geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Előzmények

baliagyhozzászólásai | válasz erre | 2010.03.28 13:45:43 (47875)
:))) Gyorsan mentsen mindenki, mert ki tudja meddig lesz olvasható :)
[előzmény: (47873) dc3, 2010.03.28 13:32:45]

dc3hozzászólásai | válasz erre | 2010.03.28 13:32:45 (47873)
Incidens Havanna és a játékosok viszonyában

A havannai hatóságok másfél év alatt másodszor tagadták meg a belépést Havannába Luiz Csuhaz játékostól. 2008 júliusában egy havannai ellenzéki találkozón vett volna részt, s ezúttal kutyájával turistaként kívánt volna néhány napot a karibi országban eltölteni. Az eset kínosan érinti a volt havannai elnököt, mivel korábban kilátásba helyezte, hogy elnöksége során javítani kívánja a játékosok kapcsolatait Amerigo Kulisario, az új elnök rendszerével.


Miguel Attibatos havannai külügyminiszter “rossz hírnek” és a játékosok “tévedésének” minősítette, hogy a havannai hatóságok megtagadták Luiz Csuház játékos belépését a karibi országba. Luiz Csuház kutyájával, a szintén játékos Skotocska Hermosínnal érkezett vasárnap a havannai repülőtérre turista vízummal. Kutyáját a határőrség átengedte, ám Luiz Csuházt visszatartották a repülőtér egyik helységében, majd kutyájával együtt az első repülővel visszautazott Inárcsra.
Az inárcsi kormányzat bekérette a havannai nagykövetet, aki “a havannai törvények alkalmazásával” indokolta a közismert és közkedvelt játékos beléptetésének megtagadását. Tény, hogy Luiz Csuház, aki egyébként jelenleg a gpsgames.hu parlamentjének latin-amerikai csoportjának képviselője, több ízben is támogatásáról biztosította a havannai belső ellenzéket. 2008 júliusában egy ízben már nem engedték belépni Havannába, amikor parlamenti képviselői minőségében az ottani ellenzékiekkel kívánt találkozni. Ezúttal, mint szombati GCHusv-nál tartott sajtótájékoztatóján elmondta, nem értesített sem telefonon, sem interneten ellenzékieket érkezéséről, “nem volt titkos programja”, noha nem tagadta, szívesen találkozott volna ezúttal is a geocaching.hu demokratikus személyeivel. Luiz Csuház ugyanakkor értésre adta, reméli, hogy az incidens nem nehezíti meg a játékosok erőfeszítéseit, hogy javuljon a kapcsolat a ládászok és Havanna között.
A játékosok külügyminisztériumának hivatalos jegyzéke szerint arra kérik Havannát, hogy “ne ismétlődjenek meg” ilyen incidensek, mert ezek nem segítik elő a két fél közti kapcsolatokat. A havannai hatóságok az utóbbi években több alkalommal értésre adták, hogy kifogásolják, ha a játékosok kellemetlen kérdéseket tesznek különféle, sokakat érdeklő kérdésekben. Egyebek között így járt a Ernesto Yossariano és Fernando Hatvanos, akiket napokon át követtek havannai tartózkodásuk során biztonságiak, tolmácsukat őrizetbe vették, majd kiutasították őket
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.