geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
762. Nagybörzsönyi túra (GCNABO)

Szt. István templom

Szt. István templom

Bányászcímer a Bányásztemplomon

Bányászcímer a Bányásztemplomon

A sárgán indulj

A sárgán indulj

Kisvonat

Kisvonat

Csúcsfordító

Csúcsfordító

A második pont sziklapereme alulnézetből

A második pont sziklapereme alulnézetből

Nagybörzsöny

Nagybörzsöny

Korábban itt volt, most a közelében a láda

Korábban itt volt, most a közelében a láda
Szélesség N 47° 56,175'
Hosszúság E 18° 49,075'
Magasság: 230 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.10.19 18:10
Utolsó lényeges változás: 2019.10.19 10:07
Utolsó változás: 2019.11.03 21:12
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H+1V)
Elrejtők: CharlieR, hitamas, Gyombi
Felhasználó: Gyombi
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Megtalálások száma: 286 + 4 sikertelen + 15 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente


Röviden:
1. pont: Templom tábláján legalsó évszám utolsó két karaktere.
2. pont: Gyógyszeres dobozka a turistaúttól pár lépésre , sziklapárkány alatt (benne koordináta).
3. pont: Földön fekvő tuskó alatt.

Egy kicsit bővebben
Egy kis nyugat-börzsönyi kirándulásra hívlak, amely kisvasútozással is összeköthető. Ez egy 3 pontból álló multi, az első virtuális pont van fent megadva, a másik kettő hagyományos láda. A jelszó első része  N 47° 56,175' E 18° 49,075' 230 m [GCNABO-1] a Szent István templom kapujánál található táblán legalul szereplő évszám két utolsó számjegye. A második pont  N 47° 55,628' E 18° 51,906' 560 m [GCNABO-2] a Hegyes-hegy-orom mellett van elrejtve. Ebben található a harmadik pont koordinátája, amely láda a Tolmács-hegyi vasúti csúcsfordító közelében van. Ott találod a jelszó végét.

Egy kis történelem
A település a Börzsöny hegység nyugati peremén, a Börzsöny patak völgyében fekszik. A falu az Ipoly mellett haladó országúton közelíthető meg, dél felől Szob, északról pedig Bernecebaráti felől. Nagybörzsöny szép kirándulások kiindulópontja, a 715m magas Várbérc (a Salgóvár maradványaival), a Nagy-Pogány-hegy, a Nagy-Inóc, a 864m-es Nagy-Hideg-hegy és a 938 méter magas Csóványos felé.
A település neve a XIII. századtól jelenik meg oklevelekben Bersen vagy Wersen formában, érseki birtokként. Zsigmond király 1417-ben bányajogot adott, és szász telepeseket hozott a bánya művelésére. 1439-ben mint bányavárost említik, ahol már magyar jobbágyok is éltek.
A hódoltságot követően, 1700 körül kiváltságokkal felruházott robotmentes hely, a század végén már mezőváros volt. Bányája a XVIII. század második felére kimerült, a továbbiakban mezőgazdasági település volt. Bora elég ismert volt mindaddig, amíg a filoxera el nem pusztította a szőlőket.
Nagybörzsöny legidősebb és legjelentősebb műemléke a falu szélén álló Szent István király nevét viselő templom, amely a település plébániaegyháza volt a XIII. századtól a XV. század elejéig. A kerítőfallal körülvett Árpád kori templom egyik legszebb román stílusú műemlékünk, melyet az 1960-as években gondosan helyreállítottak. A faluba érve az út mindkét oldalán, de zömében jobbra, emeletes és földszintes pince-présház együttes fogadja a látogatókat.
A település plébániatemploma Szent Miklós nevét viseli és Batthyányi József esztergomi prímás, építette 1782-1788 között. Késő barokk, klasszicizáló épület.
A József Atilla utca sarkán van a tájház, amely három helyiségből áll. A feltehetően XVII. századi épület valaha a bányagazda háza volt.
A tájházzal szemben, kis dombon áll a szintén műemlék, keletre tájolt Bányásztemplom. Főbejárata felett egy 1417-ből származó bányászcímer látható. Építése a XIII. század közepére tehető, majd a XV. és a XVII. században kibővítették és átalakították. A XVII. században egy ideig az evangélikusok használták.
A falu főterén (Hunyadi tér) közelében áll az evangélikusok klasszicista temploma, amely 1847-1852 között épült egy kisebb, az 1780-as években emelt evangélikus templom helyére.
A Börzsönyi-patak vizét használja a falu északkeleti részén álló, a XIX. sz. közepén épült vízimalom, amely ma már múzeum.
A Börzsönyt az elmúlt a XX.század középső harmadában keresztül-kasul behálózták a keskeny nyomközű erdei vasút vonalai. Ezek elsősorban a fakitermelést és szállítást voltak hivatottak segíteni, így számos sínpár már eredetileg is csak ideiglenes jelleggel építtetett, és ennek megfelelően a művelés befejeztével fel is szedték azokat. Ám még ezek az ideiglenes szárnyvonalak sem tűntek el nyomtalanul. Legalábbis a legtöbb esetben nem. A figyelmes szemlélő ma is felfedezheti az egykori vasutak nyomait. A terepen erre a feltöltött pályaalap, esetleg hidak, apró viaduktok romjai emlékeztetnek. További segítséget ad a turistatérkép is mely több helyütt utal arra, hogy egykor vasút volt azon a helyen.
A börzsönyi kisvasutak közül a 80-as éveket már csak 3 érte meg. Az azóta is folyamatosan használt királyréti, a fenyegetett, de a helyiek igyekezete folytán már megmentett kemencei, és a leghosszabb: a Szobot - Nagybörzsönnyel összekötő vonal. Ez utóbbinak is már csak a két szélső szakasza a Szob - Márianosztra, illetve a Nagybörzsöny - Kisirtáspuszta - Nagyirtáspuszta, hiszen a közbülső Nagyirtáspuszta - Márianosztra szakasz sínjeit röviddel annak használaton kívül helyezése után elhordták, és mára jobbára a környék településeinek épületeiben betonvasként találhatnánk meg őket. Nem sokkal később a kőbánya bezárását követően, megszűnt a Szobi vég is, majd 1992-ben csipkerózsika álomra szenderült a nagybörzsönyi szakasz is. 1999-ben műszaki emlékké nyilvánították a Tolmács-hegyi csúcsfordítót, mint az utolsó ilyen megmaradt hazai ipartörténeti ereklyét.
A forráshiánnyal küzdő kisközség önkormányzata nem tudta előteremteni a vasút felújításához szükséges többmilliós összeget, ezért kormányzati támogatásért kezdtek lobbizni az érdekeltek. A próbálkozást és a folyamatos pályázatírást 2002-re koronázta siker: ekkor lett meg a pálya és a járművek felújításához szükséges pénzösszeg. A munkákat 2002. tavaszán megkezdték. Elsőként az 1999-es árvízben megrongálódott kisirtási hidakat építették át, majd talpfa- és síncserékkel folytatták. A munkákkal 2002. augusztusára lettek kész. A menetrendet itt találod.

Az első ponttól továbbhaladva nézd meg a falu fent említett nevezetességeit, majd a kisvasút állomásától a sárga jelzésen indulj el. A sárgából balra induló sárga háromszög jelzést kell követni fel a Hegyes-Hegy-orom felé. A sárga 3szög-el vigyázz, nem túl jól látható néhol. Elég meredek emelkedőn érkezel fel a csúcsra (571 méter). Az innen nyíló panoráma korábban igen szép volt, mostanra erősen benőtték a fák. (Teljes körkép bontakozott ki előttünk. Ide látszott a Magas-Börzsöny több gerincvonulata, és beláthattunk Nagybörzsönybe meg a háttérben elterülő széles Ipoly-völgybe. Látni lehetett a Tolmács-hegyet és a szemközti Hosszú-bércet is.) A láda egy gyógyszeres dobozka, a csúcstól nem messze, a turistaúttól pár lépésre észak felé, egy sziklapárkány alatt található. Ezután tovább a sárga 3szögön Kisirtáspusztára, onnan a második ládához, (Vigyázz, ha jön a vonat!) ami 25x15x8 cm-s doboz, földön heverő fatuskó alatt. Onnan visszamehetsz Nagybörzsönybe, átmehetsz Nagyirtáspusztára, vagy a  N 47° 55,015' E 18° 52,191' 350 m [GCNABO+Fordito] ponton található csúcsfordítótól lesétálhatsz vissza Kisirtásra és vonattal tovább.

Jó utat kívánok, Charlie.

A láda a magyarországi kisvasutak geoláda-sorozat 18. tagja.

Ajánlott olvasnivaló:
Szt. István templom
Wikipédia-Nagybörzsöny
Wikipédia-kisvasút
Kisvasutak
Volánbusz menetrend

Ládatörténet:
2019. 10. 18.: hitamas újrarejti az eltűnt pontokat, hatalmas köszönet érte!
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (206 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.36 web: 4.57 átlag: 4.52

 + történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

stikli08 2020.08.16 19:39 - Megtaláltam
Köszönöm rejtést! Első két pontot még tavasszal felkerestem, de most családi kirándulás alkalmával meg lett a végláda is. [Geoládák v3.5.0]

g-tabe 2020.08.01 14:56 - Megtaláltam
Megvan, köszi!
Ez munkás volt..., nem tudom járt-e már valaki biciklivel a 2-es ponton :-)

mura 2020.07.26 11:13 - Megtaláltam
Négy év alatt három különböző túra során jártam be a pontokat; mára a láda maradt. Köszönet a rejtésért!

Artemix 2020.07.12 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

stmester 2020.07.08 14:34 - Megtaláltam
Kicsit össze-vissza mentünk, de végül meglett minden pont. Köszönet jár Andrásnak.

Bányásztemplomvágják a fát
Katona55 2020.07.08 14:30 - Megtaláltam
Közös találat stmesterrel.

kivancsifancsi 2020.07.04 15:36 - Megtaláltam
(Lazy wapon beküldve)

Fidorka 2020.07.04 15:36 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

emmerwald 2020.06.09 19:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Szép környék. Pontok rendben. Köszönöm a rejtést!

Ruttkay 2020.05.09 16:59 - Megtaláltam
KX!
Kettes ponton dobozt cseréltem.
Sajnálom, hogy kilátástalan túra.
A harmadik pont valóban el van mérve.

Screenshot_20200509-164158IMG_20200509_170255_2
Wilka74 2020.01.19 14:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Kocsival érkeztünk Nagybörzsönybe ezen a hideg, borongós napon. Az első pontot leolvastuk, majd a kisvasút végállomásánál parkoltunk le. Egy körtúrán összeszedtük a pontokat, a végláda nekem vagy 10 m-el a cetlin szereplő koo-hoz képest odébb volt, de mg lehetett találni. Kicsit már sötétedett amikor visszafelé kijöttünk az erdőből. A vége 20 km lett és 800 m szint. A második ponton a kis dobozt megrágta egy egér és lyukas. Nagyon nem ázik el, de ha valaki egy kis gyógyszeres dobozt tud helyette vinni, az szuper volna. Köszönjük a rejtést és a túrát!

IMG_8620IMG_8628
IMG_8632IMG_8633
IMG_8634Clipboard01
pötyimiki 2019.12.01 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

Gyombi 2019.10.18 17:00 - Egyéb
Hatalmas köszönet hitamasnak a gyógyításért!

hitamas 2019.10.18 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
A rejtővel egyeztetve romjaiból visszaépítettem a végládát egykor rejtő fatörzset ... lényegében a régi koordinátákon (jobban megnézve a képet, lehet, hogy egy másikat??). A 2. ponton nem találtam a régi rejtést, sziklapárkány alá, kő mögé tettem egy gyógyszeres dobozt a végláda koordinátáival. Amint megújul a ládaoldal (minimális korrekció a 2. pont koordinátáján) kereshető ... :)

Gyombi 2019.07.20 08:00 - Egyéb
Problémák vannak a pontokkal sok nyugodt év után, ezért felújításig ne keressétek!

Viszont időközben segítséget vagyok kénytelen kérni a rejtés gyógyításában: aki tervezi, hogy felkeresi a multit és lenne olyan jó, hogy gyógyításra szánja el magát, keressen fel emailben. Köszönöm előre is!

Kertész család 2019.07.12 12:30 - Megtaláltam
A Hegyes-hegy orom ládánál köszönöm a rejtő segítségét. A vasúti fordítónál a megadott ponttól sokkal távolabb nagyon nehezen,de egy szakad szélén leltük meg a ládát, 3 darabra törve.
Ennek ellenére élmény volt a túra, nagyon segítőkész a rejtő. Köszönjük a rejtést.

GYEZegzug 2019.06.17 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.43
Egy kedves fiatal erdész vendégeként voltam itt. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20190618_133713IMG_20190613_102147
szalais78 2019.05.11 13:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget és a segítséget! [g:hu 1.6.2y]

Péter60 2018.10.27 14:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
2014-ben kezdtük, most értünk a fordítóig.
Láda rendben.

fa-peti 2018.10.27 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2018.10.27 14:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.50
Az első pontot 2014-ben kerestük meg. Nem gondoltam, hogy ennyit kell várni, hogy a végére jussunk.
Köszönöm a rejtést.

A fejlécből hiányzik a távolságadat.

Stn72 2018.10.27 14:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.90
+van!

EmesESE 2018.09.25 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Molli 2018.09.22 15:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Köszönöm a rejtést!

kupec 2018.09.21 08:01 - Megtaláltam
Két részletben, 2 nap alatt.

Fixis 2018.08.20 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
A mai börzsönyi csavargás első, és egyben legkomolyabb ládája. Szép kihívás volt!

Kerticsorbi 2018.06.26 14:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

Vincenzo65 2018.05.09 16:42 - Megtaláltam
2-1-3 sorrendben. Egy kis tekergés a Börzsönyben. Hegyes-hegy orom örök kedvenc. Dijós-kút felől enyhébb a felugrás. A láda fentről közelítve. Mivel Kisirtásnak mentem tovább mindegy volt a helye. Azért aki egyszerűre számít 1-2-3 sorrendben, nyújtson előtte.

OsiOsi 2018.04.29 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.19
Kalandos volt. :-)

anettx 2018.04.07 13:21 - Megtaláltam
TFTC!
Csúcs ez a fordító:) Ezzel az egyik legnehezebb kisvasutas láda kipipálva:)
És a túra is nagyon klassz volt: kisvasúttal Nagybörzsönybe, onnan fel a meredek sárga 3szögön, aztán jelöletlen utakon lefelé, egy kis patakátugrás, síneken séta a ládáig aztán vissza Nagyirtásig beiktatva a GCHVT multit.

gcnabo-DSC03151gcnabo-DSC03178
gcnabo-DSC03190gcnabo-DSC03216
johnnycache 2018.02.24 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Köszönöm az élményt! :-)

Rézangyal77 2017.11.01 12:23 - Megtaláltam
Megtalaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2017.11.01 11:01 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Lefülelve :-)

Gyönyörű börzsönyi tájakra hoztak a mai ládák is.

Köszi a rejtést

010013
014016
Párduc50 2017.10.29 10:31 - Megtaláltam
Végre a végére értünk :-) Köszönet!!

ha2 2017.10.28 08:40 - Megtaláltam
Őszi AvarTaposóTúra bevezetéseként.

cardinalis 2017.10.17 16:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Köszönjük a rejtést.

Liberty 2017.08.11 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
6/1. Börzsönyi ládatúra.

Ismét a Börzsönyben, ismét kisvonatozás. Köszönet a rejtésért, a remek túráért.

Nagybörzsöny címere
emiGrant 2017.08.11 09:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
7/1. A kora hajnali órákban indultunk, hogy sikerüljön elkerülni a kánikulát. A multi érdekes helyekre vitt bennünket, bár a háromból kettőnél én már voltam. Nagybörzsönyt legközelebb közelebbről fogjuk megnézni, mert most siettünk. A csúcsfordító mindig nagy élmény, most is az volt. Köszi a rejtést!

-1
-2
 
Kiaribua 2017.07.30 17:38 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Jó sokat másztunk érte.

Göde 2017.07.06 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
A kisvasút csak péntektől vasárnapig közlekedik. Kényelmes séta vissza Nagybörzsönybe a sárga jelzésen.

nmárti 2017.06.04 19:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Több részletben, aztán a bejelentés meg elmaradt. Köszi a rejtést!

Dudu 2017.05.28 12:10 - Megtaláltam
Gazdiséta :)

Shrek 2017.05.28 12:10 - Megtaláltam
Remek séta a májusi nyárban.

