geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Atmosz&Zozmoszhozzászólásai | válasz erre | 2011.03.03 21:21:41 (56571)
Szia!

Értem és elfogadom az állaspontod, de mi sem tudunk mindig mindenki mellett ott lenni, hogy figyelmeztessük az illetőt törvény által előírt kötelezettségének betartására. Viszont nem lenne jó, ha ilyen és ehhez hasonló esetek befolyásolnák az eddigi jó viszonyt. Hidd el nem minden kessert kell vasvillával az úton maradásra kényszeríteni, sőt, a többség igenis szabálytisztelő. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a szabályokat nem igazán tisztelő keresők figyelmét többszörösen is felhívjuk a terület fokozott védettségére, és arra, hogy az idézett törvényi paragrafusnak megfelelően járjanak el.
[előzmény: (56569) c.corax, 2011.03.03 20:25:07]

c.coraxhozzászólásai | válasz erre | 2011.03.03 20:25:07 (56569)
Kedves Kesserek!

Ha figyelembe vennétek a Tátika várához felvezető, jelzett turistaút mellett kihelyezett hatósági táblák szövegét az nagyban segítené az együttműködést a BfNP-vel és a hatósággal.
Az említett Táblák szövege a következő:
Fokozottan Védett Természeti Terület
Belépés csak engedéllyel
Idézet az 1996. évi LIII. számú, a természetvédelméről szóló törvényből:
40. § (1) Fokozottan védett természeti területre történő belépéshez - a jelzett turistautak és tanösvények kivételével - a természetvédelmi hatóságnak az igazgatóság szakértői véleményének figyelembevételével kiadott engedélye szükséges. A külön jogszabályok alapján erre feljogosított személyek - feladatuk ellátásához szükséges mértékben - engedély nélkül beléphetnek.
A sziklafalak közötti "toronyiránti" megközelítések, a jelzett turistautakról való elkalandozások (barlang keresések) miatt előbb-utóbb ez a láda is a megszüntetettek számát gyarapítja majd. Ja és ne felejtsük el, hogy ez biztosan sokat fog javítani a hatósággal való jó kapcsolatok kialakításában.
Sajnos nem tud a természetvédelmi őr mindig, mindenhol egyszerre jelen lenni, de ezeket a kessereket jó eséllyel feljelentette volna és az a szomorú, hogy az indoklás nagyon is megállta volna a helyét.
Üdv:
Corax


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]