geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
667. Nagybakónaki szurdok (GCNBKN)

Befelé az erdőbe

Befelé az erdőbe

Felülről

Felülről

Források

Források

Tavacska

Tavacska

Útközben

Útközben

Szurdok I.

Szurdok I.

Szurdok II.

Szurdok II.

Sziklatömb

Sziklatömb

Létrák

Létrák

Segítség

Segítség
Szélesség N 46° 33,654'
Hosszúság E 17° 1,488'
Magasság: 277 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.08.02 13:30
Utolsó lényeges változás: 2017.10.24 09:55
Utolsó változás: 2019.08.19 10:01
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Adri & Junior, waneqr, Ajtony & Zerind HUN
Felhasználó: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.5 / 4.0
Úthossz a kiindulóponttól: 700 m
Megtalálások száma: 355 + 1 sikertelen + 14 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást csardi készítette.


Rejtekhely : N 46° 33,654' E 17°01,488' Hagyományos láda (8 cm * átm. 11 cm) a nagybakónaki homokkő szurdokban. Ha felülről közelítesz, először egy lejtős acél lépcsőn, majd egy meredekebb létrán ereszkedsz lefelé. Következik a legmeredekebb létra, amelynek az alja egy kiugró sziklapárkányon nyugszik, ezen a párkányon "földszinten", egy kinyúló kőnyelv alatt találod a ládát.
Kérlek, hogy a ládát eléje tett kődarabokkal rejtsd el, és a szakadék felőli zárókövet a kőnyelv alatt ne mozdítsd el, mert az védi a kicsúszástól.
Tartalék virtuális jelszó a legfelső, lejtős acél lépcső legfelső korláttartó oszlopán, a külső oldalon.

A ládába TravelBug helyezhető.

Útvonal javaslat
A rejtő sziklafal egy nem mindig járható szurdok végfalát jelenti, ezért a megközelítést a szurdok végigjárása nélkül, a szurdok végpontjánál a létrákon lefelé ereszkedve javaslom.
Ekkor Újudvar irányából (GCNKTV) érdemes közelíteni a távközlési tornyhoz vezető aszfaltos úton, majd a K- kek sáv és K3 kék háromszög jelzések mentén. Az adótorony közelében is lehet parkolni, de megfelelő időjárás esetén kényelmesebb az aszfaltos útról a jelzett földúton jobbra letérni, és az útmenti keskeny erdős sávot keresztezve, széles mező kínálkozik parkolásra  N 46° 33,542' E 17° 1,249' 305 m [GCNBKN+parkoló].
A rejtőhely egyúttal a BFNP által kialakított, jó 6 km-es körutat jelentő E-tanösvény egy szakaszának jellemző pontját is jelenti. Ha a BFNP körtúra további útvonalát követed a láda begyűjtése után, a monumentális Csibiti-szurdok is feltárul előtted.
Egy rövidebb, nagyjából 2 km-es körútra is fel lehet fűzni a megközelítést a K-kek sáv és K3 kék háromszög jelzések mentén, útba ejtve a bakónaki források völgyét.

Szurdok
Felső pannon-tengeri homokkőbe, homokba és márgába ékelődött vízmosta Kőszikla-szurdok a környék egyedülálló érdekessége. Ez a vadregényes hely Kőszikla-szurdok néven ismert, de akad a helyiek közül, aki Kiciklának hívja (talán egykori félrehallás alapján). Benne halad végig a K3 kék háromszög jelzés. Az egyre mélyülő meredek homokkő sziklafalak csodálatos formákat mutatnak. A meder vize a rétegesen elhelyezkedő homokkövek alól és az úgynevezett könnyező falakból szivárog. A sziklákat nagy telepekben borítja a májmoha.

Homokkő
A megnevezés több, erősen eltérő megjelenésű és tulajdonságú kőzetfajtát takar. A közös bennük az, hogy összetételükben legnagyobb arányban kvarchomok szerepel. Képződésének első fázisa az, hogy a tengeri vagy tavi homokos üledék alsóbb rétegei a felsőbb vastag üledékréteg nagy nyomása alatt tömörödnek, vizet veszítenek, és a szemcséket valamilyen, a vele együtt lerakódó finom eloszlású ásványok vagy az üledéket átjáró vízből kicsapódó anyagok összecementezik. A rendkívül kemény kvarcszemcséket mész (karbonátok), agyag, szilikát (kova), gipsz vagy vasoxidok is cementálhatják. A rétegek kialakulása lassú folyamat, ezalatt a környezet erősen átalakulhat, az egyes rétegek eltérő összetételűek lehetnek. A cementáló anyagoktól függően a később felszínre kerülő homokkő egyes rétegei eltérő mértékben tudnak ellenállni a környezeti behatásoknak, így a víz és fagy romboló hatása elképesztő szépségű és változatosságú formákat alakíthat ki.

A nagybakónaki homokkő
A Zalai-dombság felszíni formái sok hasonlóságot mutatnak a Zseliccel, jóllehet az utóbbi kétszázötven millió év során a földtani múlt az idő legnagyobb részében nem alakult azonos módon. Viszont a legutóbbi 10...15 millió év történései hasonlóságot mutatnak, mivel ekkor egyaránt a Paratethys óceán, majd ennek utódaként a fokozatosan beltengerré váló és kiédesedő vizű Pannon-tenger uralta a Dél-Dunántúl túlnyomó részét. A Zselicben az óidei hegység elsüllyedése nagyjából 20 millió éve történt, így a zömében mélységi kőzetekből, meg óidei homokkövekből és vulkanitokból álló medencefeneket közvetlenül fiatal tengeri üledékek fedik (többnyire több száz méternyi rétegvastagságban). A Zalai-dombság területén az óceán és szárazföld váltakozó előrenyomulása miatt - amely az Óidőt követő 250 millió során ment végbe - mészköves és törmelékes mélytengeri eredetű rétegek is rejtőznek a fiatal pannon rétegek alatt. Mind a Zalai-dombságban, mind a Zselic vidékén a Pannon-tenger üledékrétegéből a felszín megemelkedése után az erózió munkálta ki a dombhátak formáit. A mélységi törésvonalak fölött kialakult völgyrendszer errefelé jellegzetesen észak-dél irányú.
Az egykori Pannon-tenger homokos-agyagos üledékeiből képződő zalai homokkő agyagos-meszes kötésű, így bizonyos hasonlóságot mutat az agyagkő változataival (aleurit, homokos agyagkő, agyagos homokkő).
A homokkő réteg fölötti lazább kőzetek gyorsan az erózió áldozataivá válhatnak, és ezeknek a hatásoknak - ha sokkal lassabb folyamat során is - de a homokkő sem tud ellenállni. A homokkő viszont elég szilárd ahhoz, hogy ellenálljon a saját súlyától bekövetkező omlásoknak, ezért alakulhatnak ki függőleges szurdokfalak és meglepő formák.


Nagybakónak községről
Nagybakónak két község, Bakónak és Száka egyesüléséből jött létre. Zsáktelepülés Nagykanizsától 14 km-re, észak-keletre a Zalaapáti-hát kistájon (3.4.2.3). Szőlőhegyek karéjában, dombokkal körülölelt, katlanszerű völgyben fekszik, melyen a Bakónaki-patak folyik keresztül. A falu nevét a helyi legenda egy Bakó nevezetű molnárhoz köti, aki eszerint kisegítette volna Kálmán királyt Dalmáciába történő utazása során... A kevésbé romantikus források szerint a falunak, mint királyi birtoknak a haszonélvezete a középkorban a mindenkori királyi bakó jövedelmét jelentette.
A faluban 1900-as évek elején még több mint 1500 ember lakott, a lakosszám mára harmadára csökkent. Építészeti értékeket képviselnek a népi építészet és a polgári építészet itt megjelenő formái. A település emlékeit és hagyományait falumúzeum mutatja be. Keresztülhalad a településen a Rockenbauer Pálról elnevezett DDK turistaút, ami egyben az E7-es nemzetközi útvonal része.

Figyelem!
A szurdok látogatása havas, jeges időben nem ajánlott.
Esős időben is veszélyes lehet a csúszós felületek miatt, ahogy a létrákkal is vigyázni kell.
Nem kell folyamatos életveszélyre készülni, de óvatosnak kell lenni, különösképp a gyerekekkel. Megfelelő körültekintés mellett járható a szurdok.Köszönet Adri & Junior és Waneqr játékostársaknak a telepítésért és a korábbi gondoskodásért.

Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (226 db): környezet: 4.81 rejtés: 4.53 web: 4.67 átlag: 4.67

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 - szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 + vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 - hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 + igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 + van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 + szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 + GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Hevi 2020.06.02 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Sajnos elkapott minket egy zápor, így csak a virtuális jelszót találtuk meg. Száraz időben mindenképpen visszajövünk. [Geoládák v3.4.1]

vecsmeli 2020.06.01 10:38 - Megtaláltam
Köszönjük

Nyúlék89 2020.05.09 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Banni11 2020.05.02 15:59 - Megtaláltam
Köszi!

Vriskat 2020.05.01 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Kancsal Diána 2020.04.26 09:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

szellem lovagok 2020.04.13 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.46]

Evike66 2020.04.04 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
csodás hely, csodás élmény ;)
Évike és Laci [Geoládák v3.3.2]

hitamas 2020.03.14 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Fentről bekukucskáltam, a meredek létra nem tetszett, ezért örültem a pótjelszónak. :)

kyas 2020.02.22 14:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

WAdam 2020.02.21 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Hörcsög 2020.02.16 16:16 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.3.2]
A mai nap fő célpontja volt ez a szurdok és nem is csalódtam benne! Fentről érkezvén bejártam a szurdokot az aljáig és vissza.

dikokuttor 2020.02.16 11:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Izgalmas helyszín, gyönyörű és nyugodt :-) [Geoládák v3.3.2]

delda 2020.02.08 12:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Fazék 2020.02.01 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.58
Régóta bakancslistás hely volt, de most a február elsejei 16 fokban ezt is letudtam. Ezeken a létrákon lefelé rosszabb mászni, mint vissza, de szép óvatosan megoldottam. A láda rejtése nagyon szerencsés, hosszú életet kívánok neki.

Kilátás függőlegesenLétrák
Létra volt 
tcsa 2019.12.29 15:00 - Megtaláltam
Húhaszurdok! Nem is a létrás rész, de a kezdeti oldalazás volt izgalmas a vastag avartakaróban. De megmásztuk! És a gyerekek sem potyogtak le a szakadékba, aminek kiemelten örültünk. Köszönjük a rejtést!

kisember 2019.12.29 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

truck 2019.12.01 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Hooch-Csi&Vi 2019.11.05 20:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget! Hooch-Csi&Vi&Flo [g:hu 1.6.4]

kitkat0123 2019.11.02 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Pótjelszóval, mibel kicsit nagy volt a forgalom. [Geoládák v2.2.5]

Ifkovics_család 2019.10.27 16:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Kádár-Németh család 2019.10.27 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Mgota 2019.10.23 13:25 - Megtaláltam
Szuper hely,köszi!

Attca 2019.10.23 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

laas 2019.10.23 11:50 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila
[g:hu+ 2.0.9]

GYEZegzug 2019.10.11 12:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.47
Köszi szépen a lehetőséget.

NZs 2019.10.08 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Zalakarosi kesingtúra 9/3.
A nagybakónaki Zrínyi Miklós utca folytatásában, a mező szélén hagytuk Geopelt pihenni, az "út" további része nem neki való. Száraz időben viszont idáig nyugodtan el lehet jönni normál személyautóval is, persze óvatosan, figyelve a nyomvályút. (A "parkoló" koordinátái: N46 33.426 E17 01.671) Az erdei mélyútról hamarosan egy szép mezőre értünk, és feltárult előttünk a TV-torony teljes életnagyságban. Az elágazásnál jobbra térve rövidesen a szurdok vaslépcsőjénél találtuk magunkat, innen kezdődött a buli! Nagyon tetszett mindkettőnknek ez a hely, mostani pár napos kiruccanásunk egyértelműen legszebb helye volt! (Nagyon ritkán adok környezetre 5-öst, de itt mindent összevetve kijár.) Lemásztunk, fotózkodtunk, felmásztunk, aztán újra le, egészen a csúszós, nagy kövekig, a patak medrébe. Szerencsére most csak egy jelentéktelen kis erecske csörgedezett a szakadék mélyén, így megúsztuk szárazon. Nagyon sokáig nem volt érdemes elmenni a mederben, nem akartunk nyakig sárosak lenni, látni meg onnan is mindent láttunk, amit érdemes. A rejtek célszerű, valóban kissé merész, de egy kevés figyelemmel szerintem megóvható a mugliktól. Nagy élmény volt ezt a helyet megismerni, köszönjük.
Túránkat a szomszédos TV-torony ládájával (GCNKTV) folytattuk.
NZs & Dóri

12
3cuki kis logbook :-)
56
79
1011
ifilevente 2019.09.29 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Úrhidai Kincskeresők 2019.09.28 11:47 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Gyönyörű helyeken jártunk, izgalmas volt a "kincskeresés", ez volt életünk első ládája, egyből siker! :)

BBN 2019.09.28 11:37 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szuper rejtés volt! Nagyon élveztük a keresést.

v.bogika 2019.09.22 14:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.35
Szeptemberi túracélpontunk a Kőszikla-szurdok volt. Előtte a TV tornyot látogattuk meg.

Közvetlenül a torony "alatt" álltunk meg a kocsival. Innen a kőkeresztnél balra bementünk a szántóföldre és követtük a földutat, amely az erdősáv mentén balra kanyarodik. Ezt követően ha egyenesen megyünk tovább a forrásokhoz érünk, ha balra fordulunk ismét, akkor pedig a szurdok létráihoz. Igazából mi pont a végétől indultunk, de fordítva jobb lett volna, így pont lehet tenni egy laza kört.

Baromi jó a szurdok, tök izgi a létrák, lépcsők, a képződmények. Nekünk ez nagyon nagy élmény volt (hasonlóval az Ördögároknál találkoztunk). Maga a ládarejtés elég merész helyen van, de amúgy simán abszolválható az észrevétlen "elővétel". :)

Köszi a rejtést!

TothA67 2019.09.15 15:54 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Nagyon szép helyen található, érdemes felkeresni!
Köszönjük!

ballasz 2019.09.14 12:40 - Megtaláltam
Nagyon szuper hely. Azért lementem a ládához. [Geoládák v2.2.5]

anettx 2019.09.10 10:28 - Megtaláltam
TFTC!
Tuti hely:) [Geoládák v2.2.5]
Amilyen kicsi annyira látványos a hely! Ez a kihagyhatatlan kategória számomra.
Kesserbarát a rejtek is! Köszi!
Mire a lépcső tetejére visszamásztam épp érkezett egy kéktúrás kesser.

gcnbkn-DSC06152gcnbkn-DSC06163
markovicsa 2019.09.10 09:46 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Kéktúra közben megtaláltam, kis letérő a kék jelzésről. Megérte, nagyon szép a szurdok. anettx kesserrel összefutottam, néhány szót váltottunk, majd folytattuk utunkat ellenkező irányban.