Ancs 2017.05.28 12:07 - Megtaláltam
A mai nap gerincét ez a láda adta, mivel eldöntöttem, hogy idén befejezem a kisvasútas sorozatot.
Az 1. pont mellett többször elautózam már, reggel még, délután már nem volt nyitva sajnos. Kellemes séta után a 2. pont előtti kaptató jól megizzasztott a májusi nyárban. Ha már felmászik az ember, legalább kilátás lehetne. Ennek a pontnak az értelmét ebben a ládában nem látom. 3. pont sima liba.
A kisvasútnak többször hallottuk ma a hangját, láttuk a sziluettjét is, de közelről csak az állomáson állva láttuk.
Már csak kettő kell a végládához. :)
Köszi

20170528_08582820170528_085903
20170528_09195820170528_092552
20170528_092607_HDR20170528_092704_HDR
20170528_09423820170528_102428
20170528_121242 
zoracs 2017.05.06 00:00 - Egyéb
A túra szuper volt, nagyon jó útvonal, élveztük! Az első két láda könnyen megtalálható volt, de a harmadikat sehogy sem találtuk, pedig heten kerestük (valószínűleg rossz helyen, pedig a gps szerint a megfelelő helyen voltunk..)

Azért köszi, egyszer még majd lehet, hogy visszamegyünk az utolsóért :-)

Skali&Margó 2017.04.30 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
OK!

melinya 2017.02.26 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Ez aztán a nem semmi túra. A második pont felé vezető úton megáradt patak, majd nagyon kemény emelkedő. A ládát is keresnünk kellett egy ideig, mire megtaláltuk, mert szerintünk másik helyre mutat a koordináta. Sajnos a csúcsról nincs kilátás. A harmadik pont ehhez képest gyerekjáték :-)

13. századiJégtáblák
Felfelé legalább 2 km-en át!C50
KP1965 2017.02.23 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Kirándulás a Börzsönyben tíz megtalálással, ez volt a harmadik. Az első, évszámleolvasós virtuális pontnál nem gondoltam volna, hogy aztán így bedurvul ez a multi. :) Az utat keresztező megáradt patakon való kalandos átkelés után jött a hosszú, szuszogtató emelkedő. Ehhez képest a síneken járás és a végláda megtalálása már újra gyerekjáték volt. De minden percét élveztem!

zami 2017.02.11 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Köszönjük a rejtést!

ErdőCsöndje 2016.12.30 15:35 - Megtaláltam
Évzáró séta hármasban, szép napsütéses időben.
Köszönjük!

kópé1993 2016.12.17 15:05 - Megtaláltam
13,5 km-es túra a családdal és az ismerőseinkkel. Sok helyen havas táj fogadott minket. A második pont előtt nagyon kemény volt az az emelkedő, de sikerült leküzdenünk. Azt sajnáltam hogy nincs kilátás a csúcsról. A multiba belevettem még a GCBE05-ös pontot is, így egy csípős, de napos időben jártuk be Nagybörzsöny környékét. Köszi a rejtést!

PC170001PC170007
PC170014PC170023
PC170024PC170012
PC170034PC170052
PC170056PC170061
PC170087PC170088
PC170086DSC_0041[1]
DSC_0044[1]15609091_1598093210219272_373147547_o
15644838_1598093230219270_433281429_n 
petili 2016.05.07 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.77
Kár a vasúti élményért (bár mi gyalog) a második pont rejtése miatt - se kilátás - se ösvény!!
Köszönjük a rejtést!

Réka&Nimi 2016.03.14 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Több alkalommal teljesítve. Köszi! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Ed kesser 2015.12.06 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.53
Vámosmikola - Márianosztra

Csirimojo 2015.10.04 19:50 - Megtaláltam
Kisvasutazni indultunk, csak egy könnyű sétára készültünk. De ha már ott a láda, megnézzük. Az emelkedő meglepett minket. :) Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Gorkii 2015.10.04 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam köszönöm a lehetőséget!

dendeocse 2015.09.15 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Megvan.

Judit és Béla 2015.07.15 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.10
Megtaláltuk. A Hegyes-hegy tetején a koordináta szerintünk inkább egy másik háromtörzsű fára mutatott.

Pajzsika 2015.06.06 19:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.87
Megtaláltuk, köszönjük.

Dióskanyar 2015.06.06 19:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.87
Végigjártuk de a második pont nem kis dzsungelharc árán lett meg. Kerülhetett volna közelebb is az úthoz, nem egy forgalmas környék. Köszi a rejtést!

Mars3696 2015.05.03 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Jó kis multi, köszönjük!

A végládát a koordináták ismeretében a Tolmács-hegy csúcsa felől akartuk először megközelíteni; térképen jónak tűnt. Nos, ezt nem ajánlanám senkinek! ;)

MoMaszter 2015.05.03 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Tetszett! Nem az a klasszikus drive-in! :)

Két nap alatt tudtuk összehozni, két külön túra alkalmával!

Nagyon tetszett az, amit sok nem publikus pontokkal bíró multinál hiányolok: a rejtő utalás szintjén megmondja, hogy hol található a nem publikus láda! Ezt kötelezővé tenném a ládaleírásoknál, mert sokszor futottunk már bele olyanba, hogy a multi épp visszavezetett volna minket oda, ahonnan egy túra során indultunk.

Itt nagyon szépen tudtuk tervezni az utat! Köszönük a rejtést és a belefektetett munkát!

acsipapa 2015.04.11 11:31 - Megtaláltam
meglett

Webber 2015.04.11 11:31 - Megtaláltam
Egészen tegnapig minden nap abban a hitben feküdtem le aludni, hogy már megtaláltuk ennek a multinak nem csak az első, hanem a második pontját is.
Az előző, errefelé eső kirándulás előtt átfutottuk az akkori képeket a lefényképezett 3. koordinátáért. Találtunk is egyet, amit útba is ejtettünk a túra során. Sajnos csak a terepen derült ki, hogy az a pont bizony a Horváth-út ládájának egyik pontja! :-)

Tegnap újra átnéztem a képeket, majd mikor nem találtam, a régi track-eket szedtem elő és jöttem rá, hogy bizony a második pontot nem érintettük akkor... Valószínűleg már fáradtak voltunk és nem kanyarodtunk fel a hegyre, hanem egyenesen Nagybörzsönybe mentünk.

Ma viszont ezzel a ponttal kezdtünk, majd jött a végláda, ami gond nélkül meglett.

Az első pontot csak véletlenül kerestük meg újra a nap végén, a GCBOKK egyik pontja pont ugyanitt van.

Akrol 2015.04.06 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! szépen zöldell már az erdő! :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

TheZerg 2015.04.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.00
Meg lett.
A borzsony mindig meger egy kirandulast...

kobcikrajci 2015.03.11 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.37
Börzsönyi túrázgatás során bejárva. Télen is kellemes túra, főleg a kisvasúti részen van többfajta látványosság, főleg hogy szolgálati járattal is találkoztam. A láda megközelítése kicsit küzdelmes, de a helyének körülbelüli közlésével legalább tervezhető maradt az útvonal. Tovább a síneken, illetve később annak elfogyása után a régi/leendő nyomvonalon.

katika 2015.03.07 13:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Jó kis 12 km-es túra kerekedett belőle szép napsütésben, hóvirágokkal, muflonokkal. Köszönjük!

 
akosgy 2015.02.21 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Befejeztük. :) Az utolsó pontot ma, egy 23 km-es kiváló túra keretében lőttük meg. A Szent Orbántól jöttünk ismét, ezúttal NHH felé, a 3. pont pedig pont útba esett. Északi oldal lévén kellemes havas volt a táj. Szép multi, köszönet érte.

--------------------------------
2014.12.12. Egyéb

15km-es, regenerációs túra a Börzsönyben kiváló időben. Az 1. és 2. pontot bejártuk, a harmadikra sajnos nem maradt idő.

Az 'Egyéb' log oka: a 2. ponton a ládát a jelzett ponttól kb. 15-20m-re találtuk meg, szabadon hevert a földön, csak a sarka állt ki a sárból. Sajnos bizonytalan voltam az eredeti helyét illetően, így inkább oda rejtettem vissza, ami a koordináta és a leírás alapján a legkézenfekvőbb.

Most tehát 1) az adott koordinátán van, 2) a három törzsű fa melletti szikla alatt, lásd spoiler. Elnézést, ha mégsem sikerült az eredeti állapotot helyreállítanom. :)

Spoiler: a 2. ponton állva 
Piroskaa1 2015.02.15 12:54 - Megtaláltam
Köszönjük...

Blue Mali 2015.02.15 12:54 - Megtaláltam
Köszönjük, részletek később...

Woodoo 2014.11.23 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Woodoo [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ZoliQua 2014.11.23 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Fejlampas veglada. Masodik pont telefonos segitseggel.


Endomondo track, nekunk 10 km lett :)


medike75 2014.11.23 17:00 - Megtaláltam
Megtalaltuk koszonjuk :)

HGery 2014.11.23 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Webber 2014.10.25 16:00 - Egyéb
Nagy reménnyel vágtunk neki a mai napnak, ugyanis a pár éve megtalált második pont után végre beterveztük az utolsó pontot is.
Mikor felkanyarodtunk a csúcsra, már gyanús volt valami, viszont a ládánál a benne lévő papír elolvasásakor igazolódott csak be, hogy bizony mi a GCHorv második pontjánál vagyunk! Először kissé ideges lettem, de pár percre rá már csak nevettem a dolgon.

Nem is tudom, hogy ide, vagy oda kéne inkább írni ezt a logot...

Otthon, a fényképek között csak egy koordinátát találtunk, nem volt semmi felirat a papíron, így azt gondoltuk, hogy biztos ennek a multinak a végládájára mutat a koordináta. hát sajnos nem; legközelebbre jobban végignézzük a képeket.

Szilkó76 2014.10.19 16:43 - Megtaláltam
Az első pontot még kedden kerestem meg, csapatépítőre való megérkezés utáni kis séta keretében. A másik kettőre akkor nem volt idő, azokhoz apuval ma tértünk vissza.

A másodiknál bő háromnegyed órányi keresgélés után telefonos segítséghez folyamodtam a rejtő felé. A helyszín egyeztetése alapján tisztáztuk, hogy jó helyen keresem, készségesen kisegített a hiányzó koordinátákkal - ezúton is köszönöm! Beszélgetésünk után még egy jó fél óra alatt újra végignéztem a lehetséges helyeket, de sajnos eredménytelenül.
A záróláda a csúcsfordítónál viszont azonnal meglett.

Köszönjük a kellemes túrát és a segítséget, nagyon jó kis nap volt.

Attilacska 2014.05.28 14:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

kicsiogre 2014.04.27 13:02 - Megtaláltam
Nagyszerű túra során kerestük meg. Köszönöm a rejtést.

 
gagarin 2014.04.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Köszi a rejtést!

szellem lovagok 2014.04.13 14:22 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.69
Köszönöm jó kis rejtés a második pontnál kavaroktam egy kicsit mire meglett és a kilátás sem vágott hanyat. Összeségében azért egy kellemes kis túra volt.

bacsnyir 2014.03.12 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
A mai napon a Börzsönyi Kék befejezésére indultam, és megkíséreltem begyűjteni néhány nem túl távoli geoládát is. Ennek a multinak a helyszínein jártam már korábban, de azért kellemes séta volt így a tavaszelőn. A végládánál meglepett, hogy már 11 éve "működik" az eredeti doboz és a logbook is - jó (vagy szerencsés?) rejtés ez. A ládaoldal információi közül néhány (elsősorban a kisvasútra vonatkozók) már frissítésre, illetve kiegészítésre szorulna, ajánlom az új tulajdonos figyelmébe.

TemplomMa már több a jelzés, mint a ládatelepítéskor
Hegyes-hegy-orom, az első láda felé (nekem különösen kedves hely)2012-ben tanösvény is létesült a láda útvonalán (kösz, EU! :-))
Motoros hajtánnyal is lehet menniKisirtási látnivaló (kereszt a Szépasszony-forrásnál)
Most ilyen volt a csúcsfordító 
CharlieR 2014.03.05 07:52 - Egyéb
A mai naptól új tulajdonosa van a ládának. Sok sikert kívánok neki.

zalajaro 2013.12.28 10:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Az első két pont már régen megvolt.
Most a ládáért jöttem.
A Kisírtáspusztai házat,házakat felújítják.

 
Szityu 2013.12.13 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
Megtaláltuk!
Évi és Szilárd

bzsoltie 2013.10.27 14:00 - Megtaláltam
.

Nyunyó_Rulez 2013.10.27 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!A második pont nem volt könnyű a kemény emelkedő miatt,de azért kellemes kör volt.

iloilo 2013.09.25 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. az elso lada jo kis edzes volt. :) [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

SzantoA 2013.09.22 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
Ma a GCKOKO-t jártam végig, "XL" kivitelben. GCKOKO-GCHECT-GCSAKK-GCNABO-GCKOKO útvonalon. Így 37Km lett. A GCNABO-2 elég vicces... Segítség nélkül kihívás megtalálni.

Petra 2013.09.07 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Köszönöm :)

Attil@ & Réka 2013.09.07 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.25
Hosszú szünet után, első őszi ládánk.
Köszönjünk a rejtést.
Attil@

Gabro 2013.08.27 00:00 - Megtaláltam
Sajnos a második ponton elakadtunk, nem találtam meg a ládát, de legalább túráztunk egy jó nagyot... :-)

[Jóváhagyta: CharlieR, 2013.08.28 08:25]

 
TigerCat 2013.08.19 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Bluedog 2013.08.19 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Balda 2013.08.11 11:50 - Egyéb
Ma csak a templomot kerestük fel, ha legközelebb a Börzsönyben járunk, akkor a többi pontot is levadásszuk
Betti, Marci, Repülős Papa, Gi, Balda

Szent István király templomaTemplom-torony
Templom belsőaz egyetlen freskó a templomban
oltár, a tegnapi esküvő díszítésévelSzent István mellszobor, melyet a falu lakosa készített
nrudi 2013.08.09 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk! [ER]

gácsöjv 2013.07.19 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam!

duranyikd 2013.07.16 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.61
Kisvasutas ládázás 3/4.

Köszönjük a rejtést!

-Mike- 2013.07.16 13:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
A kisvasutas ládákat jöttünk begyüjteni a Börzsönybe.
Szép de fáradtságos napot töltöttünk el a környéken.
A második pont kicsit elgyötörte a csapatot.
Hiba volt, hogy nem vittünk vizet amikor elindultunk felfelé...
Végül a rejtő segítségével lett meg a pont.
Evés, ivás, erőgyüjtés után mentünk tovább észak felé.
Köszönjük a rejtést!

VadregényesBogi :)
NagybörzsönyCsille majd a bérc :D
Gyeta 2013.06.21 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.87
A kisvasutas multi utolsó tagjaként gyűjtöttük be ezt a ládát. Az első ponton már jó régen begyűjtöttük a szükséges infot, így már csak a 2. és a 3. pont volt hátra.
Nagyirtáspusztáról kisvonattal mentünk egy megállót. A csúcsfordítónál nagy volt a kísértés, hogy leszálljunk és a koordináták nélkül felkutassuk a 3. pontot, de mégis inkább a normál megoldást választottuk: Kisirtáspusztáról fel a 2. ponthoz. Több, mint egy órába tellt, mire megtaláltuk a 2. ponton a ládát! túrázoo 2012.04.29-i rejtjeles bejegyzése öntött belénk lelket (ezúton is köszönet érte!). A csapat egyik tagja buzgón nekiállt a rejtjel megfejtésének, de mire végzett vele, a férfihad előkotorta a ládikát. A lényeg: a koordinta jó helyre mutat, a mélyebben fekvő három-törzsű fára, amelynek két vastag és egy csenevész törzse van. Alulról közelítve értük el, valóben ott van az a láda, bal kéz felé.
Mikor kézbe kaptuk a 3. pont koordinátáját, már éreztük, hogy ide bizony el kellett jönni, ugyanis a csúcsfordítótól több, mint 60 méterre van a harmadik pont, még a pontos koordináták alapján sem volt könnyű meglelni a ládát, de végülis valóban ott van.
A 2. és 3. pont közé beiktattuk aZálog-bércet: csodás kilátában volt részünk!

becko 2013.04.19 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
3 nap, 85km gyaloglás, és 32 találat az ibolya illatú Börzsönyben.

salty 2013.04.10 10:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megvan! Meg kellett küzdeni az emelkedőkkel! :)

Csaba & családja 2012.10.26 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.39
Egy kis őszi kerékpározás a Börzsönyben. Mivel több ládát is útba ejtettem, a 3. pont titkosításának nem nagyon örültem.

Tiszaparti 2012.10.02 18:29 - Megtaláltam
Köszi!

