geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2011.11.22 19:46:49 (61155)
Elfogytak az érvek úgy tűnik. Nem túl szerencsés - ráadásul ilyen gyorsan - visszatérni a goromba, személyeskedő stílushoz.
[előzmény: (61151) dc3, 2011.11.22 10:40:01]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.11.22 10:40:01 (61151)
Annyi derül ki számomra újabb bejegyzésedből, hogy a te célod továbbra is kizárólag a zavarkeltés és az áskálódás. Ugyan bármiféle számonkérésre a múltbéli ténykedésed alapján nincs sok erkölcsi tőkéd, de ha ehhez van kedved folytasd bátran, hátha lesz egy törpe minoritás akit még érdekel a vergődésed.

Én magam tévedésbe estem, bíztam ugyanis benne, ha emberszámba veszlek, akkor az pozitív folyamatokat indít meg. Eddig bírtad. Ez téged minősít. Nekem viszont erre nincs se kedvem, se időm.
Ennél bizony többre tartottalak.

Mivel én nem kívánok ebben a sokak számára már unalmas ügyben játszótársad lenni, a továbbiakban nem fogok reagálni bejegyzéseidre és kérdéseidre.
[előzmény: (61150) kulisz, 2011.11.22 09:48:32]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2011.11.22 09:48:32 (61150)
Számomra viszont úgy tűnik, hogy a kérdéseim valamilyen általam ismeretlen oknál fogva kínosak, így aztán nem a korrekt megválaszolásuk történik, hanem elhárításuk, kötekedésnek, zavarkeltésnek, értelmetlennek, nonszensznek minősítésük. Ezeket természetesen visszautasítom.

Az említett irányváltásnak a magam részéről semmilyen jelét nem látom, a minősítést szerencsésebb lenne - mint előző hozzászólásomban is említettem - konkrét példákkal alátámasztani. Egyébként a természetvédelemmel foglalkozó - mai nap is változatlan összetételű - csapat magját én állítottam össze annak idején, az ő tanácsaikra alapján állt össze a koncepció, így gyakorlatilag most saját tag-munkatársaidat minősítetted. A Pilisi Parkerdővel mai napig változatlan formában élő együttműködési megállapodás is az én időmben született, az említett láda megjelenése is ennek köszönhető.

Az én időmben született megoldás tökéletes volt, a végrehajtás sajnos elmaradt, nagy részben az aknamunkátoknak köszönhetően. Ennek az aknamunkának a levét issza azóta is sajnos az egész gc közösség, az üzembentartás talán kevéssé látványos fennakadásaival, hibajavítások elmaradásával, a fejlesztés teljes leállásával.

Véleményem szerint érdekes kérdés, hogy egy vezetőség-választás eredményét bejegyzi-e a bíróság, bár elhiszem hogy az érintettek számára az, hogy kételyek merülhetnek fel, nem kellemes.

Szeretnéd úgy beállítani a fórumolvasóknak a ládák visszaállását, mintha valamilyen kegyet gyakoroltál volna. Értem én, hogy így egy probléma megoldójaként, azaz jó vezetőként lehet feltűnni a közönség előtt, de jelezném, hogy ez a beállítás hamis, nem felel meg a valóságnak. Jó lenne a tisztelt egyesület összes tagjának eldönteni azt hogy ha egy rejtő publikálja a gc.hu-n a ládáját, az valamilyen kedves vezető, vagy testület által gyakorolt kegy (megengedjük, hogy kereshetővé tedd a ládád nálunk), vagy pedig szolgáltatás, ami a közhasznúság elvének megfelelően, mindenkinek, nemre, korra, felekezetre stb.. való tekintet nélkül jár. Tekintettel arra, hogy létezik sok más hasonló felület is a neten, valamint, hogy szűkösek a gazdasági lehetőségek a célközönségnél, ez húsbavágó anyagi kérdés is az egyesületnek.

Magam sem főállásban láttam el az elnöki pozícióval járó feladatokat, azonban ha nem áll rendelkezésre a tisztességes munkavégzéshez - melynek része a felvetések megválaszolása, ígéreteitek szerint ebben jobbak lesztek, mint elődeitek - szükséges szabadidő mennyiség, akkor meg kell keresni a megfelelő személyt, és átadni neki a "bársonyszéket".
[előzmény: (61134) dc3, 2011.11.21 22:00:45]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.11.21 22:00:45 (61134)
Sajnálom, hogy egy kicsit elcsúsztál az építő jellegű iránytól. Most egy kicsit olyan érzésem van, hogy önmagában a feszültség felesleges gerjesztése miatt tettél fel bizonyos kérdéseket és nem is annyira a válasz érdekel. Remélem tévedek és téged kizárólag a közös szent ügyünk, a magyar geocaching érdekei vezérelnek.