DSC00059DSC00060
DSC00063DSC00064
sgbt 2019.08.24 16:59 - Megtaláltam
Meglett! [Geoládák v2.2.5]

L.Gergo 2019.08.22 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Bringatábor során. Köszönöm, hogy megmutattad ezt a helyet, egészen lenyűgöző! A turistaszállóban töltöttük az éjszakát, aki arra jár mindenképp ajánlom! Jelképes összegért kaptunk egy minden jóval felszerelt szállást.

attbuda 2019.08.21 10:48 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

Dóra2011 2019.08.20 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Nagyon jó kirándulás volt. A szurdokban élmény menni, és a létrákon is.

IMG_20190820_094037IMG_20190820_094133
IMG_20190820_094808IMG_20190820_095257
Terdik Család 2019.08.20 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
A 3 ládát érintő túrát a források völgyétől indítottuk, így a szurdokot alulról kezdve jártuk végig. A korai időben sok helyen csúszós volt az agyag, sikerrel feljutottunk a felső szintre.
Köszönjük a rejtést.

Csak óvatosanFelsőlétra
Források völgyeLátvány1
Lépcső a felső létra felettLétrák
Tájékoztató táblaUtjelző
Eszti és Robi 2019.08.20 09:55 - Megtaláltam
Köszönjük Terdik családnak ezt a jó kis dupla napot, ennek a része volt egy kis ládázás a környéken. Mi nem hallottunk még a helyről, tetszett!

Screenshot_20190820-201753_GPX Viewer20190820_094231
20190820_09485220190820_095820
20190820_09544620190820_093838
Ajtony 2019.08.18 12:00 - Egyéb
A láda eltűnt. Gyakorlatilag azonos koordinátán, de eltérő módon újra rejtve, egyúttal tartalék jelszó is került ki.

kissss 2019.08.16 17:55 - Megtaláltam
DDK közben kerestem. Sajnos két nappal megelőztem az eltűnt láda pótlását. A képek alapján kérem a megtalálás elfogadását. Köszi! :)

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.09.14 19:06]

IMG_20190816_174131IMG_20190816_175501
IMG_20190816_175930 
szikizso 2019.08.07 21:48 - Egyéb
Piros kereszt A láda az utolsó logok alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda valódi állapotát! Üdv: ládadoki

kutyaapu 2019.08.03 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.08.04 08:38]

donkardos 2019.07.21 18:05 - Megtaláltam
Felülről közelítettem, de csak a létrák aljáig mentem. Nagyon tetszik a hely, biztosan jövök még erre, köszönöm!

A láda nincs a helyén, a képek alapján kérem az elfogadást!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.07.23 07:11]

2019-07-21-GCNBKN-00512019-07-21-GCNBKN-0047
2019-07-21-GCNBKN-0045 
K-55 2019.07.17 16:57 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.25
A ládát nem találtuk a helyén. Az egyik képünkön Buckó mutatja a rejtekhelyet.
A feltett képeink alapján kérjük a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.07.22 09:39]

20190717_162143_resized-00120190717_162640_resized-001
20190717_163702_resized-00120190717_164555_resized
20190717_164934_resized20190717_165024_resized
20190717_165345_resized20190717_165516_resized
20190717_165741_resized20190717_165821_resized
20190717_170115_resized 
BoViKa 2019.05.14 11:32 - Megtaláltam
Három kislánynyal mentem végig az izgalmas úton. Helyenként az eső eléggé elmonsta az ösvlnyt. Sok kidőlt fa. [Geoládák v2.2.5]

ndomi93 2019.05.02 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Domi&Bence [Geoládák v2.2.5]

jetijak 2019.05.01 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

fpeterzeg 2019.05.01 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

N.Zs. 2019.03.29 23:59 - Egyéb
A források környezete is szép volt.

IMG_5170IMG_5175
IMG_5174IMG_5176
IMG_5173 
N.Zs. 2019.03.29 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
A mai fő műsorszám! Ezt a részt vártam a legjobban. Nagybakónak felől jártuk végig a rövid szurdokot, így a láda keresésnél először az első két hosszú létra között keresgéltük. Majd feljebb mentünk és ott már adta magát a rejtek. Innen tovább mentünk a TV torony (GCNKTV), majd a Csibiti (GCCSBT) felé. Visszafelé a forrásokat érintve mentünk. Jó kör volt. Köszönjük.

kezdetekmély
csorgólenézve ezt látjuk
visszanézve látszik az ösvény jobbraköveken előre
...egy összetört létra
de azért használhatóhú de szép
itt a két létra között kerestük a dobozthol lehet?
visszanézveIMG-70185668c396cf2d93541eccd7d630fe-V
stmester 2019.03.27 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Már amikor lenéztem a létra tetejéről szédültem. Még szerencse, hogy csak az egyiken kell lemenni.

IMG_20190327_123708IMG_20190327_125946
csipet_csapat 2019.03.27 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Hú, de szuper volt! A szurdokon most nem mentünk végig, de kedvcsinálónak ez most nagyon jó volt:) Megtaláltuk. Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.6.2y]

IMG_20190327_122626IMG_20190327_123806
istii01 2019.03.16 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

AncsaPancsa4 2018.12.30 12:11 - Megtaláltam
Megvan! [Geoládák v2.2.5]

Hodykölyök 2018.11.29 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

feketo 2018.11.18 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

monijun 2018.11.18 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mido 2018.11.18 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

KataJani 2018.11.17 15:06 - Megtaláltam
Két napos ZÖLDSPORT-os Palin-Zalakaros DDK alatt. [g:hu 1.6.0g]

Goldenbay 2018.11.17 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Luca007 2018.11.02 15:00 - Megtaláltam
Odafelé féltem a csúszós úton, apa mondta ááá lépj akárhova, fogom a kezed, a következő pillanatban mindketten hason voltunk.
A láda keresésnél először az első létrák között kerestük.amíg apa kereste addig én a második létrán másztam, és amikor felértem láttam hogy még egy létra van akkor fogtam a fejem.

izsolt 2018.11.02 15:00 - Megtaláltam
Gelse-Orosztony-Nagybakónak-Gelse 30+ km-es körtúra közben
Még a létrák előtti szakaszon sikerült elcsúsznunk és hasraesnünk 7 éves lányommal kézenfogva.. Meleg helyzet volt, de a láda kárpótolt :-)

gumba33 2018.10.30 10:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Köszi a rejtést!

mucik 2018.10.23 23:59 - Megtaláltam
Gyönyörű és kalandos hely! Köszi,
Mucik, Panna, Juli és Bori

ollo 2018.10.21 11:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

dsnine 2018.10.13 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [Geoládák v2.2.4]

Murus 2018.10.13 11:43 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Nagykanizsai hétvégére érkeztünk a nagyszülőkhöz, és amíg ők boldogan unokáztak, mi Cicával kettesben sétáltunk egyet. Nem bántuk meg a kirándulást, nagyon szép időben, gyönyörű zalai erdőben jót beszélgettünk kettesben.

A GCCSBT-től jöttünk át, jobb is volt, hogy nem a megadott parkolóban hagytuk a kocsit. Sok szépet láttunk az őszi erdőben, nagyon közel áll hozzám ez a táj. A TV tornyot már többször is láttuk, a szurdokhoz nem jöttünk le soha. Most egy osztálykiránduló csapatba csöppenve kerestük meg a ládát, ügyelve, hogy a gyerekek ne lássák.

Murus és Cica

P_20181013_111046P_20181013_112052
P_20181013_112057P_20181013_111802
szomi 2018.08.06 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

SimonG 2018.08.05 09:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Fantasztikus, festői, izgalmas, érdekes, egyszóval elsőrendű célpont. Még a játék előtt jártam erre szülői "unszolásra", ők fedezték fel ezt a helyet. Erősen ajánlott célpont a kaladvágyóknak. :)

20170728_01420170728_022
20170728_028 
csaba159 2018.07.17 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Zsirafka 2018.05.30 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Farekék 2018.05.24 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Megtaláltam. Bár lógott az eső lába, de nekiindultam munka után és meglett. A láda környezete nagyon vadregényes. Köszönöm a lehetőséget.

20180524_16462620180524_164631
20180524_16555920180524_165729
20180524_16594020180524_170035
20180524_170545 
KJ & GM 2018.05.19 14:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_6540J11_6545
J11_6544 
vitibi 2018.05.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Ok!

SirLes 2018.04.28 18:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

gyalogk 2018.04.20 18:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Megtaláltam,köszi.

rozsagab 2018.04.16 17:50 - Megtaláltam
Érdekes hely. Köszi a rejtést.

karacsgy 2018.03.23 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Bass 2018.02.17 17:14 - Megtaláltam
Csodálatos! Megtaláltuk. Köszönjük! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mr Bean 2018.02.17 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

nixmerf 2018.01.20 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.78
Megtaláltuk, köszi! Jártam már erre pár éve, de akkor még nem ládáztam, és nem is szúrtam ki.

Ajtony 2017.11.22 07:12 - Egyéb
Kérem a Megtalálókat, hogy a ládát álcázzák, nehogy az álcázatlan láda muglik áldozatává váljon. A környéken elég szikladarab van, amit eléje lehet rakni, hogy ne látszódjék. (4Hut találta álcázatlanul).

kisback 2017.11.20 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Turistaember 2017.11.17 13:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

4Hut 2017.11.17 12:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Könnyű találat, a pihenőnél épp a leírást olvastam, majd balra pillantottam -nicsak ott a láda.
Tavasszal jó időben megpróbáljuk a szurdokot is végigjárni.

fmaja 2017.11.01 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tothfamily 2017.11.01 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ajtony 2017.10.22 23:59 - Egyéb
Köszönet "FodorPéter" segítségéért!

fodor8peter 2017.10.21 12:03 - Megtaláltam
Ajtony vezér által összekészített ládát helyeztem el. A szurdok alsó része 5-ös nehézségű, érdemesebb felülről, a létrákon közelíteni, a látnivaló amúgy is a ott van. :)

atompyka 2016.11.01 15:00 - Egyéb
A szurdok - átlagos kiràndulónak - gyakorlatilag járhatatlan!

Lia és Sanci 2016.10.09 23:59 - Megtaláltam
Az eső tényleg mindent elmosott, magát a ládát nem kerestük, ezért képek alapján kérnénk az elfogadást. A szurdok most tényleg nagyon veszélyes!!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2016.10.10 08:38]

IMG_20161009_125355IMG_20161009_125419
IMG_20161009_120653 
Green Eye 2016.09.16 15:25 - Megtaláltam
A források irányából közelítettem meg a szurdokvölgyet Old Eye és Pajti társaságában, mely gyönyörű, érdekes hely. A szurdok alsó lépcsője teljesen be van temetve törmelékkel, farönkökkel, hordalékkal.
Sokáig kerestük a ládát, sikertelenül.
Kérem a jelszó nélküli megtalálás elfogadását,
köszönöm.

[Jóváhagyta: Ajtony, 2016.09.24 07:40]

Itt kezdtünk...Első akadály: Itt lépcső volt
Mozdulni se lehetBetemette a törmelék
Azért elértük a létrákat! 
ENKELI 2016.09.04 00:00 - Egyéb
Megpróbáltuk a lehetetlent. Első ránézésre az volt. És egy kicsit félelmetes, mit okozott az eső.
A családdal azért megpróbáltuk, s kimásztunk - szó szerint csúszva mászva - a meredek oldalon. Az alsó fekvő létrát épp csak észrevettük a törmelékek alatt. A másik két létra még a helyén van. Csak az oda vezető utat akadályozza egy két kidőlt fa, leomlott partfal.
Február óra próbáljuk összehozni, hogy az egész család ráérjen, s eljussunk ide.
Alulról a forrásokat még meg lehet közelíteni, onnan talán egyszerűbb visszamenni a szurdokhoz, de csak saját felelősségre.
Remélem, ha egyszer kitisztítják valahogy, újra eljutunk ide, akkor is megcsodálhassuk a helyet.
A rejtést azért megköszönném, bár nem találtam meg a kőtörmelékek között.

IMG_20160904_111949Mászás közben
IMG_20160904_115121IMG_20160904_120009
picuresnagyur 2016.08.30 11:56 - Egyéb
A hír 08.29-i:
"A szurdokban vezető kék háromszög jelzésű ösvény jelentős részét elmosta az eső, agyagcsúszások, bedőlt fák, fatörmelékek és kőhordalékok nehezítik a haladást, helyenként akadályozzák is a továbbjutást. A tanösvény veszélyes lehet, ezért a következő napokban nem javasolt a túrázás a Kőszikla-szurdokban."
http://www.turistamagazin.hu/veszelyes-most-a-koszikla-szurdokban-turazni.html
reméljük tényleg csak néhány nap...

Csabi1993 2016.07.30 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Párommal ötödik geoládánk volt.Nagyszerű környezet, minőségi leírás és rejtés.Remek délután volt.Köszönjük!

Jelszórészletet tartalmazó képet töröltem: 2016.09.05 Fonte (admin)

IMG_20160730_122603IMG_20160730_122651
IMG_20160730_122747IMG_20160730_123116
IMG_20160730_125704IMG_20160730_125928
IMG_20160730_125944IMG_20160730_132022
IMG_20160730_130256IMG_20160730_132200
Hofeherlupa&Nrb1 2016.07.09 10:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

rubin55 2016.07.01 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Érdekes és szép hely. Köszönöm :)

salem.macska 2016.07.01 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Nagyon szép hely, érdemes volt eljönni! :)

picuresnagyur 2016.06.03 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Köszi

Koweemarci 2016.06.01 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk :) , bár a terep kicsit nehéz volt. Gabi&Kovi.

nknadam 2016.05.28 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bagolyvera 2016.05.28 13:00 - Megtaláltam
Hihetetlenül jó hely, de elég veszélyes! Főleg ennyi eső után, nagyon csúszós volt, a TV toronytól indultunk.
Nagyon tetszett!!! Köszönöm a rejtést!

uno20001 2016.05.16 17:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2016.04.17 11:23 - Megtaláltam
Meglepődtünk, hogy mennyire jó hely. Nem gondoltuk, hogy ilyen jó szurdokot találunk egy eldugott zalai falu mellett. Gyönyörű tavaszi zöldellő erdő fogadott, mindenféle növény virágzott éppen.
Három ládát szedtünk le egy túra alatt: Nagybakónaki szurdok, Tv torony, Csibiti szurdok 7.24 kilométer lett két és fél óra alatt.

ForrásoknálZöld völgy
SzurdokFelfelé
dabcsi 2016.04.17 10:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltuk, köszönjük, hogy megmutattátok. (Sajnos a túra utáni szalonna sütögetést nem dokumentáltuk :-)

DSCN1032DSCN1036
DSCN1033 
molesjani49 2016.04.01 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Priszi 2016.03.19 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Kismaszat 2016.03.17 14:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Köszönjük a rejtést!

nmárti 2016.02.14 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.19
Esegetett már az eső, beázott a fényképező:( Köszi a rejtést, ide vissza kell jönni!

vaterlo 2015.12.16 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.56
DDK (Zalakomár-Palin) túra közben. Először a forrásokat kerestem fel, majd a szurdokban levő ládát felülről. Köszi a rejtést.

dzoli1 2015.10.04 00:00 - Megtaláltam
Zalakarosi és környéki ládázás.

kobcikrajci 2015.08.29 17:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.45
Nagykanizsa környéki bicajos ládázgatás, a toronytól csak az erdő széléig tekerve. A rövidített túra is változatos alakzatokat, nagy mélységeket mutatott. Kellemesen hűs a forrástér, illetve meglepő a semmiből hirtelen előkerülő mélység a létrasorral. Itt egy kicsit megkavart a leírás, mert ugye összesen három létra van, de lentről csak kettő látszik. A láda a legalsó alatt lapul, kicserélve, felújítva.

sulthan 2015.08.19 11:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.81
Megtaláltuk. Ez is kicsit csúszkálós volt, de megérte.

pesta76 2015.08.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.48
Megtaláltuk

tamas.baksa.hu 2015.08.06 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

aronpapa 2015.07.26 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Lili + Áronpapa

Megvan! 
tabletta 2015.04.26 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

buranyil 2015.04.25 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

szentkereszty 2015.04.24 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.59
Megtaláltuk. De a láda nem a létra jobb oldalán van, ahogy a g:hu-ban a láda leírása megjelenik, hanem vele szemben, a létra előtt.

