geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

Phoerehozzászólásai | válasz erre | 2010.04.27 22:28:12 (49629)
Komolyra fordítva a szót:

Kumin azt fogalmazta meg, hogy az egész gc-t gazdasági társaság formájában működtetné. Mint olvasható, nem csatlakoztam a tiltakozók népes táborához, mert a tiltakozó levél bizonyos részeivel nem értettem egyet. Nem értek egyet azzal, hogy Kumint önös érdekek vezették az ötlet megfogalmazásakor, és elhiszem neki, hogy tényleg játék és a játékosok érdekében találta ki ezt. Viszont amit kitalált, az szerintem elhibázott és rossz!

Kedves Kumin! Minden tiszteletem a tied, de annak idején Te voltál, aki itt a fórumon kiálltál a zárt egyesület mellett (mint elnök, a Te tiszted volt az ideológia érvelés), mondván így lehet megvédeni majd az egyesületet a már akkor lesben álló üzleti érdekek elől. Nem sokan voltunk, akik már akkor keményen bíráltuk ezt az elképzelést! Aki kíváncsi, visszakeresheti a fórum elejét.

Most ott tartunk, hogy Te akarod úgy megvédeni a játékot, hogy gazdasági társaságba viszed azt és pont azoktól védenéd meg, akiknek a játék és a játékosok érdekében kellene tevékenykednie!

Nos, ha a jelenlegi - általad rosszul létrehozott - egyesület lebénult, mert saját tagjai képtelenek a megújulás érdekében visszavonulni és átadni a szerveződés lehetőségét másoknak, akkor csinálj egy új egyesületet, immáron tanulva a hibákból! Ha a szellemi vagyont (adatbázis, honlap) átvihető technikailag és jogilag egy gazdasági társaságba az egyesület ellenében (mert ahogy írtad, ennek nincs többsége a tagok között), akkor egy másik egyesületbe is átvihető! Hogy ezt miképpen lehet megcsinálni? Azt hiszem, erre Te találhatod meg leghamarabb a jogi megoldást.


Aztán ha az új egyesület jobb lesz, annak vezetői képesek lesznek a tagokkal olyan hangnemben dialógust folytatni, hogy a nagy többség elfogadja őket - nos akkor a régi egyesület érdektelenség miatt úgyis elsorvad.

Úgy gondolom, meg lehet találni az itt fórumozó (vagy csak a terepről ismert) aktív és lelkes játékosokat, akik melléd állnának, akikkel létrehozhatsz egy olyan egyesületet, melynek demokratikus működésére a személyük é tisztességük garancia lehet.

A fentiek mellett némi cinizmussal várom a "tisztújító" taggyűlést, bár ahogy valaki előttem megfogalmazta: ha jelenlegi tagok között osztják újra a lapokat, akkor tök mindegy, mi történik.
[előzmény: (49627) Phoere, 2010.04.27 21:33:45]

Phoerehozzászólásai | válasz erre | 2010.04.27 21:33:45 (49627)
Hehehe. :)

Olyan megoldás nincs, hogy az egyesület továbbműködik új elnökséggel??? Lehet, hogy az elnök személye az egyik fő probléma?

Ehhh, csak morgok. :((
[előzmény: (49261) geocaching.hu, 2010.04.20 17:57:13]

geocaching.huhozzászólásai | válasz erre | 2010.04.20 17:57:13 (49261)
MGKE közleménye, 2010.04.20.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]