geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

5Nhozzászólásai | válasz erre | 2011.03.01 10:51:08 (56436)
Megvan!
[előzmény: (56427) Bandy, 2011.03.01 00:16:08]

Bandyhozzászólásai | válasz erre | 2011.03.01 00:16:08 (56427)
Igencsak jól hangzik.:-))
Kiváncsi vagyok az első negatív hsz-ra, mert miért nem pont pont pont...
Azért én csak gratulálok, és jó olvasgatást holnapra :-)
[előzmény: (56426) Attibati, 2011.03.01 00:04:15]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2011.03.01 00:04:15 (56426)
Az elnökség, konzultálva a moderátori testülettel valamint a természetvédelmi felelősökkel az alábbi módosításokat, könnyítéseket határozta el a rejtési szabályzatban:
- A mikroládákban nem kötelező az íróeszköz elhelyezése csupán a ládanapló megléte szükséges.

- A Budai Tájvédelmi Körzet területére a teljes rejtési tilalmat feloldjuk. Erre a területre ládatervek beadhatók amiket a szokásos eljárással a hatóság elbírál.

- Mostantól az alábbi feltételek betartása mellett a védett természeti területeken virtuális láda/pont rejthető, ezekre a Nemzeti Park Igazgatóságoktól, illetve a Környezetvédelmi Felügyelőségektől külön nem szükséges engedélyt kérnünk:

- virtuális láda/pont telepíthető az alább részletezett kategóriákba besorolható utak mentén, az ott található objektumok felhasználásával; vagyis információs táblák, emléktáblák szövegrésze, illetve egyéb jellegzetessége alkalmazható jelszó(részlet)ként;
- e célból felhasználható úttípusok:
o Jelzett turistaút: az a jelzéssel ellátott út, amely legalább egy, hivatalos forrásból származó nyomtatott térképen szerepel.
o Jelzett Mária-út,
o Közforgalmú aszfaltút
o Jelzett kerékpárút: az a jelzéssel ellátott erdészeti magánút, amelyen jelzett kerékpárút vezet, és ez a jelzés legalább egy, hivatalos forrásból származó nyomtatott térképen szerepel.

- A fenti felsorolásba bele nem tartozó utak: kizárólag engedéllyel és vezetővel látogatható tanösvények, erdészeti magánutak, egyes teljesítménytúrák esetlegesen jelzéssel ellátott útvonala - ezekre a fenti engedmény nem vonatkozik, ezek mentén továbbra is engedélyhez kötött a virtuális ládák/pontok rejtése/telepítése.Kérünk Benneteket, hogy a fentiek tekintetében minden esetben a nyomtatott térképeken szereplő adatok alapján készítsétek el ládaterveteket. A turistautak.hu-n található információ nem tekinthető hivatalos forrásnak!

- Továbbra is szigorúan tilos akár a fent felsorolt engedélyezett utak mentén, akár az ott található objektumokba rejteni, azokra bármilyen jelzést elhelyezni, szöveget felírni stb.

Az egyesület fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a természetvédelem hivatalos szervei jelzik, hogy egy adott jelzett út illegálisan került kialakításra (engedély nélküli jelzésfestés, stb.) az adott geoládát azonnal megszüntesse

Minden védett területre rejtett geoláda esetében fel kell tüntetni a ládaoldalon, hogy a láda kizárólag a kijelölt útvonalakon, és szigorúan csak a jelzett turistautakon közelíthető meg, arról letérni nem szabad. E szabály megszegése a láda megszüntetését vonhatja maga után, ezért kérünk benneteket, hogy nyomatékosan hívjátok fel rá a figyelmet

További részletekért lásd a módosított szabályzatot.Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.