geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
Nyomtatás
863. Történelmi tettek nyomában 1848. március 15. (GC1848)
A kokárda, mellyel erre az eseményre emlékezünk
A kokárda, mellyel erre az eseményre emlékezünk
Pesti régi Városháza 1760-ból
Pesti régi Városháza 1760-ból
Az új Városháza
Az új Városháza
Városháza szobor
Városháza szobor
Városháza timpanon
Városháza timpanon
A Pilvax most
A Pilvax most
A Pilvaxon látható tábla (pirossal jelölve a jelszót tartalmazó rész)
A Pilvaxon látható tábla (pirossal jelölve a jelszót tartalmazó rész)
A tömeg a Landerer-Heckenast nyomda előtt (színes litográfia)
A tömeg a Landerer-Heckenast nyomda előtt (színes litográfia)
A Landerer-Heckenast nyomda és a tér egykoron
A Landerer-Heckenast nyomda és a tér egykoron
Károlyi-palota 1838-ban
Károlyi-palota 1838-ban
Károlyi-palota 1910-ben
Károlyi-palota 1910-ben
Károlyi-palota bejárata napjainkban
Károlyi-palota bejárata napjainkban
Károlyi-palota belső udvara napjainkban
Károlyi-palota belső udvara napjainkban
Károlyi-kert
Károlyi-kert
A Nemzeti Múzeum nappal...
A Nemzeti Múzeum nappal...
...és esti fényben
...és esti fényben
QR-kód WAP-osoknak megtalálás bejelentése
QR-kód WAP-osoknak megtalálás bejelentése

Szélesség N 47° 29,703'
Hosszúság E 19° 3,281'
Magasság: 130 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.03.11 20:06
Utolsó lényeges változás: 2018.03.13 13:42
Rejtés típusa: Multi geoláda (4V)
Elrejtők: K:Pisti Kondival
Felhasználó: KPisti
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1800 m
Megtalálások száma: 1257 + 1 sikertelen + 13 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.6 megtalálás hetente


WAP
Egy ötjegyű számot kell kapjál a 4 ponton megszerzett számokból:
1. Városháza: a főkapu (akár az I., akár a II.) feletti díszes vasrácson látható négyzet alakú aranyozott négyzet alakú díszek számának első számjegye (az elszámolást kiküszöbölendő).
N47° 29,703' E19° 03,281'

2. Pilvax étterem: az étterem utcai táblájának (melynek felirata: City Panzió Restaurant) legfelső részén látható grafikus szimbólum hány részből tevődik össze?
N47° 29,672' E19° 03,336'

3. Landerer-Heckenast nyomda: mikor helyezték ki a híres márciusi ifjú díszes domborművét a Landerer-Heckenast nyomda egykori helyén? Nem az újra kihelyezés dátumát nézd, hanem az eredeti! Add össze az évszám számjegyeit!
N47° 29,618' E19° 03,444'

4. Károlyi-palota: hány darab konzol tartja a főbejárata felett található kovácsolt vasrácsú balkont? FIGYELEM: az oszlopok párban vannak, de a jelszóhoz a darabszámra lesz szükség!
N47° 29,482' E19° 03,486'

5. Gróf Széchényi Ferenc szobra: jelenleg a Múzeumkert átalakítás miatt be van zárva, így csak 4 pontból áll a multi.

-------------------------------------

FIGYELEM! 2018-ban a Múzeumkert átalakítás miatt be van zárva, így csak 4 pontból áll a multi. Amint elkészülnek a munkálatokkal és ismét látogatható lesz a Múzeumkert, ismét 5 pontból fog állni a multi.


Ebbe a geoládába TravelBug nem tud beleköltözni.


A GC1848 multi pontjai Google Maps térképen.

RÉSZLETES LEÍRÁS
Aki ebben az országban él, tanul, ünnepel, az álmából felköltve is fel tudja mondani, merre is jártak több, mint másfél évszázaddal ezelőtt a márciusi ifjak.

De tudjuk-e, hol volt a Pilvax? Melyik épületben működött a nyomda? Nem feltétlenül. Ezért most budapesti történelmi sétára hívunk mindenkit, lába nyomába lépve a márciusi ifjaknak.

Pilvax
A Pilvaxban már biztosan sokan ittak kávét - ez a Pilvax viszont nem az a Pilvax. Azt az épületet 1911-ben lebontották, a mai Pilvax étterem az eredeti kávéháztól kicsit távolabb áll. Viszont őrzi, és március 15. táján rendszeresen meg is idézi a márciusi ifjak szellemét, korát. Az 1838-ban alapított, híressé vált vendéglátóhely egyébként Pilvax Károlyról kapta a nevét. Ő 1842-1847 között működtette az intézményt, tehát a történelmi események idején a valójában már Fillinger volt, a kávéház neve a köztudatban mégis Pilvax maradt.

Landerer-Heckenast nyomda
Áll viszont még az úgynevezett Horváth-ház, amelyben a Landerer-Heckenast nyomda működött. Akkor Hatvani utca 3. volt a címe, ma a Kossuth Lajos utca 3. számot viseli a Szép utcai sarkon álló, emléktáblával is megjelölt épület. Kevesen ismerik, pedig kitörölhetetlenül beírta magát a magyar történelembe azzal, hogy itt foglalta le a márciusi ifjúság azt az egyszerű nyomdai gépet, amelyen Petőfi Sándor Nemzeti dala meg a Tizenkét pont elkészült. Ráadásul más fontos történéseknek is tanúi voltak ezek a falak: a Horváth-házban, Bajza Józseféknél lakott és kosztolt 1841-ben Vörösmarty Mihály, itt ismerte meg a Bajzáné húgát, későbbi feleségét, Csajághy Laurát.

Nemzeti Múzeum
De haladjunk tovább 1848 márciusának útján! A Nemzeti Múzeumnál délután 3 órára tízezres tömeg gyűlt össze. A Pollack Mihály tervei alapján, közadakozásból felépült kétemeletes, szabadon álló, klasszicista épületet mindenki ismeri. És mindenki szemei előtt megjelenik a kép, amint a szemerkélő esőben a főbejárati lépcső emelvényéről elhangzanak a lelkesítő szónoklatok, szavalatok - hiszen ezt minden évben felidézik az ünnepségek. De az ritkán jut eszünkbe, hogy a múzeum akkor még egészen új volt! 1837-ben kezdték építeni, az első gyűjtemény 1846-ben költözhetett be, az építés azonban csak egy évvel később fejeződött be. A legfontosabb nemzeti gyűjteménynek otthont adó épületből éppen ezek az események emelték a haladás, az emberi és a nemzeti szabadság jelképévé a Nemzeti Múzeumot.

Városháza
A régi városháza ma is hivatal (közigazgatási), ám egykori funkciójára csak a címe, a Városház utca emlékeztet. 1848-as szerepe mellett az is érdekessé teszi, hogy a monarchia hadirokkantjai kaszárnyájaként, Fortunato de Prati és Hölbing János tervei alapján, 1727-1735 között emelt ház Pest kevés megmaradt barokk (köz)épületeinek egyike. Az eredeti Városháza épületéről készült képet a bal oldalon láthatod.

Vár
És ahogy a költő mondta: fel, Budára! Ahol a Szentháromság téren még áll a magisztrátus szép barokk épülete; és ahol ma már Táncsics utcának hívják azt a közterületet, amelynek egyik épületében sajtóvétségéért fogva tartották Táncsics Mihályt. A 9-es számú ház falán ma bronzportréval gazdagított márványtábla emlékeztet arra, hogy ott raboskodott 1847. március 4-től 1848. március 15-ig (majd 1860. március 15-től 1867. március 13-ig) a szólásszabadság XIX. századi magyar élharcosa, és innen szabadította ki a diadalittas forradalmi tömeg.

Nemzeti Színház
És végül ismét Pest: este kivilágították a várost, 7 órakor a Nemzeti Színházba betóduló tömeg megszakította a Bánk bán előadását, elénekelték a Himnuszt és a Szózatot. Az akkori Nemzeti Színház, jól tudjuk, ma már nem áll. De emlékezzünk arra is: a sok ideiglenes megoldás után az új Nemzeti Színházat 2002. március 15-én avatták fel.

Károlyi-palota
A Károlyi-palota Budapest egyik legjelentősebb klasszicista műemléke. Az első épület 1696-ban épült, majd 1759-től kezdve folyamatosan átalakították. 1768-ban vette meg Károlyi Antal tábornok. Mai formáját Károlyi Györgynek köszönhetjük. Az egyemeletes, szabadon álló ház 1832-ben épült Anton Pius Riegl és Hofrichter József tervei szerint.

Az épület történetéhez tartozik, hogy itt működött Bártfay László híres irodalmi szalonja, 1849-50-ben pedig Jellasics, majd Haynau szállása volt, aki itt ítélkezett a szabadságharc leverése után.

1957-től a Petőfi Irodalmi Múzeum otthona. Ma a Magyar Irodalom Háza néven a Kortárs Irodalmi Központ székhelye is. Az egy síkot képező udvari homlokzat központi motívuma a balkon. A 2000-ben véget ért felújításnak köszönhetően régi fotók és leírások alapján rekonstruálták a Károlyiak korabeli könyvtárat (mely ma az olvasóterem): fölkerültek a fény- és porfogó függönyök, elkészült az eredeti kandalló másolata, a mennyezetaranyozás, a korhű csillármásolat, a falitükrök. Az eredetiben megmaradt galériát és könyvszekrényeket egyedileg tervezett olvasótermi bútorzattal egészítették ki.

Múzeumkert
A Múzeumkert végleges alakját 1880-ban nyerte el, amikor a Múzeum körút kiszélesítése során 264 négyszögölnyi területet kihasítottak az úttest számára. A kerítést, amely 1865-ben készült el Ybl Miklós tervei szerint, ekkor helyezték beljebb. Az utolsó jelentős kertészeti rendezésre majd száz évvel később, 1973-ban került sor. A Nemzeti Múzeum kertje a nevezetes március 15-i forradalmi nagygyűlésen kívül számos fontos társadalmi esemény színhelye volt: tartottak itt választójogi gyűlést, sztrájkgyűlést, temetési szertartásokat, megemlékezéseket. De a "Muzi" nemcsak nagy események színhelye, hanem a hétköznapok kedvelt pihenőparkja is volt mindig.
Bővebb információk a Múzeumkertről

JELSZÓ
Egy ötjegyű számot kell kapjál a 4 ponton megszerzett számokból.
1.  N 47° 29,703' E 19° 3,281' 130 m [GC1848-1]: számold meg a Városháza I. vagy II. főkapuja feletti díszes vasrácson látható összes négyzet alakú aranyozott díszt, majd ennek csak az első számjegye (ugyanis eltérő számú dísz van a két főkapu felett, de az első számjegyük azonos)

2.  N 47° 29,672' E 19° 3,336' 130 m [GC1848-2]: a kávézó mai helyén található azonos nevű (Pilvax) étterem utcai táblájának (melynek felirata: City Panzió Restaurant) legfelső részén látható grafikus szimbólum hány részből tevődik össze? A bal oldali fotón pirossal kitakart részt kell figyelned.

3.  N 47° 29,618' E 19° 3,444' 130 m [GC1848-3]: mikor helyezték ki a híres márciusi ifjú díszes domborművét a Landerer-Heckenast nyomda egykori helyén? Nem az újra kihelyezés dátumát nézd, hanem az eredeti! Add össze az évszám számjegyeit!

4.  N 47° 29,482' E 19° 3,486' 130 m [GC1848-4]: hány darab konzol tartja a Károlyi-palota főbejárata felett található kovácsolt vasrácsú balkont? FIGYELEM: az oszlopok párban vannak, de a jelszóhoz a darabszámra lesz szükség!

5. A Múzeumkert átalakítása miatt 2018-ban nem lehet megközelíteni Gróf Széchényi Ferencnek szobrát, ezért ez a pont kikerült a multiból.


Kérlek, tegyél fel a logodhoz minél több fotót, természetesen a jelszórészleteket mellőzd! Esetleg a multi teljes úthosszát és a teljesítés idejét is beírhatod.


Mindenkinek kellemes történelem-idézést és sikeres "ládavadászatot" kívánunk!

Kondi & K:Pisti

Köszönet Kondinak az angol nyelvű verzió fordításáért és *Andynak a pontos lektorálásért!

---------------------------------

A bal oldali színes litográfia adatai:
Vinzenz Katzler: A Landerer és Heckenast nyomda előtt 1848. március 15-én
Fotó: Gyarmathy László (Helikon Kiadó, Budapest, 1991, 90. kép)
A mű megtekinthető: Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Képcsarnok, Budapest

----- Térkép -----
GC1848 Történelmi tettek nyomában multi pontjai Google Maps térképen.

----- Egykori helyszínek ma -----
Pesti régi Városháza (1760-1900)

----- Kapcsolódó cikkek -----
Mit kíván a magyar nemzet?

A Nemzeti dal és a Múzeumkert - hagyomány és valóság

A nagy nap krónikája

Március 15-e, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének napja

Forradalom Pesten - 1848. március 15-én

Mit írt gróf Széchenyi István naplójába 1848. március 15-én?

1848 tavaszán, a népek tavaszán megmozdult Európa

Az 1848-49-es szabadságharc hadtörténete

Hogyan kell kokárdát készíteni?

Az 1848-1849. évi polgári forradalommal
és szabadságharccal összefüggő utcaelnevezések
a főváros területén


1848-49-es forradalom és szabadságharc - Wikipédia

Landerer Lajos

Miért súgott Landerer?

12 trendi kokárda képekben

A titokban ünnepelt március 15-ék története

Március 15-e ma is a legnépszerűbb nemzeti ünnepünk

Kokárdákat feltűzni, és éljen 1848. március 15-e!

Március 15-e 1848 legfontosabb dátuma?

1848 - stratégiai játék

1848 linkgyűjtemény

Flag Counter

free website hit traffic counter
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (846 db): környezet: 4.34 rejtés: 4.08 web: 4.54 átlag: 4.32

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 + település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 + babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 + sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + jellemző-e GPS-t valószínűleg zavaró sűrű erdő, magas sziklafal?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Tasina67 2019.09.05 17:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
Köszi

pedro750 2019.08.24 14:10 - Egyéb
Érdemes lenne újra a Nemzeti Múzeumot ismét hozzáadni, hónapok óta elkészült a kertje!!!!!

Mona23 2019.08.13 18:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pedro750 2019.08.08 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Megtaláltam, köszi a rejtést! Loco001-el kerestük fel az összes pontot!!!

zoldbeka 2019.08.07 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3]

DukiDog 2019.07.28 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

jegesmedve137 2019.07.26 19:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bfabry 2019.07.26 18:45 - Megtaláltam
Hazafelé, fordított sorrendben. Nem lett volna gond nettalálni... [g:hu 1.6.4]

JhsGabor 2019.07.22 19:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bodopal 2019.07.06 20:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pálesz88 2019.07.01 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Henya 2019.06.29 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

feherpanni 2019.06.22 19:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pyrosz 2019.06.18 17:33 - Megtaláltam
Köszönöm, egy élmény volt! :)
Tetszett.

stopo 2019.06.03 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eakbcsmm 2019.06.01 08:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, kislányommal közösen. Nagycsoportos és tényleg hatalmas élmény volt neki is, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vadasviki 2019.05.25 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Vifilancio 2019.05.25 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

PardiAndi 2019.05.18 19:24 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

maerlyn 2019.03.31 19:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

lencsilyany 2019.03.24 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pety&Poty 2019.03.19 15:14 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Doriginal 2019.03.15 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Invictus3 2019.03.13 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Megvan, köszi!
A 3. pontot suli előtt, a többit Levivel, utána szedtük össze, nem véletlenül március 15 előtt :D

nszk 2019.03.10 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

tak-tak 2019.03.02 12:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.6.1x]

fTyler 2019.02.23 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Minki 2019.01.31 11:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszi, megtaláltam.

Macaques 2019.01.20 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Kovács Beni 2019.01.18 19:37 - Megtaláltam
Köszi

Hokuszpok 2019.01.18 19:37 - Megtaláltam
Köszi

Frankie Family 2019.01.12 12:44 - Megtaláltam
Budapesti belvárosi ládázás Bob&Bobekkel.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Access Denied 2019.01.12 00:00 - Megtaláltam
meglelve!

dev86xr 2018.12.30 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Szilvil 2018.12.30 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lustadick123 2018.12.29 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zolas21 2018.12.27 17:11 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

HgZoli 2018.12.11 13:55 - Megtaláltam
Köszönöm!

Soma00 2018.12.10 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Köszönjük a rejtést!

zsubamba 2018.11.08 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

rosziksophie 2018.11.07 11:44 - Megtaláltam
Pipa!
Köszi a rejtést [Geoládák v2.2.4]

uzolee 2018.11.05 22:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
+Aliz
Az ö hibaja ha ezt nem tudom most beloggolni :) [Geoládák v2.2.5]

Nadalandy 2018.11.04 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kertimi 2018.11.04 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Tanohun 2018.11.04 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

NonaSugi 2018.11.03 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Aranymaszatka1 2018.11.03 11:07 - Megtaláltam
Szuper volt

Laltan 2018.11.02 15:30 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük a rejtést. [g:hu 1.6.0]

alat300 2018.11.02 14:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.26
megtaláltam!

stikli08 2018.10.24 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltam! köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

golyakr 2018.10.21 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

btamas 2018.10.20 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Zsálab! 2018.10.16 17:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Kellemes kis séta, köszönöm a rejtést!

bldone 2018.10.16 17:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

hg5vy 2018.10.08 14:59 - Megtaláltam
3 éve egyszer elkezdtem, de csak most sikerült végigmenni a pontokon.
Kellemes őszi időben egy kis városi séta.

Köszi a rejtést

Pongi57 2018.09.29 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.21
Megtaláltam, köszi, hogy megmutattad történelmünk eme darabjait. A GCPFAL végigjárása után kíséreltem meg ezt a multit is abszolválni, kb fél óra volt az út. Nem siettem. Kb. 1 km-t tettem meg a 4-es ponttól az 1-esig, de közben útba ejtettem a GCPFAL 4-es pontját is. A Pilvax előtt teljes útfelújítás zajlott.

Fröccs 2018.09.25 19:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

BMBOPH 2018.09.23 06:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Köszi, megtaláltuk!

nyogam 2018.09.20 10:59 - Megtaláltam
Köszönjük a sétát!

PÉV 2018.09.15 16:23 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Köszi, hogy megmutattad !
-MEGVAN!-

 
whaides 2018.09.01 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

spanyesz 2018.09.01 09:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.15
Megtaláltuk, köszönjük!

Petrav 2018.09.01 09:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.15
Megtaláltuk, köszönjük!

szkj 2018.08.28 19:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :-) [Geoládák v2.2.4]

Caldera 2018.08.25 06:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Szöszke15 2018.08.23 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

ocsy07 2018.08.23 10:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

TanEra 2018.08.17 22:18 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Szamoska 2018.08.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Köszönöm a lehetőséget! Nagyon meleg volt, de megérte felkeresni.

e-nik 2018.07.28 20:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Remek volt így felfedezni ezeket a történelmi helyszíneket. [Geoládák v2.2.4]

kovmik91 2018.07.27 18:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Túrajárók 2018.07.22 17:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Zugi 2018.07.15 02:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Tegnap este elindultam egy késő esti városi bringás kesselésre és a GCPFAL után megtetszett e módi, így rákaptam, hogy lassan 11 évvel a kesselésem elkezdése után, végre elkezdjem levadászni a pesti belvárosi ládákat is, mert ezen multikkal szemben inkább a természetben előforduló hagyományos ládákat részesítettem előnyben. A Budai-hegyeket learatva, mostanra lakhelyemhez közel már csak ezek maradtak, így bringával ez ideálisnak tűnt. Ma éjjelre kicsit megcsúszva az idővel ezt hagytam utoljára. Éjjel 2 óra után már csak néhány hazafelé tántorgó bulizóval fut össze az ember, tehát teljes a nyugalom a zavartalan kesselére :)
E láda is tudott nekem újat mutatni, pedig egyik-másik helyszíne előtt az ember milliószor nap mint nap elhaladt és fel sem tűnt neki. Egyedül a jelszóképzésnél tudtam volna kicsit a látnivalókhoz komolyabban passzolókat elképzelni néhol.

20180715_022426_resize20180715_022713_resize
20180715_023220_resize20180715_023223_resize
20180715_023854_resize20180715_024411_resize
StellaDeFrász 2018.06.24 20:07 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést. [Geoládák v2.2.4]

TD Adventure 2018.06.23 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Szentivaneji ladazas szinhaz utan.

nonow22 2018.06.20 18:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)

eskar 2018.06.09 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.5.4]

chuklee 2018.05.26 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Köszönöm a lehetőséget. :)

Odin94 2018.05.25 14:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!!
Kirándulós, ládagyűjtögetős napot néztünk ki, egész napra Pesten ráadásul! Begyűjtöttük a pontokat hamar. Régóta kinéztem ezt a "ládát", hiszen olyan helyekhez volt közel helyezve, amelyeket már egy ideje szerettem volna megtekinteni egyébként is!

mikszi 2018.05.23 15:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.51
A 3. pontnál csak egy évszámot találtam, ezért nagyon izgultam, helyes-e az az évszám, de végülis kiderült, hogy igenis az volt a jó évszám.

Nikicsu 2018.05.12 20:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

petrot81 2018.05.07 18:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.20
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) Érdekes volt végigjárni, azt hittem nagyobb távolságok voltak. [Geoládák v3.0.0 beta]

Ifialex 2018.05.04 18:36 - Megtaláltam
Érdekes és izgalmas volt tematikusan végig menni a helyszíneken. Köszönöm a rejtést.

adamtoth0412 2018.05.01 10:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.07
Délelőtti séta alatt kerestem fel a pontokat. A nagy futam miatt a 3-as pontot nem tudtam meg nézni, azt a jelszó részletet ki kerestem.
Köszönöm a körbevezetést, eddig fel se tűntek ezek a helyek!

