geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

Igen! Az eddigi évekhez hasonlóan a 2020-as adóbevallási szezonban is támogathatod a hazai geocachinget!

A kedvezményezett adószáma: 18252192-1-42
A kedvezményezett neve: Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (vagy röviden: MGKE), de a nevet nem kötelező feltüntetni. A nyomtatványon a személyi adatok megadása nem kötelező, de ha megadod, akkor a NAV elküldi az egyesületünknek a felajánló alapadatait. (Mármint elméletben, mert kb. 5 éve él már ez a lehetőség, de még egyszer sem sikerült rátalálnunk a letöltés / megkapás módjára.)

Az Egyesületünk jogosult az 1%-ok fogadására. A biztonság kedvéért persze ellenőrizheted a NAV civil kedvezményezettek oldalán, hogy a 2020-ra érvényes szabályok szerint jogosult-e az MGKE 2020-ban a 2019-es adóév utáni 1%-os felajánlások fogadására: Válaszd a "név" szerinti keresést és írd be, hogy: geocaching, és ott vagyunk! (Ha mégsem találnád meg kedvenc egyesületünket, akkor lszi azonnal értesítsd az Elnökséget :) )

Ha szeretnéd felajánlani adód 1 százalékát, akkor juttass el erről egy nyilatkozatot az Adóhivatalnak. Ebben a nyilatkozatban a kiválasztott szervezet (tehát az MGKE) adószámát (18252192-1-42) kell feltüntetni. Ha esetleg már beküldted az adóbevallásodat, de nem töltötted ki az 1%-os nyilatkozatot, még nem késő! 2020. május 20-ig akár on-line, akár normál postai úton is eljuttathatod a NAV részére.

  • Ügyfélkapus regisztrációval a legegyszerűbb. Jelentkezz be itt: http://eszja.nav.gov.hu/ és válaszd az 1+1% kitöltését, a kereső mezőbe írd be, hogy 'geocaching' és utána mindent értelemszerűen. Tényleg egyszerű.
  • Ha nincs ügyfélkapus regisztrációd, akkor regisztráció nélkül is elkészítheted a bevallásodat a NAV oldalán, amit utána ki kell nyomtatnod Ebben az esetben vagy magad postázod el, vagy a Munkaadódat is megkérheted, hogy postázza.
  • Az előző 2 bekezdés alternatívájaként, az önadózókéval megegyező módon az ÁNYK programmal (vagy 2017 óta már az online WebNYK programmal is), ügyfélkapun keresztül teljesen elektronikusan is megtehető a felajánlás a 19EGYSZA elektronikus nyomtatványon keresztül.
  • Fontos: az adóbevallás és az 1%-os felajánlás idén már teljesen elkülönült, azaz akár más időpontban és felületen, az adóbevallás elkészítése előtt vagy után is nyilatkozhatsz az 1%-ról.

Elektronikus adóbevallás esetén vagy egyéb klasszikus papír alapú megoldásnál az alábbi adatokat szükséges megadnod:

A kedvezményezett adószáma: 18252192-1-42
A kedvezményezett neve: Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület

 

 

Köszönjük támogatásod, és kérjük, ajánld ezt a lehetőséget másoknak is!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.