*Moka* 2012.08.08 15:05 - Megtaláltam
Lásd *Vica*

*Vica* 2012.08.08 15:05 - Megtaláltam
Becsületesen lesétálva, ahogy az elő van írva. A kék kereszten mentünk fel, pár száz méterig sikerült kétnyomos úton megközelíteni a ládát. Az úton 10 őzet és egy rókát számoltunk. Egy őzbak és egy suta 5 méterre szaladtak el mellettünk. A második pont valóban feleslegesnek tűnik, de az odavezető útért megérte.
Lefelé a sárga háromszögen megtaláltuk a régi vasúti nyomvonalat. Azt követve megtaláltuk két lerombolt hídját: 1 2.

 
R-Gyu 2012.07.23 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.68
Körtúra Nagybörzsönyből indulva, Nagybörzsönyi túra, Sötétben A Kilátás Kimarad, Másik Király-rét, Zálog-bérc, Koppány fivérek, Gömbölyű-kő, majd vissza Nagybörzsönybe. 28,5 km volt.

kukusikp 2012.06.03 15:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.75
Jó kis túra, sajnos végig esett az eső, de így is szép volt. Kár hogy a Hegyes-hegy-orom tetején csak a bokrokat látni.
Azt az egyet nem értem, miért kellett a ládákat ennyire messze vinni a turistaúttól.

túráZoo 2012.04.29 00:00 - Megtaláltam
A hegyes-hegy-orom tetején kilátás helyett csak tüskés ágak fogadtak, viszont a Kisirtásra levezető út szépsége miatt mégiscsak érdemes volt felmenni.
(Elmentünk a Bárókút Lovastanyára is, ahol ingyenes állatsimogató és íjászat valamint számos érdekes állat varázsolta el a kétéves Ricsikét. A központban lévő Vízimalom beindítása, no meg egy friss lepény elmajszolása (t)ette még élménnyé az áprilisi kánikulát.)

Amennyiben gondot okoz a 2. ponton lévő láda megtalálása, itt egy kis segítség:
Z ryhjkz zkzssh qdradm nkxzm ink uzm dkctfuz z kzchjn, gnfx brzj jnydkqnk, z szjzqnjn dklnychszrzuzk uzkhj kzsgzsnuz. Z kdhqzrazm dlkhsdss gzqnlsnqyrt ez hr enmsnr rdfhsrdf!

Patakocska Kisirtáspusztán
Engem kihagysz?
Itt már csak nézni lehet. 
pliptai 2012.04.12 13:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Nekem nagyon tetszett ez a ládasor, dacára annak, hogy az út egy részén esett az eső! Szeretem az ilyen "munkás" ládákát! Köszönet a rejtésért!

Kriszti&Pali 2012.04.09 14:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Köszönjük a rejtést.

 
vittorio 2012.03.10 13:01 - Megtaláltam
BME Re-túrás találat. Köszönjük!

Xorbit 2012.03.10 13:01 - Megtaláltam
BME RE-Túrával!
Köszi, jót csilléztünk! ;)

atti92 2012.03.10 13:00 - Megtaláltam
BME Retúrával, jó volt csillézni. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

clip 2012.03.10 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
BME RE-Túra 2/4
Jót vonatoztunk :)

walky 2012.03.10 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.12
BME RE-Túra 2/4.
Jól szórakoztunk:)
Köszönöm!

KRobi88 2012.03.10 12:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
BME Re-Túra

DenkeT 2012.03.10 12:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
BME-ReTurával mai 2/4. találat, köszi a rejtést! :) Jó volt csillézni, meg mászni :P

ltsoma 2012.03.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
BME returával.

tamas.baksa.hu 2011.12.31 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Vándor Csillag 2011.12.28 17:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.08
Gömbölyű kő és Koppány fivérek után. Jól rám sötétedett és helyenként olyan köd volt, hogy lámpával is alig láttam. Érdekes, jó kis láda ez.

szadi&agi 2011.12.28 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Kevés hóban. Kösz a rejtést!

rétihéja 2011.10.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Nagyszerű túrát tettünk Nagybörzsönyből.
Mindkét láda nagyon félreeső helyen van - mindkettő keresésére időt kellett szánni. Az első ládát (a GCSAKK közbeiktatása miatt) hátulról közelítettük -- onnan is meredek... A második ládánál láttuk a vonatok 'robogó' iramban történő felaraszolását...
Köszi (a vadonatúj logbook-ot is)

CharlieR 2011.09.26 12:00 - Egyéb
Ládakarbantartás. A jelszó megváltozott.
Csókoltatom akik az internetről leszedett jelszóval logoltak - lefényképeztem a logbookot, úgyhogy egyértelmű, ki nem volt erre valójában.

VikKing 2011.09.24 12:41 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Ronin barátommal tett nagyon kellemes túra keretében kerestük fel a ládát. Köszönet a rejtőnek és a gyönyörű késő "nyári" időnek is!

[Jóváhagyta: CharlieR, 2011.10.05 12:33]

Ronin 2011.09.24 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Megvan! [g:hu 1.3.20] [wapon beküldött szöveg]
Egy nem hajtós túra keretében VikKing barátom társaságában kerestük meg a multi pontjait. A másodikat kicsit keresni kellett, mert a kütyük együttműködési készsége mélyponton volt, de végül előkerült a doboz. Ami sajnos több helyen sérült, így a logfüzet is ronggyá ázot. Az első lapra rátűzött pótpapíron a koo az olvashatóság határán, de ügye itt még a javításhoz sem rendelkeztünk elég biztos infóval. A végláda helye nem sokat mutat, de azért kalandnak nem volt rossz.
Összességében kellemes időtöltés volt és kb. 13km-es séta lett a vége.
Köszönet a rejtésért!

JAck:66: 2011.09.19 15:00 - Megtaláltam
422, megérett a bodza.

picuresnagyur 2011.09.18 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.23
A templomnál a kulcsos néni tényleg érdekes dolgokat mesélt. Azt a 200 forintot bőven megéri. Vigyázzanak rá sokáig a falusiak s az idejárók. A Lekvárlak most kimaradt. A Márianosztráig tartó útba beleillett ez a láda. Nos a pontok környéke tényleg nem barátságos, de köszi a rejtő fáradtságát. Nosztráról a kisvonattal mentünk Szobra, az remek volt.

CharlieR 2011.09.11 20:00 - Egyéb
Kedves efery!
Sajnos, nem tudok minden héten ránézni a ládára. Igy csak a megtaláloktól tudom meg, ha probléma van vele. Eddig ezt senki nem jelezte. Te igen, orvosoltam is a dolgot. Lehetett volna ezt a probléma jelzést más módon is leírni, dehát nem vagyunk egyformák.

efery 2011.09.11 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.24
Az elsőről ládáról néhány szó: a sárga háromszög, ami a csúcsra visz, nagyon meredek, kisgyereknek szerintem kizárt... A csúcsról a világon semmi nem látszik, panoráma 0. Talán, ha a fák lehullajtják a leveleiket, jobb lehet... A láda kis keresgélés után megvan, logfüzet pacallá ázva, logolni lehetetlen. Csak remélni tudom, hogy a szétázott füzetből jól írtam ki a második láda koordinátáit, ugyais majdnem olvas6atlan. Csalán kb. mellig ér a láda mellett (is). A láda tartalma egy elkoszlott sárga valami, talán kinderfigura. A "javasolt" útvonal visszafelé 6,4 km!!! Van rövidebb is... Szóval egy alapos ládakarbantartásig EZT NEM ajánlom senkinek. Nagybörzsöny és ez a környék méltobb ládát érdemelne...

tekan 2011.07.22 15:28 - Megtaláltam
később

atipapa 2011.06.14 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Köszi

Soko 2011.05.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
A multit még tavaly kezdtük. Kellemes emelkedő után a második pont a pontos koordináta miatt könnyen meglett. A záró ládát picit keresni kellett. Köszi a rejtést.

carmin 2011.04.30 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Régebbi megtalálás, most került elő a rendezgetés közben.

tfoldi 2011.04.03 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
jó volt az elsö láda, a második azonban mintha más koordinátákon lett volna. A táj szép az út pedig rögös volt. A távolság pont ideális egy délutáni sétához. [g:hu 1.2.7] [wapon beküldött szöveg]

loid 2011.04.03 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
tenyleg ott volt.

Szabó Család 2011.04.02 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.03
Nagyon szép az erdő, van benne bőven meredek, de megéri megmászni. Visszafelé a síneken jöttünk. Köszönjük a rejtést.

szapi 2011.03.05 17:00 - Megtaláltam
Miszivel közösen vadásztuk le ;-) Jó volt az erdőben sétálni, nyílik a hóvirág és még két őzikét is láttunk.

BluEHourTeaM 2011.02.27 16:32 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.98
Köszi a lehetőséget, tetszett :)

B l u E H o u r T e a MB l u E H o u r T e a M
B l u E H o u r T e a M 
Jadrana 2011.02.27 16:15 - Megtaláltam
Emlékezetes túra volt...
Köszönöm a rejtést!

N3U2O 2011.02.12 11:14 - Megtaláltam
[a jelszó volt ideírva - moderálta: Kolesár]

oldbike 2011.01.09 15:35 - Megtaláltam
segítséggel,de...

Aleph & Rita 2011.01.09 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.60
Mai gyalogtúránknak Dr. Ladával, ennek a remek multinak a begyűjtése is célja volt. Nálam a kedvenc kisvasútak közé tartozik a nagybörzsönyi. A csúcsfordító után a vágányokon gyalogoltunk vissza faluba. Köszönjük a rejtést!

Dr.Lada 2011.01.09 15:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Aleph & Rita és Oldbike-al közös találat. Az első pontnál már párszor elhaladtam, és a tábláról is van pár fotóm, de egyszerűbb volt megállni és ismét megcsodálni a templomot, mint keresgélni a rengeteg kép között. Nagybörzsönyből nem egyből ugrottunk neki a 2. pontnak néhány ládáért és hogy meglegyen a napi km tettünk egy kis kitérőt. A 2. pontnál a természet biztonsági zárral látta el a láda üregének ajtaját, a köre ráfolyt az olvadt hó és jól odafagyott kb 20 percig túrabottal és minden nálunk fellelhető eszközzel próbáltuk a követ kimozdítani a jég fogságából, de nem ment, ekkor addig rugdostam a havat a környéken míg felbukkant egy kő amit sikerült kirugdosnom a földből, ez volt a kulcs a biztonsági zárhoz, pillanatok alatt sikerült a követ eltávolítani. Már csak a ládát kellett a jég fogságából kiszabadítani, ez szerencsére könnyen ment az eszközeinkkel, mert az üregbe azért nem volt annyira befagyva, mint az előtte lévő kő. Hirtelen felindultságból, ha már toll meg papír volt a kezemben felírtam a koo-t és nem beütöttem, mondván ráérek, mert még kanyargunk kicsit mire a csúcsfordítóhoz érünk. ahogy Kisirtáshoz értünk elkezdtem a papírt keresni, de sehol, szerencsére lefényképeztem a a logbookot, így kis keresgélés után ki tudtam vadászni a képek közül a koo-t. Innen már minden simán ment. Lefelé a kisvasút nyomvonalát használtuk, mert a patak eléggé lendületes volt, és a sötétben nem akartunk ezen átkelni, így a turistaút helyett maradtak a sínek.

Gyombi 2010.11.13 11:33 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Szuper [wapon beküldött szöveg]

Húúú, de régen fentem a fogam erre a multira, nem is tudom, hányszor volt már tervben, az első pontot szinte számtalanszor látogattam már, sőt, voltam már a kisvasút végállomásán is úgy, hogy na most elindulok... Aztán valahogy sosem így történt - eddig. Ma biztos, ami biztos, a legelső célpontnak lőttem be a multit, hogy biztos ne maradjon ki :) Nem is terveztem sok dolgot mára, sietni sem kellett, és még az időjárás is remekül kedvezett - neki is vágtam a nagy emelkedőnek. Ahogy a térkép is jelezte, dinamikusan visz felfelé az út, meg-megálltam szusszanni néha, de aztán egyszer csak vége lett és fent voltam. A csúcs közelében riasztottam néhány őzet, majd leolvastam a jelvényszerző pontot (végre nem felejtettem el :). A láda keresése a csúszós talaj miatt nem ment gyorsan, inkább óvatosan, de némi jövés-menés-mászás után alulnézetből megadta magát. Lefele még jobb kedvvel haladtam, el is határoztam, hogy a jelölt ösvények segítségével megnézem a régi kisvasúti viadukt maradványát. Elég meredek/csúszós volt lefelé a kitérő, de megérte! Nagyon érdekes és szomorú is egyben, talán nem lenne hatalmas munka és pénz ezeket visszahozni, újra használatba venni, kisvasútként/erdei bicajútként/turistaútként, valahogy... Majd egyszer talán. A záróponthoz közeledve elmentem a favágók mellett, majd némi kilátást szemlélve könnyen megtaláltam a záróládát is. A csúcsfordító és környéke ma kihalt volt, de visszafelé több családdal és társasággal is találkoztam, akik a sár miatt a sínek mentén gyalogoltak a szép őszi erdőben. Köszönöm ezt a remek lehetőséget!

gyusz_58 2010.11.07 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.98
Ildivel és HZ-val. Megtaláltuk még CGMaky-t is közben.
09:13-kor kedtünk és 15:45-kor értünk vissza a parkolóba, így 17,5 km-t teetünk meg. Mivel én voltam a gyenge láncszem, így 2,7 km/ó átlagunk volt. Pedig én is rövidebbre gondoltam...

Hz 2010.11.07 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
Börzsöny szürkítés 2 találattal,
17,5 km-en.

Gyalogos kupa: 17,5 km

Parkoló 
dzoli1 2010.11.06 15:30 - Megtaláltam
Szép időben, kutyákkal.

csvarady 2010.10.30 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Megtaláltam Borsival és izsolttal.

izsolt 2010.10.30 14:30 - Megtaláltam
Borsival és Csabával tett nagybörzsönyi körtúránk alkalmával.
1 Várak a Börzsönyben, 2 Börzsöny csúcsai ill. 1 Börzsöny turistája (ezüst fokozat) érintőpont került levadászásra.
Ja, meg pár láda :-)

Gyalogos kupa: 25.0 km

smafu 2010.10.17 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
A második pont szuszogtatós :) Megálltam picit pihenni, leültem egy kőre és néztem a bátor kismadarakat (2 m-re ugráltak a bokrokon), majd továbbindulva egy felém csörtető vaddisznócsordával találtam szembe magam. Nem tudom, ki ijedt meg jobban, ők vagy én, mindenesetre ők szaladtak el :) A harmadik pontnál épp a ládával babráltam, amikor jött a vonat.

 
Murus 2010.08.21 15:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
[wapon beküldött szöveg]
3 részletben, valahogy egybe nem ment, bár simán megcsinálhattuk volna... Igazából a végét kisvasúttal akartuk abszolválni, de nem bírtuk kivárni az indulást. Szép helyek, sok gomba. Murus és Cica

Discover 2010.08.14 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
Köszönöm a rejtést!

Puszkany 2010.08.14 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.35
Hétvégi kimozdulás keretében 2 másik dobozzal együtt. A másodk ponthoz a feljutás kissé megizzasztott, de összeségében jól esett bóklászni egy nagyot. Köszi!

Tikis 2010.08.06 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Megvvan, koszi.Kicsit forditottam rajta, vonattal mentem fel a csucsforditoig, en is megkerdem a kallert, hogy szoljon :9 Syerencsem volt, mert a reggeli zivatar elallt. Megkertem egy kessertarst a koordinataval kapcsolatban, igy talaltam meg. Visszefele a sarga haromszogon mentem Nagyborzsonyig, es megkerestem az elso ladat is, eleg nehez volt a terep, vizes saros minden, es az osszes szunyog a fejemet akarta :) Inkabb tulelotura hangulata volt :) A ladat sem volt egyszeru megtalalni, de a feladas elotti pillanatban meglett.

Denisa 2010.07.15 10:00 - Nem találtam meg
Sajnos röviddel ezután a csapat egyik tagját baleset érte, ezért a láda második részéhez már nem mentünk el. Mindenki vigyázzon magára; ha baj van, a mentők egyáltalán nem tudják megközelíteni a helyet (még a vadászok is nehezen, pedig terepjáróval jöttek)! A kisvasutasok - ezen eset nyomán - segítenek levinni a sérültet a legközelebbi faluba, ahová már be tud menni a mentő.