 
Kriszti07 2018.04.27 19:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

IldikaH 2018.04.27 19:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

feherzoltan79 2018.04.27 17:25 - Megtaláltam
Köszönöm a játékot!

orszagoskek 2018.04.25 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v2.2.3]

Vorosbegy 2018.04.22 19:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

SzMartzy 2018.04.12 07:37 - Megtaláltam
Az ötödik pontot még régebben, a többit a mai nap szedtem össze. Kicsit megtréfált a logolás során, hogy a régen levadászott 5. részlet már nem is kell, és nem fogadja el a találatot a rendszer, de végül elolvasva részletesen a leírást helyreállt a rend. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Schlégl 2018.04.11 10:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Két részletben, de sikerűlt. Szeretem, az olyan rejtéseket, ha nagyon forgalmas helyen vannak akkor nem kell kutakodni, csak leolvasni. Itt is rá kellett jönnőn, hogy a megoldás nem mindig van szemmagasságban.

Brigus 2018.04.02 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk!! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Bigi 2018.04.02 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Bigi! [Geoládák v2.2.3]

kitkat0123 2018.03.22 23:32 - Megtaláltam
Sétáltam kisit a hidegben, köszönöm a rejtést!

Dyna22 2018.03.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Köszönöm! Így március 15.-e előtt jó kis túra volt!

mulder2197 2018.03.10 09:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

Ancsi&Imu 2018.01.22 14:55 - Megtaláltam
Köszönöm!
Ancsi

erdei.laszlo 2018.01.21 16:17 - Megtaláltam
Vasárnap nem tudtam bejutni a szoborhoz és leolvasni a számokat az utolsó jelszó részlethez, de Köszönet az utánam lévő megtalálóknak, akik küldtek nekem képet a szobor talapzatán lévő számokról. Tehát ez is begyűjtve ez is! :D

Tieborg team 2018.01.06 15:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.20
Megvan. Köszi a lehetőséget. Tibi & Anna [Geoládák v2.1.5]

sxsanyi 2018.01.05 14:20 - Megtaláltam
Egy délutáni kellemes sétával megtaláltuk a ládákat.
Köszönjük a rejtést!

bbeledi 2018.01.05 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Megvan.

Lacipap 2017.12.13 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.02
Megtaláltam!
Köszönöm az elrejtőnek, hogy ilyen szépen végig vezetett a 48-forradalmi helyszineken!

Maszat1 2017.12.02 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bogi és Bálint 2017.12.02 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2017.11.26 07:39 - Megtaláltam
Figyelmetlen voltam, köszönöm a segítséget! :-)

Petya25 2017.11.24 12:35 - Megtaláltam
Budapest hangulatának szerves része az egyes időszakok egymásra rétegződésének közvetlen tapasztalata. Nem eltörlődik és megújul a város, hanem egymásra épül a sok lenyomat benne. A séta során ezt tapasztalhatjuk meg: a helyszíneken és eltűnt, újra- és felülírt nyomokon keresztül ismerhetjük meg a város történetének egy fontos epizódját.

VINAX 2017.11.19 19:34 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★

[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

angicsku 2017.11.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Hétvégi bóklászás a városban :)

Mizo6869 2017.10.27 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Kicsit esős időben, de meg lett. Zoli

nfmate 2017.10.16 14:24 - Megtaláltam
Ebedszuneti séta. Köszönöm

brigiyoga 2017.09.26 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.95
:)

Zsizsi60 2017.09.25 16:47 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Jól esett végig járni a pontokat.

pappcsalád 2017.09.22 13:01 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ivellios 2017.09.14 16:44 - Megtaláltam
Evekig laktam az elso ketto pont mellett. Most, hogy elkoltoztem, levadasztam :)

Ásványvadász 2017.09.14 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mayagabor 2017.08.29 19:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

delfin 2017.08.18 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a lehetőséget!

azimee 2017.08.08 18:12 - Megtaláltam
Köszönöm.

VelichBori 2017.08.05 17:05 - Megtaláltam
Nagyon jó volt!!!! :)

Ákibard 2017.07.24 19:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Délutáni belvárosi kesselés. Egy körben felszámoltam a GCGETO, GC1848, GCZSF ládákat. Kellemes séta volt, bár szinte végig masszív esőben teljesítettem... :)

Párduc50 2017.07.19 15:00 - Megtaláltam
mm

Bubu_83 2017.07.17 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megtaláltam két részletben. Köszi, tetszett!

20170621_14542620170621_145430
Hollosics 2017.07.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
kösz

ottgyuri 2017.06.29 06:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
Megtaláltam, köszi! :)

tfmb 2017.06.27 12:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.82
Köszi a rejtést!

ptomi93 2017.06.13 20:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszönjük a rejtést! Nagyon kellemes belvárosi séta volt!

Bonbonetti 2017.05.29 08:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Adalbrecht 2017.05.24 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.08
.

Toth417 2017.05.20 17:20 - Megtaláltam
A 3. pont netcachinges, de azon kívül nagyon érdekes séta volt. A Múzeumkertben a Múzeumok majálisa volt, alig lehetett a szoborhoz odaférni. Köszönöm a rejtést!

szandiiiiiiiiiii 2017.05.18 20:41 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.56
Köszönjük, megvan!:)

Sziszkoooo 2017.05.18 20:39 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 1.5 átlag: 2.00 súly: 2.54
Megvan:)

Artemix 2017.05.14 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.76
Kellemes belvárosi séta. Ajánlom levezetésnek egy átdolgozott hivatali nap után

Imperator Csaba 2017.05.10 17:49 - Megtaláltam
+Van! Köszi :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

VaVi 2017.04.24 19:53 - Megtaláltam
köszi :)

kolap 2017.04.22 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Bejártuk.
kolap & társa

nbokan 2017.04.12 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Végigsétáltuk, több másik ponttal együtt ez is meglett. Kösz a rejtést.

 
MnM 2017.03.25 15:45 - Megtaláltam
:)

Hugi87 2017.03.22 21:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

sorx 2017.03.22 20:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pgyp 2017.03.22 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

emmerwald 2017.03.15 17:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Minden pont könnyen meglett, köszönjük az invitálást!

DSCN4468DSCN4485
DSCN4486DSCN4488
DSCN4490 
kir6 2017.03.15 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Nemzeti ünnepünkön jártam végig. Nagyon tetszett minden pont. Köszönöm a lehetőséget és a rejtő segítségét a 3. pontnál.

mangogyuri 2017.03.12 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Kellemes délelőtti séta volt.

Katka991 2017.02.25 17:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Luki 2017.02.25 00:00 - Megtaláltam
+one
Többet később a blogomban

tabletta 2017.02.04 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Szellszi 2016.12.11 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Belvárosi ládázás 3/3.
Köszönjük a rejtést :)

má-csa 2016.12.08 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Kiaribua 2016.12.05 11:15 - Megtaláltam
Köszönet a lehetőségért.

varga.andris 2016.11.20 14:34 - Megtaláltam
Körbejártuk.

redbird 2016.11.16 16:23 - Megtaláltam
Féltem attól, hogy valamit rosszul láttam, elszámoltam, de azt hiszem végül sikerrel vettem az akadályokat, meglett! Köszönöm a lehetőséget!

ErdőCsöndje 2016.11.13 15:40 - Megtaláltam
Pesti geoládázás vasárnap délután. Köszönöm!

fodor8peter 2016.11.11 09:23 - Megtaláltam
MOL Bubival jártam végig, így pont belefért egy félórába.

Göde 2016.10.24 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Ismert téma, de soha sem árt feleleveníteni kicsit, kell az unokáknak is a pontos tájékoztatás!

tapiapi 2016.10.01 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Mindig rettegek, hogy valamit elszámolok. Szerethető multi. Most egy kicsit feltúrták az útvonalát.

Floribundus 2016.09.29 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.60
Geóka magánban akciózik..

griffs 2016.09.20 00:00 - Megtaláltam
Bringával

Vincenzo65 2016.09.17 17:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Megemlékeztem

Rubor 2016.09.11 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.87
Szépen összeszedett multi, méltó megemlékezés a történelmi személyeknek. Pontos koordináták, élvezetes megtalálás.

20160911_16560920160911_171737
20160911_172618 
IREBA 2016.08.23 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget!

SandorCsaba 2016.08.07 08:12 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

M1161 2016.08.04 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

push_key 2016.07.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
Köszönjük a rejtést!

santi 2016.07.21 16:16 - Megtaláltam
megvan. köszi! :)

denho 2016.07.15 17:01 - Megtaláltam
Megtaláltam.

laszloze 2016.07.05 17:46 - Megtaláltam
meg van! :D Köszönöm a rejtést!

Molli 2016.07.04 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Köszönöm a rejtést!

Domos 2016.06.25 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

magyar65 2016.06.12 00:00 - Megtaláltam
Többedik számolásra, de sikerült. Köszönjük!

snucee 2016.06.11 15:03 - Megtaláltam
Jó kis séta volt, pont az eső előtt lett meg! :)

riasztos csapata 2016.06.11 10:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.52
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtő fáradozását.
Bővebben otthonról. Fényképek később.
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Jó volt az ismert helyszíneket most tematikusan összefoglalva látni. Szerencsére még kissé fátyolos napsütésben.

-1-2
-3-4
 
szimari 2016.05.31 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
ok

Pumba9 2016.05.20 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést, a játék lehetőséget! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nargoth 2016.05.15 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

doridori13 2016.05.12 12:28 - Megtaláltam
Megvan! Mai második ládánk Oroszladyvel. :) Köszönjük a rejtést és az érdekességeket! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

KP1965 2016.04.27 07:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Kis reggeli városismereti séta keretében, az 5. pontból indulva, fordított sorrendben szedtem össze a jelszórészleteket, mert az 1. pont épp a munkahelyem, ahova 8-ra be kellett érni.
Hét éve járok be azon a kapun, de még nem figyeltem fel a négyzet alakú aranyozott díszekre. :)

catNcat 2016.04.19 19:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2t] [wapon beküldött szöveg]

almdudler 2016.04.13 00:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2p] [wapon beküldött szöveg]

krumplifej 2016.04.02 18:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.93
A Kossuth Lajos utca annyira szmogos, hogy csípte a szemünket :(

RékaésAdrián 2016.03.30 22:54 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Szilágyiék 2016.03.20 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Köszönjük!

GYEZegzug 2016.03.14 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Megtaláltam. Köszi K.Pisti várom a következőt. Köszi szépen a lehetőséget.

 
Telkess 2016.03.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Ez is előkerült, köszönet a rejtőnek.

bambii 2016.03.11 18:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

BLUEway💙2016! 2016.03.05 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.57
Jó kis séta volt a szeles időben.
Tetszett a "logikai feladvány" és köszi a lehetőséget!

12498654_850780875032960_1758796701_n12782370_850780838366297_2088820623_n
12324959_850781248366256_1696858013_n12834833_850781171699597_476917646_n
Bob&Bobek 2016.02.28 16:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

msi 2016.02.28 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Köszönet a rejtőnek a tartalmas múltidéző kirándulásért.

zsupisti 2016.02.06 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

ahhoj 2016.01.30 16:34 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget, érdekes volt látni ezeket a helyeket, és belegondolni, mi minden történt, pont ezeken a helyeken...

elina 2016.01.30 16:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Sokat szoktam erre felé járni a városban, és most hétvégén sikerült megkeresni a pontokat! Szép és érdekes helyeket mutat be a láda!

geocat&geodog❤ 2016.01.03 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Hihetetlenül hideg volt ma, de akkor is megcsinálták a múlt évben megkezdett, de az idei év első ládáját! :)

Danichem13 2016.01.02 14:28 - Megtaláltam
Köszi megtaláltam.

Lali3XV 2016.01.02 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Perico1986 2015.12.15 13:11 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Nivás Döme 2015.12.07 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Belvárosi ládázás során már korábban elkezdtem, de a másik felét sikerült levadászni a pontokat, de élmény volt a nagy események nyomát követni. Köszönet érte!

Péter60 2015.11.28 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 4.32
Régóta "kerülgettem" a helyszíneket, most végre tudatosan végigjártam.
Laza kis séta, ismerős helyek, elavult leolvasósdi pontok.

R.Betti 2015.11.23 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Megtaláltam. Köszönöm. :-)

kincs92 2015.11.18 18:36 - Megtaláltam
Régóta nézegettük ezt a ládát, most végre sikerült levadászni. Picit aggódtunk útközben, hogy mindent sikerült-e jól felírni, de a végén szerencsére működött a jelszó. Jó volt körbejárni ezeket a nevezetes pontokat :)

Köszönjük a lehetőséget,
Kincső és Csabi

Balear 2015.11.18 18:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
TDK utáni ládázás kettesben, jó kis séta volt így a hazaút előtt, különleges helyekkel.

Köszönjük a rejtést,

Kincső és Balear

zolika87 2015.11.11 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Jó kis délutáni séta volt :)

sagabi 2015.11.10 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.50 súly: 3.92
Munzee közben

Évi&Zoli 2015.10.31 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.54
Ma a fővárosban volt dolgom, kihasználtam a jó időt és nyakamba vettem a várost. Igazán sokat tanultam megint! .......de Évi nélkül nem az igazi! Köszönjük!

Attolico 2015.10.18 15:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Nagyon jó kis láda! Köszönjük!

Kobaljov 2015.10.07 16:43 - Megtaláltam
Munka utáni sétaként, kb. fél óra alatt bejártam, köszönöm! Érdekes látni, hogy a főbb 48-as helyszínek mennyire közel estek egymáshoz (persze maga a város is jóval kisebb volt).

Egyetemi Templom
alucifer 2015.10.04 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.16
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


Miamicryt 2015.09.27 20:12 - Megtaláltam
Köszi, érdekes helyekre vittél:)

kaldigeza 2015.09.24 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Sikeresen végigjártam! A nagy házak között azért "eléggé izgult" a Dakota, de a végén össze jött! Köszönöm a rejtést, és a rejtő hatásos segítségét!

Mortanius 2015.09.17 12:30 - Megtaláltam
Jó kis multi. Nekünk ez egy 55 perces laza séta volt a Városházától a Széchényi szoborig.
Köszönet a lehetőségért!

 
s_b 2015.09.12 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Pörölyke 2015.08.24 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Köszönjük, nagyon élvezetes séta volt!

pegasus_mv 2015.08.21 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Szépen összerakott multi. Megvan mindegyik. Köszönöm.

breimanne 2015.08.20 00:00 - Megtaláltam
Több részletben, köszi a rejtést!

PalBaaal 2015.08.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Megtaláltuk.

enestit 2015.08.06 08:28 - Megtaláltam
Köszönöm! :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

capacsok 2015.07.16 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Nagyszerű sorozat, köszönjük! Jó kis séta volt.

Norbertosz 2015.07.13 09:40 - Megtaláltam
Köszönöm szépen! Geomaratonom első állomása 😀

N.Zs. 2015.06.30 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Fordított sorrendben a Kálvin tértől indulva jártam körbe a pontokat. Ragyogó idő volt, és jók voltak a helyszínek is. Plusz kitérőkkel összesen 7 km volt. Minden pont adta magát egyből, kivéve a 3. pont, ahol egy leszerelt tábla majdnem eltérített, de nem azon van a jelszórészlet. (köszönöm)

BRobi 2015.06.29 20:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet a rejtésért! :-)

bubac 2015.06.29 20:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Barbi_András 2015.06.25 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

gabortel 2015.06.25 12:03 - Megtaláltam
Köszi!

Grrrrr 2015.06.18 13:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Monik 2015.05.25 16:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Némelyik pont megizzasztott. Nem voltam ma formában a számolgatáshoz. A Landerer-nyomdánál meg végképp elvesztettem a fonalat.
Azért a végére összeállt.
Köszönöm a rejtést!

Zéboy 2015.05.21 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.69
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.05.21 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kisember 2015.05.08 20:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
köszi

tcsa 2015.05.08 00:00 - Megtaláltam
Nyomon voltunk, megtaláltuk. Út közben Károly nyúllal is megismerkedtünk. A kertben keressétek.

erdosjudit 2015.05.03 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Wilka74 2015.05.02 20:28 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.15
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

folflo 2015.04.29 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csizmások 2015.04.12 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

geolady 2015.04.10 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Ez egy kicsit bonyolultabbra sikerült, mint terveztük. Első körben Bálinttal jártuk végig a pontokat még 3-án. Aztán itthon motoszkált bennem, hogy a 4. pontnál nem jó épületet fényképeztünk. Ezért aztán ma bicajjal visszamentem a Károlyi-palotához. Sebaj, úgyis tekerni akartam egyet :) Legalább áthajtottam a kerékpárszámláló alatt is, aznap az 1800. voltam! Aztán az épületnél egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy most mit is kell megszámolni? Végül azért rájöttem.
Jó ötlet egy esemény helyszínei köré szervezni a cacheket, gratula, nekem nem is jutott volna eszembe.

Köszönjük.

Laura97 2015.04.07 20:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Norbee97 2015.04.07 14:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.46
Budapesti ládázás lvl 2 13/22.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Na ettől a ladától megőrültünk. Hosszú volt, számomra nem túl érdekes. De megkerestük. Mondjuk a múzeumnál jó volt leülni kicsit, csendes is volt, szóval az ott tetszett. :) [g:hu 1.5.1b] [wapon beküldött szöveg]
292.

Hey-ho 2015.04.01 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Webber 2015.03.15 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

acsipapa 2015.03.15 16:04 - Megtaláltam
meglett

somga 2015.03.14 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
Végigjártuk, köszönjük.

monic1006 2015.03.06 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Péntek délutáni budapesti bóklászás egy kis városismerettel és geoládászással szsoutdoor-ral.

Miután süttettük kicsit a hasunkat a Március 15-e téren a tavaszi napsütésben felkerekedtünk, és a délután folyamán összesen 3 multi, 2 virtuális és 1 hagyományos láda lett az "áldozatunk".

Így, a Forradalom és Szabadságharc évfordulójához közeledve, illett ma ezt a ládát is begyűjteni.
Nosztalgikus érzés fogott el, kicsit olyan volt, mint kisiskolás koromban a március 15-i ünnepségek. Jó érzés volt hajdani nagy tettek színhelyén járni!

"A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!"

Remekül éreztem ezen a délutánon magam!

Köszönet a rejtésért!

szsoutdoor 2015.03.06 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. (:KAR:) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

waneqr 2015.02.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.99
Köszönjük a nagyszerű sétát!

Csapdoki 2015.02.15 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.94
Többedik nekifutásra meg lettek az állomások.Köszi.

NEM 2015.02.02 23:59 - Megtaláltam
ok

ha2 2015.01.27 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.66
Munka utáni városi séta keretében.

figyeldoda 2015.01.24 13:00 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget. Klassz volt feleleveníteni a 48-as történéseket.

szbarna 2015.01.18 14:32 - Megtaláltam
Fordított sorrendben jártuk vegig a pontokat, köszönjük a multit. Talán a múzeumkertben meg lehetne oldani egy mikroláda elrejtését...javítaná a játékélményt. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kugyu21 2015.01.06 15:00 - Megtaláltam
Több részletben történt kereséssel megtaláltam.
Köszönöm a rejtést

EdKa 2015.01.02 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Pti 2015.01.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.32
Megvan, szèp belvárosi séta volt.

sogor36 2014.12.22 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Köszi a rejtést.

b.monika 2014.12.21 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Köszi! :) érdekes volt :) tetszett!

hab14 2014.12.21 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.59
Köszi a sétát! :)

Magasles 2014.12.04 19:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

icarusdes 2014.11.30 15:19 - Megtaláltam
Kis belvárosi séta keretében összegyűjtöttem :)

SGreg85 2014.11.26 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltam!

huMSTS 2014.11.26 12:07 - Megtaláltam
Két óra között egy kis levezető séta keretében jártam végig az útvonalat. :) Köszönöm a "rejtést".

distike 2014.11.09 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam.

KPisti 2014.10.29 10:17 - Egyéb
Gratulálok a geoláda 1000. megtalálójának, mozo-nak!
K:Pisti
www.geocaching.LAP.hu

mozgo 2014.10.29 10:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.52
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] kár, hogy nem volt láda. Ezt leszámítva jó volt a láda 1000. megtalálójának lenni. Kerékpáros vadászat.

 
ZoliQua 2014.10.26 19:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Koszi

ikba88 2014.10.26 13:38 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Zsókica és Lackó 2014.10.23 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2014.10.02 12:20 - Megtaláltam
köszi a séta lehetőségét

Lilaliba 2014.09.14 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Ez volt az első multiládám, nagyon élveztem a keresgélést és egy szép esős délutánt töltöttem el a Belvárosban, köszönöm!

Pilvax
Horizont 2014.09.07 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
A kellemes séta során a belváros oly gyönyörű helyeit ismertem meg, ahol eddig soha nem jártam, nem is beszélve a történelmi múltjukról. A láda tematikája míves munka. Köszönöm KPisti segítségét és a lehetőséget.

tothadam86 2014.08.26 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam -8)-

A&P 2014.08.01 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Kellemes séta, varázslatos helyek.
A Károlyi-palota felé menvén belebotlottunk egy fantasztikus helybe, amely a Belvárosi Disznótoros nevet viseli.
Isteni sültkolbászt ettünk mustárral, kenyérrel, csípős ecetes almapaprikával.
Nyami...
Aki teheti, ugorjon be és kóstoljon bele a finomságokba.
Mi biztosan megyünk még.

Duplán köszönjük!

A&P

karcsi9641 2014.07.29 14:30 - Megtaláltam
Aharmadik multi a mai napon. Kisétáltam magam rendesen, sok érdekes helyen jártam.
Köszönöm a "rejtést"!