Mint ahogy már jeleztem, felkérem a természetvédelmi és láda engedélyeztetési ügyekkel foglalkozó kollégákat egy részletes jelentésre. Ez, ahogy elkészül, publikussá válik. A mostani és az előző vezetőség komoly irányváltást hajtott végre ezekben az ügyekben. Régebben az egyesület egyszerűen lefeküdt a hatóságoknak, kvázi önkéntes módon plusz megkötéseket is bevállalt, csak és kizárólag a bürokratizmus jegyében. Örömmel jelzem, hogy szakítottunk ezzel az irányvonallal így olyan remek ládák születhettek mostanában, mint pl. a GCPIKK.

Szerver/szoftver ügyeben van előre lépés, igaz, nem nagy, hiszen ahogy írtam ez egy igen komoly és bonyolult feladat. A te idődben talált megoldás, nem volt megoldás, hiszen nem oldotta meg a problémákat, inkább csak növelte azokat. Gondolj az elefánt és a porcelánbolt esetére. Így erre hivatkozni értelmetlen.

Minden eddig megválasztott vezetőség életében volt olyan időszak, amikor a bíróság még nem adott helyt a bejegyzési kérelemnek. Azt külön kiemelni, hogy ez a vezetőség ebben különbözik a többitől, butaság. Ez abszolúte nem érdekes kérdés. Ezzel foglalkozni nonszensz.

Egy olyan listára, ahol a 3 legtöbb szavazatot megkapó személy a megválasztott, történő szavazásnál vélhetően értelmetlen elvárni a jelenlévők több, mint felének szavazatát. Az "erősorrend" ezzel nyilvánvaló. Persze lehetne újra és újra szavztatni, de ez egyáltalán nem biztos, hogy eredményes lenne. Márpedig 3 fő az FB. Kényswzeríteni meg a szavazókat nem lehet, hogy mégis legyen meg az 50% + 1.
Más a helyzet, mikor igen-nem szavazás történik. Akkor az egyszerű szótöbbségről beszélhetünk. Ami egyesek szerint a jelenlévők 50%-a plusz 1, de van olyan értelmezés, hogy az egyik féle szavazat egyszerűen kerüljön többségbe.
Magam nem vagyok jogász, tehát várjuk a bíróság döntését. Amennyiben a bíróság ezt hibaként értelmezi, úgy természetesen megtesszük a szükséges lépéseket.

A ládáid csak úgy éledhettek fel, hogy én úgy döntöttem, hogy visszaállítom őket beteggé és visszaírom a nevedre. Ez két okból történt. Egyrészt a játék és a játékosok érdekében, valamint azért, mert tekintettel voltam a sok éves, áldozatos munkádra, amit a játék érdekében végeztél. Nem utolsó sorban pedig azért is, természetesen, mert úgy éreztem, hogy emberileg ez a járható út számomra. Ebben az érzésemben nem szeretnék csalódni, ezért bízom benne, hogy kommunikációd a jövőben kerülni fogja a mellébeszélést, csúsztatást.

Mivel nem főállásban látom el az elnöki pozíciót és elég kevés a szabadidőm, így kérlek a jövőben koncentrálj az igazán lényeges kérdésekre, hogy azokat válaszolhassam meg. Lendüljünk túl a "revans" kérdéseken. Szerintem egy év erre bőven elegendő volt.[előzmény: (61131) kulisz, 2011.11.21 20:25:23]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2011.11.21 20:25:23 (61131)
Hello

A válasz terjedelmes lett, de sajnos kevés konkrétumot tartalmaz. Inkább amolyan elterelős. De azért kösz. Megpróbálom lefordítani érthetőbbre:)

Kíváncsian várjuk a (régebben is több ízben követelt) részletes jelentést a magyar geocaching és az állami természetvédelem közötti élettel, pezsgéssel teli kapcsolatokról.

Szerver/szoftver ügyben semmilyen előrelépés nincs. Az én időmben talált a közgyűlés megoldást, melyet András szabotált szokása szerint, ebben persze az engem követő (és nagy átfedéssel a mostani) vezetők és támogatta. Ennek eredménye a restancia, a további stagnálás, sőt leépülés.