[Elutasította: CharlieR, 2010.07.26 11:21]

anettnori 2010.07.10 11:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

3 részletben lett meg.
Először 9-én reggel hazafelé begyűjtöttem a templomnál lévő jelszórészletet.
Második részletet 10-én kora reggel egy körtúra alkalmával gyűjtöttem be. GCNABO-2, GCMaky, GCSAKK (15,5 km lett végül) sorrendben. A Hegyes-hegyre felfelé azért rendesen megizzadtam. Aminek örültem, hogy volt egy kis szél. Emiatt nem is voltak szúnyogok. Fent kerestem egy darabig a dobozt, de végül megleltem. Koordinátákat bepötyögtem, aztán indultam tovább.
Az utolsó részletnél már az egész család ott volt. A 10:15-ös vonattal felmentünk Nagyirtásig. Ott a kalauzzal meg a mozdonyvezetővel sikerült megbeszélni, hogy a vasúti csúcsfordítónál kiszállnánk. Simán belementek. A többi utas nem igazán értette, miért szállunk le pont ott, de nekünk ez így nagyon megfelelt. Utána megkerestük a ládát, majd gyalog visszamentünk Nagybörzsönybe. Ami külön öröm, hogy az 5 km-es túrát a kicsik is nagyon jól bírták!
Köszi a lehetőséget, nagyon tetszett az egész!

vitibi 2010.07.06 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Ok!

 
mayagabor 2010.05.01 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.49
A román kori kis templom ékszerdoboz a maga műfajában - ezt se láttuk volna, ha nincs ládázás.... Köszönjük!

vicaroka 2010.04.03 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Húsvéti börzsönyi túra közben megtaláltuk a Csipet-csapattal. Tetszett a hely és a rejtés is, köszönet.

SirLes 2010.03.26 16:00 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

Ruttkay 2010.03.08 13:00 - Egyéb
GCM001mel egyidőben Hatvanról hat órakor induló vonattal!

Gábor és Edit 2010.01.16 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.20
Ragyogó időben, élvezetes kirándulás volt. Kár, hogy az első láda - főleg a hó miatt - eléggé veszélyes helyen lett elrejtve, ezért nem is tudott mindenki résztvenni a keresésben.

Ide is megérte benézni...
sirgalahad 2010.01.03 12:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.18
Most a vonat el nem gázol
Én teszem azt a hóban
Hogyha mozogsz, meg nem fázol
Hideg tél van valóban

Hegyes-oromhóbunda alatt
én jöttem, nem a vonatpihen
vágánysín
a végtelenben találkoznak?téliesítve
benist 2009.10.27 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
A láda első pontját már igen régen megkerestem. Most két környékbeli ládával kapcsolva a másik két pontot. A S3szög vége jó szuszogós, a láda megtalálása sem egyszerű. A kilátás reményében felmentem a csúcsra, de a növényzet miatt nem volt igazán szép. A fordítóhoz nagyjából toronyiránt, patakátkelés újabb hegymászás és a kedvező GPS vételnek hála gyors találat. Szép őszi tájban kellemes kirándulás volt, bár az esők után akadt sár rendesen.

csg69 2009.10.23 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Megvan :)

Kincs&kincs 2009.10.23 10:43 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.69
Csütrötök este érkeztünk Nagybörzsönybe Kedves Barátainkal, így reggel indulhattunk egy nagy túrára, melynek végcélja az 500. ládánk megtalálása a Csóványoson. Útközben nagyon sok szalamandrát láttunk, és fenn a gerincen is egy őrszem várt minket. Kedves Barátaink eddig csak kísértek minket, azonban a végládát nagy örömünkre Ők találták meg. Köszönjük a rejtést!

őrszemKedves Barátaink
piroska 2009.09.27 11:15 - Megtaláltam
Börzsönytúra, közös ládázás JPPJ-ékkel.

"J&J" 2009.09.27 11:15 - Megtaláltam
BEAC Börzsöny túra, Piroskával közösen megtaláltuk.

 
bohrmann 2009.09.22 06:27 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Két külön túra keretében gyűjtöttem be a ládákat. Az elsőnél a másik Király-rét felől érkeztem, mint kiderült, jól jártam vele, mert a ládától lefelé a sárga háromszög iszonyú meredek volt, azt megmászni szép kis teljesítmény. Másnap a faluból a sárga jelzésen indultam, de nem volt kedvem kerülni, így toronyiránt fölmásztam egyenesen a ládához, amint egy vonalba értem vele. A csúcsfordítót úgyis már volt szerencsém 2 napja megszemlélni kisvasutazás közben. Innen aztán irány a Koppány fivérek. Szenzációs hely, a faluval egyetemben.

licuxd 2009.09.10 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Gyönyörű állapotban találtam a ládát, ótvaros nájlonzacskó, gusztustalan kinderszar mentesen. Tele igazi ajándékokkal. Kár, hogy ez a karbantartásnak köszönhető, mennyivel élvezhetőbb lenne a játék, ha csupa ilyen ládára bukkannék... De a rejtőnek dícséret, és köszönet, maga a multi is nagyon igényesen megalkotott sorozat.

Zergi 2009.09.05 11:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
Fogtam!
A VII. kerületi sportszövetség e havi túracélja a kistolmácsi vonatfordító volt. Így a láda felkeresése adódott. Az első két pontot már korábbi túrákon felkerestük. Most a korábbi egyesületünk, a BKV Előre SC által korábban üzemeltetett kisírtáspusztai kulcsosháznál nosztalgiáztunk egy jó nagyot, majd Nagyírtás felé távoztunk.
Felmerült a gondolat, hogy vajon még hány érintetlen kisvasút maradt, utána kell néznem!

 
CharlieR 2009.08.25 12:00 - Egyéb
Ládakarbantartás.
Kicserélve új dobozra, zacskómentesítés.

Spóra 2009.07.26 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.69
Nagyon meleg volt! Annyira, hogy ez most minden más észrevételt háttérbe szorít.
Talán még annyit, hogy a záróládát a fától 20 méterre, szétszedve találtuk meg. Továbbra is jócskán sérült állapotban van, mindenképp indokolt a csere.

Robin13 2009.07.19 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.65
Köszönöm a rejtést és a szép ötletes multit. Érdekes volt visszaidézni a téli sikertelen keresgélést 1 méteres hóban a 2. pontnál. Következtetés: nem javasolom friss nagy hóban a multi végigjárását, különösen ha hófúvás is mindent megváltoztat. No, de ez a mult volt, most viszont a megtalálás mindezek után még nagyobb örömet okozott. Érdemes a sárga háromszögön lefelejövet a második ládához zsinórban átvágni (le az útra, majd át a patakon és fel a csúcsfordítóhoz), jelentős útrövidítés. Utána a sineken vissza lehet kényelmesen menni a Kisirtáspusztára.

ittott 2009.07.04 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.50
Nagybörzsöny egy nagyon hangulatos és szép falu . A kilátás a második ládánál kimaradt a növényzet miatt. A túra szép helyekre vitt el. Köszönjük!
Jelezném, hogy egy ládakarbantartás szükségessé válna, mert pl, a 2. pontnál a doboz egy egérrel lakik társbérletben, aki nagyon kiváncsi hogy mi lehet a ládában. A végláda elég csúnyán el van törve, amiből egy meztelen csigát kellett kilakoltatni. Az utóbbiról képet is mellékelek.

 
ozeki 2009.05.07 13:53 - Megtaláltam
Májusi Börzsönyölés két G-vel :)
Nagyon kellemes, változatos terepen haladtunk végig, sok helyütt szép kilátással.

 
Gyros 2009.05.07 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
25 km-es Börzsöny kör túra Robival & Ozekivel 3/6

GCSAKK-ot, és GCMAKYt útbaejtve teljesítettük. Újabb kisvasutas ládapótlás.
Sajnos a vonattal nem találkoztunk, és a Várvándor mozgóládáról is lecsúsztunk, nemrég vitték el innen. Irány a Koppány fivérek (GC2KOP)

Szalamandra video

Pont 1Szalamandrák útközben
Kettes pontnálVadcsapda
Menet közbenFordítónál
a túra 
Goldenbay 2009.05.07 13:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
3/6 Közös túra Gyrossal és Ozekivel. Gyros nagyon jól kitaálta a kört. Sok köszönet neki :-)

Első pontnál
Az útsinek
visszaértünk Nagybörzsönybe 
cila 2009.05.03 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Szép túra volt Nagybörzsönyből.

keep 2009.04.11 17:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.20
Bakancsbetörő túra keretében.
Autóval Nagyirtásig, onnan kisvonattal Nagybörzsönybe. Az állomásnál levő üvegtigris-szerű bódéban kiváló sültkolbászkát adott a kedélyes András nevű kolléga. Elindultunk a faluba az első pontért, majd vissza ugyanezen úton és fel az S3 jelzésen, ami a tuhu térképen eddig tévesen K+ jelzést viselt. Nagyon meredek az út és sok helyütt nehezen járható, szúrós, növényes, köves és szegényesen felfestett. A csúcs után viszonylag gyorsan meglett a második pont, uccu lefelé. Kis trackeléssel egybekötött útvonal volt Kisirtásig, onnan csúcsfordító és a láda. A leírás farönköt említ, a koordináta 2m pontossággal egy jellemző farönkre mutatott, kikapart belső, kijárt környék, láda sehol. Körbenéztem minden farönköt, de nem lett meg. Már le is fotóztam a környéket és a GPS-t, majd visszabandukolva gyanús kőrakás alatt meglett (kb 10-20m-re a farönktől lefelé. Ugyanide raktam vissza. Vissza a fordítóhoz, majd az S+ jelzésen Nagyirtásra, ahol ittunk egy jó sört.
Köszönjük :)

katica 2009.04.04 14:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Mai kettes számú kirándulás, első állomás a templomnál, amit kerítésen kívülről már jó sokszor láttam. Most bementünk, meghallgattunk minden érdekeset, elámultam az ablak-dolgon, és aztán az ifjúsági tábortól kezdhettük a túrát. Ezt a meredeket is jól bírtam, így az élmény megvolt, ellenben a láda kicsit nehezebben lett meg. De csak sikerült, és aztán mentünk le a fordítóhoz. A turistautak nem épp úgy vannak a térképen, mint a valóságban, de ettől függetlenül csak leértünk, és megkerestük a csúcsfordítót. Innen megint keresés a köbön, aztán már lassan reményt feladva (Tobi már sztrájkot is hirdetett, és egy farönkön üldögélve várta, hogy én is előmásszak a domboldalból, no meg persze agitált, hogy ne kockáztassak valami jóféle esést...) találtam rá a ládára, ami eléggé hányatott állapotokat mutatott, és nem kicsit be is van törve. Megpróbáltam valami normális módon visszarejteni a nyílt heverészésből, itt mellékelve a fotó is, hova pakoltam, értelmesebb kinézetű rejtek hiányában.
Azt hiszem, az utolsó pontnak fölösleges volt ilyen macerás helyet választani. Azért köszi, összességében egy jó túra volt.

katica + tobias

fölénk tornyosulva - szó szerint :)...és picit távolabbról
gabortel 2009.03.28 12:03 - Megtaláltam
Ez már egy régebbi találat, de most megint kétszer is jártam errefele, GCTT01, Julianus 50, túra túrát követ. Köszi

zsakar 2008.11.30 11:40 - Megtaláltam
Megvan.

Evab 2008.11.30 11:40 - Megtaláltam
Zsakar társaságában. Jó volt ebben a hideg szeles szürke időben túrázni. A második pont azért tetszett, mert egynyomos út vezet fel, ami elég meredek ahhoz, hogy ne tudjanak rajta járművel végigmenni, így nincs mélynyomos sártengerré változtatva. A harmadik ponttól visszafelé viszont bokáig jártunk a sárban. Hát ez egyébként sajnos jellemző a Magyarországi turistautakra. De ez semmi ahhoz képest, hogy a kisvasút egy szakaszán a nyomokból ítélve valami nagy traktor ment rá fél kerékkel a sínekre, s ott végig néhány-tíz méteren keresztül. Erre a sok rombolásra mind szükség van az erdőgazdálkodáshoz?? Hálistennek az emberi barbárság azért nem tudta elrontani az őszi erdő hangulatát.
Nagybörzsönyben meglátogattuk a csipkefaragás kiállítást, amit másoknak is ajánlunk. Szép és egyedi darabok, legalábbis még nem láttunk ilyesmit. Kaptunk a mestertől egy webcímet is, hogy népszerűsítsük a kiállítást - ezt ezennel megteszem. Sajnos, a webcímen (www.nagyborzsony.hu/fafaragasok) pillanatnyilag semmi nincs.
Köszönjük a rejtést.

esgott 2008.11.22 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.69
Az első pont könnyen ment, és elsőosztályú idegenvezetést kaptunk az ott tartózkodó nénitől, a második pontról szép a kilátás, viszont tele van a hely kis idegesítő csípős bogarakkal, a harmadik pont nagyon szép helyen van, közel van a (mint megtudtuk) régi fűtőház. Az utolsó ponton a láda kb 10 méterrel arréb a földön hevert a zsákjában, gondolom valami állat elvihette, visszatettük egy farönk alá ami a koordináta környékén volt. Lehet kéne neki vmi biztonságosabb rejteket találni...

Bacu 2008.11.02 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Nagybörzsönyről indultam. Elején gyorsan drive in templomlátogatás, majd kocsit lepakoltam és GCSAKK illetve ennek maradék multipontjai jöttek.
A templomot amúgy múltkor a bringás körúton is megtekintettem :)

A 2. pontot nem igazán értettem a multiból. Bár én rájöttem mit akar megmutatni a rejtő! :) Megmutatja, hogy a Börzsönyben hol van a legtöbb repkedős csipős bogár. Nah ez is oda mutat :)
Odafelé menet kisebb para, mondom ha nem találom, akkor rejtőt se tudom felhívni, így örültem, amikor gyorsan megleltem :)

3. pont: feltehetőleg valami állat elkezdte bántani a ládát, ugyanis egymagában hevert a fák között. Zacskójába újból visszaraktam, majd egy faodúba (gyanítom eredetileg is itt volt) beraktam és fákkal letakartam. Sajna zacskó nem volt nálam, így nem tudtam rajta segíteni. Esetleg érdemes lenne picit rendberakni, mivel a dobozka pántja is törött volt.

Végül séta vissza Nagybörzsönybe. Elején gondoltam hogy megvárom a kisvonatot, de simán leelőztem. :)

nogacsalad 2008.08.05 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Nyaralásunkat a Balaton után a Dunakanyarban folytattuk, nagymarosi telkünkön. Célunk többek között a Börzsöny ládatérkép kiszürkítése volt, a megmaradt 9 csésze levadászásával. Ebből ma 2-t kerestünk meg. 2/2
Ma Peterpan barátunkkal mentünk kincsvadászatra. A Horváth Józsefről elnevezett út végigjárása után jöttünk el ide. Az igazat megvallva, ennek a multinak az 1., virtuális pontját már tavaly nyáron megkerestük, ha jól emlékszem, tán 1 nappal augusztus 20. előtt. A templomkertet ugyanis feldíszítve találtuk, székek, asztalok kirakva, benne volt a levegőben az ünnep hangulata. Elvégre egy, Szent István királyunkról elnevezett templomról van szó. Szóval volt némi sürgés-forgás, és egy kedves, idősebb hölgy be is invitált bennünket az egyszerű külsejű, ám szép Árpád-kori templom belsejébe. Sokmindent el is mesélt az épület történetéről: például azt, hogy a háború alatt eltűnt a toronyból a harang (hogy hová, nem tudni).
Ma jött el a másik két pont felkeresésének napja (jó munkához idő kell ;)
Kanyargós aszfaltút vezet az erdőn át, gyönyörű környezetben. Az említett út szélén, egy alkalmas helyen leparkolva, gyalog folytattuk utunkat. Először földbe vájt lépcsőkön mentünk lefelé, a kisvasút síneit keresztezve: a sínek mellett épp egy munkagép szorgoskodott. Majd a jelzett erdei úton tovább, helyenként jó meredeken felfelé. Még jó, hogy az időjárás úgy döntött: ma nem a durva, kánikulás arcát mutatja meg nekünk.
Az erdőben egy - az állapotából ítélve - nem is olyan rég elhullott őzbak tetemére bukkantunk egy nagy fa odvában. Első pillantásra furcsa volt, hogy miért van az állat feje az odúban, miért így pusztult el. Aztán Peterpan mondta, ő azt feltételezi, hogy az őz valószínűleg sót nyalogatni ment az odúhoz (biztosan többször megtette korábban is), ám szerencsétlen módon, beszorult az agancsa, és többé nem tudott onnan szabadulni. Alighanem így lehetett. Minél jobban rángatta a fejét a szabadulás reményében, annál inkább belefúródhatott agancsa a fába, és lelte végül szomorú halálát a fa fogságában :( Szegény állat!
A két dobozkát annak rendje és módja szerint megleltük. Az egyikből semmit sem vettünk ki, de betettünk néhány matricát, a másikból kicsentünk egy ujjbábot, melyet szintén matricákkal pótoltunk.
Köszönjük a kirándulást, az élményt!