Vucli és Mucli 2014.07.28 19:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.30
Megtaláltuk. Köszönjük.

brunnyer 2014.07.22 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.60
Megtaláltam!

placi75 2014.07.04 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget: PLaci [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Gyors séta Budapest belvárosában. KEzdőponttól végpontig 1,88 km, 22 perc alatt, 108 kalória égetés RunKeeper szerint. :) Állóidőt nem számolja. 3. pontnál azért álltam egy kicsit... :) Jó kis láda... :)

Mentolbogyó és Roppancs 2014.06.29 18:52 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 2.83 súly: 1.70
Megtaláltuk. Nagyon érdekes volt. Köszönjük.

EmesESE 2014.06.07 00:00 - Megtaláltam
Ok

mufracsek 2014.06.05 21:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Jojanya 2014.06.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Kellemes sétával és sok felfedezéssel megtaláltuk. A Károlyi kert játszóterén a legkisebbeknek való rész sajnos le van zárva, csak óvodai csoportok hasznalhatjak. Kárpótlásul volt pancsolas a könyv alakú szökőkútban. A múzeum lépcsőjén és a kertben lévő raklap padokon meglepődtem, de tetszett :) Köszönöm a rejtést!

Secc 2014.05.29 20:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.53
Esti séta alkalmával levadászva! Köszi!

Choongie 2014.05.20 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

KovMat 2014.05.19 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.61
Köszi!
-.- --

rétihéja 2014.05.18 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Jó kis belvárosi séta volt vasárnap délután. Köszi

vino69 2014.05.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.30
Köszi, jó volt látni a híres történelmi helyeket.

eleem 2014.05.03 16:10 - Megtaláltam
megtaláltuk

ellfelek 2014.05.01 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.49
Köszi a rejtést! Jó volt sétálni egyet itt a városban.

TS 2014.04.29 16:00 - Megtaláltam
Szép napsütéses időben sétáltam végig a multi pontjait. Nem minden pontot ismertem, így voltak újdonságok is. A múzeumnál lévő számkódot elsőre rosszul fejtettem meg, de újra elolvasva rájöttem a megfejtésre.

KakukkOK 2014.04.21 17:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.11
Ezt is megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zzr 2014.04.18 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

petyo11 2014.04.10 14:00 - Megtaláltam
KELLEMES SÉTA VOLT , KÖSZÖNET A REJTŐKNEK!
petyo11

t.gergely 2014.04.05 19:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

violin 2014.04.04 23:59 - Megtaláltam
ok

siemens 2014.04.03 15:15 - Megtaláltam
Köszönjük. Teljesítette 3 fő.

ShellGuards 2014.04.01 22:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget!

mihoj 2014.03.26 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Volt egy kis dolgunk a közelben, ezt a multit választottuk megkeresésre. Nyilván, a történelmünk fényében.
Köszönjük a "rejtést"!

1280
 
Atis87 2014.03.20 17:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szmh72 2014.03.19 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zambovivien 2014.03.15 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

tangotamas 2014.03.15 18:50 - Megtaláltam
Gondoltuk, hogy március 15-én épp stilszerű lesz megkeresni ezeket a pontokat!
Köszönjük a lehetőséget! :)

Brogan 2014.03.09 17:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.41
Az ünnep közeledtével időszerű volt ez a megtalálás.

marsoka 2014.03.06 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megvan.

 
tamas8_22 2014.03.06 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csomi89 2014.03.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.76
Köszönöm.

dendeocse 2014.01.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megvan.

szabilkó 2014.01.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.95
Megtaláltuk. Köszi! Tetszett a séta.

raticu 2014.01.25 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.59
Megtaláltuk, köszönjük.

kismaczu 2014.01.18 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Rövid sétával,könnyű találat.

totedu 2014.01.13 11:30 - Megtaláltam
10:45-től 11:30ig kellemes séta a téli napsütésben.

Pibo 2014.01.12 00:00 - Megtaláltam
Köszi...

bebfva 2014.01.09 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gst76 2014.01.03 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
Kihasználva, hogy a héten még szabin vagyok, városi bringázás a ködben.

GC1848_2014013113654.jpgGC1848_2014013113446.jpg
GC1848_2014013113713.jpg 
Cenci és Alfi 2014.01.02 17:44 - Megtaláltam
Esős időben sétálva. Köszönjük.

bubu&vahur 2013.12.22 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést. :-)

KBB-Bombur 2013.12.19 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Megvan.

KBB-Balin 2013.12.19 11:30 - Megtaláltam
Köszönjük, megnéztük.

cosinus0 2013.11.30 10:10 - Megtaláltam
Az MTSZ 100. évfordulójára menet a pontok összegyűjtve egy kis sétával, tömegközlekedés helyett. Köszi a rejtést.

tau 0470 2013.11.13 15:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Hosszú értekezlet után jól esett a félórás, 1,6 km-es levezető séta. Köszönettel.

1.2.
3.4.
5. 
Bubbantó 2013.11.08 11:00 - Megtaláltam
A mai belvárosi sétám során GCZSF, GCGETO és GC1848 multikat látogattam meg, sikerrel. Elgondolkodtató volt a séta!
Köszönöm a lehetőséget.

feel2006 2013.10.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
.

sziszko 2013.10.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
köszi

huszty 2013.10.26 14:46 - Megtaláltam
Megvan! :-) [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

kispeter12 2013.10.25 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm

Emerich63 2013.10.23 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Csirimojo 2013.10.13 19:00 - Megtaláltam
Kellemes őszi belvárosi séta. Köszönjük!

Gorkii 2013.10.13 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!

mcfreeze 2013.10.05 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

Dióskanyar 2013.09.28 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.27
Megvan. Köszi.

Pajzsika 2013.09.28 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.25
Megtaláltuk, köszönjük!

jadam968 2013.09.21 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

domszi 2013.09.18 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

Let's cach,
Domszi [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

An_Ga 2013.09.08 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

csbagi 2013.08.31 10:00 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm!

Rudi Team 2013.08.29 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Hektor 2013.08.26 09:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

JohnnyJoker 2013.08.25 15:25 - Megtaláltam
Becserkészve. . Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

ßeŁŁ 2013.08.24 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Köszönöm a rejtést! =)

 
haywire 2013.08.24 20:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.31

Budapesti ládázás 7/29 [wapon beküldött szöveg]
Nehéz de meglett néhány pontja. Ne bízz a GPS-edbe, mert rossz irányba fog vinni ennél a multinál. :) Köszönjük a rejtést! :) 
Pogánypeti 2013.08.23 13:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Szeretem az ilyen sétálós, városnézős multiládákat. Nagyon tetszett ez is, ügyes "rejtés", gratulálok!
Amúgy a mai napi 6. találatom! :)

Braunka 2013.08.21 11:55 - Megtaláltam
14 órás biciklizés, Budapesti 'KÖR' 8. találata.
Nem szokásom szóvá tenni, de köszönöm ezt a rejtést.

Pikku Peikko 2013.08.20 20:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

iMagination 2013.08.18 15:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Köszönjük!

sanzi89 2013.08.17 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.43
Megtaláltam!

A 3. pont nekem nem volt 100%-osan egyértelmű, csak 99%-ig. Én akárhogy néztem, egy évszámot láttam rajta.

Cler 2013.07.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.68
Tetszett a kis esti seta! :-) Koszonom a lehetoseget!

zsuzsigabor 2013.07.21 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.90
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget!
A pontokat könnyű volt megtalálni, viszont kár, hogy nincs igazi láda.

Gabee007 2013.07.14 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

esemese 2013.07.13 15:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.58
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Hajnalék 2013.07.09 12:02 - Megtaláltam
Budapesti kiruccanásunk alatt sem tudtuk megállni, hogy ne keressünk geoládákat! :-)

szuperpocok 2013.07.01 20:56 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.91
bike. koszi!

R-Gyu 2013.07.01 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Mai munkaszüneti napot gyalogos kupázással töltöttem. A 3-as ponton volt egy kis évszám probléma, de másodszorra sikerült belogolni.

UfoPapa 2013.06.13 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Régóta terveztem ezt a ládát, és azt adta amit vártam tőle. Egy kellemes belvárosi sétát.
Köszönöm a rejtést.
[g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

kupec 2013.06.12 19:00 - Megtaláltam
Séta sz esőben.

Cseber 2013.05.21 19:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Megtaláltam!

 
pozoli1 2013.05.19 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltam.

Strombus 2013.05.18 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.94
Az elsö két pont mellett elmegyek szinte mindig, ha Pesten járok - most végre bringával a többit is útba ejtettem.
A leírás nagyon tetszik, nem hosszú lére eresztett, de csupa érdekes apró információt tartalmaz.
A jelszóképzés a Pilvax-nál nagyobb snassz és a koordináta se stimmel. A nyomdánál csak egy dátumot találtam, remélem, a jót. A Károlyi-palotánál is el tudnék képzelni valami izgalmasabb megoldást. No, és valahol egy igazi ládát! Túl fontos számunkra a téma ahhoz, hogy csak egy virtuálissal legyen elintézve.

 
Cache Raider 2013.05.16 00:00 - Megtaláltam
Kellemes séta volt köszi :)

zsolty23 2013.05.12 14:30 - Megtaláltam
Anettx-szel közösen.

Köszönjük!

anettx 2013.05.12 14:30 - Megtaláltam
köszönjük!

janijanix9 2013.04.29 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!Je

YougiBear 2013.04.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Köszönöm ezt a kis túrát a belvárosban!

Winssent 2013.04.07 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Nagyon élvezetes volt végigjárni ezt a multit! Köszönjük a lehetőséget!

Lencsybaba 2013.04.06 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26y] [wapon beküldött szöveg]

neel 2013.04.01 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a kellemes sétát.

lakkanto 2013.03.29 19:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Szép séta volt, visszafele mentem. Köszi a rejtést.

KPisti 2013.03.16 15:52 - Egyéb
Ka-Csa a 900. megtalálója a ládának, gratulálok!
K:Pisti (ládagazda)
www.geocaching.LAP.hu

Ka-Csa 2013.03.16 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Mobilról beküldve. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

HRita 2013.03.16 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]
Márciusi hóvihar miatt itthon rekedve belvárosi séta keretében stílusosan az 1848-as történelmi helyszínek nyomába eredtünk :)

Nemzeti
Palota homlokzata
 
nagyi11 2013.03.15 16:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megtaláltuk!

 
katnorbi 2013.03.10 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Mivel Norbinak hétfőre az iskolába március 15-ről kellett infokat gyűjteni, aktuálissá vált a multi pontjainak felkeresése. Nagyon jót sétáltunk vasárnap d.u. egy kis bevásárlás után, köszönjük ezt a jó kis multit.

csehipest 2013.02.16 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.19
Köszi

Mini 2013.02.04 12:05 - Megtaláltam
Köszi

Tapsifüles 2013.01.31 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.60
Köszönöm a rejtést.

borbelyordogok 2013.01.16 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.61
Köszönjük a rejtést. Kellemes séta volt.

emiGrant 2013.01.16 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Kellemes séta a belvárosban. Még a nap is kisütött és az idő egész enyhe lett. Köszönjük a rejtést!

Stuka6 2013.01.11 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük szépen. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Fixis 2013.01.11 16:19 - Megtaláltam
Jó kis multi! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2013.01.05 11:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.08
Budapesti ládázás, városnézés, nosztalgiázás. 8/2. találat.
A mai napra jelzett jó időjárást kihasználva a budapesti ládákból kerestünk fel néhányat, had fogyjanak a keresetlen csészék.
A láda pontjait a GCJVKT multi pontjaival keverve kerestük meg, mintegy két óra alatt körbesétáltuk a VIII. és az V. kerület egy jó részét. Mivel a Józsefvárosban cseperedtem fel s éltem 25 évet, a helyszínek jól ismertek voltak számomra. Jóleső érzéssel sétálgattam a rég nem látott utcákon és tereken, mert manapság igen csak ritkán jutok be a belvárosba gyalogosan. Sok minden megváltozott és átépült, számomra mégis megmaradt az ismerős érzése.

Köszi a rejtést!

 
duranyikd 2012.12.25 17:06 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.58
köszi

arkangyal 2012.12.13 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

Zolee140 2012.11.25 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.80
Köszönjük a rejtést. Jó kis séta volt olyan helyeken amik mellett eljárunk de mégsem látunk. :)

nettykaaa 2012.11.23 12:45 - Megtaláltam
Jó volt a történelmi tanulmányokat felidézni a pontok által. Ötletes "rejtés", köszönjük.
Netti és Ákos

faus2s 2012.11.04 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Két részletben sikerült, mert egy hónapja nagyon elvert minket az eső.

Somate 2012.11.02 11:26 - Megtaláltam
Megvan :D

Roberto Kesser 2012.10.27 15:58 - Megtaláltam
köszönöm a rejtést, és a sétát! kellemes volt az eső ellenére is, mert így legalabb üresek, és tiszták voltak az utcák.

kectam 2012.10.20 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Remek kis multi, a mai csodás időben még jobban élveztük. Érdekes pontok, szinte bántuk, hogy csak 5 pontja van...
Köszönjük a rejtést.

navigaator 2012.10.17 00:00 - Megtaláltam
-

petili 2012.10.11 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Köszönjük a rejtést!

Zsuzsi és Palcsi 11010713 2012.10.11 09:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Köszönöm a sétát!

MatoBoci 2012.10.06 18:32 - Megtaláltam
Megvan!
Úgy gondoltuk, hogy ebben a szép időben megéri elmenni sétálni. Úgyhogy fogtuk magunkat és egyhuzamban végigjártuk az összes pontot. A Károlyi-palotánál nagyon régen jártam utoljára, de örömmel konstatáltam, hogy a környéket nagyon szépen felújították.
Köszönjük a rejtést!

hgabor1 2012.09.26 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk Andival,köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

rajp 2012.09.22 18:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! J&A [g:hu 1.3.30] [wapon beküldött szöveg]

Lili.th 2012.09.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.24
Még a nyáron kezdtünk hozzá, de csak tegnap tettünk pontot a végére.

simple 2012.09.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.58
megvan

Dömemama 2012.08.31 19:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

pejuci 2012.08.31 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Köszi a rejtést! A pontokon visszafelé mentünk végig.

kópé1993 2012.08.29 16:24 - Megtaláltam
Megvan köszi!

sistván 2012.08.27 00:00 - Megtaláltam
Jó volt, köszi!

lukrécia 2012.08.27 00:00 - Megtaláltam
Meglett, köszi :) ( eddig nem is tudtam,hogy hol volt a nyomda :) )

bzsoltie 2012.08.26 17:30 - Megtaláltam
A történelemkönyvi képeken kívül jó volt látni a helyszíneket ma, saját szememmel is.

Emese&Dezső 2012.08.11 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

StiviG 2012.08.07 16:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

SziszoZozo 2012.08.04 19:05 - Megtaláltam
Budapesti kirándulásunkat egy kis ládakereséssel dobtuk fel. Ez volt a mai nap utolsó multija! Köszönjük!

vaska 2012.07.29 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltunk mindent :-) Köszi

mSac 2012.07.29 18:45 - Megtaláltam
ok

Farfalla 2012.07.29 18:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Kerékpáros találat.

Sokat hallottam, tanultam már ezekről a helyekről, de nem ismertem az események minden pontját, hogy hol is zajlottak konkrétan.
A láda segítségével viszont végre megelevenedtek ezek a helyszínek.

Köszönöm :)

Peti96 2012.07.29 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Megtaláltam!

RobiGergo 2012.07.29 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.79
Kellemes kis séta volt. Köszi a rejtést!

alcala76 2012.07.29 16:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.79
Könnyen, gyorsan meglett! Szép helyekre visz el! Köszi a rejtést!

Myself 2012.07.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi

Gabro 2012.07.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.67
:-)

Hepur 2012.07.14 00:00 - Megtaláltam
Bringás találat. Érdekes volt felkeresni ezeket a helyeket. Kár, hogy minden pont virtuális.

bonisbela 2012.06.27 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.25
Ennek a multinak egy pontja volt az első budapesti pont, amit megtaláltam. A belvárosban tettünk egy sétát, melynek során végigjártuk ezt a multit is. Kár, hogy csak virtuális pontokból áll. Köszönjük!

Dolex 2012.06.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
ok

gusty 2012.06.09 13:25 - Megtaláltam
Bike

nzsolt 2012.05.13 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Köszönjük a lehetőséget!

vittorio 2012.05.12 21:44 - Megtaláltam
köszi

handus 2012.05.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.78
Akasszátok fel a királyokat!

karcsipanna 2012.05.02 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.51
Nagyon szép!

Angyal család 2012.05.01 19:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Nagyon hangulatos multi, visszafelé csináltuk végig. Az már tuti, hogy ennek a multinak volt a világon a legelső megtalálása, a geocaching előtt kb. 150 évvel :P

pamisimpa 2012.04.21 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 1.00
Janka (4 hó) első találata. No meg az enyém is! :) jó kis séta volt. Magdi és Apu is elkísért. Köszi!

GB 2012.04.13 14:02 - Megtaláltam
ok

Andrys 2012.04.13 14:02 - Megtaláltam
:-)

reweptor 2012.04.12 14:59 - Megtaláltam
köszi a rejtést
már régebben megvolt, csak elfelejtettem logolni, és elkallódott a jelszó, így újra végigjártam:)

Rea 2012.04.12 00:00 - Megtaláltam
Emelt magyarosként hatalmas élmény volt. Köszönöm:)

Toonk 2012.04.10 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. #Rejtés #Környezet Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

bgyuro 2012.03.27 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszönöm a rejtést.

suky 2012.03.27 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.00
Remek helyek. Köszi a rejtést.

ltsoma 2012.03.20 00:00 - Megtaláltam
Érdekes út volt. Nagyon tetszettek az egyértelmű leírások :). Köszönöm a rejtést.

jupipi 2012.03.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.61
Tesómat elvonszolva, két részletben kerestük meg a pontokat. Jó volt! :)

CicóMicó 2012.03.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Köszönjük!

kétbakancsos 2012.03.15 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
A mai napon kellett megtalálnunk. Délután az Országos Széchenyi Könyvtárba mentünk a "Vállalkozás, kultúra polgárosodás" c kiállításra, ahol a tárlat Heckenast Gusztávnak, Landerer nyomdásztársának állít emléket.

Heckenast nyomda
 
norbye 2012.03.15 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

P306 2012.03.15 13:14 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Az ünnep tiszteletére végigjártam.

wasawski 2012.03.15 13:09 - Megtaláltam
Egy kölcsönkért GPS-szel, az ünnepi lezárások mellett, két barátommal, igen jó hangulatban kerestük fel a történelmi helyeket, amik ma már közel sem felemelő érzést sugároznak... Köszönjük a rejtést! És bocs a Városháza melletti épület portásának... :)

csiktor 2012.03.12 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.36
Köszi szépen a rejtést! Kellemes séta volt a szép időben így az ünnep közeledtével! :-)

Norbi és bia 2012.03.11 12:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
A tavasz ellenére elég hideg időnk volt, széllel, és némi záporral, de az elemekkel dacolva megleltünk minden összetevőt.:)
Köszönjük!:)

Vitona 2012.03.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Csodás kirándulás volt Budapesten. Köszönjük.

babi99 2012.03.06 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Kaputyin 2012.03.03 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Megtaláltam! A közelgő ünnep alkalmával jártuk végig a helyszíneket!
Köszi a rejtést!

Arual 2012.03.03 17:10 - Megtaláltam
Ok! Meg van, köszi!

markovicsa 2012.02.27 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.73
A 3. pont megfejtése okozott gondot, logikusan igyekeztem megfejteni. A megfejtésemet nem fogadta el a rendszer. A mentorom segítségét kértem, aki megerősítette, hogy jó a jelszó. Ismételt próbálkozásom, eredményes volt.

Lukács Imre 2012.02.25 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Kellemes délutáni városi ládászás közben Hajnival.
Köszönjük!

DenkeT 2012.02.01 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Mai második találat, köszi a rejtést! :) 30 perc séta volt, késő délután

szollosi73 2012.01.29 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.65
Megtaláltuk!
Hétvégi Budapesti dobozolás "áldozata" lett ez a multi. A pontokat egymás után szedtük le, mindegyik egyértelmű volt.
Köszönjük, hogy megmutattad ezeket a helyeket!
Szilvi+János

 
Vizapoo 2012.01.28 16:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.41
Köszönöm a rejtést, a 3. pont nekem is új volt.
Vizapoo

picinyuszi64 2012.01.28 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

b_pisti_62 2012.01.28 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
A 3. pontot picit keresgettem, a GPS nincs a helyzet magaslatán a szűk utcákban...

 
kbk 2012.01.28 11:10 - Megtaláltam
@ndrew-val közösen.

@ndrew 2012.01.28 11:10 - Megtaláltam
Kellemes séta volt.

 
BubaGC 2012.01.22 12:30 - Megtaláltam
-

plecs 2012.01.22 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 3.24
Szép kis séta a hideg szélben!

RoriZo 2012.01.14 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.51
Én nagyon nem szeretem az ilyen feladványos ládákat, a harmadik pontot a helyszínen nem találtam, de a neten meglett! Szerintem erre vigyázni kéne!
Köszönöm

LB-practika 2012.01.11 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.04
Köszönöm a rejtést!

Judit és Béla 2012.01.07 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltuk.

gyusz_58 2012.01.01 10:40 - Megtaláltam
Első újévi ládám:)
Azért 1848-ban errefelé jobb volt a levegő:(
2,4 km, 35 perc alatt
Köszönöm a rejtést

Foggy mood
Egy nemes nemes
HZsoti 2011.12.27 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.00
kicsit elakadtunk a nyomdánál, de azért megoldottuk valahogy :)
köszi a túrát!