Továbbá vélhetően a szurdokba dőlt fákat vágták fel rönkökre, mivel a láda környéke teli van frissenvágott fával. Izgultunk, hogy ne pont a rejtekhelyet terítsék be.

 
miklos 2015.03.21 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Kalandos kirándulás volt. A szurdokon nem tudtunk (nem mertünk) végigmenni, egy helyen a 10 cm-re keskenyedő homokkőpárkány nem tűnt biztonságosnak, ráadásul még ez a keskeny párkányt is kidőlt fák torlaszolták el később, úgyhogy ezen a ponton inkább felmásztunk a szurdok oldalán, és fent folytattuk, hosszú szakaszon tüskés dzsindzsán keresztül. Fent megkerültük a kanyont (útba ejtve a nagykanizsai TV tornyot is), és a túloldalon a létrákon leereszkedve jutottunk el a ládához.

A forrásoknálA kanyon megkerülése közben
A kanyon túloldalánKankalinok
Lefelé a létránés vissza
BerenyiSzabi 2015.03.10 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi! :) Cinci &Tuning [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

fehérkút 2015.02.22 11:40 - Megtaláltam
Ide érdemes elmenni ! Sajnos a szurdok nagyon nehezen közelíthető meg a sok kidőlt fától. Inkább visszafelé ajánlanám (fentről le lehet mászni.), de az sem egyszerű mert mindenhonnan hullik a homokkő .

 
vajasfok 2015.02.08 16:15 - Megtaláltam
A hatalmas hóban a szurdok ládáját nem sikerült elérnem, a melléklet kép alapján kérném az elfogadást.

Köszönöm!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2015.02.14 09:14]

 
Strombus 2014.12.19 15:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.20
Szerintem ez két külön láda, hisz egész más jellegű a két látnivaló. Nagyon tetszett a szurdik, a létrán mászkálás, a sziklák, a víz vájta meredek falú, szűk völgy a keskeny, csúszós ösvénnyel. Ez volt a kaland. Ezzel szemben a két forrás és környezete maga a béke és nyugalom. Jó volt mind a két helyen nagyon.

Péter60 2014.12.19 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.20
Igazi Ajtonyos helyszín, nem ez az első ilyen prémium hely, amit látunk tőle, mutat hasonlót Somogyban, Baranyában. Döbbenetesen látványos még ilyen szürke decemberben is a szurdik, és a források is szépek. Ahogy elnézem, ez adoptált láda, mert hiányzik a rejtőtől megszokott színvonalas leírás.
Még jó, hogy volt nálam egy tartalék kincstári-egyesületi láda, mert a meglévő doboz állapota finoman szólva katasztrofális volt. Kb egy éve jelzik a logok, hogy vizes a füzet, fél évvel ezelőtti log még fotóval is illusztrálja. Nulla rámozdulás?
Ráadásul a rejtek leírása is félrevezető, mert nem a középső létra szintjén van, nyilván ezért a sok bizonytalanság a megtalálásoknál.
Kis segítség a következőknek: a láda a létra előtt kb 2 méterrel lapul egy sziklaüregben. A létra előtt van néhány fém lépcsőfok, azt ne tekintsd létrának!

ilyen volt, ilyen lettStrombus létrákkal és dobozokkal
Zsoatt 2014.11.16 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

lacinl 2014.11.09 15:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.90
Zalaegerszegi vagyok és eddig nem tudtam, hogy ilyen érdekes szürdok van itt.
Dagonyáztunk, váltakozva volt sár, nagy sár és nagyon nagy sár.
A ládát keresgélni kellett, kicsit félrevezetett, hogy a létra mellett van, de megtaláltam így is.
Szuper társaság, időjárás, szurdok, gönyörű színek, tavaszias idő.
A láda tartalma vizes. Javaslom egy jól szigeteltre cserélni.
Köszönöm a rejtést!

Kidőlt fák közöttSzurdok
vViktor 2014.10.25 00:00 - Megtaláltam
DDK közben.

dendeocse 2014.10.25 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
3 napos eső után nem akartunk végigmenni a szurdokon. Lemásztunk a létrákon, logoltunk, majd vissza felmásztunk.

lacsz 2014.08.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
DDK túra közben kerestük fel a ládát.

peterpan 2014.08.09 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Az Arany János utcában, az aszfaltos út végénél hagytam a szekeret, onnan gyalog.
Vigyázzatok, mert a legutolsó alkalmasnak tűnő hely házigazdája nem szereti ha elé parkolnak, ezért az utolsó előtti háznál érdeklődtem bánnák-e, ha otthagynám a kocsit. Szerencsére őket nem zavarta, és még fél szemmel figyelték is.
A kékről a K3 felé kanyarodtam, a forrásokat így visszafelé érintettem. Alulról elég izzasztós a terep, egyáltalán nem túlzás a nehézségi fok. Módjával, de azért volt csalán, vadrózsa, bögöly, szúnyog is a kidőlt-bedőlt fák és a leszakadt szurdokfal nehezítésére. Sportszerű láda!
A láda jelenleg a sárga vaslétrák tengelyében van, az alsó foktól egy ölnyi távolságra. Nekem a műszer itt még 30-50 méter távolságot jelzett, ezért felmásztam a létrák tetejére, ahol már csak 5-8 métert jelzett, de egyetlen kő sem akadt, így tudtam, hogy vissza is kell majd másznom.
Miután itt meglett a láda, felfelé folytattam, de a K3-t nem balra követtem, hanem kvázi egyenesen a mezőn át Csibiti forrás irányába a P, majd P+ jelen. Onnan visszafelé a KZ, majd K jelen a forrásokhoz.

Hegedüs 2014.06.27 00:00 - Megtaláltam
Felülről tényleg nehéz megtalálni a kék háromszög jelzést.
AZso.

kotolucus 2014.06.20 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

zsoltkoto 2014.06.20 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
KOZ [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Yumi 2014.06.14 00:00 - Megtaláltam
Zsé papáékkal közös bóklászás közben találtuk meg. Felettébb kedvenceim közé tartoznak az ilyen kevésbé felkapott, de mégis gyönyörű helyek.Köszönjük.

PS:Láda elfáradt.....de mondhatnám, szétrohadt a tartama.Ez viszont számomra semmit se von le a hely értékéből :-)

 
james 2014.05.21 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Enikő, Anita, Judit és James

ArNick 2014.04.19 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
A torony ládájától ereszkedtünk le a forrásokhoz, elég meredek lejtőkön. Aztán másztunk vissza, mert kerékpárral nehéz létrán közlekedni. :) Így a szurdok végén lévő doboz fentről lemászva lett levadászva. A lejárat gyorsan meglett, a fán lévő feliratnál jobbra fordulva. A láda környéke tele van kivágott és kidőlt fával, nagy a rendetlenség odalent, de a céltárgy a helyén pihent. A toll vagy kifogyott, vagy csak az enyhén nedves logbook-ba nem óhajtott fogni. A régi füzet egy külön kis zacskóban van, és felettébb gusztusosan néz ki. :P A helyszínt a Csibiti szurdok felé hagytuk el. Köszönjük!

karathl 2014.04.13 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.47
Mind a szurdok, mind a láda megizzasztott bennünket. Sajnos a ládát nem találtuk meg, de a rejtő segítségével abszolválni tudtuk. Köszönöm a segítségét.

Rubor 2014.04.13 10:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Másodszor tértünk vissza a szurdokba, de a Rejtő telefonos segítsége után sem találtuk meg hosszas keresés után a ládát. Köszönjük a jóváhagyást!
A létrák biztonságosak, nehéz a járás a patakvölgyben a sok kidőlt fa miatt.

 
CyberWolf59 2014.04.12 16:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
A Kanizsai TV toronytòl érkeztünk, ezért fordított sorrendben kerestük fel a pontokat. Nem találtuk meg a lefelé vezető létrákat a nagy gazban. Szerencsére egy helyi hegytulajdonos, aki ismerte a helyet segített. Aztán neki is gondjai támadtak, mivel a szudok feletti erdő jelentős részét letarolák az utóbbi időben, a gazban fák nélkül Ő is csak másodikra találta meg a lejáratot. A hely egyébként csodálatos!

Skalp 2014.04.06 16:29 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.10
Messziről jött emberként nem is gondoltam, hogy ez a majdnem sík, kicsit dombos vidék ilyen vadregényes helyeket rejt. Annak ellenére, hogy maga a szurdok majdnem járhatatlan, nagyon tetszett. Köszönjük, hogy itt lehettünk!

boszorkányok 2014.04.06 00:00 - Megtaláltam
Attól jó, hogy majdnem járhatatlan. Szuper!

apulai 2013.12.26 12:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Fentről eredszkedtünk le a szurdokba. Nagyon veszélyes volt az út.
Nagyonszép helyen van, de azért óvatosan! Köszönöm a rejtést!

njuca 2013.12.26 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
GCNKTV begyűjtésével együtt megtaláltuk. A szurdokba a torony felől a kék háromszög jelzésen mentünk, ami szinte járhatatlan a sok kidőlt fa miatt. A láda beázott. Köszönjük a rejtést.

brendi111 2013.10.28 15:30 - Megtaláltam
A toll nem fogott és a füzet is nedves, így nem jegyeztünk be. A helyet már ismertük és imádjuk, de a ládát csak most kerestük meg. Ajánljuk mindenkinek aki szereti a vadregényes helyeket és nem zavarja, ha néha nadrágféken kell haladni.

Hová lettek a gesztenyefák,itt kezdődik a létra
A létraLEértünk
Erre visz az "ÚT"Ez jól esik!
pbrigi 2013.09.07 17:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Köszönjük a rejtést! Szép és izgalmas. Kicsit féltem a gyerekekkel a hozzászólások alapján, de nem volt gond. Így száraz időben... Háromszor létráztunk, mert annyira lefoglalt minket a felkapaszkodás, h csak fent jutott eszünkbe, hogy a láda lent van, ott kellene keresni. :)
Mi a szurdok felől kezdtük a kört, és a forrásnál fejeztük be. Így teljesen követhető az út. A másik irányból a tarvágás miatt sokkal nehezebb lett volna, ha sikerül egyáltalán megtalálni a szurdok felső bejáratát.
A favágókról meg... Vajon mi lakik annak az embernek a lelkében, aki kivág egy élő, több mint egy méter törzsátmérőjű szelídgesztenyefát?! :(

geooszi 2013.08.11 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Meglett, köszi!
GCNKTV, GCCSBT, GCNBKN útvonalon.
Ezt a ládát fentről közelítettem meg és a szurdokkal kezdtem. Nos, fentről nem igazán láttam, hogy merre is vezet az út, a létra tetejét nem is találtam meg. Viszont fentről nézve a szurdok bal oldalán sikerült leereszkednem a létra alsó végéhez. Innen könnyen meglett a láda is és a további út sem okozott gondot.
Nagyon szép hely... lenne, ha nem lenne így lepusztítva.
Az érzésem egyértelműen az volt a helyszínen, hogy szándékos a szurdok eltorlaszolása.
Az alsó és a felső végén is "magánterület" táblák vannak kitéve, annak ellenére, hogy jelzett út vezet végig rajta.
Valaki ki akarja sajátítani a szurdokot? Nagyon remélem, hogy nem sikerül neki és hamarosan újra járható lesz ez a szép hely! Szeretnék még visszajönni ide!

Duciék 2013.08.11 17:36 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Megtaláltuk. Köszönjük!

Mi a TV torony felől indultunk a források felé. Ez egy kellemes séta, és végig lefelé ereszkedik az út. A forrásoknál lévő pihenő, a magyarországi viszonyokhoz képest, elég jó állapotban van. Innen indultunk a második pont, a szurdok felé. Hát, nem tudom mikor készültek a fotók, lehet hogy a láda elrejtésekkor de azóta a környezet nagyon megváltozott!
A szurdok tele van hordalékkal, az út ami az oldalán vezet több helyen meg van csúszva, néhol nagyon veszélyes! A létrák még épek és stabilak.
A scele által említett irtás miatt a kivezető út gyakorlatilag megsemmisült, igaz hogy csak 20 métert kell küzdeni az útig! :)
A szurdok tényleg megérdemel egy ládát mert látványos, viszont a karbantartás hiánya miatt csak a kihívásokat kedvelőknek ajánlom!

scele 2013.08.08 15:46 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

Sajnos, ahogyan a GCNKTV-nél is jártak a fanyűvők, így itt se tétlenkedtek. Kivágták a szurdok tetején a fákat és persze ott is hagyták. A szurdokot jelenleg fentről megközelíteni szinte lehetetlen.

A forrásnál szerencsére nem jártak, így az járható. Ez a hely volt számomra a nap fénypontja, annak ellenére, hogy a létrás részhez, így a ládához se tudtam eljutni. Köszönöm a jelszórészletet cimborámnak.

eltájoló 2013.08.01 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszi.

Csaba és Kati 2013.07.17 12:29 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.79
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük!
Képek később. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Családunk nem teljes létszámmal, 3 fővel, illetve a sógornőm családja teljes létszámmal 6 fővel, összesen 9 fővel vágtunk neki. Izgalmas túra volt.
A forrásoknál beszélgettünk egy helybelivel, aki elmondta, hogy régebben gondozottabb és szebb volt, mind a forrás, mind a szurdok. A forrásoknál a quadosok, cross motorosok, a szurdokban, illetve annak közvetlen környékén az ott dolgozó favágók hagynak nyomokat. Láttuk, valóban így van, de így is tetszett.

Útbaigazító táblákA forrásoknál
ForrásokA csapat
A szurdok feléA szurdok bejárat
Mindenki a szurdokban - felfeléFent
Nagybakónak a távolban 
zsefiuk 2013.07.15 13:07 - Megtaláltam
Legelső közösen megtalált ládánk.Mikivel és Anikóval.Köszönjük nekik és a sorsnak,hogy megismerhettük a geocachinget.Gyönyörű a hely.