A síneken...Munkagép szorgoskodik
Keresgélünk...Na mi ez?
ŐztetemVáltónál
Találok magamnak valamit?Nagybörzsönyi templom
OltárKorona-másolat
peterpan 2008.08.05 15:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Willmarion 2008.08.01 19:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.08
Itt is voltam mar jo parszor. Koszi a rejtest!

jeti-matterhorn 2008.07.30 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Ismerős hely:)))

povyagi 2008.06.21 16:34 - Megtaláltam
Mathauval

Mathau 2008.06.21 16:34 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.94
Kirándulás a Márianosztra - GC2kop - GCGMBK - Nagybörzsöny - GCNABO1 - GCSAKK - GCMAKY - GCNABO2 - GCNABO3 - GCHORV - GCKOP - GCMANO - Márianosztra útvonalon. 37km, kb 1400m szint.

Érdekes kis láda. Az első pont még jó volt. A 2.-nak semmi értelme nem volt szerintem. Fel a csalánba szederbe, és még kilátás sincs, szóval értelmetlen szivatás. A 3. pedig megint csak be a fenébe az erdőbe. Szóval összességében nem jött be:(

andrewid 2008.06.07 00:00 - Nem találtam meg
A második láda helyén fakitermelés lehetett, így minden fel van túrva, sok a farakás a környéken. Ráadásul a GPS is elég pontatlan volt és nagyon nem találtam.
Útközben viszont 3 foltos szalamandrát is láttunk, ami egy órán belül rekod! :)

csúcsfordítóFoltos szalamandra
fkmaster 2008.05.24 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Kissé elkeserített a már eltűnőfélben lévő turistaút felfele és lefele is, és sajnos kilátásban sem volt részem a magas fák miatt. A kaptató jól megizzasztott, cserkészverseny volt a hegy tövében, így egy darabig őket kerülgettem.
Az utolsó pontnál fájt a szívem, hogy nem tudok kisvasúttal visszamenni, de még csak a csúcsfordítónál járt felfelé, amikor én már indultam le.

Köszönöm a rejtést, végre végigjártam gyalog a már kétszer is végigutazott vasúti nyomvonalat.

mape72 2008.05.11 12:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Családi túra Stiegel-kel. A sárga háromszög a a második ládánál alig található teljesen benőtte az aljnövényzet./gyerekkel a hátamon kemény volt/ A második láda már könnyen meglett. Hazafelé a gyerekek örömére /meg a miénkre/ a kisvonattal jöttünk le.

 
K.L. 2008.05.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.95
Nagyon szép hely.

nincs tovább... 
N.Zs. 2008.03.30 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Farkasékkal.
Ma a Nagybörzsönyi túra első pontjával kezdtünk, majd beiktattuk a GCSAKK és GCMAKY-t. Eszem-iszon életmentő csoki után a második pont begyűjtésére mentünk (Hegyes-hegy orom). Itt újabb pik-nik közben pihegtünk. Valószinűleg (biztos) OTT HAGYTUNK A KÖVEKNÉL EGY KÉZZEL KÉSZÍTETT- FARMERBÓL VARROTT, FEHÉR PÁNTOS TARISZNYÁT (KB 20X20 CM - jól ki van tömve nádbugával), HA VALAKI ARRA JÁR, MEGTALÁLJA ÉS LEHOZZA NEKÜNK, AKKOR A JUTALOM SEM MARAD EL, FŐLEG HA AZT IS MEGMONDJA, HOL CSERÉLHETEM EL AZT A TARISZNYÁRA! (Tudjátok, ami az egyiknek szemét - a másiknak kincs!)
A 3. ponthoz árkon-bokron-patakon (2X) kalandos körülmények között értünk. Vissza a sárgán indultunk, ahol lestoppoltuk a kisvonatot, ami
kb. 1 km-t vitt még Nagybörzsöny végállomásig.
NAGYON JÓL ÉREZTÜK MAGUNKAT!

ez tompahíd...volt
mentsük meg a fényképezőgépetmégegy átkelés
uccsó pontnál 
farkasék 2008.03.30 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.95
Kötelekkel.
Klassz volt az idő, a társaság kiváló és egy vonatot is eltérítettünk.
Ez egy jól sikerült nap volt!

fél Farkasék és fél Köteleka fanyűvő
ggyk54 2008.02.17 09:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Harmadik nekifutásra megtalátam a ládákat.

Eagle 2008.02.16 14:20 - Megtaláltam
A fagyos időben jó kis túra volt.

Eagle + Antity + Joci

A befagyott patakFalatozás a kulcsos háznál
griga 2007.10.28 14:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
2006 június 6-án túráztunk a Börzsönyben, és ekkor érintettük a Hegyes-hegy-ormot. de az utunk másfele vitt, így nem kerestük meg az utolsó pontot. Nem felejtettem el a ládát, de valahogy soha nem sikerült erre kanyarodni. Ma viszont úgy döntöttem, hogy mindenképp levadászom. Sikerült is kellemes kis túrát csinálni, a csodálatos őszi szinekben pompázó erdőben, igaz kicsit esett az eső, de ennyi bőven belefér. A csúcsfordítót már régről ismertem, így az nem volt újdonság, viszont annak nagyon örültem, hogy a kisvasútat szépen felújítják, és hamarosan Szobtól Nagybörzsönyig lehet majd vonatozni.

19izsi73 2007.09.24 13:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.48
Nagyon-nagyon régóta fenntem fogam már erre a multira! Első pontja már rég megvolt,második pontját a GcSakk-tól jövet abszolváltam. Ezután megint nem a turistaúton mentem,mert meg kellett néznem az egykori Kammerhofi viaduktot ,amelyre référne némi restauráció.Hogy fogjuk bánni,amikor ezek már nem lesznek láthatóak! Végláda helyét csak sejtettem eddig (jól),most hamar meglett;némi fazonigazítás a logbookon (védőzacsit kapott),kivettem a ládából 220 ft-ot.Az Isten tartsa meg e jó szokását e ládásznak! Irány Nosztra!

2.pontnál...viadukt
kilátásthis is the end...DOORS
james 2007.09.07 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.90
Két részletben. Két hete az első két pontot jártam be, a harmadikat mára hagytam. A második ponthoz felmászni igen fárasztó ennek okán halasztottam a multi végét.

Judit és James

Hangár 2007.09.01 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Ez egy igazán lihegős, izzadós láda volt. A második ponthoz felmenni igazi sportteljesítmény. A csúcsfordítónál már csak egy kis levezetés volt, bár a fák erősen megnehezítették a dolgunkat.

lacsz 2007.08.11 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.07
Mi is Nagyirtáson hagytuk a kocsit és a kisvonattal mentünk le Nagybörzsönybe. A kocsiban ahová felszálltunk egy nyugdíjas csoport utazott. Egyikük le akart szállítani minket, mondván ők az egész kocsit lefoglalták. Először majdnem elhittem neki, de mivel a másik kocsi már tele volt és még vagy tíz ember várt a felszállásra, rájöttem, hogy csak szerették volna. Nagybörzsönyben a templom már a GCBOKK-ból megvolt így ezt most kihagytuk. Kisirtásra érve megnéztük a menetrendet és úgy döntöttünk egy kicsit belehúzunk és akkor nem kell Nagyirtásig visszagyalogolnunk.

Jön a vonatbreki
felfelélefelé
a párhuzamosok a végtelenben találkoznak
hu.balazs.horvath 2007.08.04 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Kemény túra volt, majdnem teljesen szűz kesserekkel. A 2. és 3. pont között csak GPS alapján, mindenen át :) Megszenvedtünk érte, de természetesen megérte. 6 óra alatt megvolt mindenestül. Köszi a rejtést.

lmt 2007.08.03 12:07 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

erbeo 2007.07.22 15:10 - Megtaláltam
ier-rel közös megtalálás a fenti időpontban.
A log 2010. augusztusában készült.

ier 2007.07.22 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.62
Nagyirtáspusztán parkoltunk, elvasutaztunk Nagybörzsönybe. Majd a leírás szerint végigjártuk. Szerencsénkre a csúcsfordítói láda begyüjtése után pár percel már jött is a kisvonat. Kimaradt a hosszú gyaloglás az autóig. :-)

gyufa 2007.07.17 15:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 2.36
Szép hely a Börzsöny !

pocsibalazs 2007.07.15 22:46 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.56
Hosszú volt, de meglett! :)) A templom tényleg nagyon ősi, "egyszerűen nagyszerű" de gyönyörű szép! (S valyon ez is van é olyan aranyos mint az én kis falum?) Nekünk egyébként a belsejét is sikerült megnézni! A második ponthoz már nem jutottam el olyan könnyen... 400m-es táv leküzdése majd egy órámba került a derékig érő szederbokroknak meg szikláknak köszönhetően. A rejtekhely megtalálása is jóval több ideig tartott a szokásosnál. Nagyon mélyen el van rejtve a sok egyforma kő közé... észnél kell lenni! :)) A többit késöbb, most el kell mennem.

barsi 2007.06.18 14:01 - Egyéb
CharlieR!
ebben az esetben elnézésed kérem, nem tudtam, hogy nem tudud javítani.
csak a hibas linkek miatt pontoztam le a webes megjelenítésedet, ezennel ezt javítom, mert jó és informativ a web oldalad

CharlieR 2007.06.18 08:22 - Egyéb
Barsi: Tudom, de sajnos nem lehet szerkeszteni az oldalt, mert védet területen van a láda: még a linket se javíthatom...hmmm, érdekes.

barsi 2007.06.16 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.28
ok.
weboldalon héhány link javításra szorul

BatkaMano 2007.06.09 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.02
A második és harmadik pontot egy Szt. Orbános céges csapat(le)építés záró túráján találtuk meg a múlt héten. Ma mentünk egy GCK2t Nagybörzsönyből, ennek levezetéseként megnéztük a templomot (sajnos zárva volt).

dyan 2007.05.13 12:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Az első ponton lévő jelszórész könnyen meglett (természetesen), magát a templomot már teljesítménytúra keretében megnéztem régebben. A GCMAKY ládától mentünk a második ponthoz, mégpedig érdekes megközelítéssel, mert a patakon átszökkenve egy völgyben mentünk fel a jelzésre, majd onnan a kúpra, aminek a teteje eléggé benőtt, pedig rákészültünk egy kis lazításra odafent, de ez így elmaradt. Aztán lementünk a vasúthoz is, bár addigra már eléggé fáradtak tudtunk lenni. A harmadik ládikó is könnyen meglett, és alig 5 perccel késtük le a vonatot. Sebaj. Pedig kipróbáltam volna.

jiimbo 2007.05.05 14:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Az első láda még pénteken meglett, bár akkor nem is ezt terveztük. Ma viszont az eső miatt inkább vonatozást választottuk. Szerencsénkre mire Nagybörzsönybe értünk az eső is elállt, így a templom (és a virtuális pont!!) lefényképezése után gyalog indultunk vissza a Szent Orbán Panzióba. Közben persze megkerestük a záróládát is.
Innen irány a Koppány!

Barátkozunk! 
Fazék 2007.05.05 09:57 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.97
A virtuális pont nekem is a BOKK-kal együtt lett meg, most sikerült a másik két pont is. Az éjszakai eső után nagyon nedves volt még az erdő, kb. 90%-os páratartalom.

Pusi 2007.04.29 20:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Éjszakai vadászat... [wapon beküldött szöveg] A hosszú hétvégét Nagybörzsönyben töltöttük kiindulópontként a GCBOKK geoládához. Dehát ha már itt voltunk nem hagyhattuk ki a helyi multit sem. Az első és második pontját vacsora utáni éjszakai levezető gyalogtúra keretében támadtuk. A hegymenet éjjel keménybbre sikeredett, mint gondoltuk. A felvezető túristaút érzésem szerint csak a GPS-em kijelzőjén létezett. :) Mentünk árkon bokron a nyári trópusi éjszakát meghazudtoló melegben. A csésze szerencsére viszonylag könnyen meglett. A végládát másnap estére hagytuk. Igaz nappal is jártunk erre. Felfelé kisvasúton bringaszállítással, lefelé pedig gurulva. Aztán vacsi után visszagyalogoltunk.

A 2. pontnálValahol itt volt
A kisvasútonTomi hajtja a vonatot
Feldobtuk a bringákat isA végládánál
Nagybörzsöny Királyrét felől érkezve 
CsipetCsapat 2007.04.09 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Ok.

gumicuki 2007.03.31 15:23 - Nem találtam meg
[wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: CharlieR, 2007.04.05 10:40]

norbimoncsi 2007.03.17 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.48
Mai 1. találatunk! Kicsit "meredek" indítás után nyelvünket lógatva kerestük meg az első ládikát, GPS nélkül! Igazán szép lehet onnan a kilátás, habár nekünk még nem volt hozzá szerencsénk - pedig tavaly már jártunk arra, de akkor a fák lombjai takartak mindent, most meg a pára... A második ládánál már nagyobb gondban voltunk, én már indultam volna haza, szerencsére a páromban több a kitartás mint bennem... Így aztán az is meglett. Igazán jó rejtés, köszönjük!

bondas 2007.03.17 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Klafa volt. Köszönet Macinak, Bandinak, Marcinak és Gergőnek a "közreműködésért".

Angus_Podgornij 2007.03.16 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Börzsönyi hosszú hétvége találat.
25 km-es túra, 1300 m szintemelkedéssel. Sokak a reggeli zsíroskenyér előtt sétálnak ennyit, de a csapat legnagyobb egyedi testsúlyindexével beszorozva a fentieket, jöhet a Guinness hitelesítés:))...
Nagybörzsönyben minden és mindenki temetésen volt, zárva volt a vízimalom, cukrászda, stb... A Hegyes-csúcson felnézve zavaróan sok a lila karika az égen, és biztos több 1000 m magasan van, mert a hosszú hétvége miatt kifogyott a zoxigén a környékről! Az utolsó helyen lement a nap, mi meg toronyiránt utána, hogy utat találjunk.

CSS Team 2007.02.24 13:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.72
Egy 23 km-es túrát építettünk (többek között) erre a ládára. A templomnál parkoltunk, megnéztük a jelszó elejét, aztán elindultunk a jelzett irányba a további ládák felé. A sárga háromszög rendesen megizzasztott minket, elég meredeken emelkedik! Egyébként rengetegen jöttek szembe velünk ezen a szakaszon, mint később kiderült azért, mert a MEGFAGYSZ nevű teljesítménytúrán vettek részt. Hát, nekünk fölfele nagyon melegünk volt, de egyébként tényleg zimankós volt az idő. A második pont könnyen meglett, de mielőtt még a harmadik keresésére indultunk volna, egy kis kerülőt tettünk GCMAKY kedvéért (sárga háromszög - sárga kör - kék háromszög - kék kereszt - maky - kék kereszt - sárga négyzet - sárga kör - kék háromszög - sárga háromszög). Aztán a harmadik pont is könnyen meglett a csúcsfordítónál. Viszont a sínek elég rossz állapotban vannak, kétlem, hogy most is járna erre a vonat - hacsak nem tud 10 cm-rel a sínek fölött repülni... Ugyanis méteres darabok hiányoznak a sínből. Aztán folytattuk utunkat GC2KOP felé.

petiba 2007.01.14 11:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Osztälykiränduläs alkalmäval. [wapon beküldött szöveg]
Végül két nap alatt meglett. Az első napon a kirándulósabb helyeket kerestük meg. Nagyon érdekes a csúcsfordító: így mennek fel a vonatok a szerpentinen a magas, gyors emelkedésű helyekre. Ilyet még nem láttam.
Másnap elsétáltunk a Szt. István templomhoz.
(Chubby, Béni, Marci, Andris, Vandi, Évi, Szandi, valamint a lányok: Zsuzsi, Zsófi, Anna, Eszter)
Köszönöm a rejtést.
Peti bá'

Chubby 2007.01.14 11:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
[wapon beküldött szöveg]

Ezzel a ládával értem előztem meg WebMonstert, akivel hatalmas csatákat vívunk a megtalálásokért. Ezért is köszönöm a rejtést. Az ilyen csúcsfordítókkal találkoztam már egy vasutas szimulátoron, és tényleg hasznos.

Chubby

Pazuzu 2006.11.25 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Már hazafelé menet, ez is megvan, sötétben.

Vértes 2006.11.25 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.35
Korom sötétben

dino 2006.11.01 12:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
A multi első eleme (jelszó első két karaktere) begyűjtve nagybörzsönyi tartózkodásunk első napján. Más ládák több napos "levadászása" után a végére hagytuk a GCNABO-t. Hajnalban föl a Hegyes-hegy-oromra. Jó kis reggelitorna. Aztán a kisvasúttal föl Nagyirtás-pusztára. Onnan csorogtunk le a vasúti csúcsfordítóig. Gyönyörű bronzbarna takarón lépegetve kerestük és találtuk meg a multi végpontját. Szép túra.