Marpad 2011.12.21 11:15 - Megtaláltam
2 hónap alatt, apránként, de meglett. Érdekes volt. Köszönöm

G&V 2011.12.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.06
Már sötétben, karácsonyi vásár után. Aznapi utolsó ládánk volt. Köszönjük a rejtést!

clip 2011.12.12 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.20
Megvan!

vasony 2011.12.11 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Hecsa 2011.12.10 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Megvan!

belus01 2011.12.05 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Daltons2033 2011.11.30 20:15 - Megtaláltam
20:15 MUHAHA =) Kb. 45 perc laza sétával...

Ashmelia 2011.11.19 19:19 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Pala.G 2011.11.19 19:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.88
Köszönjük a rejtést, jót sétáltunk a pesti éjjszakában!

Üdv
Detti & Gábor

 
hercule&jane 2011.11.19 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megtaláltam. [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

Belvárosi bóklászásunk 1. ládája. Tényleg kár, hogy a nagy és híres Pilvax helyén egy ír kocsma van:(
Pedig milyen klassz lenne egy igazi magyar forradalmi kávéház:)

ndavid42 2011.11.12 11:51 - Megtaláltam
[:428:]
NBL3/D1/4.
Egész jó kis multi volt.

sereszaki 2011.11.12 11:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.69
Nagy budapesti ládázás ndavid42-vel III. 17/4. találata. Tetszett a multi,sosem jártam még ezeken a helyeken.
Köszi a rejtést!

Mirabelle 2011.11.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Rég nem jártam a belvárosban, most kesser szemmel. A Pilvax tényleg felidegesített, nem igaz, hogy nincs egy magyar vállalkozó sem, aki felkarolta volna. Szeressük az ír kocsmákat, nincs azzal baj, nade a Pilvaxban? ...
Köszönet a rejtésért!

Ancs 2011.11.01 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.48
Ma én is történelmi tettek nyomaiban jártam. Sosem gondoltam bele, hogy vajon pl. hol lehetett a Pilvax, most ennek a multinak köszönhetően már odatalálnék. :)
Köszi

Gyalogos kupa:12.9km

 
GalosA 2011.11.01 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Köszi, megvan!

becko 2011.10.30 00:00 - Megtaláltam
megvan

Cerberus 2011.10.29 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.02
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

zeus 2011.10.29 00:00 - Megtaláltam
könnyű, esti séta

prisoft 2011.10.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Köszönjük a lehetőséget!

SzabEdAn 2011.10.20 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetöséget. [g:hu 1.3.9] [wapon beküldött szöveg]

erdélyiek11 2011.10.20 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

mazsola069 2011.10.18 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Meló utáni ládázgatás.Ez is letudva.

salty 2011.10.15 17:00 - Megtaláltam
Megvan!

Gábor66 2011.10.15 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Jó gondolat a '48-as események helyszíneit megmutatni egy multi segítségével, és tudom, hogy valós rejtésre nem ad lehetőséget a helyszín. Én sem tudtam volna jobbat kitalálni, bár ez így egy kicsit sablonos volt. A helyszín meg olyan amilyen. Hogy a PILVAX-ban ír kocsma van, ez eléggé meglepett. (Holnap azt hiszem megveszem, és csinálok benne egy XIX század közepét idéző kávéházat.) A költő Gyurkovics Tibor egyszer mocskos, bűzös városnak nevezte Budapestet. Egyetértek vele. Egyébként ez volt az első saját nevemen megkeresett ládám, és az elsőt akkor is az emlékezetébe vési az ember ha nem csupa pozitív gondolatok jutnak róla eszébe. Én is így leszek vele. Köszi a rejtést!

 
Mira 2011.10.15 14:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Megtaláltam, részletek hamarosan! Köszi! [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

 
hitamas 2011.10.08 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.36
:)

csörike és maci 2011.10.03 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.85
ok.

Égenjáró 2011.10.02 16:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megvan! Köszönöm!

 
Taki- 2011.09.29 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.89
Egyetem után volt pár szabad órám... Megéri jobban körbenézni errefelé.

Pimpi69 2011.09.28 13:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

NBOZS 2011.09.20 18:10 - Megtaláltam
Nagyon ötletes, tematikusan felépített multi, részletes képanyaggal és leírásokkal. Én visszafelé jártam végig, mert úgy esett utamba.
Gratulálok a rejtőnek és köszönöm!

EdeZ 2011.09.13 14:07 - Megtaláltam
Kellemes séta volt. Köszönöm hogy elvezéreltél ezen helyekre és útközben sok olyan helyre, ahol eddig még nem jártam.

picuresnagyur 2011.09.12 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Az erdei ládákat bevallom jobban kedvelem, de ez egy hangulatos városi séta. S még patinás is :) köszi

bazinga team 2011.09.12 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
megtaláltam. köszönöm a lehetőséget. Judit, gergő [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

walky 2011.09.11 00:00 - Megtaláltam
Kellemes séta, köszönöm a rejtést!

Sunboy 2011.09.09 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Jó kis izzasztó munka volt egy őszi napon is :)

DonRazzino 2011.08.29 11:11 - Egyéb
Gyalogos kupa: 10.6 km

Anikó77 2011.08.28 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltuk!
Köszönjük a lehetőséget!

Anikó77, Norbi

Gyalogos kupa: 10,7 km

Kertész család 2011.08.15 12:35 - Megtaláltam
Ismét a játék révén olyan rejtett szépségeit ismerhettük meg a városnak,amit enélkül talán sosem.Köszönjük az élményt.

fate24 2011.08.14 16:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.17] [wapon beküldött szöveg]

futureal 2011.08.09 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Köszönöm a rejtést!

wheelmary 2011.08.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.70
Köszönjük!

dienespeter 2011.08.03 16:00 - Megtaláltam
köszi

M Zsófia 2011.08.02 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Megvan köszi a rejtést.

rozsabogar 2011.07.22 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Bogi és Papi 2011.07.17 12:17 - Megtaláltam
Megvan ez is

vighv 2011.07.15 18:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Minden tekintetben alapos láda. Érdemes volt végigsétálni a megadott pontokon. A Pilvaxnál korábban még nem jártam.
Köszönöm a rejtést és a jelszó pontosítását!

A Pilvax ma
paszi 2011.07.02 15:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.15
Megtaláltuk! Köszi
MCM

Zeike 2011.06.21 14:00 - Megtaláltam
7/12 A pontok bemutatása nagyon tetszett. Köszönjük a rejtést! . :)

 
vacakos 2011.06.20 12:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.49
Meglett, kellemes séta.

-vacakos-

Gubirobi 2011.06.16 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Budapesti ládázás közben kellemes időben bejártam a virtuális láda pontjait.
Vidéki lévén én sem nagyon ismertem a nevezetes nap eseményeinek helyszíneit, de ezt most bepótoltam!:) Jó érzés volt bebarangolni a helyszíneket, melyek közül legjobban a Nemzeti Múzeum tetszett.
Köszönöm a lehetőséget!

Pilvax
szepzsuzsi 2011.06.04 18:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Szép a fővárosunk, szeretjük! Köszönjük a sétát!
szepzsuzsi, Ágnes, Gábor

SünVeedee 2011.05.29 15:40 - Megtaláltam
Köszönjük a kellemes felfedezős sétát a pesti belvárosban!

Csg12 2011.05.26 20:30 - Megtaláltam
Esti bicajozás, mókás volt mert az V. kerületben áramszünet volt. Köszi az összeállítást!

SilverG 2011.05.18 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Megtaláltuk!

FCsili 2011.05.18 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltam!

KJ & GM 2011.05.16 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

Biobori 2011.05.07 21:10 - Megtaláltam
Két részletben biciklivel fordított sorrendben kerestem fel a pontokat. Köszi.:)

Pogacsa1 2011.05.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Érdekes helyekre kalauzolt a láda. Kár, hogy nincs hagyományos ládája. Minden pont korrekt volt, egyedűl a 3. pontnál tanácstalankodtam az évszámot illetően. Köszi a rejtést!

 
krisskamion 2011.04.28 14:20 - Megtaláltam
farkas_e-vel

farkas_e 2011.04.28 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Dr. Egri Mária művészettörténész tartott a jászsági művészetről előadást a Pest megyei Megyeházán, a Városház utcában, a vetítendő képekben pedig én voltam segítségére. Hát, mi egy kicsit hamarabb érkeztünk... :)
Kivételes hétvége volt ugyanis sikerült a Pilvax utcájával szemben, egy ici-pici téren parkolni... :)
Körbesétáltunk mindent, és kellemesen elfáradtunk, mire visszaértünk. Rámfért ez a séta, a történelem szempontjából is...
Köszönjük a rejtést!

 
swiki 2011.04.26 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
TFTH!

Palazsu 2011.04.25 17:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Kellemes húsvéti séta a Levin 900 esemény keretében.

vitibi 2011.04.23 17:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Kis sétával megoldva.

nmárti 2011.04.08 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Kellemes séta volt, mindenkinek ajánlom. Köszönet a rejtőnek!

 
mngc 2011.03.27 20:01 - Megtaláltam
Könnyed séta a történelmi úton.

beliczky 2011.03.26 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.53
Kellemes séta keretében a szépülő belvárosban.

racz.tibi 2011.03.15 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Párommal egy kellemes március 15-i séta keretein belüli találat. Köszönjük a rejtést!

fecodat 2011.03.15 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.45
Megvan! Jó program volt. Köszi!

Tóni&Beus 2011.03.15 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Aktuálisan... így is-úgy is...

 
LTA 2011.03.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Ünnepi ládázásunk 5. ládája. Érdekes volt pont a mai napon végigsétálni a helyszíneken. Köszönjük a rejtést!

hevike 2011.03.14 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Megtaláltuk.

epés remete 2011.03.13 14:00 - Megtaláltam
Tematikus városnézés az ünnep előtt. :) A gyerekeknek észrevétlen "történelemórát" tartottunk! Utána - hogy kerek legyen a dolog - lesétáltuk GCJPLT-t is...
Köszönjük!

Törpe 2011.03.12 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Köszönjük a rejtést! Törpe

Nyúl 2011.03.05 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.00
Megvan. 1,5 KM és 31 perc alatt. Na, jó! Ebben benne volt egy gyros elfogyasztása is.
A Pilvaxnál nekem is problémám volt. Minden áron a lóherét akartam számolgatni. Az Oregonon nem látszódnak a képek. Talán egyszer majd az is megoldódik valahogy. :-)

MirP 2011.03.05 08:06 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.01
Szombat reggeli ládázás 3/3.
Ezeket a pontokat egyszer minden magyar embernek végig kell járnia, mert ahogy a pontokat érintettem, valami mindig volt bennük. Pl. a Landerer nyomda egy átlag külföldinek egy szimpla épületet jelentene, mert tényleg semmi különös nincs benne, de mégis nagyon jó érzés volt ott lenni ezen a történelmi helyszínen. És ez a többi ponttal is így van. Köszönöm a rejtést, egy élmény volt! ;)

boszorkányok 2011.03.03 21:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.23
Éjszaka, hidegben, de MÉGIS...

Skalp 2011.03.03 21:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.63
Egy lekésett vonatnak köszönhető kellemes éjszakai ládázás során. A dátum miatt éppen aktualitása is volt a helyeknek. Köszi.

 
Motkány 2011.02.27 16:15 - Megtaláltam
A Pilvax-os részt a szöveg alapján félreértettük. Tanulság: nem árt a képeket is végignézni :)

Alcohool 2011.02.27 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Végigsétáltuk, megtaláltuk mindet, köszönjük! :)

keridori 2011.02.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 2 átlag: 4.00 súly: 2.52
Megtaláltam!

Sas 2011.02.27 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Kellemes sétával...

lasagne 2011.02.26 10:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.66
-

vViktor 2011.02.24 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

mendi_es_zoli 2011.02.18 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.86
Megtaláltam. A környéken dolgozom, több részletben jártam be a pontokat munka előtt/után, GPS nélkül, a térkép információi alapján. Ennek megfelelően úthosszt nem tuodk írni.
Köszi a rejtést!

Aleph & Rita 2011.02.18 13:35 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.10
Gyorsan letalpaltuk, köszönjük!

Speedy2129 2011.02.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nagyon jót sétáltunk, köszi!

bear790611 2011.02.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Szép séta, köszi a rejtést!

EvaM 2011.02.10 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.80
Esti séta a belvárosban. Az ötödiktől az első felé haladtunk, összesen 2,15 km volt az út.
Köszi a rejtést!

t.Laco 2011.02.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.83
köszi

Fürkészek 2011.02.07 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.74
Köszönjük a rejtést,remek séta volt délelőtt.

KataJani 2011.01.23 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.77
586. megtalálásunk. Vasárnap délutáni séta nagy hidegben. Jók ezek a városrész bemutató multik, amikor az embernek van rá ideje. Jól felépített multi, sajnos igazi láda nélkül.
A "túra" nekünk bruttó 3,15 km hosszú séta lett.
Pontok: 4. 16:30, 3. 16:38, 2. 16:48, 1. 17:00, 5. 17:15.

PILVAX 
kolibri 2011.01.18 17:32 - Megtaláltam
Esti Budapest szürkítés. :o)

anyóca 57 2011.01.16 17:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, megtaláltam. Kellemes vasárnapi séta januári csodálatos időben. Még mindig sikerült új információkat kapnom ehhez az eléggé ismert témához. Köszi.

Végek 2011.01.15 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Esti séta.

pliptai 2011.01.13 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Köszönet a rejtésért!

Dobozostej 2011.01.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.63
Megvan.

Autsider 2011.01.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.38
Megvan.

Viky9603 2011.01.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Levadászva Joco12589, czejczej66, kacsaaa és Martina társaságában.

czejczej66 2011.01.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.15
ok

Kacsaaa 2011.01.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Joco12589, Tenshy911020, czejczej66 társaságában megtalálva!

Tenshy911020 2011.01.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
ok

joco12589 2011.01.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Ok

b.klaudia 2011.01.08 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Ok

*Vica* 2011.01.07 14:20 - Megtaláltam
Lesétálva.

zramzam 2011.01.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Boldog új évet köszöntünk a mai kincskeresési túránkkal, hiába a hideg, nagyon szépnek találtatott a séta. Köszönet a rejtőnek.

fattila 2011.01.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Csodálatosan szép séta volt. Köszönet érte.

Szabó Család 2010.12.28 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Köszönjük.

ÁG-Team 2010.12.04 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.58
Pesti nap, a Vörösmarty téren lévő adventi vásár apropójából...Ha már a közelben voltunk, útba ejtettük a pontokat.

Ági, Gabi

Petra 2010.11.28 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
A lakóhelyemhez eső második legközelebbi láda is végre levadászva.

Attil@ & Réka 2010.11.28 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.76
Az első Bp-i multim! Köszönöm a rejtést! Attil@

 
Geokarakai 2010.11.27 00:00 - Megtaláltam
Érdekes helyekre hívja fel a figyelmet

 
gsy 2010.11.16 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Kicsit félretájolt a GPS és én sem voltam képben. Ráfogom a fáradtságra! =) A multi tetszett! Köszi!

 
artissimo 2010.10.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
kellemes séta az őszi napsütésben - köszönet a rejtésért!:)

szirom 2010.10.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
érdekes séta volt, köszi a rejtést!:)

CzPeet 2010.10.17 20:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.65
Esti séta a városban! A belváros ellenére jól esett a friss levegő :)

znasz 2010.09.29 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszi a rejtést.

Delfin1990 2010.09.29 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Gyönyörűek az épületek, köszi a rejtést!

Nightika 2010.09.28 13:18 - Megtaláltam
*/

JAck:66: 2010.09.27 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 2.63
Virtuális pont.

Angus_Podgornij 2010.09.19 13:30 - Egyéb
Gyalogos kupa: 13,4 km.

Famágus 2010.09.18 12:20 - Megtaláltam
Busójárás a Múzeum kertben.. a világörökség új részeiként, kirakodóvásár, matyók, kézművesek, busó táncbemutató stb.
isteni pompost ettünk.
Cicák a Múzeum kertben.. és ezer régi emlék, itt nőttem fel..igen, a kertben :-) csak meséltem, meséltem.. köszi!!

papneveld utca..
Hadralka 2010.09.18 12:20 - Megtaláltam
megtaláltuk!

oldfox 2010.09.18 12:20 - Megtaláltam
...megtaláltuk, bővebben famágustól.

TücsiTeam 2010.09.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Végigjártuk az ismert pontokat.

alfabootis 2010.09.03 16:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Nagyon jó kis rövid multi. Ahhoz képest h a gps mennyire le van árnyékolva a jó leírás alapján minden pont egyértelmű. Köszi a sétát, jó volt! (jobb lett volna nem egyedül...:-() :-)

koponya 2010.09.02 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.36
Megvan. Köszi!

zalajaro 2010.09.01 18:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.37
SZÉP BELVÁROSI SÉTA NYOMÁN.

a-beatrix 2010.08.28 17:05 - Megtaláltam
Belvárosi ládázás Korival kettesben, még gps nélkül, 2.

laja 2010.08.23 22:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.21
:)

pszoradi 2010.08.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Most legalább tudjuk, hogy hol volt a Landerer-Heckenast nyomda. Köszi a túráért.

benger 2010.08.18 20:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Valahogy nem jött át a forradalmi hangulat, mindenesetre jó kis séta volt :)

fa-peti 2010.08.08 17:42 - Egyéb
Kerékpáros Kupa: 45,0 km

Haspok 2010.08.06 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.96
Kellemes séta!
Köszönöm!

rgabgab 2010.08.03 18:55 - Megtaláltam
Megvan

FTom 2010.07.29 15:24 - Egyéb
Gyalogos kupa: 24,9 km.

AlanTheWild 2010.07.26 08:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
A kánikulai időszak után kellemes hűvös, esős reggeli sétával teljesítve. Jó látni, hogy szépül a belváros.
Köszönöm a rejtést!

 
K-Isti 2010.07.25 20:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
OK.Jót gyalogoltunk, a feleségem irányításával sokkal hosszabb utat tettünk meg, mint kellett volna.Jobb lett volna, ha néhány fokkal több van.Tetszett a rejtés és a leírás.

Đorka 2010.07.22 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Köszi a rejtést! Gyalogosan kerestem fel Ricsivel a pontokat. Élvezetes volt, bár jobban örültem volna, ha pár fokkal hidegebb van.

RichieRics 2010.07.22 15:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Kivételesen gyalogosan, nem biciklivel kerestem a ládákat ezen a rettentő forró napon. Köszi a rejtést, élvezetes volt.

fuzbal 2010.07.13 22:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Marcival
Köszi a rejtést, és a jelszó összerakásában a segítséget a rejtőnek.

LPilot 2010.07.07 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.16
Végigjártam, érdekes volt.

Mo-Hó 2010.07.03 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Történelem tanítás új módja.
Köszönjük a rejtést!

Miley98 2010.07.01 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.92
Jót sétáltunk jót fagyiztunk és jót ládáztunk.Köszi

police107 2010.07.01 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.92
Könnyű kis belvárosi sétafagyival ,közben ládázva egyet.
Köszi

Bajuszcica 2010.06.29 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Dzsinszkával és Zoltanussal közösen, köszönöm a rejtést:D Úthossz: 1250 m.

Zoltanus 2010.06.29 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Bicajos találat, dzsinszkával és Bajuszcicával. Az úthossz: 1250m.

dzsinszka 2010.06.29 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Biciklis találat, az úthossz: 1250 m
Köszönöm a rejtést!

joco64 2010.06.02 11:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.82
Megtaláltam.

CacheFinder 2010.05.30 12:04 - Megtaláltam
Ezt a multit a legjobb lett volna Március 15.-én teljesíten.
Sajnos az utóbbi időben ez az ünnep sem olyan már, mint néhány évvel ezelőtt.
A multi pontjai nagyon jók.
Még született budapestiként sem tudtam volna megmondani, hogy merre volt a Landerer és Heckenast Nyomda.
Köszönöm a lehetőséget!

advent 2010.05.29 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.82
Még a vizsga is sikerült! :)

Evila 2010.05.29 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.88
Advent közgáz vizsgája után, remek kikapcsolódás volt. Köszönjük!

UrbanSh@olin 2010.05.29 11:47 - Megtaláltam
jó volt, köszönöm!

nymhun 2010.05.29 11:40 - Megtaláltam
Hát, köszönjük a sétát, akármekkora szégyen ezek az épületek közül még csak néhányat láttam, de nagyon tetszett. :)
Köszönöm a jelszó pontosítást!

Balka 2010.05.23 18:00 - Megtaláltam
Remek városi multi, tetszett.

Rókacsapda 2010.05.23 17:10 - Megtaláltam
Jó kis multi volt! Köszi a rejtést!

Milán&Enikő 2010.05.20 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.53
Köszi a rejtést, nem is tudtam, hogy ezek az épületek hol vannak. Tanulságos volt végigjárni!

matrixmusic 2010.05.15 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.31
Megtaláltuk!
METALLICA koncert alkalmából jöttünk Pestre, így csütörtök-péntek-szombat ládázással telt, igencsak rossz időben.
Folyamatosan esett az eső. A pontok jól össze voltak állítva, de túl sok mindent nem mondott így bő 160 év után...
Sajnos nekünk a pesti ládák nagy része nem jött be, csak pontgyűjtésre alkalmasak.

Üdv:
Aty és Judit
...::: www.matrixmusic.hu :::...

Liberty 2010.05.01 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Szép napsütésben, kellemes városi séta volt. A rejtések ötletesek és színvonalasak.
Köszönet a rejtésért.

 
gyimimi 2010.05.01 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.92
A 2. pontot csak google segítségével sikerült megfejteni.

parrish 2010.04.24 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megtaláltam.

L-200 2010.04.24 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Megvan.