 
MikiCache 2013.07.15 13:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.10
Épp hogy bakancsot húztunk a nem megadott parkolóban, amikor megáll mellettünk egy a célpont felől érkező gépkocsi és a kedves mitfárer útbaigazítást kér, miszerint ismerjük-e a környéket, mert ők a szurdokot keresik. Férjével szeretnék felkeresni a szurdokot, habár a két srác már feladta, ők már mennének haza.
Egy kis ismertetés a geocachingről, több ismertetés a "kincskeresésről" és a hatás elmaradhatatlan. A srácok újra életre kelnek és most már ők kérik szüleiket, hogy ugyan bizony, hadd lássák már ők is azt a szurdokot.
Száz szónak is egy a vége, aznap egész nap együtt kirándultunk eme kedves, kellemes, szimpatikus családdal. Természetesen a GCCSBT ládát is megkerestük. Szerencsére már a logolást is befejeztük, amikor eleredt az eső. Előbb csak felhasználó-barát szinten, de ez pontosan elég volt ahhoz, hogy a tó melletti háztető alá juthassunk. Persze ennyivel nem úsztuk meg. Amint elállt A zápor, útnak indultunk visszafelé a Cserkész-eszperantó források felé.
Még az erdőben voltunk, amikor újraeredt az eső, majd mire kiértünk az erdőből, már zivatar is lett belőle. Csapkodott rendesen és hosszan ömlött az eső. Az agyagos úton jobban csúszva, mint a jégen, bőrig ázva érkeztünk a forrásokhoz. De ott kisütött a Nap és mire kiértünk az erdőből már visszatért a kánikula. Azért még volt egy alapos csúszkálás, ezúttal négy, azaz nyolc keréken, míg kiértünk az aszfaltra, de az aszfalt elején füvet nyíró bácsi megvigasztalt, hogy hát jó, mert nem volt nagy eső, ugyanis, ha nagy eső lett volna, akkor bizony nem tudtunk volna kijönni az autókkal az agyagos útról. Hát ez mi volt? Szemerkélés? És akkor milyen errefele a nagy eső?
Mindent egybevetve egy nagyon kellemes és kalandos napot töltöttünk együtt.
Miki, Anikó, Erika, Feri, Ákos és Levi

 
moli_gyuri 2013.07.05 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Köszi Cilu & Gyurkóó

Mazsom

atikamazsola 2013.05.19 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk!Nagyon szép helyen van,igazi kihívás volt a terep,de jól éreztük magunkat.Emlékezetes kirándulás volt!Köszönjük a rejtést!

wtl 2013.04.16 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Igen kalandos volt, kisgyerekeseknek NEM ajánlom. Az út több helyen nem járható a kút és a láda között. Egyszerűen elmosta az eső az utat.
Köszönjük!

A kidőlt fa mellett a létra.
Vándor Csillag 2012.12.29 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.15
A TV toronytól, sáros, csúszós, felszántott terepen. Nem volt egyszerű, de gyönyörű! Megvan a láda!!

 
Pomisa 2012.11.01 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Őszi ládázás 17/25.
Az esős idő ellenére is megpróbáltuk megkeresni a ládát. A forrásig nem volt nehéz eljutni, de a ládához igen. Mi a forrástól visszamentünk a "szurdok" tábláig és ott balra fordultunk. Az út legvégét már csak én teljesítettem. Nagyon vadregényes az odavezető út. Csomó helyen a fák rádőltek az útra. A ládát hosszas keresés után sem találtam meg, pedig szerintem jó helyen kerestem. Mind a két pont tetszett. Láda nélkül nem jutottunk volna ide.
Köszönjük a rejtést és a segítséget.

A forrás arrafele van
TáblákA völgyben
A létraA rejtek
tanjakata 2012.10.22 15:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Gyerekkoromban voltam utoljára, jó volt feleleveníteni a régi emlékeket.
Köszönöm a rejtést!

zeemol 2012.10.07 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést:)
Nagyon szép hely.
Kitti & ToTo

schöphi 2012.09.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Megtaláltam!

luckyhunter 2012.09.30 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Régóta készültem erre a ládára, nem csalódtam. Köszönjük!

Gyombi 2012.09.17 12:04 - Megtaláltam
Szuper [wapon beküldött szöveg]

Tamás&Angi 2012.08.10 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A TV torony felől érkeztünk. Jól esett a forrásoknál hűsölni a fák között és inni a finom vízből. A létrákhoz vezető úton mintha mostanában csináltak volna egy kis tereprendezést. Tetszett a túra, köszönjük.

Dokiii 2012.08.05 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Megtaláltuk! :)

ha2 2012.08.02 07:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
A forrásoknál biztos gyakran járnak, mert a szemetesek
dugig voltak.Az aszály miatt nem túl bővizüek most
a források,de a viztartalékok feltöltésére elegendőek.
Teli hátizsákokkal akrobatamutatványokat kellett
bemutatnunk mire a létráig eljutottunk.Esőben életveszélyes
lett volna.

ÉnBalázs 2012.07.22 13:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
DDK közben nagy hátizsákkal kutya kemény volt :)

feldelaci 2012.06.28 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Ez a hely egy csoda! Köszi, Geocaching.

Martikaliba 2012.05.03 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük! Lóval mentünk...természetesen a létráig már nem...:D

hofand72 2012.04.30 10:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Meglett

Vityi 2012.04.07 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.70
Megtaláltam! :)

Büresz 2012.03.21 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megvan!

szcsalad2 2012.03.17 14:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megvan! Köszönjük a rejtést.
Savanyú család Nagykanizsa

Erdős család 2012.03.16 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első ládám volt, és nagyon tetszet. Ötletes helyre volt rejtve, a leírás alapján könnyedén megtaláltam.

nzoli73 2011.11.19 13:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.03
Szombathelyi Weking egyesület gyalogtúráján megtalálta a csapat.

norko 2011.11.12 16:02 - Megtaláltam
Kéktúrázás közben tértünk ki ide. Jó sokáig kerestük a ládát, mivel minden teli volt falevelekkel, és a köveket is ki kellett ásni. Végül telefonos segítséggel találtuk meg.

agecse 2011.11.06 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Izgalmas kis kirándulás után...legjobban a 20 hónapos kisfiunk élvezet csúszott, mászott (volna). Köszönönet a rejtésért!
G. Áron, Álmos, Boti, Zazó, Enikő és Ircsi

natiolsa 2011.11.05 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
KIS CSAPATUNK ISMÉT EREDMÉNYES VOLT, A REJTÉST GPS NÉLKÜL IS BÁRKI MEGTALÁLHATJA. a KÖRNYEZET TÉNYLEG VADREGÉNYES!

targonczas 2011.11.05 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Tetszett nagyon.

filip19 2011.11.02 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Minden jó volt, sikeressen megtaláltuk!

[Jóváhagyta: waneqr, 2011.11.03 07:01]

Bubuka 2011.10.19 10:05 - Megtaláltam
DDK közben kis kitérővel, fordított sorrendben. A szurdok néhol nehezen járható, de nagyon szép. Nem is számítottam erre ilyen vadregényes helyekre.

Böbe&Pali 2011.10.15 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.17
Szép hely, kellemes kirándulás volt, köszönjük!

Paul 2011.09.23 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.04
Megtaláltam.Nagyon tetszett a létrázás.Tisztára mint a Szlovák paradicsomban lennénk.
Köszönöm a rejtést.

 
andrasgabi 2011.09.23 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
szép hely! förhéncről,gyalog lett meg.

Lazso 2011.09.17 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Több éve terveztük már, hogy felkeressük ezt a multit. Kár volt eddig várni. Nagyon tetszett az útvonal, fantasztikus a szurdok és a források vidéke is. Le a kalappal a rejtő előtt, szép munka volt. Köszönjük, hogy eljuthattunk ide. Köszönet a rejtésért.
Lazso és családja

 
molka 2011.08.28 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Szuper kis hely, ötletes multi! Kalandos volt, de nem veszélyes, és tényleg szép! Köszi!

carmin 2011.08.28 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Nagyon tetszett a szurdok.

Zoli31 2011.08.22 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Megtaláltuk a DDK teljesítése közben.
Timi és Zoli

rootlin 2011.08.12 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Nagyon szép környezetben megtaláltuk, Dani és Karolin

t1kovacs 2011.07.29 03:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Nagyon klassz túra volt! 7-12 éves gyerekekkel eső után tettük meg. Igaz nagyon kellett néhányszor koncentrálni, hogy talpon maradjunk. Érdemes ha Nagybakónak felől közelíted meg a túrát akkor a szurdok felé elindulni mert így a kritikus szakaszokon felfelé mászol, ami némileg könnyebb, mint pl. lefelé mászni egy csúszós létrán A gyerekek is nagyon élvezték. Tény, hogy nagyon kellett figyelnünk rájuk, sokszor segítségre is szorultak a mászás közben. Rámszakadék II. csak rövidebb, de hasonlóan kalandos. Köszi a rejtést!

belus01 2011.07.22 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Babu&Zeo 2011.07.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Fantasztikus hely. Köszönjük, hogy a rejtő megosztotta ezt velünk, ezért valóban érdemes kocsiba szállni! Mi a tv torony felől közelítettük meg, így 2x jártuk végig a szurdokot (oda-vissza). Fox Yey

Eszti a létráknálHaladunk a patakmeder mentén
keridori 2011.07.17 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltam!

Almond 2011.07.06 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :-) Log később... [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

Team Almond 
Black Pearl 2011.06.30 10:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
A források nagyon szép helyen vannak, de a szurdok gyermekekkel megközelíthetetlen, sajnos valóban túl sok helyen leszakadt az ösvény, de ennek ellenére nagyon kalandos volt.

[Jóváhagyta: waneqr, 2011.06.30 18:31]

"hősök"a leszakadt ösvény
harcsat 2011.06.29 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Jó volt!!

osvathek 2011.06.13 11:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
A szurdok lélegzetelállító volt. Igaz, kicsit felázott volt, de a gyerekek így is élvezték, főleg a "létra" környéke tetszett Nekik. Mi visszafelé tettük meg az utat (lefelé a szurdokban), de így még izgalmasabb volt.

orangebrotherz 2011.06.11 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
Megtaláltam. Köszi!
[g:hu 1.3.11]
[smartpone-ról beküldött szöveg]

Tonykopter 2011.06.11 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Felleltük! FIGYELEM! A SZURDOK TÖBB HELYEN BEOMLOTT, FÁK DŐLTEK AZ ÚTRA. Mondhatjuk, hogy a láda szurdok felöli megközelítése veszélyes, az ösvény néhány helyen eltünt. A láda megvan, de a környezetén is nyomott hagyott az erózió. Az alsó létrákat betemette az omladék.

kolett 2011.05.27 18:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Jó kis adrenalin növelő hely, szép és izgalmas.

má-csa 2011.05.22 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk.

Schlégl 2011.05.22 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Nehéz, de szép terepen megtaláltuk. Köszönjük. Schlégl és Mácsa

Ráró 2011.05.18 12:17 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Jól esett a forrás kellemesen hűs vize.Mindkét pont könnyen megtalálható GPS nélkül is.

LEMA 2011.05.10 00:00 - Megtaláltam
Igen nehéz volt megtalálni, nagyon el volt rejtve. Már éppen feladtuk, amikor meglett.

fullz 2011.04.25 16:00 - Megtaláltam
Élményekben gazdag du-n volt.
fullz+Zsuzsa

lama 2011.04.23 16:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Papáékkal és Borkával vágtunk neki a keresésnek, aztán ahol már tényleg nagyon nehézzé vált, onnan Papáék visszafordultak.
Köszönjük a rejtést, szép időben élvezetes kaland volt.

JótestvérekMama és Lilla
Lombkorona a forrásnálKalandtúra
A szurdok mélyénNa itt fel...
HomokkőAnya felért
Borka így utazott:Ekkor beugrottunk a bozótba:
BorkaA szőlőhegy felé
Vissza a falubaNyuszikat is látogattunk
fodorcsalad 2011.04.21 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.18
Megtaláltuk! Részletek késöbb!

totik 2011.03.31 12:30 - Megtaláltam
Szülinapi ládázás a keltikétől lila erdőben. Nagyon élveztük!
Köszönjük a rejtést!
(Viki, Geri,) Krisz', TZ

znasz 2011.03.14 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Kellemes kalandtúra volt átmenni a szurdokon. A források környéke nagyon szép. Köszi a rejtést.

Walmer 2011.03.13 15:20 - Megtaláltam
Csodálatos környék, tele veszéllyel. A forrástól a szurdokot nagyon veszélyes megközelíteni.

gyildarefo 2011.03.12 12:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.39
Már leírás alapján is féltünk, ott is féltünk. Néhol elfogyott az ösvény vagy kidőlt fák állták utunkat. De, az ilyen ládák tetszenek, nagy élmény volt. Köszönjük.

Kinek? Nagybakónak1. pont
Fázik a faluÚtközben
Első létraNem veszélytelen
ÜgyesekHomokkő
Itt kéne átmenniNehezen megy
Itt pl. eltűnt az ösvényElső kankalin
Fa szállításNagybakónaki templom
csbagi 2011.01.30 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.91
Kirándulás Istvánnal téli túraidőben, 3 láda + gelsei fürdés.
Kicsit veszélyes volt a szurdokban ilyen csúszós, havas terepen közlekedni, néhol a havas földön támaszkodni... De újabb hely, aminek létezéséről a geocaching segítségével értesültünk, és nagyon-nagyon tetszett!
A láda (lehet, hogy a homok leomlása miatt valaki áthelyezte) nem a létra jobb oldalán, hanem a létra előtt, alatt található. Ráadásul a kő, ami takarja, oda is volt fagyva, de azért sikerült kiszabadítani. Köszönjük!

Cseber 2011.01.30 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, Ágival! Jó kirándulás volt, hidegben!

fn 2010.11.22 12:00 - Megtaláltam
Zalakaroson pihentünk innen kirándultam el a szurdokba. Az időjárás nem fogadott a kegyeibe, de nem fordultam vissza. A terep valóban nem volt veszélytelen a létra környékén, sajnos a ládát meg sem találtam. a szurdok szépsége kárpótolt csak, a feltöltött kép alapján kérem a rejtőt a találat elfogadására.

[Jóváhagyta: waneqr, 2010.11.29 18:06]

 
ndavid42 2010.11.13 16:24 - Megtaláltam
[:381:]

sereszaki 2010.11.13 15:41 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Zalai ládázás ndavid42-vel és Katival 7/5. találata. Hú,hát ez aztán igazán klassz hely! Mondogattuk ám,hogy ha nincs a geocaching...
Ez a láda tényleg megmutat valamit! A szurdok vége a létrákkal fantasztikus látvány és élmény is egyben,a források friss avarral vastagon borított környéke pedig páratlan őszi hangulalot árasztott a közelgő alkonyatban!
Köszönjük az élményt!

ludens 2010.10.14 12:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Zalai túránk legnagyszerűbb állomása. Fantasztikus hely, de inkább csak száraz időben. Nekünk pár nappal az utoló eső után sikerült ideérnünk, de még nagyon nedves volt minden, ez még egy kicsit fokozta az izgalmat.
Gyönyörű, ritka látványosság. Köszönjük!

 
vilani 2010.09.21 18:50 - Megtaláltam
Sikerült végre megtaláltni. Túránkon találkoztunk őzzel és békákkal. Nagyon szép a környezet. Jó rejtés.

popey1974 2010.09.21 18:50 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Harmadikra sikerült, nagyon örültünk neki. Anikó Laci és a gyerekek. Köszönjük a rejtést.

ReniTesó 2010.08.17 18:26 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.14
Megtaláltuk.

zalajaro 2010.08.11 17:45 - Megtaláltam
Csibiti, Tv-torony,Nagybakonaki szurdok.
Egymás után felkeresve.Gyönyörködtünk rendesen.

Mathau 2010.08.11 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Na ez már aztán valami. Az első része nem volt túl látványos, de visszafelé a létráknál igazán szép és félelmetes volt. A ládával szenvedtünk egy kicsit, de csak előkerült. Köszönjük, hogy elhoztál ide.

koszta 2010.08.09 15:11 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Cserkészből eszperantó?

nogacsalad 2010.08.01 14:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Igazán látványos, kalandos, szuper ládikó!
Nagyon tetszett!

