geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

mazsola069hozzászólásai | válasz erre | 2013.04.16 16:03:57 (67711)
Sose felejtem el azt a scelét akit griffs kolega az écakai balcsikör után megfűzött, úgy hajnali 4 óra tájba egy kis levezető 25km es tekerésre,aminek a végén a ládájért dzsindzsaharcot kellet fojtatni.Ráadásul griffs koléga félúton visszafordult. Ugye mögvan a kép.Ha ott értékeltél volna...
[előzmény: (67704) scele, 2013.04.16 14:38:37]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2013.04.16 14:38:37 (67704)
...tisztelhet, hogy megküzdöttem, szóval cserébe én is élményt adok neki és esetleg segítem a következő keresőt is.

Vagy felidegesít/elszomorít a lepontozással és a fórumon panaszkodsz.

Te emlékszel a sok ládára a "mögvan" logok mögött?

Hogyne, hiszen szinte minden ládánál fotózok.

Ilyenkor inkább hallgatok a hülyeségemről és megpróbálok aszerint értékelni, hogy milyen lett volna ha a betartom a szabályokat.

Én folyamatosan ezt teszem, hallgatok. :-D

Értékelés???

Ezek befolyásolják:
- jó-e a kedvem?
- milyen volt az időjárás?
- volt sár?
- volt hó?
- melyik évszak?
- lemerült a gps?
- koszos lettem?
- stb.

Ezek összessége hozta meg nálam (és szerintem másoknál is) a végleges értékelést annó. Szerinted jó ez így? Szerintem nem! Na ezért értékelek igen ritkán. Persze vannak kivételek. HK ládájához most például írtam, mert meglepett.

[előzmény: (67702) Strombus, 2013.04.16 14:27:51]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2013.04.16 14:27:51 (67702)
Scele, nem értek egyet a "mögvan" logokkal kapcsolatban. Én bőbeszédű vagyok a logjaimban (na, jó, nem csak ott), mert úgy érzem, azzal megtisztelem a rejtőt, hogy elmesélem az élményeimet, benyomásaimat, örülhet, hogy örültem, kinevethet magában, hogy bénáztam, tisztelhet, hogy megküzdöttem, szóval cserébe én is élményt adok neki és esetleg segítem a következő keresőt is. Ráadásul a hosszú log nekem egy napló. Visszaolvasva felébrednek az emlékek, akár évekre visszamenőleg is. Te emlékszel a sok ládára a "mögvan" logok mögött?
Sokszor kritikus vagyok az értékeléseimben én is (szintén jellemhiba), de igyekszem átgondoltan az lenni. Pl. nem írom oda egy multihoz, hogy elégtelen a web oldal és pocsék minden rejtés, ha nem olvasom el az oldalt, nem az ajánlott sorrendben járom végig a pontokat és még félre is olvasom a jelszórészletet. Ilyenkor inkább hallgatok a hülyeségemről és megpróbálok aszerint értékelni, hogy milyen lett volna ha a betartom a szabályokat. :-) Én fontosnak tartom az értékeléseket és nem értek egyet Feri60-nal abban, hogy ha nem jó, akkor inkább ne értékeljük. (Ez olyan com-os hozzáállás. :-)) Az értékelés segíti a rejtőt (ha hagyja magát) és segíti a játékostársakat.

A GCTUKE ládához visszatérve nem tudom elképzelni, hogy miért hiányolja JAck:66: a wap részt. Sokpontos multi, hosszú a wapja is. Ha valaki moderátor tanácsot adna, hogy hogy lehetne jobb, megköszönném. A másik kritika, hogy a pontok számozása nem stimmel. Ezzel mit lehetne kezdeni? A 3. pont rejtett pont, az a rendszertől nem kapott automatikusan sorszámot, így a 4. pont lett a rövid névben a GCTUKE-3 és így tovább. Én nem látom, hogy tudnék belenyúlni és a rejtett pontot 3-nak nevezni hogy a további pontok számozása stimmeljen. Eddig egyetlen megtalálónak sem okozott ez a csúszás problémát, hisz, aki elolvassa a leírást, annak egyértelmű a helyzet. De ha lehetne jobb, én örülnék a javításnak.
[előzmény: (67693) scele, 2013.04.16 10:39:22]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2013.04.16 10:39:22 (67693)
Na már megint kiderült, hogy bőven elég a "mögvan" bejegyzése mások ládaoldalára. Így talán nem bántok meg senkit sem. :-D
[előzmény: (67686) Strombus, 2013.04.15 22:37:02]

Strombushozzászólásai | válasz erre | 2013.04.15 22:37:02 (67686)
Egyszer mindenből kell egy első. Ma JAck:66: kollégánktól megkaptam az első 1-es rejtés és 1-es web oldal értékelésemet a GCTUKE ládámra. :-( A hat pontos multi minden egyes pontja élvezhetetlen, végiglátogatva is, leírva is. :-( Mivel nem kezdő játékosról van szó, az értékelés nem rossz értelmezésből ered. A hétvégén több ládámat is megkereste, így attól félek, begyűjtök még pár egyest, hisz már a Pécsre érkezése előtti többszöri levélváltás során kaptam tőle egy-két kemény kritikát - csak a többi értékeléssel még nem készült el. :-(


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.