Paplacs 2010.04.22 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
A magas házak között GPS nélküli keresést választottam, miután alaposan mellétrafált a szűk utcákban. Szerencsére ez a multi így is könnyen teljesíthető.

edgar 2010.04.21 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
106 perces nézelődős, beszélgetős séta szép tavaszi időben. Utána múzeumlátogatás a Nemzetiben... Röviden: nagyszerű délután!
Köszönjük a rejtőknek!
(Az út hosszát nem mértük le, mert nem az ideális nyomvonalon mentünk, hanem arról a séta és a nézelődés során le-letértünk.)

Fakakadu 2010.04.19 00:00 - Megtaláltam
Jó kis séta az esőben.

roboy és vica 2010.04.17 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.28
Áprilisban a március ifjak nyomában. Kellemes séta lemerült GPS el sikeres vadászat.

cav004 2010.04.16 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.98
Az új főutca még szebb környezetet teremtett a multinak.

xaver98 2010.04.10 18:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.33 súly: 2.68
Köszi !

MJM 2010.04.10 00:00 - Megtaláltam
Szemben a Márciusi ifjakkal...visszafelé:)
...de így is jó lett!

Hegymeg 2010.04.06 19:03 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Remek kis séta a városban munka után :-)
Köszönöm a rejtést!
Gyuri

blendix 2010.04.01 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Érdekes, hogy mennyi új dolgot tud felfedezni az ember geoládázás közben abban a városban, ahol már sok-sok éve él :)
Nagyon kellemes, izgalmas, élményteli este volt, köszönjük szépen! :)))

Joanne 2010.03.20 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.38
Az utat 1848 méterre tippeljük. :)
Zs&E

Csaba & családja 2010.03.20 13:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.20
Az utolsó pont már régebben meg lett. Most végigjártuk a többi helyet is. A 2. ponton kicsit megakadtunk, köszönjük a rejtő segítségét.

Nicky&Ati 2010.03.15 14:15 - Megtaláltam
Bajcsy-Zsilinszky útra készültünk megemlékezésre, de elötte begyüjöttük ezt a ládát. Természeresen Március idusán. :)

Felcser 2010.03.15 10:50 - Megtaláltam
Az ünnepi lezárások miatt igen kalandos volt megtalálni az utolsó pontot:)
Köszi a rejtést.

-Mike- 2010.03.15 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Stilszerűen március 15-én kerestük meg Petivel a ládát, ami így adta vissza leginkább 1848. márciusának hangulatát!
A Pilvax előtt építették a színpadot, így már oda is körülményes volt a közeljutás, a múzeumkertről nem is beszélve, oda gyakorlatilag lehetetlen. Ráadásul a szobrot az épület felől kell nézni. A főlépcsőn már ment a műsor, az egész Múzeum körút le volt zárva, minden tele emberekkel. Ritka alkalom amikor háborítatlanul lehet sétálni a belváros úttestjén... Ki is használtuk. Egyébként sok környező utcából sétálóutca lett, nem is tudtam. Mostanában csinálták, jó ötlet volt!
Délután még kimegyünk, csak hazajöttem ebédelni meg bejegyezni a megtalálást!
Köszi, tetszett!

1848Aradiak
timi és a mackó 2010.03.14 17:30 - Megtaláltam
Köszönöm. Anyuval és beteg húggal. Érdekes volt és rengeteg gyönyörű homlokzatot láttam. A Nemzetinél főpróbáltak a huszárok!

zöldek 2010.03.13 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Az ünnep apropóján jártuk végig a helyszíneket. A tájékozódásban segítségünkre voltak a multi pontjai. A Nemzeti Múzeumnál már javában folytak az ünnepi előkészületek. Sétánk során több lovas huszárszoborral is találkoztunk. Köszönjük a rejtést!

AnTiBen 2010.03.13 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Ok. Láttunk egy pár huszár szobrot is útközben. A múzeumnál már készülődés az ünnepre. Laci, Anita, Viki

MeKrisz 2010.03.05 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Crox & MeKrisz és Zsofi

tomreti 2010.02.27 16:12 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.11
Már sokadszor kezdtünk neki, de ma is csak a szerencsének köszönhető, hogy végigértünk rajta. Sajnos sem a távolságot nem mértü, sem az időt. A távolságot amiatt, hogy a két navigációs eszközből menetközben kettő lemerült, így csak helyismeret alapján emlékezetből (a leírásra vonatkozón is) mentünk. A Pilvax rajtunk is majdnem kifogott, mert másik grafikus emblémát jegyeztünk meg, mint amit kellett volna. De legalább az időjárás kedvezett, nem úgy mint korábbi kísérleteinknél. A város meglepően nyugodt volt ezen a napfényes délotánon, szinte minden helyszínen csak egyedül mi voltunk. Kár, hogy igazi láda nem került a pontok közé. Minden esetre köszönjük és ajánljuk mindenkinek. Történelmi emléktúrának ideális így március közeledtével.

ggy1 2010.02.21 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Kellemes vasárnap délutáni kényelmes séta közben számolgattam:) 2000 kislépés volt, kb. 900 m. Köszönöm.

Ottocar 2010.02.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.38
A második pontot a leírás alapján nem tudtam azonosítani, de ez csak otthon derült ki a ládaoldal nézegetése közben. A fényképeim között nem találtam megfelelőt, így találgatás helyett a neten leltem meg a hiányzó számot.
Kellemes séta volt.

Puzzle Apartman Gyula 2010.02.13 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Nagyon tetszett! A többit hamarosan...

mindigcsakSmiling 2010.02.08 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
érdekes volt, de izgalmas, persze hogy egy kedves jó baráttal, ,ki mással:-)

L.C 2010.02.08 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.26
Jó kis séta volt, bár első 2 pont már tavaly meglett. A játékba egy barátomat is bevontam...élvezte!!! :-) Sikerült "megfertőznöm" mindigcsakSmiling-ot!!

morph 2010.02.06 16:48 - Megtaláltam
Remek séta a városban vm-mel. Köszönjük.

jociandi 2010.01.29 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Megtaláltuk, köszi!

Távolságot nem mértünk, a kütyüt kikapcsoltuk, úgysem volt elegendő jel. Jót sétáltunk, összekötöttük két másikkal is (GCGETO és GCZSF).Dork Oarsman 2010.01.25 00:00 - Megtaláltam
Könnyű volt. Laza kis belvárosi séta.

spetra 2010.01.23 17:32 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
gabor03-al pesti mászkálásunk közben

gabor03 2010.01.23 17:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
Megtaláltuk spetrával Budapesti kirándulásunk alkalmával.

levender 2010.01.20 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Fiatalabb koromban sokat időztem errefelé, úgyhogy a márciusi ifjak mellett erre is emlékeztem. Nagy élmény volt látni, hogyan alakulnak a belvárosi sétélóutcák. Autósként korábban nem értettem egyet maradéktalanul a Budapest Szíve programmal, de mosz úgy látom, hogy tényleg jó lesz.

kmiksa 2010.01.16 23:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk
Köszi a rejtést

feri65 2010.01.16 23:00 - Megtaláltam
megtalaltuk!
ma esti 3. belvárosi multink!
terdig lejartuk a labunkat, de megerte!!!
koszi a rejtest!

Csile 2010.01.16 15:53 - Megtaláltam
Építészeti remekműveket csodálhattam meg keresés közben. Nagyon tetszett, köszi:)

baggio 2010.01.16 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Közös Budapesti ládászás Csilével és Mókuskával. BKV sztrájk nem foglalkoztatott ugyanis gyalogosra terveztük a programot. :-) 37 pontot kerestünk fel, 43km legyalogolásával.
Jó volt végigjárni a pontokat, és belegondolni, hogy anno itt zajlottak az események. Köszönöm a rejtést!

ekkora volt! :)
 
Okulár 2010.01.13 11:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.11
Kedves kpisti!
Kérésedre az úthosszt az első és az utolsó rejtekhely között lemértem: 1,1 km. Szűk félóra alatt sétáltam le.

Gyeta 2010.01.02 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.52
Kellemes, de igen hideg séta keretében teljesítettük ezt a kihívást.
Köszönet a rejtőnek!

geooszi 2010.01.02 07:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Évindító ládavadászat Budapest szívében.
Távolságot nem tudok, mer kombináltam GCGETO és GCZSF ládákkal.

kuckac 2009.12.29 18:57 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

aDoc 2009.12.27 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Nem mértem.

Felemelő séta.

Valentinh 2009.12.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Köszönjük, jó séta volt

VHA 2009.12.04 14:05 - Megtaláltam
GCZSF-el együtt kb. 1700m

FTom 2009.11.29 20:20 - Megtaláltam
Ősz végi bolyongás a fővárosban, hegyen-völgyön át.

5N 2009.11.28 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.68
A távolságot lemérve 1490m jött ki.Aztán a szobornál álltunkban átugrott 1,5km-re.Szeretek ilyen helyeken sétálni,ahol mindig rácsodálkozhatok,hogy mennyi mindent nem látok autóban ülve.

coocos 2009.11.23 15:30 - Megtaláltam
1590 m

Saughassy 2009.11.21 00:00 - Megtaláltam
Köszi!

MaTamas 2009.11.20 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.80
Ködös, szmogos séta. Jó volt nosztalgiázni, a közelben tanultam 5 évet.

Ágica63 2009.11.17 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Innen megyek a GCZSF hez. Ágica

divemaster 2009.11.10 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.23
Köszi a rejtést.

zsebmok 2009.11.05 18:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.83 súly: 1.30
Megtaláltuk. (Peti és Zsolti)

ArmandoB 2009.10.28 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.53
Kis esti séta. Mivel a környék nagy részét sétálóutcává alakítják, így kellemeset lehetett sétálni a kis utcákban, miközben a Múzeum körúton még este hétkor is araszoltak az autók.

kicsiogre 2009.10.23 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.60
Megvan!

kobcikrajci 2009.10.22 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.68
Görkoris találat :) Belvárosi útkaparások miatt, bukdácsolva néhány helyen, de levadásztam :)

goofy85 2009.10.20 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, esti levegőző séta közben.

Báthory Ödönke 2009.10.17 14:00 - Megtaláltam
Könnyű délutáni séta zsebrevágott kézzel. Érdemes kicsit fölfele nézegetni, mert sok szép épület-homlokzatot lehet látni. A múzeumnál kihallgattam egy idegenvezetőt is, aki arról beszélt, hogy az 1838-as nagy árvíz egész Pestet elvitte. Cudar lehetett.
Ja, és furcsa érzés volt elképzelni,, hogy a forradalom idején alig volt nagyobb Pest, mint amit bejártam.
Köszi a rejtést.

bodzasfanta 2009.10.07 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
megvan.
könnyű délutáni séta

Smileagain 2009.10.07 11:20 - Megtaláltam
Minimális kerülővel 1 óra alatt kerestem fel az 5 pontot. Nulla helyismerettel kicsit tartottam ettől a pesti ládázástól, de meglepő módon nagyon kedves, segítőkész emberekkel találkoztam, volt aki maga jött oda megkérdezni, mit keresek. Lám-lám, azok a fránya előítéletek...

5.
8Rita8 2009.10.05 00:00 - Megtaláltam
köszi

Goblin 2009.10.05 00:00 - Megtaláltam
Megvan!!! :) kis segítséggel! köszönöm

George65 2009.10.05 00:00 - Megtaláltam
köszi

Brekasz 2009.10.04 11:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltam!

porgesz 2009.09.28 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.46
Kellemes séta anyuval közösen, kár hogy így fel van túrva a város.

tizezer256 2009.09.23 17:57 - Megtaláltam
Szép multi, nagyon jó útvonal!

Atmosz&Zozmosz 2009.09.20 16:50 - Megtaláltam
Megvan :)

Viktor&Detti 2009.09.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.08
Megvan.
Kulturális Örökség Napjai alkalmából megkeresve.

Attila the Hun 2009.09.19 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.86
2 konzultáció közt... 30 perc, rövid táv. Kedvencem a Múzeum kert.

Juju 2009.09.13 19:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Köszönöm a rejtést, és a telefonos segítséget is! Az út hosszát nem tudom, mert kerékpárral voltam, és más dolgokat is megnéztem.

sopi 2009.09.12 00:00 - Megtaláltam
köszi

ipa 2009.08.30 15:01 - Megtaláltam
Vasárnapi ládázás keretében ismerkedés e történelmi helyekkel. A teljes sétát én is úgy 1 km-re becsülöm. Biztosan széppé válik a környék, mikor befejezik a térkövezést, rekonstrukciót. De addig is az állomások teljes pompájukban várják a kessereket. Az én kedvencem a Múzeumkert volt.

 
adams 2009.08.25 16:30 - Megtaláltam
Érdekes séta volt, köszönöm a rejtést!

usakal 2009.08.24 23:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.54
Egy kis sörözés mellélketmékeként Nanukkal.

tuprigyi 2009.08.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Régen húzódott már. Egy rendes ládával a végén hibátlan lett volna, de így is nagyon érdekes volt.

Nalika 2009.08.22 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
kb egyórás séta a gyerekekkel...

beamspot 2009.08.17 20:30 - Megtaláltam
ok

Redteam 2009.08.13 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Fél órás belvárosi séta. Úthosszt nem tudok írni, mert a séta során hosszabb volt az az idő, amíg nem talált jelet a készülék, mint amennyit tudta, hogy merre járok.

alecar 2009.08.10 17:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Jó sok útfelbontással övezett kellemes kis városi túra.
Köszi a rejtést! Szerintem bő 1 km hosszú az út.

Csuek 2009.08.08 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.49
Jó ötlet a "láda".

Dudika 2009.08.06 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Megtaláltam Köszönöm

BiBoLi 2009.08.02 00:00 - Megtaláltam
A Pilvax felirat grafikai matekja okozott némi gondot :(

lajtmann 2009.07.26 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megvan!

Christinel 2009.07.19 17:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Megtaláltuk lczandrissal.
Köszi a rejtést! Nagyon tetszett:) Iskolákba, március 15-ei programként is ajánlanám:)

lczandris 2009.07.19 17:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Megtaláltuk Christinellel, mivel sok helyen fel volt túrva az út, így helyenként inkább kerültünk. A jel nekünk is sokszor megszűnt, de a séta teljes hossza kb 2 km volt a Ferenciek teréről indulva. köszi a rejtést!

V_Gabor 2009.07.16 20:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
1-2-3-4-5: megvan, jó kis séta volt.

(Elfeledett "láda", találat regisztrálva 2010.01.08-án.)

Meli & Tibi 2009.07.14 19:35 - Megtaláltam
Köszönjük szépen, hogy megismerhettük ezeket a helyeket. A leírás is nagyon gazdag. Azt viszont sajnáltam, hogy a Pilvax étterem zárva van. Nem úgy tűnik, hogy ki fog nyitni még valamikor, mivel február óta tart zárva. Nagyon kellemes esti séta volt.

ZizAti 2009.07.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Megvan. Könnyű séta a belvárosban. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a Pilvax ajtajára ki van írva, hogy technikai okok miatt zárva.

gszilas 2009.07.05 15:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Klassz volt végig menni ezeken a helyszíneken, köszönöm a rejtést.

mapet50 2009.06.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Érdekes volt, köszi!

jgyuri 2009.06.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Érdekes volt tudatosan ezeket a helyeket bejárni! Köszi!

gxa 2009.06.26 19:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.59
Elismerésem a részletes leírásért, köszi!

Milko 2009.06.24 08:36 - Megtaláltamkörnyezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 1.50 súly: 2.67
Megtaláltam.

memebuci 2009.06.23 16:32 - Megtaláltam
még így soha nem jártam végig, de ismertem a helyeket.
A Károlyi utca híven tükrözi a városvezetés eddigi munkáját, de a multit ez nem befolyásolta az 5.-ös
A Múzeum közelről marha nagynak néz ki kattitntgattam 1-2-őt.

zsebeszter 2009.06.20 11:50 - Megtaláltam
Jó kis séta volt, köszi. Érdekes látni olyan dolgokat amiket csak az iskolapadban hallunk, mellette élünk de tán sosem járunk arra.

Blue Mali 2009.06.09 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Köszi a rejtést.
Kerékpáros találat a fővárosban.
Érdekes egy hely, s ahhoz képest, hogy nem szeretem a Budapesti ládákat ez érdekes "láda" volt.
A közlekedés akadozott, de cangával pikk-pakk ment:))

yamael66 2009.06.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.63
koszonom a rejtest

redfish 2009.06.08 16:00 - Megtaláltam
megvan, köszi

fulepl 2009.06.07 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.85
Kellemes séta! :-)

halaszkiraly 2009.06.04 15:30 - Megtaláltam
Kb 1,6 km. Köszi

Isu_79 2009.06.01 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

chica 2009.06.01 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A Vörösmarty térről indulva kb. 1,5 km volt a teljes út.

Bluedog 2009.06.01 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bryan 2009.05.31 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.11
Megtaláltuk! Igaz nem egy napon az öt pontot.

Deák Edit Regina 2009.05.27 21:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.78
MEGVAN?

tótheszter 2009.05.24 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.42
Bringával járta végig a család. 893 m mutatott a GPS a végén, de többször volt "árnyékban". Így mi is cc. 1200-1300m-re tippeljük.
A múzeumkertben Fater rögtönzött kincskeresö versenyt talált ki: néhány szoborhoz elrejtett egy Hupikék törpikék figurát (SPÁR bonusz) és versenyt kerestük a hugommal. Mivel nem tudtuk mennyi figura van, az összes szobrot körülszaglásztuk.
Összességében a multi tetszett.

egyedk 2009.05.22 18:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.86
Dicső múltunkkal lépten-nyomon találkozhatunk, de a napi rohanásban észre sem vesszük, hogy mik mellett haladunk el ...

Köszönöm.

segoy 2009.05.18 12:10 - Megtaláltam
kereken másfél km volt az egész, kellemes biciklizés

Stimm 2009.05.16 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.51
Kellemes séta + múzeumok majálisa.

Turci 2009.05.16 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk! 2/2
Az út hossza visszafelé haladva 1200m volt.

belidzs 2009.05.09 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.70
köszi

Marcello87 2009.05.09 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.66
A mai napi első ládám. Még négyet tervezek mára. Bringával keresem meg őket. Ez a láda kb. 25 perc alatt lett meg. A kettes pontnál nem találtam a táblát. De végül meglett. Köszönet ezért a történelmi ládáért.

remiorsi 2009.05.07 00:00 - Megtaláltam
Ok

anettnori 2009.05.06 07:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Korán reggel leszálltam a Petőfi hídnál a buszról, átsétáltam a hídon és kezdtem begyűjteni a jelszórészleteket. 5-4-3-2-1 sorrendben haladtam. A kávéháznál kicsit vacilláltam, de végül a jó részletet találtam meg. A többi nem volt nehéz. Talán a környéken zajló útfelújítás hozott egy kis izgalmat vidéki létemre.
A multi pontjai valóban tanulságos helyszíneken vezetnek végig, még ha 160 éve más is volt a környék arculata. Eddig én is csak történelmi tanulmányaimból "fújtam" az eseményekhez kapcsolódó helyszíneket. Most már azt is tudom, mi merre zajlott. Tisztelet az elődöknek!

dzoli1 2009.05.04 08:00 - Megtaláltam
:)

Balázs80 2009.04.25 10:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.40
Kellemes séta volt. A múzeumkert tetszett a legjobban, még nem voltam itt korábban.

fules22 2009.04.24 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Jót bicikliztünk!

urbanj 2009.04.24 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Két péntek délután lesétálva.

bgjozsa 2009.04.23 18:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.87
Jól felépített multi. A 2. pontnál elbíbelődtem egy cseppet, hogy most mi is a jelszórészlet...

atticus 2009.04.21 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Tetszett, ötletes. Mivel itt dolgozom, így nem kellett GPS, emiatt viszont nem tudok távolságot mondani. Összességében egy kellemes kis séta az egész.

katica 2009.04.18 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.58
Egész napi könyvtárban üldögélés után gondoltam, jó lesz egy kis séta, kiszellőztetni a fejem. Hát sajnos a szellőzés enyhe túlzásnak bizonyult, mert a város szokásosan szmogos volt, tele kocsikkal. Egy-két utcába pedig kifejezetten rossz érzésekkel tértem be, nem volt valami határtalan biztonságérzetem. A Károlyi-kert viszont most gyönyörű, épp mindenféle tavaszi színben pompázik - tetszik, hogy ilyen szépen rendben tartják.
A láda amúgy tetszett, köszi, csak a leírás elejét kellene összhangba hozni a végével, mert a Városháza-pont eléggé félreérthető (vagyis pontosabban nem érthető) az elején.

homeros 2009.04.15 11:22 - Megtaláltam
Lyukasórán sétálgattunk..

Schmauder Tamás 2009.04.12 17:59 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.82
OK

Endresz_család 2009.04.06 17:00 - Megtaláltam
Bp.-i kiküldetés I./3. láda (169.)

Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz pár számjegyet hiba nélkül összeadni...

Köszi a rejtésért!

 
ChrisCarlos 2009.03.31 18:08 - Megtaláltam
ez is megvan [wapon beküldött szöveg]
Munka utáni séta, jól esett - nem az eső :). Bár a GPS be volt kapcsolva a zsebemben, de mivel emlékezetből mentem, egy helyen rossz irányba fordultam, így egy kis plusz távval kb. 2 km lett a séta.