Részletek később...

sirgalahad 2010.07.29 11:35 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Itt épített forrásokat
Lelkes eszperantista
Új szavakat formál, sokat
Nyelvész ez, nem artista

létrákszurdok
lentrőlpihenőhely
szabokla 2010.07.28 16:28 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megtaláltuk!
A TV-toronytól először a forrásokhoz ereszkedtünk le, majd szomjoltás, mosakodás után irány a szurdok! A rejtők figyelmeztetése a veszélyességre az hiszem, az elmúlt időszak időjárása miatt különösen megalapozottnak tűnik!! A ledőlt fák, ill. a csúszós kitaposott ösvény most külünösen az idősebbek, gyermekek közlekedését nagyon megnehezíti. A természet erőinek látványos bemutatóhelyévé téve egyébként a szurdokot. Izgalmas túra volt! Köszönjük a rejtést!

ForrásKüzdelem az ERŐKKEL!
Bálint a RETTENTHETETLEN!Merre tovább?
A HŐS a megérdemelt jutalommal! 
SIBIGYI 2010.07.09 09:45 - Megtaláltam
A szurdok szép helyen található, néhol kidőlt fák nehezítették az utunkat. Sebaj, így még kalandosabb volt a kirándulásunk.
Köszönjük a rejtést!

NyTamara 2010.06.10 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!
Attila, Nati, Tami

Hepur 2010.05.22 13:13 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Szent Orbán 30 TT alatti találat. Az első pontnál volt az egyik ellenőrzőpont, de a szintidő sürgetett, így ki akartuk hagyni a ládát. Végül lizó&András kessertársak adták meg a löketet, így együtt felkerestük a szurdokot is. Jó döntésnek bizonyult, gyönyörű a környezet, és a célban is csak fél órát késtünk.

Gyalogos kupa: 34,6 km

közös nevező 2010.05.22 00:00 - Megtaláltam
Szent Orbán TT 30-ról letérve, szintidőnek fittyet hányva, barátságos ,kedves dunaújvárosi kessertársakkal.

a forrásoknálszurdokban1
szurdokban2szurdokban3
szurdokban4szurdokban5
vanek01 2010.05.09 12:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Látványos hely.

hadidoki 2010.04.17 12:41 - Megtaláltam
Többnapos DDK túra során megtaláltam.

Hamm, bekaplak! 
egyedk 2010.04.06 14:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
A környezők ládák felkeresésével egy könnyed délutáni túrát tettem. A szurdokban összetalálkoztam a természettel, mint fantáziagazdag képzőművésszel. Aztán hirtelen végeszakadt. Szívesen folytattam volna még a túrát hasonló környezetben.

Gagyimodó 2010.04.04 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
Spontán láda találat: úgy alakult, h kilyukadtunk eme szép helyre. A gps-re töltött térkép jelölte is a ládát, csak azt nem, hogy ez egy multi része. Mivel telefon nem volt nálunk így nem tudtunk utánna nézni, h mi is lehet a multi további része: a képek alapján kérem a találat elfogadását, mert bár csudaszép egy hely nem hiszem, h a közeljövőben arra járunk.

[Jóváhagyta: waneqr, 2010.04.05 21:13]

 
Csaba & családja 2010.04.04 07:38 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.20
Húsvéti barangolás

bbeledi 2010.04.03 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Megvan.

hp&kzs 2010.04.03 10:55 - Megtaláltam
*

piroska 2010.04.03 10:51 - Megtaláltam
A forráshoz igazi eszperantistát is vittünk magunkkal, néhányan bogarat fényképeztek a hídon, az idő remek volt.

"J&J" 2010.04.03 10:50 - Megtaláltam
Hiánypótló DDK.
Tavaly Zalakarosról indultunk a Geokéken kelet felé, most a hiányzó nyugati szakaszt kezdtük bepótolni.
A szurdokban már többször jártunk, de akkor még nem volt ott a láda. Most minden összejött...
Piroskával közös találat
Gyalogos kupa 20 km

 
hocia 2010.03.28 15:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 1.00
Csodaszép helyen található a szurdok.:-) A létra tetejéről lenézve elég ijesztő mélység volt alattunk. A kincsek jól el voltak rejtve. Bármikor visszamennék még egyszer.

Hajni1974 2010.03.28 15:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 1.00
megtaláltam!

tcsb 2010.03.28 14:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.46
tetszett a szurdok, a létrák a végén némi klettersteig-érzést hoztak elő belőlem. :)
kombinálva a TV-torony és a Csibiti ládákkal egész jó kis séta kerekedett belőle.

Szlil 2010.03.28 14:45 - Megtaláltam
ok

kksziszi 2010.03.28 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 1.00
Elég nehezen találtuk meg,...de meg van! :o)

illeskese 2010.03.21 16:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szenzációs volt minden! ;D

Krix82 2009.12.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
A szurdok sajnos eléggé járhatatlan volt, részben az időjárás (hóolvadás utáni csúszós terep), részben a kidőlt fák miatt.
Amúgy a környezet nagyon szép.

pistikata 2009.12.02 14:23 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.71
szep hely, koszi a rejtest!
igaz, a szurdokon visszafele jottunk, s a nedves talajon, avaron nem volt egyszeru, de tetszett!

mernokur_001 2009.10.31 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.23
Édesanyám emlékére.

Old Eye 2009.10.14 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Sajátságos szurdok. Érthetetlen, mennyire nem ismert. Alsó végén még a cserkészek által épített források, most is ontják a vizet. Felső végén stabil, jól megépített és karbantartott létrák vezetnek ki a szurdokból.
A szurdok nem sziklás, mint vártam, hanem agyagos!
Esős időben gyakorlatilag járhatatlan

Szép rejtés; habár - szerintem nem állja meg a helyét az a kitétel, hogy a lépcső jobb oldalán található meg. Nem tette át valaki?
Ezen a napon ez volt az első ládánk. Innen még felmentünk a TV toronyhoz.
Képeket nem teszek fel. Bütyök mindent lenyúlt :-)

Bütyök+Zulu 2009.10.14 11:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
2005 októberében találtunk Zalakaroson egy helyi újságot, amiben a létrás szurdok képet megláttam. Mindenkitől érdeklődtünk, merre van, de még a turista információs irodában sem tudták megmondani,végül egy lépcsősorhoz küldtek bennünket, hogy biztos kicserélték a létrákat már, mert ramatyul néztek ki. A gc-nek hála megtudtam hol van, és ma becserkésztük. Old Eye is velem tartott. Reggel a forrásoknál még apró hógolyók estek, de hamar abbahagyták, a tetőre érve már sütött a nap. Reménykedve a jobb időben továbbmentünk, szerencsére nem volt nagyon csúszkálós az út. Gyönyörű szurdokban kaptattunk felfelé, majd elértük a csodaszép homokkőfalakat. Nem hiába vágyakoztam utána régóta, nagyon tetszett.
Fellétráztunk és elindultunk a TV torony és a Csibiti felé. Köszi a rejtést!

 
NagyATi 2009.10.10 16:10 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Megtaláltuk!
Másodjára jártunk itt. Lenyűgöző, hogy ilyen hely is van zalában.

Köszönjük: Hedy+NagyAti

Utban a Szurdok felé°°°°
aneszmáluto 2009.10.10 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Komoly túra volt - könnyebbre számítottunk. De 9 hónapos gyerkőccel és nagyszülőkkel (mama, papa 70 éves!) végigcsináltuk! Vizslánk is jött velünk, nem volt könnyű felcipelni a létrán...

cherrybabe 2009.09.27 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.30
A láda csodálatos helyre vezetett el minket!
Köszönjük!

Útban a ládáhozA szurdok végében
Logolás 
indul56 2009.09.12 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Nagyon szép környezet, öröm volt ezen a tájon barangolni.
Köszönjük a rejtést.

Livedli 2009.08.28 19:04 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Kép címe[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2007.10.14 17:00]

 
bgecco 2009.08.28 00:00 - Megtaláltam
Először a második ponthoz mentem a tv toronytól. Hát nem kicsit lepődtem meg a szurdok méretén. Ez tényleg szép hely. Köszönöm.

rattus2 2009.08.26 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
Sokadszorra is ugyanolyan gyönyörű!

Atmosz&Zozmosz 2009.08.15 16:40 - Megtaláltam
Megvan :)

STB 2009.08.15 14:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Meglett

fkmaster 2009.08.03 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.15
Csibiti után jöttem át ide. Kellemes sétával a turistautakon pillanatok alatt meglettek a rejtések. A források víze finom és hűsítő. A szurdok érdekes, nem gondoltam volna, hogy a zalai dombok között is van ilyen.

MeSa 2009.08.03 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Gyékényesi fürdőzés előtt felugrottunk érte!
Megérte!

Nagyon szép és volt egy kis izgalom is.
:-)

Köszi

 
hab14 2009.07.29 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Fantasztikus volt, nem hittem volna, hogy ilyen is van a megyémben.

zsotie 2009.07.06 15:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.96
A TV-toronytól visszafele. A létrák nagyon tetszettek, élveztem. A pontos leírás alapján a kütyü nélkül meglett a láda. Pár métert mentem csak a szurdokban és úgy döntöttem jobb lesz nekem fent kerülni. A mezőn a virágok között még ugrándoztam, majd beérve az erdőbe inkább csúszkáltam.

Hajo 2009.06.26 11:24 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.59
Geokék DDk közben kerestem meg.

Az előző napok esős idejének köszönhetően a felső létra tetején némileg megcsúsztam. A legfelső létrafok fogott meg ...
A GPS ksézülékem kb 8 métert esett. Szerencsére túlélte.

Leevickéltem az amúgy bizalomgerjesztő létrákon.
Jó leírás alapján könnyű keresni még úgy is, hogy a GPS "pontosság" a szurdokban gyakorlatilag csapnivaló.

Tekintettel a csúszós részekre a létra aljától nem folytattam lefelé az utat. Kimásztam a szurdokból és felülről csatlakoztam a kéktúrázó csapathoz.

fentről letekintve
 
diamaja 2009.06.06 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Első ládánk!!! No. 1. - Tinka, Karolina, Dia - Könnyen megtaláltuk, már többször jártam ott, csak akkor még nem tudtam, hogy kincset is rejt. :) Vigyázni kell, mert kicsit csúszott az első létráig. (Tegnap esett.) Lelkesen tervezzük a többi környékbeli felkeresését is. Jó nap volt! Dia

Hinter 2009.06.04 07:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
A TV toronytól futva. Gyönyörű a szurdok.

M.Sasa 2009.06.04 07:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Egyhetes Dél-Zalai biciklizés alkalmával kerestük fel Hinterrel a környékbeli pontokat. Egy részét még reggeli előtt korai indulással többnyire autóval és gyalog, a többit napközben a 14 fős biciklis csapattal, ki-kitérve a pontokhoz. Nagyon szép helyeken jártunk, gyönyörű ez a vidék!

Alulról... 
benist 2009.05.30 17:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.88
Zalakarosi üdülés során. Az ajánlott sorrendben jártuk be. Már a források vidéke is igen vadregényes, de a szurdok egyszerűen lenyűgözött. Ilyen képződmény a szelíd zalai dombok között? Az esők után még kicsit sáros volt az ösvény, de a nagyobb gondot egy frissen bedőlt fa okozta, melynek kikerülése némi akrobatikát igényelt, de nejem hősiesen teljesítette a kommandós kiképzést.

takacsimre 2009.04.25 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Az értékelést követően kell még kommentár?

pit2 2009.04.13 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Csodálatos a hely! Köszönjük a rejtést!

Attibati 2009.04.07 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.11
Kerékpáros találat. 121 km 480 m szint

M_ákos 2009.04.04 14:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.76
Thury György teljesítménytúra során érintettük.

rudolfis 2009.04.04 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Thúry György túra közben.

alfiku 2009.03.28 13:20 - Megtaláltam
Jó volt egy kicsit ücsörögni a padoknál, finom a víz, kitünő hely!
Klára és István

Anita&Gabi 2009.03.22 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Elsőre felülről próbálkoztunk, visszarettentünk, majd alulról próbáltuk. Néhol kicsit vékony a párkány :-)

Webber 2009.02.28 16:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.53
Talán ez volt az egyik legszebb hely, ahol eddig voltam! Mi először a forrást néztük meg, utána a tévétornyot, és csak ezután mentünk a szurdokba. A létrás részét találtuk meg először - kis helyi segítséggel. Nagyon szép volt a sok útradőlt fa, a forrás, a néhány jégdarab... Ide biztos elrángatom a családot is! :-D

 
iszéd 2009.02.28 13:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Ládázásaim legszebb környezete volt. Vadregényes, csodálatos, néha félelmetes. Köszi a rejtőnek.

Tofana 2009.01.01 14:52 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Ez már valami!

Giorgio 2008.12.13 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Nem árt figyelembe venni a nedves időre való figyelmeztetést! Én többször is megcsúsztam, csak szerncsém volt.

Nivás Döme 2008.11.26 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
A falu szélén parkoltam és nagy várakozással indultam neki a ládának. A turistabarát környezetben lévő források vize még most is kellemesen üdítő, nem fagyos, mint ahogy hittem. A rövid jelszófejtő pihenő után aztán megindultam felfelé. Elsőre semmi különöset nem adott a szurdok, mert ugye Zalában van ennél szebb is, nagyobb is - gondoltam. De a végén a homokkőképződmények és a létrák előtti "vadregényes" szakasz kárpótolt, és már el is szálltak a kósza gondolatok, hogy megint egy tucatládát kapok. Nem így lett, és ezért köszönet a rejtőnek.

Ui: A létráknál csak egyetlen dolog nem tetszett. Az, hogy sokan -köztük kessertársaink- sem bírják megállni, hogy ne csak a füzetbe logoljanak, hanem a természet által alkotott remeket is összefirkálják.
"ne hagyj ott semmit, csak a lábnyomaidat"

Ajtony 2008.10.26 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Hát ez fantasztikus. A Csibiti szurdok összességében talán szebb ennél, de ennek bizonyos részei (a sziklás szakasz) felülmúlhatatlanok! Régóta fájt már erre a ládára a fogunk a fotók alapján! A források vidéke is szépen rendbentartott, vadregényes rész - hasonlít a Zselicre, és ez nagy dícséret.

Judit és Béla 2008.10.26 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.53
Ez nem Juditnak való terep!

Zerind HUN 2008.10.26 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Nagybakónakon parkoltunk, majd megkerestük az első pontot. Utána a tévétorony és a Csibiti ládája következett, visszafelé pedig a létrás pont. Felfelé könnyebb lett volna a mászás, de így, lefelé sem okozott gondot. Mindkét látnivaló nagyon tetszett, amit ez a láda mutatott be! Bár az eszperantó nyelvért nem vagyok oda, de ez semmit sem von le a források értékéből.

Mr Zerge 2008.10.26 14:30 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]
Nagyon tetszett a lankás tájon rejtőző vadregényes szurdok.

Fonte 2008.10.24 15:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Zalakarosi hosszú hétvége második napjának negyedik ládája.
A nap utolsó ládája, nagyszerű választás volt, csodaszép vidékre kalauzolt a láda, nem győztünk álmélkodni.
A forrásoknál kicsit megpihentünk, csak találgattuk, hol lehet itt a közelben szurdok! Aztán meglepődtünk, mi tárult a szemünk elé, egy kis rövid séta után.
Gyönyörű út volt!

