geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

jspanyikhozzászólásai | válasz erre | 2011.01.18 22:15:44 (55448)
Tudnám támogatni az első változatot is, különösen akkor, ha a könnyített felvételhez, könnyített kizárási lehetőség is társulna. Az elnökségi kontrollt is elfogadható megoldásnak tartom, főleg ha a továbbiakban is úgy működik, ahogy legutóbb történt! Esetleg a elnökségi "vétó" következménye, hasonlóan a méltányosság kezeléséhez, egy tagi szavazás lehetne.
[előzmény: (55389) Mikulás, 2011.01.17 15:52:22]

Mikuláshozzászólásai | válasz erre | 2011.01.17 15:52:22 (55389)
Biztos léteznek ilyen-olyan hanganyagok, de a lényeg pár mondatban elmondható. A tagság a márciusi közgyűlésig azt szavazta meg, hogy változatlanul fennáll a 2 éves regisztráció és a 300 megtalálás valamint az egy darab birtokolt láda. Emellett bekerült, hogy a tuhu rajzolók (ha jól emlékszem 2 év reg. és 100 rajzolás után) szintén jelentkezhetnek tagságra. Volt arról is szó (néhány embert érint), hogy akik csapatban, családban ládáznak és csak egy regisztrált felhasználó néven szerepelnek a gc.hu adatbázisában, azok ettől függetlenül, személyenként jelentkezhetnek tagnak. (Pl. Sylverrat és Bogi esetében Bogi is lehet tag, nem csak Balázs).

Márciusig kell kialakítani és adott esetben megszavazni olyan opciót, amely hosszú távon értelmes tagfelvételi mechanizmust jelent. Magánvéleményem (ugyanakkor ez már egy sokat rágott és többek által elfogadott opció) a következő. El kell dönteni, hogy automatikus tagfelvétel legyen, vagy legyen ott a jelenlegi alapszabályban is rögzített elnökségi jóváhagyás. Az elnökségi jóváhagyás alapesetben egy majdnem automatikus folyamat lenne, de azért ott van egy esetleges biztonsági fék.

A magam részéről két alternatívát látok:

A) 1év/100 megtalálás (vagy hasonló, alacsony küszöbértékek), DE (!) elnökségi
biztosítással. Előnye: szinte bárki jelentkezhet némi tapasztalat után tagnak, ...hogy egy "esetleges puccskisérletet" az elnökség kiszűrhet, megvétózhat (pl. több tucat user jelentkezik tagnak, akik formailag megfelelnek a kritériumnak, de gyanús, hogy senki sem látta őket, semmilyen rendezvényen nem jelentek meg, névtelen, arctalan "fantomként" vannak jelen, stb. gondolm értitek miről beszélek...) Erre én egyébként nem sok esélyt látok, de egyeseket ez megnyugtatna.

B) 2év/200 megtalálás/ládabirtoklás (vagy magasabb), elnökségi döntés. Előnye: automatizmus, azonnal felvétel, nem kell elnökségi ülés, hátránya: magas elvárások, bizonyos tagaspiránsok nem tudnak (még) belépni. Alapszabálymódosítás szükséges hozzá.

A sok-sok megbeszélés alapján kb. ezek a forgatókönyvek kapták a legtöbb támogatást. A számokról, évekről lehet vitatkozni. Gondolkodni érdemes, mert mindkét opció életképes és vannak előnyei-hátrányai. A probléma két opció kombinálásából adódhat. Az egyik, hogy magas küszöbértékek mellett még elnökségi hozzájárulás is kell (--> túlbiztosítás problémája), a másik, hogy túl alacsony küszöb mellett, kontroll nélkül lehet taggá válni (--> esetleges veszélyforrás: puccs) Ez utóbbit azért nem misztifikálnám túl, nem hiszek az összeesküvésekben, de ez megint magánvélemény.
[előzmény: (55384) ID24, 2011.01.17 15:25:27]

ID24hozzászólásai | válasz erre | 2011.01.17 15:25:27 (55384)
Az Elnök úr az adás vége előtt azt mondta, hogy beszélni fog a további bővítésről.
Erről nem készült felvétel?
[előzmény: (55363) magpet, 2011.01.17 13:03:01]

magpethozzászólásai | válasz erre | 2011.01.17 13:03:01 (55363)
A tegnapi közgyűlés felvétele elérhető a GeoRádióban.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.