Akubb 2009.03.31 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.77
5 percre a munkahelytől,
de az elmúlt 1 évben mindig fáradt voltam, hogy
végigjárjam.
GPS nem volt nálam, az úthossz: x

geolaci 2009.03.26 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.04
Megtaláltam!

iloilo 2009.03.22 18:00 - Megtaláltam
Második nekifutásra megvan. Jól elírtam a 3. számot. Köszi.

csg69 2009.03.16 19:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.51
Esti kerékpározás közbeni találat. Köszönöm :)

jpal 2009.03.15 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.10
Stílusosan március 15.-ére időzítettük ezt a városi multit. Tavaly legközépsőbb lányomnak kötelező volt bejárnia szinte ugyanezt az útvonalat, hasonlóan szemerkélő esőben.
A ládázást egyúttal Robert Capa fotókiállításának megtekintésével is összekapcsoltuk. A híres fotóriporter is kötődik a Pilvaxhoz: ebben az épületben született 1913.-ban. Örömmel tapasztaltuk, hogy sok budapesti viselkedik március 15.-én polgárként, kiállításokat látogat vagy gyermekét elviszi a Nemzeti Múzeum történelmi játszóházába.
Még egy adat: A Landerer-Heckenast nyomda falán látható domborművet ugyanaz a Berán Lajos készítette, akinek a két világháború közötti pengő érméket is köszönhetjük.
Köszönjük a rejtést.
Ja, az útvonalhossz. Nem készítettem tracklog-ot (az igazság az, hogy be sem kapcsoltam a GPS-t), de az útvonalat a ládák sorrendjében jártuk végig: Városház utca, Kossuth Lajos utca, Ferenciek tere, Károlyi Mihály utca, Henszlmann Imre utca, Károlyi kert, Ferenczy utca, Múzeum körút. Ez a térkép alapján kb. 1600 m séta.

 
Heni&Gábor 2009.03.15 11:00 - Megtaláltam
Az 5. pontot nem lehetett megközelíteni, de azért sikerült megszerezni a jelszót :)

nemethk 2009.03.14 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Egy kis elő 15-e.

Chip és Dale 2009.03.13 09:42 - Megtaláltam
Aktuális ládázás az ünnep előtt. GPS nélkül.

vizipinty 2009.03.09 18:04 - Megtaláltam
Munka utáni séta.

bszemethy 2009.03.09 18:00 - Megtaláltam
ok

Discover 2009.03.08 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Köszönöm.
Sajnos nem tudok pontos távot mondani, volt benne más is.

Evetke 2009.03.03 09:13 - Megtaláltam
Na? Na. Sikerült. Ki hitte volna..? Mesebeliek voltak a műholdjelek! Hol volt, hol nem volt - de inkább nem. Némelyik pontot kétszer is érintettem, nem tudván, hogy az ott az, Béla épp semmit nem mutatott, én meg odébbmásztam, hátha máshol több műhold süt le rám.

 
Bernáth 2009.03.01 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.07
Kellemes séta volt, most turista szemmel néztük meg a Belváros épületeit. Sok szépséget és érdekességet láttunk, de sokat javítana a helyzeten, ha felújítanák a régi épületeket, vagy legalább a homlokzatukat.
A Károlyi-kertnél hagytuk az autót, ott kapcsoltuk be a GPS-t. A megadott sorrendben jártuk be a pontokat, és a végcélig (a Széchényi-szoborig) kb. 4,4 km-t mértünk.

Visland 2009.03.01 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.53
Vasárnapi séta második állomása.

arrabona 2009.02.28 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Szombat délutáni séta akosgy-vel. Ezt a ládát nem hagyhattam ki :). Nekem a Nemzeti Múzeum tetszett a legjobban. Köszi!

soka9001 2009.02.27 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Megtaláltam.
Köszönöm, hogy a belvárost ezen oldaláról is megismerhettem. Igy és erre még nem jártam.

Istyu 2009.02.26 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.70
A Belváros számomra az utóbbi években sokat veszített egykori meghitt hangulatából. Egyéb elfoglaltságom miatt kerültem ma a környékre, s ha már erre vetett a sorsom, gondoltam leszedem ezt a rejtést is. Sosem kedveltem különösebben a városi multikat, ezen ez a rejtés sem változtatott semmit. De hát "kell a pont" jeligével ez is elmegy a többi között. Mivel a megmutatni kívánt látnivalók eddig is jól ismertek voltak előttem, így a pontok végigjárása nem jelentett újdonságot. Nyilván nem is a magamfajta őskövületeknek készült.

törő 2009.02.21 17:00 - Megtaláltam
Az utolsó ponttal gondba voltam a sötétben. Meg az összes többivel, nincs jó szemem. A négyzetek számolása kín volt, el is rontottam. Kerestem hol néztem el valamit. Az első pont volt az. Durván 4 km volt 3/4 óra alatt. Egész jó vétel volt.
Ajánlom az alábbi koo-kat az utolsó ponthoz, eléggé megtévesztő.
N47 29.504 E19 03.753

macikák 2009.02.19 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.41
Benzingőzben, építkezések közepette....

Városi Chilly csapat 2009.02.14 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.69
Megtaláltuk!
Elég nehézkesen ment. Kétszer is rosszat számoltunk a második ponton. A leírás nem teljesen egyértelmű. Ráadásul a GPS pontossága sem volt megfelelő.

mrqn 2009.02.11 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Bejártam az utat, bár fordítva. Köszi. Gergő

lasipeti 2009.02.11 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.28
Végig jártuk, megtaláltuk az összes pontot.

diego 2009.02.11 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 3.01
Munka utáni városi séta. Alig volt néhány helyen GPS vétel, ezért inkább térkép alapján tájékozódtunk, így viszont nem tudtuk lemérni se az utat.

bm 2009.02.10 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.74
Megvan.

karalabee 2009.02.08 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
:]

sania 2009.02.08 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.16
ok

szelt 2009.02.01 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
ok

kb ibic 2009.01.31 21:30 - Megtaláltam
ok

columbo 2009.01.31 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
:-)

KPisti 2009.01.31 13:00 - Egyéb
Gratulálok pdactive-nak, aki a láda 500. megtalálója volt!

K:Pisti, a láda rejtője

500! 
Áron 2009.01.31 12:18 - Megtaláltam
Megvan!

vicaroka 2009.01.30 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.26
A GPS-t a szűk utcákban egyáltalán nem tudtam használni. A logokat és a fotókat csak futva néztem át előzetesen, ez nagy baj volt! A 2-es pontnál két tippem is volt, de a végén rájöttem, hogy egyik sem lehet jó. Aztán logok olvasása, netcache, végül lett 5 lehetőség. Azokat próbálgatva ötödikre sikerült.

elisoft 2009.01.29 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Könnyű délutáni séta keretében - 1750m 22 perc.

A feladat az iskoláskoromra emlékeztetett, amikor akadályverseny keretében emlékeztünk meg a Szabadságharc 150. évfordulójára.

Köszi a rejtést.

sinus90 2009.01.26 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
A 80-as években a Városháza épületében dolgoztam egy más cégnél, és az Egyetem tér mellé jártam legalább 10 évig fogorvoshoz, így ismerős volt a környék. Az első kettőt még a karácsonyi vásár idején begyűjtöttem, a többit ma. A Landerer nyomdához kellett egy kis segítség /törtem az agyam/, de végül is GPS nélkül meglett. Barátnőmmel jót csavarogtunk most.

Kossuth Lajos utca
ELTE
Zsombf 2009.01.25 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam! A log hossza 2,1km. Tanulságos volt, köszönöm!

Hocsa 2009.01.24 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.61
Az "Ifjak" nyomában tet szombati sétánkba a GPS kisebb rendetlenkedése miatt egy plusz kört is sikerült beiktatnunk, így a teljes táv 2,1 km-re sikeredett. Köszönet a rejtésért!

andreasse 2009.01.24 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
Köszi a rejtést!

 
asfroolez 2009.01.21 01:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.16
ok

DonRazzino 2009.01.21 01:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
éjjeli séta, az utolsó pont pedig netcache, köszönjük!

jeti-matterhorn 2009.01.17 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Crox,gyattis

Crox 2009.01.17 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.20
Megtaláltuk
jeti-matterhorn, gyattis & Crox

zsolie 2009.01.16 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam! Köszönöm az idegenvezetést!

eperdzsem 2009.01.09 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Hú, nagyon nehéz lesz elmondani az élményeimet! Igen tanulságos multi, minden szempontból!
Engem mindenképp eltalált a láda mondanivalója, hiszen a március 15-i ünnepségek végeláthatatlan sokasága során minden egyes helyszínt kívülről fújok, tudom ki-mikor-miért járt ott, és mi történt. De bevallom őszintén, fogalmam sem volt, hogy ezek a helyszínek hol vannak. Igaz, csak nem régóta lakok Budapesten, de ezek a pontok mindig csak, mint egy 150 éves mese kitalált - valaha létezett - részei lettek volna. Igazi élmény volt elképzelni, hogy valaha nagy dolgok történtek itt, "most már" valós helyeken. Egy kis cinizmus: nem sokat kellett a helyszínek közt menniük azon az esős napon.
Engedjetek meg egy viccet is, ami ide tartozik:
Petőfi 1848. március 16-án reggel bemegy a Pilvaxba.
- Kérek egy felest, meg egy sört!
- Jaj, Sanyikám! Tegnap is így kezdted, aztán látod mi lett belőle!

A ládát Városház utcai munkám után kerestem fel. Bár a pontokat praktikusabban is megkereshettem volna, a felhívás miatt - hogy mérjük le a távot -, 1-2-3-4-5 sorrendben jártam végig. Talán az egyik legbénázósabb keresésem lett. Vállamon két táska, egyik kezemben egy nájlonszatyor, másikban a GPS. Mindkettő lefagyott. A szűk kis utcákban a jel elég ócska volt ahhoz, hogy mindig a másik oldalra mutasson, így már az első ponton nehézségekbe ütköztem. A "vas főkapu" a másik oldalon is megjelent, beletelt pár percbe, amíg rájöttem, ez nem olyan díszes, amin még arany is van. A második pont utcája sem jött össze elsőre, és én is beleestem a paprikás csapdába, de végül leküzdöttem. A harmadik pont ezekhez képes egyszerű volt, csak a járókelők furcsa tekintetét kellet elviselni, ahogy azt figyelték, amint egyik kezemből a másikba helyezem a cuccokat, néha melegítem a bal kezem, miközben a fényképezőt kotorászom elő, és egy olyan szobrot fényképezek, amit sokan észre sem vesznek. A negyedik pont környékén rengeteg, a jövőt jelentő "értelmiségi" diákkal találkoztam, és kicsit félve gondoltam arra, hogy ők fogják majd megtermelni a nyugdíjamat, amíg én a most a tandíjukat, de ezt most hagyjuk... Itt megint megtréfált az eTi, no meg a környezet és magam is. Az, hogy egy kiálló balkonszerűség az út túloldalán nekem miért vasrácsos erkély, azt csak akkor tudtam volna megmondani, most már nem. De szerencsére megint megfordultam. Kis séta az ötödik pontig. Ez döbbenetes volt. Bitóra velem, de fogalmam sem volt, hogy itt van a Nemzeti Múzeum. A Múzeum körút nem mondott eleget... :) Sajnálom, hogy eddig már nem éreztem az ujjaimat, akkor talán jobban meg is nézhettem volna, de a fagyás közeli állapot miatt a Széchenyi-szobor is nagyon furcsának tűnt. Mintha nem is lenne szakálla, ahogy azt megszokhattuk. De lehet, hogy optikai csalódás vagy csak fiatalkori ábrázolás.

A teljes táv, minden sallanggal, bénázással együtt 1,79 km, 25:22 perc. Tracklog megtalálható itt (gcm15.gdb 8,67 KB).

Igazi élmény volt, köszönöm!

És, ez volt az idei év első magyar ládája!

A harmadik baki
 
kegabor 2009.01.05 16:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Koszonom a tortenelemorat. Szerencsere mar jartam ezeken a helyeken, igy most csak a jelszot gyujtottem be. En hatulrol indultam kb 1.8km (23') alatt meg is voltam.

bigmick 2009.01.03 14:10 - Megtaláltam
Mi is belefutottunk a Pilvaxnál a paprikásba. Már itthon, a jelszórészletek kiszámolgatásakor tűnt fel, hogy a kért 7 számjegy helyett nekünk valahogy 8 van. Az összes log visszaolvasása után persze kiderült, hogy mást kellett volna számolgatnunk. Izának rémlett is, hogy mit, csak nem volt egészen biztos a pontos számban. Kevés próbálkozás után csak megette a szerver.
BigMick, Iza

SÁTÁNKA 2009.01.02 12:27 - Megtaláltam
Történelmi kalandozás játékosan amibe gyermekeink is,bevonhatók,nagy sétákkal,teletűzdelt,kalandozás volt.A hideg ellenére is nagyon élveztük.Köszönjük a rejtést és a történelem órát.

Dr.Lada 2009.01.02 12:27 - Megtaláltam
Nagyon érdekes volt végigjárni ezeket a helyeket, igaz nem sorrendben sikerült, és kitérőt is tettünk a zsinagóga ládához.

Belga 2008.12.28 15:08 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]
Nekünk a mai túra majd 2 km lett. Igaz közben voltak kitérőink és nem is igazán terveztük meg az útvonalat. Nagyon hideg volt de szerencsére kevés ember. Az első ponton elég nehezen találtuk meg amit keresni kellett.

ghabbi 2008.12.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.18
Jó volt, csak a magas házak között a GPS nem működött.

mike andros 2008.12.27 16:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
3-4-5-2-1 Nem az igazi a sorrend, de igazából mindegy. A lényeg, hogy végig kerekeztük. Nem nagyon szeretem, amikor számolgatni kell, de ez még belefért.
Nagyon köszönjük a lehetőséget!
Ildikó, Mike

szepi12 2008.12.26 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Sok mindent nem tudtam Pestről, amit mostmár tudok. Csak ne lett volna olyan hideg.....

Matyee 2008.12.26 18:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
Érdkes multi, hidegrázó érzés belegondolni, hogy eleink valóban ezeken a helyeken vitték végig a szabadságharcot......

Wagi 2008.12.26 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.64
ok

woncsi és medve 2008.12.26 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.15
ok

Bárányfelhő 2008.12.22 10:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.59
Reprocesszor segítségével budapesti séta egyik része. Szép volt, bár egy-egy állomás feladatát nagyon nehezen értettem meg, még jó, hogy a barátom már végigment egyszer:-)
Köszi

handky 2008.12.18 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.98
Az ötlet jó, de nem biztos, hogy egy esős este kell megkeresni...

Andi

turbinalapat 2008.12.18 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Kösz, most már legalább Petőfi útját is bejártam. A számokat ötletesen találtad ki.

Laci

norbimoncsi 2008.12.13 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Megvan.

hodoaat 2008.12.11 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Sikerült. 25perc alatt, 1,67km megtételével teljesítettük. :)

Kini 2008.12.11 20:00 - Megtaláltam
romantikus esti séta a városban.

reprocesszor 2008.12.10 00:00 - Megtaláltam
Ok

LSaci 2008.12.08 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.66
Az 1.ponttól az 5. pontig megtett út, -a választott út-átkelőhelyet figyelembevéve,- 1210 m.
Köszönöm a sétát! Számomra egy érdekes tény: 8 évig jártam a 3. pont közelében lévő középiskolába, de a 4. pontot eddig nem vettem észre!Üdv!LSaci

a szobor
lepke 2008.11.30 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.65
Érdekes volt az egykori helyszíneket bejárni. Kár, hogy Budára nem vezetett el a rejtő.
A Városházánál megadott jelszó igencsak félreérthető módon van a weblap elején és végén leírva, még szerencse, hogy lefotóztam a jelzett ékítményt, mert a helyszínen egészen mást néztem.

sereva 2008.11.27 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Megtaláltam.

duck5 2008.11.24 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Több visszajelzést olvastam, amiben kritizálták, hogy nehéz a jelszó, téveszthető és hasonlók. Kicsit emiatt féltem ettől a ládától, de kellemesen csalódtam. Csöppet sem nehéz jelszó, kis odafigyeléssel könnyedén megoldható. A történelmük fontos időszakának jelentős helyszíneit érintve barangolhatunk fővárosunk szívében. Csodás séta volt! Tanulságot is vontam le a láda keresése során. Mégpedig azt, hogy ne ítéljünk egy ládát el mások véleményei alapján! Látni kell, és mi majd mérlegelünk, hogy tetszik vagy sem. Ez a láda tökéletes volt! Gratulálok a tulajdonosnak!

Hampi 2008.11.17 12:02 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Riszter 2008.11.14 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.56
Pesti városnéző séta közben lett meg

luilui 2008.11.13 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Judith 2008.11.13 12:35 - Megtaláltam
Jean Michel Jarre koncertre jöttünk fel Budapestre. Úgy gondoltuk, ha már itt vagyunk, kössük össze a kellemest a még kellemesebbel. Egy nagy közös ládázást terveztünk erre a napra, Togóval, Csigabigával, Gyöngyvérrel (Baliagy), Luiluival.

baliagy 2008.11.13 12:34 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

ettore 2008.11.12 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.98
Két részletben. A belvárosi láda remek dolog pénzváltáskor vagy mozi előtti séta gyanánt, igaz gps nem kell hozzá. A számolgatós jelszavakat meg nem igazán pártolom, mert mindig ott van a kisördög, hogy mi van, ha elszámolom. A Pilvaxnál például két jel is van, és nagyon számolgattam a paprikákat, sőt bénáztam, hogy most, ha takarásban van egy, akkor a teteje meg a csücske külön számítandó-e:) A konzolról meg eszembe ötlött a héhalmi kőhíd esete, amit csak a második évben sikerült megtalálni, mert nem voltunk tisztában a mellvéd fogalmával.

marvika 2008.11.12 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Két séta alkalmával jártam be az útvonalat. Végre láttam a Károlyi-palotát is.

sosi 2008.11.08 15:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.17
kellemes szombat délutáni séta keretében

Vándor Csillag 2008.11.07 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Egy kis segítséggel, de meglett.

Cool 2008.11.04 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Köszi a rejtést!

banyóka 2008.10.31 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Budapesti ládázásunk befejező 35. ládája.

Legolány 2008.10.29 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Köszi!

Misu 2008.10.29 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Kellemes séta a városban este. (1.7 km-t mértem)

M.Sasa 2008.10.27 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.35
Sikerült megint tanfolyam ürügyén Budapestre jönni, így két nap is tudtam egy kis időt szakítani ládázásra. Ez volt az 1. napi 2. ládám. A pontokat nem mindig volt egyszerű azonosítani a GPS pontatlansága miatt, az elsőnél pedig a rejtő segítségére is szükségem volt, mert mint kiderült rossz kapunál álltam meg. Ezúton is köszömöm a segítséget. A 3-asnál is elég nehéz volt a leolvasás a sötétség miatt. Elég bonyolultra sikerült ez a láda, sok a hibázási lehetőség, de sokat segít a leírás és a hozzászólások alapos tanulmányozása... Egyébként a környék szép, érdekesek a pontok.

Bakacsin86 2008.10.17 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam! Sokat kellett számolgatni, és nagyon sok a hibalehetőség. Kicsit egyszerűbb is lehetett volna, a gps pedig nem mindig volt pontos. Köszönöm a rejtést és a segítséget!

eltájoló 2008.10.15 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

Vagdalthús 2008.10.13 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.33
Kiváló koncepció, erőltetetten bonyolított rejtés. Munka utáni séta izgalmas helyszíneken, köszönöm a lehetőséget! Pontos távot nem tudok sajnos, mert az út minimum felén nem volt műholdvétel.

guppik 2008.10.12 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.36
kellemes belvárosi séta, köszönjük!

Kriszti és Endru 2008.10.05 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Kis segítséget kértünk a rejtőtől, így végül meglett! Köszönjük!

zakany 2008.10.03 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
ok

kompaktor 2008.09.30 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Munka utáni kellemes ládázgatás az V.-VI. kerületben, kihasználva a jó időt. Jó kis belvárosi séta volt, megérte végigjárni a pontokat. Köszi a rejtést!

gezuci 2008.09.30 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.72
Végigjártam, sajnos a hosszt nem mértem. Viszont jobb lett volna a Múzeum felől kezdenem, mert a Városházáról közelebb lett volna a GCZSF.

Marakess 2008.09.28 13:43 - Megtaláltam
*

jana.hu 2008.09.18 17:25 - Megtaláltam
Egy kis segítséggel, de sikerült.-)
Köszi.

ramgab 2008.09.03 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.36
Én sem szeretem a számolgatós multikat mert nagy a hibalehetőség, de ez nagyon egyszerű volt, annak ellenére hogy több pont is az utca nem megfelelő oldalára mutatott, de a leírás sokat segít. A gondolat és a megvalósítás nagyon tetszett.

A legrövidebb út hossza gyalog vagy bringával 1300m.

.

 
vakond87 2008.09.01 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.94
Megtaláltam. Budapesti ládázás 2/10.

Kadorca 2008.08.28 00:00 - Megtaláltam
Még New will néven egyszer régen. És most újra a rejtő segítségével.
Köszönöm.

new will 2008.08.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.32
Köszi

Vértes 2008.08.20 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.70
turistának álcáztam magam

 
luviktor 2008.08.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.43
Megtaláltam

szjuli 2008.08.20 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.43
Végigjártuk, szép helyeket mutat be, de a jelszó tényleg túl bonyolult (sikerült is elszámolni), még úgy is, ha mindent szépen felkeresel.

dzondzi 2008.08.17 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.30
Megtaláltuk!

richard_szabo 2008.08.14 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
A város teljes felbontása miatt teljesítménytúra.
Az úthossz 1,78 km.

bolyak 2008.08.13 00:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.58
Budapesti éjszakai multitúra/2
(A múzeumkerti pontot kivéve.)
A tematika nagyon jó, a jelszóképzés szerintem fölöslegesen bonyolult.
A leírás (a wapos részt kivéve) egy kissé zavaros. A várat minek kellett belekeverni, ha ott nincsen pont?

Alle 2008.08.11 12:45 - Megtaláltam
Tetszett a séta a városban. Viszont a jelszó megoldása már nem annyira. Nem szeretem az ilyen megszámolom és összeadom ládákat. aztán kiderül, hogy nem is az a jelszó...
Csécsóval.

