen emgjegyzéseket nem kérek; másrészt ha érdemben reagálni akarsz, akkor 69373 és 69374, ezekre nem érkezett válasz valami véletlen folytán... :)
[előzmény: (69417) Nargoth, 2013.10.21 09:06:02]

Nargothhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.21 09:06:02 (69417)
Jól lehülyézett minket, de annyi baj legyen. :)

Azt hiszem, sok ilyen remek mondatot tudnánk tőle idézni, de nagyon remélem, hogy lassan felesleges lesz. Logjai alapján remek fejlődésen megy keresztül, talán ez még jobban felgyorsul, ha kilép szűkebb környezetéből és egyre több rejtő ládáját találja majd meg. Mintha talán nekiállna élvezni ezt a játékot és nem csak a rosszat akarja látja benne. Remélem, hogy a jövőben kevesebb partra dobott hal és eldobott kólásüveg képet láthatunk tőle (nagy piros nyíllal megjelölve mindkettő), hanem az élményeit bemutató képeket.
A "Tartsátok észben, hogy ez csak egy JÁTÉK! " szlogenjét saját maga is megérti lassan. :)
[előzmény: (69416) Ajtony, 2013.10.21 07:53:33]

Ajtonyhozzászólásai | válasz erre | 2013.10.21 07:53:33 (69416)
Megkésett reagálás egy pár napja lezajlott vitához. Íme egy viszonylag kezdő (rejtés nélküli) ládász magvas véleménye egy átlagos rejtésről folytatott véleménycsere során (CTRLC-CTRLV):
"Én a karbantartásban látom a geokessing rákfenéjét. Rejteni minden hülye tud, akinek van 500 forintja egy kajásdobozra és egy a6-os spirálfüzetre."
Nem akarom a vitát újra feléleszteni, de aki ezek után nem rohan azonnal rejteni, az nem is tudja, mi a szép az életben.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.