Árpád kori templomHegyes-hegy-orom felé
Jön a vonatTolatás a csúcsfordító felé
Kereszt KisirtáspusztánCsúcsfordító közelében
VisszaértünkSzállásunk udvarán
@david 2006.10.23 00:00 - Megtaláltam
Edinával

K-55 2006.10.21 11:00 - Egyéb
Volt középiskolás osztálytársaimmal, barátaimmal, bence17-tel (Anna+Bence) és ebali-val ruccantunk át a Börzsönybe némi ládakeresgélésre fantasztikus kirándulóidőben. Nagybörzsöny->Hegyes-hegy->NHH->Csóványos->Nagybörzsöny túránk első, illetve első 2/3 ládája volt GCNABO.
Kocsival érkeztünk a multi első pontjához, ahol két kedves hölgy esküvőhöz készítette elő az - állításuk szerint - e téren egyre népszerűbbé váló nyugtatóan puritán templomot. Segítőkészen szóltak pár szót az épület történetéről, majd jó utat kívántak.
A Hegyes-hegyre nyílegyenesen feljutottunk, hamar meglett a harmadik és egyben utolsó pont koordinátáját tartalmazó láda is. Rengeteg kis biszbasz szárnyas bogár lepett el bennünket felfelé, máshol is volt szerencsétlenségünk ilyenekkel találkozni, folyamatosan söpörtük le magunkról őket, bár kapaszkodtak kitartóan. Nem tudom, miféle, kiféle, de szaporodik, az biztos...
Úgy terveztük, az utolsó ponthoz visszafelé tekeredünk, de az idő szűke, és csapatunk egyre romló fizikai állapota miatt a rövidebb utat választottuk, amiből ezúttal a "záróláda" kimaradt. Nem is baj, jó lesz ide visszajönni. P

0102
0304
0506
scele 2006.10.15 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Én azt gondoltam, hogy ez egy egyszerű kis multi, de mikor Lelcache elküldte a mai tervet, akkor vettem észre, hogy a második pont nem túl egyszerű.

A második ponton elolvastuk a leírást, amiben az van, hogy 3 törzsű fa alatt egy sziklaüregben. Ki is szúrtam egy ilyet és bemásztam, de nagyon mélyen volt a vége. Mikor másodszor nekilendültem a bal oldali lyukból valaki kinézett, majd vissza kúszott az üreg mélyére. Valószínüleg egy róka lehetett. Utána vettük észre, hogy vészkijárat is van a szikla másik felén. Pár méterrel odébb van még egy három törzsű fa, ott leltem meg a ládát.

Ide érdekes módon a vonat se jön fel, de a végpontól viszont vissza lehet vonatozni a kocsihoz.

Kisírtáson megnéztük a menetrendet és gondoltuk ráérünk még.
A végládánál loggoltunk, mikor hallotuk, hogy jön a vonat és úgy dönöttünk, hogy fölfelé is vonatoznánk egyet, ezért rohanásba kezdtünk.
Sikerült elérni a vonatot, így felmentünk nagyírtásra majd vissza kisírtásra és a végállomáson szálltunk le nagybörzsönyben.

Rókalak
lelcache 2006.10.15 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Több, mint egy éve találtam meg az első pontot a Börzsönyi kerékpáros kör teljesítése közben. Már akkor elhatároztam, hogy vonatozni is fogok majd itt egyet, bár reggel, amikor Nagybörzsönybe értünk scelével, még nem egészen ez volt a terv. Aztán gyorsan úgy alakítottuk, hogy beleférjen a vonatozás is, ezért a mai körtúránk utolsó állomásának hagytuk ezt a ládát. A második pontnál akadt némi problémánk a turistautakkal, mert a Sárga háromszög jelzés nagyon bújkálós kedvében volt. Odafelé is elvétettük, és visszafelé sem találtuk meg, pedig nagyon figyeltünk. Egyszerűen elfogyott a jelzés is, és az út is. Aztán odébb meg újra kezdődött. A második láda különben sem volt egyszerű. Keresgéltük egy darabig. Scele majdnem egy rókát húzott ki az üregéből, mert azt hitte, ott van. :-) Kisirtáspusztát egy jelöletlen széles földúton közelítettük meg, ami hirtelen egy csapássá zsugorodott. Ezen értük el a régi vasút vonalát. A ládát gyorsan megtaláltuk. Logolás közben hallottuk, hogy közeleg a vonat, így rekord sebességgel zúztunk vissza a kisirtáspusztai állomáshoz. Éppen elértük a masinát, amivel először felmentünk Nagyirtáspusztára, és onnan vissza Nagybörzsönybe. Azért a vonatból néha ijesztő hangok jöttek elő, de épségben leértünk. Nagyon klassz nap volt, a végén vonatozással megkoronázva. Köszönjük!

lelcache

Az első pont több, mint egy éveÚtban a 2. felé
Fogtam egy vadatKisirtáspuszta felett
Ideje váltani! :-)Szakadás
Vonatoztunk visszafeléA párhuzamosok a végtelenben...
Elhagytuk a mozdonytA végállomáshoz közel
Barangoló alias elel 2006.09.30 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.54
23-án gyönyörű öszi napon kezdtük a keresést. A sárga 3szöggel kapcsolatos megjegyzést, hogy "néhol nem túl jól látható" úgy módosítom, hogy csak néhol, és ott is rosszul látható. Ennek volt köszönhető, hogy a barátom az első láda után a térképet böngészve és az utat keresve elhagyta a kölcsön kapott GPS60-as kütyüjét. (Ha véletlenül megtalálnád és úgy gondolod..., én tudom, hogy ki siratja.) A végládánál az én eTrex-em rendre rossz helyre mutatott (amikor egyáltalán...). Igy azután szégyen szemre nem találtuk a végládát. Azután másnap újból, sem a gps-t, sem a végládát. Ma végre a végládát igen.
Ennek ellenére köszi a rejtést.

5N 2006.09.24 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.68
Két napja már megkerestük az első két ládát,de akkor másfelé mentünk,most erre.A rejtekhez közel favágók dolgoztak,igyekeztünk óvatosak lenni.

A 2. pont
Mercenary 2006.09.17 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.50
A multi első két pontját már régebben begyűjtöttük, mára már csak maga a láda maradt. Nagybörzsönyből jöttünk a kisvasúttal Kisírtáspusztáig, innen már csak kb. 700 métert kellett gyalogolni a Tolmács-hegy vasúti csúcsfordítóig. A gyenge vétel ellenére könnyen megtalálható a rejtés.

Elf 2006.09.16 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.54
Ok

Bal3 2006.09.03 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Áve!

Radpeter, dc3 és Sagik már leírtak mindent. Nekem a közös élmény számít, jó levegőn, szép hegyeken, így ez is tetszett.
Szeretem a Börzsönyt, annyira változatos.

Üdv Bal3

gomba 1karfiol szerű gomba
ott lent a megoldásBKV házak
emlékvasutas leszel..
vasutas vagy és leszel...susnyában a vége
:-) 
radpeter 2006.09.03 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.67
O.K.! [wapon beküldött szöveg]
Ippeg itt volt már az ideje egy újabb SagiK túrának. Ő tervezett, a kiközvetítés meg nekem jutott. Össze is jött a csapat, L@zy és családja, a SagiK família, Kosárfonó és dc3, Bal3, Csigabiga, és meglepetésre Zsorzsék is csatlakoztak.Erre a ládára fűztük fel a napot. Az asszonyok és a gyermekek vonatoztak, mi meg beültünk a helyi netkávézóba és megnetke... szóval nekiálltunk a borongós de kellemes időben és gyalogoltunk egy jót.
Az első pont éppen jókor jött, éppen ideje volt egy kicsit kimászni Bal3 sportkocsijának hátsó üléséről. Rövid fényképeszkedés után gyorsan felmentünk a vonathoz, lévén perceken belül indul. 10 perc késéssel igy is volt. A második pont a GCSAKK és a GCMAKY felkeresése után esett útba. Magam sem értem elhelyezésének okát, de a völgybe menet felfedeztük a régi nyomvonalát egy szárnyvonalnak és ráakadtunk egyik már összedölt hídjának a maradványaira is. Sajnálatos hogy teljes egészében kipucolták ezeket a szárnyakat. Talán megérte volna valamilyen formában hasznosítani a kisvasut ezen részeit is. A záróládához már könnyű út vezetett, a síneken közelítettük meg. Rejtése megfelelő.

Csigabiga 2006.09.03 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
O.K! [wapon beküldött szöveg]
Bal3, SagiK, L@zy, Dc3, Zsorzs, a lányok és a gyerkőcök vettek részt mai túránkon, de sokan a kisvonatot részesítették előnyben.
Több ládát is útba ejtettünk e multi teljesítése közben.
Remek csapattal, nagyokat nevetgélve, időnként szétválva, majd újra egyesülve kellemeset kirándultunk a Börzsönben.
A ládától a kisvasút sínjein mentünk vissza a kiinduló pontra, ahol Zsorzsék elköszöntek, majd a falu kocsmájában felfrissítettük magunkat.

Köszönöm szépen Bal3-nak a szállítmányozást! :o)

TemplomAz első pontnál
Vonatra várvaMegjött!
A vonatozós szekcióA második ponton
Összedőlt hídL@zy szakmát VÁLT! :o)
Mi is a jelszó?Készülnek a LOG-ok
keva 2006.09.03 14:06 - Megtaláltam
kellemes volt [wapon beküldött szöveg]

dc3 2006.09.03 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]

Remek túra! Első pont autóval, kösz Bal3. Leparkolás a kisvasútnál, ahol gyermekek és a női tagozat egyik fele felszállt a pöfögőre. Mi a GCMAKY fele startoltunk, majd Vasedénytől vissza a Kopaszra. Onnan erőteljes lejtmenetben a BKV házhoz, onnan fel a záróládához a fordító mentén. Loggolás után a sínek közt, az életünkkel játszva, visszatrappoltunk a kiindulási ponthoz, majd természetesen átgurultunk a kocsmához.
Szippantás után irány az új, szlovák láda.

Jó kis multi, némileg tekervényes. A lényeg, hogy szép tájakon visz át.

Jó volt Veletek megint ballagni!

Kösz a rejtést.

kosárfonó & dc3

SagiK 2006.09.03 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Kellemes túra remek csapattal. Az első pontot és a kisvasút végállomását (ha jól számoltam) 18-an kerestük meg.
A második pontot nem teljesen értettem, de jó volt felmászni a csalánoson keresztül. Mondjuk akik nem hosszúnadrágot vettek fel, azok nem így vélekedtek. :)
Köszönöm mindenkinek aki eljött, nélkülük nem lett volna ekkora buli.

TemplomIndulás előtt
A gyerekek kisvasutaztakÁtkelés
A csapat egyik része
VirágFényképezés
L@zy 2006.09.03 14:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

befi 2006.07.12 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Diósjenői nyaralás 21/22
Már nagyon elegünk volt a melegből. Az első pontot már korábban megkerestük, most Nagyirtásról szedtük össze a maradékot. A végén Kisirtáson egy pihenőnél megkajáltunk, és úgy döntöttünk, sehova tovább, elég volt a Börzsönyből. Szépek a hegyek, szeretjük is, de a ládák sokszor nagy dzsindzsában, meredek helyen vannak - ehhez jött most az extrém meleg. Így kimaradt néhány tervezett cél, de hát ez van. [gps nélkül]
befi

FordítóKulcsosházban teltház
Fontos eszközCseles rejtek
Erdei hangulatTemplom - zárva
VonatstartEz meg már a végállomás
Bubuka 2006.04.22 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Börzsönyi ládázásunk elég kalandosan indult, de nagyon jól sikerült. Ez elsősorban Rivelino szervezésének, és a gyönyörú időnek is köszönhető.

Kerék a sárbanHóóó-rukk!
Rivelino az egyik hősVisszaakszthatjuk a másik kocsit
A ládánánál kivették a váltótA Börzsöny mindig szép
Visszafelé találkoztunk egy helyi lakossal 
Rivelino 2006.04.22 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.75
Nagybörzsönyi buszos körtúránk első állomása volt. Szuper élményben volt részünk, mert a kisvasút kisiklott és szerény személyem, másodmagammal tettük vissza a sínre. Az ováció nem maradt el az utasok részéről. Ezen az április végi napon emlékezük meg Dubitz Józsefről, aki a BKV Előre Sc. kisirtáspusztai kulcsosház megálmodója és "menedzsere" volt. Amig én pontosítottam a koordinátákat, Bubuka, mint tapasztalt kesser, megtalálta a dobozt...

Kokó 2006.02.20 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.08
Harmadik nekifutásra.
Igaz, az első két pont esetében nem kimondottan ez a láda volt a cél.
A második pont volt a legnehezebb. Odajutni is fárasztó volt, és a szikláknál is elvoltam egy ideig, de aztán előkerült a kis aranyos.
A harmadikat máshova képzeltem. Eleinte azt gondoltam valami hiba van valahol, de a térkép felvilágosított.
Köszi a lehetőséget!

ŐsszelTélen
KépKarzat
ToronyVasúti híd
Valaha volt sínek mellettIrány Nagyírtás!
macikupac 2006.01.28 13:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Nyugati-Börzsöny 3.

Ezzel kezdtem és ezzel is zártam a mai ládavadászatot. Egy szuper multit teljesítettem, mert a környék összes műemléket láthattam. Olyanokat is amelyek a láda részei, meg olyanokat is, amelyek nem. A templomnál némi napsütésben is volt részünk. Miközben átsétáltunk a falun, megnéztük a Bányász-templomot és az ipari műemléknek számító vízimalmot is. A SO-nél lévő Diós-forrás (meg a többi hasonló, '30-as években foglalt források) romantikáját nagyon szeretem. A második pont szerintem teljesen rendben van, ha a láda elnevezését nézem. A dobozt egy kicsit jobban rejtettük vissza Mukival. Az erősen leromlott állapotú viadukt még bekerülhetett volna a játékba. Nagyon kíváncsi vagyok meddig lesz még látható. Innen a vasút nyomvonalán battyogtam, majd az Előre-forrásnál megindultam hegymenetben. Hamar a (szintén ipari) műemlék fordítónál voltunk. Innen a nyomokat (is) követve hamar a rejtek közelébe értünk. Muki elsőre érezte, hogy hol a láda, de nem hallgattam rá. Végül mégis neki lett igaza. Ezen láda kedvéért cipeltem egész nap a kisvonatot. A mai "track": Nagybörzsöny, Szent István-templom (GCNABO1) > Bogár-kert > GCSAKK > GCMaky > Hegyes-hegy-orom (GCNABO2) > Viadukt > Tolmács-hegyi csúcsfordító (GCNABO3) > Nagyirtáspuszta > Nagy-rét > Só-hegy > Márianosztra, aut. ford. Another perfect day!

Szent István-templomBányász-templom
A műemlék vízimalomDiós-forrás
Muki a 2. pont ládájávalKár ezért a viaduktért!
Csúcsfordító; ez is műemlékMuki ezt is megtalálta
Ezt (is) a ládába tettük 
Döbrögi 2006.01.22 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Szokásos Levin túra részeként egy nagy kupac lecsó után némi böfögéssel fűszerezve gyüjtöttük be este 10-körül a ládát.
Jó túra volt.

Levin 2006.01.21 21:51 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.29
Egy remek kétnapos túra első napi programja volt ez a multi.

VakucApuc 2006.01.21 21:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.63
Én is részt vettem a Levin túrán.

kulisz 2006.01.21 21:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Nagyjából 1 hónapja a Kámor után azt írtam a logba, hogy most egy időre elég volt a Börzsönyből, legközelebb márciusban, esetleg februárban. Hát ez nem jött össze:-)

Reggel 9-kor a Szent-István templomnál volt a gyülekező, akkor kezdtük a multit. Következő megálló a kocsmahivatal meglátogatása volt, végül úgy döntöttünk, hogy az autókat az Ifjúsági tábornál hagyjuk, és onnan gyalog. Mire ez kialakult, és mindenki befutott és el is indultunk volt vagy 11 óra. Éreztem, hogy felesleges olyan korán kelnem. De legalább alapoztunk többféle pálinkával is, Döbrögi és horgerr jóvoltából:-)

Kézenfekvő a Hegyes-hegy-orom lett volna, de nem úgy van az, túl eccerű lett volna. No meg volt egy kis dolgunk a Rustok-hegyen, amit időközben már tapasztalhattok is:-)

A Vasedény-kulcsosháznál is elidőztünk egy órát, a csúcsfordítóhoz végül már bőven este 9 után érkeztünk meg. Na persze nem ennyi ideig tartott az út, közben Kisirtáson elfoglaltuk a szállásunkat a BKV-kulcsosházban ahol egy remek lecsót toltunk be, az ég áldja Levin mestert érte:-)

Ezen kívül is történt még egy s más dolog, ahogy egy HECT-megmozduláson ez szokott lenni. Például raftingolás a kisvasút sínszálán - no ilyet még biztos nem láttatok! :)) - majd "rendesen" a Hosszú-völgyi patakban:-)

A végső láda megkeresése a vacsora lesétálása volt egészségügyileg, az a 700 méter pont jól esett tele hassal. Hangulatos volt a sötétben, hóban, és nagyon érdekes maga a csúcsfordító is. Ez volt a 13-ik ládám a kisvasút mega-multi 21 tagjából. Visszaérkezés után nyugovóra is tértünk.