PihenőhelyMegpihenve :)
Útjelző táblaOtt, föl
Marcsi 2008.10.24 15:00 - Megtaláltam
Fontéval

kisagi 2008.10.20 14:30 - Megtaláltam
A megtalás pontos idejét elfelejtettem felírni, csak a nap és a délután a biztos. Nem is hittem volna, hogy ilyen gyönyörű, különleges és pihentető helyet találunk a falu közvetlen közelében! A szurdok is meglepetés. Jó, hogy van itt láda!

tudo 2008.10.14 11:39 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.22
Az általam legjobban szeretett csendes őszi időben 90 km kerékpár edzés a Nagykanizsa - Nagybakónak - Kerecsény - Dióskál - Orosztony - Kilimán - Gelse - Gelsesziget - Morgánypuszta - Újudvar - Palin - Nagykanizsa útvonalon 800 m emelkedéssel és 6 ládával.

A várost és a 2 ládát elhagyva 54/19-en tempómenetet nyomtam átlagos 87 rpm ped. és 129 bmp pulz. mellett. Nagy bakónak gondoltam a helyet :-), de az 1. pontig simán gurult a bicó, a 2. ponthoz vezető útnak pedig csak az elején és a végén kellett leszállni. Közben a Zöld sáv és a Kék sáv kísértek, majd a végén megjelent a Kék háromszög is.

Az 1. pont szépséges környezet; mintha a Pilisben lennénk. A 2. pontnál a létrák teljesen jók, minden további nélkül, a szokásos elővigyázatossággal tempósan használhatók. Milyen lenne a láda keresés nélkülük? Akkor hogyan ereszkednénk le a sziklákon?

A láda azonnal meglett. Felmásztam a bicóhoz, aztán nyomtam tovább az erdei utakon a következő pont, GCCSBT felé.

Útmenti kereszt - NagybakónakÚtmenti kereszt - Nagybakónak
Útmenti kereszt - NagybakónakA TV-torony a kék jelzésről
A források környékeTó az erdőben
ŐszTalálat
LétrákBogarak tánca
Cirmi 2008.10.05 13:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Csodás a források környéke, nagyon klassz a szurdok is! Izgalmas volt fel-le mászkálni a mozgó létrán! Megtalálni már-már túl könnyű volt a dobozt, szívesen elkeresgéltem volna a kövek között.

Rudi Team 2008.09.26 15:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Gyönyörű környezet, kellemes séta, dió és gesztenyeszedéssel.
Éva, Rudi

annamatyi 2008.09.06 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Zalakarosi hétvége 7/11. A TV torony "parkoló"-tól Csibiti után! A nagy meleg, meg az előzmények miatt (lásd GCcsbt logom) örültem, hogy beértem az erdőbe, majd nem sokkal később a forrásokhoz! Körbenéztem és pihentem egy jót. A forrásvízzel feltankoltam magamat és az üvegbe is tettem!! Továbbindultam a szurdok felé, az elejére beérve a szúnyogok elkezdtek "kergetni". A keskeny ösvény szép szurdokon vezet keresztül, néhol szárazon is csúszós! A létráknál kicsit keresgélni kellett a sok lehetséges rejtek miatt, de végül meglett. A forrásoktól hozott víz (fél liter) a létrák tetején elfogyott. A torony felé vezető út már problémamentes volt.
Ide mindenképp szerettem volna eljönni. Először az "És még egymillió lépés..." -ben láttam. Örülök, hogy sikerült ide eljutni és köszönöm a rejtést!

A forrásoknálJobbra az ösvény
A létrák
G&C 2008.08.14 14:47 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Erdekes.
Kosz!
G&C

csincsi44 2008.08.08 11:17 - Megtaláltam
Nagyon hamar meglett! A szurdok tetszett!
Nászutunk negyedik találata.

 
mohacska 2008.08.05 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.75
Klassz hely, felülről indultunk ( a kocsit a toronynál hagytuk), először a forrás majd a szurdok következett.

katika 2008.08.02 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
ok [wapon beküldött szöveg]
Először a második pontot kerestük meg. Tériszonyomat ismét sikerült legyőzni és bár kicsit mozgott a létra, főleg a középső, azért leértem a legalsóhoz. A láda ott pihent a képen látható helyen. Aztán ismét felmentem a létrán és a másik irányból közelítettük meg a forrást. Szegény kutya már annyira szomjas volt, hogy belegázolt a vízbe, de az inkább olyan fekete mocsár volt. Fifi a felismerhetetlenségig összekoszolta magát, de Peti fiam is kissé koszos lett.
Viszont a szomjanhalás ellen jó volt megtölteni 2 üres vizespalackot is. Nagyon szép a forrás vidéke, csak egy őrült motoros ne döngetett volna fel a dombra!
Köszönjük az élményt!

zsakar 2008.07.28 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
A forrásnál szomjunkat oltottuk a fínom vizzel.A létrák elég provizorikusnak tüntek, de azért elbirtak.

Sszabi 2008.07.15 15:00 - Megtaláltam
Szép hely érdemes volt eljönni ide.

Socrates 2008.07.07 12:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Levi képviselt minket a szurdoknál, neki tetszett! :-)

kunzi 2008.07.07 12:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Reggel 2008.07.05 09:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltuk!

Nagyon klassz hely!

Köszi a rejtést!

Anita és reggel

eperdzsem 2008.05.30 17:07 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
GCNKTV felől érkeztünk a szurdokhoz. A kukoricaföldön a nap erősen tűzött ránk, így nagyon élveztük a hűs erdőt. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen méretű szurdok létezik kis megyénkben, nagyon jó választás a láda a bemutatásához.
Miután leküzdöttük a létrákat (a középsőhöz erős idegrendszer is kell a kilengései miatt), az addig is pontatlan jel tovatűnt, így a leírásnak köszönhető, hogy könnyen ráleltünk a ládára, amit oldalról nem takart semmi, így akik alulról érkeznek könnyen belebotlanak. Azért én gondoskodtam a visszarejtésről.
A láda mellett picit pihentünk, gyújtottunk egy füstölőt, amit benne találtunk, és megörökítettük a homokkőbe ittjártunkat. Kis tanakodás után úgy döntöttünk, hogy nem mászunk vissza, és a teljes kört megtesszünk a második pont érdekében. Jó választásnak bizonyult, mert így végig élvezhettük a kis patak által vésett szurdokot. Érdekes módon észrevehetetlenül tűnik el a patak és lankásodik el a völgy.
Az út további része már egy gyönyörű réten kersztül vezetett, egészen a példaértékűen rendben tartott környezetű forráshoz. Itt megkóstoltuk a források vizét, és feltöltöttük tartalékainkat, hiszen tudtuk, hogy az elvesztett magasságunkat most kell majd visszazereznünk.
Aztán újra a kukoricaföldön rövídítettünk a kocsi felé és még egyszer elmentünk a TV-torony ládája mellett.
Hazafelé pedig útba ejetettük a Zalakarosi kempinget, ahol az ottani étteremben Breki barátunk várt minket finom vacsorával! Kellemes hely, finom ételek, nagyszerű kiszolgálás!

Itt jegyzem meg, hogy a turistautak.hu-n feltűntetett Zöld sáv-el valami gubanc van. A tracklog feltöltése után meglesem...

Köszönjük a rejtést! Kellemes napot szerzett nekünk!

Szurdok-szerelemIrány a mélység
LeértünkLányok és a láda
EperdzsemKötéltáncos vagy Jedi-lovag?
Erózió és mi 
philip 2008.05.18 00:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Csodálatos környezet....

Puszkany 2008.05.16 11:51 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.02
Jó kis hely, főleg, ha jó irányból közelítesz.

GCsoka 2008.05.12 14:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Felülről sikerült megközelítenünk a létrákat. Hát mondhatom látványos a hely. A gyerekeknek néhányszor megremegett a lába a létrákon, de nagy élmény volt.

kovix 2008.05.11 16:35 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Kiváló rejtés :) Az egész család nagyon jól érezte magát, kirándultunk egy nagyot!

A környezet 
Zergi 2008.05.11 09:56 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Fogtam!
Reggel felmentünk a tv toronyhoz, ott hagytuk a kocsit, a bicikliket. Onnan tettük meg ezt a csinos kis kört. Rendezett tájat találtunk a forrásnál. És a szurdok! Ahogy Pesten mondják: nem semmi ezen a tájon.

Fgg 2008.05.10 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.38
ok

Bianka 2008.05.10 10:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
ok

kapitanyj 2008.05.03 13:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.52
megvan

rlevente 2008.04.27 15:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
megtaláltuk!

Kopez 2008.04.20 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk!Igaz,hogy nem a legalsó létránál,hanem a középsőnél:)Kopez és Ildikó.

simorita 2008.04.17 00:00 - Megtaláltam
Ez az első ládánk! Köszönjök az élményt a rejtőnek amivel megajándékozta kicskereső családunkat.

 
Timi&Szabi 2008.04.06 16:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Tényleg varázslatos a szurdok, nem az a kimondott zalai táj. Valami vihar pár fát kiburított, ezért többet kellett bújkálni, de megérte.

csamango 2008.03.30 19:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
A létrák a 6 éves kislányommal kicsit veszélyesnek tüntek, majdnem visszafordultunk. Kisgyerekkel érdemesebb előszőr a ládát megkeresni, hogy a létrán felfelé kelljen menni, ne lefelé. A létrákra ráférne egy komoly karbantartás.

jenne 2008.03.23 16:20 - Megtaláltam
:)

pityer 2008.03.23 16:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.34
jennével közös ládázás.

geobebi 2008.03.21 13:31 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Csibiti után átsétáltam ide is. Már régóta készültem ehhez a ládához, de a láda hányatott sorsa miatt a látogatás rendre elmaradt. Most végre sikerült! Én a szurdokba föntről ereszkedtem le, majd a másik úton mentem vissza a TV-toronyhoz. A létrák eléggé izgalmasak! Érdemes megnézni ezt a szurdokot, szeretem a környező tájat is, és jó a körút vonalvezetése. A forrásoknál a jelszót elfelejtettem leolvasni, a másik része persze megvan, de az így kevés. A fényképek alapján kérem a rejtőt a találat elfogadására!

[Jóváhagyta: waneqr, 2008.03.29 07:18]

Létrák fentrőlForrásoknál
Csendes a határ 
fcsaba 2008.03.15 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Ünnepnapi családi ládázás a majdnem 9 hónapos CsillagVirággal, anyukábal, nagymamával.

"Nem lehet a Zalai dombságon a terep ötös" gondolattal vágtunk tehát neki babakocsival az útnak. A térképen egy kellemes, nem túl hosszú kör az egész; megtesszük egy óra alatt - gondoltam.

Az első ponthoz a babakocsit egyszerűen nem vittük le, letoltam a lejtőn. A gondok a második pont közelében kezdődtek. 200 m-re a céltől már tolni nem lehetett, hát a kezembe vettem, és vittem. Majd a szakadék szélén babakocsival elég veszélyes volt, így kb. 130 méterre a céltől feladtam, és a nagymamát a kocsival hátra hagyva, támadtam a feleségemmel.

A láda könnyen meglett. Úgy tűnik, hogy a feleségemben feltámadt a bevállalós, ugyanis ő felmászott a létrán is. A harmadik létrára viszont már egy kidőlt fa miatt nem tudott teljesen felmenni.

A terep egyébként a létrákat nem számítva inkább csak hármas, azzal együtt viszont valóban ötös.

Babakocsival és nagymamával természetesen nem lehet tovább haladni (de még nélkülük is neccesen), így természetesen visszafordultunk.

Köszönjük a rejtést, szép kirándulás volt!

 
zoszabo 2008.03.13 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.57
Sziasztok!
Nagykanizsán lakunk és hála ennek a geoládának megismertük ezt a csodás helyszínt is...
Üdv,
Zs&Z.

zoszaboKözelben a TV torony
Arra keresd!Érdemes megkóstolni
Biztos fogásNa ez veszélyes!
MegközelítésLétrák
Na megvan!A csúcson
tosza73 2008.03.06 16:44 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Vadregényes kis túra volt ( a létrázás nagyon tetszett). A szurdok gyönyörú! A ládát kb. 20 percig keresgéltük a kövek alatt, mire meglett. Köszi

iCe 2008.03.02 17:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
Sajna nem sikerült megtalálnunk a ládát, de a forrást igen. Eső után jártunk ott és mindent elmosott az eső.
Nagyon szép hely és végre nem egy egyszerű szokásos séta volt. A létrák kicsit instabilnak tűnnek mászás közben, de le vannak rögzítve rendesen, nem kelll félni. Nagyon szép hely és az útvonal is nagyon ott van!
Kérem a rejtőt, hogy fogadja el a megtalálásunkat a képek alapján.

[Jóváhagyta: waneqr, 2008.03.03 10:39]

Szilu büszkélkedikSzabi És Szilu létrázik
keva 2008.02.09 16:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

farkasék 2008.02.09 16:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

hesim 2008.02.09 16:01 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.76
ott maradt a botom

szabcy 2008.02.09 16:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
a legjobb hely, ahol eddig voltam ládáért

banyóka 2008.01.26 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.08
A láda első pontja nagyon hangulatos hely, talán jobban is tetszett, mint a szurdok.
Egész furcsa érzés volt lent lenni a szurdokban és azt hallgatni, hogy itt-ott megindul a föld. A ládát elég nehezen találtuk meg, egy csomó követ felforgattunk. Végülis nem a létrákon másztunk fel, hanem egy alternatív útvonalat választottunk.

 
VP 2008.01.25 15:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Déldunántúli ládázás/1A.
A szurdokban már kétszer is jártam. Most 2-1 sorrendben, mindkét pontot fentről. Nagy a sár, és csúszik minden kegyetlenül.
A reggeli első vonattal Zalakomárba, onnan busszal Zalakarosra. A száguldó magyar vonatokkal így is csak 11-re lehet ideérni.
A városi multi után végre az erdőben, az Öröm-hegy felé. 1994-ben, egy forró, száraz nyáron biciklivel jártam erre (Ábrahámhegy - Örömhegy - Kistolmács - Nova: tájfutó verseny és első magyar tájtriatlon - Ábrahámhegy). Akkor olyan meleg volt, hogy egyetlen kis hálózsákkal, sátor nélkül lehetett éjszakázni. Most viszont a nehézmunkagépek által teljes szélességében (néha 20-30 méter szélességben) járhatatlanná tett, mélyen feltúrt, tönkretett utak rontották el az Öröm-hegy örömét. Ilyenkor megint felmerül bennem, hogy tényleg az útról néha letérő gyalogos okozza-e a legnagyobb természetkárosítást.
A Postás kulcsosháznál ebédeltem, majd a Csiribi-szurdok, a Nagybakónaki-szurdok és a TV-torony következett. Gyalog le Újudvarra, és busszal be Kanizsára, ahol a szálláshelyem elfoglalása után még az éjszakai program várt rám.
Újabb kétnapos dunántúli gyaloglás (tömegközlekedéssel és autóstoppal kiegészítve), most sátor nélkül (kiskanizsai szállással), így kisebb hátizsákkal. A két nap alatt a Dél-Zalai dombságban, Nagykanizsa körül, Belső-Somogyban és a legvégén - ajándékként - a Balaton mellett összesen 104 km-t gyalogoltam, és 17 ládát (a multiláda pontokkal együtt 37 pontot) kerestem meg.

jonny 2008.01.20 09:49 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Kicsit sáros volt az út de így is végig tudtunk menni. A létráknál hosszasan keresgéltünk, minden követ felforgattunk, végül megtaláltuk.