 
Csécsó 2008.08.11 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.62
OK!

Gmre 2008.08.10 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.08
köszi

Mathyas 2008.08.10 13:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.69
Jó kis séta volt (robogóval) :))))

Zag 2008.08.07 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.04
Kellemes belvárosi séta volt.

Zsinkob 2008.07.23 21:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.59
Megtaláltam

rimano 2008.07.19 20:55 - Megtaláltam
Jó kis esti séta volt. N&A&Zsomi

Soko 2008.07.19 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Szombat délutáni kerékpáros találat. Az 1-5 pontig kb. 1400m a távolság térképen mérve, (GPS többször nem látta a műholdakat.) Köszönet a rejtésért.

Remi 2008.07.19 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.69
Hatan jártuk végig az utat, hat lány a lánybúcsúmon :-DD
Igaz, a GPS-nek szinte végig nem volt műholdja, de azért szerencsére valaki mindig tudta merre kell mennünk :-DD
Köszi a ládát!

Réka és a lányok: Ági, Detty, Edina, Orsi, Öcs

simon.tomi1 2008.07.16 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam!

simon.gabor8 2008.07.16 10:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Megvan! Köszi a rejtést!

ed 2008.07.13 20:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Mivel a Múzeumkert határidős volt, ezért ott kezdtük, és visszafelé mentünk végig. Köszönjük a multit, nagyon élveztük, jó volt kicsit kimozdulni...

Taxte 2008.07.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.66
megtaláltuk

detti&csomi 2008.06.29 09:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Érdekes volt végigmenni ezen az úton. Szép rejtés!

qtatom 2008.06.24 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.48
6 napos budapesti 450km-es biciklis ládázás.

 
Buc 2008.06.13 19:16 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Piriloro 2008.06.12 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.89
Szép, belvárosi séta volt. Köszönöm a rejtést.

Ruttkay 2008.06.11 11:14 - Megtaláltam
Na sikerül? [wapon beküldött szöveg]

R.Guszty 2008.06.08 10:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Időnként szemerkélő esőben jártam be a pontokat.

 
cc 2008.06.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
Megtaláltam!

varoshazavaroshaza ut
Geri89 2008.06.02 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

Hinter 2008.05.22 17:58 - Megtaláltam
Délutáni séta alkalmával. A kütyüt itt-ott a forgalom vagy ki tudja mi, de zavarta. Azért hamar meglett. Köszi.

dbkh 2008.05.05 13:15 - Megtaláltam
megvan. GPS nélkül. Térképpel. No és egy kis rejtői segítséggel.

GyeKo-Team 2008.05.02 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
Megtaláltuk!
Egy kis séta a városban a családdal.
Köszi a rejtést!
GyeKo-Team

Kory 2008.05.01 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.87
A rejtés nagy érdeme, a történelmi helyszínek bemutatásán kívül, hogy ráébresztett mennyire nem ismerjük,nem vesszük észre "unalomig ismert"
fővárosunk felületes szemlélő által észrevehetetlen szépségeit. Köszönjük!
Mártika & Kory

Popeyemazsi 2008.04.26 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Köszönjük ezt a kis történelmi kalandozást!

barathg 2008.04.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Csipet csapat új regisztráció

[Jóváhagyta: KPisti, 2011.06.09 19:01]

ratagi 2008.04.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
AZ ELSŐ: Critical mass-es tömegben sétálva, lépten-nyomon ismerősökre bukkanva nagy élmény volt :)

csipet_csapat 2008.04.20 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
critical mass-i városi kesser séta

tanulságos séta, nem is tudtam, hogy ilyen helyek mellett járunk minden nap

PTTT_team 2008.04.20 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.33 súly: 2.73
+van

miskolci vandor 2008.04.20 14:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Érdekes séta volt. =)

Snipermaster 2008.04.20 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.79
Megvan!

csszabo 2008.04.20 12:12 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

groy 2008.04.20 12:11 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

$züc$i 2008.04.11 19:18 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Gyors esti találat. Jó kis multi.

 
Hatosfogat 2008.04.06 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Nagyrészt egy szombat esti kellemes édes kettes séta keretében jártuk végig az utat, csak fennakadtunk a Múzeumkerten. Sikerült jóval 9 után odaérnünk így ezt a pontot ki kellett hagynunk.
Ma délelőtt útbaejtettük újra és gyorsan begyűjtöttük a hiányzó számokat.
A rejtés témáját tekintve pozitív élményben volt részünk. Valóban érdekes volt így végigjárni ezeket a helyszíneket. Ez eddig kimaradt.
Köszönjük!
M&M

Korvin 2008.03.31 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Munka utáni kesselés, három helyszín összekötve.

Tavasz
 
Bianka 2008.03.25 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
szép kis séta volt, csak kegyetlen hideg.

Fgg 2008.03.25 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
ok

geokutya 2008.03.25 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.85
Didergős séta a márciusi télben...brrrrr.

Astral! 2008.03.21 22:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.41
Az 5. ponbt már egy ideje megvolt, most egy kellemes esti séta alkalmával a többi is :)

88pebo88 2008.03.19 18:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.99
MEGVAAAAAAN! Munka utáni agytisztító séta a tavaszi-téli hidegben

kovacsbalu 2008.03.17 17:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.53
Munka utáni laza keresgélés. :)

Stautoma 2008.03.15 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Eltelt 160 év ...

Konyha
elefánt 2008.03.15 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Március 15-i családi séta gyanánt ládáztunk, utána zsúrba mentünk az öcsémmel. Érdemes megnézni a Károlyi-palota udvarán a Petőfi-szobrot. (GPS nélküli találat.)

 
videotip 2008.03.15 00:00 - Megtaláltam
oksa

csemege 2008.03.14 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.00
Ünnepi ládázás (100. láda) az ünnep előtt. Az utolsó ponton a másnapi műsor főpróbáját élvezhettük. A nagy családi keresés helyett, csak kettesben a kisebbik fiammal.

Pepe Zizi Zozó 2008.03.12 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.78
[wapon beküldött szöveg]
1848 március 15 szerdára esett és aznap esett. Ma szerda van és esik. Remek nap ez a forradalmi helyszínek bejárására. A GPS gyakorlatilag nem működött a felhők alatt és házak között, de nem is volt rá szükség. (Na jó: a Landerer és Heckenast nyomdát nem tudtam.)

Érdekes találatok az úton:

Múzeumkertben máig harcoló 48-as huszárral találkoztam. Nem szóltam neki, hogy elbuktuk, ne már tőlem tudja meg. Jól tartja magát, meg sem látszik rajta az a 160 év.

A zsinagóga falán 1848-as zsidó hőseink táblája. Meghökkentő, nem? Hogy mik vannak ebben a városban!

A Heckenast nyomda háza másról is híres. Ebben a házban ülésezett a 48-as, az első magyar felelős kormány. És kinek jutott eszébe ennek emléket állítani? Hogy mik vannak ebben a városban!

Varga Gábor 2008.03.11 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Ok! A közelgő ünnep évfordulója előtt aktuális volt most felkeresni a multi pontjait. Köszönöm !

Brekk Brigád 2008.03.08 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Még az ünnep és a tömeg előtt. Tetszett.

ludens 2008.03.05 17:00 - Megtaláltam
Már cius van (utalva az előző bejegyzésre).
Restellem, de sosem tudtam, hol állt a híres nyomda.
Súlyosbítja a helyzetet, hogy eredendően nyomdász vagyok.
Most legalább ezt is megtudtam. Kösz!

textor 2008.03.05 13:57 - Megtaláltam
megtaláltuk

szandrik 2008.02.24 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
Februárban a márciusi ifjak nyomában, és hosszú idő után az állandó kiállítás megtekintése

Éjvándor 2008.02.21 17:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Nagyon jó helyeken jártam barátnőmmel.
Tetszett a rejtés.

 
paul 2008.02.20 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.44
Kellemes délutáni séta,napsütésben.A Múzeum-kertben már lehetett érezni a tavasz közeledtét.Mindigis érdekelt a 1848-as történelem,jó volt újra körbejárni.
Köszönöm kpisti segítségét a Pilvaxos jelszóért.

Vándorvakond 2008.02.14 20:48 - Megtaláltam
Sajnos elég rohanósra sikerült (így is lemaradtunk a Kalandorok első néhány percéről), de nagyon szép séta volt, kivilágítva még jobban tetszettek ezek az épületek! A Deákról indultunk, így előbb értünk a Városháza II. kapujához, mint az elsőhöz, és meg voltunk róla győződve, hogy jó helyen járunk, az I. kaput már észre se vettük. Pechünkre ott is voltak aranyozott díszek, csak nem annyi, amennyi kell. Itthon derült ki, hogy a jelszóban valami nem stimmel, úgyhogy másnap az egyik vakond ment még egy kört és sikerrel járt:) Köszönjük a szép multit!

KranIC 2008.02.13 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Szép hosszú séta, tavaszias időben

Esty2 2008.02.10 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Kellemes vasárnap délutáni séta volt ragyogó napsütésben. Nem is tudtam egy-két helyről, hogy ott van, ahol van...pedig elég gyakran járok erre. Ismét tanultam valami újat :)

 
Attilacska 2008.02.09 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszönjük!

 
bonodu 2008.02.07 14:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.90
Nagyon forgalmas kis utcák, hangulatos múzeumkert, szeles idő. Keresztlányomnak nagyon tetszett így tanulni egy kicsit a magyar történelemről.

urbalazs 2008.02.06 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.84
Naponta járok a környéken, de nem is tudtam ezekről a helyekről. Kár, hogy ennyi az autó és büdös a levegő.

farkasék 2008.02.02 13:22 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

wb 2008.01.26 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.00
Jó volt!
Sokszor elveszett a jel a házak leárnyékolása miatt.

Fil 2008.01.24 16:07 - Megtaláltam
2 részletben.
Köszönöm a rejtést, volt benne újdonság.
A 3. pont nehezen lett meg, esetleg kisebb pontosítás ráférne.

licuxd 2008.01.24 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.95
OK

vkovacs 2008.01.23 19:49 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.80
Ok.

Viczi 2008.01.13 18:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Nagyon tetszett ez a "láda", ahogy az egyik előző megtaláló is megjegyezte, így izgalmasabb, mint az iskolában. Nem pesti lévén ezek az épületek csak a tévéből voltak ismerősök, mikor az ünnepségeket közvetítették. Jó volt most végigjárni, bár kutya hideg volt.

Ata72 2008.01.08 14:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.49
A cégünk parkolójának "ónosesőtelenítése" helyett. Olvadó hó, csepegő eső, iszonyatosan jó műholdjelekkel a belvárosban... :-)
A Pilvaxos pontnál segítséget kértem -és kaptam- kpistitől. (Köszi!)

Séta közben jöttem rá, hogy mennyivel érdekesebb a történelem, ha nem kötelező. Köszönöm ezt a felismerést!

Puszkany 2007.12.28 12:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.84
2 nap alatt gyűjtöttük be a szükséges részleteket. A 2. pontnál a sötétben rosszul számoltunk, de Tyúkanyóval egyeztetve meglett a megoldás. Köszönjük a tárlatvezetést!

Tyúkanyó 2007.12.14 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.04
A hét elején már végig jártam a pontokat, de figyelmetlenségem miatt vissza kellett mennem.

Barangoló alias elel 2007.12.12 09:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.51
Köszönöm a rejtés!

gym 2007.12.09 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Kellemes kis karácsonyi bevásárlós multi. :)

dittapatrik 2007.12.08 21:51 - Megtaláltam
Jó, és tanulságos volt.
Mondjuk a Landerer-Heckenast poziciója szerintem rossz helyre mutat, de egy kis kereséssel megtalálható.

Kösz szépen

handa 2007.12.02 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Kellemes séta volt, nagy jó ésrészletes a hozzáadott info is. leírás

Kokó 2007.12.01 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Abban bíztam, hogy legalább szombat délelött nincs nagy forgalom a belvárosban. Tévedtem :(
A legtöbb ponton már jártam korábban is, így inkább a láda szelleme adott többletet.

19izsi73 2007.12.01 11:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.53
Kokóval sétálgatva ismét bebizonyosodott,hogy bizony a turistautakon jobb gyalogolni...Azért mutatott némi újdonságot is számomra!

Cirip & Cicmic 2007.11.23 22:03 - Megtaláltam
Kellemes napsütéses belvárosi séta volt. Jó volt a már ismert helyeket új szemmel nézni.

bgecco 2007.11.19 11:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
(58) ok.

GréTeam 2007.11.14 21:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.15
Most csak ketten mentünk, drága párommal. Érdekes volt végig járni, bár egy kicsit rossz, hogy az eredeti épületekre egy két helyen már csak egy tábla, vagy a név emlékeztet. Az lett volna az igazi, ha tényleg megőrzik őket eredeti formájukban. De azért így is nagyon jó volt végig sétálni. Köszönjük.

ordogm 2007.11.11 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
A tél első havazása. Mindenki menekült haza a 2 mániákus ment ki és kesselt.
Jó volt!
Ági, Máté

Nebel 2007.11.10 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.30
Nagyon jó kis multi, aránylag hamar összeszedtem a pontokat így szombat délután! A helyek is látványosak, arról nem is beszélve, hogy ez volt a 200.-ik megtalálásom!
Köszönet ezért a rejtésért!
:))

aprajafalva 2007.11.09 16:25 - Megtaláltam
megtaláltuk

Pilis50 2007.11.07 14:00 - Megtaláltam
meglett? Hát csak összeadtam.

rotty 2007.11.02 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Jó ötlet ez a rejtés, örömmel jártuk végig a pontokat. Találtunk több, eddig még nem ismert rejtett zugot, belső udvart útközben, ezért is tetszett. A Pilvaxnál a homlokzati felirat betűinek darabjait kezdtük összeszámolni, néhány újraszámolás után rájöttem, mit is kell nézni...

bohrmann 2007.11.01 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.72
Mindig is nagyon szerettem sétálni ezen a belvárosi részen, de hogy hány ezerszer elmentem a Petofi-dombormu mellett mit sem sejtve... A Landerer-nyomdáról pedig végképp nem volt tudomásom. Egyszóval nagy ötlet volt a láda, a jelszó ugyan nem igényel nagy erofeszítést, de ez cseppet sem árnyékolja be a pozitívumokat.

tacsver 2007.10.31 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.72
Szeretünk a belvárosban sétálni, de még a Pilvaxnál nem jártunk.

Crystal&Zpalee 2007.10.31 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Késő délutáni sétálás a belvárosban. Tetszett mindegyik pont, minden jó volt, csak kár hogy a végefelé elkezdett csöpögni az eső.

Margóca 2007.10.31 13:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
legfőképp a nyomda miatt vagyok hálás a rejtőnek, mert hiába megyek el mellette naponta, eddig sajnos nem tudtam, hogy bizony az a nyomda, akkor és itt működött... köszönöm! :)

fa-peti 2007.10.29 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.04
A legnagyobb útépítések idején érkeztem ide. Elég veszélyes így közlekedni. De azért köszi a rejtést. Nem tudtam hol volt a Pilvax Kávéház anno.

nogacsalad 2007.10.28 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.35
Esőnap miatt, ma néhány közeli ládikát kerestünk fel. Mai : 5/3 találat.
Szemerkélő esőben kerestük fel e multi egyes pontjait, közben más ládákhoz kapcsolódó közeli pontokat is megtaláltunk. Az első pontot először picit elszámoltuk, a Pilvaxnál is elnézelődtünk egy ideig. De végül minden meglett, ahogy illik.
Köszi érte...

tádé 2007.10.28 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.43
Nem ismertünk eddig minden helyet, amelyet a láda megmutatott. Köszönjük! Andris, Szamóca és Tádé

ergyd 2007.10.27 11:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Csúcsforgalomban...

hőscincér 2007.10.22 20:55 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 2.78
Esővel nehezítve.

szaboist 2007.10.14 17:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Színház előtt sétálgattunk, számolgattunk...

 
Hegyo 2007.10.14 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.00
A Pilvax étteremnél nem volt világos a jelszó. Szépek az épületek.

lagaf 2007.10.09 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.38
Mivel egyéb programunk miatt nem hagyhattuk el a fővárost, úgy döntöttünk, hogy délelőtt egy kis sétát teszünk a Belvárosban, és ha már ott járunk, végigjárjuk e láda pontjait is. Sétánkat a Deák téren kezdtük, ahonnan a volt katonai pékség utcáján, majd Budapest az első polgármesteréről elnevezett utcán át értünk a Városházához. Közben megkíséreltem beélesíteni a kütyüt, de csupán 2-3 holdat látott - gyakorlatilag használhatatlan volt (persze az igazság az, hogy szükség sem volt rá). A II. kapunál (előbb itt olvastuk le a jelszót:-) egy röpke pillantást vetettünk az épületbelsőre (eléggé "lerobbant"), majd az első két jelszórészlet levadászása után megtekintettük az egykori Megyeháza szépen felújított udvarát, amelyen keresztül átmentünk az "anyák megmentőjének" utcájába. Az udvaron felújított falikút és Kossuth-emléktábla mellett egy sűrűn teleírt márványtábla állít emléket a hajdani Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye szabadságharcban kitűnt nagynevű hazafijainak. A másik udvarban szemet gyönyörködtető szobrok, néhány díszkút, s napóra látható. 3. pont is könnyen megtalálható; viszont itt rendkívül zavaró a nagy forgalom és a zaj, ezért még a ferencesek temploma előtt bemenekültünk a csendes, bár kissé elhanyagolt belső udvarra és csak a Károlyi Mihály utcában bukkantunk fel újra (ugyanakkora zajban, dugóban, dudaszóban). Egy rövid vizit erejéig betértünk az Egyetemi Könyvtár szép aulájába, elhaladtunk az utca névadójának vörös festékkel összefröcskölt emléktáblája mellett, majd a 4. jelszórészlet feljegyzése után, besétáltunk a Károlyi palota udvarába. A palotát (konferencia miatt) éppen nem lehetett megtekinteni, így aztán a szép napsütésben elfogyaszthattunk egy kávét a teraszon, s gyönyörködtünk a klasszicista épületben, ahonnan - mint azt tábla tudatja - 1849. január 8-án börtönbe vitték gr. Batthány Lajos miniszterelnököt. Következett a nyugalmat árasztó, szépen rendben tartott Károlyi kert, majd a kiskörút antikváriumai. Végül megérkeztünk főmúzeumunkhoz - persze parkja és főlépcsője telis-tele diákokkal. Itt már sietnünk kellett: gyorsan megszereztük a jelszórészletet, pillantás a lépcsősor híres kiugrójára (ahol állítólag nem szavalta el költőnk "első szabad dalát"), majd sürgősen mtróra szálltunk. Kellemes séta volt...

Sic Patriam Fugimus...
Hommage a Garibaldi...
Woodoo 2007.10.06 09:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Az első négy pontot már régen (talán 2 éve) levadásztam, az 5. akkor azért nem sikerült, mert a múzeumkert már zárva volt. Aztán feledés homályába merült ez a láda valamiért. Egy nagyselejtezős délután alkalmával előkerült a papíros amin meg volt már az első 4 jelszórészlet. Ma arra volt dolgom, így egy kis kitérővel végre sikerült beszerezni a hiányzó részletet.

Köszi a rejtést!

taska1981 2007.10.02 18:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.64
Szép időben könnyű séta párommal, Adrival.

zsotie 2007.09.29 19:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.71
Könnyű esti séta.

Maci&Szisza 2007.09.24 17:11 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.67 súly: 1.00
Egy szép séta a belvárosba, de sokkal jobb lenne, ha a Múzeum-kertben lenne egy valódi láda is!

saintg 2007.09.23 18:05 - Megtaláltam
Kis délutáni séta. Az első pontot majdnem benéztük, de szerencsére ott parkoltunk, így visszamentünk.

SirLes 2007.09.19 15:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.34
Kisebb nehézséggel lett meg. Pilvaxnál más táblát néztem meg, ami két számjegyet adott. Így elkezdtem 9-től visszafelé találgatni. Hajszálon múlott :)

Pet 2007.09.16 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.48
Megvan.

gores 2007.09.15 19:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Többlépcsős megtalálás. Naponta járunk a pontokon más célból. Most a jelszó-részletekre is figyeltünk. Emlékeztünk szeptemberben is márciusra.

sirgalahad 2007.09.12 06:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.38
Nem mondhatod nekem azt
Hogy elmúlt a múlt itt
Pilvax no meg Heckenast
Bejártam a multit

kocsesz 2007.09.05 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.85
egy kis segítséggel, de meglett:)

GEOszi 2007.08.27 14:44 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.48
s

Mr Bean 2007.08.19 19:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Megvan!

OsiOsi 2007.08.18 18:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.88
ok

fedoka 2007.08.15 23:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.34
Köszi a délelőtti sétát:)
Nem is tudtam,hogy ott volt a nyomda épülete:O

Toti 2007.08.15 20:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Gyalog régen jártam már ezeken a helyszíneken. Kösz a multit.

Steve07 2007.08.15 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.07
ok.

Ginacica 2007.08.04 20:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.40
Hétköznapi belvárosi bringázással kezdtük hétvégi esti kocsizással és sétával befejeztük. :D Jól esett a kis töri óra. ;)

RiFi 2007.08.04 20:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
Érdekes volt, a Múzeumkertbe vissza kellett mennünk, mert előző alkalommal túl későn érkeztünk....Matyi pózolt Gr. Széchényi Ferencz szobra előtt :D Nem is tudtam, hogy a márciusi ifjak erre vonultak, elég rövid útvonal..bár ők nem bringával mentek, meg autóval.... A régi Pilvax kávéház már tényleg a varjaké, csak a neve maradt...Szép rejtés, kössszesz! RiFi GC Team (R., G., Matyi, a kessermackó)

Matyi szavalja a Nemzeti dalt!
georgina 2007.08.04 15:33 - Megtaláltam
Megvan

akos 2007.08.04 15:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.58
Könnyű biciklis belvárosi kirándulás. GPS sem kellett volna hozzá, ezért nekem nem volt igazán geocaching, de a koncepciója jó.

osz 2007.08.03 09:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Metgtaláltuk.