Minden eddigi vezetés demokratikusan, a jogszabályoknak megfelelően lett megválasztva, a jelenlegi vezetés abban kivétel, hogy a bíróság még nem erősítette meg azzal, hogy helyt adott a bejegyzési kérelemnek. Csuhást a jelenlévő tagok kevesebb mint fele választotta meg, ami az alapszabály rendelkezéseivel nem tűnik koherensnek.

Ládáim újraélesztéséről nagy unszolások után azért döntöttem, mert előnyös változásokat véltem felfedezni az egyesület kommunikációjában. Remélem ennek a más típusú kommunikációnak a jövőben nem fogja kicsit sem részét képezni mellébeszélés, csúsztatás.
[előzmény: (61119) dc3, 2011.11.21 14:35:17]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2011.11.21 14:35:17 (61119)
Tisztelt játékostársunk!

Tájékoztatlak, hogy az egyesület nyilvántartja és figyelemmel követi a különböző engedélyek ügyét és megtette és folyamatosan megteszi a megfelelő lépéseket ez ügyben. Mivel ezek év végi történések, majd akkor, megfelelő módon, fogjuk kommunikálni játékostársaink felé az eredményeket. A részletesebb tájékoztatás érdekében felkérem rövidesen az egyesület azon tagjait, akik ezekkel az ügyekkel foglalkoznak közvetlenül, hogy készítsenek egy részletes jelentést, melyet természetesen publikálunk a megfelelő fórumokon.

A szerver és a szoftver átadása folyamatban van. Bizonyára, mint volt vezető, te magad is pontosan tudod, hogy ez nem egy egyszerű történet, részben a szereplők miatt, illetve maga a rendszer sajátosságai miatt.
Most vagyunk abban a fázisban, amikor András vezetésével próbálunk számára is megbízható és szakmailag is alkalmasnak tűnő kollégát bevonni a fejlesztésekbe. A sajátosságok miatt ez nem egyszerű feladat, körültekintően kell eljárni és nyilvánvalóan hosszabb folyamat lesz. Tehát mindenkit türelemre intek, aki azt gondolja, hogy azzal, hogy az egyesületnek kb. 50 napja új vezetősége van, azonnal beindulnak olyan fejlesztések, melyek elmaradása javarészt több éves, több vezető alatt keletkezett restancia.

A jelenlegi vezetőség demokratikusan és a jogszabályoknak megfelelően lett megválasztva, tehát jogi értelemben is legitim, hozhat határozatokat, köthet szerződéseket, gyakorolhat munkáltatói jogokat, képviselheti az egyesületet. Ennek ellenkezőjének még a sugallata is, csak zavarkeltésre való, kérem ettől tartózkodjunk. Az előírások szerint a bíróság természetesen megvizsgálja a közgyűlés jegyzőkönyvét és a mellékleteit, majd az államot képviselve ellenőrzi a dokumentumokat és azokat, ha nem talál kifogást, jóváhagyja, ha nem , akkor hiánypótlásra szólíthat fel.

Csuhás teljes jogú tagja az FB-nek, mindaddig, míg a bíróság másképp nem dönt erről. Amennyiben megérkezik a bírósági végzés, akkor a végleges dokumentumokat a megfelelő helyen természetesen publikáljuk.

Továbbra is jó érzés, hogy ennyire szíveden viseled az egyesület ügyeit. A korrekt és megfelelő stílusban feltett kérdésekre a jövőben is nyitottak vagyunk. Ez azért is pozitív, mert a megváltozott stílusnak, kommunikációnak köszönhető, hogy lehetőséget kaptál ládáid újraélesztésére.
[előzmény: (61100) kulisz, 2011.11.21 10:19:31]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2011.11.21 10:19:31 (61100)
Sok Észak-Magyarországi geoládának az év végével lejár a természetvédelmi hatósági engedélye. Feltételezem, hogy a kesserekért serényen dolgozó egyesület intézkedett és beszerezte az engedélyeket jövő évtől is, és csak a friss engedélyek kommunikálása maradt el. Jól gondolom?

Érdekelne továbbá hogy a szerver és a szoftver átadása megtörtént-e már, ki az új rendszergazda, ki vagy kik az új fejlesztők, és mikor kezdődik el az oldal illetve oldalak (gc-tuhu) régóta várt és ígért fejlődése?

És még egy: a bíróság bejegyezte, azaz jogi értelemben legitim-e már a legutóbbi megismételt közgyűlésen megválasztott vezetőség, beleértve a billegő fb-tagot, Csuhást? Mikor publikálja kötelességének megfelelően a fb a saját maga közül elnököt megválasztó ülés jegyzőkönyvét?

Kellemes hetet!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.