Jonny, Alex és Morzsa kutya

Morzsa
Stairway to Heaven
atompyka 2008.01.13 14:45 - Egyéb
Kicsit sáros, kicsit csúszós, de maradandó (mármint jó!) élmény volt, főleg 9 éves unokaöcsémnek és tériszonyos anyukájának. :-)
Köszönjük!

waneqr 2007.10.21 16:00 - Egyéb
Újratelepítés...

Junior013 2007.10.19 11:40 - Megtaláltam
Szabadidőm hiánya miatt ezennel átadtam a ládát Waneqr gondosabb kezeibe.

kanizsai.rita 2007.08.17 19:33 - Egyéb
Nagyon nagy élmény, kellemes időtöltés ommadawnékkal. A középső ládát nem találtuk meg. Ha lehet kérném az elrejtőktől a láda megtalálásának jóváhagyását.

ommadawn 2007.08.17 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.00
Jó volt, nekünk nem volt sár.
Felülről indultunk. A létráknál találtunk 2 palackot is, de mindkettő üres volt. Viszont a falban lévő egyik lyukban találtunk egy geocache ládára utaló papírfoszlányt, illetve egy szegedi buszjegyet 600 Ft-ért.
A legalsó létra valóban gázos volt.
A 2. ládát mi meg akartuk találni, ezért először megkerestük az elsőt, ami könnyen ment. Viszont a 2-at valóban elnyelhette a föld. Megvizsgáltuk az összes kidőlt fát és környékét, de semmit sem találtunk. Sajnos a megtalált és megadott jelszó kevés volt ahhoz, hogy a rendszer elfogadja.
Összeségében a hely nagyon szép volt. A túránk végén elmentünk a forráshoz szalonnát sütni.

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2007.10.14 17:00]

peterbud 2007.05.01 11:50 - Megtaláltam
Tudtuk, hogy beteg.
Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű.
Tudtuk, hogy csekély esély lesz a sikerre.

De volt egy jó tervünk: az elmúlt tél és a tavasz során tapasztalható szárazság.

Nagybakónak felől indultunk a Kék sáv -en (az elején valószínűleg megriaszthattunk egy, a forrásnál enyelgő párocskát), és a felmentünk GCNKTV-ig, amit hamar megtaláltunk. Innentől már nyugodt szívvel indultunk lefelé, mert az az érzés már megvolt, hogy nem hiába mentünk fel a dombtetőre. Visszafelé lefordultunk balra a Kék háromszög-re, és irány a szurdok.

És a szárazság bevált! A fenti 3 létra közül a völgyhöz legközelebbi már alkalmatlan a mászásra (de szerencsére ez a legkisebb, és le lehet ugrani), de a többi rendesen működik. A szurdok alján csordogált "némi" víz, de erre azért számítotunk, és elővettük a kamáslikat, úgyhogy még a ruhát sem kellett félteni.

A második láda keresésével nem foglalkoztunk, tudtuk, hogy már az enyészeté. Ráadásul a szurdokban elég esetelges volt a műholdvétel is.

A szurdok tele van kidőlt fatörzsekkel, az alja még ennyi eső nélküli hónap után is cuppog rendesen, de a szurdok oldalában és a kidőlt fákon egyensúlyozva le lehet jönni.

Iszonyú jó hely, nagyon bejött. Köszönjük a rejtést!

Érdekes módon, mikor épp kijöttünk, találkoztunk egy kesserpárral, aki alulról felfelé indult be a szurdokba... Nem tudom, mikor logolnak.

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2007.05.22 15:43]

Első létra utánSzurdokfal
Nézz le!Az alsó létrát nem hasznátuk :)
A szurdok végén 
sawkuk 2007.02.22 17:26 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.76
Szolgálati ügyben jártam arrafelé és láttam, hogy egyenesen két láda is hivalkodik. Nosza magamra kaptam a túrahangulatomat és csak úgy félcipőben nekivágtam a kalandnak. Az Árpád forrásig megúsztam dagonya nélkül, de amint a szurdok bejáratához értem már világossá vált, hogy ide bakancs kéne. Az első láda környékén favágók furcsán bámultak engem, így elhalasztottam a keresést a visszaútra. Követtem az ösvényt a kék háromszöggel a szurdokba ami egyre vadabb lett, míg középtájt mind az ösvény mind a jelzés megszökött. Feladtam a dagonyát kikapaszkodtam az oldalba és célba vettem a GCNKTV-t. Sikeres vadászaton felbuzdulva gondoltam a kék háromszögön jövök vissza. Ezzel nem is lett volna gond egészen a harmadik létráig (föntről) ami egy lábon ácsorgott (a négyből). Itt szembesültem azzal, hogy vagy kikerülöm az egészet, vagy átvergődők az erősen erodálódott és fákkal összedőlt szurdokon. Már alaposan sáros voltam, így gondoltam, nem hátrálok meg és belevágtam. Remek élmény volt, de csak elszánt vadászoknak ajánlom. Sajna nem volt velem fényképezőgép, de nem biztos, hogy visszaadná az élményt. Mire leértem az első ládához már nyakig sáros voltam és szürkülödött is. Ott tudtam meg, hogy vissza kéne mennem oda ahol már kétszer elsüllyedtem a dagoynába. Hát majd következőleg.
Még az a szerencse, hogy volt váltó ruhám, de így is elég furcsán néztek a faluban, mikor lecseréltem a sáros göncöket.
Ha előre elolvasom a ládaleírást és a logokat, nem vágok bele.
Szép kis kaland volt, köszönöm.

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2007.05.22 15:43]

Mikulás 2006.09.17 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.09
Szuper ez a hely! A fotók nem adják vissza...

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2006.09.24 21:37]
Köszi a jóváhagyást!

Fűkocka 2006.07.19 16:00 - Megtaláltam
A 2. Ponttol elmosta a víz az utat, a szurdok jár6atlan. A felsö peremén még néhány fa tartja a földet. Ott akár jár6ó is, csak a téma kevésbé lát6ó. [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2006.07.28 17:10]

kiralyek 2006.05.07 17:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.76
A TV-torony felől, a létrákkal kezdtük és végigmentünk a teljes szurdokon. Nagyon tetszett, bár még soha nem voltunk ennyire nehéz terepen, és nem voltunk még ennyire sárosak. Felülről a 3. létra használhatatlan, a felső két rögzített láb elengedett. Leugrottunk. A nagyobbik baj, hogy a második (fő)ládának a fedelét véletlenül, szabadon, a földön találtuk meg , láda, láda tartalma sehol. Az előttünk logolókkal szemben szerintünk nem fa dőlhetett a rejtekre, hanem ládabűntett történt! A második szakasz jelenleg gumicsizmában is csak úgy járható, ha a versenyző vállalja a fülig való besározódást. Visszafelé féltünk, hogy ránk sötétedik ( 3 gyerekkel lámpa nélkül a szurdokban...) és toronyiránt felmásztunk a dombon. Eddigi talán legnagyobb élményünk, amit a játék kapcsán szereztünk. Emeli a nap fényét, hogy Anyák napján a záróládát anya találta meg.
Telefonnal készült (bocs!) fényképeink és élménybeszámolónk alapján kérjük a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2006.05.07 22:34]

indulunkanya nadrágféken ért ide
létrákvigyázz, ez a létra rossz!
Áron itt még csak kicsit sáros
ott hever a ládatetőszomorú látvány
Anyák napjaenyhüdés az út végén
rotty 2006.05.06 12:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Húú, igen, nekünk is fentről kellett volna közelítenünk mint Királyéknak! A forrásoktól indulva nagyon bíztató volt a jól járható kék háromszög ösvény, de sajnos elakadtunk, nem sokkal a második láda vélt helye után. A koordináta nekünk is egy kifordult fatönkhöz vezetett, a megcsúszott oldal tövében. Megnéztük a keresztbedőlt fák alatti lehetséges rejtekeket, de nem találtunk semmit. Tovább araszoltunk, de az ösvény elfogyott, a talaj pedig enyhén szólva lazának bizonyult...
Felmásztunk a szurdok bal oldalán, ahol találtunk egy, a szurdokkal kezdetben párhuzamos, majd attól "óvatosan" elkanyarodó utacskát, és végül a kukoricaföld szélén kötöttünk ki.
Hihetetlen, hogy milyen szépségeket rejteget egy ilyen pici erdős rész!

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2006.05.08 09:52]

BiharyG 2006.03.30 14:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
A ládát elnyelte a föld. Szó szerint, ugyanis a rejtek melletti fa is kidőlt, a gyökérzete magával rántott úgy 5-6m3 földet a szurdok oldalából, és maga alá temette a rejteket :(
Az első két fotón a láda feltételezett helye, mostani állapotában.
Ettől eltekintve fantasztikus hely, mindenképpen érdemes megnézni! Mi a TV-toronytól sétáltunk le a falu felé, majd a szurdokban vissza. Aztán irány a GCDZK4 :)

BiharyG + Zsuzsi

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2006.03.30 22:56]

Valahol itt kell lennie...
Ha igaz, ott van valahol Zsuzsi alatt :)
 
Pupu 2005.10.30 16:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Beletörött a bicskánk! Igaz, kissé késő lett, mire nekifogtunk. Az első pont pillanatok alatt meglett, de a másodikat másfél óráig kerestük ketten, és nem találtuk, Közben teljesen besötétedett, ami nem feltétlenül hátrány, mert a lámpa jobban bevilágít a rejtett üregekbe. Túrtunk, kapartunk, csúsztunk és másztunk, hiába. Sikerült felhívni a Rejtőt és Mákost, mégsem lett meg. Talán Lelcache segíthetett volna, de ő nem vette fel. Nincs más hátra, felteszem ottjártunkat igazoló fotóimat, és kérem az elfogadást jómagam és cmf részére.
Amúgy nagyon tetszett ez a vad szurdok, a Páris kanyont juttatja eszembe, az ország másik végéből.

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2005.10.31 18:55]

KanyonSötétben tapogatózunk
cmf 2005.10.30 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Sokáig kerestük Pupuval, de nem lett meg. Pedig gyönyörű hely.

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2005.11.09 06:39]

Mákos 2005.08.28 19:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Bringakessing 8/9.
Bringával Keszthely és NKanizsa között. Az üveg meglett, a 2. pont nem. Track loggal tudom bizonyítani, hogy ottjártam...
Sajnos már eléggé kezdett sötétedni, mire ideértem. Nem találtam be elsőre a völgybe, nagy bozótoson keresztül vágtam be. Aztán az üveget megleltem gyorsan, jót szaladtam rövidnaciban a csalánosban...:-)
A másidik pontot pedig letámadtam bringával, azonban nem jutottam sokáig, letámasztottam egy fánál, és csak úgy otthagytam, gondoltam, nincs még egy ilyen őrült, aki épp errejárna ilyenkor. Tutti biztonságban volt...:-)
Nyomtatott fényképpel próbáltam beazonosítnai a láda helyét, de nem sikerült. Szenvedtem vagy 15 percig, aztán feladtam. Már majdnem tiszta sötét volt ott lenn a szurdokban. A vonatom meg már majd biztos volt, hogy lekéstem Nagykanizsán.......

Mákos

[wapon beküldött szöveg] [Aztán kibővítve...:-)]

[Jóváhagyta: Adri & Junior, 2005.08.30 16:20]

Köszönet a jóváhagyásért!

gad 2005.08.16 17:45 - Megtaláltamkörnyezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.90
Hát ez nagyon kemény volt. Nem tudtam előzetesen semmit a ládáról, nem olvastam el a leírást. A második ládát keresve áttúrtuk a fél szurdokot a derékig érő sárban. 9 gyerekkel voltunk kirándulni. Aztán feladtuk. Tovább kellett menni. Aztán fent a TV toronynál, ahol már volt térerő megnéztem a WAP-on és úgy döntöttem, hogy visszafelé is megpróbáljuk. És tényleg úgy volt, ahogy a leírásban: 5 gyereket emeltem át odafelé a láda felett. Durva. Nagyon jó rejtés!

lelcache 2005.08.05 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.67
Kicsit szívatott minket a környék. A Nagykanizsa TV-toronytól indultunk a Kék sávZöld sáv jelzésen, elsőként a forrásokat megcélozva. Az esőzésektől az út kicsit sáros, és csúszós volt, de még járható. A jelzések sajnos elég halványak voltak, így elég nehéz volt megkülönböztetni a két színt. Egyszer csak azt vettük észre, hogy már csak egy jelzés van felfestve, és tippünk szerint ez éppen a zöld volt. Miután még egy kicsit követve ezt az utat megbizonyosodtunk, hogy teljesen rossz irányba megy, elkezdtünk visszafelé haladni keresve, hogy a kék hová is tűnhetett. Nem találtuk, ezért maradt a torony iránti megközelítés. Na, hát ez nem volt egyszerű. Hamar belefutottunk egy nagyon meredek lejtőbe, ráadásul ez egy völgy volt, tehát egy hasonlóan meredek emelkedő is az utunkat állta, a sűrű tüskés dzsindzsáról már nem is beszélve. Az emelkedős részen már meg sem próbáltunk átvergődni, hanem a völgyben, a fejbúbig érő csalánnal kevert növényzetben próbáltunk kikecmeregni, persze a céliránnyal pont ellentétes menetirányban. A völgyből kiérve aztán valahogy ráakadtunk a Kék sáv jelzésre és elértük a forrást. Ez az akció meglehetősen sok időnket felemésztette. Innen indultunk a multi pontjaihoz. Az első kis keresgélés után meglett. A láda közelében egy érdekes szömörcsög gombát is találtunk. Az igazán szép, érdekes rész csak ezután következett. Nagyon klassz a szurdok, bár nem minden veszély nélkül való. A néhol egy cipőnyom széles ösvény a meredek hegyoldalon nagyon csúszott az esőzések miatt. Ráadásul néhány helyen kidőlt fák, és keresztben álló ágak is akadályozzák a továbbjutást. Mindenképpen adrenalin emelő móka. A doboz megtalálása sem volt egyszerű. Műhold jel gyakorlatilag zéró. A képek alapján, és az orrom után menve próbáltam keresgélni a hegyoldalon. A célterületen azonban annyi a kidőlt fa, hogy ez az információ sajnos nem sokat segít. Mivel a meredek hegyoldalon nem találtam meg, így az út közelében próbálkoztam, miután még egyszer elolvastam a leírást (illetve Zsé olvasta be PMR-en, mert Ő kicsit odébb várt rám egy nagyobb placcon, és beszélgetve feltartotta a mögöttünk jövő turistákat. Én ezalatt nyugodtan keresgélhettem :-D). Első körben nem gondoltam volna, hogy itt lesz. Ezek szerint nem szokott itt magas vízállás lenni. A harmadik pontot már nem vállaltuk be, mert az út elég veszélyes volt, és Zsé ekkor már ketten túrázott. :-) Ráadásul a dzsindzsaharc miatt idő tekintetében sem álltunk valami fényesen. Eredeti terv szerint innen közelítettük volna meg a Dél-zalai kék 4-et, de így ezt sem gondoltuk megvalósítható tervnek, így visszasétáltunk a kocsihoz ami a TV toronynál várt ránk. Visszafelé azt is megtaláltuk, hogy hol vesztettük el a kék jelet. Kalandos, és érdekes túra volt! Köszönjük!

