geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Jogi nyilatkozat

Azzal, hogy belép a geocaching.hu szájtrendszer (geocaching.hu, turistautak.hu) valamelyik oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

A szájtrendszeren ("lap") található tartalom a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) szellemi tulajdona.

Az MGKE fenntart minden, a lap bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A laphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

Az MGKE előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése. A lap tartalmának egyes részeit - kizárólag saját felhasználás céljából - merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja.

A geocaching.hu oldalai teljes egészében, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos. Tilos továbbá az MGKE előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Az MGKE követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

A laptól információkat átvenni csak a lapra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt és a lapra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti.

A geocaching.hu domainnév, valamint az " geocaching.hu " név és a kapcsolódó logó szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása - a hivatkozás és egy megjelenési formában 2 db erejéig magáncélú felhasználás kivételével - kizárólag a védjegybirtokos előzetes és kifejezett írásos hozzájárulásával lehetséges.

Felhasználók által szerkeszthető tartalmakra vonatkozó szabályok

Szolgáltatásunkat az itt olvasható feltételek elfogadása esetén veheti igénybe. E feltételek változtatásának jogát fenntartjuk - az esetleges változásokról felhasználóinknak külön értesítést nem küldünk, a mindenkor érvényes verzió ezen a lapon olvasható.

 • Webszájtunk a használata ingyenes valamennyi felhasználónk részére.
 • A regisztrációval elfogadja, hogy időnként az MGKE-t illetve az általa üzemeltetett szolgáltatásokat érintő információkat tartalmazó e-maileket fogad. Minden elküldött e-mailt olvasottnak tekintünk.
 • Regisztrációja után felhasználói nevét és jelszavát nagy óvatossággal kezelje, mert ezek biztonságos tárolásáért kizárólag Ön felel. Valamennyi fórumos aktivitásért, bejelentett, módosított ládaoldalért, logért, megjegyzésért amely az Ön felhasználói neve alatt történik, Ön a felelős. Amennyiben tudomására jut, hogy ezen adatait más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba velünk a info@geocaching.hu levélcímen.
 • Az MGKE a felhasználók által módosítható weblapjain közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért semmilyen felelősséget nem vállal. A lapokon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban az MGKE teljes körű kontrollt nem végez, így az egyesület semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a lapokon elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.
 • Nem használhatja lapjainkat arra, hogy olyan információkat tegyen közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
 • Nem használhatja lapjainkat reklámtevékenység folytatására, kivéve, ha erre írásos engedélye vagy szerződése van az MGKE-vel. Ez alól kivétel az apróhirdetés topik, amely kifejezetten a saját célú, nem kereskedelmi mennyiségű termékek hirdetését segíti. Nem minősül reklámtevékenységnek a saját profillapon az egyéb személyes információk mellett bemutatni (ízlésesen, arányosan, nem tolakodóan) a saját főfoglalkozású tevékenységet vagy vállalkozást.
 • Az MGKE a logmoderátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a láda és POI-oldalakra tett logokat, amelyek személyeskedő, sértő jellegűek, agresszív, fenyegető hangneműek, illetve megsértik az itt olvasható pontok valamelyikét, vagy amelyek megsértik az egyéb szabályzatok, törvények valamelyikét, eltávolítsák, illetve, hogy e szabályok súlyos megszegését követően javaslatot tegyenek a felhasználó regisztrációjának megszüntetésére.
 • Az MGKE az adminisztrátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a hozzászólásokat, bejegyzéseket, amelyek megsértik az itt olvasható pontok valamelyikét, vagy amelyek megsértik a az egyéb szabályzatok, törvények valamelyikét, eltávolítsák. Illetve, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a felhasználó regisztrációját megszüntessék. Az adminisztrátorok által eltávolított hozzászólások, bejegyzések visszamásolása, az oldalakhoz való hozzáférés korlátozásával, súlyos vagy ismétlődő esetben a felhasználó regisztrációjának megszüntetésével jár. A fórumok moderálásáról részletesen a Fórummoderálási Alapelvek rendelkeznek.
 • Felhasználónk hozzászólása, bejegyzése elküldésével lemond valamennyi, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban elhelyezett bármilyen információhordozó tekintetében.
 • A lapjainkon közzétett szövegek, képek és információk nyilvánossághoz közvetítési jogai az elküldését követően az MGKE-re szállnak, újraközlésük bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában az MGKE engedélyéhez kötött. Ez nem zárja ki a felhasználó saját hozzászólásának, írásainak, fényképeinek az általa történő további szabad felhasználását.
 • A lapjainkon közzétett bármilyen szöveges, képi vagy egyéb információhordozókra az értesítés nélküli újraközlés jogát fenntartjuk.
 • Az MGKE fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy technikai vagy egyéb okokból a szolgáltatásait vagy annak egy részét korlátozza vagy felfüggessze.
 • Az MGKE fenntartja magának a jogot, hogy nevezetes, kerek számú ládákat (pl: GC4000, GC4500, GC5000......) rendezvény keretében tegye hangsúlyossá, azokat a geocaching.hu, vagy az Elnökség által felkért rejtő, rejtő csapat gondozza. Így ilyen nevű ládák beadása tilos és azokat tartalmától függetlenül a moderátori testület minden esetben elutasítja.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail]

[impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.
turistautak.hu