Pifu 2007.07.20 18:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Belvárosi élet, a nagy rohanások után 1 kis pihi.

Kincs&kincs 2007.07.13 20:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Egy kellemes esti séta GPS nélkül. :-)

zsofi1126 2007.07.06 16:40 - Megtaláltam
Megvan

Bun-Co 2007.07.06 16:24 - Megtaláltam
Kellemes séta volt.

hinia lux 2007.07.05 15:04 - Megtaláltam
Szűk utcák, magas házak, nulla műholdvétel, hosszú kerülő- és tévutak.
Budapestnek ezt a részét viszont nagyon szeretem. Régi és új kedvelt helyeimre tértem be, ráérősen nézelődtem, örültem, hogy nincs kánikula.
Összességében egy jó és tapasztalatokkal teli ládázás volt.

Qwak 2007.07.02 16:48 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.76
Érdekes volt gps-szel végigkövetni a márciusi ifjakat, de történelem órán soha nem gondoltam bele, hogy tényleg itt jártak az utcáinkon.. =)

GeoRoni 2007.06.08 19:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
5 órás GPSMAP60CSx-el első "láda" megtalálásom. Fantasztikus élmény volt. Persze az utolsó 3 évszám helyett csak kettőt írtam föl, de hál istennek párom - pedig nem is volt velem a kincsvadászaton - rögtön vágta a harmadik hiányzó évszámot.
Köszönet a rejtésért!!!

CSS Team 2007.06.02 18:50 - Megtaláltam
Végre sikerült! Már egyszer végigjártuk a pontokat, de két helyen sem a megfelelő számot olvastuk le. Pedig a képek sokat segítettek volna.

ghostspike 2007.05.30 20:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Ezt a multit valójában 2006.09.08-án jártam végig csak akkor figyelmetlenségből az utolsó ponton a három évszámból kettőt írtam fel. Ma vissza mentem és alaposabban megnéztem a szobrot.

Detty & Zoli 2007.05.30 18:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Kellemes kis késő délutáni séta.
Köszönöm a rejtést.

Zoli

eszel 2007.05.30 07:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
ok!

durumdara 2007.05.29 09:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.30
Megtaláltuk...

1.)
Sajnos a házak között nem működött a GPS.
Ezért muszáj volt utánanézni a címeknek, mert mindig elmentünk mellettük.

2.)
Nem volt egészen egyértelmű, hogy mely számjegyeknél kellett két jegyet megtartani, de végülis sikerült kiokumlálni.

Alapvetően érdekes volt "láda", jó volt a történelmi kötődést belevinni helyrajzba... :-)
És tetszettek a feladatok is, mert így használhattuk az elménket is, nem csak a GPS-t...

Csabataxi 2007.05.28 13:59 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Dzsozy 2007.05.27 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.68
Megtaláltuk. Érdekes volt feleleveníteni, amit tanultunk a töriben. Köszi a rejtést.

LÁdi 2007.05.20 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.84
Megvan!

3D 2007.05.20 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
A 80-as évek végén a nyomda épületében az első emeleten a Deák téri általános iskola (Petőfi is járt oda, ma evangélikus gimnázium) kihelyezett két osztálya működött. Nagyobbik gyerekünk idejárt, most már sajnos nagyon elhanyagolt a ház. A rejtés révén újra végigjártuk szép emlékeink útjait, köszönjük.

benist 2007.05.15 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.27
Belvárosi séta a koránjött kánikulában, majd egy kis matematika. Ős budapesti létemre sem tudtam a nyomda helyéről.

mucik 2007.05.13 10:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Két körben. Az első négy pont már 3 hete megvolt, csak az utolsó hiányzott, mert addigra már be volt zárva a kert. Nagyon szép séta.
Mucik

comp@ss 2007.05.12 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
Ok

Brumi 2007.05.09 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Gerlóczy utcába kellett jönnöm munka miatt, előtte kettő, utána kettő egy pedig már megvolt :-)

zomanc 2007.05.08 21:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.00
Valamit elszámoltam, így kétszer kellett a pontokon végigmennem. A Károlyi-kert tetszett.

a Borsó meg a Héja 2007.05.08 16:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Könnyű kis séta, végigdudorászva. Somwhere over the Rainbow...
Bár a 3. pontnál figyelhettem volna jobban, kb. 5 ször mentem el mellette..:P

horlac 2007.05.05 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.37
.

Mathau 2007.05.05 10:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Kellemes séta volt, bár lógott az eső lába de azért élveztem.

zXxB5 2007.05.03 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 1 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.17 súly: 2.30
Timonnal kezdtük el még március végén (26.) összegyűjteni a számokat, nekem útba esett minap a Múzeumkert, befejeztem.
ps. Nem felejtettem el a névnapod, élőben jobban fog tetszeni amit adok (már hónapok óta őrzöm), mint amennyit telefonon mondhattam volna.

m0lnar 2007.04.22 15:00 - Megtaláltam
Szép séta volt.
(GPS nélkül)

Murus 2007.04.22 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.73
Megtaláltuk.
Magától a pontok megtalálásától nem, de a jelszótól tartottam, annyian írtak már a problémájukról. Ehhez képest elsőre sikerült. Murus és Cica

csanady 2007.04.18 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.76
Köszönöm a rejtő segítségét!

Besüboboja 2007.04.15 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Kis városi motorozás!

Tapsi 2007.04.14 15:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Megvan

KutaToll 2007.04.06 11:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Felkutatva!

Povi 2007.04.05 17:49 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.89
GPS nélküli találat, biciklivel.

szlaura 2007.04.05 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Megtaláltuk. GPS nélkül, Szandival. Jó volt. Köszi!

Pepe 2007.04.04 18:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.30
Munka utáni kellemes kis séta a Kálvin tértől a Deák térig, azaz fordított sorrendben, de a számjegyeknek ez szemlátomást nem ártott :-)
Apró gondom csak a 3. helyen akadt, szerintem ennek koordinátái egy kicsit pontatlanok, de ez éppen elég volt arra, hogy az IGO az utcatorkolat másik sarkára navigáljon, én meg makacsul jártam be az ottani zugokat, a teraszra is felmentem, majd ott merengve-körülnézve pillantottam meg a "lényeget". Szóval szvsz a 3. pont pontosabb koordinátái: 47° 29,6169 N, 19° 3,4644 E.

pistikata 2007.04.02 20:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.93
Ket probalkozas utan, a rejto segitsegevel, de csak meg lett.
Meg a marc. 15-i hetvegen vegigjartam, csak fogalmam sem volt,
melyik is a Karolyi palota. A terkepet nem neztem elegge, ezert epp az erkely alatt allva fotoztam vegig a tuloldal osszes balkonjat. Persze,
nem sikerult a logolas.
Aztan este ujra elsetaltam a Karolyi kerthet, meglett a
tartokonzolok szama is. De igy sem ment a logolas.
Mint kiderult, a Varoshazanak ket kapuja felett is vannak aranyozott
negyszogdiszek... Nekem a masik tunt fel csak. Itt kellett a segitseg. Koszonet erte!
Talan masnak segit: ha ket kapu felett is latsz ilyesmit, akkor a kevesebb szamit. :-) Bar ahogy elnezem, jo 250 embernek nem volt ilyen problemaja elottem. Engem valahogy mindig vonzanak az ilyen "nemmegtalalasok" :-)

raci 2007.03.31 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Kellemes séta, egy kis elmélkedés a neves eseményeken.

kissyfur80 2007.03.28 20:52 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.16
Könnyű esti sétának indult Ferivel, és GPS nélkül. Csak 1 olyan leírás volt nálunk, ahol kigyűjtöttem, hogy melyik pont milyen utcában van, és mit kell nézni:

Régi Budai Városháza: 1014 Budapest, Szentháromság tér 2.
Pilvax Étterem: 1052 Budapest, Pilvax köz 1-3.
Horváth Ház: 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 3.
Károlyi Palota: 1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.
Magyar Nemzeti Múzeum: 1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.

Leszálltunk a Kálvinon a metróról, elsétáltunk a 2., 3., 4. és 5. ponthoz.
Utána buzgón elindultunk a várba, a régi Városháza épületéhez. Több mint 1 órán át keresgéltünk a nagy szélben, hidegben, de sehol nem találtunk díszes vasrácsot. :( Utána felhívtuk 1 barátunkat, aki mondta, hogy nem a Várban kéne keresnünk, hanem Pesten. :(
Úgyhogy visszaindultunk Pestre. Oda, ahonnan elindultunk. :(

OK, hogy figyelmetlen voltam én is, de picit zavaró a leírás szerintem.

Másik problémám pedig az, hogy ha netről leszedek 1 szöveget, akkor illik megnevezni a forrását, ha szó szerint idézem. :( /ha azt is te írtad, akkor bocsi/
Link

Összeségében jó láda, és hasznos. Így csemetéinknek meg tudjuk mutatni, amit a suliban tanulnak majd. :P

5. pont
3. pont
2. pont
tori 2007.03.25 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.90
Kellemes séta volt.

fkmaster 2007.03.25 13:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.63
Hétvégi belvárosi séta.

höri 2007.03.25 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.76
Köszönöm a rejtést!

zöldfülű 2007.03.25 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.13
Utólag tisztelegve a jeles évfordulónak szó szerint gördülékenyen ment a feltárás pontról pontra: Höri georolleren suhanta végig a távot. Alapvetően jó az ötlet, kár, hogy a jelszó olyan, amilyen. Köszönöm a rejtést

2. pontunk
KoMa 2007.03.15 11:54 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.70
Úgy gondoltuk, hogy alkalomhoz illóén március 15-én csináljuk meg. A számításból persze kimaradt, hogy a Nemzeti Múzeumbe nem lehet bejutni... úgyhogy ide kicsit később tértünk vissza.

BékaBütyök 2007.03.14 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Kellemes séta ebédidőben. GPS nélkül is ment.
Bütyök

zferke 2007.03.13 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Nekem a második pont okozott némi fejtörést, de aztán szerencsére ez is meglett!

zem 2007.03.13 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.04
Hát... felemás multi. Az utolsó pont helyszíne ugyan szervesen kapcsolódik a bizonyos naphoz, de szegény alanya már rég porladt akkor. A parkban található viszont olyan szobor, aki... Második ponton buktam én is, köszönet a segítségért egy jóbarátnak! A jelszóképzés lehetne egyszerűbb, ill. jobban kapcsolódó a szellemiségéhez.
Jó volt végigjárni, szép környék (gps a belső részeken tévelyeg). Épp főpróbát tartottak a lépcsőkön az ünnepre. Rózsa Gyuri nem tudom mit fog szerepelni benne (ott masírozott), de félelemkeltő volt a megjelenése... :-) Köszönöm a rejtést.

penge 2007.03.13 13:40 - Megtaláltam
ez? ez! ...ezaz!!! :-)

KoLa 2007.03.12 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.78
Végigjártam. S leírás alapján GPS nélkül is teljesíthető.

Ati 2007.03.12 11:06 - Nem találtam meg
Ezt a multit 2 helyen buktam be. Háááát, véleményem az van.

cachekereso 2007.03.08 18:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.11
Kellemes időtöltés volt ez a séta a történelmi helyszíneken. A GPS-re nem is volt szükség.

www.zivatar.hu 2007.03.08 17:00 - Megtaláltam
ok

MacGyver 2007.03.08 17:00 - Megtaláltam
Belvároshoz képest nem olyan rossz, bár azért nem nekem való környék :-)

jannesz 2007.03.08 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.66
GPS nélkül. Élvezetes séta a belvárosban.

ssophie 2007.03.05 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Ma a városi virtuális világba indultunk Piróval és Dórival. A multi érdekes történelmi séta, hamar meglettek a pontok. Viszonylag sokat járok erre, de néhány hely ég így is tartogatott meglepetéseket. Az utolsó pontnál kicsit megfogyatkoztunk, de mikor megláttuk, hogy az mennyire közel van a kedvenc teázómhoz, be kellett mennünk egy teaivós, társasozásra. Sikerült is még két órával megnyújtani a keresést. :)
Köszi a rejtést,

Zsófi

Piró 2007.03.05 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.08
Végre sikerült összehozni Ssophie-val, hogy találkozzunk és kesseljünk egyet. Ezt a ládát márc. 15-én lenne az igazi levadászni, de szerencsére egyikőnk sem lesz akkor a várhatóan háborús övezetben. Az idő szép volt, jót sétáltunk a városban. Nem túl gyakran járok erre, a pontok többsége így meglepi volt nekem. A csapatot még Dóri is erősítette, aki aztán idő előtt lelépett. Efeletti bánatunkat egy teázóban igyekeztünk feledni. :)) Jó kis láda, thx a rejtésért!

Piró & Dóri

Pilvax
napvirág 2007.03.05 12:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.50 súly: 2.90
Izgalmas nyomozás kellemes időben és még a matek is jól ment.
:-) Köszönet a rejtésért!

Pilvax
Gabeen 2007.02.17 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.85
Biciklivel nem volt jó, de legközelebb gyalog is végigjárom.
Köszi!

fcsaba 2007.02.17 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.91
A nap első találata, suli után.
Nagyon jó, hogy így összeszedted a helyszíneket, és készítettél egy igényes leírást. A keresést jelentősen hátráltatta az, hogy alig van Pesten térerő.
A helyszínek többé-kevsébé könnyen meglettek. A jelszóképzés szerintem feleslegesen bonyolult.

 
ERNO 2007.02.15 01:31 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Az egykori nyomda előtt egy busz ránkstartolt, de még időben fel tudtunk ugrani a járdára (kalandtúra). A Múzeumkertben végignéztük a sötétben az összes szobrot, persze az utolsó volt az alapító.
A Kálvin téren egy gavallér éppen azt kérdezte egy öreg muzsikustól, hogy mennyiért lehetne őt elvinni valahová (ó, ezek a Valentin-napi szerenádok!)

Angus_Podgornij 2007.02.10 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Sétáltunk egy nagyot a szép tavaszias időben és begyűjtöttük a belvárosi multik pontjait. Ez az egy láda lett teljes :)

Chubby 2007.02.10 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Megvan. Tettem egy kis sétát :) A helyszíneket egész jól ismertem eddig is, hiszen a környéken járok suliba. Köszönöm!

Chubby

bodorkos 2007.02.07 18:33 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Kellemeset setaltam es erdekes dolgokat lattam. En sosem jartam ide egyetemre es errol a kornyekrol nekem csak a Vaci utca meg a Muzeum korut volt ismeros.
Koszi a rejtest

carmin 2007.02.03 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.05
Tetszett.

Joker Karakter 2007.02.01 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Budapesti ládázásom 6. állomása.
Tetszett a multi, és végre elszavalhattam a Talpra magyart a Nemzeti Múzeum lépcsőin.

Erdélyi 2007.01.30 18:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.72
ok

tedra 2007.01.29 19:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Szép helyeken sétáltunk, köszi a rejtést! Kittka & Tedra

fszomorjai 2007.01.26 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.26
a virtuális szemezgetés nagy (4.) állomása. Egyben az uolsó is. Mennem kell dolgozni

Kerticsorbi 2007.01.16 20:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Megtaláltam.

Antissimo 2007.01.16 18:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Esti séta a Belvárosban - és most már azt is tudom, hol volt a Landerer-Heckenast nyomda. Közben a rejtővel is néminemű levelezésbe bonyolódtam, köszönöm neki a segítséget!

PEx2 2007.01.12 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Kellemes séta volt, érdekes volt más szemmel nézni a várost.

Nivabibi 2007.01.12 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.29
Megvan. Hát, a nyomda ördöge rendesen megzavart!!!

othnan 2007.01.07 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.82
Valahol mindig eszámoltam magam. Végül is csak sikerült. Kellemes kis séta volt. Bár ez inkább márciusban lenne aktuális.

 
fejermate 2007.01.06 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.92
Visszafelé jártuk be a pontokat, szinte sehol se volt GPS jel.

K-55 2006.12.21 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.32
Történelmi sétára hív ez a láda. Bocsáttassék meg nekem, de ezen az úton a saját emlékeim jöttek elő. Mentségem, hogy fővárosunk szívének ezen a részén az elmúlt 40 évben szinte napi gyakorisággal előfordultam. Itt tanultam, ma is itt dolgozom.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának hallgatójaként üres óráimat gyakran töltöttem évfolyamtársaimmal a Nemzeti Múzeum lépcsőin. Napoztunk, tanulgattunk, szemlélgettük évfolyamunk fehérnépeit. Jó volt az az évjárat... Gyermekeim, Kati és Peti /K-55/ világvonala akkor kezdett felsejleni a messzi távolban.
Akkoriban rendszeres látogatói voltunk a Károlyi-palotától ugrásnyira lévő Eötvös Klubnak /ma újra Centrál Kávéház/, ahol vasárnaponként ádáz sakkcsatákat vívtunk az Országos Bajnokság elsőosztájában a Portisch Lajos és Szabó László nagymesterekkel felálló Vörös Meteor, a Barcza Gedeon Tipográfiája és az Ozsváth András által vezetett többszörös bajnok Honvéd ellen. Amatőr egyetemi csapatunk, a BEAC évekig a középmezőnyben zárta az évadot.
Az egyetem után is ezen a környéken maradt a munkahelyem, az ELTÉ-n, majd a Természet Világa szerkesztőségében. Amikor már elegem van a napi gyűrődésből, sokszor keresek menedéket a Nemzeti Múzeummal átellenben lévő antikváriumokban.
A mai napig rendszeresen felkeresem a Párizsi utcában lakó kedves professzoromat, Cs. Á. akadémikust, a magyarországi matematika kiemelkedő alakját. Most, Karácsony előtt is hozzá igyekezve gyűjtöttem be a tőle kőhajításnyira lévő Városháza és a Pilvax jelszószámait.
Nem mindig jelent jót az, ha az embernek gazdagodnak az emlékei. Mert miként azt Iuvenalis írja a Szatírákban:
"Dum bibimus, dum serta unguenta puellas
poscimus, obrepit non intellecta senecus."
/Míg vígan borozunk, míg lányt, kenetet, koszorúkat
kívánunk, noha nem vártuk, ránk száll az öregség."
Persze, addig azért még sok geoládát begyűjtünk, hogy jobban megismerjük azt a helyet, ahol mi otthon éreztük magunkat. S. Gy.

Lencsi 2006.12.09 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Jutkával korizásból indultunk felderíteni ezt a kis multit, sajnos ő időközben Karácsonyi nagybevásárlás ürügyén lemaradt... sebaj, magányosfarkas üzemmód be ;) Az első 2 pont hamar meglett... nekem a Pilvaxnál a GPS 51 ill 14 végűeket mért, de végülis elég egyértelmű :) A Landerer nyomda hollétéről eddig sejtésem se volt... szégyen és gyalázat.. a Károlyi palota mögötti parkban is sétáltam egyet, igazán üdítő ebben a téli kánikulában. A Múzeumos kör is jó volt, egyszóval nagyon tetszett :) Loli

Bugár-orienteering 2006.12.09 10:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.98
szép ez a környék, szép volt az idő, kellemes séta.

 
ghiago 2006.12.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Valamit elszámoltam a Pilvax-nál, de azért sikerült elfogadtatni a második próbálkozásra.

kenau 2006.12.01 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Konnyu seta ebed utan szabgeoval...
meg jobb lenne a kess, ha a nemzetinel a parkban lenne egy valodi lada is...

szabgeo 2006.12.01 13:57 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.70
ebéd utáni séta

Tikis 2006.11.29 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.53
Jo kis seta volt

Zerind HUN 2006.11.28 15:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.60
Elég szép ez a belváros, a pontok elég közel vannak, nem kell sokat sétálni, szóval kellemes kis időtöltés volt univerzális algebra és Lie-algebrák előadás között.

LCSOKA 2006.11.26 18:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Kis esti séta. Számtalanszor voltunk már a pontok környékén. Most, hogy a "láda" miatt kerestük fel, más szemmel néztük az épületeket. Érdemes végigsétálni.
Köszönjük.

b.zs. 2006.11.25 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.76
Tetszett!
Köszi a rejtést!

gryzly 2006.11.19 10:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.83
Kellemes seta

Azazello 2006.11.17 12:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.26
Jó kis töris rejtés...
Gps nélkül csináltam, és figyelmetlenségből Szécehnyi István szobrát vizslattam az MTA-nál, így a befelyezés csúszott egy kicsit, de meglett!
Köszi!

szadi&agi 2006.11.15 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.26
Megvagy!

targonczas 2006.11.08 08:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.17
Biciklivel gyorsan ment.

Totoka 2006.10.31 17:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Némelyik pont értelmezése nem volt egyszerű.

csmarkus 2006.10.31 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Köszi a rejtést, régen sétáltam errefele.Persze a fényképezőt sikerült otthon hagyni.

Robogo 2006.10.21 16:51 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.87
Megvan

saldar 2006.10.19 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.02
Bár az időjárás nem az alkalomhoz illő volt (most nem szemerkélt az eső, hanem igen kellemes meleg, verőfényes őszi időben volt részünk), ez csak felbátorított hogy dolgom végeztével sétáljak egyet Budapest belvárosában. Sajnos ez egyet jelentett azzal is, hogy el kellett viselnem a hatalmas forgalmat, zajt és szmogot, de a vonatom indulásáig legalább végigjárhattam azokat a helyszíneket, melyeket már régen szerettem volna. Köszönöm a rejtőnek!