lelcache + Zsé

A pihenő három forrássalKutyaszömörcsög (Mutinus caninus)
A szurdokSzurdok az ösvénnyel
Csíkos pohárgomba (Cyathus straitus)Fiatal egyedek
Idősebb, kinyílt egyedekPeridiolák (kis fehér lencse, ebben érik a spóra) a tölcsér belsejében
gregbrekk 2005.07.27 06:36 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Kéktúra közben itt aludtunk az Árpád forrásnál. Hajnalban megkerestük a ládát. Nem számítottunk errefelé ilyen völgyekre. Nagyon szép.
gregbrekk

Bisiek 2005.07.20 16:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Gyerekkel a haton kicsit extrem. [wapon beküldött szöveg]
Erre a ládára már régóta fenjük a fogunkat, aztán most meg majdnem kitört benne :).
Egy kiváló parkolóhelyet találtunk a szántóföld szélén, és a jelzést is megtaláltuk. A szúnyogokat nem szerettük, de így pár nap után már megtanul az ember hadonászni (szegény kisbisi még nem tud). Aztán a szurdok elején, nem sokkal az első pont megtalálása után lemerült a GPS, és nem volt tartalékelem. Egy perc múlva elfogyott az út is, és a vidáman csordogáló patak medrében mentünk tovább. Egyszer csak végképp elfogyott minden olyan hely, ahol hátihordozóval perecelés nélkül el lehetett volna menni. Na itt hívtuk fel a rejtőt, hogy valami támpontot adjon a hovatovábbról. Adott, amit ezúton is köszönünk neki. A ládáért visszamentünk, aztán újból nekiindulva sikerült átevickélni azon a nem túl hosszú szakaszon is, ami tényleg nem nagyon vészes, csak gyerekkel a háton. Szegény kisbisi nem nagyon tudta mit csinálunk, és a vidám éneklése egyszer csak panaszos bégetésbe ment át. Azóta sem bégetett ilyen panaszosan :).
A létrák már felüdülések voltak, meg az, hogy hamar megtaláltuk a kocsihoz vezető utat.
Nagyon jó hely, nézzétek meg, mert érdemes! Kicsit Szlovák Para(dicsom) érzés, csak ott nincs ennyi kerülgetni meg bújkálnivaló.

geobubo 2005.05.24 11:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Csupa ötös! Nagyszerű hely és szerencsére könnyen meglett.

logo 
kl 2005.03.27 11:53 - Megtaláltam
Most omlik a fal [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2004.10.16 13:00 - Megtaláltam
esös idöben nem a leszebb [wapon beküldött szöveg]

MaDFoX 2004.09.12 13:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.38
A logfenykepek alapjan mar regen kineztem magamnak ezt a szurdokot, vegre szuper kulonleges idegenvezeteses latogatast tehettem itt, Juniorekkal! (kudarc kizarva! :D)
Hat, nem csalodtam. Egyedul biztos szentsegeltem volna (ide mindenkeppen hozzatok leirast, mert a GPS cserben hagy, de a leiras es a kepek alapjan nem nehez a dolog - a szurdokban nem igazan lehet eltevedni ;) ). Fantasztikus a hely! Utkozben osszefutottunk egy didergo manoval is, akit a ladaban ideiglenesen elszallasoltunk. A letrak mar eleg ingatagok, a kidolt faknak is itt ott akrobata mutatvanyokat kell bemutatni. De a hely igazan megeri a faradtsagot (nem is igazan faraszto, rovid tura egyebkent), nagyon szep! Koszi!

Fel, fel...Egy mano!!!
A masodik lada rejtekhelye, visszatekintve...Na akkor masszunk...
Visszamennek...Na, hatizsakkal ez trukkos lesz, plane hogy GPS van az ember kezeben, mert kell!! ;D
A letra tetejerol kb igy nez ki a szurdok...A pihenohely nem messze a szurdoktol...
zsorzs 2004.08.04 15:00 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.82
A TV-torony ládától közelítettem. Lemásztam a szurdokon, megkerestem a első ládát, majd visszamásztam. Hogy el ne felejtsem, több mint 1 órát keresgéltem a 2. pontot a sáros szurdokban, miközben véradó napot tartottam a szúnyogoknak. A 3. pont azonnal megvolt, de a jelszó csak segítséggel állt össze:-) A sok csapadék eléggé átformálta a terepet... A gps csak az 1. pontnál volt használható, utána el is lehet felejteni. A szurdok egyébként nagyon érdekes, "kis" Szlovák Paradicsom.

zsorzs

vonós3as 2004.05.16 12:06 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.28
A verseny utáni drive-in csészék nézegetésénél szerencsére sikerült rávenni a népeket, hogy egy kisebbet kiránduljunk is, és eljöjjünk ide. Az offroad azért így is becsúszott még csinkvecsentának is.
Hát ezt a helyet is inkább nem nyáron érdemes felkeresni. Elég dzsungeles így az élmény. A séta kellemes a drájvin ruhába öltözött ládászoknak. A második rejtek elég merész. Szurdok aljában, vízmosásban a holdak elbújhatnak, a víz tombolhat. Jó sokáig kutakodunk, kolbászolunk, de a leírás végül segít :-). A végső ládát nagyon sajnáltam. Csalódtam, mert nem tudtam, hogy még nem történt meg a pótlása. :-(
A birtokgazda fűnyíró bácsi nagyon merész. Szerencséje, hogy mi békés emberek vagyunk. A turistákat utálja, mert szemetelnek, ezért le fogja vágni a létrákat. No comment.
A torony megkeresése után, egy hatalmas májusi pikniket csaptunk a szurdok alatt. Végre ettünk valamit nap közben is.

CsinkvecsentáoffródNincs vétel
SziklaA vadon rabjai
LétramászókSzínyei Merse Balázs - Majális csinkvecsentával
mudman 2004.05.16 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Tényleg lenyűgöző. Az első pontnál van egy roppant impozáns szelídgesztenye, szerintem van vagy 3-400 éves. A láda környékéről szinte egyszerre állapítottuk meg Flektogonnak, hogy tiszta Gollam-élőhely... Finom kisz nyirkosz erdőcke, nyálkász fatörzek, cigáckák...
Szerintem a harmadik pont sincs túlzott biztonságban, nagyon könnyen észrevehető.

A fűnyírós elmeháborodott parádés szózatot intézett hozzánk. "El kell hogy mondjam, nagyon felháborít a túristák viselkedése... Önhatalmúlag le is fogjuk vágni a létrát..." Képzelem, mikor hétvégén hordja ki a sittet az erdőszélre a nagy tájszobrász... Hahaha.
Később láttuk a kertjét. Madarat tolláról, embert birtokáról... Nó komment.
Lefele klasz tücsökzenés, virágos, combigérő füvű kaszálókon keresztül jöttünk. Nagyon szeretem az ilyen vadregényes zalai szőlőhegyeket.

Barbárka és Mudman

Landicus pratensisGesztenye
SzurdokMűvészúr
Bevittek minket az erdőbeHomokkő formáció
Bé az álcázott lépcsőnHekt in eksön
Nehezített pályaA szuperhülye, aki létrát akar rontani. (Szembe jön)
Cirby 2004.05.16 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Érdekes volt, főleg így eső után. Engem a Szlovák Paradicsomra emlékeztetett, bár a méretek nem stimmelnek. :-) Az önjelölt turistakiller miatt érdemes sietni, nehogy levágja a létrát (a saját lába helyett). [wapon beküldött szöveg]

Vízmosta árokLétramászásból ötös!
flektogon 2004.05.16 11:21 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.57
Kistolmácsról hazafelé kerestük a HECT tagjaival. Allroad 2WD csinkvecsentával követtük a sárkányt. A szurdok remek, csak a középső ládát fogja elmosni valami komolyabb zivatar. A dombtetőn egy fűnyírós őrült közölte velünk, hogy gyűlöli a turistákat, fogalmam nincs, hogy honnan vette a bátorságot 8 emberrel szemben. Még a szurdok létráját is le akarta vágni az eszement. Vidáman játszadoztunk a gondolattal, hogy lenyeletjük vele a működő flexet, vagy megnyirbáljuk véresen a saját fűnyírójával. No, de ez csak egy kósza ötlet volt, mi soha nem tennénk ilyet...

CacheKesserek
ÁthaladásManó az emeleten
CirbyJelszó
Sly 2004.05.01 17:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Nem gondoltam volna, hogy ilyen szép szurdokot is fogok látni. A nap befejező sétája volt és a szép környezet, a sok szuper fotó és a jó társaság felejthetettlenné tette ezt az első májusi napot. Köszi Adri & Juni® !

Sly

 
Junior013 2004.05.01 17:30 - Egyéb
Leellenőriztük a ládát, kicsit rendbepofoztuk a pontokat. A természet a télen valóban komoly felfordulást rendezett a szurdokban, ennek megfelelően emeltem a nehézségen. A ládák épségben a helyükön vannak, csak az első pont gurult ki valahogy a rejteket adó tuskóból 2m-re a patakpartra. Sikeresen visszatessékeltük a "lakásába", így már mindhárman szeretettel várják a következő megtalálót.

Adri, Sly & Juni®

RAndi 2004.04.03 14:50 - Nem találtam meg
Sajna GPS nelkul nem talaltam meg.Mivel turistacsoporttal jottem es nem a ladakereses volt a fo cel,nem volt ido keresgelni. [wapon beküldött szöveg]

kupec 2004.01.26 15:20 - Megtaláltamkörnyezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.76
Hazafelé menetben ugrottam be megcsodálni a szurdokot. A látvány nagyon érdekes volt,de én csak félsikert értem el. Az 1. pontot nem sikerült meglelnem,pedig végigvizsgáltam a patakmeder szélét. A 2. pont helyszíne meglett,de a természet rendezett egy kis felfordulást és ennek áldozatául esett a láda. A 3. ponthoz vezető út (a patakban) nagyon kalandos volt,mert a víz befagyott és akkorákat estem,főleg visszafelé,mint az ólajtó. De szerencsére a palack meglett,így minden jó,ha a vége jó.

[Jóváhagyta: junior, 2004.01.28 22:02]

freddy 2003.11.23 08:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.82
[wapon beküldött szöveg]
Reggel itt folytattam az utamat. Azt hittem, hogy sokkal nagyobb és hosszabb ez az árok. Elég mini-multi. Kutyák itt is ugattak.

Junior013 2003.09.14 16:30 - Egyéb
A környéken cache-eltünk, így beugrottunk megnézni a ládát, pótoltuk a 3. ládából hiányzó szabályzatot.
A 2. ládánál találtunk 1 zöld napszemüveget. Betettük a ládába, hátha az eddigiek közül valakié.

Adri & Juni®

Csuhás 2003.09.07 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.65
Egy idöben sokat jártam Zalába turázni. Igy most jol esett néhány ismert helyet ujra felkeresni. Tetszett a ládika ötlete; a jelszo az pedig egyszerüen kitalálhatatlan :-) Az elsö pont a leirást használva gyorsan metalálhato volt. A második nagyon ravasz helyen van. Remek a hely, de geoládikának egy kicsit veszélyes. Azt az üreget hoolvadáskor megtölti majd a viz. Talán ide kéne tenni a pillepalackot. A harmadik pontnál mi másképp számoltuk a létrákat, és jo alaposan átkutattuk az elözö létra környékét. De végül megtaláltuk. A szüzesség már elveszett, de igy is jo buli volt. A Vándort már nagyon profi modon tudom cipelni létrákon...

Ildi, Csuhás, Vándor

Képek a ládika közeléböl.."Furakukac"
Egy gyönyörü EntSzuuúúúrrr...
Összebujva 
Gi 2003.09.07 12:20 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Szép a szurdok, élvezettel keresgéltünk, azért a harmadik láda megtalálásához félig felástuk az utolsó két létra közötti teraszt, pedig amikor végre megtaláltuk, egyértelmű volt, hogy csak ott kellett volna körülnézni. És ráadásul az omlások alatt is volt elásva egy álpillepalack, aminek az első pillanatban nagyon megörültünk... Kezdek ráérezni a dolog ízére, köszönet Csuhi!!! / És Vándor/

laszloistvan 2003.09.06 18:00 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.95
Múltkori sikertelenségünk másnapján újra próbálkoztunk volna, de egész napos eső volt; csak a Kanizsán hagyott biciklikért tudtunk elmenni. Újabb kísérletünkkor felhasználtuk a korábbi tapasztalatot, hogy hol kellene elmenni balra; múltkor a patak másik felén mentünk, elkerülve a látványosság lényegét és nem kevéssé megnehezítve saját dolgunkat. Mivel nem teljesen egyértelmű a jelzés: a (N46°33.706';E17°01,763') koordinátáknál kell letérni az elsőre piros keresztnek tűnő, aztán valóban kék háromszöggé váló jelzésen. Itt egy idő után reménytelenné vált a kerékpáros mutatvány. Gyalog tovább, igazán vadregényes úton, a patak mellett vagy annak medrében, a szurdokban keresztbe dőlt, olykor szabályos hidat képező fatörzsek alatt-fölött. A második ládában a füzetből derült ki, hogy nem egészen 24 órával mégiscsak megelőztek, pedig de szép lett volna... ;-) Első alkalommal szintén kimaradt az Árpád- ill. Eszperantó-források környéke, pedig igazán kiváló, a legjobb mecseki vagy bükki terepekkel vetekedő hely. Érdemes lenne a láda útvonalába egy újabb állomással kötelezően beletenni. Mindent összevetve csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a nem könnyű, de élményt jelentő ládát.

ÚtonForrások
Fák keresztbenSzurdokvölgy
Ide már létra kell...Nem veszélytelen...
Talán cica?Dehogy, coca!
waneqr 2003.09.05 18:42 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Környékbeli lévén, s mégis ez a ládasor kellet, hogy a forráson túl, a szurdokba is eljussunk. Köszönet az elrejtőnek. Izgalmas rejtések, csodálatos környezet. Mintha a zalai dombok közül hirtelen a Bakonyba került volna az ember.

laszloistvan 2003.08.30 19:00 - Egyéb
Ismét egy láda 50 km-en belül! Ráadásul jó ideje szűz; nem hittem és nem törekedtem rá, de mégiscsak lehet, hogy első leszek. Bár nem adja magát könnyen...
Vonat-bicikli kombinációval próbálkoztunk. Megáztunk, megfáztunk, csúszkáltunk a sárban, vissza utolsó vonatot lekéstük. Minderről nem a hely tehet persze, az nagyon jónak látszik. Az első állomás van csak meg, és a létráknál is voltunk (kerülőúton, a patakmeder másik oldalán haladva felülről), de ott felmérve a hátralevőket feladtuk, hogy elérjük a vonatot Kanizsán. Nem sikerült, de talán jobb is ezt szép időben befejezni, hogy valóban szép arcát is lássuk a helynek. Utólag vettem észre a leírásban, hogy a harmadik ládához milyen közel kerültünk a második átugrásával; talán a jelszó is megszerezhető lett volna, de az élmény nem, úgyhogy végülis így a jobb.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.