Reggeli pontKovi reggel teázni szokott
Sietünk lassanNagy vas
A Hegyes-hegy orom szembőlPihenő a Vasedény-kulcsosháznál
KisirtásonA raftingolók is megérkeztek
Egyik alvóhelyReggeli punnyadás a másikon
flektogon 2006.01.21 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Turné keretében comboztuk, az első pont egyben találkozóhelyként is funkcionált. Utána Horgerrcsésze telepítés, Mudman meg én megszöktünk, mert kell a pont. :)

Pistua 2005.11.25 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.72
OK.

csaby 2005.11.20 11:16 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Jó hideg volt, de a második pont felé rendesen át lehet melegedni :) Kilátás nem sok van fentről még így sem, hogy nem voltak levelek a fákon.
Szerintem a S-hszög elég jól fel van festve.

csaby

A templomFagyos tábla
ÁllomásPatak
FelfeléKilátás
danpan 2005.10.29 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.11
A Szent István templomot már korábban meglátogattuk. Ákos itt forgatta Az utolsó hangos dal című klipjét 2004-ben.

Családi gyorscache. Vámosmikoláról 14:38-kor indultunk az utolsó (14:50-es) kisvonathoz. Szerencse, hogy néhány perccel később indult, a család apraját így fel tudtuk tenni a vonatra, hogy ők se unatkozzanak. Ezután csecsyocsivel gyorsvágta - irány a Sárga háromszög Sárga háromszög! De hol is van? Nos, a hegytetőn azt hiszem egy pillanatra mintha meg is lett volna... Egyébként pedig tökön-paszulyon, azaz dzsindzsán keresztül toronyiránt.
A záróládánál életünk első cache találkozásunk egy másik "zenésszel".
Bár mi már nem értük el kisvonatot, Panka, Bogi, Sári, Meli és Évi nagyon élvezték a vonatozást.

Pegasus 2005.10.29 16:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
GCNABO-1 már régen megvolt GCBOKK alkalmából. GCNABO-2 gyorsan meglett, a szerdai útvonalon visszafelé tekerve nem tűnt rettenetesnek bringával sem. Sőt, néhány keréknyomban a lehullott levelek alatt megbúvó tócsától eltekintve kimondottan tetszett. GCNABO-3-at máskorra akartam hagyni, de a hazafelé utat végül Kisirtáspuszta felé vetem, onnét pedig nem lehetett kihagyni. Sínek mellett kényelmesen végigtekerve erdei GCmanók vezettek rá a pontra. Egyikük éppen a rejtekadó tuskón ücsörgött. Bemutatkozás és rövid beszélgetés után mindenki ment a maga útján tovább. Hazafelé még GCHECT 1 pontját útbaejtettem, de ott már sötétedett, így a "szépség" felkeresése egy következő biciklizésre maradt. Kihívásnak ígérkezik...
Érdekes, hogy GCNABO Rejtőjével ma alig kerültük el egymást GCMAKY-n. Jó lett volna összefutni.

bortel 2005.10.22 13:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Gyalog, Nagybörzsönytől Kóspallagig.

Judit, Laci és Gábor

jspanyik 2005.10.08 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
A fanyalgó (meredek, bozótos, a jelzés nem található ill. nehezen követhető, stb.) logokat olvasva kicsit szorongva választottam ezt a ládikát pulbrichékkal és közös barátainkkal bonyolítandó túra célpontjává. Végül kellemesen csalódtam, mert jó időben, szép helyeken egy nagyon kellemes kirándulást tettünk.

A templomnál találkoztunk, majd a kisvasútnál parkoltunk. A sárga háromszög jelzést könnyen megtalálva vágtunk neki a közel 300 méteres szintkülönbség leküzdésének. Útközben finom sombokrok adtak alkalmat a csemegézéssel egybekötött pihenésre. A hegytetőn az előörs által megriasztott vaddisznócsaládot a jelzést vesztett utóvéd meg is szemlélhette. A rejteket, a rossz vételi viszonyok ellenére, viszonylag hamar megtaláltuk.

Lefelé a sárga háromszög, sárga négyzet, kék háromszög, sárga háromszög útvonalon érkeztünk Kisírtáspusztára. A második csúcsfordítót elérve megtámadtuk a domboldalt. Némi bóklászás után a műszer jelet fogott és ezután már hamar meglett a második ládika is.

Az eredetileg tervbe vett nagyírtáspusztai látogatástól, az utolsó járat kimaradása miatt, eltekintettünk. A kisvasútra várakozva elfogadtuk a kulcsosház gondnokának szíves invitálását a létesítmény megtekintésére, illetve a lélekvesztőnek tűnő járgányának kipróbálására.

Köszönjük a rejtést!

Gigi, Mari és János

pulbrich 2005.10.08 15:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
4. évfordulós keresés jspanyikékkal és barátainkkal. Az éter tele volt ismerősökkel, a holdak viszont sztrájkoltak. [wakon beküldött szöveg]

Nagyon kellemeset sétáltunk, beszélgettünk, lihegtünk, szétszóródtunk, vaddisznót láttunk, holdat kerestünk, ládát találtunk, rádióztunk, hajtányoltunk, vonatoztunk és a végén nagyot ettünk. Szinte minden volt benne, amitől jó a geocaching.

Köszönjük a túraszervezést és -vezetést jspányiknak, profi program volt.

--péter, Veronika és Noémi

GyülekezőNői szakasz (-1)
VillámNapernyő
Indul a bakterházKorlát gyakorlat
JuhééééééKiürült
CsendéletPortré
MikiCache 2005.10.08 12:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Már többször is szemeztünk ezzel a célponttal, sőt egyik alkalommal hajszálon múlott, hogy továbbjutunk az első pontjánál. Végül most sikerült. A kisvasút állomásában kényelmesen és biztonságban lehet parkolni, és innen indul a jelzett út is. A Hegyes-hegy tetején találkoztunk karrimor-al és fiával, így közösen kerestük a ládát. Utána útjaink szétváltak, mi nem siettünk. A csúcsfordítónál éppen csak, hogy lekéstük az esemény megszemlélését. Logolás után Kisírtáspusztán megismerkedtünk a kulcsosház tulajdonosával, akivel a vonat érkezéséig beszélgettünk. Nagyon is tájékozott volt, ami a multit illeti. Amikor meglátta a GPS-szt a kezemben rögtön rákérdezett a ládára, és nagyon jól tudta, hogy a Hegyes-hegyen van elrejtve ennek a ládának a koordinátája. Közben még rádióztunk is, hiszen még az éter is tele volt kesserekkel:-)

Összegezve egy jót kirándultunk, majd kisvasutaztunk is, közben pedig egy nagyon szép vidéket ismertünk meg még jobban. Köszönjük a helyet az elrejtőnek.
Anikó és Miki

A Szent István templomA nagybörzsönyi vasúti állomás
Kilátás a Hegyes-hegy oldalábólSétány az őszi erdőben
Kulcsos ház KisírtáspusztánA csodajárgány
Érkezik a szerelvényÚton
Kihajolni veszélyes!Végállomás
karrimor 2005.10.08 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Kellemes séta,a hegytetőn MikiCache-l találkoztunk.

VP 2005.10.01 10:30 - Egyéb
A Nagybörzsönyi kisvasút napja.

Attibati 2005.07.24 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.41
Kerékpárral nehezített kesselés. A K2 meghódítása után vágtam bele levezetésképpen - gondoltam akkor - ebbe a kis sétába. A kezdőpontnál a JagerMesterek csapat maradékával találkoztam akik éppen a Börzsönyi kerékpáros ládámat csinálták.
Azt hittem hogy a K2 után már nem érhet meglepetés de a Sárga háromszög jelzésen uralkodó állapotok minden várakozásomat alulmúltak. Gyakran alig követhető ösvény , gyatra jelzés , szúrós bokrok tömege. A csúcsra felérve kilátás alig volt. A láda rejtése jó.
Lefele eltünt a Sárga háromszög jelzés így jelzetlen földutakon majd irányban haladva értem le a Hosszú-völgybe haladó földútra.
A talpfákon való biciklizéshez nem volt kedvem ezért inkább az erdőn át toronyiránt közelítettem meg a záróládát.
Egy viszonylag jól járható szurdokvölgyön át átvágtam a Nagyirtás-puszta felé vezető műútra majd Kisinóc és Kóspallag következett.
Azt én sem értem, hogy a középső pont hogy került bele a kisvasutakat bemutató ládásorozatba. Tájképileg sokkal szebb lett volna a Kék kereszt túrista jelzésen vezetni az útvonalat ami egy felhagyott kisvasút nyomvonalán halad

piret 2005.07.23 13:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.09
A kemencei kisvasút napjára indultam kis kerülővel innen. Nem teljesen értem, mit akar a láda megmutatni, kicsit mindent akar egyszerre. Nevezetesség van egy pár a faluban, az első pont ezek legtávolabbika, gondolom azért, hogy végig kelljen sétálni a falut. Ezt én meg is tettem, az átlagkesser gondolom csak kiugrik a kocsiból gyorsan.
A hegy szép nagy, meg meredek, meg jó dzsindzsás a teteje most. Kilátás nemigazán látszik a lomb miatt, a láda közvetlen környezetének sziklái viszont hangulatosak.
A hegymászás miatt csak a végállomást (egy szerfelett érdekes kijárati jelzővel) meg a csúcsfordítót látja az ember, a kettő között mindenképp el kell térnie a vasút nyomvonalától. Nagy élet volt, vonatok, hajtányok jöttek-mentek, a csúcsfordítót is sikerült üzemben látni. A pályaállapotok viszont már most, ennyivel a (nem olcsó) felújítás után is eléggé aggasztóak sajnos :(
Maga a záróláda eléggé jellegtelen helyen van, cserébe remélhetőleg nem fog eltűnni. Kitúrása után elkezdtem igyekezni, hogy elérjem Kemencén az utolsó buszt, ez sikerült is, ottani vonatozással és régi kedves kisvasutas ismerősök üdvözlésével együtt.

Zsiráf 2005.07.20 15:13 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Van itt minden, de valahogy úgy éreztem, hogy a doboz csak a távolságról és a szintkülönbségről szól. Megmászunk két "dombot", de egyik ponttól sem lehet szinte semmit látni. A második pontnál talán nem az a lényeg, de akkor miért van 70m-re a síntől? A másik két börzsönyi kisvasutas doboz inkább szól a vasútról, talán ez hiányzott nekem...
Más szemmel nézve - és a címet tekintve -, nem rossz...

vaslemez 2005.06.05 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Kiadós eső után, hidegben, szélben, átázott ruhában, fagyoskodva is remek túra volt. Gyönyörű a környék, bár a turistajelzésekkel több helyen meggyűlt a bajunk. Visszafelé természetesen kisvasutaztunk.

Pupu 2005.05.21 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Nagybörzsöny nevezetességeit ismertem már, most a multira és a vasútra koncentráltam. Nagyon jó látni, hogy működik a vasút, kétszer is láttam vonatot. Szépen helyreállították a pályát. Köszönet a rejtőnek az egész bemutatásért.

Biciklivel jöttem, a S háromszögre fel-le gyalogoltam. Szép és jó túra volt, kissé ugyan sáros, de a gyalogos turisták sem néztek ki jobban...

Fűkocka 2005.05.16 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Már többször jártam az első pontnál, most együtt fejeztük be Mikulással.

05.01.2005.01.20.
 
Mikulás 2005.05.16 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
A HECTor után "megtámadtuk" ezt a multit is. Könnyítést jelentett, hogy a multi első pontja már megvolt korábban, így csak a 2. és 3. pont maradt. Jó, tetszett a multi. Kellemes séta volt a Börzsönyben. El is határoztuk, hogy hamarosan visszatérünk a megmaradt ládákért... :)

Mikulás

Kenderfóka 2005.05.15 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.02
Nagyon jó kis "egész napos" túra volt a gyerekekkel. Az elején az emelkedő nem volt annyira nehéz, mint amilyenre számítottam, tulajdonképpen csak egy séta felfelé. Mászásról szó sincs. Az éjszakai esőtől viszont minden tiszta víz volt. Emiatt egyrészt nagyon fülledt idő volt, másrész a sárga háromszög út gondozatlansága miatt elég vizesek lettünk. Az út egyébként lefelé is követhető, de valóban nem nagyon könnyen. Itt helyenként már tényleg nincsen turistaút, csak az egyik fán levő jeltől a másikig lehet menni.

A második ponton volt előttünk egy néhány nappal ezelőtti log, de végén már a januári volt az utolsó.

Visszafelé vonattal mentünk, az mindig jó.

sprok 2005.01.16 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.49
Ket nap alatt sikerult abszolvalnunk a multit. Meg szombat reggel kerestuk fel a kis templomot Jeladoval, majd tettuk a dolgunkat; trackeltunk a turistautak.hu reszere. Este a NHH-en aludtunk, majd vasarnap delutan a ladak fele vitt utunk, igy felkerestuk oket. Szep helyeken jartunk.
Kisirtaspusztan talalkoztunk egy helyi taggal, aki megmutatta nekunk sajat jarganyat. Vonos2es-ekkel gyonyorkodtunk benne. :-)

VP 2005.01.15 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.63
Nagyon szeretem ezt a környéket, és gyakran is járok erre.
Most: Leledi-híd - Nagy - Galla (GCgall) - Koppány-nyereg - Gömbölyű-kő (GCGmbk) - Nagybörzsöny (GCNABO 1. pont) - Magyar-hegy - GCk2 - Salgóvár - Hegyeshegy-tető (GCNABO 2. pont) - GCNABO 3. pont - Nagyirtás - Sas-hegy és Só-hegy (GCHorv) - Kopasz-hegy (GCKop) - Márianosztra. 40 km-es séta, szép napos időben, nagy kilátásokkal, zuzmarás hegycsúcsokkal.

Mr Zerge 2004.12.22 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Nagyon jó kirándulás volt. A téli idő kegyes volt hozzánk, tiszta levegő, havas, zimankós táj.
A Hegyes-hegy-oromon jó a kilátás. Elég sok szikla van, de hamar meglett a kis doboz. A lefelé vezető úton a vadetetőig egyértelmű a jelzés, utána jelzetlen ösvényeken is jól lehet jönni. A csúcsfordító tetszett.
Üdv Mr Zerge.

kl 2004.11.07 15:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.86
A második pont este kemény volt [wapon beküldött szöveg]
Ilyen nehéz ládám még nem volt. Nem találtam meg a leírásban, hogy hol keressem a hegyi-dobozt (pedig tényleg ott van. Na de sötétben wapon...). Aztán a 6. telefon után elemlámpával találtam meg. Lapos nagy kő alatt a három törzsű fa mellett. Aztán tök sötétben le a hegyről. Az nem semmi!
A csúcsfordító viszont tetszett. Ilyen ipari kuriózum kevés van.

65Cadillac 2004.10.30 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.70
Lásd: Balint megtalálása.

Balint 2004.10.30 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Első megtalálásunk! Nagyon állat (röviden). Kicsit hosszabban: A templomot "simán megtaláltuk". A továbbiakban kicsit bonyolódott a helyzet. Kisirtásig vonattal zötykölődtünk, majd onnan gyalog indultunk a sárga jelzésű úton. Majd mikor a már hibásnak vélt GPS-t okoltuk eltévedésünkért, valakinek beugrott, hogy nekünk a sárga 3szög jobb lenne:-). Ekkor toronyirányt nekivágtunk és rábíztuk magunkat ördöngős szerkezetünkre. Útközben mi is megtaláltuk a régi kisvasút szúette hídját. Innen már elég hamar felértünk a csúcshoz, ahol kis keresgélés után megtaláltuk a kékfedeles szarkofágba rejtett macskát.
Majd a sárga 3szög jelzésű úton visszaértünk Kisirtásra, ahol a csúcsfordítón várva vonatgázolásunkat még 700 métert mutatott a GPS. Innen a sínek között baktatva találtunk egy másik csúcsfordítót, amelytől 70 méterre megtaláltuk a 3. ládát.
Jó volt!

jalso 2004.09.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Kemény kis multi volt, főleg a sárga háromszögön a Hegyes-hegy-orom megmászása, amely véget nem érő alattomosan emelkedő szakasznak tűnt. Ezután egy kis tüskés bozót a csúcson, majd hosszas vadászat az első láda után a csúcs alatti sziklarengetegben. A kép sokat segített, de nem eleget ahhoz, hogy a jelszegény környezetben fél órán belül célhoz érjek. Ezután elvesztettem a túristajelzést és elindultam toronyiránt, időnként egy-egy utat kifogva. Leértem a kisvasút völgyébe, de nem akarózott nekivágni a meredeknek a másik oldalon, ezért szépen bejártam a vasút útvonalát a kisirtási fordulón át a felső fordulóig. Itt is gond volt a jellel, de könnyebb volt a ládát rejtő objektumot megtalálni, mint a sziklák között. Visszafelé leereszkedtem a vasúthoz, majd annak vonalán vissza az ifjúsági tábor mellett parkoló kocsihoz. Köszi ezt a szép kirándulást a XIII. századi templomtól az érdekes vasúti fordulókig.

