geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

baliagyhozzászólásai | válasz erre | 2012.04.08 20:49:20 (63534)
Igazad van, megértelek. Ne foglalkozz a "gondolatrendőrséggel", mindenki úgy játszik, ahogy szeretne. (Még ha ezt páran ellenzik is)

Jó keresgélést!
[előzmény: (63528) chapibara, 2012.04.08 11:38:03]

chapibarahozzászólásai | válasz erre | 2012.04.08 11:38:03 (63528)
Látom nem értettél meg teljesen. Nyilván egy multinál tisztában vagyok a pontokkal, az megvan mindig mi a rejtéshez vezető metódus, az nem érdekel ELŐRE, hogy közben mit fogok látni, nem hülye vagyok, hanem kalandvágyó :) Az meg elég egyszerűen leszűrhető, hogy melyik mikor kereshető, mert oda van írva legfelülre..

Az extra plusz info nem érdekel a kötelezőn túl.. majd ott meglátom, nem pont ez a lényeg? kincskeresés. Legalábbis ebből indult az alap amcsi. Nem kellene többet belevinni mint ami.

Amúgy meg ha jól tudom nincs szabály a keresésre, nyilván a védett területen igen, de nincs megszabva, hogy hogyan akadok rá a ládára, (itt persze kulturált keresést értek, az általános természetvédelmi és egyéb szabályok betartásával) tehát ez szerintem marhára egyedi dolog, hogy ki hogyan áll neki...

Mert ha nem reggeltem volna be ide, akkor is kereshetném őket, szóval a szabályozás elég nagy szabadságot ad bárkinek aki nekiáll...csodálkoztam is, hogy nyilvánosan, regg nélkül is látni a ládák koordinátáit...

De ez tényleg parttalan dolog, hiszen mindenki egyénileg csinálja úgy ahogy neki a legjobb, azt senki nem kérdezi itt, hogyan lett meg, a kérdőiven csak a jelszóra kíváncsiak semmi másra, a többi fakultatív.
[előzmény: (63527) Attibati, 2012.04.08 10:44:18]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2012.04.08 10:44:18 (63527)
Hát az elég baj, hogy nem olvasol leírást a láda felkeresése előtt. Vannak olyan ládák, amelyek időszakosan kereshetőek, vagy a megatláláshoz fel kell venni a kapcsolatot a terület kezelőjével. Másoknál a végláda felkeresése - a szükséges koordináták összeállítása - nem lehetséges a leírás ismerete nélkül. Nem beszélve a védett területeken elhelyezkedő ládákról, ahol kifejezetten káros lehet az ad hoc keresés.
[előzmény: (63526) chapibara, 2012.04.08 09:47:21]

chapibarahozzászólásai | válasz erre | 2012.04.08 09:47:21 (63526)
Sziasztok.

Én annyit tennék hozzá a dologhoz, egyrészt mivel csak most kezdtem, másrészt azért 20 éves túrás múlt van mögöttem, hogy én csak és kizárólag a területet lövöm be, eldöntöm hova megyek, és SOHA nem olvastam még el előre leírást, főleg nem logokat. Mert akkor elveszik a felfedezés élménye. Így meg kimegyek és lehet, hogy szívok, de akkor is az én harcom, nem spoilerkedtem be semmit. Utána persze elolvasom, de az értékelés része engem sem köt le, úgyis 5-öt nyomok mindenre, ha már valaki fáradt vele, hogy kitegye a ládát megérdemli alapon. Amúgy semmi értelme így elsőre, úgysem befolyásolja azt, hogy elmegyek-e a ládáért vagy sem.

Lehet, hogy pancser vagyok, de a felfedezés öröme többet ér annál, hogy bármilyen leírással elrontsam és előre tudjam, hogy mi vár rám.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.