Sajnos, csak innen sikerült fényképezniKilátás a 2. és 3. pont között
A kisirtási fordítóA csúcsfordító, ahogyan én láttam
geobebi 2004.09.11 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Nagyon jó multi! Szép helyekre visz és bemutatja a kisvasutat is. A sárga háromszög jó emelkedős. Fentről van kilátás, bár nem olyan jó, mint a leírás szerint. Viszont az első láda rejtése szuper, én az ilyesmit szeretem. Kár, hogy a második láda rejtése jóval gyengébbre sikeredett. A sárga jelzést egyébként a hegyről lefelé kellett nagyon keresgélni, jóval többet, mint a két ládát együttvéve. Kb. 10 km-es túrára kell készülni, nekem nagyon jól esett, köszönöm!

Hegyre föl pihenő gyanánt egy kis fotózásZuzmós faág
Megérkezett a kisvasútAz út vége
macska 2004.08.28 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.06
Kapaszkodós az út a második pontig, ahol a lombok önző módon eltakarták a kilátást. A völgybe vezető utat, a jelzéshiány miatt kisebb bizonytalankodással, de megtaláltuk. Jól kőrbejártuk a dobozt, mert a holdak nem sokat segítettek. Visszafelé séta a sínek mellett. Kellemes volt, köszönjük!
Szilárd, Peti, Jenő

Cserkész-akadálypálya(?) a templom mögöttszerelvény
gombafacsapda
belülről 
eMmA 2004.08.08 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.14
A templomnál kezdtük, majd nekivágtunk a hegyeknek :-). Kicsit sáros volt az út, és a következő pontig erősen emelkedett is. Nem is út visz fel a hegytetőre, inkább csak egy kis keskeny ösvény! Kis pihenő után a csúcsfordító felé vettük az irányt. Ott már sokkal jobban tetszett az erdő!!! A ládamegtalálás után pedig pont akkor értünk oda a sínekhez, amikor "fordult" a vonat a csúcsban. Furcsa a semmibe vesző sínpárt látni :-)). Kisirtáspusztán újabb pihenő, majd rövid gondolkodás, hogy esőben is folytatjuk-e utunkat. Hát persze!!! Persze a kis záporból a végén nagy vihar lett, és csuromvizesen érkeztünk Márianosztrára. Addigra a sötét felhők is eltűntek, szép kis habos fehér felhők vették át a helyüket az égen. Jó kirándulás volt, nekem tetszett!! :-)
eMmA

banjoboy 2004.08.08 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.94
Nagyon szép a Börzsöny, még akkor is, ha zuhog az eső!!! És ha közben jó a társaság... na az az igazi! Azt hittem, nem ilyen hosszú túra lesz ez a multi, de nagyon jó volt. Szeretem a síneket, azok biztos vezetnek valahová! :)

Topolya 2004.07.28 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.84
Fantasztikus helyek vannak itt eldugva. Miután a csúcsfordítót megkíséreltük toronyiránt megközelíteni belefutottunk a viadukt romjaiba és le voltam nyűgözve! Sajnos a fotók nem lettek túl jók, de egyebként is a helyszínen az igazi!

Jutka 2004.07.28 15:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Esős.

tudo 2004.07.22 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.52
Nagybörzsönyhöz busszal érkeztünk. A Szent István templomot régóta ismertük, a táblát azonnal megtaláltuk. A gondok a sárga 3szög jelzésnél kezdődtek, ugyanis a kék kereszt jelzés már elkanyarodott, a sárga 3szög meg sehol. Egy idő után megelégeltük a dolgot, és elindultunk felfelé. Meredek, szúrós kaptatón értük el újra a sárga 3szöget, majd a csúcsot. A ládáért le kellett mászni a sziklák közé; a láda kis keresés után meglett. A sárga 3szög jelzés szerint elértük a Kisirtáspuszta megállót, majd a sárga jelzés mentén követve a vasutat, kb. 300 m-re megközelítettük a ládát. Ekkor úgy tűnt, hogy valami nem stimmel: a leírás szerint 70 m-re kellene lennie a síntől a ládának. Ellenőriztük a koordinátákat: rendben. Mindegy, induljunk el a csalánosban a láda irányában. Kisebb hadakozás után lám, ott a csúcsfordító, és a GPS 70 m-t mutat a ládáig. Minden rendben, a láda azonnal meg is lett. A logolás befejeztével elgondolkodtunk azon, hogy vajon miért ebben a sorrendben vannak lerakva a láda részei. Aztán belegondolva, hogy végső soron mi is snake Horváth út ládájával folytatjuk a napot, és annak 1. pontja GCNABO végéhez esik a legközelebb, érthetővé vált a sorrend.

A kezdőpontMegvan a sziklás rejtek
Működik a váltó 
candc 2004.07.12 19:08 - Nem találtam meg
[wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: CharlieR, 2004.07.26 09:35]

Latanius 2004.07.07 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
A hegyen lévő az első ládám volt, a suli GPS-ével mentünk, és egy egész vándortábor kereste kb. fél óráig. Szerintem megérte! Az utolsónál némileg pontatlanabb volt a GPS a völgy miatt, itt a leírás segített.

Rush 2004.07.01 19:00 - Megtaláltam
Hali! Ez volt életem elsö ladaja, és nagyon tetszik a jaték! Elöször nekiindultam kecajjal de amikor meglattam az emelkedöt rögvest visszafordultam! Utana gyalog mar könnyen ment! [wapon beküldött szöveg]

Sebestenzs 2004.05.01 18:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.08
Sikerült megtalálni a multi minden részét, igaz a masodik ponthoz valo eljutás eléggé izzasztóra sikerült. Sajnos a kisvonat nem járt, igy azt nem tudtuk kipróbálni, de igy is szép tura kerekedett belőle. Nagyon tetszett a rengeteg szalamandra a sinek mentén, ugy kellett vigyázni, rájuk ne lépjünk. A koordináták nagyon pontosak voltak, igy a ládákat könnyü volt megtalálni. Sok sikert az utánunk érkezőknek is! Betty, Zsolti, Ádám, Dávid

CharlieR 2004.04.03 12:00 - Egyéb
A záróláda áttelepítésre került jobb helyre, közelebb a bemutatni kivánt ponthoz. A magyarországi kisvasutak geoláda ide tartozó jelszórésze elhelyezésre került benne.

farkasmate 2004.03.07 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.48
Sziasztok. Egy kevés hozzászólásom lenne a Dudi haverom által írottakhoz. Csak egy kis kiigazítás lenne, méghozzá az, hogy
az erdei tájéákozódómester (Bandi) miatt a Dudi haverom majdnem megfagyott,u.i miatta tévedtünk el. Bocs, Bandi :))))))))))))
Amugy tényleg nagyon tuti kirárdulás volt. Főleg az tetszett, mikor átázva,fagyosan - csak a Dudi kétségbeesetten :)))) - éhesen bandukoltunk,vánszorogtunk visssza a kulcsos házunkba.
Tuti volt, Mindenkinek ajánlom!

Dudi 2004.03.07 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.78
Térdig érő szűz hó, hegyen-völgyön át vezető utak, kimerítő túra. Ezekkel találkoztunk szembe, ahogy nekivágtunk a Nagybörzsönyi túrának. Az első pontot azonnal megtaláltuk, míg a másodikhoz már kemény hóakadályok állták utunkat, rádaásul fent a dombtetőn minden szikla ugyan úgy nézett ki (egy jó nagy "hókupac"). Végül Charlie kis segítségével felleltük a ládikót. Mire leértünk a hegyről teljesen besötétedett. Mázlink volt, ugyanis a felhőtlen égen a telihold világította meg utunkat. Visszafelé "kissé" letértünk a sárga háromszögről, de így is szerencsésen visszataláltunk (Bandinak köszönhetően) szállásunkra, a BKV faházakhoz. A 3. pontot másnap reggel látogattuk meg. A síneket (és a gondnok szavait) követve hamar eljutottunk a csúcsfordítóig, onnan némi hegymászást követve megleltük a farakást. Élmény volt e kirándulás (főleg a jégbe burkolódzott fák csillogása - nemsokára kész lesznek a képek), bár ilyen időben kifejezetten kemény túra.

Máté, a Csumpihordó (Csumpi a GPS-ünk neve)
Bandi, az erdei tájékozódómester
Dudi, aki állandóan lihegett

zsorzs 2004.01.17 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.61
Hó, jég, sár, szél, hideg, sok emelkedő, zuhogó esőben. Szuper volt!
A GCk2-től rohamoztam meg a Hegyes-hegy-ormot. Hegyről le, hegyre fel, jobbra-balra, majd ugyan ez ismétlődött néhányszor. Kegyetlen sok hegymászás után értem a láda közelébe. Jó 10 percig matattam a sziklák között, aztán elővettem a leírást és egyből megvolt. Természetesen már korábban ott jártam kb. fél méterre a doboztól, de ... Most így utólag úgy látom, elrontottam a sorrendet. Előbb kellett volna elolvasni, utána keresni. Igaz, akkor nincs semmi kaland...
Elolvastam az út folytatására írt tanácsot, majd toronyiránt indultam tovább. Leereszkedtem a völgybe, ahol egy kissé beteg régi hidat találtam. Megcsodáltam, majd továbbra is nyílegyenesen mentem, míg nem utamat állta egy farakás, alatta a doboz. A gps a végén azért ellenem fordult, de jól zsebre vágtam. A megtalálás jutalmaként elkezdett zuhogni az eső, így a túra hátralévő részében kicsit magamba roskadva csúszkáltam a jeges úton, illetve a vasúti pályán. Ez a Kisirtáspuszta nagyon le van pusztulva! Hiába a gyors tempó, lekéstem a buszt, így másfél órát sétálgattam a faluban, illetve szívtam a kocsma friss levegőjét. Összességében tetszett a túra, de az időjárás kicsit elvette a kedvem és el is fáradtam.
zsorzs

1Híd volt
2A templom
vonós3as 2004.01.10 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.09
Börzsönyi extrémtúránk bemelegítőjeként szemeltük ki eme fura végű multit. A többiek csak este csatlakoznak, mert dolgoznak szegények.
Csodálatos ez a fehérség. A Szt. István templomot is nagyon szeretjük, de sajnos időhiány miatt nem nyargalunk el a kulcsért, csak kintről fényképezzük. A táborig elautózunk, majd hegyet mászunk. Felfele menet egyre szebbek a fák. Kőmászás majd beherovka, ez a második pont. Uccu neki tovább. Kisirtáspuszta közelében többször vonatszerű robajt hallunk. És jól hallottuk. A sín mellett fűrészfogszerűen ledobált, jéggé passzírozott hó az árulkodó bizonyíték. Érdekes. Tovább a sínen, majd a fordítónál fel a hegynek. A vége nem annyira frappáns. Kicsit olyan műútról bedobott láda jellege van. De, ha tévednék, akkor bocsánat.
A Geobakit elvittük.
Visszafele menet vonatot stoppolnak a jányok. Kedves italozós emberkék gurultak lefele. Egy kis beherovka a viteldíj. Csak nyitott kocsijuk volt? - jegyzem meg arcátlanul. Nincs válasz, de nem is szállítanak le. A kisirtási házikók tulaja is a fedélzeten, aki végállomáson megkínál egy szállásinformációval. Sajnos nem mértük be, de ha valakinek megvan, akkor szívesen felraknánk POI-nak.

vonós2es
[Képek később, mert analóg...]

mudman 2004.01.10 14:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.39
Extreme caching bemelegítés.
A csapat többi tagja még úton volt, de mi már nem fértünk a bőrünkbe, valami csésze után kellett néznünk.
Az utolsó pont kicsit kilógott a sorból, de nagyon szép túra volt.
Jókat játszottunk a váltókkal, miközben arról ábrándoztunk, milyen jó lenne mozdonyt stoppolni. Később ez a vágyunk teljesült, persze a lányoknak jutott ez a nemes feladat...
Nagy élmény volt hóban, Jan Becher remekművét kortyolgatva, a tulajékkal és barátaikkal különvonatozni.

Mihulék kicsit megkavarták a logbookot, a nagy sietségben februárt írtak és magukat a 15-16. helyre ítélték. :o)

A Texas Geocoint eloroztuk a ládából, de a rém benne maradt.

Babar (aki itt már készült az esti megmérettetésre), vonos2es, B&M

Rosszalkodunk, rosszalkodunk?Zúz a mara
KupaktanácsItt már reménykedtünk
SzörnyecskékMég nem volt velünk a nemesfémek nagy ismerője
Ügyesek ezek a lányokVidám csapat. (Kiitták a laposüvegünket...)
NévjegycsereZődség
babar 2004.01.10 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.45
Nem ezekre a pontokra gondoltam, mikor először arra gondoltam, hogy nagybörzsönyi multi, de így is jó, mert új helyekre vezetett. A második ponthoz vezető hegygerinc sejtelmes volt, zúzmarás. A harmadik pont csalódás volt, nem sok köze a fordítókhoz...

Amikor a Hegyes-hegy-oromról jöttünk le, kisvasút hangját hallottuk, de megnyugtattauk egymást, hogy ez neme lehet, hiszen január van és ez a kisvasút most biztos nem jár...
A sínekhez érve viszont láttuk, hogy igenis, elhaladt erre a kisvasút, nem is olyan régen. Bíztunk abban, hogy hátha találkozunk vele, és valóra vált reményünk: a kisvasút tulaja sihuhuzni vitte a barátait ezen a ködös januári napon, és épp ők jöttek visszafelé, miattuk "járt" csak a vonat.
A laposüvegemben lévő Becherovka volt a fuvardíj, így úriasan ültünk a lestoppolt kisvonaton:
Barbárka, Mudman, Tamás és Balázs (vonós3as-1 fő) és

Babar

ÉvaSanKri 2004.01.03 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Hogy a vége a csúcsfordító közelében van azt olvastuk. De hol a csúcsfordító, mert a láda közelében nem láttuk.
A rejtekhez külön gratula !

Mihul 2004.01.03 14:30 - Megtaláltam
csucs ez a hely [wapon beküldött szöveg]

Csuhás 2004.01.02 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.77
Születésnapi túrám. Valahogy évek óta a Börzsönybe jövök ezen a napon. Ma is igy történt, és jó volt. Köszönöm mindazoknak akik ma velem voltak!

Imelda, Csilla, Débora, Maki, Adrián, Ádám, Gyula, Csuhás, Vándor

TemplomA keresök 1
A keresök 2Imcsi + Vándor
Uton vagyunkEgy pocsolya is lehet gyönyörü
Árpád vezír 2003.11.22 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.48
Szép kis túra volt, öt és fél órát bolyongtunk az erdőben. De nem kell megijedni, kisgyerek nélkül hamarabb is teljesíthető. Láttunk valami róka félét is egy pillanatra, a síneken átsuhanni.
Érkezéskor "Csettegő" szépségverseny színesítette a napi programot. Most már tudom, hogy a csettegő félbevágott Trabantból, kézikocsiból, kétütemű motorokból, és egyéb szebb napokat megélt ipari hulladékokból házilag tákolt "munkagép" :) .

freddy 2003.11.08 15:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.81
Köszönöm a segítséget!
A ládában hagytam 2 travelbugot: egy Geocoint (Texasból) és egy TravelBakit.
Utoljára áprilisban jártam itt, jó volt újra itt lenni!

Mereszek 2003.10.23 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Kicsit borús időben indultunk, de nagyon lelkesen, remélve, hogy elsők leszünk. Körbejártuk a templomot, sajnos nem lehetett bemenni.
Minden csupa sár volt, nem találtuk a sárga jelzésű utat, így árkon-bokron keresztül másztunk fel a Hegyes-hegy oromra. Könnyen megtaláltam az első ládát, nagyon tetszett a környéke, szépek azok a hatalmas mohás kövek. A rejtés is tökéletes. Innen tovább mentünk, de most sem találtuk a sárga utat. Az utolsó ládánál kicsit nehezen boldogultunk, mert a fák között nem működött a GPS.
Megvártuk visszafelé a kisvonatot (a gyerekek nagy örömére).
Kellemes kirándulás volt, köszönjük.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.